-
Tillfällen att njuta en liten smula
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 143 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Tillskrift på försättsbladet. Författaren är utbildad dessertkonditor. Hon har haft Jan Hedh som mentor. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848730
- Titel
- Tillfällen att njuta en liten smula
- Författare
- Therese Wikström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 277 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 958 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En njutningsbibel för alla dessertälskare och hemmabagare! Här finns recepten till söta godsaker för årets alla högtider och tillfällen för fest. Skriven av konditor Therese Wikström som driver det prisbelönade konditoriet En liten smula i Norrtälje.
Detta är en bok om tillfällen. Tillfällen att njuta av bordets söta eller bakade läckerheter. Att boken handlar om den söta sidan av bordets läckerheter är dock ingen tillfällighet. Therese Wikström har arbetat på flera kända restauranger både i Sverige och i USA. Hon är utbildad dessertkonditor, har varit finalist i tävlingen Årets Konditor samt är grundare och chefskonditor på det flerfaldigt prisbelönta och mycket omskrivna konditoriet En Liten Smula i Norrtälje. Hennes mentor är konditormästaren Jan Hedh som också skrivit ett personligt förord i boken.
Dessertälskaren kommer att förvånas över hur många tillfällen som bjuds under året att nästan vara ”tvungen” att njuta av någon speciell sötsak eller bakverk. Bara bildernas skönhet och de vackra uppläggningarna får det att vattnas i munnen och det är definitivt en bok som passar såväl i köket som på soffbordet.
Hemmabagaren kommer att uppskatta mängden av innovativa men fungerande samt beprövade recept, baserade på bara äkta råvaror, kärlek och genuint hantverk. Oavsett förkunskaper så kommer han eller hon att hitta några nya favorit-recept i denna blivande klassiker.
Förresten - Therese konditori En Liten Smula ligger på Tillfällegatan i Norrtälje.
Prisma 1 9789151848730 -
Stora boken om äppelcidervinäger
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2001. 237 sidor.
Gott skick. Namnteckning på försättsbladet. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146180937
- Titel
- Stora boken om äppelcidervinäger
- Författare
- Hellmiss, Margot
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept och råd för hälsa, välbefinnande, kök och hushåll. Stora boken om äppelcidervinäger omfattar alla områden där äppelcidervinäger kan komma till användning. Margot Hellmiss skriver kunnigt och lättillgängligt om allt från hur äppelcidervinäger först började användas i historien till den senaste forskningen om dess hälsobringande egenskaper. Boken är illustrerad med härliga färgfotografier. Margot Hellmiss tidigare bok Naturligt frisk med Äppelcidervinäger är en bästsäljare i hela Europa, med närmare 70 000 sålda exemplar bara i Sverige! Översättning av Gunhild Winqvist HollmanOriginaltitel: Das grosse Praxisbuch Apfelessig
Wahlström & Widstrand 9789146180937 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153423911
- Titel
- Laga mat i lergryta
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I lergytan lagar du mat enkelt. Allt läggs ner i grytan, den ställs in i kall ugn och någon timme senare kan du ställa grytan, och hela middagen, på bordet. Det blir gott, med endast lite fett, och kräver ingen passning. Lergrytan passar perfekt för att laga smakrika allt-i-ett-grytor och saftiga viltstekar. Lergrytan har återupptäckts de senaste åren. Den största fördelen med att laga mat i lergryta är att det inte behövs något eller mycket litet extra fett vid tillagningen. Vill man ha stekyta kan man ta av locket de sista 15 minuterna av tillagningstiden.
Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen.
Recepten i den här boken är härligt smakrika och väl utprovade för lergryta. Här finns mat med smak från asiatisk, sydamerikansk, afrikansk och europeisk mattradition. Boken innehåller cirka 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd som man kan laga i lergrytan. Plocka fram grytan ur skåpet och prova något av dem!
Ica Bokförlag 1 9789153423911 -
Bjud till fest : menyer, festliga dukningar o...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1986. 160 sidor.
Gott skick. Omslag se bild. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409977
- Titel
- Bjud till fest : menyer, festliga dukningar och läckra recept för 24 bjudningar av alla slag: middagar, mottagningar, barnkalas, cocktailparties, examensfester, knytkalas, bufféer, samt något om fint sätt till bords
- Författare
- Olsson, Brita - Ekstrand Hemmingsson, Elisabeth - Lindberg, Björn
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153409977 -
Wraps. Läcker mat i smakliga paket
Inbunden bok. Valentin förlag. 1 uppl. 2003. 64 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172330993
- Titel
- Wraps. Läcker mat i smakliga paket
- Författare
- Jenni Fleetwood
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
Valentin förlag 1 9789172330993 -
Wrange, E/Vinterkokboken
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 1998. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127349193
- Titel
- Wrange, E/Vinterkokboken
- Författare
- Wrange, Eva
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkel svensk husmanskost, den sunda maten från länderna runt Medelhavet och rätter med mer fjärran ursprung – inspirerande, lättlagat och läckert …
Vinterkokboken är den sista av LTs årtidskokböcker som med inspirerande recept och härliga bilder lockar till nya kulinariska försök. Här får förstås julen ett alldeles eget avsnitt med det där lilla extra. Kanske prinskorv inbakad i saffransdeg till glöggen? Dadlar fyllda med getost eller Donalds tandorisill? Efter julens frossande äter vi fisk och smakrika sallader – till dessert blir det kanske karamellris med apelsinsås och en doft av kardemumma.
De flesta rätterna kan lagas på en halvtimme, men det finns också mer komplicerade rätter för den som har tid och lust.
Särskilt intressant för
allmänt matintresserade, restauranger m fl, men eftersom recepten inte är krångliga passar den också till nyblivna matlagare.
Eva Wrange (text) är journalist. Hon skriver om arbetsmarknad och politik, men också om mat.
Nisse Peterson (foto) är fotograf och har illustrerat en mängd kokböcker.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127349193 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 159 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174240962 -
Smalt och gott med ViktVäktarna
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2002. 160 sidor.
Nära nyskick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132327896
- Titel
- Smalt och gott med ViktVäktarna
- Författare
- Becky Johnson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 257 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 706 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
I denna nya samling ViktVäktarrecept finner du traditionella favoriträtter, men också roliga desserter för gottegrisar. Alla recept är baserade på det s.k. pointssystemet som blivit så enormt uppskattat. Recepten är enkla att följa, tillagningsmetoderna okomplicerade och råvarorna lätta att få tag på.
Många av rätterna är vardagsmat som är god, näringsrik, snabblagad och mättande. Här finns också exempel på mer exotisk mat från andra kulturer med spännande ingredienser.
B Wahlströms 1 9789132327896 -
Årstiderna - kokboken : för dig som vill ha r...
Inbunden bok. Helsingborg : Viktväktarna. 2002. 160 sidor.
Nära nyskick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197355391
- Titel
- Årstiderna - kokboken : för dig som vill ha rätt alternativ vid varje tillfälle
- Författare
- Larsson, Maria - Nydrén, Gunnar - Viktväktarna
- Förlag
- Helsingborg : Viktväktarna
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Helsingborg : Viktväktarna 9789197355391 -
ViktVäktarnas moderna klassike
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 1999. 160 sidor.
Nära nyskick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132322143
- Titel
- ViktVäktarnas moderna klassike
- Författare
- Roz Denny
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 258 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132322143 -
Annas mat : stora kokboken
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1991. 311 sidor.
Mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134510814
- Titel
- Annas mat : stora kokboken
- Författare
- Bergenström, Anna - Lindberg, Björn - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134510814 -
Stora pastakokboken
Inbunden bok. Köln : Könemann. 1999. 303 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829010405
- Titel
- Stora pastakokboken
- Förlag
- Köln : Könemann
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783829010405 -
Laga gott med choklad : tårtor, småkakor, eft...
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1989. 79 sidor.
Mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155212568
- Titel
- Laga gott med choklad : tårtor, småkakor, efterrätter och konfekt
- Författare
- Lönnegren, Barbro - Åkerström, Olle
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155212568 -
Laga gott med choklad : tårtor, småkakor, eft...
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1989. 79 sidor.
Mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155212568
- Titel
- Laga gott med choklad : tårtor, småkakor, efterrätter och konfekt
- Författare
- Lönnegren, Barbro - Åkerström, Olle
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155212568 -
Cocktailboken
Inbunden bok. P. A. Norstedt & Söner. 31 tus.ny utökad upplaga uppl. 1967. 99 sidor.
Gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKP. A. Norstedt & Söner 31 tus.ny utökad upplaga -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789132330087
- Titel
- Martinidrinkar
- Författare
- Ben Reed
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 197 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Dagens Nyheter På Stan fanns nyligen en artikel kallad Drinkliv. Enligt intervjuade bartendrar är drinkförsäljningen oerhört trendkänslig. Bl a spelar teve och film stor roll. Det nya stora lär enligt artikeln vara martinitrenden från New York. Här är boken!
Vad är en martini? Enligt mångas åsikt och smak bara en sak: den klassiska Dry martinin. En elegant och svårslagen drink som står över alla modenycker.
Men det finns en ny, spännande flora av andra martinidrinkar, med gin eller vodka som grund, som är väl värda att prova.
Testa t.ex. en Cosmopolitan gjord på tequila och triple sec, mixa en fruktig jordgubbsmartini på solmogna bär, blanda en rivig Cowboy Hoof på gin och mynta eller varför inte prova en turkisk chokladmartini på vodka och kakaolikör.
Med idéer från cocktailbarer världen över har den välkände bartendern Ben Reed ställt samman 50 frestande och nyskapande martinirecept för alla smaker.
Ben Reed har blandat cocktails runt om i världen och varit barchef på fashionabla Met Bar och Woodys i London. 1997 valdes han till Cocktail Bartender of the Year i en tävling sponsrad av Absolut Vodka. Han är numera frilansande konsult och välkänd från brittisk teve.
B Wahlströms 1 9789132330087 -
Cocktails - New York-bartenderns guide
Inbunden bok. Könemann. 2005. 253 sidor.
Mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833115172
- Titel
- Cocktails - New York-bartenderns guide
- Författare
- Berk, Sally Ann
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Könemann 9783833115172 -
Baka matbröd
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1989. 120 sidor.
Hyggligt skick. Några inklistrade recept från tidigare ägare. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153411451
- Titel
- Baka matbröd
- Författare
- Sahlén, Kerstin - Jardhammar, Kent - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153411451 -
Vårt dagliga bröd : [93 fina recept]
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1984. 95 sidor.
Gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155212926
- Titel
- Vårt dagliga bröd : [93 fina recept]
- Författare
- Lönnegren, Barbro - Nilsson, Kjell
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155212926 -
Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och nju...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2013. 143 sidor.
Mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259198
- Titel
- Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Där finns soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Allt fler funderar över sitt köttätande och intresset för vegetarisk mat ökar liksom efterfrågan på recept till goda, lättlagade vegorätter. Recepten är idealiska när man vill bjuda på en annorlunda buffé. Rätterna har en grön bas, men det går utmärkt att servera dem tillsammans med kött, fågel och fisk om man så önskar. Boken innehåller ca 100 recept som omfattar allt från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Här finns reggaepizza, karibisk ananasgryta och den berömda hummusen.Boken berättar om odlingarna i Slottsträdgården, vi får till exempel följa en rödbeta från frö till biff! Men här finns också exempel på hur man själv kan odla i liten skala. Vill du kanske odla sockerärtor på balkongen eller kryddor i krukor? Vad gör man om broccolin får både jordloppor och konstiga larver? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård? Bosse Rappne, Slottsträdgårdens välkände trädgårdsmästare, berättar och kommer med sina bästa tips.Detta är en överdådigt vacker bok om den fantastiska miljön på Ulriksdal med mängder av härliga bilder.
Bokförlaget Semic 9789155259198 -
Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 448 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. H2a
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845340
- Titel
- Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier
- Författare
- Per Ellsberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 1780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När den första upplagan av Per Ellsbergers bok utkom 1999 slog den ner som en bomb i whiskyvärlden, och inte bara den svenska! Efter några månader strömmade det in tacksamma brev från whiskyvänner från snart sagt hela världen – brev som berömde boken och utsåg den till "världens bästa bok om whisky".
Per Ellsberger är medlem i och en av initiativtagarna till Swenska Whisky Associationen och medverkar ofta i branschtidningen Scotch Whisky News.
Så här skrev den svenska facktidskriften Scotch Whisky News om boken:
"Respektlöst sticker juristen och forskaren Per Ellsberger ut haken och döper sin debutbok om whisky till 'SKOTSK WHISKY – allt om maltwhisky'. Glädjande nog lever Ellsbergers bok upp till den kaxiga underrubriken – detta är nämligen det mest kompletta verket om whisky som publicerats.
Boken vänder sig inte enbart till nybörjaren utan erbjuder den redan insatte ett komplett uppslagsverk om skotsk whisky och dess historia samt en ingående beskrivning av tillverkningens alla moment. Fler än 250 destillerier är utförligt beskrivna tillsammans med resebeskrivningar och tips för besök. Imponerande är den i det närmaste kompletta förteckningen av whiskysorter som även behandlar olika årgångars speciella kvaliteter. Vidare guidas läsaren professionellt genom bl.a. provningens grunder, hur man blandar sin egen whisky och whiskysamlandets hemligheter. Efter att ha läst de närmare 400 sidorna är man inte endast berikad med kunskaper långt utöver det vanliga utan även med en känsla för Skottlands historia, kultur och själ."
Prisma 2 9789151845340 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163375019
- Titel
- Kung i Köket
- Författare
- Lindberg, Klas
- Förlag
- Brand Marketing & Consulting
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 146 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 220 x 230 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medlemmarna i Svenska Kocklandslaget har fått skapa sina favoriträtter för olika situationer som kräver god mat och dryck.
Här har dom skalat av sig kockrockarna och tagit på sig passande kläder för händelsen. Coolt och härligt tempo. För film med stil och tempo se Kung i Köket på Kocklandslagets webb. Länk nedan.
Alla recepten anger tid för förberedelser och tillagning.
Candle light dinner, Älskade svärmor, Herrmiddag, Partymat och Pique-Nique samt Små söta slut är några exempel på de över 15 avsnitten med inspiration till smakligt umgänge kring mat & dryck.
Även praktiska tips och knep för framgång i köket.
Kocklandslaget har producerat denna kokbok med sina favoriter helt i egen regi tillsammans med Per Erik Berglund som är lagets "hovfotograf" och reklambyrån Food & Friends som hjälper laget med allt material i samband med Culinary World Cup och Culinary Olympics.
Brand Marketing & Consulting 9789163375019 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153434320
- Titel
- Svenska ostar
- Författare
- Katja Palmdahl - Larsson Joakim
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 271 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kända ostklassiker recept och inspiration
Svenskarna tillhör de mest ostälskande i världen. Och det är framför allt hårdost vi äter. Vi använder ost i matlagningen, vi äter ost som dessert och förstås på brödet. Den här boken bjuder på recept och inspiration för att lyckas med ost i husmanskost, i internationella osträtter, i picknickmat, i smårätter och till finare middagsbjudningar.
Recepten bygger på de fem svenska klassikerna Grevé, Herrgård, Präst, Hushållsost och Svecia. Här finns recept för festligheter som gratinerade havskräftor och S.O.S, Smör, Ost och Sill. Rätter som pesto, lasagne och caesarsallad får ett lyft med lagrad svensk hårdost. Här finns picknickmackan, ostbrickan och plockmaten. Nya och moderna kreationer varvas med det traditionella.
I boken berättas också om den intressanta historien bakom ostarna. Du får även fakta och tips om svensk hårdost. Varför heter det Svecia? Vilket är sambandet mellan osten Präst och prästen, en kyrkans man? Varför gråter osten när den åldras? Hur stora pipor ska det vara i en Grevé
Ica Bokförlag 1 9789153434320 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Matglädje hela livet att njuta av mat på äldr...
Inbunden bok. Norstedts. 2011. 191 sidor.
ISBN 9789113040578
Mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts 9789113040578 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
Prisma 1 9789151850511 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 640 sidor.
Gott skick. Tillskrift på försättsbladet. H1a
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112844
- Titel
- ***Bonniers kokbok
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 9789100112844 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2 9151841304 -
Bröd
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842599
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Prisma 1 9151842599 -
Bakning : de 100 bästa recepten
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Mycket gott skick. Hdata
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1405433418
- Titel
- Bakning : de 100 bästa recepten
- Författare
- Lesley Mackley
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 1405433418
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn