-
UNDER VALNÖTSTRÄDET – Goda idéer från vårt kö...
Inbunden bok. Trio Förlag. 2006. 431 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! –– Se fler bilder! ––
Den här gången står råvaran i centrum och boken består av 18 inspirerande kapitel med mat och desserter från hela världen. Här finns avsnitt om örter, chili, avokado, pepparrot, vanilj, choklad oc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627900
- Titel
- Under valnötsträdet : goda idéer från vårt kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 257 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1582 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under Valnötsträdet är en inspirerande kokbok av Anna och Fanny
Bergenström. Den här gången står råvaran i centrum och boken består
av 17 kapitel fyllda med kryddoftande maträtter, ljuvliga desserter,
bröd och bakverk. Här finns exempelvis avsnitt om örter, nötter,
avokado, kokos, ingefära, chili, choklad och vanilj och boken
avslutas med en lång rad menyförslag till stora och små kalas. Med ca
400 recept och 310 färgbilder är det en kokbok som räcker länge.
Under Valnötsträdet fick i oktober 2007 pris som Bästa bok i
kategorien Vardagsmåltider av Måltidsakademien i Grythyttan.
Trio Förlag 9789197627900 -
NORDAFRIKANSK MAT – Från Kairo till Casablanc...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! ––
"Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukk läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9789137120379 -
ORIENTALISK MAT – från Marocko till Iran
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1992. 152 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK! – Obet. ytslitage på pärmarna. – Se fler bilder! ––
200 väl beskrivna och till svenska förhållanden anpassade recept på orientalisk mat, allt från faraonska grönsaksstuvningar och gammaltestamentliga grynvällingar till dagens international läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153414537
- Titel
- Orientalisk mat från Marocko till Iran
- Författare
- Flink, Helen
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag 9789153414537 -
ITALIA – Guide till det bästa av det godaste
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Ica Bokförlag. 2013. 279 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Stort format, ca 23x30x3 cm! – Se fler bilder! ––
Bo Hagström presenterar de allra bästa italienska specialiteterna, vad som karakteriserar dem och vem som tillverkar dem. Visste du till exempel att det är stor skillnad på en parmesan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438809
- Titel
- Italia! : guide till det bästa av det godaste
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 234 x 296 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagström presenterar de allra bästa italienska specialiteterna, vad som karakteriserar dem och vem som tillverkar dem. Visste du till exempel att det är stor skillnad på en parmesanost gjord på mjölk från kor på sommarbete och en parmesan som gjorts på mjölk från kossor som står i stall?
Boken är späckad med historisk kunskap och anekdoter som får oss att förstå varför det italienska köket blivit så älskat över hela världen. Läs om vilket inflytande Slow Food-rörelsen haft för småskaliga och traditionella producenter och lär känna fenomenet och mattemplet Eataly. Dessutom tips på avstickare från allfarvägarna som leder dig till garanterat unika matupplevelser!
–– FÖRLAGSNY! –– Ica Bokförlag 9789153438809 -
HEDDIS HÄRLIGHETER
Inbunden bok. Baskerville förlag. 2002. 137 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst! (Obet. små kantmärken på några sidor.) – Tillskrift på första titelsidan " Med goda hälsningar! / Heddi / Bengt B." – Stort format, ca 25x34 cm!
– Se fler bilder!
Det här är Heddi Böckmans första kokbok, fylld av spännand läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197392525
- Titel
- Heddis Härligheter
- Författare
- Böckman, Heddi
- Förlag
- Baskerville förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 340 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är Heddi Böckmans första kokbok, fylld av spännande och inspirerande recept, ackompanjerade av kommentarer i marginalen.
"I den lilla byn Pescasseroli (Italien) finns en krog som heter Plistia. Den förestås av en mustaschprydd man med långt hår och en tunn cigarrett i mungipan. Han lagar mycket bra mat. Det här är ett av de där ställena där man inte får nån meny. Krogens enväldiga despot bestämmer vad man ska äta och hit måste man komma vid halvniotiden, så att alla gäster får mat samtidigt. Ravioli Abbruzzese är en absolut höjdpunkt!"
"I Malmö bor en förträfflig konstnär som heter Pelle Svensson. Varje tisdag sällar han sig till damerna som står i kö för att köpa pinfärsk sill. Med tiderna har han blivit en hejare på läckra sillrätter, som Pelles Sillåda, Pelles apuliska sill och Pellesill med timjan."
Baskerville förlag 9789197392525 -
HUMMUS & MORE – Delicious, Healthy recipes In...
Inbunden bok. Pavilion . 2015. 160 sidor.
ISBN 9781910496763
Nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder!
Why Hummus? We'll give the answer right at the start: people are passionate about hummus. They're passionate about it because it goes so well with so many things. Any family or friendly meal we ever rememb läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPavilion 9781910496763 -
TUSCAN COOKBOOK
Inbunden bok. Viking. 2007. 222 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– NYSKICK, obet. kantmärken! – Format ca 23x29 cm. – Se fler bilder! ––
In 1997, Stephanie Alexander and Maggie Beer went to Italy to run three cooking schools. For two months they lived in the heart of Tuscany, in a beautiful villa nestled amo läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780670879588
- Titel
- Tuscan cookbook
- Författare
- Alexander, Stephanie - Beer, Maggie.
- Förlag
- New york : Viking
- Språk
- English
- Baksidestext
- Includes bibliographical references (p. [6]) and index.
Viking 9780670879588 -
UNA BELLA SPAGHETTATA – Pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 2007. 168 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Stort format, ca 24x30 cm! – Se fler bilder!
”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 9789151848723 -
BUFFÉ – Pajer, plock och en smak av Medelhave...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2015. 140 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Det är en stor lycka att duka upp ett dignande bord och äta tillsammans med familj och vänner. Ibland blir vi många en vanlig vardag, ibland samlas vi för att något ska firas. Vilket som än är anledninge läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261597
- Titel
- Buffé : pajer, plock och en smak av Medelhavet
- Författare
- Benjaminsson, Jennie
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är en stor lycka att duka upp ett dignande bord och äta tillsammans med familj och vänner. Ibland blir vi många en vanlig vardag, ibland samlas vi för att något ska firas. Vilket som än är anledningen finns alltid ett behov av riktigt bra och generösa recept som passar att laga till många. Det kan vara en lyxig frukost och brunch, ett födelsedagskalas, ett mingel eller en cocktailkväll, en snabblagad middag eller ett kafferep.Ibland passar det bäst med en välfylld buffé, kanske med en smakrik brie- och salamipaj eller en doftande fläskfilégratäng, med saftiga fyllda auberginer, en fräsch sallad, nybakt bröd och goda röror. Ibland passar ett stort fat mitt på bordet bäst, fyllt med pasta, grekiska köttbullar och en mustig tomatsås – och en rejäl form med underbart god tiramisu och kaffe som avslutning. Här finns också recept på läskande drinkar, läckra tillbehör och småplock, på klassisk söndagsstek, citronkyckling i ugn och den godaste moussakan du någonsin ätit. Här finns förstås förföriska desserter, ljuvliga kakor och tårtor till fikat. Missa inte de hallon- och chokladfyllda smördegsrullar, den galet maffiga snickerstårtan eller den friska citronmarängpajen! Som en röd tråd genom alla recept finns en doft av medelhavet – och smaker som är underbart okomplicerade att njuta av.Alla recept i den här boken är för 10–12 personer och de är lika enkla att halvera som att dubblera. Här finns många tips på hur man förbereder smart, hur man med enkla knep kan få till både en lyxig eller lite mer opretentiös känsla efter stundens behag, författarnas personliga anekdoter och oumbärliga kökstips!
Bokförlaget Semic 9789155261597 -
STEFANOS ITALIA – Den stora italienska kokbok...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Nygren & Nygren. 2013. 440 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! ––
Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror. Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen.
• Stefano Catenacci, en av S läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623364
- Titel
- Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 440 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2050 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.
Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med fler recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket. Med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg och citronodlingar inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen, nu med mer än 270 recept, lätta att lyckas med. Bokens lockande meny med antipasto, pasta och ris, fisk, kött, tillbehör och dessert är tryfferad med fördjupningar. Det handlar bland annat om buffelmozzarellan från Neapel och den berömda parma skinkan. Här berättas historien om den älskade pizzan, den ljuvliga glassen och parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande gröna rätter! Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvar terskrog Caina i Stockholm fick han tidigt känsla för goda råvaror och gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla mat upplevelser hos släkten i Toscana.
Sedan många år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, med ansvar för kungahusets representation. Han skapade prinsessan Madeleines bröllopsmeny 2013, liksom galamiddagen när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010.
Jan Nilsson, tidigare mångårig chefredaktör för tidningen Gourmet, har skrivit texterna i Stefanos Italia den stora italienska kokboken.
–– FÖRLAGSNY! –– Nygren & Nygren 9789186623364 -
SPANIA. EN MATSAFARI – 80 oppskrifter fra spa...
Inbunden bok. Aschehoug. 2011. 240 sidor.
ISBN 9788203237911
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Mat, vin, glede, sol - Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg har reist Spania på kryss og tvers. De har samlet en bunke oppskrifter på fantastiske spanske retter, ispedd spansk kultur og folkeliv.
• läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAschehoug 9788203237911 -
BONASERA BONASERA
Inbunden bok. Mat & Vänner Förlag. 2009. 134 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK! – Obet. ytslitage på omslagslaminatet. – Se fler bilder! ––-
Bonasera är en Italiensk kvarterskrog i Helsingborg med familjär känsla och mycket kärlek till mat och vin.
• Det älskade italienska köket har mer eller mindre förvandlats till läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197718066
- Titel
- BeneBene
- Författare
- Mikael Andersson - Staffan Heimerson
- Förlag
- Mat & Vänner Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 251 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 738 g
- Språk
- Svenska
Mat & Vänner Förlag 9789197718066 -
MEZE – Det stora blå
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Modernista. 2015. 157 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! ––
Meze – Det stora blå presenterar läckra mezerecept från östra Medelhavet.
• Krögaren Uluc Telmen (Halv Grek Plus Turk) har gjort en matresa längs den turkiska kusten i en gulet - en traditionell turkisk motorseglar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176453049
- Titel
- Meze : Det stora blå
- Författare
- Thulin, Camilla
- Förlag
- Modernista
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 266 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Meze - Det stora blå presenterar läckra mezerecept från östra Medelhavet. Krögaren Uluc Telmen (Halv Grek Plus Turk) har gjort en matresa längs den turkiska kusten i en gulet - en traditionell turkisk motorseglare i trä - tillsammans med sin vän, kläddesignern och stylisten Camilla Thulin. Resultatet finns samlat i den här boken, som på ett inspirerande sätt kombinerar de bästa mezerecepten med Camillas berättelser från resan.
Meze - Det stora blå är rikt illustrerad med över 120 härliga färgbilder av Eric Josjö.
ULUC TELMEN , även känd som »Bullen«, driver restaurang Halv Grek Plus Turk i Stockholm. Modernista har tidigare gett ut kokboken Meze hos Halv Grek Plus Turk, med ett taktilt omslag i sammet och guldtryck. Meze - Det stora blå är tryckt i silver på marinblå sammet.
CAMILLA THULIN är kläddesigner, stylist och skribent. Hon har även gett ut böckerna Stil: Inspirerande råd & praktiska tips om personlig klädstil [2005] och Gör om mig: Finn din stil med Camilla Thulin [2014].
–– FÖRLAGSNY! –– Modernista 9789176453049 -
SICILIA – The Cooking of Casa Planeta
Inbunden bok. Mondadori Electa. 2015. 247 sidor.
ISBN 9788891800718
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
With over ninety classic recipes for appetizers, main courses, and desserts, this cookbook takes readers on a culinary tour of Sicily.
• From urban cuisine to traditional folk meals and the home cooki läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMondadori Electa 9788891800718 -
Smaker från ITALIENSKA SÖDERN – Kalabrien • S...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2018. 245 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
En underbar kokbok för dig som gillar mat i allmänhet och Italien i synnerhet!! Beskrivs bäst som en palett av smaker från de olika regionerna i den italienska södern.
• Mat och inspiration från Kalab läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623777
- Titel
- Smaker från italienska södern
- Författare
- Björninger, Susanna
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 245 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 249 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En underbar kokbok för dig som gillar mat i allmänhet och Italien i synnerhet!! Beskrivs bäst som en palett av smaker från de olika regionerna i den italienska södern. Mat och inspiration från Kalabrien, Sicilien, Sardinien, Apulien, Kampanien och Basilicata. Här blandas underbara traditionella recept med lokala vingårdsbesök! Du får även ta del av de olika regionernas historia och en del kuriosa. Kulinariska specialiteter från varje region tillsammans med tips på utflykter och sevärdheter! En unik kokbok där du bjuds på allt det goda som regionerna i den italienska södern har att erbjuda!
Nygren & Nygren 9789186623777 -
CITRONER OCH ROSMARIN I MITT KÖK – Smaker frå...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 143 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! –– Se fler bilder! ––
Citroner och rosmarin i mitt kök är en bok som väcker längtan efter sommarens smaker. Här har Sanna Töringe samlat det bästa från både det italienska och det svenska sommarköket.
• Själv delar Sanna sin tid läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257736
- Titel
- Citroner och rosmarin i mitt kök : smaker från Österlen och Italien
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Citroner och rosmarin i mitt kök är en bok som väcker längtan efter sommarens smaker. Här har Sanna Töringe samlat det bästa från både det italienska och det svenska sommarköket. Själv delar Sanna sin tid mellan två hus, det ena på Österlen i Skåne, det andra i Apulien på Italiens sydklack.Oavsett i vilket kök Sanna befinner sig väljer hon lokala råvaror. Från köksträdgården eller ute i skog och mark, på marknader och hos fiskhandlaren finner hon sin inspiration. I Italien bidrar grannarna med många idéer och smaker som är nya för oss men hör till den lokala traditionen på platsen.Sanna skapar nya spännande recept som varvas med många av årstidens traditionella favoriter – här finns allt för sommarlata måltider, kaffestunder och för semesterfesten. Recepten är lockande och lätta att följa – alla kan lyckas med allt! De underbara bilderna skapar stämningen och skildrar mötet mellan de båda köken som för författaren är en helt självklar blandning.Välkommen in i Sanna Töringes båda härliga kök!
Bokförlaget Semic 9789155257736 -
KOKKONSTENS ITALIEN
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Obet. kantmärken på skyddsomslaget. – Stort format, ca 22x33 cm! – Se fler bilder! –– Följ med till Italien och njut av dofterna och smakerna från ett av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, et läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570088
- Titel
- Kokkonstens Italien
- Författare
- Scicolone, Michele
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 335 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Italien och njut av dofterna och smakerna från ett av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant caffè i Venedig, en rustik trattoria i Umbrien och låt dig lockas av landets alla specialiteter från norr till söder. Kokkonstens Italien är en elegant och överdådig kokbok med stämningsfulla miljöbilder, vackra akvareller och över 140 illustrerade klassiska och nyskapade recept. Recepten är indelade i fem kapitel som följer den italienska måltidens mönster ¿ från antipasti till primi, secondi, contorni och dolci ¿ och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Här finns bland annat recept på spröda salviagrissini från Ligurien, halstrad paprikasallad från Sicilien, jätteravioli med ägg och tryffel från Emilia-Romagna, fylld kalvbringa från Lombardiet och chokladkyssar från Veneto. Michele Scicolone berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och hyllar de regionala skillnaderna och variationsrikedomen i det italienska köket. Hon berättar om italienarnas mästerliga förmåga att skapa kulinariska sensationer av de enklaste råvaror och delar med sig av sin kunskap om allt från tillverkning av parmesanost och grappa till kafékultur och marknadstraditioner. Kokkonstens Italien är en bok för alla som älskar det italienska köket och vill resa i fantasin till pastans och prosciuttons förlovade land!Michele Scicolone är författare, lärare och journalist med mat, vin och resmål i Italien som specialitet. Hon har skrivit ett flertal böcker om Italien och italiensk matlagning och medverkar i flera stora amerikanska tidningar och tidskrifter, bland andra Washington Post, Gourmet och Eating Well.
Albert Bonniers Förlag 9789100570088 -
JILL & MARIAS TAVERNA – Medelhavsmaten från v...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Tukan förlag. 2019. 168 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Kreta är mycket mer än bara en ö. Det var här den berömda medelhavskosten föddes. Här har folk alltid ätit bättre och levt längre. Den vällagade maten är bara en av öns alla skatter. Kulturen, klimatet och kärleken ti läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177836896
- Titel
- Jill & Marias Taverna: medelhavsmaten från vårt Kreta
- Författare
- Johnson, Jill
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kreta är mycket mer än bara en ö. Det var här den berömda medelhavskosten föddes. Här har folk alltid ätit bättre och levt längre. Den vällagade maten är bara en av öns alla skatter. Kulturen, klimatet och kärleken till det lilla livet gör Kreta till en plats som är lätt att älska.
Jill Johnson och Maria Molin Ljunggren blev blixtkära i Kreta från första besöket på ön. Sedan dess har de fortsatt att resa hit och ser nu ön som sitt andra hem. Här njuter de av den unika tillgången på fantastiska råvaror och grekernas generösa gemenskap. Här har deras långa vänskap och musikaliska samarbete växt sig starkare.
Som en hyllning till ön bjuder de läsarna på ett sextiotal traditionella recept nedärvda i generationer, uppblandade med egna personliga och mer moderna tolkningar. Från suveräna sallader, läckra dippsåser och perfekt plockmat till grekiska klassiker som moussaka, souvlaki och saganaki. Därtill bjuds mustiga grytor, enkla desserter och massor med grönt. allt lagat på Kretavis.
Följ med till tavernan som aldrig stänger!
Jill Johnson är en av våra mest folkkära artister och låtskrivare. Hon har hunnit släppa 25 album, varit med i Melodifestivalen tre gånger, varav en som programledare, och gjort succé med sina egna krogshower. Hon ligger också bakom det populära programmet "Jills veranda" på SVT.
Maria Molin Ljunggren är ett av Musiksveriges mest inflytelserika namn. Tillsammans med maken Bobby Ljunggren, som har sina rötter på Kreta, har hon lotsat fram många av våra mest folkkära artister och låtskrivare, ofta via Melodifestivalen. Nyligen startade hon ett helt nytt musikbolag.
–– FÖRLAGSNY! – Tukan förlag 9789177836896 -
CITRUSKÖKET
Inbunden bok. Prisma. 2004. 168 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem de läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842431
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 9789151842431 -
The BURGER KA-POW! – 100 Tasty recipes!
Häftad bok. Love Food / Parragon. 2012. 224 sidor.
ISBN 9781445475141
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – (Obet. kantmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
Master the art of preparing, cooking and building unbeatable burgers with this awesome collection of recipes from across the globe.
• Featuring a collect läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLove Food / Parragon 9781445475141 -
PAOLO ROBERTOS ITALIENSKA KÖK – Mat från guda...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 175 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Neapel … Bara namnet får en att längta dit – vare sig man har varit där eller inte. En som har tillbringat mycket tid där är Paolo. Ända sedan han var en liten kille har han vistats många och lån läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248104
- Titel
- Paolo Robertos italienska kök
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 853 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Neapel … Bara namnet får en att längta dit – vare sig man har varit där eller inte. En som har tillbringat mycket tid där är Paolo. Ända sedan han var en liten kille har han vistats många och långa perioder i byn Maddaloni, strax utanför Neapel. Och numera är han så hemmastadd att han till och med har en egen olivodling i trakten.Paolo har den napolitanska maten i hjärtat och i hjärnan, och tillsammans med honom upptäcker vi hans smultronställen i området – och inte minst hans godaste recept! Närmare bestämt cirka 60 recept på sallader, pasta, pizza, soppor, grytor, gratänger och desserter. Allt ackompanjerat av ett genuint och hänförande vackert bildmaterial som nästan får dofter och smaker att framträda.Maten i södra Italien har ofta grönsaker som grund, och genom att låta råvaror som till exempel tomat, aubergine och zucchini spela huvudrollen svänger Paolo ihop näringsrik vardagsmat med massor av smak. Dessutom delar han med sig av intressanta texter om det syditalienska kökets historia och kultur. Och förstås om råvarorna som hör till, som mozzarella, oliver, citroner och vin.Med Paolo som ciceron har man aldrig tråkigt. Han är en aldrig sinande källa av intressanta, dråpliga och rörande berättelser. Hans direkta och inkluderande sätt får folk runt omkring honom att öppna sig och dela med sig av de mest fantastiska historierna. Njut av dem, och njut av maten som får dig att längta till Neapel!
Bonnier Fakta 9789174248104 -
MEDELHAVSBUFFÉER
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Massolit Förlag. 2014. 111 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –
Bjud på medelhavsbuffé! Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen.
• Välj bland ett åttiotal recep läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785856
- Titel
- Medelhavsbufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 239 x 279 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 732 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud på medelhavsbuffé!
Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen.
Välj bland ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länder runt det azurblå havet: Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där efter tycke och smak. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 1015 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Författaren och journalisten Tomas Tengby återkommer i böckerna. Denna gång berättar han om maträtterna, matkulturerna och hur allt hänger ihop genom historien. Läs om hur råvaror och smaker en gång har färdats kors och tvärs över Medelhavet i de gamla härskarnas kölvatten. Om hur det har suddat ut matgränserna mellan länderna. I dag kryddas maten i Spanien, Frankrike och Italien fortfarande av arabiska smaker. Pizzan är inte bara italiensk, och det är en hårfin skillnad mellan tapas, meze och antipasti.
Roland Persson har tagit de vackra bilderna.
– FÖRLAGSNY! – Massolit Förlag 9789187785856 -
Italienska smakens källa
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 143 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! – Slut på förlaget! –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428725
- Titel
- Italienska smakens källa
- Författare
- Fernando Di Luca - Lars Falk - Marco Baudone
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 276 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det som gör att det italienska köket smakar så..."italienskt"?
Fernando di Luca reser till Italien för att söka upp Den italienska smakens källa. Han söker upp sina vänner odlare, producenter, matlagare och många fler. Här hittar han sina rötter, traditioner och återupplever minnet av "smaken hemifrån". Under resan uppehåller han sig länge vid olika hållplatser som citron, tomat, salt, kapris, sardell, oliv, tryffel och ost mm.
På dessa smaker har krögaren Marco Baudone komponerat underbara recept.
Fernando di Luca - Har öppnat dörren till det italienska köket genom att introducera pastan och olivoljan för det svenska folket.
Lars Falk - En av Sveriges mest legendariska copywriters- han har också varit med om att skapa den moderna kokbokstrenden bla genom Carl Butlers kokbok.
Marco Baudone - En av Sveriges ledande kockar med rötter i Italien.
Jan Bengtsson - En av Sveriges mest kända fotografer med ett stort antal kokböcker bakom sig, bl.a. Carl Butlers kokbok.
Ica Bokförlag 1 9789153428725 -
TOSCANA – Den goda maten
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2005. 94 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! –– Här är boken för alla oss som längtar till och drömmer om Toscana – den region i Italien som har blivit synonym för god mat, vacker natur och underbar konst. Här får d läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425380
- Titel
- Toscana : den goda maten
- Författare
- Annelie Lundquist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 676 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 9789153425380 -
PIZZA – GRÄDDA, GRILLA, NJUT!
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2014. 128 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK / FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Inget slår doften och smaken av nygräddad pizza – inte minst om man är sin egen pizzabagare och komponerar pizzor med de bästa råvarorna och påläggen. Med nya, fräscha tillbehör istället för den trad läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261283
- Titel
- Pizza : grädda, grilla, njut
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 647 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget slår doften och smaken av nygräddad pizza – inte minst om man är sin egen pizzabagare och komponerar pizzor med de bästa råvarorna och påläggen. Med nya, fräscha tillbehör istället för den traditionella svenska pizzasalladen får man dessutom en måltidsupplevelse utöver det vanliga. Kokboksförfattaren och matskribenten Lena Söderström tar sig här an en riktig matklassiker och visar med stor inspiration och steg för steg hur man gör världens bästa pizza hemma i sitt eget kök. Först ett urval krispigt goda pizzadegar, bland annat kalljäst deg precis som i pizzans hemstad Neapel, och flera smarta snabbalternativ när man är sugen på pizza men inte känner att man har tid att vänta på en deg som jäser. Sedan de bästa hemlagade tomatsåserna med olika kryddningar – från klassisk tomatsås till putanesca- och enchiladasås – och de perfekta pestoalternativen. Slutligen en veritabel buffé av toppingar och tillbehör att kröna sin pizza med. Här finns recept på riktiga pizzaklassiker – margherita, mafioso, bianca, quattro stagioni – och moderna alternativ med oväntade smakkombinationer och spännande påläggsförslag. Med bokens alla tillbehör – både sidorätter och pålägg till själva pizzan – är det helt enkelt upplagt för många fantastiska pizzamiddagar framöver. Här finns också goda möjligheter att skämma bort sig lite extra med något av bokens frestande recept på efterrättspizzor. Lena Söderström tipsar dessutom om metoderna och redskapen som utgör hemligheten bakom den perfekta pizzan.
Bokförlaget Semic 9789155261283 -
MAMA's ITALIAN COOKBOOK – Just like Mama used...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Love Food. 2011. 221 sidor.
ISBN 9781407577005
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – (Obet. ytmärken på omslaget.) Format ca 22x28 cm. – Se fler bilder! –– "Mama tells you not only great recipes from the Italian cookery but also gives you very good advice as well as make you laugh with the pictures and jokes included.
läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK– FÖRLAGSNY! – Love Food 9781407577005 -
DET GODA ITALIEN – Mat, människor och recept
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2007. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. kantmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! –– I Italien har varje landskap och ibland minsta dalgång sina egna unika matspecialiteter. Förflytta dig fem mil och du upptäcker nya rätter och ett annat bröd. En ta läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357150
- Titel
- Det goda Italien : mat, människor och recept
- Författare
- Peter Loewe
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 756 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Italien har varje landskap och ibland minsta dalgång sina egna unika matspecialiteter. Förflytta dig fem mil och du upptäcker nya rätter och ett annat bröd. En tallrik spaghetti med ragu är två väsensskilda saker i Bologna och i Neapel. Vad som förenar är respekt för traditionen, att bara använda de bästa råvarorna och omsorgen med vilken allting tillagas. Det goda Italien är ett resultat av flera års matresor runtom i Italien där Peter Loewe varvar berättelser från möten med människor med ett 80-tal genuina och klassiska recept. Han träffar gorgonzolaproducenter i Lombardiet och får följa den känsliga processen att ta fram färdiga, lagom krämiga varianter av den berömda osten. I risriket Piemonte berättar bönderna om det hårda arbetet med att skörda och tröska olika rissorter innan de förvandlas till en rad rätter som saffransrisotto, rispudding och panissa. Venedig lockar med cicchetti, en italiensk motsvarighet till tapas, som består av läckra smårätter som grillad bläckfisk, ugnsgratinerad ansjovis och krispiga potatiskroketter. Och från San Vincenzo på den toskanska kusten får man ta del av en överdådig fisksoppa, cacciucco, som tillagas efter konstens alla regler och serveras med ett berg av fisk, skaldjur och musslor. Att resa med mat i tankarna är ett bra sätt att förstå Italiens historia, rikedom och livsstil och många är de kockar och restauranger som öppnar sina kök och hemliga receptsamlingar.
Natur & Kultur 9789127357150 -
GINO'S PASTA – Everything You Need to Cook th...
Inbunden bok. Kyle Cathie. 2010. 208 sidor.
ISBN 9781856269759
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! –– In Gino's Pasta, Gino D'Acampo, the master of modern Italian cooking, celebrates his homeland's most famous food export with an inspirational collection of 100 mouth-watering recipes that includes läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKyle Cathie 9781856269759 -
MEDELHAVSBUFFÉER
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2010. 111 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! –– Bjud på medelhavsbuffé! Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen. Välj bland ett åttiotal rec läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434115
- Titel
- Medelhavsbufféer
- Författare
- Baudone, Marco
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 279 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud på medelhavsbuffé!
Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon - ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länderna runt det azurblå havet.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 10-15 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Ica Bokförlag 9789153434115 -
ITALIENSK AFTON – Maten - Kulturen - Musiken
Inbunden bok. Norstedts. 2009. 118 sidor.
ISBN 9789115026787!
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Obs! CD-skivan saknas! – Obet. ytmärken på omslaget. –– Musik, mat och vin går hand i hand och för många av den italienska operans mästare var gastronomin en viktig del i livet. På cd:n som följer med boken finns musik som ackompanjer läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts 9789115026787!
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn