-
Den underbara matresan : boken om den nya sve...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1997. 311 sidor.
Gott skick. Namnad på försättsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119710828
- Titel
- Den underbara matresan : boken om den nya svenska maten med 198 recept och reseberättelser från 15 gårdar
- Författare
- Lennart Hagerfors
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1454 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9119710828 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127357273 -
Systrarna Voltaires mat
Häftad bok. Stockholm : Byggförl. 1996. 158 sidor.
Nära nyskick. Spiralbunden bok i skick som ny. Ligger i sin originalkassett, som extra skydd för boken. Se bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9179881505
- Titel
- Systrarna Voltaires mat
- Författare
- Voltaire, Lotta - Voltaire, Renée - Anderson, Stefan
- Förlag
- Stockholm : Byggförl
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Byggförl 9179881505 -
Veckan före löning : god mat för liten peng
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 160 sidor.
Nyskick. Förlagsny bok med mängder av inspirerande recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113102139
- Titel
- Veckan före löning : god mat för liten peng
- Författare
- Sparring, Karolina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 663 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veckan före löning gapar plånboken tom för många. Då är Karolina Sparrings nya bok en räddning!
Hon presenterar 75 enkla och kreativa recept som lätt kan varieras efter vad du har hemma, eller kombineras med varandra i en veckomeny där resterna från en middag återanvänds i en annan måltid. Alla ingredienser hittar du där du brukar handla, den här boken innehåller inga konstigheter.
Veckan före löning bjuder på massor av uppslag om hur du gör en schysst middag på det som finns i skafferiet, recept på kryddblandningar, såser och röror som piggar upp allt som kommer i deras väg och - inte minst - du lär dig älska rester och matlådor. Att matlådor är en bubblare i plånboken vet nog alla: du sparar nästan 17 000 kr per år om du väljer att äta matlåda istället för att äta lunch ute.
Veckan före löning hjälper dig spara både pengar och miljö - en må-bra-känsla som håller i sig länge!
Norstedts 1 9789113102139 -
Hela årets kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 188 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Signerad bok av Fredrik själv. Dock är hälsningen till Birgitha och Eddie.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118683
- Titel
- Hela årets kokbok
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 829 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela årets kokbok är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Vi inleder med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och kryddpepparsill. Efter det kommer ett avsnitt om vårens primörer. Det innehåller bland annat vitkålssallad med lime, matiga färskpotatissallader och sparris med örtsabayonne. Sommarens grillfester bjuder på helgrillad kyckling, mixed grill, lättstuvade grönsaker och blåbärspaj som avslutning. Hösten följer med skaldjursfest och skördehelg där betor, rotfrukter och svamp står på menyn.
Matåret kröns slutligen av den goda julmaten. Det bjuds på traditionell julmat så som sill, skinka och köttbullar, men även lite mer nyskapande rätter i form av stjärnanisinlagda gulbetor och sockerärtssallad med inkokt lutfisk.
Natur & Kultur 1 9789127118683 -
Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353850
- Titel
- Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 631 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.
Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.
Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
Natur & Kultur 1 9127353850 -
Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Mycket gott skick. OBS! Gallrad biblioteksbok.Professionellt inplastad bok. Utsidan lätt skavd i plasten, insida av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Svenska smaker : från Edsbacka krog till rest...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 165 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Signerad av Christer Lingström på försättsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352595
- Titel
- Svenska smaker : från Edsbacka krog till resten av världen
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här har vår enda tvåstjärniga krögare samlat ihop ett 80-tal av sina läckraste recept – alltifrån enklare rätter med prägel av husmanskost till mer avancerade och exklusiva. Naturligtvis inkluderande dryckestips. Maten varvas med reportage bl a från Edsbacka krog, Lingströms matfilosofi, samarbetet med Tore Wretman och arbetet som "Sveriges matambassadör".
Christer Lingström är en flitigt anlitad kock när det officiella Sverige ska synas utomlands, t ex i städer som Versailles, Tokyo och Moskva. Han är också en kock som vårdar våra svenska mattraditioner, men som ändå ständigt är beredd att pröva något nytt, variera, blanda, göra upptäckter. Bordet ska spegla säsongerna.
I boken presenteras många av de rätter som serveras eller har serverats på Edsbacka krog, men här finns även recept från t ex nobelmiddagen och invigningen av kulturhuvudstadsåret. Personliga glimtar ges också från några odlare och uppfödare.
Christer Lingström driver Edsbacka krog i Sollentuna, den enda svenska krogen som har två stjärnor i Guide Rouge (som Guide Michelin heter numera). Han har dessutom tilldelats en rad andra utmärkelser, bl a Årets kock 1985, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj 1992 och Gastronomiska Akademiens och Tore Wretmans hederspris "Honesta Voluptate". Han är nybliven medlem i den exklusiva restaurangsammanslutningen "Traditions & Qualité" och är sedan 1997 ordförande i föreningen Årets kock. Christer Lingström har gett ut och varit medförfattare i ett flertal matböcker.
Ingemar Unge är välkänd författare och kåsör, bl a i tidningen Vi.
Natur & Kultur 1 9127352595 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241778
- Titel
- Italiensk bondmat : från Paolos trädgård
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat.Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör – med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till något paradisiskt gott. Han serverar sina zucchiniblommor friterade och tomater som både luktar och smakar som tomaterna gör vid Medelhavet. Och alla vid matbordet bara njuter.Men villkoren för vår italienske exilbonde är tuffa, för odlingssäsongen här i Sverige är kort. Glasverandan förvandlas snabbt till en veritabel djungel med enorma tomatplantor och chilibuskar. Här måste byggas växthus! Ett uterum med inspiration och grödor från Medelhavet. Häng med på äventyret, ta del av berättelserna och njut av maten. Den är förstås italiensk – ända ut i Paolos gröna fingerspetsar.Några exempel av de omkring 50 recepten:Pasta med kronärtskockssalsaGrillad fisk med rosmarin- och sardelloljaKyckling fylld med mortadella, kalvfärs och örterNapolitansk söndagsgryta med kalvrulader, köttbullar och färsk italiensk korvSemifreddo med ljummen hallonkräm
Bonnier Fakta 9789174241778 -
Första kokboken
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1992. 208 sidor.
Nyskick. Bok i absolut nyskick. OBS att boken dock är signerad med namn och årtal av tidigare ägare av bok.
Titta gärna på mina övriga böckerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134512330
- Titel
- Första kokboken
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134512330 -
Det naturliga köket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 528 sidor.
Nära nyskick. En riktig tegelsten till kokbok som ligger i skyddskasett. Boken är egentligen i nyskick men eftersom trycket på bokryggen är lätt nött dras helhetsintrycket ned. Se bilder. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023984
- Titel
- Det naturliga köket
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 300 mm Ryggbredd 55 mm
- Vikt
- 3224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.
Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.
Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.
Norstedts 1 9789113023984 -
Älskade mat
Inbunden bok. *Roto Smeets Publishing. 1 uppl. 2005. 189 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197515701
- Titel
- Älskade mat
- Författare
- Werner Vögeli - Ulf Nilsson
- Förlag
- *Roto Smeets Publishing
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Werner Vögeli är Sveriges mest berömde kock. Sedan 1959 har han lagat mat på Operakällaren i Stockholm, till kungliga kalas, till matälskares måltider och till det fina folkets fester.
Han har lagat mat till nobelpristagare under fyrtio år (1961-2002) när dessa årligen bjudits på middag hos den svenske kungen den 11 december. Han har lagat mat till statschefer, kungar, drottningar och kejsare, till politiker, kulturpersonligheter och kändisar. Han har rest med hovet på statsbesök utomlands och lagat mat i många länder. 1972 blev Vögeli formellt utnämnd till hovköksmästare och 1977 till hovtraktör.
Vögeli har givit ut flera böcker tidigare med fantastiska festmenyer men också med traditionell svensk mat. Men de allra bästa menyerna, de som han är mest stolt över, har han sparat till ett speciellt tillfälle, så att han kan presentera dem tillsammans. Och det tillfället är den nya boken Älskade mat.
Här är några exempel på dessa menyer som serverats på Operakällaren genom tiderna:
Traditions et Qualité 1967 en förening för världens bästa kockar med tillsammans ett stort antal stjärnor i Guide Michelin. Vögeli bjöd på traditionell svensk mat som sill, löjrom, renskav och nässelsoppa!
Club de Chefs des Chefs 1980 en exklusiv klubb för kockar till statschefer, kungar och likställda storheter, där det bjöds på snöripsbröst och hjortronsufflé.
Drottning Silvias födelsedagsmeny 1993 med fasanmousse och sjötunga.
Det finns ytterligare några menyer samt en del med recept på rätter med genuina svenska råvaror som Västerbottenost, renkött, olika rätter med ål, samt rabarber och hjortron. Här beskrivs också Vögelis matfilosofi som han hållit fast vid i alla år.
En bok att älska Älskade mat!
*Roto Smeets Publishing 1 9197515701 -
Annas mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1981. 119 sidor.
ISBN 913448776
Mycket gott skick. Bokens omslag något matt/ slitet. Insida av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta 913448776 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434817
- Titel
- Mannerströms bästa
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434817 -
Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträ...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429616
- Titel
- Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
- Författare
- Christer Lingström - Lennart Häger
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 278 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 652 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Så bjuder traditionen", brukar vi säga. Utan att veta varför."Svenska Mattraditioner" berättar om helger och dagar som firats i flera hundra år och som kommer att fortsätta firas så länge vi själva för arvet vidare. Christer Lingström på Sveriges enda tvåstjärniga krog, Edsbacka, är en sann traditionsfundamentalist. Ett sällsynt passionerat förhållande till kräftor och semlor fick honom att en gång grunda Svenska gastronomiska institutet. Som svensk matambassadör utomlands visar han världen hur de svenskaste av festrecept skall smaka. Nu gör han det även i bokform. Så varsågod: läs om, laga, och njut av rätterna ingen av våra folkkäraste fester till bords klarat sig utan. Inte i år heller.
Massolit Förlag 1 9789153429616 -
Alltid lite större smak : [recept & inspirati...
Inbunden bok. Malmö] : Skånemejerier AB. 2012. 77 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163712777
- Titel
- Alltid lite större smak : [recept & inspiration : Carl Jans bästa]
- Författare
- Granqvist, Carl-Jan - Tengen, Caroline
- Förlag
- Malmö] : Skånemejerier AB
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
Malmö] : Skånemejerier AB 9789163712777 -
Annas pajer
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1998. 112 sidor.
Nära nyskick. Boken verkar vara bläddrad i, men inga spår av användning mer än ett "hundöra".
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155213928
- Titel
- Annas pajer
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 196 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Bokförlaget Semic 9155213928 -
Annas medelhavsmat
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1999. 112 sidor.
Nyskick. Bok i absolut nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155213985
- Titel
- Annas medelhavsmat
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En vacker och härligt inspirerande bok med Anna Bergenströms bästa recept från spännande matkulturer runt Medelhavet där man hittar den verkliget hälsosamma maten. Här finns recept till klassiska sallader, goda såser och annorlunda olivbröd från Provence, sagolik kikärtssoppa från Barcelona, pesto från Genua och bönsoppa från Toscana, lammgryta från Marocko, grekiska sallader och mycket mycket mer.Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till många uppskattade kokböcker. De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Bokförlaget Semic 9789155213985 -
Mat & minnen
Inbunden bok. Bra Böckers förlag. 1987. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böckers förlag -
Om den ärbara vällusten- Mera mat & minnen
Inbunden bok. Bokförlaget Bra Böcker. 1988. 263 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Bra Böcker -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197754217
- Titel
- Maten jag älskar
- Författare
- Carina Brydling - Lena Öberg
- Förlag
- Tree Publishing
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 235 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carina Brydling är en av Sveriges främsta kockar. Hennes hjärta klappar mest för den naturligt enkla, svenska maten. Älskade rätter som delvis fallit i glömska men också egna recept med råvaror från olika delar av Sverige. I boken får du följa med Carina till hennes älsklingsplatser där hon lagar mat på traktens råvaror när de är som bäst. Det är på dessa platser hon har utvecklat sin fingertoppskänsla för äkta smaker och svenskt mathantverk.
Maten jag älskar är rik på vackra bilder och fylld med unika recept och personliga berättelser. Du får ta del av svensk mathistoria och anekdoter, njuta av svenska recept som du aldrig sett dem förr. Mat som lagats i generationer men också helt nya svenska rätter skapade utifrån Carinas kloka sätt att tänka på miljön. Carina har den där naturliga stoltheten i sina kärleksfulla beskrivningar av råvarorna och maten från olika delar av Sverige.
Carina Brydling har drivit krogen Marmite i Åre, har varit medlem i Svenska Kocklandslaget och är en av Sveriges mest miljömedvetna kockar.
Ett litet smakprov ur boken
Hasselnötsknäcke med getost från Raftsjöhöjden
Ogrässallad från Bålsta
Flundra Tonnato från Sysne
Björnstek från Vindelgransele.
Päronmarmelad från Ekerö
Tree Publishing 9789197754217 -
Första vinboken : en personlig vägvisare till...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1995. 164 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119230427
- Titel
- Första vinboken : en personlig vägvisare till viner, vingårdar & vinodlare
- Författare
- Carl-Jan Granqvist - Knut-Christian Gröntoft
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 963 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9119230427 -
Klasse Kocks mumsiga mackor : [favoritmackor...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Carlsen. 1996. 31 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163807181
- Titel
- Klasse Kocks mumsiga mackor : [favoritmackor för alla tillfällen]
- Författare
- Möllberg, Klasse - Nilsson, Kjell - Persson, Jonas
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Carlsen 9163807181 -
Eat the meat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 161 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Titta även bland mina övriga annonser. jag har fler böcker av Jonas Borseén. Oavsett antal böcker betalar du fast fraktpris.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849898
- Titel
- Eat the meat
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.
Mästerkocken Jonas visar vägen till den perfekta biffen och de godaste revbenen, men bjuder också på recept på mer ovanliga bitar som kalvbräss, lammlägg och flankstek.
Eat the Meat rymmer också matlagningstekniker och vilken metod som passar för respektive köttbit.
"Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!"
Boken innehåller också:
· Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött
· 60 recept som spänner över klassiker, husmanskost och exotiska delikatesser
· Goda tillbehör och smarriga såser
· Förslag på andra köttbitar som du kan variera recepten med
· Rätt temperaturangivelser för kött
· Uppfödning, slakt och mörning av kött
· Inköpställen, gårdsbutiker och organisationer
Prisma 1 9789151849898 -
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 288 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100577200
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Förlag 9100577200 -
Nils Emils middagstips
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2001. 175 sidor.
Nära nyskick. Nils-Emil medverkade som gästkock i TV4 under vinjetten Middagstipset. Recepten präglas av många klassika husmansrätter för vardagen, men även många festrätter … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406206
- Titel
- Nils Emils middagstips
- Författare
- Nils-Emil Ahlin
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 302 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
TV4 AB 1 9189406206 -
Karin Franssons örtamat : recept med smak av...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 162 sidor.
Mycket gott skick. Gallrad biblioteksbok som är inplastad. Bok med recept av Karin Fransson, mångårig krögare restaurang Hotell Borgholm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567388
- Titel
- Karin Franssons örtamat : recept med smak av Öland
- Författare
- Fransson, Karin - Triberg, Annica - Håkansson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100567388 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9127355136
- Titel
- Tina. : 67 nya recept och många tips från SVTs program Mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 749 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina och lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Detta är en lite tuffare bok, i Tinas nya stil. Den bygger, liksom Tinas mat och Jättegott Tina, på rätter som hon lagar i säsongens SVT-program Mat.
Hon bjuder på sina bästa tips och på läckra, lättlagade recept. Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat, alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror: grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Det blir entrérätter, huvudrätter och desserter på nya spännande sätt.
Tina Nordström är kocken alla talar om och alla tidningar skriver om. Det finns fyra ingredienser hon inte kan leva utan – salt, peppar, socker och citron. Hon bor i Helsingborg och kopplar av med att styrketräna, springa och spela golf. Och avkoppling kan behövas, eftersom hon förutom arbetet på SVT också driver en cateringfirma..
Natur & Kultur 1 9127355136 -
Passion för desserter
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. En bok där skicket dras ned av att någon gjort ca 3-4 hundöron-vikningar. Om du kan leva med dessa har du annars en bok i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847870
- Titel
- Passion för desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 288 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1386 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ännu en nyskapande och strålande vacker bok från vår främste konditor- och bagarmästare. I Passion för desserter tar Jan Hedh upp gammaldags smaker som han förhöjer med nya idéer som han inspirerats till under sina resor i världen.
Det är nu nästan tio år sedan Jan Hedh gav ut sin första bok, Desserter. Många har efterlyst en ny dessertbok, och nu är den äntligen här! I förordet skriver Jan:
”När jag bestämde mig för att göra en ny dessertbok sommaren 2006 så var målet att ta upp en del gammaldags smaker men presentera dem på ett nytt sätt – som t.ex. att göra en jordgubbskompott i glas och slå på en vaniljsås; baka en smörströssel för sig och dekorera glaset – och på så vis få en smulpaj uppochner och slippa en massa disk. Att servera desserter i glas är både elegant och tidsbesparande.”
Passion för desserter innehåller grundrecept på sorbeter, glass, parfaiter, tårt- och rulltårtsbottnar, maränger, mördegar, briochedegar, strudel, petit-chouer, smördegar, pajdegar, krämer, såser, tarteletter och suffléer. Men framför allt utförliga recept på nyskapande efterrätter som fattiga riddare på brioche med karamelliserade fikon och nektariner samt mascarponeglass, flamberade persikor med hallonsås och pistageglass eller cointreausufflé med jordgubbsglass…
Dessutom innehåller boken goda råd och tips om praktiska saker som att kavla smördeg och baka tårtbottnar i förväg och frysa in eller vilken bakduk som är bäst.
Liksom i Desserter är recepten svårighetsgraderade från en prick till tre. Och liksom Jan Hedhs tidigare fem succéböcker är Passion för desserter illustrerad av Klas Andersson.
Prisma 1 9789151847870 -
The return of the naked chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 2000. 285 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bok i absolut nyskick. OBS! Engelsk utgåva.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718144392
- Titel
- The return of the naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- English
London : Michael Joseph 0718144392
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn