-
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Nyskick. Illustrerad med fotografier i färg. Om boken: Prima mat i soppåsen! 100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittl igt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Tårtmönsterboken - 124 st moderna tårtillustr...
Inbunden bok. Mellerstedts förlag, Stockholm. 1 uppl. 1947. 186 sidor.
Gott skick. Klotband enligt bild. Format: 27,5x22 cm. Illustrerad med fotografier i svartvitt samt en färgplansch. Omslaget med "gli p" i nedre främre ryggfalsen (se bild 2). (f)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMellerstedts förlag, Stockholm 1 -
Svenska tårtmönster. Tårtmassor - Tårtmönster...
Inbunden bok. Svensk Konditori- & Konfektyrtidnings Förlag, Stockholm. 1 uppl. 1931.
Gott skick. Linneklotband. Illustrerad i både färg och svartvitt. 96 moderna tårtmönster med tillhörande specialrecept jämte anvisni ng på alla förekommande tårtmassor samt fullständig handledning i tårtdekoration. Välhållen. (f)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvensk Konditori- & Konfektyrtidnings Förlag, Stockholm 1 -
Katjas kantareller (förlagsny bok)
Inbunden bok. Andina Förlag. 1 uppl. 2013. 95 sidor.
Nyskick. Dekorerat förlagsband. Om boken: En vacker och användbar kokbok med Katja Palmdahls bästa kantarellrecept. Dessa härliga små guldklimpar som kantar skogsvägen och deras vänner trattisarna ses här i nya smakfulla recept. I boken finner du både kalla och va läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197843294
- Titel
- Katjas kantareller
- Författare
- Katja Palmdahl
- Förlag
- Andina Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 459 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VI REAR VÅRT LAGER!DUMPADE PRISER!
KATJAS KANTARELLER
med moderna recept för kantarellälskare!
En vacker och användbar kokbok med Katja Palmdahls bästa kantarellrecept. Dessa härliga små guldklimpar som kantar skogsvägen och deras vänner trattisarna ses här i nya smakfulla recept. I boken finner du både kalla och varma rätter, tilltugg och smårätter samt användbara tips om hur du sparar o
Andina Förlag 1 9789197843294 -
Konditorns Receptbok -603 recept för tillverk...
Inbunden bok. A-B Nordiska Bokförlaget, Erdheim & C:o, Stockholm. 1 uppl. 1933. 363 sidor.
Gott skick. Klotband med monterad omslagsbild. "Med 62 illustrationer i 4-färgstryck". Välbevarad. (f)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKA-B Nordiska Bokförlaget, Erdheim & C:o, Stockholm 1 -
Matbok från Svenska Högarna
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström / Skärgårdsstiftelsen. 1 uppl. 2012. 168 sidor.
Nyskick. Klotryggband. Rikt illustrerad med fotografier i färg. (f)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262417
- Titel
- Matbok från Svenska Högarna
- Författare
- Anderin, Sarah
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2012
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »till mitt hjärta gick den spikrakt [...] längta ut till skärgården efter att bara ha bläddrat i Matbok från Svenska Högarna« Göran Stenstrand »En annorlunda och inspirerande bok - inte minst tack vare Per Ranungs vidunderligt vackra mat- och miljöbilder« TaraDetta är både en kokbok och en spännande skildring av livet på en av Sveriges mest isolerade ögrupper. Kocken Sarah Anderin bor med sin familj på Svenska Högarna, längst ut i Stockholms skärgård, där hon arbetar som tillsynsman för Skärgårdsstiftelsen. Med en fyr som enda granne och med många sjömil till närmaste matbutik har Sarah blivit en mästare på att planera matinköp, improvisera menyn och ta vara på allt som växer i trädgårdslandet.All mat hon skapat för denna bok följer årstidens rytm och är präglad av skärgårdens råvaror och möjligheter. Vårens ankomst firas med ramslökssnurror till drinken rabarbertini. Den grillade abborren och färskpotatisspetten är som gjorda för att avnjutas på sommarvarma klippor. I höstrusket bjuds vännerna på kryddig lammstek med chèvregratinerade rödbetor. Och till adventsmyset serveras chokladkolapaj med julnötter.Det är på en gång en loggbok med recept från Sarahs inspirerande kök och en berättelse om livet på en unik plats. Boken har av Skärgårdsstiftelsen usetts till årets Vänbok. Den är rikt illustrerad med både matbilder och vackra skärgårdsbilder, tagna av fotografen Per Ranung.Sarah Anderin har tidigare arbetat som kock på olika restauranger, bland annat fisk- och skaldjursrestaurangen Lisa Elmqvist i Stockholm. Hon medverkar också regelbundet som matskribent i Skärgårdsstiftelsens tidning Stångmärket. Per Ranung fotograferar mat, inredning och trädgård för en rad internationella tidskrifter. Han har tagit fotografierna till en lång rad böcker, bland annat I kökslandet och Längtans mat.
Bokförlaget Max Ström / Skärgårdsstiftelsen 1 9789171262417 -
Aftonbladet svampkarta + Våra svampar + D:r B...
Övrigt tryckt och skrivet. Aftonbladet tryckeri. 1 uppl. 1916.
Gott skick. Fyra enheter: Utvikbar svampkarta (1) i folder (2) cirka 108x75 cm utvikt. Kartan med revor. 3: Våra svampar och deras a nvändning i hushållet. Beskrifning på de å Aftonbladets svampkarta afbildade svamparna jämte anvisningar rörande sättet för deras insam läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAftonbladet tryckeri 1 -
Handbok för bagare - Praktisk, rikt illustrer...
Inbunden bok. Mellerstedts förlag, Stockholm. 1 uppl. 1953. 586 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotband enligt bild. Illustrerad i svartvitt. (v63)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMellerstedts förlag, Stockholm 1 -
Dessert-, Bage - og Conditorbog
Inbunden bok. Forlaget Ivar, København. 1 uppl. 1953.
Mycket gott skick. Halvklotband, 26x18 cm. Illustrerad med helsidesplanscher, varav några i färg. Författaren var Chef conditor på Hotel d'Angleterre. (b4)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForlaget Ivar, København 1 -
Bär & bakverk (förlagsny bok)
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 110 sidor.
Nyskick. Dekorerat förlagsband. Förlagsny, aldrig läst eller bläddrad i. Ur bokens baksida: Att äga en bärbuske och strunta i at t plocka bären är som att sätta in pengar på banken och sen låta bli att ta ut dem. Det säger författaren till Bär & bakverk Elisabeth läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845539
- Titel
- Bär & bakverk
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 743 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smultron, vinbär, björnbär, rönnbär, åkerbär och havtorn... Med Bär & bakverk får dessa fantastiska bär äntligen en renässans. Elisabeth Johansson bjuder i sin nya bok på personliga beskrivningar av 16 svenska bär samt okomplicerade recept på såväl enkla smulpajer som mer avancerade moussebitar och tårtor.
Prisma 1 9151845539 -
Kockarnas bröd : 48 favoritrecept från flera...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2012. 160 sidor.
Nyskick. Boken är helt ny och oläst. (620)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690453
- Titel
- Kockarnas bröd : 48 favoritrecept från flera av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Bille, Karin
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 258 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En riktigt bra brödbok. Bonus: Ett stycke mjölig historia." M Magasin
Så mycket brödkunskap i en och samma bok! 16 av Sveriges bästa kockar bjuder på favoriterna ur brödkorgen.
Vad vore ett restaurangbesök utan en välfylld och välsmakande brödkorg i väntan på maten? TÄNK om man kunde få recepten!
I den här bakboke
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690453 -
Bagarnas bästa bröd och bakverk (förlagsny bo...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Nyskick. (620)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690552
- Titel
- Bagarnas bästa bröd och bakverk
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt bagarna få fresta med sådant du själv kan baka! Över 100 recept från några av Sverige främsta bagare och konditorer!
Recepten är i varierad svårighetsgrad. Här finns såväl fantastiska sötsaksskapelser som klassiska matbröd. Här finns också vetebullar, knäckebröd, praliner och wienerbröd. Och mycket mer. Recept för alla smaker och i alla nivåer.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690552 -
The Smörgåsbord Cookbook. Over 200 new recipe...
Inbunden bok. Current Books, Inc. A. A. Wyn Publisher, New York. 1 uppl. 1949. 240 sidor.
Mycket gott skick. Blått halvklotband. Dedikation. Aningen nött vid övre kapitäl. (fhm)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCurrent Books, Inc. A. A. Wyn Publisher, New York 1 -
Bakelseboken. Moderna bakelseillustrationer m...
Inbunden bok. Litterära verk, Malmö. 1 uppl. 1957. 163 sidor.
Mycket gott skick. Klotryggband med illustrerat omslag, 27,5x21,5 cm. Rikt illustrerad med fotografier i svartvitt. (b7)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLitterära verk, Malmö 1 -
Smakens fysiologi
Pocketbok. Wahlström & Widstrand, Stockholm. 1963. 172 sidor.
Mycket gott skick. Troligen oläst. Diskret namn på omslaget. I urval och med förord av H. Carlheim-Gyllensköld. (bb5)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand, Stockholm -
Fiskesup och jägarkrydda. (förlagsny bok)
Inbunden bok. Bokförlaget Settern . 1 uppl. 1994. 106 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat laminatband. 24,5x17 cm.Illustrerad med svartvita teckningar av Knud Wang Rasmussen. (f)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Settern 1 -
Kaffeboken
Inbunden bok. Bokförlaget Bra Böcker, Höganäs . 1 uppl. 1993. 231 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad med fotografier och avbildningar i både färg och svartvitt. (f)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171330429
- Titel
- Kaffeboken
- Författare
- Elgklou, Lars
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Bra Böcker, Höganäs 1 9171330429 -
Den stora franska kokboken. Den franska kokko...
Inbunden bok. Niloé, Stockholm. 2 uppl. 1956. 700 sidor.
Mycket gott skick. L'art culinaire français. (originaltitel). Rikt illustrerad i både färg och svartvitt. (xc5)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNiloé, Stockholm 2 -
Cheddar Gorge: A Book of English Cheeses
Inbunden bok. Collins, London, United Kingdom . 1 uppl. 1937. 181 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Gult klotband. Text på Engelska. Bokens skyddsomslag med tapelagningar och boken klot aningen solkigt. Illustratören är densamma som till Nalle Puh (Winnie the Pooh). (dd2)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCollins, London, United Kingdom 1 -
Bagareboken; I. Yrkesteori och materiallära....
Inbunden bok. Sveriges Bageriidkareförening. 1 uppl. 1941. 209 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat linneklotband. Illustrerad i svartvitt. Två delar i en volym. Namn på försättsbladet. (v10)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSveriges Bageriidkareförening 1 -
Konsten att dricka : Nöjsamt och nyttigt att...
Inbunden bok. Wezäta förlag. 1 uppl. 1968. 105 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Illustrerad i svartvitt. (hft48)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta förlag 1 -
Vi som går vinvägen.
Häftad bok. Allhems förlag, Malmö. 1 uppl. 1966.
Mycket gott skick. Litet format: 15,5x14,5 cm. Illustrerad med fotografier samt en karta. Opaginerad. "Denna skrift har tryckts för utdeln ing till förlagets vänner anledning utgivning av "Om ni reser till Frankrike". Upplaga 1500 ex. varav 1200 numrerade. detta exemplar so läs mer … läs mer
FRI FRAKT inrikesAllhems förlag, Malmö 1 -
Bullens kokbok del 1
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds förlag, Stockholm. 1 uppl. 1934. 192 sidor.
Mycket gott skick. Omslaget aningen blekt. Illustrerad i svartvitt. (bu2)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds förlag, Stockholm 1 -
Grilla med Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma, Stockholm . 2007. 160 sidor.
ISBN 9189346772!
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Dekorerat laminatband. Rikt illustrerad med fotografier i färg. Från baksidan: Samla vännerna, tänd grillen och servera vinet, det är grilldags och tid för sommarens bästa sätt att umgås!
2002 kom Grilla med Allt om Mat ut för första gången. Boken blev f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma, Stockholm 9189346772! -
Glass. Fruktglass, gräddglass, sorbet, cassat...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1989. 191 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad med fotografier i färg. Namn på försättsblad. (500)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137097431
- Titel
- Glass
- Författare
- Gosetti, Fernanda - Petersson, Britt
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1989
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137097431 -
All världens whisky
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Från bokens baksida: Vad är hemligheten bakom ett whiskymärkes alldeles speciella doft och smak? Vad är det som gör det unikt? I den här rikt illustrerade boken får du veta det mesta som är värt att veta om whisky, denna 500-åriga dryck som är älskad av m läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132324375
- Titel
- All världens whisky
- Författare
- Gilbert Delos
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 236 x 296 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9132324375 -
Till bords under 100 år. Recept från tio dece...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagsband med skyddsomslag. Bonniers förlag 1999. 28x21,5 cm. Från omslagets baksida: Boken handlar om hur vi har ätit och lagat mat under 1900-talet, hur våra matvanor förändrats. Berättelsen utgår från hundratals svenska kokböcker och rör sig mellan v läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567292
- Titel
- Dario Fo x 4
- Författare
- Fo, Dario. - Barsotti, Anna - Barsotti, Carlo
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
9100567292 -
Abborren -från sjön till festmåltiden
Inbunden bok. Bäckströms förlag . 2002. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dekorerat förlagsband med skyddsomslag. Rikt illustrerad med fina teckningar i färg. Mycket gott skick. (f)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189394097
- Titel
- Abborren : från sjön till festmåltiden
- Författare
- Öste, Bengt - Tham, Ulla - Albertsson, Johan - Båth, Måns - Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund
- Förlag
- Stockholm : Bäckström : Sportfiskarna
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Bäckströms förlag 9189394097 -
Glassboken : ett stycke glasshistoria
Inbunden bok. Sellin & Partner Förlag AB, Stockholm. 1 uppl. 1992. 147 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat förlagsband. Ur innehållet: Kejsaren av Kina kyler ned sig med smaksatt is - Gelato korsar Atlanten och blir i ce cream - Puckar och strutar i var mans mun - Glassgalleriet - På besök i glassfabriken - Glassgourmeter - Glassguiden m.m. Rikt illus läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170550476
- Titel
- Glassboken : ett stycke glasshistoria
- Författare
- Wickman, Mats
- Förlag
- Stockholm : Sellin & partner
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Sellin & Partner Förlag AB, Stockholm 1 9170550476 -
Chokladfabriken : Riktigt goda råd, recept oc...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 144 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad med fotografier i färg. (f)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137128337
- Titel
- Chokladfabriken : Riktigt goda råd, recept och ett par provningar
- Författare
- Annika Edestrand - Helena Ullstrand
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en bok om hur man gör det ännu roligare att äta och njuta av choklad.
Chokladfabriken innehåller det mesta man behöver veta om choklad: hur den tillverkas, dess ursprung och olika smaker. Vi får veta hur man bäst vårdar choklad i hemmet och varför mörk choklad är som fransk film.
Choklad är dagens stora finsmakartrend och chokladprovning växer i popularitet. Sommelieren Maja Berthas tipsar om hur choklad och dryck kombineras rätt. Här finns även ett stort antal chokladrecept framtagna av landslagskonditorn Martin Isaksson som driver Chokladfabriken i Stockholm.
Chokladfabriken är en perfekt presentbok. Med vackra fotografier och inbjudande formgivning har den en given plats på soffbordet. Bokens rika kunskapsdel gör den svår att lägga från sig i läsfåtöljen. Och inte minst har den en receptdel som kräver sin plats på köksbänken, ständigt uppslagen.
Bokförlaget Forum 9137128337


