-
Jättegott Tina - 55 recept från SVTs program...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Natur och Kultur/LTs Förlag, Stockholm, 1:a uppl., 3:e tryckningen, 2003, 111 s., dekorerat pappband, 27,7x22,6x1,3 cm, 700g. Fast och fräsch, helt ren. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354647
- Titel
- Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tina Nordströms mat blir lika god hemma hos dig som den ser ut att vara i tv-rutan. Hennes mat är jätterolig, både att laga och att äta.
I denna nya Tina-bok finns en riklig portion recept från det senaste årets SVT-program. Här ett urval som visar vilken typ av recept den innehåller:
Varm getost med färska fikon, foliebakad rödtungsfilé, saltimbocca på kyckling, kronärtskockor med rödbetssmör, lökpaj med oliver och potatis, kokt kalv i dillsås, blåmusselsoppa, panna cotta med limemarinerade bär.
Nu bjuds vi också på en titt bakom studiokulisserna och får veta vad som hänt sedan förra året. Och hur det går till när Tina ordnar fest för sina vänner. Ett kalas som inspirerar. Dessutom berättar Tina om såväl kryddor som fiskar – och visar hur du känner igen en frisk fisk.
Särskilt intressant för matintresserade i allmänhet och Tinas stora beundrarskara i synnerhet.
Tina Nordström är kocken alla talar om.
9789127354647 -
Stora Fiskkokboken - Recept, menyer, tips
Inbunden bok.
Nära nyskick. Förlags AB Wiken, Höganäs, 1:a sv. uppl., 1:a tryckningen, 1991, 320 s., dekorerat pappband, 28,7x23,5x3,0 cm, 1600g. Orig. titel: Il grande libro del pesce. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170249204
- Titel
- Stora fiskkokboken : recept, menyer, tips
- Författare
- Bonomo, Giuliana - Holmström, Per - Marcialis, Riccardo
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
9789170249204 -
Eat the heat - Kokboken som skjuter skarpt me...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Rabén Prisma, Stockholm, 2:a uppl., 1:a tryckningen, 1998, 160 s., 21,0x13,8x1,6 cm, 370g. Liten fläck på snittet, för övrigt fast och fräsch.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834627
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
9789151834627 -
The Williams-Sonoma Cookbook and Guide to Kit...
Inbunden bok.
ISBN 9780394544113
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Random House, Inc., New York, 1st edition, 1st printing 1986, 304 s, 24,2x19,5x2,9 cm, 910g. Ex-libris på insida pärm, fast och fräsch inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780394544113 -
En liten bok om Avocado
Inbunden bok.
Nära nyskick. Informationsförlaget, Stockholm, 1:a sv. uppl., ny tryckning 1988, dekorerat pappband, 60 s., 15,3x10,8x1,0 cm, 120g. Orig. titel: The Little Green Avocado Book. … läs mer
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789177361459
- Titel
- En liten bok om avocado
- Författare
- Doeser, Linda - Broad, Linda - Wærn, Stina
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
9789177361459 -
En liten bok om Avocado
Inbunden bok.
Nära nyskick. Informationsförlaget, Stockholm, 1:a sv. uppl., ny tryckning 1988, dekorerat pappband, 60 s., 15,3x10,8x1,0 cm, 120g. Orig. titel: The Little Green Avocado Book. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177361459
- Titel
- En liten bok om avocado
- Författare
- Doeser, Linda - Broad, Linda - Wærn, Stina
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
9789177361459 -
Häftiga hamburgare - Mer än 60 hamburgare med...
Inbunden bok.
Nära nyskick. ICA bokförlag, Västerås, 1:a uppl., 1:a tryckningen, 1997, 77 s., dekorerat pappband, 21,2x18,6x1,3 cm, 340g. Svaga spår av prismärkning på pärmen, helt ren inlaga. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153418788
- Titel
- Häftiga hamburgare
- Författare
- Petter Thoen
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
9789153418788 -
Ost à la carte med Androuët
Inbunden bok.
Nyskick. Natur och Kultur/Fakta etc., Stockholm, 2:a uppl., 1:a tryckningen, 2005, dekorerat pappband, 156 s., 29,6x21,7x2,0 cm, 1160g. Presentskick i förlagets plastfilm. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356740
- Titel
- Paquin Boulay/Ost à la carte
- Författare
- Paquin Boulay
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 300 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1115 g
- Språk
- Svenska
9789127356740 -
Köksvägen till Västsverige - En guide till lu...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Natur och Kultur/LTs förlag, Stockholm, 1:a uppl., 1:a tryckningen, 2002, 200 s., 26,7x21,8x1,7 cm, 990g. Vi blir guidade av Birgitta Stenberg, Viveca Lärn, Åke Edwardson och Jan Mårtenson. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354296
- Titel
- Köksvägen till Västsverige
- Författare
- Stenberg, Birgitta
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 988 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst är Bohuslän, Västergötland och Dalsland värda en omväg. Den unika maten - lagad av landets främsta kockar, med förstklassiga råvaror från havet och insjöarna, jorden och skogen – och mycket annat värt att se och uppleva. Inspireras av vad författarna berättar, Tomas Yehs matbilder för alla sinnen, och de kända kockarnas bästa recept.
Detta är en bok att lustläsa för sina goda texters skull, och att använda som guide i en landsända som verkligen har mycket att erbjuda. Underbara restauranger, intressanta företeelser, smultronställen, slott och herresäten och mycket mera. Det blir fängslande, färgstarka och mustiga berättelser om människor och miljöer, om myter och legender, om kultur och historia.
Särskilt intressant för alla som bor i Västsverige och alla som vill resa dit, matintresserade i hela landet m fl.
Birgitta Stenberg, Jan Mårtenson, Viveca Lärn och Åke Edwardson – alla är namnkunniga författare och hemma i Västsverige.
9789127354296 -
Smaka mina läppar - En njutning för öga och g...
Inbunden bok.
Nära nyskick. [Dickell & Dickell], [Mölndal], Spiralbunden, 1:a uppl., 1:a tryckningen, opag. [62 s.], dekorerat pappband, 28,5x29,5x1,6cm, 840g. Tryckt på Munken Lynx 240g. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
100 sätt att rädda maten
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bokförlaget Max Ström, Stockholm, 1:a uppl., 1:a tryckningen, dekorerat pappband, 143 s., 23,2x19,6x1,8 cm, 680g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261762
- Titel
- 100 sätt att rädda maten
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Råd utan bäst före-datum«DN. Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.Sagt om 100 sätt att rädda maten»Smarta och enkla klokråd för alla«Göteborgs-Posten»Nu när jag har läst igenom hela boken vill jag verkligen rekommendera den. En mycket användbar bok om hur man hanterar mat«bollebygdsbo.blogspot.com»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Bra bok - högt betyg. En bra bok för alla. Matsmart läsning!«Receptomaten.bloggspot.com»Boken har en sansad ton, ett par recept och flera bra tips«Göteborgs-Posten»Sluta slänga maten [...] handfasta tips på hur du tar tillvara på den mat du betalar för«P4 Extra»Alla utmärka tips (i 100 sätt att rädda maten) förmedlas på ett mycket tilltalande sätt och man får genast inspiration att sätta igång«Internationalen»Njutningsfull«Vin & Bar Journalen»Den som läser hennes [Annica Tribergs] bok blir inspirerad. Vem vill inte både äta gott, spara pengar och bidra till att rädda världen? Den resan börjar i kylskåpet.«På Landet»Ett löfte om att världen kan räddas bara jag skärper mig«Sydsvenskan, Online Stig»En perfekt present«ELLE Mat & Vin»I boken [...] visar Annica Triberg hur man med enkla knep kan stoppa slöseriet.«Expressen»Trolla med matresterna«matblogg.se
9789171261762 -
Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön
Inbunden bok.
Nära nyskick. Joy Aramis Förlag, Göteborg. 1:a uppl., 1:a tryckningen, 2014, 178 s., dekorerat pappband, 24,5x19,8x2,1 cm, 840g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163756054
- Titel
- Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön
- Författare
- Cederberg Gerdrup, Anna
- Förlag
- Joy Aramis förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön tar med dig på en matkulturell resa genom Göteborg med elvans spårvagn. Vid hållplatser längs vägen möter du göteborgare med olika kulturella bakgrunder som delar med sig av sina liv, matminnen, traditioner och recept.
I det första av bokens fjorton kapitel får du en inblick i indonesiskt mathantverk och gamla och nya ö-traditioner. De följande kapitlen bjuder bland annat på vardagsfest med sockerkaka och steppdans i Hagen, livlig kenyansk språk- och matlagningskurs vid Rymdtorget och familjemiddag med arabisk upp-och-nedvänd gryta vid Komettorget.
Låt dig inspireras till nya möten och upptäck andra delar av Göteborg. Världens mat finns bara några hållplatser bort.
9789163756054 -
Fest på spår - Menyer ur järnvägens historia
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Färgspelet Förlag, Örebro, 1:a uppl., 1:a tryckningen, 1999, 231 s., dekorerat pappband, 30,4x25,3x2,5 cm, 1600g. Fast och fräsch, helt ren inlaga. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359405
- Titel
- Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan - Lindberg, Björn - Zetterling, Leif
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
9789197359405 -
A Gentleman's Guide to Toasting
Inbunden bok.
ISBN 9780848710576
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oxmoor House/Jack Daniel Distillery, Lem Motlow, 1st edition, 1st printing, 1990, 80 s., 21,8x13,8x1,3 cm, 260g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780848710576 -
The Wines of Mátraalja
Inbunden bok.
ISBN 9789639439030
Nära nyskick. Veszprém Hungarian Pictures, Budapest, 1:a eng. uppl., 1:a tryckningen, 2001, 84 s., dekorerat pappband, 31,0x21,4x1,0 cm, 690g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789639439030 -
Grilla med Niklas
Inbunden bok.
Nära nyskick. Tukan förlag, Göteborg, 1:a uppl., 1:a tryckningen, 2013, 144 s., dekorerat pappband, 24,5x19,5x1,3cm, 610g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174015997
- Titel
- Grilla med Niklas
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9789174015997 -
Till bords hos Monet
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bonnier Fakta Bokförlag, Stockholm, 1:a sv. uppl., 1994, 192 s., dekorerat pappband, 27,8x21,8x2,0 cm, 1000g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134511224
- Titel
- Till bords hos Monet
- Författare
- Joyes, Claire - Robuchon, Joël - Naudin, Jean-Bernard - Ahlborg, Brita - Billaut, Nanou - Östergren, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
9789134511224 -
Tinas mat - 50 recept från programmet i SVT
Inbunden bok.
Nära nyskick. Natur och Kultur/LTs Förlag, Stockholm, 1:a uppl., 8:e tryckningen, 2002, 96 s., dekorerat pappband, 27,7x22,4x1,2 cm, 630g. Fast och fräsch, helt ren inlaga. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127353855
- Titel
- Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 631 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.
Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.
Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
9789127353855 -
En matresa genom Sverige
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Damm Förlag AB, Malmö, 1:a uppl., 2:a tryckningen, 2005, 215 s., 24,6x24,8x2,2 cm, 1250g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171301529
- Titel
- En matresa genom Sverige
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1252 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ÄNTLIGEN TINA ÄR TILLBAKA!
TINA NORDSTRÖM en matresa genom Sverige
av Tina Nordström
2004 var året då Tina Nordström hade tänkt ta det riktigt lugnt. Inte göra någonting, ta en paus från tv-inspelningarna och bara njuta av ledigheten. Men så kom ett alldeles oemotståndligt erbjudande: Att spela in en serie tv-program som introducerar det svenska köket för en amerikansk publik. Vilket äventyr! Vilken utmaning! 2004 blev alltså istället New Scandinavian Cooking med Tina Nordström och mat lagad av de allra bästa svenska råvaror.
Och Tinas jättegott blev giant good. I TINA NORDSTRÖM EN MATRESA GENOM SVERIGE får vi följa Tinas resa från Ales stenar i söder till Abisko i norr. Vi får plocka ostron utanför Grebbestad, pilka fisk i Torneträsk och besöka
Medeltidsveckan på Gotland. I boken bjuds fantastiska bilder och givetvis de läckraste recept baserade på utsökta svenska råvaror.
9789171301529 -
En matresa genom Göteborgs stadsdelar
Inbunden bok.
Nyskick. Göteborgslokaler, Göteborg, 1:a uppl., 1:a tryckningen [1998], 94 s., dekorerat pappband, 21,6x21,3x1,4 cm, 460g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Tinas kök
Inbunden bok.
Nära nyskick. Damm Förlag AB, Malmö, 1:a uppl., 1:a tryckningen 2006. 144 s., dekorerat pappband, 26,5x23,5x1,3cm, 940g. Med dedikation från förf.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171307088
- Titel
- Tinas kök : nya recept och tips från SVTs program Mat
- Författare
- Tina Nordström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 872 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- TINAS KÖK - nya recept och tips från SVT:s program Mat
av Tina Nordström
Finns det någon som har gjort så mycket för svenskarnas matintresse som Tina Nordström? I matprogram och kokböcker har hon gjutit nytt liv i klassisk husmanskost och gjort oss nyfikna på nya smaker. Hon har fått oss att våga lite mer vid spisen - och givetvis att smaka, smaka, smaka. Och ha kul!
När vi nu tittar in i Tinas kök möts vi av en mängd nya recept, lättlagade nog för att bli nya favoriter hos tiotusentals matglada i alla åldrar. I TINAS KÖK hittar vi inte bara en lång rad inspirerande recept utan dessutom en hel del grundläggande kunskap. Här får vi till exempel lära oss hur vi tillreder olika sorters kött och när på året olika råvaror är som bäst (och vad vi ska laga av dem). Vi får också en lång rad praktiska tips som gör vardagen lite enklare.
Det bästa av allt med Tinas kök är att det alltid står välkomnande öppet. Kliv på!
9789171307088 -
Till bords med Renoir
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Bonnier Alba AB, Stockholm, 2:a sv uppl., 1:a tryckningen, 1995, 192 s., dekorerat pappband, 27,5x21,6x2,4 cm, 1180g. Utrivet smutsblad, fast och fräsch, helt ren inlaga. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134517820
- Titel
- Till bords med Renoir
- Författare
- Diego-Dortignac, Geneviève - Charbonnier, Jean-Michel - Truchi, François - Saulnier, Jacqueline - Fasoli, Lydia - Rehder, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
9789134517820 -
Det Franska Lantköket
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. P A Norstedt & Söners Förlag, Stockholm, 1:a svenska uppl., 1:a tryckningen, 1982, 175 s., 26,5x20,8x1,8 cm, 740g.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118243424
- Titel
- Det franska lantköket
- Författare
- Reece, Eileen - Atterbom, P A - Håglin, Lena
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Språk
- Svenska
9789118243424
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn