-
Frankrikes mästerkockar bjuder till bords: Kö...
Inbunden bok. Könemann. 2000.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 2 st förlagsband, 4o, i fint skick. Namnteckning på försättsbladet i båda vol. Totalt ca 480 sidor, rikt illustrerade. Svenska. Pris för båda.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann -
Italy, the country and its cuisine
Inbunden bok. Parragon. 2009. 511 sidor.
ISBN 9781407547589
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsband, 4o (25x31 cm). Ny bok, flera ex finns. Ett rikt illustrerat verk med inriktning på italiensk mat av alla slag. Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKParragon 9781407547589 -
Utsökt pizza : traditionella och moderna rece...
Inbunden bok. Läsförlaget. 2009. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsband, ny bok, Fler ex finns.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179026851
- Titel
- Utsökt pizza : traditionella och moderna recept till perfekta pizzor
- Författare
- Stevan Paul
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 198 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 9789179026851 -
Alla tiders gryträtter : läckert och lättlaga...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2008. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ny bok, Fler ex finns. Prislapp kan förekomma. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405444729
- Titel
- Alla tiders gryträtter : läckert och lättlagat steg för steg
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 169 x 207 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 804 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9781405444729 -
Klassiska och moderna drinkar
Inbunden bok. Tivoli. 1 uppl. 2008. 63 sidor.
Nyskick. Ny bok, Fler ex finns. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150500172
- Titel
- Klassiska och moderna drinkar
- Författare
- Björn Kjellberg
- Förlag
- Tivoli
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 157 x 227 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 333 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud dina vänner på cocktailparty och servera både trendiga och klassiska drinkar. Det är inte svårt och du behöver inte ha barskåpet fullt med olika likörer och spritsorter. Med ett fåtal flaskor kan man skapa såväl traditionella som innovativa drinkar för olika tillfällen och smak. Om man utgår från de klassiska
drinkfamiljerna kan man variera i det oändliga och även skapa fritt efter vad man har hemma, vad man är sugen på för stunden eller vad som passar kvällens tema.
Moderna och klassiska drinkar är uppbyggd kring några av de mer klassiska drinkfamiljerna, där författaren berättar varje drinkshistoria och ursprung följt av en etablerad, officiell variant på drinken
och slutligen en modern tolkning på samma tema. Sist i boken bjuder några av Sveriges främsta bartenders på sina personliga favoritrecept för dagen.
Björn Kjellberg arbetar sedan 2007 som barchef på F12 Restaurant i Stockholm. Han är även utbildningsansvarig vid Grythyttans bartenderskola. Björns passion är cocktails och all den historia och kultur som omgärdar den klassiska tiden, men även råvarorna och hantverket bakom och den utveckling som lett oss från gallernas vin och kodablandningar till dagens cocktailrenässans.
Tivoli 1 9789150500172 -
Ekologisk mat i storkök
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1998. 88 sidor.
Nyskick. Restupplaga, ny bok, Fler ex finns. Prislapp kan förekomma. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127349957
- Titel
- Ekologisk mat i storkök
- Författare
- C Magnusson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur ställer man om storköket till ekologiskt kök med oförändrad ekonomi? Carola visar vägen. Recept med ett tema per veckodag, tips och råd för
övergång till ekologisk mat och exempel på kalkyler ger hjälp. Rikt illustrerad i färg.
Natur & Kultur 1 9789127349957 -
Grilla, roligt & lätt
Häftad bok. Wahlström & Widstrand.
ISBN 9789146217084
Nyskick. Ny bok, Fler ex finns. Flexiband. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand 9789146217084 -
Pasta, En samling med läckra recept
Inbunden bok. Parragon books. 2012.
ISBN 9781407588247
Nyskick. Restupplaga, ny bok, Fler ex finns. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKParragon books 9781407588247 -
Bara 10 minuter : snabba och goda recept på 1...
Häftad bok. Läsförlaget. 2008. 176 sidor.
Nyskick. Restupplaga, ny bok, Fler ex finns. Prislapp kan förekomma. Spiralbunden med döljande pärm. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407523828
- Titel
- Bara 10 minuter : snabba och goda recept på 10 minuter
- Författare
- Carol Wilson
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 198 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 9781407523828 -
Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Es...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband, tvär 4o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051680
- Titel
- Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Estocolmo
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 227 x 204 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i Estoccolmo.
"Jag var 36 år gammal och det var julafton 1987 när jag för första gången besteg spansk jord, närmare bestämt Barcelonas gator, torg och gränder. Staden visade sig från sin bästa sida denna dag, solen sken och det var 24 grader varmt. Livet lekte, jag var förälskad och på resa i ett nytt land med föremålet för min kärlek vid min sida. Kan man befinna sig i ett högre tillstånd än detta? Man vandrar från bar till bar i kvarter man aldrig sett förut, upptäcker mat och sedvänjor man inte visste fanns, besöker platser man hört talas om, dricker kaffe på världens äldsta kafé.
Nya dofter och smaker strömmar emot en, nya kryddor, välbekanta kryddor kombinerade med råvaror på ett annat sätt än vad man är van vid. Flamencomusik, en flaska whisky och äldre män som dansar och sjunger en hel natt i en källarlokal i Madrid.
Ja, vi reste vidare, från bord till bord, helstekt spädgris i Madrid, paella i Valencia, tjursvansgryta i Sevilla, grillade sardiner i Cadiz, tapasbarer och sherry i San Lucar de Barameda, grillad kanin och hummersoppa på Menorca, boquerones från ett gatukök utanför medinan i Cordoba.
Minnen av maträtter som ett pärlband, en vintergata genom åren som gått.
Sedan den dagen, julaftonen 1987, har jag besökt Spanien många gånger och lärt mig mer och mer om landets sedvänjor och matkultur. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kunnat förmedla lite av detta i denna kokbok. För det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Detta är Pluras andra kokbok. Till sin hjälp har han åter samma team av hängivna gastronauter; Johan Åkerberg, kock; Pepe Nilsson, foto; och Pär Wickholm, formgivning.
Norstedts 1 9789113051680 -
Det svenska köket : mat för hela året
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 222 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagets laminatband, stor 8o. Ny bok, flera ex finns. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113039060
- Titel
- Det svenska köket : mat för hela året
- Författare
- Margareta Schildt Landgren
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 242 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 958 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Margareta Schildt-Landgrens mamma gick bort för några år sedan behöll hon mammans samling med originalrecept, utvecklade under decennier. Med hjälp av samlingen och sin egen stora erfarenhet, skapade hon en kokbok med de bästa, svenska recepten för varje årstid.
”Min barndom präglades av att familjen samlades kring middagen med mors hemlagade, goda mat. Även om jag inte hjälpte till så mycket med maten hemma, eftersom mor gjorde det bäst, så är jag övertygad om att mitt matintresse föddes redan då. Mor lagade mat från grunden, vilket på den tiden var helt naturligt. Man anpassade matsedeln efter årstiderna och det skulle till exempel vara otänkbart att äta jordgubbar annat än på sommaren. Vi plockade nypon, björnbär och svamp på hösten och tog vara på vad naturens skafferi hade att bjuda.”
Idag vill vi på nytt lära oss matlagning från grunden och hur vi bäst använder de råvaror som faktiskt ofta finns runt knuten. Mattrender kommer och går men många av våra svenska mattraditioner har stått sig starka i århundraden. Vi är präglade av vårt klimat och de fyra årstiderna, som alla bjuder på olika läckerheter ur naturens skafferi.
I Det svenska köket delar Margareta Schildt-Landgren med sig av sina bästa recept på de traditionsenliga rätterna under varje årstid. Här finns klassikerna, från julskinka och knäck, semlor och kanelbullar till kräftlag, snaps och kåldolmar, men också lite egna favoriter och varianter, som till exempel jordgubbscarpaccio och äggtoddyparfait, som kan höja stämningen på högtiderna. Margareta kryddar sina recept med anekdoter från familjehistorien och varvar intressanta fakta om svenska seder och traditioner med reflektioner över vad som är viktigt i varje säsong. Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla fotografier tagna av Tine Guth-Linse och inbjuder både till en stunds lustfylld läsning i fåtöljen och en lång svamptur i skogen. Men framförallt bjuder den på svensk matglädje och oumbärliga recept för både vardag och fest.
Vi ger också ut Det svenska köket på engelska, då med titeln Notes from a Swedish kitchen.
Norstedts 1 9789113039060 -
DRINKAR - 3 nya böcker
Inbunden bok. Parragon.
Nyskick. 3 nya böcker om drinkar enligt bild. Förlagsband, dold spiralbindning - tål många varv i baren! Pris för alla 3. Totalt ca 290 sidor. Flera uppsättningar finns. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKParragon -
Mat under segel : [en historisk och kulinaris...
Inbunden bok. Kungälv] : [S. Docksjö. 2001.
Nära nyskick. Spiralbunden 4o. Fint ex, presentskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163108151
- Titel
- Mat under segel : [en historisk och kulinarisk resa med Lexö & Co] : en resa bland segel och grytor med gästspel av bl.a. Bengt Petersen, Dag Engström, Jan Boris-Möller
- Författare
- Docksjö, Stefan - Karlsson, Anna Charlotta - Lexö, Dan - Samuelsson, Bengt
- Förlag
- Kungälv] : [S. Docksjö
- Språk
- Svenska
Kungälv] : [S. Docksjö 9163108151 -
GI gourmet : viktminskning för dig som älskar...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 126 sidor.
Nyskick. Förlagets pappband, 8o. Ny bok. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434283
- Titel
- GI gourmet : viktminskning för dig som älskar god mat
- Författare
- Lauritzson, Ola
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli en GI-gourmet du också!
Duka upp till fredagsmys, bjud kärestan på intim supé, festa loss med kompisarna, lyxa till det med långfrukost, ordna familjeträff med lunchpicnic, samla släkten till sommarbuffé det finns många tillfällen att njuta av festlig och GI-rätt mat!
Med GI-metoden behöver du varken hoppa över måltider eller leva spartanskt för att gå ner i vikt. Vem har sagt att du måste äta pulver för att lyckas? Nej, tänk och gör tvärtom i stället. Om du nu har bestämt dig för att leva nyttigt och bli av med de där irriterande extrakilona så kan du lika gärna passa på att njuta under tiden. I GI Gourmet hjälper vi dig att tillaga goda, lyxiga och nyttiga middagar som passar i alla sammanhang. GI Gourmet betyder äkta matglädje för dig som vill äta hälsosamt och gå ner i vikt, men utan att göra avkall på livsnjutningen.
I boken får du inspiration för alla möjliga festliga tillfällen, från den romantiska parmiddagen till den större middagsbjudningen, tjejkvällen eller studentskivan. Och all mat följer GI-metodens principer om att maximera fettförbränningen och hålla blodsockerkurvor och insulinproduktion i schack. Det är gott, njutbart och helt GI-rätt alltså. Aldrig har det varit roligare att följa GI-metoden.
Ica Bokförlag 1 9789153434283 -
Fru Saxons kokbok - Konsten att tillraga häls...
Inbunden bok. Br Lindströms. 1 uppl. 1928.
Mycket gott skick. Förlagsband, 8o, Fläck upptill (se bild), annars utmärkt ex. Namnteckning, en fläck i marginalen 4 sista sidorna. Första upplagan. 374 sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBr Lindströms 1 -
Nobis Kocken
Häftad bok.
Mycket gott skick. Samling om 13 delar av Nobis Kocken, Tore Wretmans årliga skrift. Följande delar finns med: IV-XIV + XX-XXI. De flesta är i fin form, utan namn eller anteckningar. Del VI avviker från detta med en sprucken rygg och en fläck (sås?) på omslaget. I övrigt 13 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Sött! - Desserter, bakverk och godis
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2015. 128 sidor.
Nyskick. Förlagsband, mycket fint ex! Se också våra andra böcker - samma frakt oavsett antal böcker du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262402
- Titel
- Sött! - Desserter, bakverk och godis
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboksförfattaren Lena Söderström dukar upp med söta favoriter för alla smaker och tillfällen! Bland godsakerna i denna ljuvliga, söta kokbok finner man cheesecakes, donuts & munkar, pumpkin pie, citronmarängpaj, devil cake med chokladfrosting, cupcakes, velvet cake, key lime pie, cake pops, angel cake med jordgubbar, whoopie pie med rabarber, björnbärspaj, jello, marängsviss, ljus chokladmousse toppad med marängfluff, banankaka, rocky road, pavlova med bär, chokladfondant, mörk chokladmousse med chili, zabaglione med bär, eclairer med chokladglasyr, rosa miniprinsesstårtor, baklava, macarons, napoleonbakelser, mandelmusslor, crème caramel, charlotte russe, madeleinekakor och sorbet i olika smaker och färger.Dessutom söta tillbehör som jordnötssmör, marmelader, frostingar & toppingar, marshmallows, dulce de leche och mycket mer.
Bokförlaget Semic 9789155262402 -
Med smak av Indien : milda dofter och rika sm...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 118 sidor.
Nyskick. Förlagsband, nyskick. Titta gärna på våra andra böcker också - samma fraktpris oavsett antalet böcker du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425049
- Titel
- Med smak av Indien : milda dofter och rika smaker från Nordindien
- Författare
- Dag Hermelin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 293 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 641 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153425049 -
Fest på 30 min.
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 136 sidor.
Nyskick. Titta gärna på våra andra böcker också - samma fraktpris oavsett antalet böcker du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245875
- Titel
- Fest på 30 min.
- Författare
- Frej, Jessica
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fest på 30 minuter är ett måste för alla som tycker att det är svårt att laga mat och bjuda hem folk. Och för dem som gärna vill ha fest, mensom har slut på inspiration till snabblagad festmat.Med fantastiska menyer och smarta festtips inspirerar Jessica Frej till fler enkla hemmafester. Boken ger dig också alla knep du behöver för att snabbt få ordning hemma och för att få gästerna att hjälpa till. Vilka förberedelser är viktiga - och vilka kan du strunta i? Hur trollar du fram en festlig dukning? Och hur mycket måste vara färdigt när gästerna kommer?I boken hittar du festliga trerättersmenyer för alla tillfällen och du lagar de på bara trettio minuter: fredagsmys, after work, grillfest och lill-lördag är bara några exempel. Boken innehåller många favoriter som calvadosprosecco, krämig pecorinopasta med mynta, sesampanerad tonfisk med sojamarinerad sallad, hallon- och apelsinsviss och mycket mer.För meningen med livet, enligt Jessica, är att äta god mat, lösa världsproblem över ett glas vin, skratta sig hes och ful-dansa till gryningen.
Bonnier Fakta 9789174245875 -
Good food : glutenfritt, gott och mycket grön...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2015. 127 sidor.
Nyskick. Förlagsband, 4o. Mycket fint ex. Titta gärna på våra andra böcker också - samma fraktpris oavsett antalet böcker du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630719
- Titel
- Good food : glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin
- Författare
- Kaspersen, Kristin
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glutenfritt, fräscht, ekologiskt, mycket grönt och enkelt var Kristins utgångspunkt när hon bestämde sig för att ändra familjens matvanor. Genom att byta ut en råvara i taget kan hon idag stolt säga att hon lagar riktigt hälsosam mat och vågar prova och smaka sig fram.I den här boken får du massor med inspiration, men också smarta tips på råvaror att börja din hälsosamma resa med. Kristin älskar frukt och bär, och det syns i recepten där du hittar grönsaker, juicer och rawfood. Maten i den här boken är således en härlig blandning av bra råvaror och fräscha smaksättningar. Och det är enkelt: bra vardagsmat som också funkar för dina barn.Till alla recept finns tips på variationer – kan du laga en fiskburgare kan du laga tre är hennes devis – så att du kan utnyttja såväl laxen och kycklingen som kryddorna du köper i flera olika rätter.Vad sägs om egna glutenfria tortillas till fredagstacon, läckra quinoamuffins med olika smaksättningar i stället för cupcakes, grönkålschips som är så nyttiga att du kan köra måndagsmys eller helt enkelt bara en klassisk ugnsbakad kyckling med citron och örter som nästan lagar sig själv?· Min personliga mathistoria· Vad är vad – ekologiskt, kravmärkt, naturligt …· Mina favoriter i kosten· Mitt skafferi· Hej då vetemjöl och socker· Smakkompisar· 40 recept med hembakat, favoritdrycker, mellanmål som boostar, vardagsmiddagar och läckra efterrätter
Fitnessförlaget 9789173630719 -
Supersallad : smakrik och säsongsanpassad
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 190 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband, stor 8o. Fint ex. Titta gärna på våra andra böcker också - samma fraktpris oavsett antalet böcker du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113075945
- Titel
- Supersallad : smakrik och säsongsanpassad
- Författare
- Kristina Gustafsson - Davide Del Gatto
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 236 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 732 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Supersallad handlar om att bli mätt, njuta av vad du äter och veta att det är bra för dig. Författarna Kristina Gustafsson från Sverige och Davide Del Gatto från Italien kallar sig själva Savage Salads och driver sedan flera år tillbaka ett matstånd i London där de serverar just sallader. Men det är inte de gamla vanliga blandningarna av hopslängda gröna blad och grönsaker. Deras sallader toppas med kött, kyckling och fisk och är mättande, hälsosamma och fulla av protein. Helt enkelt supersallader.
Boken presenterar 50 säsongsanpassade salladsrecept och ett kapitel med 20 recept på dressingar och såser. Betoningen ligger på en fantasifull användning av olika sorters gryn och grönsaker, med oväntade smakkombinationer och nya tolkningar av klassiska rätter. Inspirationen har hämtats främst från det skandinaviska och italienska köket. Här finns allt från lättare vårsallader med exempelvis sparris, pocherad äggula och pecorino till stadigare vintersallader med grillade lammspett och sötpotatis.
Norstedts 1 9789113075945 -
Fest Mat för högtid och kalas
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 2004. 432 s. 25,5x20 cm. 1,5kg. Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: "Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa är att vilja markera viktiga tilldragelser i l läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137128481
- Titel
- Fest : mat för högtid och kalas
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa är att vilja markera viktiga tilldragelser i livet med att äta viss sorts mat. Fest handlar inte bara om särskilda rätter vid religiösa högtider och festliga tillfällen och hur man tillagar dem, utan också om att mat är vårt sätt att fira allting som betyder något för oss en födelsedag, ett nytt arbete, en bröllopsdag. Mat är vårt sätt att befästa våra relationer till varandra, att hylla livet. Vi människor äter inte alltid samma sorts mat, men viljan att sitta ned och äta tillsammans med familjen och vännerna har vi alla gemensamt. Det är signifikant att man, när man vill samla sina goda vänner omkring sig, ofta gör det vid matbordet. Vad man sedan väljer att bjuda på är av underordnad betydelse. Naturligtvis är maten viktig och recepten jag har samlat här är mina favoriter, men huvudsaken är vad maten uttrycker. Jag är ingen köksdiktator. Jag är intresserad av mat, men hur de olika rätterna ska kombineras får du själv bestämma. Det är du som är basen.Denna nya bok av Nigella omfattar över 250 recept på mat till alla sorters fester, högtider och kalas. Inspirationen till rätterna kommer från hela världen, en del är traditionella och andra är moderna. Här finns alla typer av smårätter, förrätter, fisk- och kötträtter. Dessutom många grönsaksrätter, sallader och efterrätter, kakor och tårtor. Ett avsnitt ägnar hon helt åt chokladkakor och chokladtårtor. Helt oemotståndligt! Boken är illustrerad med många frestande bilder.Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker. På svenska finns NIGELLA KORT OCH GOTT (2002) samt NIGELLAS SOMMARMAT (2003). Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet och blivit mycket populär. Eller som Expressen skrev: Oh oh oh, Nigella snart är vi alla Nigellafrälsta, ge bara denna donna ett par veckor med sin förförelsekonst i TV4. Nakne kocken, släng dig i slasken Nigella Lawson är inbjuden till den stora matmässan i Älvsjö i november 2005.
9789137128481 -
Steak House : mat för köttälskare
Inbunden bok.
Nyskick. 2014. 124s. 24,5x20c. 600g. Ny bok, flera ex finns.
Återskapa känslan av riktigt amerikanskt Steak House hemma i köket. Fullmatad med recept på stora, möra och saftiga biffar och filéer med passande tillbehör. Recept som funkar både för grillen och spise läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161803
- Titel
- Steak House : mat för köttälskare
- Författare
- Jefferson, Lincoln
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För alla köttälskare
Återskapa känslan av riktigt amerikanskt Steak House hemma i köket.
Fullmatad med recept på stora, möra och saftiga biffar och filéer med passande tillbehör.
Recept som funkar både för grillen och spisen.
Lär dig mer om amerikanskt styckningsschema; vad som är vad bland alla de typiska bitarna (rib eye, sirloin, tenderloin, flank etc.) och deras svenska motsvarigheter.
Köttbitar efter amerikanskt styckningsschema blir en allt vanligare syn i charkdiskarna runt om i Sverige. Här får man gott om inspiration på tillagning.
Alla recept fungerar även med köttbitar efter svenskt styckningsschema eftersom recepten anger typ av köttbit både på svenska och engelska.
Format: 199x247 mm
9789187161803 -
Björklunds kokbok
Inbunden bok. 1847.
Gott skick. Kokbok af Gustafwa Björklund är en klassiker bland svenska kokböcker. Här i en förstaupplaga i samtida nött halvfranskt band, 8o. VIII + 349 sidor. Fläckar förekommer i inlagan men i stort ett mycket fint ex. Revor ryggfot och -huvud. Ngt lös i bindningen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Cajsa Warg
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber. Femte upplagan, tilökt med et bihang. Stockholm, tryckt uti för detta Grefingska Tryckeriet, år 1770. I ett samtida halvfranskt band med 6 upphöjda bind, 8o, som åldrats med värdighet, om än inte omärkligt ( läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Mycket gott skick. Prislapp. Julbok!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426370
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9789153426370 -
Vår julmat
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2014. 194 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Klaasiker och nytt! Över 90 recept. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623494
- Titel
- Vår julmat
- Författare
- Hellberg, Christian
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 250 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till vårt julbord!
Vår Julmat innehåller över 90 härliga recept som passar julbordet och är enkla att laga. Här finns recept på sillinläggningar, egen snaps, mumma, skinka, lutfisk, kallskuret, småvarmt, desserter och godis. Rätterna är i stort sett klassiker, men det finns också nydanade kombinationer som även överraskar den djärve. Rätterna har rena, tydliga smaker, ofta med en modern tvist.
Råvarorna är för det mesta traditionella och författarna är kända för sin osvikliga känsla för råvaror och smaksättningar. Fisk- och skaldjur har fått stort utrymme, precis som vegetariska rätter.
Anders Dahlbom Wettergren
Anders från Halmstad vann Årets Kock 1993 och belönades med Guldfisken 1992, har ansvarat för Nobelmiddagen i flera år. Flitig deltagare i matlagnings- och underhållningsprogram, som Kockduellen. Anders är aktuell som domare i årets upplaga av Sveriges Mästerkock och styrelsemedlem i Årets kock. Anders har medverkat hela 452 gånger i TV 4:s Middagstipset.
Christian Hellberg
Christian Hellberg sitter i juryn i Grillmästarna som visas på TV 4, till vardags är han krögare på Griffins Steakhouse Extraordinaire i Stockholm. Han är programledare i Sveriges skönaste gårdar och Fyra stjärnors middag och har medverkat i Kockarnas kamp. Christian som är uppväxt i Fjällbacka fick utmärkelsen Årets Fällbackabo 2001. Samma år vann han den prestigefulla tävlingen Årets kock.
Nygren & Nygren 1 9789186623494 -
Svenska sockerbagare och konditorer. Ett prak...
Inbunden bok. IGO-Förlaget. 1940. 353 sidor.
Gott skick. Förlagets helskinnband, 4o. Bandet är nött i kanterna och med fläck 2x3 cm (se bild). Inlagan fin. Detta är ex nr 228 för namngiven konditor. Ett praktverk, men sänkt pris pga bandet. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIGO-Förlaget -
Tretusen champagner
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2002. 552 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagsband, 4o, med helt skyddsomslag. Prislappsmärke baksida. Fint ex, utan namn eller anteckningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146200222
- Titel
- Tretusen champagner
- Författare
- Juhlin, Richard
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 552 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 283 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 2127 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenskarna är Nordens mest champagnedrickande folk! Och visst finns det många anledningar att öppna en flaska champagne. I detta praktverk får läsaren inspiration och kunskap av Richard Juhlin, ansedd som en av auktoriteterna i världen inom detta speciella område av vinprovning, som bedömer och ger en utförlig värdering av 3 000 champagner. Boken innehåller också en omfattande och välskriven genomgång av det bubblande vinets tillkomsthistoria och recept från ett antal toppkrogar i vindistriktet Champagne och i Stockholm.Richard Juhlin medverkar regelbundet i TV och i andra sammanhang där han informerar och håller föredrag om champagne samt arrangerar provningar av drycken. Han har tidigare skrivit 2 000 Champagnes, Den stora provningen och Champagneboken.Boken är rikligt illustrerad med färgfoton samt kartor över vinområden.
Wahlström & Widstrand 9789146200222 -
Ät mej
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1998. 196 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Förlagsband, liten folio, med helt men ngt fläckat skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127069756
- Titel
- Waje mfl/Ät mej
- Författare
- Waje mfl
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En fiskkokbok utöver det vanliga. I stort format, raffinerad layout, med utsökta bilder och intressanta texter om fiskarna – och många aptitretande recept.
Richard Waje, fiskentusiast och mästerkock, ger här sin hyllning till havet och den mångfald av fiskar och skaldjur som lever i vattnen vid Västkusten. Enkelt och med spännande kombinationer av fisk och tillbehör får man här mer än 80 recept på fiskrätter med såser, fonder och andra tillbehör. Vad sägs om t ex Stekt rödtunga med chili och vitlöksfräst potatis, ruccolasallad och friterad dill? Eller Ångande blåmusslor med limeblad, citrongräs och vitlök?
Alla dessa havets läckerheter finns med, alla i bild: räkor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, ostron, bläckfisk, rödspätta, hälleflundra, rödtunga, bergtunga, sjötunga, slätvar, piggvar, fjärsing, havskatt, knot, marulk, rocka, sillhaj, torsk, kolja, kummel, gråsej, långa, bleka, vitling, lubb, sill, makrill, tonfisk, lax och havsöring.
Särskilt intressant för
fiskälskare och alla som söker inspirerande och annorlunda recept på vanliga och ovanliga västkustfiskar – eller bara vill njuta av en ovanligt läcker fiskkokbok.
Richard Waje är köksmästare på Brasseri Lipp i Göteborg och dessutom djuphavsfiskare. Han svarar för bokens recept och för fiskpresentationer. Lennart Sjöberg är fotograf och har tagit bilderna. Annika Wingårdh är formgivare och copywriter och Bi Ericksson har skrivit texten.
Natur & Kultur 1 9789127069756
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn