-
Lantlig spis : rustik och rejäl mat helt enke...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2010. 123 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter prislapp på baksidan...............Rustika rätter, allt på ett fat. Pimpad husman från olika delar av världen som inbjuder till ett enklare sätt att umgås. I Lantlig spis finner du allt från fransk bondsallad till fläsklägg med rotmos men på e läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861347
- Titel
- Lantlig spis : rustik och rejäl mat helt enkelt
- Författare
- Forslin, Liselotte
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 433 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rustika rätter, allt på ett fat. Pimpad husman från olika delar av världen som inbjuder till ett enklare sätt att umgås. I Lantlig spis finner du allt från fransk bondsallad till fläsklägg med rotmos men på ett modernare sätt. Allt fotograferat i härliga lantliga miljöer.
Maten är enkel och ärlig, råvarorna de bästa ur säsong och resultatet blir gudagott. Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom vurmar för det lantliga och vackra, här bjuder de på sagolika rätter utan krångel men med sinnlig finess.
Utk okt
Kapitel med exempelrecept:
Varmt och mättande
Bouef bourgignon
Grillade kycklingschnitzlar med citronsmörsky
Kornotto
Långsamt kokt bolognese
Lättgravad laxpytt med råa äggulor
Litet och gott
Grekisk sallad med vattenmelon och rostade fänkålsfrön
Grillad squash med sardellaioli
Fransk bondsallad
Sött och sinnligt
Jordgubbs-rabarberkompott
Färska fikon med mascarpone
Bärtiramisu
Nybakat
Knaprigt knäckebröd
Frukt och nötbröd
I skafferiet
Grov honungssenap
Lättsockrat klyftäppelmos med smak av kanel
Picklad rödlök
Kakao Förlag 1 9789185861347 -
Tryckkokboken
Inbunden bok. Lindqvists. 1951. 127 sidor.
Hyggligt skick. Har lossnat i ryggen, väl använd bok, fin inlaga, Innehåller fullständiga tryckkoktidtabeller med en rad värdefulla tips om skötsel, matens preparering mm, omfattar soppor, grönsaksrätter, kötträtter, fiskrätter, fågelrätter och desserter. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLindqvists -
Stora grillboken : recept och tekniker
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 336 sidor.
Mycket gott skick. ..................// Din nya bästa sommarkompis!
Bli en riktig grillexpert. Lär dig att skapa den perfekta grillbädden, hur du använder grillredskap, att blanda till de godaste glazerna och kryddblandningarna - helt enkelt allt som krävs för en härlig läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010855
- Titel
- Stora grillboken : recept och tekniker
- Författare
- Chris Schlesinger - John Willoughby
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 260 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1432 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora grillboken
Recept och tekniker
Din nya bästa sommarkompis!
Bli en riktig grillexpert. Lär dig att skapa den perfekta grillbädden, hur du använder grillredskap, att blanda till de godaste glazerna och kryddblandningarna - helt enkelt allt som krävs för en härlig måltid direkt från grillen.
Boken innehåller recept från världens alla hörn på kotletter, biffar, revbensspjäll, fågel och fisk, kryddblandningar och tillbehör som relisher, salsor och pastor.
- Svårslaget kapitel om grilltekniker - utförligt och med många fotografier.
- Frestande och läckra fotografier.
- 336 sidor!
Chris Schlesinger är kock och specialiserad på grillning. Han driver ett flertal grillrestauranger i USA. John Willoughby är chefredaktör för den amerikanska tidningen Gourmet Magazine. Tillsammans har de skrivit en mängd böcker om just grillning.
"These boys are the high priests of chicken thighs, cowboy steaks and the spice drawers of the Caribbean and North Africa. ...Ideal summer-share recipes..."
- New York Times Book Review
Mått: 220x260
Tukan Förlag 1 9789174010855 -
Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 199 sidor.
Mycket gott skick. /nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick........// Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret. Recepten handlar om höstens äppelskörd, middag i allhelgona, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115326
- Titel
- Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna
- Författare
- Bergenström, Fanny
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 239 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 953 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middag i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och till pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
Albert Bonniers Förlag 9789100115326 -
Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1992.
Mycket gott skick. // Sedan länge utgången mycket eftersökt sammaställd av Ove Pihl legendarisk reklamare, kokboksproducent och matguru framtagen till Indiska magasinet som sålde den under ett antal år i mycket stor upplaga och trots det nästa omöjlig att finna det säger en läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250158
- Titel
- Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder]
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250158 -
God Jul med Leif Mannerström
ISBN 9789113043531
Nära nyskick. Norstedts 2011. Inbunden nyskick, oläst bok. Prismärkt med blyerts på försättsblad. ---- Vackert och rikt illustrerad i färg. Nestorn i den svenska kockeliten ger här sina recept på alla julbordets läckerheter samt även saffransbullar, pepparkakor och jul läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789113043531 -
Julens kokbok : [sill och lax, pastejer, rull...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1996. 189 sidor.
Mycket gott skick. Njut av julmatens härliga och goda dofter i stugvärmen när mörkret härskar utanför. Saffran, kanel, ingefära och kryddpeppar sprider juldoft i huset tillsammans med blommande hyacinter och julgran.
Till jul plockar vi ofta fram de ärvda recepten och fund läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153417321
- Titel
- Julens kokbok : [sill och lax, pastejer, rullar, syltor, köttbullar, skinka, korv ...]
- Författare
- Degerbeck, Kerstin - Adler, Arne - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153417321 -
Lättlagad julmat och julgodis
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 125 sidor.
Nära nyskick. Julen är här, och med den också all den mat vi längtat efter hela året! Nu ska det lagas, sillas, bakas, griljeras och inte minst avnjutas. Men tänk om man kunde göra det så lätt som möjligt för sig utan att göra avkall på tradition och smak!
I Lättlag läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255831
- Titel
- Lättlagad julmat och julgodis
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 665 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Julen är här, och med den också all den mat vi längtat efter hela året! Nu ska det lagas, sillas, bakas, griljeras och inte minst avnjutas. Men tänk om man kunde göra det så lätt som möjligt för sig utan att göra avkall på tradition och smak!I Lättlagad julmat och julgodis bjuder Maud Onnermark på hela julens mat i lättlagad och läcker tappning. Här trängs julbordets alla klassiker med spännande nyheter och varianter på gamla beprövade recept. Devisen är att det ska gå lätt att laga, men ändå smaka precis lika bra!I bokens olika kapitel bjuds det på glöggfest med läckra tillbehör, sillar och strömmingar, skinka, köttbullar och andra varma favoriter, underbara lutfiskrecept och massor av goda bullar, kakor, desserter och godisar! Ingen kommer att gå hungrig från detta dignande julbord.Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept och är känd från både tv och som matskribent i olika tidningar.
Bokförlaget Semic 9789155255831 -
Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika...
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1983.
Mycket gott skick. Tillskrift............... // Det här är en inspirerande och ovanlig bakbok i vilken man också kan läsa lite kulturhistoria kring bröd och förutom recepten får praktiska tips om bakningen.
“Kom med ditt festbröd, ditt vackraste bildbröd!” uppmanade Form läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146143769
- Titel
- Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika kulturer till fest och vardag
- Författare
- Nilsson, Eja - Smedberg, Margit
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146143769 -
Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historie läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841029
- Titel
- Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."
Prisma 1 9151841029 -
Vår julkokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 318 sidor.
Nära nyskick. Mycket fin.......Med Vår julkokbok är det lätt att lyckas med julens alla härliga maträtter och kakor. En lättläst, ljus och öppen julkokbok fylld med inspiration och glädje över julens alla goda maträtter och godis! Den stora uppslagsboken för hela julen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113044897
- Titel
- Vår julkokbok
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 155 x 222 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du sluta leta efter de där gamla veckotidningarna du sparat med recept på klassisk och traditionell julmat. Släng de lösa lapparna med ingredienser till de fantastiska köttbullarna och favoriten bland sillinläggningarna.
De bästa julmatsrecepten finns samlade i Vår julkokbok, Sveriges mest aktuella grundkokbok, fylld av inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd inför julen. I Vår julkokbok hittar du alla klassiker och en hel rad nya recept. Allt från sylta till sill, pepparkakshus, julskinka, knäck och annat gott. Dessutom fakta och information om tillagningsmetoder och råvaror. Ingrediensförteckningen i yttermarginalerna i fetstil gör recepten lättöverskådliga. 320 välfyllda sidor med en jul exakt på pricken som man vill att den ska smaka.
Med Vår julkokbok är det lätt att lyckas med julens alla härliga maträtter och kakor. En lättläst, ljus och öppen julkokbok fylld med inspiration och glädje över julens alla goda maträtter och godis! Den stora uppslagsboken för hela julens mat. Vår julkokbok, den enda kokbok du behöver i jul. God jul och lycka till med allt julgott!
Norstedts 1 9789113044897 -
Monikas jul
Häftad bok. Piratförlaget. 1 uppl. 2010. 247 sidor.
Mycket gott skick. ................. // Monikas jul innehåller den glömda mumman, den rosa glöggen och julsaften till barnen. Här trängs den oemotståndliga wienernougaten med skumtomtefudgen. Laxen får nya smaker, köttbullarna blir extra saftiga och goda med hjälp av julen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789164203311
- Titel
- Monikas jul
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Piratförlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 211 x 255 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag vet att julen kommer att bli god, det vet jag varje år. Ja, jag älskar julen i hela sitt väsen och oväsen. Välkomna in i julen på mitt sätt!
Monikas jul innehåller den glömda mumman, den rosa glöggen och julsaften till barnen. Här trängs den oemotståndliga wienernougaten med skumtomtefudgen. Laxen får nya smaker, köttbullarna blir extra saftiga och goda med hjälp av julens kryddor. Och skinkan griljeras precis på det sätt som passar dig bäst.
Redan i oktober börjar jag längta efter julens sköna dofter, jag drömmer mig bort bland kanel och nejlika. Jag smider planer för julbordet och tror varje år att det ska bli annorlunda med helt nya rätter. När det väl är dags har jag svårt att skiljas från mina traditioner. Men jag har ändå hittat vägar till glädje och förnyelse genom att använda julens kryddor på fel ställe, variera antalet sillar, piffa upp marinaden till spjällen och göra en annorlunda rätt av lutfisken.
När det kommer till det söta konfektbordet har jag inga begränsningar. Här kan jag leva ut mitt frosseri och ohämmat prova nya sorters kolor, praliner och maränger.
Mitt julbord är helt enkelt så rasande gott och så lättfixat att jag vill dela med mig. Jag vågar lova att ni alla finner ert julbord här.
Botanisera bland 150 recept, låt er frestas av de vackra bilderna eller luta er bara tillbaka och ta del av de personliga julhälsningarna från några av mina kära vänner.
Piratförlaget 1 9789164203311 -
Monikas jul : en riktigt god jul med Monika A...
Inbunden bok. Piratförlaget. 1 uppl. 2009. 248 sidor.
Mycket gott skick. Några små fläckar på rygg och baksida...............// Monikas jul innehåller den glömda mumman, den rosa glöggen och julsaften till barnen. Här trängs den oemotståndliga wienernougaten med skumtomtefudgen. Laxen får nya smaker, köttbullarna blir extra sa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789164203014
- Titel
- Monikas jul : en riktigt god jul med Monika Ahlberg
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Piratförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 260 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag vet att julen kommer att bli god, det vet jag varje år. Ja, jag älskar julen i hela sitt väsen och oväsen. Välkomna in i julen på mitt sätt!
Monikas jul innehåller den glömda mumman, den rosa glöggen och julsaften till barnen. Här trängs den oemotståndliga wienernougaten med skumtomtefudgen. Laxen får nya smaker, köttbullarna blir extra saftiga och goda med hjälp av julens kryddor. Och skinkan griljeras precis på det sätt som passar dig bäst.
Redan i oktober börjar jag längta efter julens sköna dofter, jag drömmer mig bort bland kanel och nejlika. Jag smider planer för julbordet och tror varje år att det ska bli annorlunda med helt nya rätter. När det väl är dags har jag svårt att skiljas från mina traditioner. Men jag har ändå hittat vägar till glädje och förnyelse genom att använda julens kryddor på "fel" ställe, variera antalet sillar, piffa upp marinaden till spjällen och göra en annorlunda rätt av lutfisken.
När det kommer till det söta konfektbordet har jag inga begränsningar. Här kan jag leva ut mitt frosseri och ohämmat prova nya sorters kolor, praliner och maränger.
Mitt julbord är helt enkelt så rasande gott och så lättfixat att jag vill dela med mig. Jag vågar lova att ni alla finner ert julbord här.
Botanisera bland 150 recept, låt er frestas av de vackra bilderna - eller luta er bara tillbaka och ta del av de personliga julhälsningarna från några av mina kära vänner.
En riktigt God jul önskar jag er!
Monika
Piratförlaget 1 9789164203014 -
Äpplen - Allt om det goda
Allt om mat 2010. Inbunden kartonage. Mycket fint skick/ Nyskick....................... /// Äppeldesserter, Åppelkakor, Äpple i maten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187248
- Titel
- Äpplen
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
9789186187248 -
Äpplen & päron : rätt diet för din kroppstyp
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 306 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oläst....................... // Är du ett äpple eller ett päron? I Äpplen & päron beskriver Marie Savard två typer av kvinnokroppar som alla kvinnor tillhör: Äppelformen lägger på sig fett runt midjan och päronformen lagrar fett runt lår och stuss. Oavse läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137128493
- Titel
- Äpplen & päron : rätt diet för din kroppstyp
- Författare
- Savard M.D., Marie
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 306 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 164 x 235 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 684 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du ett äpple eller ett päron? I Äpplen & päron beskriver Marie Savard två typer av kvinnokroppar som alla kvinnor tillhör: Äppelformen lägger på sig fett runt midjan och päronformen lagrar fett runt lår och stuss. Oavsett om man är lång, kort, tjock eller smal så kan man delas in i en av de två grupperna. Men det handlar inte om utseende utan om hälsa. Genom att med ett enkelt mått ta eda på vilken grupp man tillhör kan man med Marie Savards metod förhindra framtida sjukdomar och viktökning. Äpplen som är den vanligaste kroppsformen drabbas ofta av diabetes, hjärtsjukdomar och bröstcancer. Äpplen bör undvika mat av vitt mjöl, promenera 30 minuter varje dag och undvika stress. Päron kan få problem med benskörhet och åderbråck. Päron ska undvika godis, salt mat och ost. Träning ska gärna bygga upp skelettet. Päron lider oftare av ätstörningar eftersom de inte passar in i den rådande normen för hur en kvinnokropp ska se ut. De kan dock glädja sig åt att deras kroppsform är bättre från hälsosynpunkt. Dr Savard förklarar på ett okomplicerat och roligt sätt från vad päron och äppelformen beror på och hur de sjukdomar som hänger ihop med kroppsbyggnaden uppstår och varför. Vägen till bättre hälsa är inte stenhårda dieter utan att äta bra mat i måttliga mängder och undvika de födoämnen som inte passar för just din kroppstyp. Med enkla medel kan man ändra sin mathållning genom ta bort vissa livsmedel och lägga till andra näringskällor. Inget komplicerat räknande av kalorier eller avancerad vägning och mätning. Savards 25 procentsmetod som innebär att man tar bort 25 procent av sin vanliga portion garanterar viktminskning, inte i kilon utan i centimeter. Träningstipsen är lätta att följa så även du som är nybörjare kan hänga med utan problem. Motion ska vara en rolig och skön del av vardagen. Äpplen & päron är inte en bantningsbok utan en uppmaning att trivas med sin kropp oavsett form. Den ger kvinnor möjlighet att förstå sina behov och att kunna välja den väg till hälsa som är rätt för dem. Marie Savard är läkare med invärtes sjukdomar och kvinnohälsa som specialitet. Hon har skrivit en mängd artiklar och böcker om kvinnors sjukdomar och hälsoproblem. Marie Savard är en känd profil i amerikanska medier och har ägnat en stor del av sin karriär åt att upplysa kvinnor om hur de kan må bättre och förhindra sjukdomar genom att äta rätt och röra på sig. Marie Savard arbetar som medicinskt ansvarig på ett äldreboende och som rådgivare åt en tv-serie.
Bokförlaget Forum 9137128493 -
Prinsessornas kokbok - Husmanskost och helgda...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1952.
Gott skick. Förlagets röda skinnimitation med sliten guldtext....... Använd och läst, lite gulnade försättsblad. Mycket fin inlaga. .....
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
Inbunden bok. Libris förlag. 2004. 236 sidor.
Mycket gott skick. Använd men mycket fin........// En fullmatad bok med mer än 200 recept på lättbakade och oemotståndliga kakor och bullar som passar när man ska ordna fika till många. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171956514
- Titel
- Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
- Författare
- Braw, Anna
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 236 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kyrkkaffe!" sa vi till varandra. Och så satte vi igång.
Vårt upprop till kyrk-Sverige gav en respons vi inte kunnat drömma om -- breven strömmade in, recept och minnen och uppfordrande tankar om vartannat, telefonen ringde och datorn blev full av små och stora tankar och måttangivelser och proffstips.
Resultatet har du här: en bok fullmatad med mer än 200 recept på lättbakade och oemotståndliga kakor och bullar som passar när man ska ordna fika till många. Här kan du hitta nya och annorlunda rutor för din långpanna -- eller kanske ett kärt, men sedan länge borttappat recept, som Fru Bråttoms bullar. Många av recepten är anpassade för allergiker.
Under rubriker som Bullar, Mjuka kakor, Rutor, Bröd och skorpor, Festligt och Jultider har vi samlat recepten tillsammans med nostalgiska och dråpliga berättelser, de bästa bordsbönerna och tankar från kyrkkaffen förr och nu. Ny inspiration att utveckla det kyrkkaffe du själv deltar i får du på köpet.
Doften av kaffe och nybakat ger en försmak av det riktigt stora kalaset i himlen. Välkommen!
Texter av Kerstin Elworth Per Harling Britta Hermansson Ola Sigurdson Birgitta Rudberg Ingvar Laxvik
Finns även i presentförpackning med ett Kyrkkaffe-förkläde (ISBN:91-7195-651-4p)
Libris förlag 9171956514 -
Rosendals trädgårdscafé
Häftad bok. Prisma. 4 uppl. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick. Lite naggad i kanter.............// Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakv läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842122
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag. Sedan dess har boken sålt i över 200.000 exemplar.
Rosendals trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Den här upplagan är en förminskning av originalupplagan till praktiskt handboksformat. I övrigt oförändrad. Monika Ahlberg utkom senast med Klassiska tårtor på mitt sätt (Prisma 2002) samt Min mat (Prisma 2003)
Prisma 4 9151842122 -
Vår kokbok - Vintage
Inbunden bok. Kooperativa förbundets förlag. 3 uppl. 1957. 510 sidor.
Gott skick. Boken är i bra skick, lite slitage på hörn och kanter, använd så lite små fläckar finns.........Förlagets blå band. ......................... // Klassisk kokbok … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKooperativa förbundets förlag 3 -
Läckra tårtdekorationer att göra själv
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Damm förlag 2006. Inbunden i nyskick. . /// Dekorationer av drygt 25 tårtor för barn o vuxna. T.ex. tågtårta, clowntårta, dinosaurietårta, ABC-tårta, pakettårtor, dalmatinertårta, tårtor till bröllop o förlovning, högtidsdagar, jul o påsk. Äv. om redskap läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177152158
- Titel
- Läckra tårtdekorationer att göra själv
- Författare
- S Lundberg
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
9177152158 -
Härliga helger - Mat för årets stora helger
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Forum 2005. Inbunden med skyddsomslag. Mycket fint skick/nyskick. ................. // Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julborde läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127152
- Titel
- Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul
- Författare
- Malhotra, Charlotta
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julbordet är det bara att ta fram Härliga helger. Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein fick idén till Härliga helger en jul när tjocka släkten var hembjuden på julmiddag. Än en gång var det dags att ta fram pärmar med sparade recept på griljerad skinka, leta upp de vikta hundöronen i diverse olika kokböcker och ringa runt till nära och kära. Det var då idén föddes att skapa en komplett helgkokbok. Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein har skrivit en bok där man hittar alla recept man förväntar sig att hitta i en helgkokbok, men här finns även en rejäl dos innovativa och moderna recept där man använt traditionella kryddor och ingredienser men på ett helt nytt sätt. Helt enkelt nytänkande tradition. Boken är uppdelad i kapitel efter de stora helgerna: Påsk, Midsommar, Kräftskiva, Mårten Gås och Jul. Här finns äggarätter, laxrecept, mängder av sillkombinationer, kakor från 70-talet, kräftrecept och tips på tillagning av kött för sommarens grillningar. Här finns varianter på kråset för gåsen och efterrätter som smakar gudomligt. Här finns allt och faktiskt lite till. Författarna som är både yrkesarbetande och småbarnsmammor vet att det är viktigt att disponera tiden väl. Därför innehåller boken inte bara tidskrävande recept utan även genvägar som ändå lockar smaklökarna. Författarna vill med Härliga helger hjälpa alla som funderar på vilka rätter man egentligen serverar till Mårten Gås. Vilken knäcksmet som faktiskt är den allra bästa. Bjuda på receptet till en Jönssons frestelse (du läste rätt, Jönsson är en nära släkting till Jansson och båda finns med som frestelser i boken). Förhoppningen är att Härliga helger ska föra vidare våra fina mattraditioner, om än på ett litet nytt sätt. I Härliga helger har Jessica och Charlotta samlat gamla och väl beprövade släktrecept från den halländska och skånska myllan. Här finns också nya favoritrecept, många med en touche av främmande länder. Recepten utgår från det vi av tradition äter till våra stora helger, och förhoppningen är att oavsett om det är midsommarlunch eller tilltugg till årets glöggkalas som ska tillagas är Härliga helger rätt bok att ha i köket. Smaklig spis!
9137127152 -
Finsmakarens handbok om ost
Inbunden bok. Cargo Int. 2009.
Mycket gott skick. Lite buckligt skyddsomslag..........// Ost har en självklar plats i smakernas och dofternas värld, denna bok är också en självklarhet för alla som gillar ost, 600 sidor att förkovra sig i. Näst efter vin är ost det livsmedel som visar upp den största vari läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833150869
- Titel
- Finsmakarens handbok om ost
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 207 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Helt enkelt ett måste för alla ost- och vinvänner."
Skaraborgs Allehanda
Finsmakarens handbok om ost fungerar inte bara som en omfattande uppslagsbok och inköpsguide. Boken är också ett kulturhistoriskt dokument och en hyllning till ett traditionsrikt hantverk. I ostarnas värld blandas milda blomdofter, fruktiga och nötiga aromer med intensiva, unikt komplexa dofter och smaker. Inget annat livsmedel kan erbjuda så rika och mångskiftande möjligheter till njutning som ost. I Finsmakarens handbok om ost beskrivs allmänna framställningsmetoder och lokala traditioner, ett urval av kända ostar och okända delikatesser från världens alla hörn. I stort sett alla ostar är idag tillgängliga i ostbutiken samt i några fall via internethandel. Markus Del Monego, världsberömd sommelier, kompletterar ostbeskrivningarna med vin- och dryckestips. Kombinationen av en god ost och ett väl valt vin är en fulländad smakupplevelse! Läs och njut.
Cargo Int. 9783833150869 -
Cajsa Warg : Hjelpreda i hushållningen för un...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslaget är lite bleknat och slitet............ Imiterat helfransktband med guldtryck på framsida och rygg. Övre guldsnitt. Lite sliten framsida . Denna faksimileugåva är framställd år 1970. Efter det orginalexemplar som tillhör Uppsala universitet läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Husmoderns kokbok - Vintage
Inbunden bok. B. Wahlströms. 7 uppl. 1923. 399 sidor.
Hyggligt skick. Gammal vintage kokbok, sliten , inlagan mycket fin.......// Klassisk kokbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKB. Wahlströms 7 -
Soppa med tillbehör
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2013. 99 sidor.
Nära nyskick. Här i min bok, Soppa med tillbehör, finns ett 40-tal recept till goda soppor för alla tillfällen och årstider allt från den enkla tomatsoppan till den exklusivare jordärtskockssoppan, den efterlängtade nässelsoppan och den matiga köttsoppan. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611977
- Titel
- Soppa med tillbehör
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. Att de dessutom oftast är både nyttiga och vänliga mot plånboken är ju ytterligare anledning till att börja laga soppa. Och tråkig mat? Nej då, en soppa kan vara både vacker och elegant. Hemligheten ligger i att förädla den och sedan servera den med ett spännande tillbehör. Ett bra recept och en rejäl stavmixer är det som behövs.
En soppa kan serveras på flera vis. En rejälare portion ger en god och mättande huvudrätt i sällskap med ett gott bröd och en god ost. En nättare portion serverad i ett vackert glas, en kopp eller mindre skål, med fina tillbehör som till exempel färska räkor eller ugnstorkad parmaskinka, blir lätt till en elegant och uppskattad förrätt.
Här i min bok, Soppa med tillbehör, finns ett 40-tal recept till goda soppor för alla tillfällen och årstider allt från den enkla tomatsoppan till den exklusivare jordärtskockssoppan, den efterlängtade nässelsoppan och den matiga köttsoppan.
Till samtliga soppor föreslår jag också ett lockande tillbehör. Vad sägs till exempel om ugnsrostade tomater, riven mozzarella, halstrade pilgrimsmusslor, pocherat ägg, rostad vitlök, knaperstekt bacon eller ett rustikt och saftigt hembakat bröd?
Goda råd bjuder jag också på liksom en romantisk tråd med vackra ting som hör soppa till. Så, jag är alldeles säker på att ni från och med nu kommer att älska att laga och servera er soppa!
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat, som utkom hösten 2012, vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider med Måltidsakademiens motivering: "En vackert iscensatt och redigt receptsatt handledning i att höja nivån på sin vardagsmat. Med några enkla handgrepp - och en nypa kärlek - blir allt definitivt godare." Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 1 9789174611977 -
Märit Hult x2: Hirams andra kokbok, Hirams vä...
Inbunden bok. Ica förlaget.
Mycket gott skick. Fina exemplar. Lätt smutsat övre boksnitt...........// ...... Få matskribenter har betytt så mycket för så många som Märit Huldt, eller Hiram som hon kallades. I 25 år bjöd hon Svenska Dagbladets läsare på sina enkla och roliga recept. Många har vuxit upp läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca förlaget -
Husmorsorna x2: Festmat - Kärleksmums
Inbunden bok. Semic.
Nära nyskick. Två charmiga böcker med massor av recept, vin, skratt och inspiration.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic -
Esters goda kakor på Bjärka Säby
Häftad bok. 1987. 61 sidor.
Mycket gott skick. En jättefin kakbok, tryckt med handstilstext. Ett handskrivet recept längst bak i boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Rutiga kokboken : grundkokboken för små och s...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 7 uppl. 2006. 751 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar, tillskrift, lite blekt rygg.............// // Klassisk kokbok, Gjord för att användas varje dag i köket.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426653
- Titel
- Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 751 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 246 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rutiga kokboken är en omtyckt klassiker med en stark kännedom bland svenska folket. Rutiga kokboken är baskokboken som ger svar på det mesta och som innehåller alla grundrecept som behövs i ett hem. Den kom ut första gången 1980 och har under alla år uppdaterats allt eftersom nya matvanor och nya råvaror kommit. Rutiga kokboken har hittills sålt i 832.000 exemplar. Nu kommer den nya, reviderade Rutiga kokboken med ny formgivning, nya recept och nya mattrender!
Här finns 1.500 recept inom alla områden. Recepten omfattar rena basrecept som till exempel steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för att klara vardagens måltider. I samlingen finns recept med alla slags smaker och influenser. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokbokens recept ger näringsriktig vardagsmat och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Alla grundläggande matlagnings-tekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder.
Rutiga kokboken beskriver också alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, charkvaror, grönsaker, rotfrukter, fiskar. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta.
Rutiga kokboken är framtagen på ICA Provkök. Recepten är väl utprovade och maten god och näringsriktig. Ansvarig är Birgitta Rasmusson som i år tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Ca 500 färgfoton, över 1.500 recept.
Ica Bokförlag 7 9789153426653 -
Nigella - Kort och gott
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 254 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ............//
Nigella Lawson är en av de mest populära av dagens unga brittiska tv-kockar. Hennes senaste serie läckra matlagningsprogram, Nigella Kort och gott, visas nu även i svensk tv. Nigella får oss att längta till köket med alla dess dofter och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120697
- Titel
- Nigella - Kort och gott
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 254 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1008 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson har haft enastående framgångar i England. Hon är en av de bästa och mest inflytelserika av dagens unga brittiska kockar och har sin egen tv-serie, Nigella bites, på Channel 4. Nu är hon redo att erövra våra svenska hjärtan! Nigella Lawson är en livsnjutare, trots att hon förlorat sin familj under tragiska omständigheter. Hennes lyskraft och starka personlighet har tagit den brittiska publiken med storm. När hennes man dog i cancer sörjde hela landet med henne. Man älskar denna vackra, glamorösa och samtidigt vardagsnära kvinna som kan laga mat som ingen annan. Nigella förmedlar en kärlek till kokkonsten och ätandet som får oss alla att längta till köket med alla dess dofter och smaksensationer. Hennes recept är chosefria, originella och enkla att laga till. Nigellas mat är anpassad till dagens livsstil: den går att snabbt dra ihop efter en lång arbetsdag men är också lustfylld att leka fram under veckoslutet tillsammans med barnen och vännerna. Nigella Kort och gott är ljuvlig läsning, rikt illustrerad och lika färgstark som författarinnan själv. Här finns recepten du behöver för tv-kvällen, partyt och bjudmiddagen, samt den ultimata tröst- och skräpmaten. När Nigella Lawson inte lagar mat i tv, skriver hon i Vogue, the Observer och Times Magazine. Hon är författare till två bästsäljande kokböcker: How To Eat och How To be a Domestic Goddess..
Bokförlaget Forum 9137120697
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn