-
The Food of NEW ORLEANS – Authentic Recipes f...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Tuttle Publishing. 1997. 143 sidor.
ISBN 9789625932279
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
In beautiful color images and over 70 easy-to-follow recipes, "The Food of New Orleans" introduces a full range of traditional Cajun and Creole recipes, plus many dishes from famous New Orleans restaurants like K-Paul's läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! –– Tuttle Publishing 9789625932279 -
MEXIKANSK MAT PÅ RIKTIGT – Äkta burritos, tac...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2013. 144 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! –– Smaker från Mexiko är en fantastisk guide till den perfekta mexikanska festmåltiden, komplett med mängder av förslag på förrätter, varmrätter, snacks, desserter och drinkar.
• Här hittar du en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174016130
- Titel
- Mexikansk mat på riktigt : äkta burritos, tacos, salsor och mycket mer
- Författare
- Cruz Felipe Fuentes - Ben Fordham
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oemotståndligt mexikanskt!
Smaker från Mexiko är en fantastisk guide till den perfekta mexikanska festmåltiden, komplett med mängder av förslag på förrätter, varmrätter, snacks, desserter och drinkar.
Här hittar du enkla och läckra recept och lär dig laga allt från guacamole med hemmagjorda majstortillas till burritos, quesadillas, typiska efterrätter och, förstås, den perfekta margaritan.
Här ges även en genomgång av de mest grundläggande ingredienserna och råvarorna som används i mexikansk matlagning och som är bra att ha hemma om man alltid vill vara redo att laga mexikanskt.
Felipe Fuentes Cruz och Ben Fordham är verksamma i London där de är erkända namn inom mexikansk mat. Deras strävan är att lyfta fram spännande och fräscha mexikanska rätter som inspirerats av smaker från Mexikos alla hörn.
Format: 197x242 mm
Tukan Förlag 9789174016130 -
DEN NYA AMERIKANSKA MATEN
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur. 2014. 175 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Inb. med mjuka pärmar med invikta flikar, s.k. danskt band. –– Se fler bilder! ––
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler res läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
– FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur 9789127138322 -
USA KOKBOKEN – 600 recept!
Inbunden bok. Könemann. 2000. 606 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Från grönsakszazpacho till bräserad oxlägg, clambake och banankrämspaj med choklad och pecannöter, inklusive lokala och typiska helgrätter …
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829060783
- Titel
- USA-kokboken
- Författare
- Sheila Lukins
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 606 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 239 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 1493 g
- Språk
- Svenska
Könemann 9783829060783 -
THE TASTE OF AMERICA
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Phaidon. 2013. 288 sidor.
ISBN 9780714865829
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! – Format ca 18x27 cm, 125 ill. ––
"This is not a cookbook (does not contain single recipe) but beautifully illustrated guide through American food. Interesting, clear and easy read. I found particularly amusing readin läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK– FÖRLAGSNY! – Phaidon 9780714865829 -
KÖP HEM FEM – Laga god vardagsmat med bara fe...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Allt om Mat. 2014. 452 sidor.
ISBN 9789186187682
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
De flesta av oss har max tio rätter som vi lagar om och om igen. Vi kan handla och laga dem på frihand, och vi vet på förhand hur lång tid det kommer att ta och hur det kommer att smaka. Det är praktiskt, men blir s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! –– Allt om Mat 9789186187682 -
PACIFIC NORTHWEST WINING & DINING – The Peopl...
Inbunden bok. John Wiley & Sons. 2007. 288 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Små kant- och yt märken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! ––
A beautiful cookbook and guide to the Pacific Northwest′s vibrant wine and culinary scene Blessed with abundant seafood, wonderful produce, and bountifu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780471746850
- Titel
- Pacific Northwest Wining and Dining: The People, Places, Food, and Drink of
- Författare
- Braiden Rex-Johnson
- Förlag
- John Wiley & Sons
- Utgivningsår
- 2007
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- English
John Wiley & Sons 9780471746850 -
TREME – Stories and Recipes from the Heart of...
Inbunden bok. Chronicle. 2013. 240 sidor.
ISBN 9781452109695
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Obet. ytmärken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
"Food, music, and New Orleans are all passions about which-it seems to me-all reasonable people of substance should be vocal. . . . This book gives voice to the characters, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKChronicle 9781452109695 -
TACO MEXICAN STYLE – Tacos på riktigt – alla...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Bonnier Fakta. 2014. 156 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Chili, avokado, spiskummin, lime, koriander ... Det är några av smakerna i riktiga tacos, det vill säga mexikanska tacos.
• Mexikanska tacos är snygg, tuff, opretentiös och snabblagad plockmat proppfull med fantas läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243116
- Titel
- Taco mexican style : tacos på riktigt : alla recept du behöver
- Författare
- Eriksson, Malin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chili, avokado, spiskummin, lime, koriander … Det är några av smakerna i riktiga tacos, det vill säga mexikanska tacos. Mexikanska tacos är snygg, tuff, opretentiös och snabblagad plockmat proppfull med fantastiska smaker – mat som gjord för att umgås och ha trevligt kring. Dessutom är den lätt att variera. Vegetarianer, köttälskare eller fiskälskare – med Taco mexican style kan alla fylla sina varma tortillabröd med vad de gillar. Lägg till en het salsa, en fyllig guacamole, krispiga grönsaker och kanske lite sangrita att dricka och Mexiko känns plötsligt inte så långt borta. Är det tjej- eller grabbmiddag eller kanske en hejdundrande fiesta på gång? Bjud på tacos! Malin Eriksson, food concept explorer och flitig Mexikoresenär, har samlat alla recept du behöver för den äkta och kompletta mexikanska matupplevelsen: fyllningar, salsor, tortillabröd, drinkar och tilltugg, guacamoles … Njut till exempel av spännande fyllningar som mexikansk pulled pork, kyckling, havskräftor eller kantareller. Eller varför inte lax, bönor, broccoli eller bläckfisk? Men ibland handlar det förstås bara om tacos till familjens fredagsmys och då kanske det räcker med en eller två goda fyllningar tillsammans med smakrika tillbehör. Här finns recept för grillen, ugnen och spisen. Men även recept som inte kräver någon el alls för tillagning. För en dubbel tacoupplevelse kan man dessutom till dessert bjuda på en av bokens söta tacos, till exempel ananastacos med hallonsalsa. Det här är tacos som i Mexiko, som de ska vara på riktiga råvaror. Upptäck hur tacos gör det extra lätt att njuta av matlagning, måltid och sällskap!
–– FÖRLAGSNY! –– Bonnier Fakta 9789174243116 -
The Deen Brothers Cookbook
ISBN 9780696233968
Nyskick. –– 3 för 2 –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
ABSOLUT NYSKICK, ren och fräsch, se fler bilder! Lite kantveck på skyddsomslaget. ---- Språk: Engelska. Antal sidor: 224. Utg.datum: 2009. Förlag: Mer läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780696233968 -
COUNTRY COOKING med Jill i Nashville
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2014. 159 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst men CD saknas! ––
När Jill Johnson vill koppla av från turnélivet lagar hon mat.
• I köket släpper hon fram samma passion och kreativitet som i sin musik, och i Country Cooking bjuder hon på allt från handtrillade köt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785078
- Titel
- Country cooking : med Jill i Nashville
- Författare
- Johnson, Jill
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 293 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1125 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Jill Johnson vill koppla av från turnélivet lagar hon mat. I köket släpper hon fram samma passion och kreativitet som i sin musik, och i Country Cooking bjuder hon på allt från handtrillade köttbullar och rökiga revben till fabulösa hamburgare, hemgjord lemonad och grillade marshmallows. Allt serverat till toner av sorgsna countryballader och uppsluppen honky tonk. I boken väljer Jill ut sina personliga receptfavoriter från sin amerikanska repertoar, oavsett om det handlar om flamsig barbequefest med låtskrivarkompisarna eller färgsprakande grönsaksfester med inspiration från Södern. Följ med Jill Johnson på en unik resa till countrymusikens vagga, illustrerad med Ulrika Ekbloms enastående foton. Upplev känslan av spontandans vid ladan, nygrillade majskolvar och livemusik på hörnet. I Nashville kan allt hända. Både på scenen och vid spisen. CD-skiva medföljer boken.LÅTLISTA "COUNTRY JAM"1. NIGHT FLYER2. IF I NEEDED YOU3. QUEEN OF HEARTS4. JUKEBOX IS HAPPY HERE5. NOT CAUSE I WANTED TO6. ORPHAN GIRL7. GOING DOWN TO THE RIVER8. LOVE HURTS9. LOVE IS A ROSE10. AIN'T GOT A PRAYER
Ica Bokförlag 9789187785078 -
COUNTRY COOKING med Jill I Nashville – Med CD...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2014. 159 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Med CD! – Stort format, ca 23x29 cm! – Se fler bilder! ––
När Jill Johnson vill koppla av från turnélivet lagar hon mat.
• I köket släpper hon fram samma passion och kreativitet som i sin musik, och i Country Cook läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785078
- Titel
- Country cooking : med Jill i Nashville
- Författare
- Johnson, Jill
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 293 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1125 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Jill Johnson vill koppla av från turnélivet lagar hon mat. I köket släpper hon fram samma passion och kreativitet som i sin musik, och i Country Cooking bjuder hon på allt från handtrillade köttbullar och rökiga revben till fabulösa hamburgare, hemgjord lemonad och grillade marshmallows. Allt serverat till toner av sorgsna countryballader och uppsluppen honky tonk. I boken väljer Jill ut sina personliga receptfavoriter från sin amerikanska repertoar, oavsett om det handlar om flamsig barbequefest med låtskrivarkompisarna eller färgsprakande grönsaksfester med inspiration från Södern. Följ med Jill Johnson på en unik resa till countrymusikens vagga, illustrerad med Ulrika Ekbloms enastående foton. Upplev känslan av spontandans vid ladan, nygrillade majskolvar och livemusik på hörnet. I Nashville kan allt hända. Både på scenen och vid spisen. CD-skiva medföljer boken.LÅTLISTA "COUNTRY JAM"1. NIGHT FLYER2. IF I NEEDED YOU3. QUEEN OF HEARTS4. JUKEBOX IS HAPPY HERE5. NOT CAUSE I WANTED TO6. ORPHAN GIRL7. GOING DOWN TO THE RIVER8. LOVE HURTS9. LOVE IS A ROSE10. AIN'T GOT A PRAYER
Ica Bokförlag 9789187785078 -
The New GLORIOUS AMERICAN FOOD – A Collection...
Inbunden bok. Welcome Enterprises. 2005. 351 sidor.
ISBN 9781932183740
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Obet. kantmärken på omslaget. Format ca 21x26 cm. – Se fler bilder! –– This is a beautifully produced tribute to American cuisine offering 275 recipes, divided by region, which represent the best of traditional and contemporary cook läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWelcome Enterprises 9781932183740 -
Out of NEW NOVA SCOTIA KITCHENS – Best-loved...
Inbunden bok. Formac. 2015. 159 sidor.
ISBN 9781459503922
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst men har en liten notering på smutssidan. – Format ca 21x26 cm. – Se fler bilder! –– There are many great classics of down-home Maritime cooking, handed down for generations. Based on fresh, local, plentiful produce, these are läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFormac 9781459503922 -
AMERIKAS BÄSTA MAT – Pajer, soppor, sallader,...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2009. 160 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! –– I AMERIKAS BÄSTA MAT HITTAR DU 112 INSPIRERANDE RECEPT FRÅN HELA USA FROM CALIFORNIA TO THE NEW YORK ISLAND.
Det roliga med att leta upp Amerikas bästa mat är att uppgiften är nästan omöjlig. I USA har mattrad läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430704
- Titel
- Amerikas bästa mat : pajer, soppor, sallader, barbecue, sandwiches & bakverk
- Författare
- Jane Whitman Tierney - Jens Retlev - Agneta Weiland - Jan Gradvall
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 276 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 998 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I AMERIKAS BÄSTA MAT HITTAR DU 112 INSPIRERANDE RECEPT FRÅN HELA USA FROM CALIFORNIA TO THE NEW YORK ISLAND.
Det roliga med att leta upp Amerikas bästa mat är att uppgiften är nästan omöjlig. I USA har mattraditioner från världens alla hörn mötts och inspirerat varandra. Här krävs en matentusiast med överblick för att hitta rätt. Vår heter Jane Tierney, välrenommerad kock med brinnande intresse för mat och mattraditioner och en välfylld receptsamling. Tillsammans med henne och hennes kollega Jens Retlev har vi valt de vackraste och godaste pajerna, de fräschaste salladerna, de hetaste grillrätterna, de mest spännande sopporna och de smarrigaste coffee shop-kakorna. Allt är lagat och fotograferat på plats i USA. Bläddra och se på bilderna.
Recepten är enkla att följa (du hittar råvarorna i en välsorterad butik). Och du behöver inte vara stjärnkock för att lyckas bara du läser igenom hela receptet innan du sätter igång.
Ex på rätter; Grönsakspaj från Kalifornien, Pumpapaj, Waldorf och Caesars sallad, New England Clam chowder, kall melonsoppa från västkusten, grillade grönsaker med vinigrett och getost, grillad pizza, hamburgare, marmorerad cheesecake, apelsinscones, bagel med grönsaker mm.
Ica Bokförlag 9789153430704
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn