-
Fågeljägarens kokbok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840086
- Titel
- Fågeljägarens kokbok
- Författare
- Gert Klötzke - Torsten Mörner
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 288 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 000 jägare ser fram emot. Fågel på matbordet är dessutom något exklusivt som får det att vattnas i munnen på de flesta.
”Man tager en berömd mästerkock, en statsveterinär och en mästerfotograf och slår ihop deras intresse för jakt och mat. Krydda med de grå tinningarnas samlade kunskap och piffa till det hela med detaljerade styckningsscheman. Resultatet blir en fulländad kokbok för den jaktintresserade man eller kvinna som inte bara vågar sig på skogens konung utan även den egna spisen.”
Så skrev Mia Gahne, TT Spektra, om författarnas förra bok, Jägarens nya kokbok – från jakt till dukat bord.
Fågeljägarens kokbok är en pendang till den förra boken. Liksom tidigare beskriver boken hela kedjan från att viltet fälls till att köttet ska tillagas, nog så intressant även om man själv köper sin fasan i saluhallen. Olika jaktformer presenteras och ingående beskrivningar av hur man flår, styckar, saltar, röker, gravar, steker och kokar köttet finns också. De 33 fågelarter som jagas beskrivs med bland annat vikt, smak och karaktär på köttet.
Bokens andra del består av ett 60-tal recept på både traditionell och internationellt inspirerad mat till vardag och fest. Allt från färsfylld järpe till glaserat ejderbröst på sparrisbädd och karibisk cocktail med lättrimmat gåsbröst.
Prisma 1 9789151840086 -
Plocka tång & strandväxter : recept och tilla...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 204 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174290
- Titel
- Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning
- Författare
- Sjögren, Linnéa
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 268 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 847 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till årets Undervisningslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2022.
"... bör ha sin givna plats i hyllan hos alla som är intresserade av mat, miljö, hälsa och hav."
Strömstads Tidning / Norra Bohuslän
"Plocka tång & strandväxter fungerar både som väckarklocka för våra vatten och som tipsbok, där man lär sig när, var och hur man ska plocka och skörda tång - som ingång och ingrediens i mängder av olika rätter och smaksättare."
Gourmet
Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.
Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning – och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt.
Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat.
”Men tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinssons nyutkomna bok Plocka tång & strandväxter (Natur & Kultur) öppnar en helt ny värld.”
SvD Perfect Guide
”I Plocka tång och strandväxter guidar Linnéa Sjögren och Karolina Martinson oss till en modern matupplevelse med allt vad stranden har att erbjuda.”
Nya Rum
”I den här fina och inspirerande boken delar de [Karolina Martinson och Linnéa Sjögren] med sig av sina kunskaper för att få fler att upptäcka glädjen och nyttan med tång.”
BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174290 -
Kött : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Kakfatet : småkakor, mjuka kakor, kex & brödk...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 143 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174238
- Titel
- Kakfatet : småkakor, mjuka kakor, kex & brödkakor
- Författare
- Jakobsson, Petrus
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kakfatet är en av 25 böcker som fick Svensk Bokkonsts pris 2021.
”Här går vi gärna vilse medan vi vandrar runt i en sockersöt värld av toscakakor, kolasnittar och de lite bortglömda brödkakorna.”
Gourmet
Klassisk hemmabakning när den är som bäst, som en uppgraderad Sju sorters kakor eller kanske snarare Petrus blandband av favoritkakor. Petrus Bageri anses av många vara Sveriges bästa bageri. Varje dag ringlar långa köer som vill köpa bröd, brödkakor och inte minst småkakor.
Det är troligtvis det hantverksbageri som säljer flest småkakor i hela landet, ofta minst en vagn kakor varje dag. Det finns så mycket i ordet kaka att tycka om. Det är ett av de första orden vi lär små barn, vi bakar kakor i sandlådan och belönas och mutas med dem från tidig ålder.
Kakor dukas fram på de allra mest laddade dagar, som födelsedagar, julafton eller när det ska vara särskild festligt. De packas med på utflykter i skogen, till badet och i skidbacken. Dessutom finns det väl inget så starkt som doftminnet efter en viss kaka – schackrutor hos mormor, mandelkubb hos grannen och gammelfasters julkakor.
Förutom recept på klassiska kakor som syltkakor, kolasnittar, mjuk pepparkaka och toscakaka – alla i Petrus versioner – finns här även modernare varianter som salted chocolate rye cookie, Maryland cookies, salta kex till ost och marmelad och som bonus fantastiska brödkakor som tekakor, hålkaka och rågkaka.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174238 -
Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2012. 237 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242362
- Titel
- Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
- Författare
- Boudet, Sébastien
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1130 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du recept på franska maträtter – alla med en anknytning till bagarens kök. Till några recept finns även qr-koder som tar dig till filmer där Sébastien visar när han tillagar recepten.Med passion för surdeg Med hjälp av några få ingredienser kan du få en obegränsad panel av smaker, dofter och texturer. Du hittar allt från Frankrikes nationalsymbol, baguetten, till matbrödet som kan ersätta en hel måltid. den provencalska Fougassen. Dessutom avsnitt om hur du startar en surdeg, den viktiga autolysen och om redskapen som hjälper dig att lyckas.Bakverk och sötebröd Lär dig baka en perfekt croissant med frasiga toppar och krämigt inkråm. Desserter att dö för Allt från den franska äppelpajen där äpplet och smöret spelar huvudrollen, till den maffiga chokladbomben Death by chocolate.Bagarens mat Ett kapitel som rymmer både sydfranska specialiteter som confiterad anka och fransmännens svar på snabbmat, Croque Monsieur.Dressingar, såser och röror En bit levain, ett glas vin, lite pistou och kvällen är räddad. Om oumbärliga såser, röror och dressingar.Den franske bagaren är en rikt illustrerad bok med fotografier tagna i Frankrike av Carl Kleiner. Boken är vackert formgiven av Justine Lagache och rymmer flera storslagna illustrationer av konstnären Olaf Hajek. År 2013 utsågs boken av Gourmand World Cookbook Awards till världens bästa kokbok i kategorin "Det franska köket".
Bonnier Fakta 1 9789174242362 -
Pasta på italienska
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 207 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127172807
- Titel
- Pasta på italienska
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färsk pasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att
de i generationer redan ägnat sig åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna. Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den liguriska trofien, som nästan ingen längre tillverkar för hand.
I den reviderade upplagan av Pasta på italienska har vi besökt ytterligare två regioner som vurmar lite extra för sin pasta: Marche och Puglia. Boken är en tågresa genom fjorton regioner, från Turin i nordväst till Bari i sydost. På vägen får vi lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras. Dessutom delar de italienska pastakockarna med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som
heter italiensk pasta, däremot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127172807 -
Det goda köket; Ingrids bästa recept
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2010. 144 s. Inbunden. 25x20cm.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433453
- Titel
- Det goda köket : Ingrids bästa recept
- Författare
- Ingrid Eriksson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 664 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiska svenska favoriter
Ingrid Eriksson, Svenska Dagbladets matredaktör, har i den här kokboken valt ut sina bästa recept. Det är mat som älskas av både stora och små. Rätter som många längtar efter men kanske känner sig osäkra på att laga.
När vi vill ha naturliga och rena smaker och längtar efter mat som mamma och mormor lagade är detta en underbar bok. Med de bästa råvarorna, gärna ekologiska och närproducerade, får vi här inspirationen att laga spännande förrätter, härliga huvudrätter och de mest delikata efterrätter.
De går oftast att förbereda och är perfekta när man ska ha gäster men passar förstås lika bra till familjens middag.
Här finns kryddiga revbensspjäll, härliga oxrullader med pressgurka, mustig boeuf bourguignon, ängamat på nyskördade grönsaker och frasig raggmunk med hemgjord lingonsylt.
Av frukt och bär från trädgård och skog kan vi göra de läckraste desserter som saftig blåbärsmazarintårta, kaneldoftande äppelkaka och luftig rabarbermousse.
Och vi kan vara säkra på att det blir riktigt gott - alla recept är väl utprovade.
9789153433453 -
Sill & strömming
Inbunden bok.
Nära nyskick. Prisma. 2005. 215 s. Inbunden. 21x20,5 cm. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844605
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
9151844605 -
Annas örtagård, om glädjen att odla och använ...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bonnier Alba. Första uppl. 1993. 208 s. Inbunden. 23,5x17,5 cm. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134513450
- Titel
- Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
- Författare
- Bergenström, Anna - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
9134513450 -
Mitt matrike
Inbunden bok. A Piece of Soul Production. 1 uppl. 2013. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198110500
- Titel
- Mitt matrike
- Författare
- K. C. Wallberg
- Förlag
- A Piece of Soul Production
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 277 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1122 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturen regerar i KC Wallbergs matrike!
Från fjäll och skogsland, från åkermark och havsband KC hämtar sina råvaror från de miljöer där de trivts bäst. Varsamt tar han dem till vara och förvaltar gärna våra äldre matlagningstraditioner samtidigt som han förnyar smakerna och skapar helt nya rätter. KC botaniserar med öppna sinnen bland vilt och odlat, växter och djur.
Som kock förordar KC Wallberg enkelhet baserat på gedigen kunskap vilket gjort honom särskilt lämpad att skriva en kokbok både för den mindre erfarne och för den professionelle kocken.
KC Wallberg vill uppmuntra till reflektion och helhetssyn när det gäller matlagning:
Vi har ett kunskapsarv kring råvaror, årstidernas variation och odlingslandskapets förutsättningar till unika produkter. Tar vi in den kunskapen blir vår matlagning både omväxlande och hänsynsfull för miljön och hälsan.
Mitt matrike är en personlig kokbok som har vuxit fram under närmare tio år. Läsaren får följa med till platser som författaren särskilt uppskattar, nära djur- och växtliv i hela Sverige. Boken innehåller ett sjuttiotal recept, många av dem favoriter från Restauration Gubbhyllan på Skansen.
KC Wallberg har samtidigt varit verksam som kock, både i Sverige och USA, gästspelat vid internationella event, medverkat i tv-produktioner, lett utbildningar och föreläst. Sedan 2008 är han traktör på Restauration Gubbhyllan på Skansen. I juli 2013 höll KC uppskattade föreläsningar på Cordon Bleu i London om våra traditionella svenska mathanteringsmetoder: syrning, inläggning, konservering.
Per Erik Berglund är bland annat Svenska Kocklandslagets fotograf och flera av de kokböcker som han medverkat i har vunnit Gourmand World Cookbook Awards. Urban Gyllström står bakom den inbjudande formgivningen.
A Piece of Soul Production 1 9789198110500 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113026855
- Titel
- Årstidernas kokbok
- Författare
- Lundin, Maximillian
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 409 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 279 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1864 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat efter säsong är ett lätt sätt att ta tillvara det bästa med årstiderna, oavsett om du får grönsakerna levererade till dörren eller köper dem i affären. God mat för alla årstider - ekologiskt och praktiskt med recept på grönsaker, kött, fisk och fågel.
Fler och fler svenskar väljer att få färska grönsaker levererade i en låda till dörren. Allt är fräscht och helt rätt för årstiden.
Men vad ska jag laga av alla dessa godsaker? Här är kokboken för årstidernas bästa mat.
Boken är framtagen av företaget Årstiderna som är det ledande företaget i Danmark för abonnemang av grönsakslådor. Nu expanderar man snabbt i Sverige.
"I Årstiderna drivs vi av säsongernas skiften. De inspirerar och sätter dagordningen för vad måltiden ska bjuda på. Vi är nära naturen i vardagen, och det präglar vårt sätt att laga mat. Att uppleva naturen i sin närhet vill vi gärna förmedla vidare till dig, läsare och matlagare, med enkla recept som ökar lusten att laga mat."
Ur kokbokens innehåll:
Soppor, grönsaksrätter, fiskrätter, kötträtter, rätter med fågel, äggrätter, ris och pasta, sallader, röror och kompotter, dressing och såser, desserter, bröd och bakverk, syltat och inlagt.
Boken är en grundkokbok, med material bearbetat och kompletterat av Maximillian Lundin.
Norstedts 9789113026855 -
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2010. 280 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374937
- Titel
- Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.
Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.
Hur har det blivit så?
Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.
Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.
Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!
Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
Ordfront Förlag 1 9789170374937 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187795329
- Titel
- Taco, salsa & tequila
- Författare
- Zazzi, Alexandra
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 222 x 280 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hemligheten bakom en fantastisk taco? Såserna och kryddningen! Du som tycker att det är dags att fräscha upp fredagstacosen här är boken du har väntat på. Fyll brödet med pulled pork, fisk eller grönsaker, toppa med en god salsa och vips har du en gudomlig måltid.
Den här bokens tacos kräver lite mer av dig än att blanda köttfärs med en kryddmix men i gengäld får du en fantastisk smakupplevelse.
Bygg din egen taco och skapa magi på middagsbordet!
Kakao Förlag 1 9789187795329 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789526757209
- Titel
- Min nordiska mat
- Författare
- Björklund, Michael
- Förlag
- Firma Kenneth Nars
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michael Björklund kräver ingen introduktion i nordiska matsammanhang. Med rötterna på Åland har han sedan år 1997 varit ett bekant ansikte på kockscenerna i Norden. För den stora publiken i de nordiska länderna är han ett känt tv-ansikte i ett flertal populära matprogram, populär krögare och aktiv förespråkare för närproducerad god mat.
I sin första kokbok tar Michael Björklund oss med på en gastronomisk resa genom Norden, dess olika säsonger och unika råvaror. Vi rör oss mellan Åland, Helsingfors och Göteborg och bekantar oss med flera lokala specialiteter och de människor som förser oss med fina råvaror från hav, land och skog. Det blir bl.a. kräftning och jakt på Åland, skaldjursfiske i Bohuslän och möten med gamla kollegor i Göteborg och Helsingfors. Med pinfärska råvaror i korgen delar Michael med sig av sina recept som blivit lika stora favoriter i restaurangköket som på weekendmiddagar bland familj och vänner. Slå upp kokboken och följ med på en smakresa utan like med Michael Björklund!
www.michaelbjorklund.com
Distribution: Förlagssystem Finland AB Kustannustaito: http://www.kustannustaito.fi/
Firma Kenneth Nars 1 9789526757209 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789170921117
- Titel
- Mitt nära kök
- Författare
- Norström, Henrik
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 275 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen in i mitt nära kök!
Vid spisen star stjärnkocken Henrik Norström, som driver restaurangerna Lux Stockholm, Bro Hof Lux och nya havsgrillen B.A.R. Henrik lagar modern mat med svenska smaker av närproducerade färska råvaror - allt efter säsong. Henrik bjuder på en mängd inspirerande recept till nya spännande smakupplevelser. Du får praktiska råd och tips som gör det lättare att lyckas i köket. Du möter också några av landets mest hängivna och kvalitetsmedvetna odlare, fiskare och uppfödare. Det gör Mitt nära kök till mer än vanlig kokbok.
Ekerlids 9789170921117 -
Aquavit c/o New York
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 252 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Boken något sned i ryggen. Skyddsomslaget något skadat högst upp till höger på baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330944
- Titel
- Aquavit c/o New York
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 252 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 289 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.
Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!
Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
B Wahlströms 1 9132330944 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171260153
- Titel
- En God Jul
- Författare
- Landqvist, Malin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 279 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1288 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Julen är en högtid som präglas av samvaro och god mat. Men måste julbordet se ut som det alltid har gjort? Malin Landqvist och Kalle Landqvist har gjort en nyskapande kokbok med ett hundratal recept . Här finns nya och spännande inslag som filodegsknyten med getost, honung och färska fikon, saffransdoftande grönsakscasserole samt fyllda apelsiner med marängtäcke. Men här finns också klassiska rätter som sill, julskinka och Janssons frestelse. Och förutom hemgjord glögg får vi bl a recept på en julröd varm tranbärsdrink. Här finns även julgodis, bakverk, bröd och hela menyförslag. Det här är den heltäckande julboken för det moderna svenska köket!Malin Landqvist och Kalle Landqvist är syskon och har i flera år arbetat tillsammans med att förnya det klassiska svenska köket. De medverkar kontinuerligt i bl a Allt om Mat och Elle à la Carte. De är dessutom matskribenter i tidningen Vi.
9171260153 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174691696
- Titel
- Stora julboken
- Författare
- Swahn, Jan-Öjvind
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ska man bara köpa en julbok i livet är det nog denna. Fem av fem."
Västerbottens-Kuriren
"Allt om julen ryms mellan pärmarna här... Kulturhistoria när den är som bäst."
Allers
"Jag är toppförälskad. Så vackra bilder... Bättre bok än den här kunde jag knappt önska mig till jul."
Helenes underbara jul
"Den perfekta julboken... Jag tror inte att någonting glömts bort."
Bibliotekstjänst om den första upplagan
Vem färdas som en kung men gästar minsta koja?
Att lösningen på den gamla gåtan är julen gäller än idag. Julen regerar över våra sinnen under minst en månad varje år. Det som vi uppfattar som uråldriga julseder har ibland bara några få generationer på nacken. Tomten är inte mycket äldre än han ser ut. Och julgranen kom inte in i våra hem förrän i början av 1900-talet. Men lutfisken är uråldrig, den har osat i minst 700 år.
I STORA JULBOKEN finns allt samlat som hör julen till. Här får du bakgrunden till traditioner, myter, mat, julklappar, julgran, adventskalendrar, sånger och psalmer, rim och dans.
Kulturhistoria men också recept, pyssel, rolig statistik, t ex TV:s julkalendrar genom åren och årets julklapp.
STORA JULBOKEN börjar med advent som betyder ankomst (Jesusbarnets ankomst), och slutar vid Tjugondag Knut. En rikt illustrerad, stämningsfull och innehållsrik bok fylld med vackra bilder.
Mat- och kulturhistorikern Jan-Öjvind Swahn är den spirituelle och sakkunnige författaren och med honom som guide får vi här vårt lystmäte av nostalgi likaväl som alla detaljerna i vårt julfirande. Var kommer nu tomten ifrån?. det har vi besvarat i STORA JULBOKEN.
Boken är en helt omarbetad utgåva av Stora julboken, utgiven 2005.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174691696 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171263872
- Titel
- En godare jul med Carola : från advent till nyår
- Författare
- Häggkvist, Carola
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 223 x 294 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1061 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carola ger oss i den här boken en godare jul, inte bara smakmässigt, utan även genom sina erfarenheter och inspirerande tankar om medmänsklighet och medkänsla. Hon vill uppmuntra oss att göra gott, inte bara under juletid, och hon lär oss konsten att finna harmoni och frid i en stressad tid.Tillsammans med matkreatören Malin Landqvist har hon skapat en bok med ett 60-tal recept som alla har koppling till hennes eget liv: rätter som Carolas matintresserade mamma lagade på jularna under hennes uppväxt, mat från de många fjälläventyren och släktingarna i Norrland, och en massa julgott som hon gjort tillsammans med grannarna i Stockholm. Här finns all den klassiska julmaten från Norden, men även mat från andra delar av världen, inspirerad av de flyktingar hon öppnat upp sitt hem för samt från dottern Zoes födelseland Sydafrika. Här finns också recept på adventstapas, pysselmat, julfrukost och en lyxig nyårsmeny. Vi får även följa med hem till Carola och ta del av hennes julförberedelser, och hennes värmande tankar om julen. Resultatet är en heltäckande, unik och alldeles ljuvlig julkokbok.Välkommen till en godare jul med Carola!Carola Häggkvist är en av våra mest älskade och framgångsrika artister – sedan genombrottet 1983 med Främling i Melodifestivalen har hon sålt flera miljoner skivor världen över.Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket. Hennes recept har presenterats i otaliga artiklar och i en lång rad uppmärksammade böcker.
Max Ström 9789171263872
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn