-
Happy food : samlade recept & råd
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 2022. 288 sidor.
Mycket gott skick. Lite slitage på omslaget men insidan jättefin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189585324
- Titel
- Happy food : samlade recept & råd
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 942 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det bästa från Happy Food samlat i en ny utgåva med ett nytt kapitel! Happy Food har gjort succé i flera länder världen över. Fem år efter att stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart satte kopplingen mellan mat och lycka på kartan samlas nu äntligen alla de bästa recepten och texterna i denna maxade utgåva komplett med ett helt nytt kapitel om de senaste rönen och tillhörande recept! Efter tre böcker i den populära serien kommer nu den ultimata samlingen som gör det enkelt att applicera Happy Food-konceptet i praktiken. I denna exklusiva utgåva samlas de bästa ögonöppnande texterna och fantastiska recept som gör våra tarmbakterier glada. Dessutom utökas samlingen med ett helt nytt kapitel med de senaste rönen från forskningen om vår tarmflora, dessa kompletteras av helt nya recept som garanterat kommer att tillfredsställa både kropp och själ. Happy Food hjälpte till att sätta kopplingen mellan mat och lycka på kartan. Med djupdykningar inom den senaste forskningen och recept som får munnen att vattnas är serien en favorit för både läsare och kritiker. NIKLAS EKSTEDT är en av Sveriges mest uppskattade kockar samt restaurangchef och grundare av flera på stjärnkrogar. Han är även känd från flera hyllade matlagningsprogram och har nått internationella framgångar genom brittisk och amerikansk tv. HENRIK ENNART är medicinsk vetenskapsjournalist för SvD. Våren 2017 skrev han en artikelserie om hur vi kan äta oss lyckligare, som blev en av SvD:s mest lästa texter. Sagt om Happy Food: Boken är full av spännande och hälsosamma recept. Expressen Inspirerande och spännande! Tara Smarriga recept varvas med information och forskningsresultat Mariestads-Tidningen Stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart kombinerar återigen en kokbok med intressant och upplysande forskning och resultatet är både spännande och aptitretande. Norra Skåne Hälsa i fokus med recept på bra nivå. För den som vill ligga i framkant. Allt om mat Boken erbjuder djupdykningar inom superråvaror och presenterar fascinerande fakta. MåBra Handfasta tips och inspirerande råd på hur du kan optimera ditt intag av mat som gör dig glad. Metromode Man lär sig mycket av den här boken och får många små ahaupplevelser. Förutom all fakta får man också många härliga recept på hur man kan få in mer av nyttigheterna i sin vardag. Pralin
Bookmark Förlag 9789189585324 -
Skapa din hälsa : med renande och stärkande m...
Inbunden bok. Vulkan. 2016. 154 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163923876
- Titel
- Skapa din hälsa : med renande och stärkande mat, motion och positiva tankar
- Författare
- Hedberg, Yvonne
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bättre immunförsvar, piggare och gladare, lugnare mage och bättre hy. Ja det kan vara några av de positiva effekterna du upplever om du börjar äta mer "ren" mat. Här hittar du lättlagade och goda recept utan gluten, komjölk och vitt socker. Frukost, bröd, luncher, middagar, röror, krämer, mellanmål, sallader, dryck, fika, snacks och godis inom kategorierna eatclean, glutenfritt, mjölkfritt eller låglaktos, lowcarb, paleo, vegetariskt, vegan, rawfood, fisk och fågel. Boken inleds med en kortare genomgång av ämnet näringslära följt av några tips på rörelse vid stillasittande arbete eller fritid. Den innehåller även ett avsnitt som handlar om hur du kan arbeta med den universella "attraktionslagen" för att lättare nå dina mål i livet.
Vulkan 9789163923876 -
Miracle Juices - 60 juices for a healthy life
Inbunden bok.
ISBN 9780753708620
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780753708620 -
Sparris : sanningar & myter, odling & recept
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 2009. 140 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032776
- Titel
- Sparris : sanningar & myter, odling & recept
- Författare
- von Schenck, Karin
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 256 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SLUTSÅLD SPARRIS - primör från jord till bord
Svensk nyskördad sparris betraktas idag som en av våra främsta delikatesser. Den serveras på landets främsta gourmetkrogar och säljs via gårdsbutiker och välsorterade grönsaksdiskar. Eller så kan man odla den själv hemma i sin trädgård. Detta är den första boken om denna läckra primör, skriven av Sparrisdrottningen Karin von Schenk, välkänd trädgårdsskribent och numera sparrisodlare på Österlen. Det som började som en hobbyodling för tio år har utvecklats till en verksamhet som idag producerar 15 ton sparris om året. I boken berättar hon om hur det gick till och vad man skall tänka på om man vill odla sparris själv, men också allt annat man vill veta - från historia och sparrisens användning som afrodisiakum till hantering och användning. Bokens läckra recept på såväl enkla aptitretare som kompletta sparrismåltider har komponerats av stjärnkrögaren Norbert Lang från Restaurang Paul & Norbert i Stockholm. De ackompanjeras av dryckestips och även klara besked om varför och när man inte bör dricka vin till sin sparrismåltid.
Rikt illustrerad och med förord av Carl Jan Granqvist, professor i Måltidskunskap, är boken en bibel för alla mat- och trädgårdsintresserade.Om författarna:Karin von Schenk är välkänd journalist och författare med mångårig erfarenhet av trädgård och konsumentfrågor. Hon har varit en drivande kraft bakom utvecklingen av sparrisodlingen i Skåne och drev i många år själv en odling på Österlen.
Norbert Lang fick 1990 Gastronomiska Akademins guldmedalj för utomordentliga insatser för matkulturen. Norbert Lang är också känd från TV och radion där han medverkat under många år för att sprida kunskap om bl.a. tryffel och sparris. Hans restaurang Paul & Norbert firade 25 framgångsrika år på den kulinariska toppen tack vare framgångsreceptet: äkta kvalitet och hög smak är det enda som gäller.
I samma serie: Tryffel - mat för gudar, gutar och svin. ISBN 9789170032707.
Infotain & Infobooks Sweden 9789170032776 -
Det franska lantköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846422
- Titel
- Det franska lantköket
- Författare
- Harris, Joanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1054 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Det franska köket fick Joanne Harris trogna läsekrets äntligen tillgång till recepten de enträget efterlyst ur hennes romaner. Boken blev en stor framgång och nu är Joanne Harris tillbaka med en ny fransk kokbok med fler lantliga och härliga recept.
Följ med på en lockande matresa till de små byarna på landsbygden i Gascogne i södra Frankrike. Bland vindlande byvägar, vingårdar, krogar, odlare, marknader och uteserveringar har Joanne Harris samlat in dessa rustika recept med fräscha råvaror från de lokala marknaderna!
"Många av mina tidigaste minnen handlar om mat. Jag minns hur jag lagade pannlkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitre. Det är så många minnen som är förknippade med smak och doft av mat, så många platser och så många människor som kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept."
Författarduon, Joanne Harris och Fran Warde, har letat igenom de lokala marknaderna i Gascogne och samla idéer, recept, specialiteter och historier.
De flesta recepten är enkla och omfattar allt från soppor och sallader till fisk, kött och desserter. De har testats, anpassats och omskapats för att passa dig, ditt kök, din familj och dina vänner.
Prisma 1 9789151846422 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355774
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9789127355774 -
Himlagott med choklad och kladdkakor
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 119 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851372
- Titel
- Himlagott med choklad och kladdkakor
- Författare
- Lotta Bäckström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 287 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 719 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Himlagott med choklad och kladdkakor är en frestande bok full av bakverk och sötsaker med choklad som grunden i alla recept.
En färgstark och inspirerande bak- och dessertbok, med härliga bilder som förför och inbjuder till kalas, trädsårdsbjudning i bersån eller ett riktigt traditionellt kafferep. Här hittar du recept på till exempel chokladrulltårta med amarettokräm, chokladbrownies med aprikoser och honungsmarinerade pistagenötter.
Bakom recepten står Lotta Bäckström, en kock som är känd för lekfullhet och kreativitet i sin matlagning.
Ewa K Andinsson står för bokens läckra bildmaterial och Camilla Simonson för formgivningen.
Prisma 1 9789151851372 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9197573707
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186623357
- Titel
- Hemma hos Melker på landet
- Författare
- Andersson, Melker
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 261 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett landställe är så mycket mer än bara ett sommarställe. De fyra årstiderna framträder tydligare på landet än inne i stan. Varje årstid på landet har sin karaktär och charm. På våren sitter vi i bersån med vår kaffekopp och lyssnar på fågelkvittret och på sommaren njuter vi av långa, ljumma sommarkvällar vid grillen. Sedan kommer hösten då vi drar på oss stövlarna och ger oss ut i skog och mark på jakt efter bär och svamp. På vintern värmer vi oss framför brasan med en kopp varm choklad och ser snöflingorna falla utanför fönstret.
Alla, gammal som ung, samlas och njuter av den goda maten året runt. Och det härliga med matlagning på landet är att där är ju hela naturen ett enda stort skafferi med massor av råvaror som ger inspiration till att laga mat.
Välkomna till mitt land!
Melker Andersson
Nygren & Nygren 9789186623357 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789136028553
- Titel
- Köttskolan
- Författare
- Gunnarsson, Susanne - Köttinformation
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789136028553 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155264475
- Titel
- Vi gör lördagsgodis
- Författare
- Beckman, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 32 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 210 x 298 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 175 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst vill alla äta lördagsgodis?Här finns recept på supersmarriga godsaker som alla klarar att göra själv, med ingredienser som oftast finns hemma i kylskåp och skafferi.Många recept kan man klara av med bunkar, slevar och kanske en mikrovågsugn, en del kräver en spis (och en vuxen som håller koll). Pröva en ny variant av chokladboll, gör fina mandelmassegrisar, fixa finaste påskäggen eller gör egna geléhallon!Här finns också tips på hur man kan tillverka fina presentförpackningar om man vill dela med sig av godsakerna …Nu finns Pia Beckmans klassiker - med enkla recept och tydliga instruktionsbilder som väcker både nostalgi och aptit - i ny och uppfräschad upplaga. Kavla upp ärmarna och sätt igång! Här finns sådant som passar när sötsuget sätter in till helgen, men också julgodis, påskägg och tips på fina presentförpackningar!
Bokförlaget Semic 9789155264475 -
Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 80 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161254
- Titel
- Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
- Författare
- Angela Drake
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 306 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Makroner har tagit den kulinariska världen med storm!
De här läckra franska bakverken - gjorda på sötmandel, socker och äggvita - är både charmiga och sofistikerade.
Den spröda marängen, de läckra smakerna och vackra färgerna gör makroner perfekta att bjuda släkt och vänner på, ge bort i present eller njuta av alldeles själv.
Det är bara att följa recepten i boken och baka sina egna små delikatesser.
Fler titlar i samma serie:
Glass & milkshake - enkla goda och svalkande
Cupcakes - läckra, goda och enkla att baka
Format: 167x207
Tukan Förlag 1 9789187161254 -
Lax och kyckling : lättlagat & kalasgott
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257651
- Titel
- Lax och kyckling : lättlagat & kalasgott
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 268 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 643 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gott, nyttigt, lätt att variera, billigt, vardagsgott och festfint! Inte undra på att lax och kyckling hör till de mest populära råvarorna runt om i svenska hem … Men ofta fastnar vi i gamla hjulspår, fast möjligheterna är oändliga!Den här boken vill inspirera till nya, ljuvligt doftande och läckra rätter – både vardagsmiddagar, festmat och plock för alla tillfällen. Här finns typiska svenska smaker som dill, pepparrot och fläder, men också spännande ingredienser som granatäpple, chipotle, blodgrape, koriander, sesamolja och hemgjord cajunkrydda.Lax har len och fyllig smak, den innehåller mycket vitaminer, nyttiga fetter och omega 3. Kyckling har ett ljust, magert, smakrikt och fantastiskt gott kött. Både lax och kyckling är användbara till så mycket. Här finns grytor, pajer, soppor, pytter, grillat, färsrätter, sallader, mackor, pastarätter, allt-iett-rätter, helstekt lax och kyckling och mycket mer.Pröva den lena laxlasagnen med citron och spenat, de balsamicomarinerade kycklingbenen med fruktig couscous, de underbara kycklingbullarna i kokos- och tomatsås och pytten på varmrökt lax och sötpotatis. Och missa för allt i världen inte kycklingen i lergryta med katrinplommon och vitt vin, de ljuvligt möra coca-colamarinerade kycklinglårfiléerna eller den lättrimmade laxen med wasabi- och limesås.Boken är indelad i tre avsnitt: Ett med vardagsmat, ett med lite festligare rätter och ett med en mix av bufférätter, förrätter, vickning och mellanmål. Det här är en receptskatt att verkligen använda, full av nya favoriträtter att återkomma till många år framöver!
Bokförlaget Semic 9789155257651 -
Vegomat : från gryta och gratäng till pasta,...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 112 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155271251
- Titel
- Vegomat : från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog
- Författare
- Landley, Madeleine
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 479 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vego passar lika bra till vardag som helg och är så mycket mer än en bara bönor och sallad. I denna bok bjuder receptkreatören och matfotografen Madeleine Landley bland annat på vegetariska varianter av vardagsklassiker som schnitzel med mos, pytt i panna, spaghetti med mustig sås, vegogratäng och en krämig stroganoff. Inte heller att förglömma fredagens kryddiga tacos, saftiga burgare och härligt spröda pajer och piroger. Boken innehåller ett femtiotal smakrika recept som är tydligt indelade i kategorierna ovo-vegetariskt, lakto-vegetariskt och veganskt. Att laga gott utan kött är lättare än man kan tro, särskilt med lite hjälp på traven av en inspirerande bok gömd under köksförklädet.Madeleine Landley är receptkreatör och matfotograf och driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök. Vegomat – från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog är hennes tredje bok och här bjuder hon på mustiga vegorätter för både vardag och fest och som får smaklökarna att jubla.
Bokförlaget Semic 9789155271251 -
Sébastiens vinter : fransmansfasoner och nya...
Inbunden bok. Mondial. 2022. 199 sidor.
Mycket gott skick. Lite lite slitage fram, se bild
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180022118
- Titel
- Sébastiens vinter : fransmansfasoner och nya traditioner
- Författare
- Boudet, Sébastien
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 257 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 911 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sébastiens vinter är den enda bok du behöver för att njuta fullt ut av vinterns unika smaker. På ett sprudlande lustfyllt sätt inspirerar Sébastien till att tänka om kring vinterns högtider. Med såväl matiga recept som söta bakverk guidar han dig hela vägen från oktober till februari. Det bjuds på hållbara, festliga och personliga recept, så att du kan fira allhelgona, advent, jul, nyår och fettisdag med gott samvete, och ännu godare mat på bordet.*Sébastien Boudet är fransmannen som limpa för limpa tagit sig in i svenska folkets hjärtan. Med sina böcker, sina kurser, sitt bageri och sin filosofi kring bakning, småskalighet och ekologiska råvaror har han varit drivande i att revolutionera hur vi ser på bröd och bakning. Sébastiens vinter är hans fjärde bok.
Mondial 9789180022118 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243185
- Titel
- LCHF för varaktig viktminskning
- Författare
- Hallén, Anna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bantarresan är ofta densamma för dem som har kämpat med vikten i många år. Några har kanske lyckats att tappa några kilon för att sedan lägga på sig igen. Andra har lyckats att hålla sig smala genom att konstant banta och fokusera på vikt. Oavsett vilken erfarenhet du delar är det dags att äta dig ner i vikt!LCHF för varaktig viktminskning innehåller tre skräddarsydda program – LCHF Basic, LCHF Mini och Nollning – allt för att du ska kunna hitta din optimala modell och gå ner i vikt. Förutom enkla, goda och mättande recept hittar du matnyttig information om hur just du maximerar din ämnesomsättning, hur du parerar klassiska viktminskningsstoppare och en gång för alla blir av med ditt sug.
Bonnier Fakta 9789174243185 -
Food Pharmacy - näringsjägaren : en berättels...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 191 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249583
- Titel
- Food Pharmacy - näringsjägaren : en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 727 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Food Pharmacy släpper en bok för näringsjägare – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.I den här faktaspäckade och roliga boken ger sig Mia och Lina ut på sina livs expeditioner för att ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har mat gått från att vara något enkelt och glädjefyllt till svårt och ibland till och med ångestskapande? Vetskapen om hur vi ska äta för en bättre folkhälsa och mindre belastning för planeten finns, men av någon anledning når den inte ut. Men det ska det bli ändring på!Food Pharmacy Näringsjägaren innehåller livsviktig fakta presenterad med humor och helt utan pekpinnar (och med ett sextiotal näringsboostade recept). För att göra resan mot att bli näringsjägare lite enklare och mer lustfylld har Mia och Lina dessutom tagit fram en Näringsjägarkompass som ska hjälpa oss att varje dag få i oss en stor mängd varierande och näringsrika livsmedel i många olika färger.
Bonnier Fakta 9789174249583 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174247695
- Titel
- Gröna kickstarter med Ulrika
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 246 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du sugen på grönare och godare mat, och på att samtidigt ge din viktminskning och hälsoförbättring en bra skjuts?Vare sig du är vegetarian sedan tidigare, eller nybörjare på vegetarisk mat, så finns det många anledningar att pröva en grön kickstart för att må bättre. Välj mellan fyra olika kickstarter: Vego, Raw Vegan, Detox och Juicing. Eller varför inte testa flera och se vilken som verkligen passar dig bäst?För att lätt komma igång får du färdiga måltidsscheman för en eller två veckor, och kaloriberäknade recept som hör till. Recepten innehåller dig många nödvändiga vitaminer och antioxidanter, samt viktiga fibrer från grönsaker och frukt. Kosten sänker dessutom pH-värdet i din kropp - en bra väg till en förbättrad hälsostatus.Med Gröna kickstarter med Ulrika har du ett suveränt verktyg för att sätta och nå dina kortsiktiga och långsiktiga mål när det gäller din vikt och din hälsa. Du får all information du behöver för att äta bra och lättlagade recept som ger en garanterad viktminskning.Kostrådgivaren och bästsäljande kokboksförfattaren Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest populära kost- och hälsoprofiler. Detta är Ulrikas tjugosjätte bok med hälsosamma recept. Totalt har hennes böcker sålt i över en miljon exemplar.
Bonnier Fakta 9789174247695 -
The Egg Quality Diet
Häftad bok.
ISBN 9780578920306
Hyggligt skick. Använd flitigt, men sidorna rena. En anteckning mitt i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780578920306 -
Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och nju...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2013. 143 sidor.
Mycket gott skick. Slitage på pärm (se bild 2)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259198
- Titel
- Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Där finns soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Allt fler funderar över sitt köttätande och intresset för vegetarisk mat ökar liksom efterfrågan på recept till goda, lättlagade vegorätter. Recepten är idealiska när man vill bjuda på en annorlunda buffé. Rätterna har en grön bas, men det går utmärkt att servera dem tillsammans med kött, fågel och fisk om man så önskar. Boken innehåller ca 100 recept som omfattar allt från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Här finns reggaepizza, karibisk ananasgryta och den berömda hummusen.Boken berättar om odlingarna i Slottsträdgården, vi får till exempel följa en rödbeta från frö till biff! Men här finns också exempel på hur man själv kan odla i liten skala. Vill du kanske odla sockerärtor på balkongen eller kryddor i krukor? Vad gör man om broccolin får både jordloppor och konstiga larver? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård? Bosse Rappne, Slottsträdgårdens välkände trädgårdsmästare, berättar och kommer med sina bästa tips.Detta är en överdådigt vacker bok om den fantastiska miljön på Ulriksdal med mängder av härliga bilder.
Bokförlaget Semic 9789155259198 -
Green kitchen travels : hälsosam vegetarisk m...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 255 sidor.
Mycket gott skick. Prislapp.
Litet märke i mitten på kanten på de första 4 sidorna. ca 2 mm x 2 cm.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064154
- Titel
- Green kitchen travels : hälsosam vegetarisk mat från hela världen
- Författare
- Frenkiel, David
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 260 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1247 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras blogg www.greenkitchenstories.com har många läsare och inspirerar människor över hela världen att laga god och nyttig vegetarisk mat med endast naturliga ingredienser. Nu kommer uppföljaren till deras otroligt populära kokbok Green Kitchen Stories.
Green Kitchen Travels innehåller runt hundra recept som är inspirerade av familjens resor. Nästan alla recept är glutenfria och många är veganrecept eller har förslag på hur man vegananpassar dem.
Börja dagen med en mexikansk frukostsallad och linsdumplings eller en läcker chokladcroissant bakad med rågmjöl. Festa på champinjoner på moriskt vis, eller en nötig och fräsch Pad Thai utan nudlar. Avsluta med en mjölfri chokladkaka med vilda bär. Alla recept följer David och Luises filosofi kring mat: hälsosamt och naturligt med djärva smaker.
Dottern Elsa vara bara sju månader när familjen gav sig av på en jordenruntresa. Deras erfarenhet av att resa med barn presenteras i ett eget kapitel. Davids fantastiska mat- och resefotografi gör boken till en inspirerande vegetarisk, vegansk och glutenfri kokbok med moderna recept.
Norstedts 1 9789113064154 -
Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, ma...
Häftad bok. Kammaren. 1 uppl. 2018. 227 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163987618
- Titel
- Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, mat och andra frestelser
- Författare
- Bengtsson, Staffan
- Förlag
- Kammaren
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 227 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 555 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag släpps en ny kokbok i Sverige. Men precis som matrecepten behöver genren förnyas, lyfta fram nya smaker. Staffan Bengtsson och Pia Staël von Holstein gör här ett sådant försök att bryta ny mark. Boken kallar de ”matbok” och förutom de obligatoriska recepten bjuder författarna på underhållande nedslag i deras österlenska landskap kryddat med färgstark kulturhistoria om formgivning och matlagning. Egna texter, egna foton, egna teckningar - resultatet har blivit en högst personlig och överraskande frispråkig skröna om kokekonst och kärlek.
Ur bokens förord
”Den här boken (så hoppas vi helhjärtat) sjunger snarare enkelhetens än krånglighetens lov. Ärligt och gott, så vill vi ha det på bordet. Modern husmanskost med en och annan raffinerad twist. Som att inte glömma spiskummin i köttbullarna eller att spara vattnet du kokte jordärtskockorna i till pastakoket. Vackert skall det vara när vi dukar. Tidiga 1800-tals tallrikar med blå-vit dekor får glänsa porslinsvita i skimret av levande ljus. Och öl och vin smakar bäst i 1800-talets lätta sodaglas fyndade på auktion…”
Författarparet är:
Staffan Bengtsson
Tv-producent (K-märkt, Bästa formen, K Special) och
författare och föreläsare
Pia Stael von Holstein
Antikexpert (Antikrundan, svt), värderingsman
och föreläsare
Kammaren 1 9789163987618 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197456159
- Titel
- Meze : orientaliska smårätter
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 221 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 483 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att bli förtjust i de aromatiska smakerna och de vackra meze-rätternas enkelhet. Fyll hemmet med gäster och bordet med småtallrikar! Meze har blivit jättepopulärt i Sverige och antalet libanesiska och syriska restauranger bara ökar. Och, så är det ju den där speciella, otvungna stämningen som uppstår när man delar en massa olika smårätter med alla runt bordet.
Liselotte Forslins meze-recept är lätta att följa och anpassade för svenska förhållanden. Med boken Meze behöver du varken tända rökelse eller hyra in en magdansös för att njuta en äkta meze-kväll.
Kakao Förlag 9789197456159 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188721051
- Titel
- Utan bestick
- Författare
- Andersson, Jenny
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bygg din burgare, baka en pizza, fyll din wrap, dippa, ät och njut!
Nyttiga och goda recept för hela familjen. Allt fritt från gluten, mejerier och vitt socker. Helt enkelt ren & naturlig mat.
Utan bestick är en liten uppmaning och flört till att äta med händerna. Det väcker en primitiv glädje kring maten och skapar samhörighet.
Runt en måltid utvecklas man, för dialoger, får support, hjälp, tröst, delar glädje, tankar, sorg och en massa annat. Efter god mat och härliga diskussioner går alla mätta och nöjda från matbordet.
Isaberg förlag 1 9789188721051 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9780007579907
- Titel
- Eat. Nourish. Glow. - 10 easy steps for losing weight, looking younger and feeling healthier
- Författare
- Freer, Amelia
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Språk
- English
9780007579907 -
5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfa...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 222 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243925
- Titel
- 5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
- Författare
- Spencer, Mimi
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I 5:2-dieten – kokboken bjuder författaren och matskribenten Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker på 150 utsökta, näringsrika lågkalori-recept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag. Boken är en uppföljare till den mycket uppmärksammade dietboken av läkaren Michael Mosley och Mimi Spencer, 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta. Den rikt illustrerade kokboken omfattar allt från enkla frukostar till riktigt läckra middagar. Alla recept har uppgifter om hur många kalorier som ingår och särskilt nyttiga näringsämnen. I boken finns också praktiska måltidsplanerare, både för kvinnor och för män. Författarna ger oss också en rad smarta tips om vilka basvaror man bör ha i sitt skafferi när man följer 5:2-dieten samt tips på rätter som går snabbt att laga när man har knappt om tid. 5:2-dieten, eller halvfasta, är det senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: minskat kaloriintag gör dig friskare och du lever längre – och på köpet går du ner i vikt! 5:2-dieten – kokboken är ett perfekt komplement till Michael Mosley och Mimi Spencers textbok om 5:2-dieten. Måltiderna som dukas upp kommer att få dig att längta till fastedagarna. Du kommer också att gå ner i vikt och du kommer att njuta under tiden! Michael Mosley har skrivit bokens förord. Han lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs. lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.
Bonnier Fakta 1 9789174243925 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197851220
- Titel
- Evas örter på flaska
- Författare
- Olsson, Eva
- Förlag
- münchmedia
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 175 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 387 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan man smaka på hösten? Går det att känna doften av vår?
- Ja, i min värld av örter kan man till och med stoppa sommaren på flaska. När du kryddar din egen snaps och likör med de örter, bär och frukter som kan plockas just nu, kan du verkligen smaka på årstiderna, säger Eva Olsson som nu kommer med sin tredje bok. Förgångarna i samma format är: Örter och smaker från Österlen och Lavendel på Österlen.
I Evas örter på flaska bjuds vi på sköna smakupplevelser av snapsar och likörer kryddade med bär, blommor och blad. Våren med sina späda primörer utgör bara början. Och under sommaren hinner vi knappt med: "Köksbänken fylls med burkar och flaskor." Här hittar du recept på myskmadrasnaps, anisisoplikör och exklusiv valnötssnaps, men också på Evas egen bitterblandning och akvavit, saffran- och koriandersnaps och örtlikörer för den snuvige samt en tuffing.
Varför inte nästa gång du komponerar en buffé eller middag utgå från snapsen och matcha maten efter den. Måltiden får ännu en dimension när matens smaksättning också får ta plats i snapsen som serveras till. Låt vårens nässelsoppa få sällskap av nässelsnaps eller klorofyllbomb och servera höstens lammgryta tillsammans med päronsnaps med rosmarin.
Boken är en hyllning till konsten att själv krydda sitt brännvin. Bilaga i form av visfolder med nyskrivna texter medföljer.
münchmedia 9789197851220 -
Med smak av salt och sommar
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137126791
- Titel
- Med smak av salt och sommar
- Författare
- Jisland, Ulrika
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Med smak av salt och sommar delar systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept och ger inspiration till hur man förgyller sommarens måltider och enkelt tar tillvara de färska och fräscha råvaror som hör årstiden till. God mat behöver inte vara krånglig det enda som krävs är uppfinningsrikedom. Och med vacker dukning och fina uppläggningar kan man trolla för gästerna. Bjud in till middag på terrassen, picknick på skäret eller kanske en kaffetår i bersån! Mat smakar så mycket bättre ute, i sällskap med goda vänner och med doften av salt hav i luften. Några smakprov:I väntan på maten: lime- och chilimarinerade räkor, citronlemonad med vodkaPå bryggan: Annas skaldjursgryta med saffransaïoli, torskburgare med romsåsPå terrassen: grillat lamm med ljummen fetaostdressing, omelett med nystekta kantareller och spenatI örtagården: solgul squashsoppa, parmafylld kycklingrulad med grillad rödlök och boursinostPå skäret: wraps med kall potatis och rundrökt makrill, sallad på fullkornsris och grillad kycklingPå buffébordet: röd potatissallad, bresaola med färska fikon, laxtallrik med rosépeppar och limeI bersån: kardemummakakor, cappuccino cheesecake, flädersaftI jordgubbslandet: jordgubbar med syltad ingefära, sommarpavlovaBokens vackra och somriga bilder är tagna av Martin Skredsvik.Ulrika Jisland och Anna Jonassen är systrar och har tillbringat alla sina somrar på Klädesholmen utanför Tjörn i Bohuslän. Ulrika bor med man och tre barn i Göteborg, där hon arbetar som journalist på TV4. Anna är lärare och bosatt i Stockholm med man, två barn och golden retrievern Melker.
Bokförlaget Forum 9789137126791 -
Bröd, javisst
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2001. 72 sidor.
Mycket gott skick. För diabetiker. Enstaka postits med noteringar, en anteckning samt en liten fläck på ena sidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153422105
- Titel
- Bröd, javisst
- Författare
- Kerstin Lindblad
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillåt njutning! Boken presenterar recept som är gjorda med tanke på personer med diabetes och alla andra som både vill äta och njuta hälsosamt. Mattias Mårtensson, Ted Johansson och Tony Olsson - tre unga bagare med erfarenhet från bl a Svenska kocklandslaget, Gateau och matprogram i TV - ger sina favoritrecept på matbröd, bullar, kakor, tårtor och en och annan chokladpralin. Boken innehåller dessutom en bakskola där Mattias, Ted och Tony ger praktiska råd för ett lyckat resultat. Ca 35 färgfoton, ca 40 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153422105
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn