-
Chokladfabriken : riktigt goda råd, recept oc...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2004. 144 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125095
- Titel
- Chokladfabriken : riktigt goda råd, recept och ett par provningar
- Författare
- Ullstrand, Helena
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 759 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om vi fick bestämma skulle alla äta minst fem chokladbitar per dag. Då skulle konflikterna bli färre, eftersom choklad motverkar blodsockerfall. Kärleken skulle bli större, eftersom choklad gör att vi känner oss förälskade. Men framför allt skulle vi bli bättre människor, eftersom god choklad kräver att vi stannar upp en stund och bara njuter.Ur inledningen till Chokladfabriken.Chokladfabriken innehåller det mesta man behöver veta om choklad: hur den tillverkas, dess ursprung och olika smaker. Vi får till exempel veta hur man bäst vårdar choklad i hemmet och varför mörk choklad är som fransk film. Här finns även ett stort antal chokladrecept framtagna av landslagskonditorn Martin Isaksson som driver Chokladfabriken i Stockholm. Det mesta kommer från Chokladfabrikens sortiment, men här finns även nya recept på efterrätter och godis, enkelt uppställt så att alla kan lyckas. Choklad är dagens stora finsmakartrend och chokladprovning växer i popularitet. Sommelieren Maja Berthas tipsar om hur choklad och dryck kombineras rätt. Visste du till exempel att porteröl går utmärkt ihop med 70-procentig mörk choklad? Eller att vitt vin och vit choklad är en sällsynt lyckad kombination. Chokladfabriken är en perfekt presentbok. Med vackra fotografier av Helén Pe har den en given plats på soffbordet. Bokens rika kunskapsdel gör den svår att lägga från sig i läsfåtöljen. Och inte minst har den en receptdel som kräver sin plats på köksbänken, ständigt uppslagen. Chokladfabriken är en bok som gör det roligare att njuta av choklad!
Bokförlaget Forum 1 9137125095 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127158580
- Titel
- Efterrätter
- Författare
- Cellton, Olle T
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efterrätter på restaurang tenderar ofta att vara överarbetade med garnityr och pynt, eller så bjuder de på smakkombinationer som både låter och smakar häftigt - men inte nödvändigtvis särskilt gott. Istället kan en kula god hemgjord glass räcka, en bit paj, lite chokladmousse eller bara några skivor apelsin med honung och pistaschnötter om det är ont om tid.
Att Olle T Cellton skiljer sig från många andra kockar är inte bara tydligt i det salta köket, han har en kunskap och en stil även när det gäller sött som är unik i Sverige. Olles fokus ligger inte på länders gränser utan på att det ska smaka riktigt gott. Det finns så mycket gott överallt och begränsar du dig finns det ju en risk att du missar något helt fantastiskt!
I "Efterätter" har Olle samlat sina bästa söta recept. Här finns allt från enkel engelsk citronposset och olivoljekaka med smak av apelsin, till mer tidskrävande efterrätter som den franska klassikern marjolaine. Flera av recepten gör Olle dagligen både hemma och på restaurang Babette.
Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och har jobbat på krogar i uppväxtstaden, Edinburgh, London, Köpenhamn och San Francisco. Numera är han kökschef på Babette i Stockholm som han driver med några vänner. Olle har tidigare skrivit "Salt, socker & vinäger" (2014) och "Enkel god mat" (2016).
Efterrätter var pristagare i Måltidsakademiens pris för bästa måltidslitteratur. En del av motiveringen löd ”… den enda boken du behöver om sötsaker".
”Under drygt ett år har Olle testat och experimenterat med fler tartedegar, mousser, krämer och kakor än han trodde existerade. Resultatet är en bok med fokus på efterrätter som inte bara ser bra ut utan framför allt smakar riktigt gott.” Västerbottenskuriren
”Månadens kokbok! Olle T. Cellton är kökschefen som älskar efterrätter, i arbetet med den här boken har han verkligen grottat ner sig i dessertköket.” Sköna hem
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127158580 -
Dessertboken
Inbunden bok. Stockholm : Rabén Prisma. 1994. 156 sidor.
Mycket gott skick. Ägaranteckning/namn på förstättblad. I övrigt en bok i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151826917
- Titel
- Dessertboken
- Författare
- Handslip, Carole - Andrews, Birgitta - Phillips, Roger - Williams, Paul
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén Prisma 9151826917 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186445034
- Titel
- Julgodis
- Författare
- Seidel, Linnéa - Kristoferson, Katja - Tasteline
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 220 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 306 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ischoklad med spännande smaksättning, brända mandlar och tryffel som smälter i munnen.
Det är roligt att göra julgodis själv. Och det blir oslagbart gott!
Mat- och bakbloggaren Linnea Seidel står för de läckra recepten. Hon bjuder på en hel bok full av frestelser som hallonfudge, polkabräck och chilitryffel.
Royal group of entertainment 9789186445034 -
Choklad : mer av det goda
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 239 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844796
- Titel
- Choklad : mer av det goda
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1254 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor.Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna ? hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser med choklad. Översiktliga scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende av vilken choklad som används. Här beskrivs också grunderna när det gäller temperering av choklad liksom hur man gör de elegantaste choklad-dekorerna.I ett inledningskapitel berättas om chokladens historia, om kakaobönor, om processer och råvaror och om chokladtillverkning. Avslutningsvis förmedlar Michel Jamais några tankar om ädla drycker och choklad.Choklad vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Prisma 1 9151844796 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 3829030525
- Titel
- Stora dessertboken
- Författare
- Eriksson, Lottie - Stephen, Wendy - Jones, Chris - Grimes, Lulu
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1454 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 3829030525 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKParragon 9781407520100
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151826917
- Titel
- Dessertboken
- Författare
- Handslip, Carole - Andrews, Birgitta - Phillips, Roger - Williams, Paul
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén Prisma 9151826917 -
Syndigt gott! : 54 frestande desserter med sm...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 124 sidor.
Mycket gott skick. Bokens nedre ytterhörn på fram och baksida något nötta. Invändigt bok i mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100109673
- Titel
- Syndigt gott! : 54 frestande desserter med smak av frukt, bär, grädde, choklad och kryddor
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 169 x 199 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chokladcheesecake Jordgubbsmums Zabaione med exotiska frukter Vi är många som gärna läser dessertmenyn först och som får rysningar av välbehag vid tanken på hallonsmet, chokladmousse och marängbomber. Och vad vore en god middag utan den läckra avslutningen? När desserten kommer på bordet skapas feststämning, oavsett om det är nyårsafton eller en vanlig tisdagsmiddag hemma i köket. Kristina Erikssons Syndigt gott! är en överdådig, inspirerande dessertkokbok med en härlig blandning av nyskapande ingredienser och barndomsläckerheter. Många av efterrätterna innehåller oväntade inslag som pepprade hallon, sweet chilisås eller citrongräs i skön förening med traditionella ingredienser som frukt, choklad och grädde. Recepten är enkla att följa, man behöver inte vara konditor för att lyckas med det som bjuds här, och många av ingredienserna finns förmodligen redan hemma i kylen. En extra finess är att recepten faktiskt är ovanligt nyttiga! Mango, passionsfrukt och papaya trängs med päron, hallon och jordgubbar, men inte för ett ögonblick känns det präktigt, nej, denna dessertbok är verkligen så läcker att det vattnas i munnen. Anna Claréns bilder är lika lyxigt färgsprakande som de desserter hon illustrerar. Här frossas det i knallröd sammet, silverfärgade sockerpärlor, guldkantade dessertglas och kanderade rosenblad. I både ord och bild bjuds det in till fest, en fest man kan delta i både till vardags och vid högtidliga tillfällen. Syndigt gott! är en bok som får alla sinnen att glädjas!
Albert Bonniers Förlag 9100109673 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163744211
- Titel
- Slutet Gott - Allting Gott
- Författare
- Sjöqvist, Kia
- Förlag
- Nacka Production
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 240 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En god efterrätt med ett vin i samklang lyfter hela middagen.
Slutet Gott – Allting Gott är en användbar bok för dig som älskar god mat och trevliga middagar.
Här finns 10 olika dessertviner presenterade med vardera 2-4 desserter som passar perfekt till. Recepten är alla lättlagade och går bra att förbereda.
Kia Sjöqvist och Caroline Rennerfelt Lindahl är sommelierer med fokus på kombinationen mat och vin. Efter många provningar där nöjda deltagare efterfrågat fler förslag på goda kombinationer föddes idén till denna bok.
Nacka Production 3000 9789163744211 -
Carolas ekosöta : ett gott slut är en bra bör...
Inbunden bok. Bokförlaget Langenskiöld. 1 uppl. 114 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197790147
- Titel
- Carolas ekosöta : ett gott slut är en bra början
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 114 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 353 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Synda med gott samvete!
För alla som vill njuta av sött men samtidigt göra gott för omvärlden, presenterar vi Carolas ekosöta.
Tv-kocken Carola Magnusson fortsätter sin mission, och den här gången i form av en läcker dessertbok. Självklara ingredienser i alla Carolas recept är ekologiska råvaror, samt en rejäl dos kärlek till både maten och naturen. Dinkelbullar med choklad och apelsin, äpplekompott, sommarmaränger och kokostorn omöjligt att motstå.
Carolas ekosöta är en smak- och bildsensation sida upp och sida ner. Recepten samspelar med Gunnar Bergkrantz vackra bilder och Karin Hubers lekfulla formgivning.
Varför inte avsluta en middag i trädgården med en ekologisk jordgubbscarpaccio som smakar både sommar och barndom? Det förändrar kanske inte världen, men det är ett steg i rätt riktning. Ett ganska gott steg dessutom!
Carola Magnusson är matmamman och tv-kocken som började sin karriär i skolköket. Under 2008 - 2009 lagar hon mat i populära Matakuten på TV 4. Hon är även en eftertraktad föreläsare och debattör. I mars mottog hon Förebildspriset för sitt mod, nytänkande och entreprenörskap. Hon har tidigare gett ut kokböckerna Manna och Carolas ekokök.
Bokförlaget Langenskiöld 1 9789197790147 -
Glass : läckert för lediga dagar
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 140546805x
- Titel
- Glass : läckert för lediga dagar
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 228 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
Parragon 1 140546805x -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153419928
- Titel
- Praliner och blandad konfekt
- Författare
- Bager Falk, Hillevi - Rundberg, Jan Ewe - Sjögren, Charlotte - ICA provkök
- Förlag
- Västerås : ICA Förlaget AB
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
ICA Förlaget 9153419928 -
Carolas ekosöta : ett gott slut är en bra bör...
Inbunden bok. Bokförlaget Langenskiöld. 1 uppl. 114 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197790147
- Titel
- Carolas ekosöta : ett gott slut är en bra början
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 114 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 353 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Synda med gott samvete!
För alla som vill njuta av sött men samtidigt göra gott för omvärlden, presenterar vi Carolas ekosöta.
Tv-kocken Carola Magnusson fortsätter sin mission, och den här gången i form av en läcker dessertbok. Självklara ingredienser i alla Carolas recept är ekologiska råvaror, samt en rejäl dos kärlek till både maten och naturen. Dinkelbullar med choklad och apelsin, äpplekompott, sommarmaränger och kokostorn omöjligt att motstå.
Carolas ekosöta är en smak- och bildsensation sida upp och sida ner. Recepten samspelar med Gunnar Bergkrantz vackra bilder och Karin Hubers lekfulla formgivning.
Varför inte avsluta en middag i trädgården med en ekologisk jordgubbscarpaccio som smakar både sommar och barndom? Det förändrar kanske inte världen, men det är ett steg i rätt riktning. Ett ganska gott steg dessutom!
Carola Magnusson är matmamman och tv-kocken som började sin karriär i skolköket. Under 2008 - 2009 lagar hon mat i populära Matakuten på TV 4. Hon är även en eftertraktad föreläsare och debattör. I mars mottog hon Förebildspriset för sitt mod, nytänkande och entreprenörskap. Hon har tidigare gett ut kokböckerna Manna och Carolas ekokök.
Bokförlaget Langenskiöld 1 9789197790147 -
Glass läckert för lediga dagar
Inbunden bok. parragon. 2008. 96 s. Inbunden.
ISBN 9781407520100
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781407520100 -
Chokladpassion
Inbunden bok. Andra upplagan, tredje tryckningen uppl. 2003. 235 s. Inbunden.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Bokens ytterpärmar något slitna av att ha stått trångt i en bokhylla. Insidan av boken i absolut toppskick..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
9151841304 -
Glassboken, ett stycke glasshistoria
Inbunden bok. Sellin & Partner Förlag AB. 1992. 149 s. Inbunden.
Gott skick. OBS Fettfläck slår igenom på bokens tre sista blad. I övrigt mycket fint skick..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170550476
- Titel
- Glassboken : ett stycke glasshistoria
- Författare
- Wickman, Mats
- Förlag
- Stockholm : Sellin & partner
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
9170550476 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153419766
- Titel
- Det goda söta
- Författare
- Stefan Holmström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
9153419766 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155210376
- Titel
- Sött och sunt till dessert
- Författare
- Brorsson-Alminger, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 180 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 174 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny bok av författaren till succén ”Maffiga Muffins”.Alla njuter vi av goda desserter men många vill ha dem lite sundare. Med frukt och grönsaker, med rätt fett, med fibrer och råsocker eller honung blir det goda ännu godare.Här finns ett 50-tal recept på varierade desserter. Smaka på yoghurtglass, fruktpizza, chokladkaka på messmör, morotsvåfflor, vaniljkokta cocktail-tomater, wokad fruktsallad, äppel- och nötstrudel i filodeg. Härliga är ocksåLenas chokladbollar med jordnötssmör, djupfrysta kokosbollar och minisemlor med valnöts- och punschfyllning.
9155210376 -
Glass, läckert för lediga dagar
Inbunden bok. Parragon. 2008. 96 s. Inbunden.
ISBN 9781407520100
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781407520100
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn