-
Honung
Inbunden bok. Stockholm : Natur och kultur. 1985. 175 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Prislapp på baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127014893
- Titel
- Honung
- Författare
- Crane, Eva - Fries, Ingemar - Roos, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Natur och kultur
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Natur och kultur 9789127014893 -
Mat av Mastio
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 104 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244632
- Titel
- Mat av Mastio : vinnare av Sveriges Mästerkock 2015
- Författare
- Mastio, Sandra
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 579 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Goda soppor, matiga sallader, frestande comfort food och söta desserter… Sandras matlagning är bred och framförallt god då smakerna alltid står i centrum.En enkel grönsak kan tillredas på många sätt, och Sandra hjälper dig att upptäcka hur du bäst gillar att tillaga zucchini, fänkål, rotselleri eller varför inte en vacker aubergine! Kanske smakar den bäst gyllene brynt i god olivolja tillsammans med vitlök och balsamvinäger eller ugnsbakad och krispig toppad med pikant ost? Prova själv och se att det är enklare än man kan tro att förädla den till synes enklaste råvara till guld i munnen!Det mesta av Sandras matlagning är riktig comfort food. Det är trygg, god och smakrik mat som möra lammracks med goda tillbehör eller helstekt saftig majskyckling med apelsin och salvia. I slutet av boken finns dessutom ett antal värdefulla grundrecept, som Nonna Rosannas kycklingbuljong.Njut av Sandra Mastios mat, lär dig att med små medel variera dig, leka och trolla med vad du har hemma!Exempel på recept:Ljummen sallad med marinerat lammJordärtskockssoppa med calvados och äppelmustTorskrygg med musselsåsApelsinglaserat ankbröst med polenta och chokladsåsBjörnbärsmarmeladVit chokladmousse med getost och rötbetscoulis
Bonnier Fakta 1 9789174244632 -
Mannerströms färs
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2014. 183 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113059976
- Titel
- Mannerströms färs
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här kommer boken om färs i alla dess former som hjälper dig fixa middagen snabbt, billigt, gott och enkelt. Tillsammans med mästerkocken Leif Mannerström får vi här ta del av de bästa recepten, alla gjorda med olika sorters färs: nöt, kyckling, lamm, fläsk, vilt och fisk.
Färs är en av världens mest använda och kända råvaror. Den går att frysa, forma och krydda på så många olika sätt.
Köttbullar, råbiff, hamburgare, kålpudding, dumplings och vårrullar, pannbiff och otaliga andra färsrätter lagas och blir så där extra goda med kockens hemliga knep. Fiskfärs - gärna med blandad fisk - till queneller, fiskbullar, fiskterrine eller till att fylla rullader. En sallad och lite sås till och middagen är klar!
Leif Mannerström delar även med sig av sina hemliga knep för hur vi får maten att smaka extra gott. Så där som bara kockar kan, det där lilla extra som gör middagen godare än vanligt!
Bokförlaget Arena 1 9789113059976 -
Med en Gammeldansk bland brännvin & sill
Inbunden bok. GDV Förlag AB. 1 uppl. 2000. 207 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163144867
- Titel
- Med en Gammeldansk bland brännvin & sill
- Författare
- Ove Agrelin - K Arne Blom
- Förlag
- GDV Förlag AB
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med en Gammeldansk bland brännvin & sill. Linnetrådsbunden, 265x235 mm. 208 sidor med ca 300 färgbilder.
Du bjuds med på en lättsamt hållen kulturhistorisk resa i Norden. En spännande färd i tid och rum, ofta fylld av dramatik i den geografi som gärna benämns Brännvinsbältet. Du får stifta bekantskap med många starka personligheter men också med två nästan oskiljaktiga bröder i den nordiska måltidskulturen - brännvin och sill i alla dess olika skepnader. Ett sjuttiotal frestande sillrecept från Skånska Sillaacaademien avrundar utgåvan.
GDV Förlag AB 1 9163144867 -
Edin Dzemat
Inbunden bok. Kosta Förlag. 1 uppl. 2013. 107 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198030112
- Titel
- Edin Dzemat
- Författare
- Edin Dzemat
- Förlag
- Kosta Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 232 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 656 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär känna Edin Dzemat, fine dining-kock.
Han är köksmästare och VD på Linnéa Art Restaurant, han är medlem av Svenska Kocklandslaget, han blev förärad utmärkelsen Årets Werner 2013. Men framför allt, han lagar genialiskt god mat!
Följ med Edin när han lotsar dig mellan några av sina bästa smaker, tävlingsrecept, signaturrätter och lär dig laga en alldeles vansinning variant på råbiff från Linnéa Art Restaurant.
Kosta Förlag 1 9789198030112 -
Sparris : sanningar & myter, odling & recept
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 2009. 140 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032776
- Titel
- Sparris : sanningar & myter, odling & recept
- Författare
- von Schenck, Karin
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 256 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SLUTSÅLD SPARRIS - primör från jord till bord
Svensk nyskördad sparris betraktas idag som en av våra främsta delikatesser. Den serveras på landets främsta gourmetkrogar och säljs via gårdsbutiker och välsorterade grönsaksdiskar. Eller så kan man odla den själv hemma i sin trädgård. Detta är den första boken om denna läckra primör, skriven av Sparrisdrottningen Karin von Schenk, välkänd trädgårdsskribent och numera sparrisodlare på Österlen. Det som började som en hobbyodling för tio år har utvecklats till en verksamhet som idag producerar 15 ton sparris om året. I boken berättar hon om hur det gick till och vad man skall tänka på om man vill odla sparris själv, men också allt annat man vill veta - från historia och sparrisens användning som afrodisiakum till hantering och användning. Bokens läckra recept på såväl enkla aptitretare som kompletta sparrismåltider har komponerats av stjärnkrögaren Norbert Lang från Restaurang Paul & Norbert i Stockholm. De ackompanjeras av dryckestips och även klara besked om varför och när man inte bör dricka vin till sin sparrismåltid.
Rikt illustrerad och med förord av Carl Jan Granqvist, professor i Måltidskunskap, är boken en bibel för alla mat- och trädgårdsintresserade.Om författarna:Karin von Schenk är välkänd journalist och författare med mångårig erfarenhet av trädgård och konsumentfrågor. Hon har varit en drivande kraft bakom utvecklingen av sparrisodlingen i Skåne och drev i många år själv en odling på Österlen.
Norbert Lang fick 1990 Gastronomiska Akademins guldmedalj för utomordentliga insatser för matkulturen. Norbert Lang är också känd från TV och radion där han medverkat under många år för att sprida kunskap om bl.a. tryffel och sparris. Hans restaurang Paul & Norbert firade 25 framgångsrika år på den kulinariska toppen tack vare framgångsreceptet: äkta kvalitet och hög smak är det enda som gäller.
I samma serie: Tryffel - mat för gudar, gutar och svin. ISBN 9789170032707.
Infotain & Infobooks Sweden 9789170032776 -
Happy food 2.0 : Om hur måltiden och lyckan h...
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2018. 249 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188745040
- Titel
- Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hör ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt tips till alla som vill boosta sin hälsa, läs! Helhetsbetyg: 5.
Bibliotekstjänst om Happy foodI HAPPY FOOD 2.0 fortsätter Niklas Ekstedt och Henrik Ennart att aptitligt presentera den nyaste forskningen inom mat och lycka.Det har redan kommit ytterligare forskning som stöder de rön som Ennart och Ekstedt presenterade i HAPPY FOOD. I uppföljaren presenteras även ett vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp. Visste du att familjemåltiden faktiskt är en preventiv åtgärd mot brottslighet? Att olika råvaror passar bättre vid olika tider på dygnet? Eller att det verkar som att vi bör uppvärdera vår syn på vetet?Boken bjuder på nya djupdykningar inom superråvaror och ännu fler lyckorecept som får munnen att vattnas och endorfinerna att jubla! Snabba vardagsrätter för barnfamiljen, trerättersmenyer för helgen och allt däremellan.
Bookmark Förlag 1 9789188745040 -
Heddis Hemligheter : tips och läckra rätter f...
Inbunden bok. Baskerville förlag. 1 uppl. 2007. 147 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197392532
- Titel
- Heddis Hemligheter : tips och läckra rätter för vardag och fest
- Författare
- Böckman, Heddi
- Förlag
- Baskerville förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 340 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människan äter sin mat 3 gånger: med ögonen, med näsan och med munnen. Det finns en fjärde komponent: den konstnärliga, själens stimulans. Den stimuleras av det oväntade och förvånande. Tillbehören spelar stor roll om man vill förvandla måltiden till en upptäcktaresa. Här finns också hemligheter i form av praktisk tips. Följ med i konstnärsfamiljen Böckmans kulinariska äventyr!
Baskerville förlag 1 9789197392532 -
Soppa med tillbehör
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2013. 99 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611977
- Titel
- Soppa med tillbehör
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. Att de dessutom oftast är både nyttiga och vänliga mot plånboken är ju ytterligare anledning till att börja laga soppa. Och tråkig mat? Nej då, en soppa kan vara både vacker och elegant. Hemligheten ligger i att förädla den och sedan servera den med ett spännande tillbehör. Ett bra recept och en rejäl stavmixer är det som behövs.
En soppa kan serveras på flera vis. En rejälare portion ger en god och mättande huvudrätt i sällskap med ett gott bröd och en god ost. En nättare portion serverad i ett vackert glas, en kopp eller mindre skål, med fina tillbehör som till exempel färska räkor eller ugnstorkad parmaskinka, blir lätt till en elegant och uppskattad förrätt.
Här i min bok, Soppa med tillbehör, finns ett 40-tal recept till goda soppor för alla tillfällen och årstider allt från den enkla tomatsoppan till den exklusivare jordärtskockssoppan, den efterlängtade nässelsoppan och den matiga köttsoppan.
Till samtliga soppor föreslår jag också ett lockande tillbehör. Vad sägs till exempel om ugnsrostade tomater, riven mozzarella, halstrade pilgrimsmusslor, pocherat ägg, rostad vitlök, knaperstekt bacon eller ett rustikt och saftigt hembakat bröd?
Goda råd bjuder jag också på liksom en romantisk tråd med vackra ting som hör soppa till. Så, jag är alldeles säker på att ni från och med nu kommer att älska att laga och servera er soppa!
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat, som utkom hösten 2012, vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider med Måltidsakademiens motivering: "En vackert iscensatt och redigt receptsatt handledning i att höja nivån på sin vardagsmat. Med några enkla handgrepp - och en nypa kärlek - blir allt definitivt godare." Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 1 9789174611977 -
Mat för dig som tränar
Häftad bok. Norstedts. 2 uppl. 2014. 192 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113063980
- Titel
- Mat för dig som tränar
- Författare
- Porsman Reimhult, Camilla
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, bygga muskler eller gå ner i vikt. Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.
Det har på senare år växt fram en djungel av böcker om hur du ska äta för att hålla dig frisk, smal och vältränad: 5:2, GI, LCHF, stenålderskost med mera. Men egentligen behöver det inte vara så komplicerat. Mat för dig som tränar, som nu kommer i en nyutgåva i ett smidigt format, och tar fasta på väletablerade fakta inom näringsfysiologi. Här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig.
Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar. Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Alla recept kan kombineras. Rätterna har lågt till medelhögt GI, ger hälsosamma fetter och är näringstäta (det vill säga rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter men utan tomma kalorier). Vid varje recept visas en tabell med portionsstorlek för respektive behov och portionens kalorimängd, GI-värde, protein-, fett-, kolhydrat- och fiberinnehåll. Förutom recepten finns kapitel om måltidsplanering och en utförlig näringslära. Presentationen är pedagogisk och personlig - feelgood snarare än pekpinnar. Ledorden är gott, enkelt, prisvärt och nyttigt!
Norstedts 2 9789113063980 -
Opera & bakverk
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 141 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610077
- Titel
- Opera & bakverk
- Författare
- Rickard Söderberg
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 290 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 902 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillsammans med tenoren Rickard Söderberg kikar vi in bakom kulisserna och får en unik inblick i operans magiska värld. Men Rickard är inte bara känd för sina arior han är även en mästare på att baka.
Här bjuder den karismatiske tenoren på såväl härliga bakverk som berättelser från livet på de stora operascenerna. Rickards Toscakaka inspireras av Puccinis diva med samma namn. Rosengrädde, vaniljhjärtan och lavendelkräm ackompanjerar hans många erfarenheter från de mytomspunna operatiljorna. En intensivt inspirerande och annorlunda bakbok som garanterat inte håller sig inom ramarna!
Massolit Förlag 1 9789176610077 -
Matdax : kokbok för jäktade småbarnsföräldrar
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2007. 120 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465262
- Titel
- Matdax : kokbok för jäktade småbarnsföräldrar
- Författare
- Lindhe, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 262 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En användbar och inspirerande bok för föräldrar som fastnat i fiskpinne- och korvträsket och gärna vill försöka ha hemlagad mat på bordet... Boken är verkligen ett bra tillskott till genren kokböcker för barnfamiljen!" (Bibliotekstjänst)
Här kommer en bok fylld med nya favoriträtter för barnfamiljen! Eller vad sägs om Tittut fisk, Sjörövarkyckling, Tusen-och-en- natt-biffar och Cowboy- & indianplättar?
Recepten är roliga, enkla och nyttiga samtliga granskade av en dietist. Beroende på hur bekväm man känner sig i köket, finns beskrivningar för både den vane och den ovane kocken, där den ovane får mer utförliga förklaringar. Alla recept går snabbt att laga och ingredienserna är få, vilket i sin tur innebär att även den jäktade föräldern nu kan laga god och nyttig mat till barnen utan besvär.
Boken är rikt illustrerad med färgbilder. Förutom smarriga recept får vi tips på hur man skapar matlust och ordning och reda, men också en snabbkurs i näringslära. Matdax är perfekt för alla föräldrar som känner att matlagningen blivit slentrianmässig, och söker nya, goda smaker utan något krångel här finns något för alla, stora som små!
Annika Lindhe arbetar i Halmstad för att främja bra matvanor. Hon har själv barn och har saknat en kokbok anpassad för familjer i farten.
Ordalaget Bokförlag 9789185465262 -
Stina Billings kostråd i ransoneringstid
Inbunden bok. Margenta . 1941. 192 sidor.
Gott skick. Dekorerat pappband. Ryggen har en liten skada i nederkanten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMargenta -
Gott till grillat : såser, röror, sideorders
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 124 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262693
- Titel
- Gott till grillat
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är grillboken med sommarens absoluta essentials till dina burgare, biffar, korvar, grillspett … När man valt sitt kött, sin fisk, sina skaldjur eller korvar och smaksatt med marinader, rubs eller glazes återstår det som verkligen sätter extra smak på grillmiddagarna: alla fantastiska side dishes.Lena Söderström har samlat recept och favoritsmaker och bjuder på tillbehör som helt enkelt är sweet and juicy, milda och starka, kryddiga och örtiga! Eller vad sägs om chimichurri sauce, garlicky salsa verde, jerk marinade, zingy steak sauce, smoked paprika rub, herb salt & peppar rub, sweet corn med chipotle butter, baked feta cheese, labneh och sumac sauce …Här finns också gott om hamburgerbröd, tortillabröd och flatbreads, recept på sallader, pickles och slaws, dressingar, såser och majonnäser, röror, aromsmör, drinkar, strössel och toppingar.Med alla tillbehören och smakerna fixade är det bara att grilla, servera och njuta!Lena Söderström är matskribent, stylist och kreatör med ett femtontal kokböcker bakom sig – inte minst sviten med de stora läsarfavoriterna Hamburgare och texmex, Pizza och Sött! Hon skriver för ett flertal matmagasin och har en bakgrund på KF Provkök. Med sin nya kokbok gör hon alla till verkliga grillmästare!
Bokförlaget Semic 9789155262693 -
Den tekniske kocken : recept och förklaringar...
Inbunden bok. Jure Förlag. 2005. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Författardedikation!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172232269
- Titel
- Den tekniske kocken Recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Per-Olof Hegg - Rikard Nilsson
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 9172232269 -
Salsa & dip : röriga såser och tillbehör
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2007. 69 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197619028
- Titel
- Salsa & dip : röriga såser och tillbehör
- Författare
- Mette Ankarloo - Jan-Erik Hagbom
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 69 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 156 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 216 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en liten goding till bok författad av Mette Ankarloo med foto av Tine Guth Linse. En röra, salsa eller dip är en oslagbar smakhöjare som är mycket användbar till det mesta. Den piggar upp middagen, förgyller förrätten och är tillsammans med grönsaker eller hembakt bröd det perfekta tilltugget till drinken. Testa en kronärtskockskräm, en feta- och paprikadip eller varför inte lax- & wasabisalsa? Här får du inspiration och mängder av nya recept. Perfekt att ge bort i present, både till dig själv och andra!
Kakao Förlag 9789197619028 -
Ett år på Sjömagasinet
Inbunden bok. Wagner & Co. 1 uppl. 2017. 240 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband. Signerad, förmodligen av författarna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163940675
- Titel
- Ett år på Sjömagasinet
- Författare
- Wagner, Ulf
- Förlag
- Wagner & Co
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 300 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom mötet med krögaren Ulf Wagner och hans passionerade förhållande till maten, vinet och dess samspel, och köksmästaren Gustav Trägårdh och hans lustfyllda förhållningssätt till vad havet och jorden erbjuder, vill vi ge er en bild av livet på Sjömagasinet.
Vi bad radioprofilen, journalisten och matbloggaren Ulf Elfving följa oss under ett år för att beskriva vår matfilosofi, våra specialiteter och hur säsongerna präglar utbudet. Låt dig inspireras av bilder, recept, menyer och dryckestips samt vår historia.
Välkommen till Sjömagasinet!
Wagner & Co 1 9789163940675 -
The magical cuisine of Drakamöllan
Inbunden bok. Drakamöllan förlag. 1 uppl. 2015. 264 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband. Märke efter prislapp på fram- och baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163785047
- Titel
- The magical cuisine of Drakamöllan
- Författare
- Thorsell, Ingalill
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1600 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- The Magical Cuisine of Drakamöllan
Drakamöllans kokbok på engelska får utmärkelsen Best of the Best av World Gourmand Cookbook Awards.
Redan 2016 fick boken utmärkelsen Best in the World av World Gourmand Cookbook Awards. När det nu är dags för 25 års jubileum för World Gourmand Cookbook Awards har man valt ut de bästa bland de bästa och i hård konkurrens har The Magical Cuisine of Drakamöllan valts ut att finnas med på den stora utställningen i Paris i juni 2020 där The Best of The Best kommer att ställas ut. Boken är en av fyra svenska bidrag under 25 år i kategorin Food som fått denna hederstitel.
The Magical Cuisine är Drakamöllans fjärde bok på eget förlag. Boken omfattar 264 sidor och innehåller 86 recept. Förordet är skrivet av den japanske mode- och textildesignern Akira Minagawa, som har besökt Drakamöllan många gånger.
De mest älskade recepten från de tidigare böckerna Drakamöllans Kök och Drakamöllans Kök Höst och Vinter blandas med nya recept - moderna varianter av svenska klassiker med svenska råvaror som lingon, sill och löjrom. Här finns också ett särskilt avsnitt för advent och jul, och några sidor om gårdens spännande historia.
Boken vänder sig till alla som är nyfikna på modern svensk mat, både foodnördar och vanliga människor. Recepten är enkla med ingredienser som finns att få tag på samtidigt som de inspirerar och lockar till nytänkande. Precis som Drakamöllans matfilosofi.
Som i tidigare böcker svarar Lars Strandberg för magiska bilder, Ronnie Nilsson för den finstämda layouten och Ingalill Thorsell för texten. Anita Shenois översättning ger texterna en poetisk dimension. Förstklassigt papper och en vacker inbindning gör boken till ett fint minne från Sverige och Skåne eller den perfekta gåvan.
Drakamöllan förlag 1 9789163785047 -
Secret Kitchen : An Argentine Cooking Book
Häftad bok. Publishamerica. 2007. 88 sidor.
ISBN 1424166292
Gott skick. Ett par fläckar på snittet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPublishamerica 1424166292 -
Persiskt kök : månghundraåriga traditioner oc...
Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 2 uppl. 2008. 170 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Mindre rispa på bakpärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172240568
- Titel
- Persiskt kök : månghundraåriga traditioner med moderna recept
- Författare
- Shapour Varzdari
- Förlag
- Hjalmarson & Högberg Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med boken Persiskt kök bjuds läsaren in i det traditionella persiska köket men också maträtter från dagens Iran presenteras. Här möts man av ett färgsprakande och väldoftande kök. De hundra recepten utgår från basmatriset som kombineras med välsmakande grytor, grillspett med kött och fisk samt olika vegetariska rätter med ingredienser som saffran, bönor och bär. Efter huvudrätterna bjuds läskande efterrätter och drinkar.
Receptens upplägg gör det enkelt för den nyfikne matlagaren att prova sig fram. Ingredienserna i recepten baseras på det som finns i svenska mataffärer.
Shapour Varzdari vill med sin bok ge en in blick i det persiska köket. Han kom till Sverige 1984 och driver sedan många år tillbaka restaurangen Hatam på Kammakargatan i Stockholm.
Hjalmarson & Högberg Bokförlag 2 9789172240568 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151847412
- Titel
- Desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
Dessertälskare får här sitt lystmäte. Med rätt metod kan det till synes svåra utan problem bli verklighet.
För att göra njutningen fullkomlig, innehåller boken också förslag på lämpliga dessertviner.
Ur innehållet:
Grunddegar, bottnar och maränger
Mandelmassa, marsipan, krämer och fyllningar
Såser, geléer, sockerkokning, syltning, puréer och inläggningar
Glass, sorbet, granité, parfait, suffléglass – samt mousse och bavaroise
Kalla desserter
Chokladdesserter. Tårtor och tarter
Varma desserter
Dessertviner
Prisma 3 9789151847412 -
Husmanskost
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2001. 120 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421744
- Titel
- Husmanskost
- Författare
- Daniel Jansson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 475 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassisk svensk husmanskost! Denna bok riktar sig till den som äter, gillar och framförallt vill lära sig laga klassisk svensk husmanskost. Numera har krögarna på de populära krogarna insett att just husmanskost är något som eftertraktas mer och mer av dagens restauranggäster. Det har blivit en "konst" att laga svensk husmanskost och en tradition som inte längre lika självklart går i arv mellan generationerna. I den här boken lyfter författaren Daniel Janson fram enkelheten i den svenska husmanskosten. Daniel är köksmästare och har arbetat som kock på restauranger som Nils-Emil, Grand Hôtel, Stallmästaregården, Berns salonger och Hospiz Alm Reias&Chateaux. 60 recept, ca 50 foton i färg och sv/v.
Ica Bokförlag 1 9153421744 -
All världens vodka & akvavit
Inbunden bok. B. Wahlströms. 1 uppl. 1999. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132323530
- Titel
- All världens vodka & akvavit
- Författare
- Gilbert Delos
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 298 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
B. Wahlströms 1 9132323530 -
Underbara soppor : kockarnas favoriter
Inbunden bok. Lind & Co. 2016. 231 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174615548
- Titel
- Underbara soppor : kockarnas favoriter
- Författare
- Paul Gayler
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 250 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs ofta att en kocks rykte står och faller med kvaliteten på hans eller hennes soppa. Kanske är det därför många av oss är tveksamma till att laga vår egen. Med den här kokboken vill Paul Gayler visa oss att det faktiskt är enkelt att lyckas, och att resultatet både är näringsrikt och utsökt.
Underbara soppor innehåller 100 recept, från de välbeprövade klassikerna till mindre kända pärlor från olika länder världen över - Vietnam, Japan, Italien, Spanien och Colombia för att nämna några. Här finns buljonger och konsomméer, släta och gräddiga soppor, matiga och hälsosamma soppor, traditionella favoriter, exotiska smaker och kylda soppor.
Utöver recept innehåller boken också Pauls sopplektioner, som förklarar viktiga tekniker med tydliga steg-för-steg-fotografier. Dessutom har Paul tagit in bidrag från några av sina favoritkockar som lagt till sina mest älskade recept till samlingen.
PAUL GAYLER är köksmästare på det prestigefyllda Lanesborough Hotel i London där han basar över 35 kockar. Gayler har 20 års erfarenhet från några av Europas allra bästa restauranger och har skrivit flera uppskattade kokböcker. På Lind & Co har han tidigare utkommit med Korvar - hur du gör och lagar din egen korv (2011).
"Varje soppa avbildas i ett utsökt färgfoto på uppslagets ena sida med ingredienser och recept på motsatt sida. Ofta anges också kockens tips. [...] Ett utförligt sökregister avslutar denna bok som egentligen borde ha titeln "Allt om soppor"."
Eeva-Stiina Sundén, BTJ
Lind & Co 9789174615548 -
All världens kokböcker : med 100 historiska r...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1990. 353 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174869248
- Titel
- All världens kokböcker : med 100 historiska recept
- Författare
- Notaker, Henry - Hjohlman, Lena
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9174869248 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWeber 0376020466
-
Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher...
Inbunden bok. Skabetti Books & Agency. 1 uppl. 2013. 199 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174230925
- Titel
- Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter
- Författare
- Simic, Riki
- Förlag
- Skabetti Books & Agency
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 285 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fotbollskokboken är vinnare av titeln Best in the World!
Fotbollskokboken vann utmärkelsen Årets kokbok 2013. Nu vinner boken även internationella framgångar: På den årliga tävlingen Gourmand World Cookbook Awards, världsmästerskapet för mat- och dryckesböcker, erhåller Fotbollskokboken det tyngsta och mest åtråvärda priset: Special Award of the Jury.
Priset delas ut den 20 maj i Peking och författarna reser till Peking för att närvara vid prisutdelningen.
Med årets originellaste kokbokskoncept tas fotbollsgastronomin upp till sublima höjder. Äntligen vet vi vad som bör avnjutas för att återuppleva UEFA-cupfinalen 1982 eller skandalderbyt i Glasgow 1998. / Svenska Måltidsakademien
I Fotbollskokboken får du som läsare ta del av klassiska anekdoter och berättelser som berört fotbollsvärlden under åren det handlar om turneringarna, spelarna, tränarna, supportrarna och framför allt om matcherna: Sverige Brasilien -58, Brasilien Italien -82, IFK Göteborg HSV -82, Milan Barcelona -94
Varje match har fått sätta tonen för en maträtt och en dryck, som vi anser spelar i samma division: Korpen, Allsvenskan eller Champions League.
Få saker berör och engagerar folk världen över som fotboll. När ett VM, EM eller Champions League står på lut finns inte en tidning, ett TV- eller radioprogram som inte bevakar och rapporterar. Twitter och Facebookuppdateringarna handlar om en sak enkom under de 2x45 minuter matchen spelas. Världen står helt enkelt på tå när de stora sammandrabbningarna sker på fotbollsplanen. Inte konstigt då att fotbollen också bidrar med en och annan skandal och otaliga historier längs vägen. För oavsett land, kultur eller tidsålder har fotbollen alltid varit en spegelbild av samhället, och vissa matcher och händelser lämnar större avtryck än andra i historiebeskrivningen.
Vi har försökt fånga passionen för fotbollen och matcha den med en lika stor hängivenhet till mat och dryck. Lika höga har diskussionernas vågor gått om vilka matcher som skall återges, som vilken mat som hör till och vilken dryck glasen bör fyllas med. Rätt eller fel? Så länge vi kan starta en lika passionerad åsiktsutbyte bland vännerna hemma i köket eller framför TV:n som vi haft under skapandet av den här boken har vi lyckats!
/Riki, David och Sladjan
Riki Simic är kock i grunden och har bl a arbetat tillsammans med Verner Vögeli på Operakällaren. Idag verkar han inom fotbollens svartgula värld i Solna.
David Mortimer-Hawkins arbetar till vardags inom musikbranschen, vilket också gett honom stora möjligheter att bli öl- och whiskeyexpert.
Sladjan Osmanagic är tv-profilen som pratar fotboll som ingen annan. Han retar en del men han lever och andas fotboll och får därför respekt av alla.
Gästskribenter: Pia Sundhage, förbundskapten för Svenska damlandslaget, Johan Edlund, sångare i Tiamat, Erik Niva, Aftonbladet, Frida Nordstrand, expertkommentator Viasat, Bengt Ågren, förbundskapten för 58 landslaget, Rami Shabaan, fd landslagsmålvakt, Dennis Lyxzén, sångare
Skabetti Books & Agency 1 9789174230925 -
Äta ris : maten och livet i Vietnam
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428008
- Titel
- Äta ris : maten och livet i Vietnam
- Författare
- Minh Du Alneng
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den vietnamesiska maten är ofta inte särskilt kryddstark, även om den kan innehålla chili, men ofta mycket kryddrik med väldoftande kryddor som kanel, stjärnanis, limeblad, galangal, ingefära, vitlök, olika örter, bland annat koriander. Fisk, fågel och grönsaker tar stort utrymme.
Ris är en viktig ingrediens - en måltid utan ris är ingen måltid. Om man äter, äter man också ris. Ris finns i många former: nudlar, rispapper, riskakor, rismjöl, risvin. Ris handlar också om identitet och om kulturhistoria i flera olika bemärkelser. Denna bok bjuder på en både kulturell och kulinarisk resa. Här finns alla slags recept från olika delar av Vietnam. Maten varierar i olika landsdelar, och här och var kan man spåra influenser från Frankrike och USA, länder som haft olika roller i Vietnams historia. Vietnamesisk mat serveras ofta på en buffé med många olika rätter, särskilt till fest, men kan naturligtvis serveras på svenskt vis som en huvudrätt. I boken finns även desserter.
Minh Du Alneng är vietnamesiska, gift med en svensk och bor i Sverige. Hon växte upp på den fattiga vietnamesiska landsbygden och var tvungen att lära sig laga mat redan som sexåring. Efter flera års arbete inom turismnäringen och framförallt efter flytten till Sverige förstod Minh Du att inte alla äter vietnamesisk mat. Den här boken är ett resultat av de erfarenheterna.
Bokens läckra matbilder av matfotografen Ulf Svensson varvas med vackra och intressanta bilder från Vietnam. Vietnam har den senaste tiden blivit ett allt större turistland och intresset för landets kök ökar ständigt.
Ica Bokförlag 1 9789153428008 -
The World of Caviar
Inbunden bok. Chartwell . 1999. 143 sidor.
ISBN 0785810846
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKChartwell 0785810846 -
In defense of food - an eater's manifesto
Inbunden bok. Penguin Press. 2008. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781594201455
- Titel
- In defense of food - an eater's manifesto
- Författare
- Pollan, Michael
- Förlag
- Penguin Press
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 244 sidor
- Språk
- English
Penguin Press 9781594201455
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn