-
Linnéas Vinordbok
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2000. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Mycket gott.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132325592
- Titel
- Linnéas Vinordbok
- Författare
- Linnéa Stigell
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 425 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9132325592 -
En handbok sill & snaps
Inbunden bok. Grenadine. 2008. 68 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Mycket gott skick, något gulnat i övre vänster hörn på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329687
- Titel
- En handbok sill & snaps
- Författare
- Elisabeth Norman
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 68 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 375 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grenadines handboksserie fortsätter här med en kombination av både mat och dryck. Nationalrätten med kombination av sill och snaps får här intressant och roande sällskap av snapsvisor och historik. Till det kommer en god portion kryddtips både för maten och drycken.
En handbok Sill & Snaps tar på ett lättsamt sätt upp hela årets traditioner, från påsk till midsommar och jul. Boken ger både inbiten sillälskare och nybliven sångfågel kunskaper och många leenden. Skål och välkommen!Det svenskaste av mat och dryck är föremål för En handbok Sill & Snaps. Denna handbok från Grenadine är den första som ger kombinationer av mat och dryck. Sill och strömming enligt nya och gamla recept, rykande färsk svensk potatis, knäckebröd, västerbottenost och den lilla nubben väl kyld i glaset. Sveriges nationalrätt står serverad!
Boken ger en lättsam kombination av historik kring såväl snaps som sill. Utförligt och med humor får läsaren
lära sig mer om hur snapsen bäst kryddas och historien
om varför. Detsamma gäller även snapsvisorna och sillrecepten.
En handbok Sill & Snaps tar upp svenska traditioner när de är som bäst och förenar maten med drycken. En handbok Sill & Snaps ger allt vad som behövs till de högtider där vi förenas med våra bästa vänner på smörgåsbordet, med vänner och sång!
Författare till En handbok Sill & Snaps är Elisabeth Norman. Med en lång erfarenhet som formgivare och marknadsförare inom mat- och dryck har hon många goda rätter och vänner på området. Lisa Norman har tidigare även gett ut en storsäljande bok om tårtor och medverkat i ett antal tv-produktioner om mat och matlagning samt driver provningsverksamhet kring mat och dryck sedan ett par år.
Grenadine 9789185329687 -
En rik historia om rom och choklad
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Fin skick, som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439998
- Titel
- En rik historia om rom och choklad
- Författare
- Duane Dove - Ia Orre
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 662 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En rik historia om rom och choklad är en unik berättelse med fokus på den lagrade rommen. Intresset för lagrad rom ökar stadigt i Sverige och Systembolagets sortiment har under de senaste tio åren gått från cirka 30 till närmare 200 sorter.
Vad är då en rik historia om rom och choklad? Jo, det är karibiska öar, sockerrör och kakaobönor. Kolonialism, triangelhandel, förbuds¬tider och djävulens vatten. Det är odlingar och cash crops. Hur grog¬gen fick sitt namn och vem som ville begravas i ett fat med rom. Det är fermentering och destillering, agricole och industriel. Och förstås en fantastisk samling rom som du aldrig har sett förut! Boken är skriven av Sveriges främste romkännare och enda kakaobonde Duane Dove, tillsammans med vinskribenten Ia Orre. Chokladen som han tillverkar på sin ekologiska kakaoodling på To¬bago är flerfaldigt prisbelönt och säljs i exklusiva butiker världen över.
Ica Bokförlag 1 9789153439998 -
Matlexikon : allt du behöver veta och lite ti...
Häftad bok. Kakao Förlag. 2007. 173 sidor.
Nära nyskick. Nära nyskick, aning gulat i kanten på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197619080
- Titel
- Matlexikon : allt du behöver veta och lite till
- Författare
- Malgorzata Kallin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I takt med att vår matlagning inspirerats och influerats från alla världens hörn har vi fått massor av nya saker att lära oss. Kakao förlag ger därför ut ett välfyllt matlexikon, med traditionellt upplägg men otraditionellt innehåll. Kryddor, tillagningssätt, grönsaker, frukter och bär man inte ens visste fanns, te- och spritsorter, ostar och såser, allt väl beskrivet. Den här boken är en perfekt present till den matlagningsroade såväl som till novisen. Helt enkelt en bok för alla med intresse för mat och matlagning.
Kakao Förlag 9789197619080 -
Sinnesmarknadsföring
Inbunden bok. Liber. 2 uppl. 2011. 198 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Knappt läst, som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147096510
- Titel
- Sinnesmarknadsföring
- Författare
- Hultén, Bertil
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 198 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här prisbelönta boken – nu i sin andra reviderade upplaga – visas hur de mänskliga sinnena kan bilda utgångspunkt för ett företags marknadsföring. Det handlar om hur företag via emotionella inslag – genom att synas, låta, dofta, kännas eller smaka – kan bemöta kunderna på ett mer intimt och personligt sätt än vad traditionell marknadsföring lyckats med.
Läs mer
I boken föreslås en begreppsapparat och beskrivs vad sinnesmarknadsföring är på ett såväl praktiskt som teoretiskt plan. Den bygger på aktuell forskning och verkliga exempel från både svenska och utländska företag. I denna andra reviderade upplaga har flera avsnitt och exempel tillkommit eller skrivits om i ljuset av områdets utveckling. En nyskapande bok för både utbildning och praktik!
Den första upplagan av ”Sinnesmarknadsföring” erhöll år 2008 Sveriges Marknadsförbunds utmärkelse Årets Marknadsföringsbok. I maj 2009 publicerades boken på engelska, med titeln ”Sensory Marketing” (Palgrave Macmillan).
Sagt om boken
”De mänskliga sinnena deltar i kundernas upplevelser av varor och tjänster. Likväl har dessa inte inkluderats i marknadsföringsmodeller och litteraturen på området är obetydlig. Därför fyller den här boken ett stort tomrum. Den går på djupet när det gäller att förstå sinnesupplevelser och föreslår en begreppsmodell för en sinnesmarknadsföring med adress till både praktiker, forskare och studenter.”
Christian Grönroos, professor i tjänste- och relationsmarknadsföring, Svenska Handelshögskolan i Helsingfors
”För att öka försäljningen är det viktigt att kunna erbjuda prisvärda produkter till kunderna. Men, som författarna visar i denna mycket läsvärda bok, framgångsrik marknadsföring handlar om så mycket mer i dagens samhällskultur. Jag kan starkt rekommendera boken till praktiker, studenter och forskare.”
Fredrik Bergström, ekon. dr., affärsområdeschef WSP Sverige, Analys & Strategi
Om författarna
Bertil Hultén är docent i marknadsföring vid Ekonomihögskolan, Linnéuniversitetet i Kalmar/Växjö (www.lnu.se/ekonomihogskolan), och associerad forskare vid Handelns Utredningsinstitut (HUI). Hans forskning är inriktad på betydelsen av multi-sensoriska varumärkesupplevelser i marknadsföringen. Bertil publicerar artiklar i olika vetenskapliga tidskrifter och är en efterfrågad föreläsare.
Niklas Broweus är civ.ek. från Linnéuniversitetet i Kalmar, Handelshögskolan i Göteborg och Cracow University of Economics, Polen. Han är konsult och föreläsare inom sinnesmarknadsföring och driver bloggen Sinnesmarknadsföring.se.
Marcus van Dijk är civ.ek. från Linnéuniversitetet i Kalmar och Otterbein University, USA. Han föreläser om sinnesmarknadsföring och är Sense Director på strategibyrån Sense Agency, som analyserar miljöer och utvecklar sinnesstrategier för alla fem sinnen, www.senseagency.se.
Liber 2 9789147096510 -
Författare räknar inte röster
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2005. 187 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Knappt läst, i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170371067
- Titel
- Författare räknar inte röster
- Författare
- David Barsamian - Roy Arundhati
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 338 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Arundhati Roy 1998 slog igenom både i hemlandet och i västvärlden
med romanen De små tingens gud blev hon en av samtidens
mest uppmärksammade författare. Sedan dess har den litterära
världen fått vänta förgäves på hennes nästa roman.
Istället har hon ägnat sin tid åt aktioner mot indiska dammbyggen
och åt att skriva politiska essäer och artiklar. I fem samtal
med journalisten David Barsamian förklarar hon varför.
Hon försöker också ge en bild av sitt hemland Indien och vart
hon tror att det, och resten av världen, är på väg.
Vi får veta hur det är att vara så älskad och hatad på samma
gång, samt hur hon ser på sin egen betydelse inom motståndsrörelsen.
Dessutom talar hon om kvinnornas situation i Indien, om hur det
är att vara kvinna och klämd mellan traditionen och globaliseringen.
Författare räknar inte röster är ett möte med en fascinerande människa,
oavsett om man känner henne som skönlitterär författare
eller politisk aktivist.
Om Den oändliga rättvisans matematik:
»En av de skickligaste skribenterna i det nya politiska etablissemang
som tampas med att försöka förstå och beskriva den rådande
världsordningen.«
Patrik Svensson i Sydsvenska Dagbladet
Ordfront Förlag 1 9170371067 -
Den arbetande gommen, vinprovarens dubbla gre...
Häftad bok. Institutionen för industriell ekonomi och organisation, KTH. 1 uppl. 2011. 240 sidor.
Nyskick. Häftad bok i nyskick, doktorsavhandling om vinprovning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKInstitutionen för industriell ekonomi och organisation, KTH 1 -
Sensorik och marknadsföring
Häftad bok. Studentlitteratur. 1 uppl. 2014. 261 sidor.
Nyskick. Mycket välhållet exemplar, i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144079042
- Titel
- Sensorik och marknadsföring
- Författare
- Mossberg, Lena
- Förlag
- Studentlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 261 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 155 x 223 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 388 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sensorik och marknadsföring är en unik bok som ger praktisk och teoretisk kunskap om sensorisk analys och hur den kan bli en del av en marknadsföring som engagerar konsumenternas sinnen. Boken innehåller teoretiska grunder i både sensorik och marknadsföring. Målet är att marknadsföraren med hjälp av sensorik ska få en djupare kunskap om hur konsumenternas sinnen påverkas vid köp och konsumtion av olika produkter samt hur sinnliga upplevelser kan mätas. För sensoriken bidrar marknadsföringen med ytterligare perspektiv på produktutveckling, kvalitetsutvärdering och kundbeteende.
Författarna till boken utgår från FAMM-modellens fem aspekter – rummet, mötet, produkten, styrsystemet och atmosfären – och beskriver hur dessa påverkar våra sinnen och därmed helheten i måltidsupplevelsen. Även vikten av språket tas upp och olika redskap skildras med vars hjälp man kan hitta ord som beskriver upplevelsen av exempelvis en dryck, något man sedan kan använda i marknadsföringen.
Boken har fokus på mat och måltider men exempel ges även från andra näringar. För att förstå hur både sensorik och marknadsföring kan tillämpas ges ett praktiskt exempel där läsaren får följa tre vänner som köpt en restaurang.
Boken vänder sig till studenter i grundläggande kurser i sensorik och i kurser som fokuserar på måltidskunskap, kostvetenskap, ekonomi- och restaurangmanagement vid universitet och högskola. Den är också intressant för verksamma inom livsmedelshandeln, livsmedelsindustrin, restaurangnäringen och annan måltidsverksamhet.
Årets marknadsföringsbok 2014
Sensorik och marknadsföring har 2014 tilldelats Sveriges Marknadsförbunds årliga utmärkelse Årets Marknadsföringsbok.
I boken Sensorik och marknadsföring ger författarna på ett mycket inspirerande sätt praktisk och teoretisk kunskap om hur man engagerar konsumenternas sinnen vid köp och konsumtion av olika produkter.
Motivering årets marknadsföringsbok 2014
Studentlitteratur 1 9789144079042 -
En handbok Champagne
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2007. 71 sidor.
Nära nyskick. Nära nyskick, knappt läst men något gulnat omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329526
- Titel
- En handbok Champagne
- Författare
- Mattias Ulin
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 71 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En handbok champagne
kunnigt om skumpa
i kompakt format!
En handbok champagne går igenom sanningen
bakom ett klassiskt vin. Författare är sommelieren och
krögaren Mattias Ulin. En grundpelare i boken är att
välja champagne efter mat och tillfälle och inte enbart
efter plånbok. Författarens kommenterar till detta är:
Vad har ett nyförälskat par för nytta av en prestigechampagne,
då de ändå bara har tid för varandra?
En handbok champagne är unik genom att kombinera
kompakt format med högt faktainnehåll. Tonen
är personlig och lättsam. Mattias Ulin går igenom historik,
geologi, tillverkning och mattips allt som omfattas av detta
mytomspunna vin. Avslutningsvis några restips från en äkta terroirist!
Historien och geologin inleder denna spännande bok om vårt kanske mest kända vin. Med säker hand
guidar Mattias Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens geologi och terroir till klimat,
soltimmar och myter. Läs till exempel sanningen om munken Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren skilja cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås igenom på ett enkelt men detaljerat sätt.
Mattias Ulin ger läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen. Vi tas med ända från valet av druva till
olika tillverkningsmetoder, med de varianter som funnits och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Boken avslutas med att författaren Mattias Ulin tar på sig kockmössan. Han presenterar ett fl ertal förrätter,
varmrätter och desserter, allt perfekt avvägt att matcha din favoritchampagne!
Om författaren
Mattias Ulin är krögare och sommelier med lång erfarenhet av
Champagne och champagne. Han har besökt distriktet med
stort C ett mycket stort antal gånger.
Genom sin passion för drycken och även genom krögaryrke
och sommelierskolning har han haft lång tid att fullända både
val av vin och kombinationer med maträtter.
Mattias Ulin ha-r drivit ett fl ertal krogar och är idag bosatt
i Värmland där han driver en bistro med hög kulinarisk nivå
sedan ett antal år.
Historien och geologin inleder denna spännande bok om
vårt kanske mest kända vin. Med säker hand guidar Mattias
Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens
geologi och terroir till klimat, soltimmar och myter, som
den om Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren om skillnaden
mellan cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås
igenom på ett enkelt men fullödigt sätt. Så ger Ulin
också läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen
från druvval, till olika metoder och de varianter som funnits
och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Som avrundning på boken tar Mattias Ulin på sig kockmössan.
Han presenterar ett fl ertal förrätter, varmrätter
och desserter, alla perfekt avvägda att matcha din favoritchampagne!
Grenadine Bokförlag 1 9789185329526 -
Din upphovsrätt och andras : handbok för jour...
Häftad bok. Norstedts Akademiska Förlag. 3 uppl. 2006. 238 sidor.
Nära nyskick. Mycket välhållet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172274884
- Titel
- Din upphovsrätt och andras : handbok för journalister
- Författare
- Kerstin Ahlberg
- Förlag
- Norstedts Akademiska Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 353 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En journalist arbetar dagligen med upphovsrättsliga frågor. Dels är hennes egna verk upphovsrättsligt skyddade, dels hanterar hon andras verk och riskerar att göra intrång i deras rätt. Det finns alltså dubbel anledning till att upphovsrätten måste ingå i det journalistiska kunnandet. Upphovsrättslagen ändras ofta, och medielandskapet är i ständig förändring. Därför finns nu en ny upplaga av Kerstin Ahlbergs klassiska handbok!
Norstedts Akademiska Förlag 3 9789172274884 -
Det sydafrikanska vinet
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 171 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329441
- Titel
- Det sydafrikanska vinet
- Författare
- Andreas Kjörling
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 277 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 9789185329441 -
The food traveler : runt världen på 60 recept
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 151 sidor.
Nyskick. Ytterst välbehållet, som nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136816
- Titel
- The food traveler : runt världen på 60 recept
- Författare
- Sokcic, Zvonko
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bäst just nu
Annika Leone, Expressen
Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över.
Ica-Kuriren
Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska.
Aftonbladet Resa
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?
När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.
Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!
Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.
Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig.
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket.
Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter
En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt.
Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag
Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?
Stockholm Krog
Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.
Sara Berg, Kvällsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136816 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. I nyskick. Häftad, danskt band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Lyckan finns i ett ögonblick
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 404 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113097008
- Titel
- Lyckan finns i ett ögonblick
- Författare
- Eberlen, Kate
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 404 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 233 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 705 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kate Eberlens kärlek till dans i alla dess former och staden Rom gav henne inspirationen till den nya romanen Lyckan finns i ett ögonblick.
Letty och Alf träffas på en kurs i italienska för utlänningar i Rom, ett språk som båda kämpar med. Men det språk de kan tala utan svårighet är dansens. Letty började sin bana som balettdansös innan karriären tog slut på grund av en knäskada, medan Alf är brittisk mästare i pardans. Hon kommer från London och han från Blackpool och deras olika ursprung har ingen betydelse så länge de upptäcker Rom och lär känna varandra.
Men i ett slag förändras allt när båda konfronteras med sitt förflutna och deras respektive hemligheter hotar att röjas. Vad var det som fick dem att lämna England, och vad flyr de ifrån? Letty och Alf får allt svårare att berätta sanningen om sina liv för varandra. Letty återvänder till London och Alf till Blackpool. Frågan är om de kan hitta en framtid tillsammans?
Norstedts 1 9789113097008 -
Den sista sommaren i Cornwall
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 415 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113101392
- Titel
- Den sista sommaren i Cornwall
- Författare
- Fenwick, Liz
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 415 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 217 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren och historikern Hebe är 53 år gammal när hon får beskedet att hon lider av Alzheimers sjukdom och att sjukdomen dessutom är långt framskriden. När Hellwyn House i Cornwall bjuds ut till försäljning inser Hebe att hon måste fly London, köpa den gamla herrgården och tillbringa sina sista dagar där. Hebe erbjuder sin systerdotter Lucy att komma med för att hjälpa till med upprustningen av Hellwyn House i förhoppningen om att Lucy också ska ta hand om henne. Lucy tackar ja till erbjudandet eftersom hon hamnat på tabloidpressens alla förstasidor sedan hennes kärleksaffär med den gifte Labourpolitikern Ed blivit känd och hon är i stort behov av en tillflykt. Tillsammans hjälps de två kvinnorna åt att hantera varsin livssituation och en vänskap uppstår mellan dem. Lucy upptäcker att hon trivs väldigt bra med att vara avskuren från innekretsarna i London medan Hebe alltmer lever på sina minnen från den sista sommaren med sin tio år yngre älskare, då hon fortfarande var fullt fungerande.
Norstedts 1 9789113101392 -
Food retreat : 100 hälsosamma & energirika re...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 169 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127162013
- Titel
- Food retreat : 100 hälsosamma & energirika recept
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 169 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 729 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en bok som handlar om motsatsen till slentrianmässiga måltider. Här är maten bränslet till ett aktivt och energiskt liv, istället för bara ett nödvändigt ont. Mat där alla komponenter – färger, råvaror och tillagningstekniker – tillsammans rustar dig för livet.
Smarta gröna recept baserade på näringstäta, vitaminpackade grönsaker och örter, ibland med tillägg av fisk och skaldjur. Smakerna spänner från krispiga klorofyllbomber och jordiga rotsakstoner till sting från asiatisk citrussyra och kryddiga inläggningar.
I boken finns avdelningar med matiga bowls, sashimi, varma och kalla buljonger, geniala snacks och smoothies, och sötsaker som klarar sig alldeles utmärkt utan onödigt socker. Fridas matfilosofi gör varje råvara rättvisa och lämnar öppet för att lätt byta ut ingredienser mot vad du har hemma. Med enkla tekniker och självklara tricks visar hon hur du kan lyfta din vardagsmatlagning till en ny nivå.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127162013 -
Skam och högmod i Sävedalen
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 184 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113096247
- Titel
- Skam och högmod i Sävedalen
- Författare
- Mede, Petra
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 217 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 341 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Min barndom är min tillflyktsort." Så skriver Petra Mede i sin skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet.
Dråpliga och rörande minnen från sjuttio- och åttiotalet i Sävedalen utanför Göteborg radas upp, och undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större. Skulle hon egentligen inte leva sitt liv som uppburen stjärna, en som drack paraplydrinkar på Manhattan?
Parallellt följer vi den vuxna Petra under en ovanligt händelserik och känslomättad dag, som innefattar ett obekvämt besök, ett sorgligt avsked och en återkomst till en plats hon inte sett på trettiotvå år ...
Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.
Norstedts 1 9789113096247 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 3829019173
- Titel
- Inre hälsa yttre skönhet
- Författare
- Jane Campsie
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 230 x 298 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 1045 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 3829019173 -
Vinatlas
Inbunden bok. Generalstabens Litografiska Anstalts Förlag. 4.e uppl. 1982. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Klassisk bok i vinkunskap av brittiske vinjournalisten Hugh Johnson i översättning av Eivor och Lennart Thölén.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917058169X
- Titel
- Vinatlas - en bok om vin och sprit från hela världen
- Författare
- Johnson, Hugh
- Utgivningsår
- 1982
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Generalstabens Litografiska Anstalts Förlag 4.e 917058169X -
Bullar av Lindeberg
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 1 uppl. 2017. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Mycket fint exemplar, helt i nyskick. Kartonnage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151758
- Titel
- Bullar av Lindeberg
- Författare
- Lindeberg, Daniel
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Bästa bullboken."
Allers
"Ta saffransbaket till nya smakhöjder med bagaren Daniel Lindebergsfantastiska recept."
Lantliv
Det är dags att börja baka riktiga bullar igen. Stora, kladdiga bullar, med massor av fyllning! Bullälskaren och toppkonditorn Daniel Lindeberg lär ut sina bästaknep för att lyckas med bullbakandet, och bokens drygt 45 recept bevisar att bullar är så mycket mer än bara kanelbullar. Lär dig hur du smartast planerar ditt bullbakande och hur du på ett enkelt sätt kan baka olika sorters bullar av samma deg.
Boken är pedagogiskt uppdelad efter fem grunddegar: vetedeg, wallondeg,briochedeg, croissantdeg och saffransdeg. Självklart hittar du även massor av tips, tricks och en och annan anekdot.
Daniel Lindeberg startade Frantzén/Lindeberg 2009. Sedan hösten 2014 driver han Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge, Nacka utanför Stockholm. Han har ägnat de senaste 19 åren åt att laga desserter påstjärnkrogar och baka tårtor, bullar och bröd på de bästa bagerierna och konditorierna.
”Sin vana trogen så ger Natur & Kultur ut kvalitetsböcker ur alla aspekter, bild, form, layout och inte minst text. Författarens kunskaper och kärlek till sitt bakande kan ingen ta miste på.”
Tranås-Posten
"40 sorters bullar att mumsa på hela hösten."
Allt om Mat
"Bullen har länge varit en favorit till fikat. Det är förmodligen också det bakverk vi gör mest hemma. Men det finns mer än kanel- och kardemummabullar. I kokboken Bullar belyses bullens mångsidighet med flera olika recept."
TT Nyhetsbyrån
”Bullälskaren och toppkonditorn Daniel Lindeberg lär ut sina bästa knep för att lyckas med bullbakandet, och bokens drygt 45 recept bevisar att bullar är så mycket mer än bara kanelbullar. Lär dig hur du smartast planerar ditt bullbakande och hur du på ett enkelt sätt kan baka olika sorters bullar av samma deg.”
Mariefreds Tidning
”Det här är en bok som jag definitivt kommer att plocka fram många gånger, inte minst för att det nästan känns lite förbjudet att bläddra i den. Nästan som att man har kommit över hans hemliga receptsamling och försöker snappa upp så mycket som möjligt innan man måste lämna tillbaka den utan att bli upptäckt.”
Mitt Skåne
Bästa bullboken.
Allers
Natur & Kultur Allmänlitt. 1 9789127151758 -
Dockliv : Grå melankoli
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2018.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket fint skick, som ny. Andra thrillern från Erik Axl Sund, efter "Glaskroppar – svart melankoli".
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377075
- Titel
- Dockliv : grå melankoli
- Författare
- Sund, Erik Axl
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 427 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 230 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- NOMINERAD TILL ÅRETS BÄSTA SVENSKA KRIMINALROMAN 2019 AV SVENSKA DECKARAKADEMIN Kevin Jonsson möter 16-åringarna Nova och Mercy när han utreder ett fall av sexhandel på nätet, där en person kallad Dockmästaren använt sig av falska identiteter för att tvinga till sig bilder och filmer på unga flickor. Strax därefter rymmer flickorna från HVB-hemmet där de bor och i jakten på dem börjar Kevins värld rasa samman. Dockliv är den fristående andra delen i Melankoli-serien som inleddes med Glaskroppar 2014.Erik Axl Sund är ett samlingsnamn för Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist. Författarna debuterade 2010 med den bästsäljande trilogin om Victoria Bergman som översatts till över 30 språk.
"Jag läste "Dockliv" på ett par dagar. Det var mycket svårt att lägga den åt sidan för att göra annat. Det är bara att konstatera att Erik Axl Sund befäster sin plats bland de absolut främsta i genren. Jag har svårt att se vem som skulle kunna toppa det här i höst."
Anders Wennberg, Gefle Dagblad"Erik Axl Sund (pseudonym för Jerker Eriksson och Håkan AxlanderSundquist) berättar genomtänkt och kunnigt om den kriminella världen, men det som gör dem verkligt udda och läsvärda i genren är att de aldrig väjer för starka känslor."
Lotta Olsson, DN"Det går inte att distansera sig från deras bilder av mänsklig tragik.Det är det som är så bra. Erik Axl Sund lyckas på riktigt röra läsarens nerver. Som om orden var knivar som skrapade levande kött från benet."
Bodil Juggas, Arbetarbladet"Jag kan inte påminna mig att jag har läst en bok där jag har blivit så tagen. Trots att det är äckligt, hemskt och ofattbart eller kanske just därför. Betyg: 5 tomteluvor"
Nisse Scherman
Ordfront Förlag 9789170377075 -
Whisky : Top 100 Single Malts
Häftad bok. Balkong Förlag. 1 uppl. 2007. 526 sidor.
Nyskick. Mycket fint exemplar, välhållet som nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185581115
- Titel
- Whisky : Top 100 Single Malts
- Författare
- Henrik Aflodal
- Förlag
- Balkong Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 526 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 180 mm Ryggbredd 48 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen in i Aflodals whiskyvärld
Äntligen en bok från Skandinaviens ledandewhiskyexpert! Och vilken bok, den mest fylliga maltwhiskyboken någonsin. Henrik Aflodals vardag ägnas åt whiskyprovande. Han har gjort över 3500 dokumenterade whiskymöten under drygt 15 år, och han för en ständig jakt på nya whiskyupplevelser. Här är han på återbesök hos världens 100 främsta maltmakare.
Vilket destilleri gör den bästa whiskyn? Hur går det till? Allt står i denna "whisky-bibel".
I Single Malt World Cup screenade Aflodal folkets whiskysmak, 1250 whiskyälskare blindprovade fram en världsmästare. Experten kontra Folket, ett nytt perspektiv för en whiskybok.
Henrik Aflodal är journalist och whiskyexpert. Fråncocktail-blandande tonår till vuxen whisky-beundrare blev intresset yrke år 2000. Då kom Aflodal's WhiskyWorld, en digital-världswhisky-bok på engelska med tusentalet uppslag. Året därpå sätts första whiskyfatet
i flaska, fyra till följer i serien Aflodal Select World Whisky. År 2002 startar han Whiskyspot.com, världens första (och fortfarande enda) nyhetssajt om whisky. Samma år grundas det illustra sällskapet Scandinavian Whisky Society som just buteljerar 'single cask'-whisky. 2004 öppnar Aflodal sitt whiskyarkiv på nätet med ett urval av sina bästa whiskyupplevelser, nya recensioner läggs ut dagligen. År 2005 går första konnässör-resan till Skottland där expertens kontaktnät öppnar dörrarstängda för vanliga whisky-turister. År 2007 är vi framme vid andra upplagan av Single Malt World Cup.
»Drivkraften är fortfarande whiskymötet, att helt
förutsättningslöst få ge sig i kast med en ny whisky.
Och självklart människorna, att missionera och
väcka nyfikenhet kring en underbar dryck.
Ren whiskyglädje!
Balkong Förlag 1 9789185581115 -
En handbok Whisky
Inbunden bok. Grenadine. 2008. 67 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Kartonnage, exemplar som i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329663
- Titel
- En handbok Whisky
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 67 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 475 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Destillerade kunskaper om whisky berättade på så enkelt sätt att du kan tro att du är på en provning. En handbok whisky är vad den heter: Grunderna om ett komplext ämne, och allt sammanvävt på ett sätt så att du med underhållande läsning får både kunskaper om produktion, men även en hel del historia liksom vad som skiljer USA och Japan från Skottland och Irland och Kanada då det gäller tillverkning, smaker och historiskt arv.
Här finns förslag på hur du själv dukar upp för att hålla din egen provning för vännerna samt också många små och roliga fakta som även den inbitne maltälskaren kan roas och lära sig av. Heltäckande, men kompakt och roligt!
Grenadine 9789185329663 -
Rött eller vitt : att välja vin till maten
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2010. 112 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Kartonnage, fint skick, som nytt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431879
- Titel
- Rött eller vitt : att välja vin till maten
- Författare
- Tuire Tepponen
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm rött till kött och vitt till fisk
Hur tänker du när du väljer vin till maten slentrianmässigt eller medvetet? Med några enkla baskunskaper och lite experimentlusta kan din nästa middagsbjudning bli en kulinarisk fullträff!
Vilket vin ska man välja till älgstek, sushi, gås eller thaimat? Vad passar att dricka till en ostbricka med sex olika ostar? Är verkligen vinet så viktigt när du bjuder på middag och kan man dricka samma vin genom hela middagen? Boken ger enkla, raka svar på frågor som uppstår när du ska välja vin till mat både allmänna tumregler och lite mer ingående förklaringar till varför vissa viner passar just till vissa maträtter.
I boken finns inga namngivna viner, utan du får i stället förslag på minst tre olika typer av viner från bestämda områden eller tillverkade av specifika druvsorter till varje maträtt som visas. Vissa rätter kommer att utmana dina smaklökar och erbjuda lite mer ovanliga kombinationer. Du får också förslag på tre trerättersmiddagar med recept och vinlista till varje middag.
Ica Bokförlag 9789153431879 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137135991
- Titel
- Den hemliga gästen
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 211 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 459 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Efter ett decennium som restaurangkritiker har jag lärt mig knepen. Jag upptäcker redan i entrén om en krog är på fallrepet. Jag ser på servitrisen om kocken är full. Jag kan lukta mig till fusk och falska löften i menyn. I den här boken är det du som gäst som är huvudpersonen. Med hjälp av några enkla tumregler och lite yrkeshemligheter kan du våga mer och göra säkrare val. Då kan du få ut maximalt av ditt restaurangbesök och förhöja upplevelsen för både dig själv och ditt sällskap.”Allt fler svenskar är matintresserade, äter ute på krogen och vill ha koll. Men i en exklusiv restaurangmiljö är det lätt att känna sig obekväm och osäker. Hur väljer man vin, vilka rättigheter har man som gäst och vad händer egentligen bakom kökskulisserna? Här ger den anonyma kritikern sina bästa tips och delar med sig av sina lärdomar i en underhållande och pedagogisk handbok.Boken lär ut vad en äkta Toast Skagen ska innehålla, hur man känner igen ett bra sushiställe och vad confit och crudité betyder. Den är fylld av roliga anekdoter från restaurangbranschen och bjuder på både rysliga och härliga matupplevelser. Samtidigt ger den en inblick i krogkritikens historia och hur världens mest kända recensenter går till väga.Den hemliga gästen gör dig till en passionerad, kunnig, krävande och nyfiken kroggäst. Bon appétit!
Bokförlaget Forum 9789137135991 -
Allt du behöver veta om vin
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 135 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Kartonnage, som nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155232779
- Titel
- Allt du behöver veta om vin
- Författare
- Berens, Christer
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 723 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin är naturens egen härliga uppfinning. Ett gott glas vin sätter guldkant på tillvaron, både för experten och den glada livsnjutaren. Man måste inte vara vinkännare för att uppskatta vin, men lite grundläggande kunskap är bra och roligt att ha när man försöker sålla i vinfloden.Allt du behöver veta om vin är en bok för dig som vill få ut större glädje av vinet. Här hittar du praktiska råd och tips om serveringstemperatur, vindistrikt och årgångar. Du får veta varför man bör dricka det torra vinet före det söta, vad informationen på vinflaskans etikett betyder och varför vinglasen ser ut som de gör.En intresseväckande och opretentiös genomgång av olika druvsorter, dofter, färger och smaker i vinets värld. Här finns svaren på mängder av frågor. Varför ska glasen vara halvfulla? Är lådvin lika bra som vin på flaska? Vad skiljer ett exklusivt vin från ett vardagsvin?Christer Berens är svensk men verksam i Norge som vinkännare och sommelier sedan många år. Han har två gånger vunnit utmärkelsen Årets vinkännare, och 2004 års Gourmand World Cookbook Awards utsåg Allt du behöver veta om vin till Best Wine Education Book. På ett jordnära vis lär Christer Berens ut grunderna för ökad vinglädje. Stora och oemotståndliga färgfoton tagna av Mette Randem.Översättning: Anders Rolf
Bokförlaget Semic 9155232779 -
101 frågor och svar om vin
Häftad bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2014. 128 sidor.
Nyskick. Precis som nyskick, mjukband med flikar, recensionsex stämplat på sidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861989
- Titel
- 101 frågor och svar om vin
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 144 x 180 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inga frågor är för enkla eller för svåra för att Jens Dolk ska kunna svara på dem på ett kunnigt och samtidigt underhållande sätt. Intressanta fakta om hur olika sorters vin framställs runt om i världen blandas med praktiska tips kring bland annat lagring, servering, matlagning, hälsa och vett & etikett när det gäller vin.
Dessutom bjuds läsaren på intressant kuriosa från vinets fascinerande värld. Jens Dolk har en befriande och inspirerande inställning till vin som kan sammanfattas i några få ord: Lita på din egen smak tycker du att ett vin är gott, så är det gott!
Jens Dolk, återkommande vinskribent på SvD, skriver rakt och lättfattligt om vin.
Kakao Förlag 1 9789185861989 -
Whisky : upptäck, upplev och njut
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2017. 232 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Oläst, helt i nyskick, vacker bok i kartonnage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176179413
- Titel
- Whisky : upptäck, upplev och njut
- Författare
- Ingvar Rönde
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 232 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 933 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingvar Rönde är en av världens mest framstående whiskykännare. 2005 lanserade han The Malt Whisky Yearbook (på engelska). Boken blev en omedelbar succé och varje år sedan dess har en grundligt omarbetad upplaga utkommit. Idag betraktas Malt Whisky Yearbook som en ovärderlig bibel för varje sann whiskyentusiast och säljs över hela världen.
I Whisky: Upptäck, upplev och njut har Ingvar Rönde valt ut över 100 whiskyfavoriter från hela världen. Men innan han gjort sina val har han först har sorterat bort alla extremt sällsynta och dyra whiskysorter. De som ändå knappt går att få tag på. Det som presenteras i den här boken är i stället de bästa, mest prisvärda och mer lättillgängliga sorterna. De flesta finns på Systembolaget och de man inte hittar där hittar man bland taxfree-sortimenten på flygplatser.
Varje whisky presenteras med bild och smakomdöme. De har försetts med tydliga diagram för rökighet, fruktighet, fyllighet och komplexitet. Författaren berättar om whiskyns historia och ger svar på de vanligaste frågorna han får om whisky.
Tukan Förlag 9789176179413
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn