-
Kärlek, oliver och timjan : [mat för välbefin...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 286 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inb m medbundet omslag, 286 sidor. Bonnier (Stockholm, 2007). Redan en matklassiker. Rikt illusterad och med mat beskrivningar som är som små essäer Nyskick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115319
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Fanny
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 286 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat för harmoni och hälsaKärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork.KÄRLEK står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.OLIVER står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.TIMJAN som är en av de kryddor vi använt i hundratals år står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. Men det finns också några recept från Sydamerika och många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om att äta fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept och många läckra desserter. Kärlek, oliver och timjan med mat från flera världsdelar innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Förlag 9789100115319 -
Vegetarisk mat
Inbunden bok. Stockholm : Alba. 1986.
Mycket gott skick. Inb m medbundet omslag, 238 sidor. Alba (Stockholm, 1986). En av de tidigaste vegetariska matböckerna, en riktig klassiker. Naturligtvis massor av recept och bilder i färg. Översättning marie Louise Telegin. Mycket gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174587803
- Titel
- Vegetarisk mat
- Författare
- Brown, Sarah - Burrows, Corinne - Burrows, Ray - Golden, Robert - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Alba
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Alba 9174587803 -
Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvand...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 185 sidor.
Nyskick. Inb med skyddsomslag, 185 sidor. Ordfront (Stockholm, 2020). Matessäer och recept + mathistoria. Illustrerad. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751267
- Titel
- Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvande mathistorier
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- HUR GICK DET TILL när glasspinnar började överskölja västvärlden? Och har snabbmat alltid varit stigmatiserad »fattigmansmat«? Genom historien har människors ätande gått hand i hand med tekniska innovationer och följt med tidens strömningar. På samma sätt har det vi har på tallriken ofta påverkat vår blick på samhället. Ett exempel är den ikoniska köttkvarnen, som inte bara är ursprunget till hamburgare och varmkorv, utan även används som en metafor för politik, krig och arbetsliv. Och kan det förresten verkligen vara en slump att den är samtida med Mary Shelleys hoptråcklade monster? I Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller också ett dussin recept med historisk anknytning."Lustfylld läsning som också bereder plats för nya smaksensationer i de recept som finns i slutet i varje kapitel, en utmaning för hemmakockar. Matlagningens konst är variationsrik och bara bristen på fantasi sätter gränser."
Dala-Demokraten, Lena S. Karlsson
Ordfront Förlag 9789177751267 -
Mat i Västerbotten
Häftad bok. Umeå : Västerbottens museum : Två förläggare. 1985.
Nyskick. häftad/softback, 189 sidor. Västerbottens museum :Två förläggare (Umeå, 1985). Mat och kulturhistoria. Rikt illustrerad och med många recept. Nyskick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185920231
- Titel
- Mat i Västerbotten
- Författare
- Carlsson, Göran - Västerbottens museum
- Förlag
- Umeå : Västerbottens museum : Två förläggare
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Umeå : Västerbottens museum : Två förläggare 9185920231 -
Recept som förändrar världen
Inbunden bok. Max Ström. 2019. 127 sidor.
Nyskick. Inbunden - hardcover, 127 sidor. Bokförlaget Max Ström ([Stockholm], 2019). Ät bra utifrån både hållbarhet och hälsa. Förrutom Rockström medverkar Victoria Bignet, Malin Landqvist och Gunhild Stordalen. Många fi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264978
- Titel
- Recept som förändrar världen
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 218 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 371 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen EAT:s grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström 9789171264978 -
Äta på nytt sätt : med matlaget Mudi-Mums
Inbunden bok. Stockholm : Prisma : Jordens vänner. 1980.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband/trådbunden, 204 sidor. Prisma :Jordens vänner (Stockholm, 1980). Hundratals recept på maträtter, bröd, sallader, förslag till måltidsdrycker, teer, frukostmat m m. Boken vill visa på ett alternativ, ett läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151813998
- Titel
- Äta på nytt sätt : med matlaget Mudi-Mums
- Författare
- Matlaget Mudi-Mums - Dahlgren, Malin Åslög - Jordens vänner
- Förlag
- Stockholm : Prisma : Jordens vänner
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : Prisma : Jordens vänner 9151813998 -
Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, b...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 91 sidor.
Nyskick. Dekorerat pappband/trådbunden, 91 sidor. Ica (Västerås, 2005). Rikt ill m färgfoton. Format 25 x 20 cm. Foto Sara Danielsson Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426304
- Titel
- Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, bröden och desserterna du inte glömmer!
- Författare
- Therese Wikström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Therese Wikströms öppnade konditoriet En liten smula 2001, redan tre år senare blev det utsett till årets konditori. Med den här boken får alla chansen att njuta av Thereses smultronmoussebakelser, pepparkakskolor och chokladcheesecakes. Eller klassiker som hallongrottor, morotskaka och lemoncurd. Traditionella svenska bakverk blandas friskt med amerikanska influenser och produkter. Boken innehåller genomtänkta recept från de flesta delarna inom det söta området, från kakor, bröd och bitar via tårtor till desserter och konfekt. En blandning som speglar såväl Therese breda intresse för allt inom det söta området, som utbudet på det egna konditoriet.
Tanken med boken är att den skall vara inspirationskälla både när du sitter i soffan och bara bläddrar eller när du vill baka något riktigt gott.
Therese Wikström är utbildad kock och konditor. Utöver sitt konditori håller hon också utbildningar för såväl fackfolk som privata sällskap inom det söta området.
Ica Bokförlag 1 9153426304 -
Drick och njut med slowine : en annorlunda bo...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2008. 176 sidor.
Mycket gott skick. Inb med skyddsomslag, 176 sidor. Carlsson (Stockholm, 2008). Ill m foton i färg o sv/v. Övers Anna Barsotti; förord Dario Fo. Mycket gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173311694
- Titel
- Drick och njut med Slowine : en annorlunda bok om vin
- Författare
- Carlo Barsotti
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med avstamp i barndomens Toscana tar Carlo Barsotti oss med på en personlig resa i vinets tecken. Från uppväxten vid Italiens vingårdar till de senaste årens vistelse i Sverige berättar han, både på ett personligt och mer allmängiltigt plan, om vinets självklara roll som livsmedel, för odlare, släkten och inte minst den egna njutningen.
Resultatet är en annorlunda vinbok där Barsotti uppmanar till att ta oss tid och dricka med hjärtat. Han inspirerar till att skapa en tillit till våra egna sinnen och bortse från ekonomiskt tänkande och status.
Boken är rikt illustrerad med både privata foton på vänner och familj samt mer allmänna bilder.
Carlo Barsotti är författare, regissör och skådespelare och även en av huvudpersonerna bakom den svenska Slow Food-rörelsen. Slowine i sin tur bygger på naturliga processer och varsam hantering och är nära sammankopplat med Slow Food, inte minst när det gäller fokuseringen på det lokalproducerade.
Förordet är skrivet av den nära vännen och nobelpristagaren Dario Fo.
Carlsson 1 9789173311694 -
Svensk spritbok : [destillerierna - Mackmyra,...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2007. 166 sidor.
Nära nyskick. Inb tråd med skyddsomslag, 166 sidor. Grenadine (Stockholm, 2007). Slösande rikt ill i färg. Stort format, 29,5 x 27 cm. Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329519
- Titel
- Svensk spritbok
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 166 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 270 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1349 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk Spritbok
om vår spritkultur:
historia, snapskryddning
och små entreprenörer
Sverige är mångfacetterat när det gäller spriten och
hur vi umgås med den. Här är boken som skildrar
detta. Svenskens förhållande till starkvaror tycks ibland
ansträngt. Eller är det bara hos politikerna?
I Svensk Spritbok kan man läsa om motbok och nykterister.
Likaså beskrivs Grönstedts Cognac, Absolut
Vodka och vår tradition av kryddsprit. En stor del av boken täcker också
våra små spritentreprenörer, från Mackmyra och Norrtelje Brenneri till Cariel och Saturnus.
Sverige har världsmästarnivå på mat- och dryckeskunskaper. Vi är framgångsrika med vår olagrade vodka
och fruktsprit, men även med ekfatlagrade Grönstedts Cognac och Black Ribbon.
Alltför sällan nämns är de mindre tillverkarna. Svensk Spritbok listar dessa entreprenörer. Boken beskriver
tillverkning, produkter och visioner hos ett femtontal tillverkare. Bland annat omnämns Träkumla Rom på
Gotland, Cariel med vaniljvodkan, Nils Oscar i Nyköping och prisbelönta Norrtelje Brenneri i Roslagen.
Boken innehåller grundläggande fakta om sprittillverkning. Svensk sprit- och snapsvisehistoria tas upp
lättsamt men detaljerat. I Svensk Spritbok fi nns många roliga detaljer om hembränning, ekfat, råvaror och
några så myter.
Några smakprov ur innehållet är:
Snapskryddning: Inte svårare än matlagning!
Skeppets Whisky, om ett svenskt stolpskott i whiskybranschen och hur Nöbbelöv fi ck en vänort i Skottland.
Ek: Sparbankens, vishetens och vintillverkarens träd
Spritens råvaror; från vete och potatis till äpplen och sparris.
Om författaren
Författare är Örjan Westerlund, en brinnande engagerad konnässör
i destillat, choklad, cigarr och andra lagliga njutningsmedel.
Örjan har tidigare skrivit En bok whisky såld i över 20.000
exemplar, liksom fyra andra böcker om bl a bourbon och
choklad. Totalt har de en försäljning på ca 45.000 exemplar.
Örjan har provning av kryddsprit och bitter hos V&S bakom
sig. Han har själv kryddat sprit i ett femtontal år. Som populär
föreläsare har han åtskilliga hundratal provningar bakom sig,
bl a om kryddsprit, whisky och choklad. Och om Örjan själv
får välja så blir det Bäsk med kokta rödbetor, salt och smör...
Ytterligare designers: Blåsjö, Lena
Ytterligare författare: Westerlund, Örjan
Ytterligare illustratörer: Blåsjö, Lena
Grenadine 1 9789185329519 -
George Bernard Shaws vegetariska kokbok
Inbunden bok.
Gott skick. Inbunden - hardcover, 118 sidor. Forum (Stockholm, 1977). Kokbok med teckningarTeckningar av Tony MatthewsÖversättning av Kitty KnösOmslag av Ulla Urkio Gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137065963
- Titel
- George Bernard Shaws vegetariska kokbok
- Författare
- Laden, Alice - Minney, Rubeigh J. - Knös, Kitty - Matthews, Tony
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
9137065963 -
Atlantis nya såsbok : [en samling av spännand...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1995.
Nyskick. Dekorerat pappband/trådbunden, 79 sidor. Atlantis (Stockholm, 1995). Lika rikt illustrerad i färg och pedagogiskt upplagd som sin föregångare. Dessutom har recepten utökats med spännande såser från jordens alla hö läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486193X
- Titel
- Atlantis nya såsbok : [en samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran]
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 917486193X -
Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, b...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 91 sidor.
Nyskick. Inb/tråd, 91 sidor. Ica (Västerås, 2005). Baksidestext: Therese Wikström hade en idé när hon återvände till sin barndomsstad Norrtälje efter några år bland desserterna på den svenska restaurangen Christer's i New York. Bland de små träkåkarna på Tillfälle läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426304
- Titel
- Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, bröden och desserterna du inte glömmer!
- Författare
- Therese Wikström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Therese Wikströms öppnade konditoriet En liten smula 2001, redan tre år senare blev det utsett till årets konditori. Med den här boken får alla chansen att njuta av Thereses smultronmoussebakelser, pepparkakskolor och chokladcheesecakes. Eller klassiker som hallongrottor, morotskaka och lemoncurd. Traditionella svenska bakverk blandas friskt med amerikanska influenser och produkter. Boken innehåller genomtänkta recept från de flesta delarna inom det söta området, från kakor, bröd och bitar via tårtor till desserter och konfekt. En blandning som speglar såväl Therese breda intresse för allt inom det söta området, som utbudet på det egna konditoriet.
Tanken med boken är att den skall vara inspirationskälla både när du sitter i soffan och bara bläddrar eller när du vill baka något riktigt gott.
Therese Wikström är utbildad kock och konditor. Utöver sitt konditori håller hon också utbildningar för såväl fackfolk som privata sällskap inom det söta området.
Ica Bokförlag 1 9153426304 -
Första kokboken
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1992.
Nära nyskick. Inbunden - hardcover, 208 sidor. Bonnier Alba (Stockholm, 1992). Anna Bergenström (f. 1940) är en svensk matskribent och författare. Hon är sedan många år matskribent i Dagens Nyheter.Första kokboken är en utm&aum läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134512330
- Titel
- Första kokboken
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134512330 -
Bonniers nya kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1992.
Nära nyskick. Inb/tråd, 400 sidor. Bonnier Alba (Stockholm, 1992). Britt Sandquist-Bolin (1934-2015) var en svensk matskribent och författare.Bonniers nya kokbok är en baskokbok för alla som vill laga mat, baka och konservera så lätt som möjligt. Här finns recept som g läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134512721
- Titel
- Bonniers nya kokbok
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Günz, Mitzi
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134512721 -
Annas pajer : en bakbok
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1998. 112 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden - hardcover, 112 sidor. Semic (Sundbyberg, 1998). Rikt fotografiskt illustrerad (färg) av Fanny Bergenström. Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155213928
- Titel
- Annas pajer
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 196 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Bokförlaget Semic 9155213928 -
Till bords med Renoir
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Inb tråd med skyddsomslag, 191 sidor. Bonnier Alba (Stockholm, 1994). Bok i stort format 21 x 27 cm. Rikt och vackert illustrerad med foton och målningar i färg. En praktbok med kvalitet.Recept till maträtterna. Mycket gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134516026
- Titel
- Till bords med Renoir
- Författare
- Naudin, Jean-Bernard - Charbonnier, Jean-Michel - Truchi, François - Saulnier, Jacqueline - Fasoli, Lydia - Rehder, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Språk
- Svenska
9134516026 -
Det italienska köket
Inbunden bok. Furulund : Alhambra. 1997.
Mycket gott skick. Inb/tråd, 96 sidor. Alhambra (Furulund, 1997). Inledning om regionala kök i Italien. Boken är rikt illustrerad helt i färg med instruktioner hur man tillagar rätterna. Bok i stort format 20 x 28 cm. I översättning av Ulla Ericson.Boken ingår i Alhambras G läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188992225
- Titel
- Det italienska köket
- Författare
- Glynn, Joanne - Ericson, Ulla (översättare) - Fotheringham, Rowan
- Förlag
- Furulund : Alhambra
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Furulund : Alhambra 9188992225 -
Västerbottensost
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Nyskick. Inb tråd m medb omslag, 144 sidor. Prisma (Stockholm, 2008). Susanne Jonssons nya bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Susanne Jonsson är kock, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
Prisma 1 9789151850511 -
Den bästa maten
Inbunden bok.
Gott skick. Inb/tråd, 216 sidor. Bonniers (Stockholm, 1962). Omslag av Nisse Zetterberg.Rikt fotografiskt ill. Gott skick. Nött exemplar, något "mustig" källardoft. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Nöjesfiskarens kokbok
Inbunden bok.
Gott skick. Inb/tråd, 190 sidor. AWE/Geber :Sv. jägareförb. (Stockholm, 1984). Ill. av Gunnar Brusewitz. Gott skick. Fläck på snittet, nött omslag med märke från tidigare prislapp på baksidan. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9120070470
- Titel
- Nöjesfiskarens kokbok
- Författare
- Haglund, Elsa - Brusewitz, Gunnar - Haglund, Bertil - Svenska jägareförbundet
- Förlag
- Stockholm : AWE/Geber : Sv. jägareförb
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
9120070470 -
Fester och kalasmat när seklet var ungt
Pocketbok. Stockholm : LT. 1975. 126 sidor.
Mycket gott skick. Pocket i original, 126 sidor. LT (Stockholm, 1976). Ill m sv/v fotoplanscher, teckningar och faksimil. 25 originalrecept, bl a konjaksgravad röding och Tunga på äldre sätt. Mycket gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136004774
- Titel
- Fester och kalasmat när seklet var ungt
- Författare
- Wallensteen-Jæger, Rut - Borg, Erik - Larson, Gunnel
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9136004774 -
Till bords hos Monet
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Inb/tråd, 189 sidor. Bonnier fakta (Stockholm, 1992). Översättning av Brita Ahlborg (text) och Birgitta Östergren (recept). Förord av Joël Robuchon. Fotografier av Jean Bernard Naudin (i färg). Mycket gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134512641
- Titel
- Till bords hos Monet
- Författare
- Joyes, Claire - Robuchon, Joël - Naudin, Jean-Bernard - Ahlborg, Brita - Billaut, Nanon - Östergren, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
9789134512641 -
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2010. 280 sidor.
Mycket gott skick. Inb med skyddsomslag, 275 sidor. Ordfront (Stockholm, 2010). Mycket gott skick. Stämplad som recensionsexemplar på övresnittet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374937
- Titel
- Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.
Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.
Hur har det blivit så?
Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.
Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.
Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!
Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
Ordfront Förlag 1 9789170374937 -
Berusad kyckling : mat & dryck från Kuba
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1996. 175 sidor.
Gott skick. Kartonnage, 175 sidor. Bonnier (Stockholm, 1996). Kubansk kokbok. Illustrerad med färgfoton. Översättning: Jens Nordenhök. Gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100561475
- Titel
- Berusad kyckling : mat & dryck från Kuba
- Författare
- Vázquez Díaz, René - Díaz, Merja
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100561475 -
Prismas stora bok om kryddor : [med över 170...
Inbunden bok.
Hyggligt skick. Inb tråd med skyddsomslag, 255 sidor. Prisma (Stockholm, 1999). Översättning av Karin Andersson.Fotografier av Sandra Lane.Stor bok, ca 25x29cm. Hyggligt skick. Den främre pärmen har nästan helt släppt från inlagan.Slitet och delvis fläckat skyd läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835169
- Titel
- Prismas stora bok om kryddor : med över 170 läckra recept
- Författare
- Arabella Boxer
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1548 g
- Språk
- Svenska
9151835169 -
August Strindbergs kokbok
Inbunden bok.
Gott skick. Inb/tråd, 239 sidor. Rabén Prisma (Stockholm, 1998). Tillagning och recept: Måns Rossander.Foto: Carl Johan Rönn.Form och produktion: Leif Zetterling.Stor bok, ca 23x29cm. Gott skick. Utgallrat biblioteksexemplar. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151833182
- Titel
- August Strindbergs kokbok
- Författare
- Björn Meidal
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 290 mm
- Vikt
- 1386 g
- Språk
- Svenska
9151833182 -
Vegetariska kokboken : [grundkokbok]
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 4 uppl. 2004. 320 sidor.
Gott skick. Kartonnage trådbunden, 320 sidor. Ica (Västerås, 2004). Rikt illustrerad, helt i färg. Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425724
- Titel
- Vegetariska kokboken : grundkokbok
- Författare
- Inga-Britta Sundqvist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 4 9789153425724 -
Annas pajer
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1998. 112 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden - hardcover, 112 sidor. Bokförlaget Semic (Italien, 2006). Rikt fotografiskt illustrerad (färg) av Fanny Bergenström. Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155213928
- Titel
- Annas pajer
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 196 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Bokförlaget Semic 9155213928 -
Det genuina Spanska köket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 239 sidor.
Mycket gott skick. Inb med skyddsomslag, 239 sidor. Prisma (Smedjebacken, 2000). Översättning av Margareta Eklöf. Mycket gott skick. Lätt smutsigt omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835606
- Titel
- Det genuina spanska köket
- Författare
- Janet Mendel
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spansk mat är är mer än tapas, gazpacho och paella, förstår man efter att ha tagit del av Janet Mendels kritikerrosade bok. Vad sägs om en lammgryta som den tillagas av herdarna över öppen eld, en kanel- och vaniljpudding till påskbordet, andalusisk vildsparris .
Janet Mendel har bott i Spanien i över 20 år. 1997 erhöll hon André Simon Memorial Fund Book Award för Det genuina spanska köket.
Prisma 1 9151835606 -
Var rädd om maten. Boken att spara för att sl...
Häftad bok.
Nyskick. Häftad, 223 sidor. Lantmännen (Tyskland, 2010). En bok som hjälper dig att laga god mat på ett smartare sätt. 50 recept följs av lika många tips om hur du kan använda det som blir över till ännu en måltiden dagen efter. Förlagsny. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn