-
Franska bakverk
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & Kultur, 2013. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med trådbunden inlaga. Fräscht exemplar i mycket gott skick! 127, [1] s. Illustrerad i färg (Foto: Ulrika Ekblom. Form och illustration: Katy Kimbell). ISBN 978-91-27-13461-4.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134614
- Titel
- Franska bakverk
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Elle Mat & Vin
"Det kan vara den finaste bok jag har sett."
Emmas Vintage
"Vinterns finaste kokbok."
Femina
Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! Franska bakverk betraktas av många som avancerade och lite otillgängliga. Mia Öhrn anpassar bakverken till svenska förhållanden och förenklar recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller på kvalité.
I boken finns ca 50 recept på alla sorters bakverk. Vetebröd och smördegsbakverk, t ex Briocher en sorts lyxigt vetebröd som innehåller mer smör och ägg än en vanlig svensk bulle. Småkakor och mjuka kakor, t ex Madeleinekakor små mjuka snäckliknande kakor som i sin konsistens påminner lite om muffins. Bakelser, tårtor och pajer t ex klassisk Tarte tatin som gräddas uppochner i gjutjärnspanna. Desserter som t ex Petit pots de crème små läckra puddingar som gräddas i ugnen. Här finns också recept på godis och petit fourer.
Känslan i boken är rustik med en blandning av franskt lanthem och bistro och receptbilderna varvas med miljöbilder från Frankrike.
Mia Öhrn är bagare och matskribent med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har skrivit flera böcker om bakning, bl.a. Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk, Sockerkakor, Klassiska kakor på nytt vis, Guide till Stockholms sommarkaféer och Semlor.
"Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Nu har Mia gett ut boken Franska Bakverk som seriöst är hennes absolut bästa och snyggaste bok någonsin. Om du vill ha en fransk bakbibel är det den här du ska köpa. På riktigt."
Mattias Kristiansson, Bake My day
"Mia Öhrns Franska bakverk (Natur & Kultur) är en bakbok lika vacker som användbar."
Ica-Kuriren
"Jag provade mördegskakorna, gjorde dubbel sats och de tog slut direkt."
Kristina Palmenäs, Hemmets Veckotidning
Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
9789127134614 -
Rutiga bakboken : [över 500 goda matbröd, vet...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica Bokförlag, 2014. Tredje utgåvan, tredje tryckningen. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med trådbunden inlaga. Fräscht exemplar i mycket gott skick! 320 s. Rikligt illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435990
- Titel
- Rutiga bakboken
- Författare
- Rasmusson, Birgitta - Paulsson, Berit
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 245 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 978 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassikern Rutiga bakboken kommer nu i ny utgåva med mängder av nya recept och nya ingredienser. Det är den kompletta bakboken både för dig som inte är så van och för dig som bakar mycket men vill hitta nya inspirerande recept.
9789153435990 -
Astrids knökagoda
Inbunden bok.
Mycket gott skick. [Romakloster] : [Susanne Nilsson], [2017]. Tryckt/dekorerat originalpappband. Fräscht exemplar i mycket gott skick. Tvär 4:o (22,5x29,5 cm). Opaginerad: [66] s. Rikligt illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Pernillas praliner : [choklad, tårtor, kakor,...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Semic, 2012. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott antikvariskt skick. 27x20 cm. 126, [2] s. Rikligt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258375
- Titel
- Pernillas praliner : choklad, tårtor, kakor, desserter
- Författare
- Wahlgren, Pernilla
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 676 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pernilla Wahlgren bjuder på sina bästa godsaker! Recept som alla kan baka – enkla och ljuvligt goda. Bullar, kakor, muffins, praliner, pajer, cheesecake, kladdkakor, tårtor och italienska favoritdesserter. Underbart gott!Här finns både klassiker, släktrecept och Pernillas egna specialare: många med smak av Italien. Tänk vit choklad, mascarpone, frukt- och bärpajer, mandel, citron och aprikos … Snabba recept till eftermiddagens spontanfika, lyxigare bakverk till helgens lågsittningar, njutbara chokladskapelser för närhelst man behöver unna sig något extra, läckra italienska desserter till söndagens släktmiddag och tårtor till fest och födelsedag.Att baka tillsammans är ett mysigt sätt att umgås på – med familj, vänner och barn. Här bjuder Pernilla som vanligt generöst på sig själv. Vi serveras favoritrecept och anekdoter från barndomen, mormors bästa äppelpaj och chokladtårtan som Pernilla själv levererade till exmakens italienska restaurang. Vi får se privata bilder från uppväxten i mamma Christina Schollins och pappa Hans Wahlgrens stora villa, och vi får möta Pernilla i bakartagen med de egna barnen i köket i härliga nya huset på Lidingö. Det viktiga är inte att det ser supertjusigt ut – men smakar ljuvligt gör det!Missa inte Pernillas hallonbullar med vit choklad, de smaskiga tobleronemuffinsen, bästa crème brûlée-receptet, Pernillas favorittårta, de sötaste minibiskvierna, mammas plommonpaj eller sonen Benjamins marmorerade brownies. Den lena cheesecaken med chokladbotten är hela familjens favorit och Pernillas nybakade hallongrottor får vem som helst på fall.
9789155258375 -
Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan He...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts, 2009. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med trådbunden inlaga. Fräscht exemplar i mycket gott skick. 29x22,5 cm. 240 s. Rikligt illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023458
- Titel
- Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"
Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara och han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med en härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."
9789113023458 -
Konditori Vete-katten
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur och Kultur/LTs förlag, 2003. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade pappärmar. Litet, stansat nagg mitt i nedre delen av ryggen, i övrigt ett fräscht exemplar i nära nyskick! 238, [1] s. Illustrerad, huvudsakligen i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355055
- Titel
- Konditori Vete-Katten
- Författare
- Brolin, Agneta
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vete-Katten är ett begrepp både i den svenska och den internationella konditorvärlden. I deras rika utbud av kaffe- och matbröd, bakade på äkta smör och med hemgjorda fyllningar, finns något för alla smakriktningar. Katalaner, chokladbiskvier, briocher – det är bara att välja och vraka. Nu kommer deras egen bok, som innehåller recept på mycket mer än sju sorters kakor!
Många av klassikerna – som bondkakor, vaniljdrömmar, mazariner – finns med. Det gör även karlsbadergifflar och ett flertal recept på bullar, t ex mjölnargårdsbulle (som bara går att få på Vete-Katten) och krämbullar. Mjuka kakor, wienerbröd, olika sorters skorpor, mandelpraliner och syltade apelsinskal finns också med. Och de goda tårtorna och bakelserna, t ex frukttarteletter, toscatårta och fruktmazarintårtan. Förutom bakverken finns recept på matbröd, som kumminknäcke, fransk baguett, jalapeñjos, och mycket mer.
Personligt skrivna essäer av Carl-Johan de Geer, Jan-Öjvind Swahn, Kerstin Hallert och Sven-Olof Forselius, om konditoriernas historia i allmänhet och detta konditoris
i synnerhet, varvas med Vete-Kattens alldeles egna recept.
Konditoriet lär ha fått sitt namn när första ägaren, Ester Nordhammar, på frågan om vad hennes rörelse skulle heta svarade "det vete katten". Ester drev Vete-Katten från 1928 fram till sin död 1961, då fyra av de anställda fick ta över konditoriet på Kungsgatan 55 i centrala Stockholm – det enda svenska konditori som kan stoltsera med den prestigefyllda utmärkelsen Pour la Merite Gastronomique. Dagens ägare månar om de gamla traditionerna från Esters tid. Mycket av den legendariska inredningen finns kvar – också ett av Vete-Kattens kännetecken.
Agneta och Östen Brolin äger och driver Vete-Katten sedan 1979. Det är Östen som är konditor och svarar för recepten.
9127355055 -
Klassiska julkakor utan ägg och mjölk
Inbunden bok.
Gott skick. Kakafoni, 2012. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Liten gråsvart fläck/färgfällning på försättsbladet samt några små saffrans(?)fläckar/stänk på sidorna 78-79, i övrigt mycket gott antikvariskt skick. 107, [5] s. Illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186887131
- Titel
- Författare
- Karolina Tegelaar
- Förlag
- Kakafoni
- Utgivningsår
- 2012
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 170 x 250 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Unik kakbok innehållande över 90 recept helt utan ägg och mjölkprodukter. Bakverk som knäck, kola, munkar, klenäter, pepparkakor, sockerkakor, mjuka pepparkakor, muffins, vetebröd, tårtor, desserter m.m. fyller boken. Kakorna är inga torra kopior, de är saftiga och luftiga. Författaren strävar inte endast att efterlikna utan överträffa de klassiska bakverken.
Recepten är framtagna med en forskares metodiska disciplin, men är samtidigt enkla med naturliga ingredienser som finns tillgängliga i dagligvaruhandeln.
Detta är sjunde boken i en serie med kakböcker utan ägg och mjölk. Passa på att vara med från första början, kakrevolutionen börjar nu.
9789186887131 -
Vår bakbok : från anckarstock till ölandslimp...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Rabén Prisma, 1996. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med trådbunden inlaga. Rygghuvudet aningen tilltryckt. Ryggen kraftigt blekt. I övrigt ett rent och fräscht exemplar i mycket gott skick, men något enstaka stort veck/hundöra i både övre och nedre läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151827891
- Titel
- Vår bakbok : Från ankarstock till ölandslimpa, 77 sorters kakor samt tårta på tårta
- Författare
- Lindgren, Barbro
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 408 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1277 g
- Språk
- Svenska
9151827891 -
Vinterns söta : ännu fler frestelser från för...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Forum, 2007. Tredje tryckningen. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade pappärmar. Läsband (aningen uppfransat). Mycket gott skick. 119, [1] s. Illustrerad i färg (foto: Roland Persson). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137130859
- Titel
- Vinterns söta : ännu fler frestelser från författarna till Två systrars söta
- Författare
- Eisenman Frisk, Lisa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 253 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När ska man äta söta saker om inte under den kalla och mörka årstiden!? Den här gången har systrarna sammanställt sina allra bästa och mest frestande recept på läckerheter som smakar bra när man helst sitter inne, umgås med familj och vänner och har det skönt i stugvärmen. I denna nya bok, Vinterns söta, finns över 130 recept på allt från anistryffel till änglakola: mjuka kakor, småkakor, tårtor, puddingar, pajer, desserter, tryffel, kola, knäck och annat godis samt drycker. Julens klassiska kryddor återfinns i många recept men ibland i lite annorlunda sammansättningar, exempelvis pepparkakskola, saffransdrömmar, glöggbakade päron, ingefärs- och limetårta, kardemummatryffel, pepparkaksmuffins, mjuk pepparkaka med äppelmos och ananas, kardemummakryddade pistagenötter och marängtorn med choklad och lingon.Flera spännande och stimulerande drycker – förutom klassisk glögg och mumma – kan man välja mellan: granatäppelte med mynta, varm choklad med chili och varm vanilj- och äppelcider.De aptitretande bilderna är tagna av Roland Persson.
9789137130859 -
Carolas ekosöta : ett gott slut är bara börja...
Inbunden bok.
Nyskick. Langenskiöld, 2009. Inbunden. Förlagets tryckta/dekorerade karonnageband. Förlagsny. 114, [3] s. Rikligt illustrerad, huvudsakligen i färg. ISBN 978-91-977901-4-7. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197790147
- Titel
- Carolas ekosöta : ett gott slut är en bra början
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 114 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 353 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Synda med gott samvete!
För alla som vill njuta av sött men samtidigt göra gott för omvärlden, presenterar vi Carolas ekosöta.
Tv-kocken Carola Magnusson fortsätter sin mission, och den här gången i form av en läcker dessertbok. Självklara ingredienser i alla Carolas recept är ekologiska råvaror, samt en rejäl dos kärlek till både maten och naturen. Dinkelbullar med choklad och apelsin, äpplekompott, sommarmaränger och kokostorn omöjligt att motstå.
Carolas ekosöta är en smak- och bildsensation sida upp och sida ner. Recepten samspelar med Gunnar Bergkrantz vackra bilder och Karin Hubers lekfulla formgivning.
Varför inte avsluta en middag i trädgården med en ekologisk jordgubbscarpaccio som smakar både sommar och barndom? Det förändrar kanske inte världen, men det är ett steg i rätt riktning. Ett ganska gott steg dessutom!
Carola Magnusson är matmamman och tv-kocken som började sin karriär i skolköket. Under 2008 - 2009 lagar hon mat i populära Matakuten på TV 4. Hon är även en eftertraktad föreläsare och debattör. I mars mottog hon Förebildspriset för sitt mod, nytänkande och entreprenörskap. Hon har tidigare gett ut kokböckerna Manna och Carolas ekokök.
9789197790147 -
Smulpajer till kaffe och dessert
Inbunden bok.
Nära nyskick. Albert Bonniers, 2007. Första upplagan, andra tryckningen. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Nära nyskick. 126, [2] s. Illustrerad i färg. ISBN 978-91-0-011106-9. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100111069
- Titel
- Smulpajer : till kaffe och dessert
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Smulpajer till kaffe och dessert presenterar restaurangkonditor Elisabeth Johansson en mängd fantasifulla och nyskapande pajer tillsammans med gamla klassiker. Hennes signum är enkla men inspirerande recept med oväntade ingredienser och sammansättningar. Alla som möjligen trodde att en smulpaj bara kan göras på ett sätt kommer att upptäcka att det finns hur många varianter som helst, den ena godare än den andra. Självklart bör man ta vara på trädgårdens frukter och bär och vad kan vara enklare än en smulpaj, som man snabbt svänger ihop när det kommer fikagäster eller man vill bjuda på en läcker dessert efter en god middag?Boken innehåller ett femtiotal smulpajer och är indelad i fem avsnitt efter vad "smulorna" består av: smulpajer med choklad, med nötter, med frön, gryn och flingor, kryddiga smulpajer samt en grupp med övriga pajer, där till exempel en oemotståndlig bananpaj med maryland cookies-smulor ingår. Några andra exempel är äppelpaj med pepparkakssmulor och valnötter, knäckig kolapaj med lingon eller två olika blåbärspajer, en med marshmallowsmulor och en med citronsmulor. Dessutom finns det recept på den i särklass godaste vaniljsåsen och vaniljglassen. Recepten illustreras av matfotografen Nisse Petersons fina bilder.
9789100111069 -
Biscotti
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica Bokförlag, Forma Publishing, 2008. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott skick. 64 s. Illustrerad i färg. ISBN 978-91-534-2893-0.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428930
- Titel
- Biscotti
- Författare
- Cheryl Lindblad
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 215 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Biscotti - så mycket mer än torra skorpor!
Biscotti kan varieras i det oändliga - både smakmässigt och utseendemässigt. Biscotti associerar vi idag med torkade, skurna italienska skorpor. Egentligen omfattar det italienska ordet biscotti alla småkakor. Ordet betyder också "att baka två gånger". Ursprungligen innehöll biscottin enkla ingredienser som mandel, hasselnötter samt anis eller någon annan krydda. En del av kakorna torkades för att förlänga hållbarheten och var förlagor till de kakor som vi ser idag. Även i andra länder har det bakats kakor på samma vis, som till exempel svenska mandelskorpor och tyska zwieback.
Skaparlusten väcks när man upptäcker att man kan skära biscotti i olika längder och i olika tjocklekar. Man kan dekorera biscotti genom att doppa dem i choklad eller genom att ringla glasyr över. Cheryl Lindblad har i den här boken komponerat 26 recept som är fulla med torkade frukter, nötter och choklad. Hon inkluderar frukost- och mellanmålsbiscotti och även lite ovanligare recept med ost och grönsaker.
Med biscotti hemma så finns det alltid något att ta fram om man vill fika eller om det kommer oväntade gäster. Låt bokens recept och vackra bilder inspirera dig till att baka till din familj och dina vänner.
9789153428930 -
Barnkalas : 50 bakverk, 10 kalasteman
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Unga Lava, cop. 2016. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Främre falsens nederkant aningen intryckt/veckad, i övrigt mycket gott skick. 137 s. Illustrerad i färg. ISBN 978-91-879415-3-5. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187941535
- Titel
- Barnkalas : 50 Bakverk & 10 kalasteman
- Författare
- Sandra Boart
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 616 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En fantasifull och färgsprakande kalasbok där det till och med finns recept på sockerdiamanter och trollstavar!
Barnkalas är boken som uppfyller alla kalasdrömmar. Innehållet följer barnets ålder, årstidernas växlingar och teman som babyshower, dop och namngivning, superhjältar, halloween med mera. Många av recepten kan barn och vuxen göra tillsammans, men här finns också avancerade skapelser för den som vill ha lite större utmaningar. Dessutom vimlar det av tips inom varje tema.
Boken är späckad med färgstarka och stämningsfulla fotografier som gör den till en perfekt present till småbarnsfamiljer och blivande föräldrar.
Det ska vara kul att baka och planera, ett nöje. Öppna boken tillsammans med barnen - titta, inspireras, kladda och baka med fint strössel, roliga färger och goda smaker!
Sandra Boart
Konditorn Sandra driver sitt populära företag En Nypa Socker, specialiserat på amerikanska tårtor och bakverk till bröllopskunder, samtidigt som hon bloggar, skriver böcker och roddar med bebis i magen och 2-åriga Wilmer på armen.
Fotografen Hanna Björkstedt har en passion för att plåta reportage med mat, barn och festligheter. För Hanna är multitasking inga problem, de egna barnen är hennes toppmodeller och med på plåtningarna under det kommande året är bebisen Walter.
9789187941535 -
Två systrars söta : 170 frestelser från The C...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Forum, 2013. Nionde tryckningen. Förlagets klotryggband med tryckta/illustrerade kartonnagepärmar. Ryggfoten helt lätt tilltryckt/veckad, i övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick. 175, [1] s. Illustrerad, huvudsakligen i färg. ISBN 978-91-37-1249 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137124926
- Titel
- Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
- Författare
- Eisenman, Lisa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat inte mindre än 170 av sina bästa recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar. Ett smakprov ur receptsamlingen: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskovadosnittar med kaffekross; mormor Gretas kardemummaskorpor; pudrade aprikosrutor; Gunnars limekolarutor; päron- & ingefärskaka; tant Märtas hemliga mandel- & nougatkaka; mormor Hilmas lingonkaka; aunt Lillies kaka; rödbetskaka med saffransglasyr; ultimata morotskakan; devil’s chocolate cake; polkagrischeesecake; svartvinbärstryffelpaj; apelsintryffelpaj med pinjenötter; lingon- & äppelpaj med mandeltäcke; Veronicas ananaspaj; baklava; Teddys hasselnöts- & limemousse; nyponpannacotta; semifreddo med nougat & jordgubbar; sommartiramisù; Ellies chokladpudding; fikonglass; avorioglass; avokadoglass; mascarponeglass med pinjenötter; citronyoughurtglass; päronsorbet; lime- & myntasorbet; bergamottgranita; karamelliserat popcorn; mintmarshmallows; panforte samt chili- & limekarameller. Lisa Eisenman, som tidigare arbetat med marknadsföring, och Monica Eisenman, som är utbildad grafiker, har förverkligat sin dröm att skapa en mötesplats för alla som älskar mat: The Cookbook Café är en kombinerad kokbokhandel och lunchrestaurang för matentusiaster.
9789137124926 -
Delicious : bakverk för en godare höst och vi...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2016. Hft. Omslag med invikningsflikar. 26x20 cm. Mycket gott skick. 173, [3] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7424-577-6.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245776
- Titel
- Delicious : bakverk för en godare höst och vinter
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 198 x 260 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker.Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!”Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.
9789174245776 -
United States of Cakes : bakverk och sötsaker...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2016. Hft. Omslag med invikningsflikar. 22,5x17,5 cm. Främre omslagets nederkant och omslagens hörn närmast obetydligt skavda, i övrigt mycket gott skick. 173, [3] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7424-528-8. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245288
- Titel
- United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 543 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker. Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!Boken innehåller 55 recept och är indelad i fem kapitel: Mjuka kakor, Cookies och konfektyr, Tårtor, cheesecakes och pajer, Cupcakes och Cake pops och slutligen Sweet breakfast. Här varvas klassiska amerikanska bakverk med nya och överraskande recept. En del kakor är härligt rustika medan andra är ogenerat frossiga i allt vad som finns i sockerväg. Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies eller Banana nutbread är bara några exempel på allt det härliga som väntar på att bli bakat. Risk för Super Duper Sugar Overload? Självklart!Det här är ingen vanlig bok med de bästa amerikanska kakrecepten. För lika mycket som man kan njuta av receptens dofter och smaker kan man njuta av det stora och snygga bildmaterialet. Med Roy som ciceron åker vi till olika delar av jättestaden LA och bjuds på bilder som ger en skön känsla av att faktiskt vara där själv.
9789174245288 -
Rutiga bakboken : [över 500 goda matbröd, vet...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2007. Andra utgåvan, femte tryckningen. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Ett mycket fräscht exemplar i nära nyskick, men prislapp på frampärmen. 320 s. Rikligt illustrerad i färg. 978-91-534-2339-3. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423393
- Titel
- Rutiga bakboken
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakat är när doften av nybakat kryddigt bröd sprider sig i hemmet. Det är också glädjen när man skapat sin första lyckade chokladbiskvi eller när födelsebarnet får sin särskilda favorittårta. Det är roligt att baka, och det finns inget godare än hembakat. I Rutiga bakboken börjar varje kapitel med utförliga bildserier som visar bakmetoder steg för steg, både med maskin och för hand. Här kan den som är osäker få hjälp och den som bakar ofta få nya tips. Med hjälp av bilderna och de utförliga receptbeskrivningarna är det lätt att baka och få fint resultat! Här finns också tips direkt efter många recept. Ett enkelt byte av en ingrediens kan ge ett helt annorlunda bröd eller kaka. Över 300 färgfoton, 500 recept.
9789153423393 -
Choklad för alla tillfällen : [mer än 60 ljuv...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tukan, 2011. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med något vadderade pärmar. Mycket gott skick. 192 s. Illustrerad i färg. ISBN 978-91-7401-315-3. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013153
- Titel
- Choklad för alla tillfällen
- Författare
- Pettersson, Sofia
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 207 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 546 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är ett sant nöje att baka med choklad och ännu trevligare är det att äta det man har bakat.
De chokladstinna kakorna, tårtorna, pajerna, desserterna, godbitarna och dryckerna i den här boken är en fröjd för både ögat och gommen.
Boken innehåller över 60 frestande recept med tillhörande vackra och stämningsfulla miljöbilder som inspirerar.
Format: 166 x 207, vadderade pärmar
Fler titlar i samma serie: Tapas för alla tillfällen
9789174013153 -
Kladdiga kakor
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur och Kultur, 2010. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott skick. 79, [1] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Matilda Lindeblad). ISBN 978-91-27-12065-5. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127120655
- Titel
- Kladdiga kakor
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 79 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lättbakad, seg och kladdig har kladdkakan
vunnit alla generationers hjärtan. Den har fått
en självklar plats i vår svenska bakkultur och
går dessutom med enkla medel att variera i
olika smaker och former. Boken innehåller
ett 40-tal recept på kladdiga kakor. Till exempel
vit chokladkaka med körsbär, marängtårta
med vaniljsmörkräm, mjölkchokladkaka med
nougat, citronkaka med vit choklad, klassisk
kladdkaka och mördegsrutor med tjock kola.
Samtliga recept är enkla att baka, ofta med få
ingredienser, och det finns såväl mörka som
ljua kladdiga kakor.
9789127120655 -
Jane's Coffee Shop : [Fika på amerikanska. Ma...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 1999. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. 28,5x22,5 cm. Mycket gott skick. 67, [4] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-534-2023-3.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153420233
- Titel
- Jane's Coffee Shop
- Författare
- Jan Gradvall - Jane Tierney
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
9153420233 -
Läckert med kaffe : kakor, desserter, drinkar
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2008. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. 20x20 cm. Mycket gott skick. 62, [2] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-534-3003-2.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430032
- Titel
- Läckert med kaffe : kakor, desserter, drinkar
- Författare
- Susannah Blake
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En lustfylld samling läckra och lyxiga recept för alla som älskar sötsaker kombination med den oemotståndliga aromen hos ett riktigt gott kaffe.
Nog har man väl någon gång hällt i lite kaffe i en kaka när receptet har krävt det, men att det skulle finnas så många recept som kräver sitt kaffe - det kunde man väl aldrig tro. I den här boken finns allt från kaffedrinkar och glass till saftiga och lite tyngre kakor - alla med kaffe som den gemensamma nämnaren. Helt enkelt värda att pröva på. Boken innehåller 30 läckra recept.
9789153430032 -
Brownies
Inbunden bok.
Nära nyskick. Ica, 2009. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Nära nyskick. 21,5x21,5 cm. 62, [2] s. Illustrerad i färg. ISBN 978-91-534-3054-4.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430544
- Titel
- Brownies
- Författare
- Ingrid Wikholm
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 90 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.
Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och. Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.
Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.
Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...
De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.
9789153430544
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn