-
DRAKAMÖLLANS KÖK
Inbunden bok. Drakamöllan förlag. 2008. 264 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
"I boken bjuder vår dåvarande kökschef Eve Maltais och gårdshotellets ägare Ingalill Thorsell på sina bästa recept för vardag såväl som fest med fokus på vår och sommar. Man kan också läsa om gårdens hist läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163325311
- Titel
- Drakamöllans Kök
- Författare
- Ingalill Thorsell - Eve Maltais - Lars Strandberg - Ronnie Nilsson
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
Drakamöllan förlag 9789163325311 -
VINTERNS GODA TING • Maten • Julen • Blommorn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1995. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obetydliga märken på skyddsomslaget. –– Se fler bilder! ––
Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.
• Recepten handlar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134515598
- Titel
- Vinterns goda ting
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 238 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 945 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middagar i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
Albert Bonniers Förlag 9789134515598 -
KORV – Den godaste korven stoppar du själv –...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 111 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obetydliga ytmärken på pärmarna. –– Se fler bilder! ––
Korv med äkta vara – du vet vad korven innehåller när du har stoppat den själv.
• När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsme läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241433
- Titel
- Korv : den godaste korven stoppar du själv - redskap, råvaror, teknik
- Författare
- Franzén, Kristofer
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 205 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 541 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När intresset för matens ursprung ökar och medvetenheten om de onödiga livsmedelstillsatserna får många att ta sig tid att baka med egen surdeg, hellre än att köpa industrilimpan i snabbköpet, faller det sig naturligt att fråga sig om man inte också kan göra sin egen korv. Det kan man, och det blir så otroligt gott!I princip kan man tillverka korv hemma i köket utan något annat än en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir betydligt enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren. I Korv lär Kristofer Franzén ut hur hela korvstoppningsprocessen går till, hur viktigt det är med hygien och varför temperaturen påverkar korvens konsistens. Här finns recept på bland annat salsiccia, chorizo och ölkorv, smaksatta med salvia, citron eller svamp, men också på de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.Stefan Wettainens vackra matbilder får det att vattnas i munnen, samtidigt som de på ett instruktivt sätt visar hur processen går till, från råvaran till den färdiga korven.
Bonnier Fakta 9789174241433 -
SWISS CHEESE – Origins, Traditional Cheese Va...
Inbunden bok. Shoppenkochen. 2010. 343 sidor.
ISBN 9783033026162
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Pärmarna är något blekta i underkant. – Mindre kant- och ytmärken på skyddsomslaget. – Mycket stort format, ca 23x31x3 cm! – Se fler bilder! ––
"The new, definitive guide to Swiss Cheese In the last few years, t läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKShoppenkochen 9783033026162 -
BULLAR & BÅNG – Tjugo artister och deras egna...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Stålboms konditori. 2012. 195 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Ett konditori i Falkenberg som konsertarrangör, eller en konsert arrangör som också är ett konditori? Nu råkar det omfat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163709630
- Titel
- Bullar & bång
- Författare
- Holmgren, Björn - Carlsson, Magnus
- Förlag
- Stålboms konditori
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 233 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- The Soundtrack of our lives (TSOOL) låter oss följa med på en middag i Innsbruck där de möjligen blev serverad en riktigt bra Osso buco. Det är vad de tror sig minnas. Med stor sannolikhet serverades i alla fall en grym risotto!
Niklas Hjulström (Cue) berättar om hur familjen bilade till morföräldrarna på Gotland på 60-talet och hur han och systern turades om att sova på hatthyllan eller i den bäddade bakluckan!
Kristian Harborg (Hoffmaestro) berättar hur han skär vitlök med rakblad, grillar salsiccia och gör köttbullar, allt efter inspiration från italienska maffiafilmer!
–– FÖRLAGSNY! –– Stålboms konditori 9789163709630 -
DE SUBLIME / the sublime / 25 – Utvalgt fra t...
Inbunden bok. Bent C Forlag Aps. 2014. 249 sidor.
ISBN 9788799562138
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obet. ytslitage på pärmarna. – Stort format, ca 24x34 cm! – Se fler bilder! ––
Bogen indeholder beskrivelser, fotos, illustrationer, menukort fra besøg på ikke færre end 25 af verdens bedste restaur läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBent C Forlag Aps. 9788799562138 -
MATLUST för barn 0–6 år
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Bonnier / Vi Föräldrar. 2008. 255 sidor.
ISBN 9789189346901
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! ––
Redan en nyfödd bebis har koll på vad som är viktigt här i livet - nämligen mat! När barnet läggs på sin mammas mage börjar det på eget initiativ kravla sig upp mot bröstet. Den långa matresan har börjat.
• Under b läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! – Bonnier / Vi Föräldrar 9789189346901 -
DEN GODA VINTERMATEN
Inbunden bok. Bonnier. 1999. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– ABSOLUT NYSKICK! – Obet. yt- och hörnmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! ––
Varma recept för kalla dagar. Vinterns kokbok innehåller ö läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568573
- Titel
- Den goda vintermaten
- Författare
- Hensley, Nina Dreyer - Hensley, Jim - Løwe, Paul - Thomassen, Ingeborg - Hensley, Nina Dreyer - Stenmark, Cajsa
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Bonnier 9789100568573 -
SNOWFLAKES AND SCHNAPPS
Häftad bok. Murdoch Books. 2010. 288 sidor.
ISBN 9781741969979
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Stort format, ca 24x28x3 cm! Mjuka pärmar med invikta flikar. – Se fler bilder! ––
Join Jane Lawson as she takes you on a culinary journey through the magnificent cold-climate cuisines of northern, central and east läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMurdoch Books 9781741969979 -
SNABB SUND MAT – Enkla vardagsrecept av Kockl...
Inbunden bok. Prisma. 2005. 200 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Snabb mat behöver inte betyda fet och dålig mat, vilket Kocklandslaget visar i den här boken. Bra, sund och god vardagsmat går också snabbt att laga de flesta av bokens recept tar inte längre tid läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844527
- Titel
- Snabb sund mat : enkla vardagsrecept av Kocklandslaget
- Författare
- Boström, Donald - Berglund, Pelle - Klötzke, Gert - Herlev Hansson, Mathias - Svenska kocklandslaget
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Snabb mat behöver inte betyda fet och dålig mat, vilket Kocklandslaget visar i den här boken. Bra, sund och god vardagsmat går också snabbt att laga de flesta av bokens recept tar inte längre tid än trettio minuter. Och låt er inte luras av de snygga uppläggningarna på tallrikarna det är inte krångligare att tillaga för att det ser snyggt ut.
Gert Klötzke, Mathias Hansson från Kocklandslaget presenterar tillsammans med Donald Boström 84 recept på middagar, luncher, frukostar, mellanmål och desserter. Enkla råvaror och lättalternativ ger sunda måltider.
Här finns också hjälpguider om vad de olika knivarna i köket ska användas till, vilka basverktyg som underlättar arbetet i köket eller vilka ingredienser ett bra basskafferi bör innehålla.
Ansvaret för vad vi äter blir mycket konkret när vi lagar mat till våra barn, som tryggt litar på sina föräldrar och äter den mat som ställs fram på bordet. En stor del av våra barns hälsa och välbefinnande resten av sina liv avgörs av vad just jag lägger upp på deras tallrikar idag. Det ansvaret måste vi ta nu.
Med den här boken vill vi visa hur man kan äta klokt men fortfarande gott. Vi bannlyser inte fett, tvärtom fett spelar en viktig roll i vår kost under förutsättning att det är rätt fett i rätt mängd. Men några enkla regler är att vi använder lättalternativ när det finns möjlighet. Lättyoghurt, Kessela, lätt creme fraiche och så vidare. En måltid utan grönsaker är inte heller någon riktig måltid.
Vår förhoppning är att vi tillsammans kan vända snabbtrenden och lyfta de svenska hushållens gastronomiska nivå, som det så vackert heter, till en godare och sundare trend. Det här är en bok för många!
Prisma 9789151844527 -
JØDISK MAT PÅ NORSKE FAT – En kulturhistorisk...
Inbunden bok. Press. 2009. 203 sidor.
ISBN 9788275473552
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. hörnmärke på pärmen.) – Se fler bilder! ––
Forfatteren har her samlet de beste oppskriftene fra de norske jødenes mattradisjoner - oppskrifter og matskikker som har gått i arv.
• Til rettene er det knyttet h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPress 9788275473552 -
KITCHEN HERO – Bringing cooking back home!
Inbunden bok. Collins. 2011. 223 sidor.
ISBN 9780007383023
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! ––
Fresh, young and full of enthusiasm, Donal Skehan is a real cooking talent. His passion for simple, healthy, delicious home cooking will inspire novices and mo läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCollins 9780007383023 -
ÄT MIG!
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Albert Bonniers Förlag. 2006. 199 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Guldglittrande klotband. – Se fler bilder! ––
Det senaste decenniets kokböcker har inte sällan varit en orgie i bilder, och stora som soffbord. Erik Videgårds Ät mig! är på ett mycket tilltalande sätt den totala motsatsen.
• I Ät mig! läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100109004
- Titel
- Ät mig!
- Författare
- Videgård, Erik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 217 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det senaste decenniets kokböcker har inte sällan varit en orgie i bilder, och stora som soffbord. Erik Videgårds Ät mig! är på ett mycket tilltalande sätt den totala motsatsen. I Ät mig! skildrar Erik Videgård restaurangvärldens innersta väsen; såväl de positiva som de negativa sidorna. Han öppnar annars stängda dörrar in i krogköken, berättar hemligheter från de klassiska krogarna och nattklubbarna, och bjuder på recept med allt från tranchering till obskyra vietnamesiska godsaker. Texten talar, möt kokboken som skönlitteratur! Det finns inga bilder, utan texten i Gabor Palotais typografi är källan till inspiration. Ät Mig! är en minst sagt annorlunda kokbok, ett inspirerande samarbete mellan författare och formgivare.
–– FÖRLAGSNY! –– Albert Bonniers Förlag 9789100109004 -
10 ANLEDNINGAR ATT INTE BJUDA HEM FOLK (och 1...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– The Book Affair. 2019. 143 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Signerad av författarinnan! –– Se fler bilder!
Tänk om ingen kommer? Tänk om gästerna inte tycker om maten? Tänk om det blir stelt? Tänk om ingen tackar ja när jag bjuder in, tyvärr är alla sjuka och då struntar jag i att ha middag och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198499353
- Titel
- 10 anledningar att inte bjuda hem folk (och 10 sätt att göra det ändå)
- Författare
- Haag, Martina
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 618 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk om ingen kommer? Tänk om gästerna inte tycker om maten? Tänk om det blir stelt? Tänk om ingen tackar ja när jag bjuder in, tyvärr är alla sjuka och då struntar jag i att ha middag och går på bio istället, men då sitter flera av dom i salongen och försöker gömma sig bakom sina godispåsar? 10 anledningar att inte bjuda hem folk är en handbok för dig som behöver hjälp att komma över tröskeln. För egentligen finns det inga perfekta middagar med perfekt dukat porslin och perfekt fönad värdinna och perfekta artiga gäster som sitter alldeles perfekt raka i ryggen och konverserar med perfekt grammatik. Och om det hade det funnits, så hade de bjudningarna varit ganska tråkiga. Det är det operfekta och lättsamma som är roligt. Och som gör att dina gäster vågar bjuda tillbaka. Martina Haag är prisbelönt författare med miljontals sålda böcker. Hennes kritikerrosade roman Det är något som inte stämmer röstades fram som Årets bok 2016. Martina skriver också filmmanus och har spelat huvudrollen i flera filmer baserade på hennes egna romaner. 10 anledningar att inte bjuda hem folk (och 10 sätt att göra det ändå) är hennes andra kokbok. Briljant. BTJ:s recensent Erika Storme Martinger ger boken helhetsbetyg: 5 Hela boken är otroligt färgglad och snygg. Dessutom är texterna genomgående roliga med stor distans och glimten i ögat. en kokbok som gör mig riktigt glad.
–– FÖRLAGSNY! –– The Book Affair 9789198499353 -
MERA FREDAGSGOURMET – 140 nya recept ur Allt...
Inbunden bok. Allt om Mat / Prisma. 2005. 159 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – (Obetydliga hörnmärken på pärmarna.) – Stort format, ca 22x29 cm! –– Se fler bilder! ––
”Visst är fredagen lite speciell. Arbetsveckan är avslutad och helgen ligger orörd framför oss. En anledning att duka läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189346688
- Titel
- Mera Fredagsgourmet - 140 nya recept ur Allt om mat
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Allt om Mat / Prisma 9189346688 -
VÄRLDENS BÄSTA OSTAR OCH VINERNA DÄRTILL
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 144 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obetydliga ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
Ost är gott. Vin är gott. Ost och vin tillsammans kan vara fantastiskt, omvälvande gott – om du hittar den perfekta kombinationen.
• Nu kommer boken som visar dig v läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246261
- Titel
- Världens bästa ostar och vinerna därtill
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 761 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ost är gott. Vin är gott. Ost och vin tillsammans kan vara fantastiskt, omvälvande gott – om du hittar den perfekta kombinationen.Nu kommer boken som visar dig vägen till de allra största upplevelserna i ostarnas och vinernas värld. I VÄRLDENS BÄSTA OSTAR och vinerna därtill presenterar ostmästaren Vincent Lefèvre på berömda ostfirman Androuet ett 60-tal av världens allra godaste ostar, och prisbelönte vinskribenten Håkan Larsson har valt ut det perfekta vinet till var och en. Aldrig har det varit så enkelt att finna den stora njutningen!Men VÄRLDENS BÄSTA OSTAR är mycket mer än en användbar guide. Med passion och djup kunskap berättar Vincent Lefèvre om de olika ostarnas karaktär, historia och bakgrund, en spännande resa i geografi och kulturhistoria. Här handlar det om hantverk och gårdsproduktion, inte industri.Tyngdpunkten ligger givetvis i Frankrike, men här finns också många ostar från andra länder – även Sverige. Många är gamla bekanta, andra mindre kända som kanske blir din nya favorit.Håkan Larsson knyter an till Vincents personliga ton, bidrar med egna erfarenheter från 25 års matjournalistik och ger en bakgrund till varför just det utvalda vinet är i harmoni med osten. Allt med den lättsamma pedagogik som är hans signum. Vinerna finns i Systembolagets sortiment och presenteras med varunummer och pris – det är lätt att göra rätt. Även öl, cider och sprit finns med bland dryckesförslagen – det som smakar bäst i varje fall.
Bonnier Fakta 9789174246261 -
NJUTA – Marmiterna, Gastronomin och Måltiden
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 2021. 176 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Stort format, ca 24X32 cm! – Se fler bilder! ––
Äntligen en riktigt annorlunda bok om mat, dryck, härliga middagar, händelserika mat & vinresor och inte minst fina krogupplevelser.
• Marmiterna i Helsingkrona är en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185759118
- Titel
- Njuta : marmiterna, gastronomin och måltiden
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 327 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I världsfinalen av Gourmand World Cookbook Award 2022 har NJUTA utsetts till världens bästa bok i klassen Food & Drink. Detta i konkurrens med böcker från över 60 länder.NJUTA har vunnit i kategorin Livsstilslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2021.Motiveringen: Marmiterna är en grupp matglada skåningar som snart i 50 år träffats för att laga mat, resa, äta och verkligen njuta av generös köksglädje. Festliga essäer av matkändisar varvas med aptitretande recept och lockande reseskildringar. Så klart läsaren blir sugen!NJUTA har fått pris från Gourmand Awards 2021 i klassen Food & Drink - och går vidare till den internationella tävlingen."Den perfekta boken för seriösa hemmakockar. En inspirationsbok som med avstamp i gastroföreningen Marmiterna berättar om matlagning, middagar och resor. Dessutom medverkar ett flertal kända matprofiler, däribland Niklas Ekstedt och Tina Nordström, i personliga essäer." SVENSKA DAGBLADET En inspirationsbok för alla som gillar mat och matlagning. Äntligen en riktigt annorlunda bok om mat, dryck, härliga middagar, händelserika mat & vinresor och inte minst fina krogupplevelser. Marmiterna i Helsingkrona är en gastronomisk förening med tjugofem verkligt matlagningskunniga herrar, proffs såväl som amatörer. Med föreningens snart 50-åriga verksamhet som utgångspunkt görs i boken en fördjupning inom två huvudområden; Gastronomin och Måltiden. Gastronomin med råvarorna, förberedelserna, matlagningen och presentationen. Landningsplatsen måltiden, målet och tiden, med alla dess sociala och sinnliga aspekter. En inspirationsbok om att NJUTA i kök och vid bord. Berättelser, erfarenheter och upplevelser i essäform, kompletterade med berättelser av flera av Sveriges största matprofiler som Tareq Taylor, Tina Nordström och Niklas Ekstedt om gastronomin och måltiden. Dessutom med välkända gästskribenter från olika delar av den gastronomiska världen. En inspirationsbok, inte en kokbok. Inte heller en lärobok, men en bok med så mycket lärdom. Kort sagt, en intressant bok om riktigt god mat, inspirerande matlagning och glada måltider. Full av läckra bilder.Ur innehållet: Marmiterna En gastronomisk förening är född Köksmästare för en kväll På resa med Marmiterna. Med kärlek till köket Gastronomin Frantzén gastronomisk historia Bland stjärnor och tapas I El Bullis fotspår Från gurkskivor till granskott Angus, Wagyu och Limousin Havets rikedom och dess årstider Växtrikets magi, naturens energi Att prova kaviar Världens dyraste rödvinssås Mise en place att förbereda matlagning Måltiden Långlunchen den perfekta måltiden Minnen från Nonnas kök Hyllning till familjemåltiden Från jord till bord Att bedöma en krog Duka för måltid Serveringens viktiga tumregler Mat och vin i symbios Alternativa måltidsdrycker La Grappa.Sagt om boken:ÅRETS GASTRONOMISKA UPPLEVELSE! Titeln på detta praktverk är så passande. Denna bok tar oss till krogen på ett nytt och väldigt inspirerande sätt. Det är inte en kokbok signerad kända kockar. Det är en fullmatad bok med njutning kopplad till matlagning, dryck och krogupplevelser. FEMINA "En antologi med texter om mat, dryck, resor, krogar. Här ryms personliga berättelser av t.ex.Tareq Taylor, Niklas Ekstedt, Tina Nordström och många fler. En högst njutbar bok att bläddra i och läsa där det faller en in". ALLT OM VIN "En bok som slår ett slag för måltiden som den viktiga samlingspunkten, om konsten att njuta god mat med alla sinnen och en fin dokumentation av en nästan 50-årig förening som verkar vara i högform. Här finns inga recept, men inspirationen flödar ändå från boksidorna och det mycket rika bildmaterialet". BIBLIOTEKSTJÄNST "En verkligt fin bok för alla som gillar mat och matlagning. Antologiupplägget är mycketintressant. Befriande med en riktig gastronomisk bok som inte fokuserar på recept utan helt på att njuta". NEWS55 Njuta är ingen kokbok utan fylld av fina essäer om matens historia och utveckling. Författarna har lyckats hitta en röd tråd där filosofiska tankar, smakminnen och personliga upplevelser bakas ihop till en bok att helt enkelt njuta av. GOURMET En imponerande manifestation. I denna bok manar Marmiterna till ständigt nya strävanden mot en förståelse av gastronomin och måltiden som en konstnärlig spegling av människan. KARSTEN THURFJELL, Gastronomiska Akademien. Inspirerande läsning om matlagning och den kunskap som kommer ur att arbeta i ett kök tillsammans, och att dela gemensamma måltidsupplevelser. RICHARD TELLSTRÖM, måltidsforskare. Njuta / / en kitchen table book. Den är en hyllning till gemenskapen och gastronomin. I många och lagom långa texter, antologier, berättas det om upplevelser inom matlagning, mängder av middagar, restaurangbesök, mat- och vinresor och lite till. En bok att inspireras av, att njuta av helt enkelt. TASTE MAGAZINE
Millhouse Förlag 9789185759118 -
Tom Kerridge's BEST EVER DISHES
Inbunden bok. Absolute Press. 2014. 304 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! ––
'Every day I try to make each dish as good as it can be: my personal best ever. I like getting the balance of taste and texture just right, using familiar ingr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781472909411
- Titel
- Tom Kerridge's Best Ever Dishes
- Författare
- Kerridge, Tom
- Förlag
- ABSOLUTE PR
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- English
Absolute Press 9781472909411 -
BACON NATION – 125 irresistible recipes
Häftad bok. Workman Publishing. 2003. 320 sidor.
ISBN 9780761165828
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Is there any ingredient more beloved than bacon? The smell of bacon sizzling in the morning has got more people out of bed than the loudest alarm clock. It's a must-have in a BLT, turkey club, Cobb s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWorkman Publishing 9780761165828 -
NATURENS LÄCKERHETER
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2004. 192 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! ––
Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen är utgångspunkten för denna bok. Vi får lära oss känna igen och anrätta vilda kryddväxter, ogräs, bär oc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842707
- Titel
- Naturens läckerheter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu i kartonnage! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen är utgångspunkten för denna bok. Vi får lära oss känna igen och anrätta vilda kryddväxter, ogräs, bär och svamp. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag - boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd - allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen! Och givetvis får vi tips om hur vi kan torka, frysa och konservera alla vårens, sommarens och höstens läckerheter. Fotograf är Anders Pedersen.
Prisma 2 9789151842707 -
VÅRT SVENSKA MATARV – En kärleksförklaring
Inbunden bok. Bokförlaget Arena i samarbete med Årets Kock. 2002. 495 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Format, ca 17x24x4 cm. – Se fler bilder! –– Lär känna våra bästa kockar som tillsammans med matglada skrivare och skildrare av den svenska mattraditionen tar dig med på en resa i vårt svenska m läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178431731
- Titel
- Vårt svenska matarv : en kärleksförklaring
- Författare
- Lewander, Annica - Flygt, Torbjörn - Föreningen Årets kock
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 495 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 1464 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär känna våra bästa kockar som tillsammans med matglada skrivare och skildrare av den svenska mattraditionen tar dig med på en resa i vårt svenska matarv. Kärleken till vår mat och musten i berättandet är den här bokens själ.
Du får 120 klassiska recept uppdaterade av kockarna i föreningen Årets Kock, bland andra Michael Björklund, Anders Dahlbom, Jonas Dahlbom, Fredrik Eriksson och Christer Lingström. Bland de medverkande författarna märks Carl Johan De Geer,Marie Hermansson, Maja Lundgren,Mikael Niemi och Bodil Malmsten.
Bokförlaget Arena i samarbete med Årets Kock 9789178431731 -
CORDIALLY INVITED –
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Hodder & Stoughton. 2018. 256 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– From Zoe Sugg - record breaking author and lifestyle content creator - comes Cordially Invited, a blueprint for making an event and a memory out of each day. Packed full of Ideas, inspiration and DIYs for making any d läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781473687776
- Titel
- Cordially Invited
- Författare
- Sugg, Zoe
- Förlag
- Hodder & Stoughton
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 192 x 252 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- For as long as Zoe Sugg can remember she has loved welcoming friends & family into her home, whether it's to celebrate someone else's big day or just being with friends, there is nothing she enjoys more than putting her energy into making any occasion special.In Zoe's eyes the best thing about getting people together is there really is no right or wrong way: maybe you want to plan a throw-everything-at-it shindig, or simply make a special effort for one guest. Mostly it's about how people feel when they're in your company. How the smallest of gatherings can feel momentous, and the biggest of parties can feel intimate.Over the years Zoe has shared glimpses of this side to her in her videos, with millions of viewers taking daily inspiration from her life. In Cordially Invited she shares her best and never seen before ideas in print. Divided into seasons, and woven through with Zoe's own stories and memories, this book reveals her favourite events - big or small - throughout the year and how to celebrate them in style.From practical ideas for how to feed your guests and hacks for unexpected get-togethers to simple but impressive DIYs and those personal touches people will remember, Cordially Invited is Zoe's blueprint for making an event and a memory out of each day.
–– FÖRLAGSNY! – Hodder & Stoughton 9781473687776 -
HEDONISTEN
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2015. 239 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obetydliga ytmärken på lite känsliga pärmarna. – Stort format, ca 23x31 cm! – Se fler bilder! ––
Detta är en bok om åtta middagar. Åtta gastronomiska tillfällen i våra liv där återhållsamhet ses som en sty läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137875
- Titel
- Hedonisten
- Författare
- Crespi, Daniel
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 318 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Svenska Publishing-priset 2015 i kategorin Fackbok med motiveringen: "För ett coolt omslag, personligt skrivna texter och skicklig bildjournalistik - matpornografi på högsta nivå."
"Hedonisten är lätt årets mat- och kokbok hittills. Den ska upplevas."
Umeå Tidning
Detta är en bok om åtta middagar. Åtta gastronomiska tillfällen i våra liv där återhållsamhet ses som en styggelse och lagom är ett bannat ord. Dessa middagar är överdrivet överdådiga, ytterst oförståndiga, vansinnigt personliga och genomförda utan någon som helst tanke på en eventuell morgondag. Åtta tydliga avtryck av våra personligheter som matlagare och livsnjutare. Vi har förevigat dessa tillfällen när vi hänger oss åt mat och dryck med en stor nypa extra allt. Det är middagar starkt färgade av våra hårt hedonistiska själar med den godaste mat och dryck som vi tycker Moder Jord kan uppbringa.
Man kan kalla den här boken vad man vill, en hedonists handbok, en matpundares dagbok eller kanske, om man känner sig lite sådär lagom och mellanmjölk, några dårars dinerande, men den är framförallt en bok som inte är lik någon annan. En bok för och med riktiga bon vivants som lever livet, äter, dricker och röker som om morgondagen aldrig skulle komma. En gastropornografisk skapelse av sällan skådade mått, en hedonistisk bibel eller rätt och slätt bara 240 sidor Crespi & Einarsson. Detta, kära vänner, är Hedonisten. Skål för fan!
Middagarna:
Kaviar
En alltför ovanligt förekommande, episk, djupgående och livsfulländad middagstillställning över några kilo av den mest mytomspunna delikatessen av dem alla: störkaviaren.
Haute cuisine
Klassisk och perfekt mat i extrem lyxförpackning. Den här maten är vårt egentliga arv, ett arv som ytterst få varken kan eller vill förvalta men som ohyggligt många älskar.
Smörgåsbordet
Ett grande spectacle av sällan skådat mått. En middag som osar av vackert, svenskt mathantverk där Tore hela tiden sitter på axeln.
Vinmiddagen
24 magnumflaskor av monumentalt läcker druvjuice vävs in och lägger grunden för en bombastisk middag av sällan uppätet, men definitivt uppdrucket, slag.
Pre rigor mortis
Den ultimata och mest respektfulla jaktmiddagen. En jakt, ett djur, en slakt och sisådär tolv serveringar på det fortfarande kroppsvarma djuret innan den förargliga likstelheten inträder.
Mårten gås med extra allt
En gåsamiddag som skulle få självaste Edward Persson att blekna. En ytterst steroid, sydsvensk-osande, gourmandmiddag med en av våra finaste mattraditioner som grund.
Köttslöjd
En charkuterists och slaktares våta dröm. Den ädla konsten att förädla en gris till charkuterier av rang och sedan, 15 månader senare, laga en mathantverksspäckad slaktarmiddag.
En studie i entrecôte
Att fördjupa sig i den, på nötkreaturet, ädlaste styckdetaljen av dem alla är ett måste för den hedonistiskt hängivne. Ett snålvattendrypande svandyk i den marmorerade köttkonungens värld.
Dryck?
Alla, och då menar vi alla, middagar sköljs ner med ohemula mängder av passande drycker. Så detta verk handlar inte alls bara om mat utan precis lika mycket om hur man ytterligare förstärker middagsupplevelsen några rejäla snäpp tillsammans med goda drycker.
Daniel Crespi är lika delar restauratör, sommelier och hedonistiskt bokstavsbarn som ägnar sig åt att äta, dricka, röka och skriva sig genom livet. Till vardags driver han restaurangerna Djuret, Pubologi, Leijontornet 12 x 8, Tweed, The Burgundy och Svinet i Gamla Stan i Stockholm.
Mikael Einarsson är matlagare i själen, hängiven mathantverkare och fullfjädrad råvarufetischist. Han lagar, smakar och styckar sig igenom livet och ägnar sig åt köksmästargöromål på samma gastronomiska etablissemang som Crespi.
"Jag hoppas att den kan inspirera till fler hedonistiska val i livet, och lyfta mat-hedonismen i Sverige från sitt nuvarande stigmatiserade tillstånd."
Mattias Kroon, Sydsvenskan
"Den fotorika publikationen skildrar åtta stycken hämningslösa middagar och innehåller förutom 250 bilder av Calle Stoltz recept till samtliga rätter och kommentarer av krögaren själv."
Pelle Tamleht, Nöjesguiden
"Men Hedonisten är naturligtvins inte enbart ute efter att skaka om lagom-Sverige, det händlar faktiskt om två synnerligen kompetenta matkreatörer med tillgång till fantastiska råvaror."
Vin & Bar-JournalenJag hoppas att den kan inspirera till fler hedonistiska val i livet, och lyfta mat-hedonismen i Sverige från sitt nuvarande stigmatiserade tillstånd.
Sydsvenskan
Natur & Kultur 9789127137875 -
The RED DOT MELTING POT Cookbook – A Selectio...
Inbunden bok. International Cooking Club Singapore. 2017. 328 sidor.
ISBN 9789811145711
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Stort format, ca 23x30x3 cm! – Se fler bilder! ––
This cookbook showcases 223 recipes from over 1,000 International Cooking Club Singapore participants from 97 countries.
• Divided into 11 regions of the world, each recip läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKInternational Cooking Club Singapore 9789811145711 -
ÄGG – Recept & teknik
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Natur & Kultur. 2014. 192 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Det finns inget som är så gott som egg benedict frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127140066
- Titel
- Ägg : recept & teknik
- Författare
- Tove Nilsson
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg."
Elle Mat & Vin
"Ett måste för alla som älskar alla former av just ägg."
Svenska Dagbladet
"Höstens finaste kokbok. Gjord med mycket kunskap och värme. Köp den bara!"
Gomorron Sverige
Det finns inget som är så gott som egg benedict frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti.
Hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.
Det här är boken om ägg. Ägget som har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Jansson, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man.
Tove Nilsson är kock, matskribent och sommelier. Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkar i TV4 Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio där hon delar med sig av sina godaste recept och berättar om det senaste inom matvärlden. Ända sedan Tove åt sin första huevos rancheros på Shopsins i New York för 10 år sedan har hon velat göra en bok om ägg.
"Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg. En inspirerande bok om man älskar ägg - som ju har en sådan betydande roll i många härliga klassiker."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Här är boken du inte kan vara utan om du gillar ägg."
Granngården
"En väldigt häftig kokbok."
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
"En bok för såväl nördarna, som för gemene kokschef som ständigt misslyckas med att få till den perfekta konsistensen."
Vin & Bar-Journalen
"Grundlig, så kan man kort och precist beskriva Tove Nilssons nya ägg-epos."
MatMagasinetEn väldigt häftig kokbok.Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
–– FÖRLAGSNY! –– Natur & Kultur 9789127140066 -
SOPPA MED TILLBEHÖR
Inbunden bok. Lind & Co. 2013. 99 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! –– Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. A läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611977
- Titel
- Soppa med tillbehör
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. Att de dessutom oftast är både nyttiga och vänliga mot plånboken är ju ytterligare anledning till att börja laga soppa. Och tråkig mat? Nej då, en soppa kan vara både vacker och elegant. Hemligheten ligger i att förädla den och sedan servera den med ett spännande tillbehör. Ett bra recept och en rejäl stavmixer är det som behövs.
En soppa kan serveras på flera vis. En rejälare portion ger en god och mättande huvudrätt i sällskap med ett gott bröd och en god ost. En nättare portion serverad i ett vackert glas, en kopp eller mindre skål, med fina tillbehör som till exempel färska räkor eller ugnstorkad parmaskinka, blir lätt till en elegant och uppskattad förrätt.
Här i min bok, Soppa med tillbehör, finns ett 40-tal recept till goda soppor för alla tillfällen och årstider allt från den enkla tomatsoppan till den exklusivare jordärtskockssoppan, den efterlängtade nässelsoppan och den matiga köttsoppan.
Till samtliga soppor föreslår jag också ett lockande tillbehör. Vad sägs till exempel om ugnsrostade tomater, riven mozzarella, halstrade pilgrimsmusslor, pocherat ägg, rostad vitlök, knaperstekt bacon eller ett rustikt och saftigt hembakat bröd?
Goda råd bjuder jag också på liksom en romantisk tråd med vackra ting som hör soppa till. Så, jag är alldeles säker på att ni från och med nu kommer att älska att laga och servera er soppa!
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat, som utkom hösten 2012, vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider med Måltidsakademiens motivering: "En vackert iscensatt och redigt receptsatt handledning i att höja nivån på sin vardagsmat. Med några enkla handgrepp - och en nypa kärlek - blir allt definitivt godare." Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 9789174611977 -
LÅNGKOK
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 141 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom.
• Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243567
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.
Bonnier Fakta 9789174243567 -
VARJE DAG ÄR EN FEST – Catarina König – Vinna...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 104 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Rena smaker med elegans!
• När en matfashionista lagar mat blir det klassisk vardagslyx med rena smaker och snygga uppläggningar.
• Här finns Catarinas recept för en lyckad middagsbjudning, med alltifr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245486
- Titel
- Varje dag är en fest : vinnare av Sveriges Mästerkock 2016
- Författare
- König, Catarina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När en matfashionista lagar mat blir det klassisk vardagslyx med rena smaker och snygga uppläggningar. Här finns Catarinas recept för en lyckad middagsbjudning, med alltifrån fräscha drinkar, aptitretande mingelmat, goda förrätter, maffiga huvudrätter och söta desserter. Varje dag är en fest hos Catarina, och därför finns också hennes bästa vardagsrätter med en guldkant. Dessutom en bank av grundrecept på olika tillbehör samt en uppläggningsskola med de bästa tipsen för hur du kan få till riktigt fina uppläggningar. Följ Catarinas recept så blir det både snyggt och gott!
Bonnier Fakta 9789174245486 -
ÖSTERREICHISCHE KÜCHE – RELOADED
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Braumüller. 2014. 439 sidor.
ISBN 9783991001270
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Format ca 20x25x4 cm. – Se fler bilder! –– Zu Hause schmeckts am besten! Das findet auch Spitzenkoch Bernie Rieder und begibt sich auf eine kulinarische und historische Spurensuche quer durch Österreichs Küchen - nicht ohne innovative läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK– FÖRLAGSNY! – Braumüller 9783991001270 -
ÄTA INSEKTER – Entomaten och det stora protei...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Pug Förlag. 2018. 190 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar, och är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda.
• Följ med på journalisten Anders Engströms läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188699145
- Titel
- Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet
- Författare
- Engström, Anders
- Förlag
- Pug Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar, och är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda. Följ med på journalisten Anders Engströms spännande resa bland entreprenörer, forskare, in i vårt egna land och ut i världen. Inspireras också av nyskapande, nyttiga och spännande recept från Sveriges insektskock Ola Albrektsson.Äta insekter beskriver inte bara vikten av ett proteinskifte och varför det är så smart och hälsosamt att äta just insekter, utan berättar också historien om en helt ny bransch, om utmaningarna som omgärdar den och vad som egentligen krävs för att insekter på riktigt ska bli ett vapen i kampen för vår framtida miljö. Här läser du bland annat om de framtida proteinalternativen, de främsta skälen till att äta insekter och om hur äntligen västvärlden också börjat anamma insektsmat. Boken bjuder bland annat på en omfattande guide till ätbara insekter med råd kring hur du köper, odlar, samlar och tillagar framtidens föda.Anders Engström är journalist, föreläsare och webbdesigner med ett brinnande intresse för teknik, kulturer och hur vi alla kan utvecklas och bli bättre. Han är också grundare av bugburger.se en blogg om framtidens proteinkälla där han sedan 2014 delat med sig av den senaste forskningen och nyheterna kring insektsmat i en modern tid.
–– FÖRLAGSNY! –– Pug Förlag 9789188699145
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn