-
Rökning : så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2020. 94 sidor.
Mycket gott skick. 24x17c.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 1 9789175866598 -
Patisserie
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1988. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 25x19cm. Bortklippt hörn på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137093967
- Titel
- Patisserie
- Författare
- Roux, Michel - Roux, Albert - Adamczewski, Liza - Blake, Anthony - Håkansson, Gunvor
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137093967 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425189
- Titel
- Werners grunder
- Författare
- Werner Vögeli (recept) - Tomas Tengby (text)
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 147 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är baskunskaper som Werner Vögeli samlat på sig under ett helt liv med mat. Med start i hembyns värdshus som 9-åring i Schweiz har Werner gjort en matresa genom lyxhotell i Genève och lyxkrogar i Frankrike för att till slut komma till Sverige. Här hamnade han först på Grand Hotel i Stockholm för att sedan driva Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. 1972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Nu kan alla med matintresse ta del av Werners privata recept på matlagningens grunder och hans bästa tips och råd.
Det var under elevtiden som han började samla på "grunderna". Han skrev upp allt i en pärm. Nu har pärmen blivit bok. Fortfarande älskar Werner varje minut av matlagning. Han kan bara inte låta bli att engageras. Nu hoppas han att fler kan ta till sig av kunskaper i matlagningens grunder tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och dessert. Låt er smittas av Werners brinnande entusiasm!
Ica Bokförlag 1 9153425189 -
Judisk matlagning. Den autentiska kokboken me...
Häftad bok. Läsförlaget. 1 uppl. 1998. 128 sidor.
Mycket gott skick. 28x21cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829009356
- Titel
- Judisk matlagning. Den autentiska kokboken med båda moderna och
- Författare
- Elisabeth Wolf Cohen
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 7 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 3829009356 -
Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 352 sidor.
Mycket gott skick. 24x17cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432777
- Titel
- Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken - över 500 recept
- Författare
- Ulrika Davidsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1147 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien!
Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson. Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad.
Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen.
I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.
Ica Bokförlag 1 9789153432777 -
Middag med Taube + CD
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström. 2017.
Mycket gott skick. 28x22cm. Cd med musik av Sven-Bertil Taube ingår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Max Ström -
Det nya svenska köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1997. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 26x19cm. Reva och riss på skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137111329
- Titel
- Det nya svenska köket
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 270 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1056 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bokförlaget Forum 9137111329 -
Lager, ale & porter : och andra ölsorter
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 207 sidor.
Mycket gott skick. 27x20cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153420195
- Titel
- Lager, ale & porter : och andra ölsorter
- Författare
- Urban Laurin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 909 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153420195 -
Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
Inbunden bok. Libris förlag. 2004. 236 sidor.
Mycket gott skick. 24x20cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171956514
- Titel
- Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
- Författare
- Braw, Anna
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 236 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kyrkkaffe!" sa vi till varandra. Och så satte vi igång.
Vårt upprop till kyrk-Sverige gav en respons vi inte kunnat drömma om -- breven strömmade in, recept och minnen och uppfordrande tankar om vartannat, telefonen ringde och datorn blev full av små och stora tankar och måttangivelser och proffstips.
Resultatet har du här: en bok fullmatad med mer än 200 recept på lättbakade och oemotståndliga kakor och bullar som passar när man ska ordna fika till många. Här kan du hitta nya och annorlunda rutor för din långpanna -- eller kanske ett kärt, men sedan länge borttappat recept, som Fru Bråttoms bullar. Många av recepten är anpassade för allergiker.
Under rubriker som Bullar, Mjuka kakor, Rutor, Bröd och skorpor, Festligt och Jultider har vi samlat recepten tillsammans med nostalgiska och dråpliga berättelser, de bästa bordsbönerna och tankar från kyrkkaffen förr och nu. Ny inspiration att utveckla det kyrkkaffe du själv deltar i får du på köpet.
Doften av kaffe och nybakat ger en försmak av det riktigt stora kalaset i himlen. Välkommen!
Texter av Kerstin Elworth Per Harling Britta Hermansson Ola Sigurdson Birgitta Rudberg Ingvar Laxvik
Finns även i presentförpackning med ett Kyrkkaffe-förkläde (ISBN:91-7195-651-4p)
Libris förlag 9171956514 -
BOSH! Enkelt, grymt gott, 100% veganskt
Inbunden bok. Tukan förlag. 2018. 288 sidor.
Mycket gott skick. 25x19cm. Något stötskada i övre höra pärmhörnet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177835530
- Titel
- BOSH! Enkelt, grymt gott, 100% veganskt
- Författare
- Firth, Henry
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livet är en vegansk fest tillsammans med Henry Firth och Ian Theasby. De har gjort det till sin mission att sprida lättlagad och välsmakande växtbaserad mat för att visa världen hur lätt det är att börja äta veganskt.
Alla 150 recept i den här boken är fullt veganska och vill du laga löjligt enkel, men supergod, växtbaserad mat så har du kommit rätt.
I BOSH! har Henry och Ian samlat sina personliga favoriter. Recepten i boken är deras klippor i köket. Rätterna de inte tröttnar på och återkommer till gång på gång. Målet är att den här boken ska bli den mest använda kokboken i ditt kök. Här ska du hitta dina nya vardagsfavoriter, partymat för alla och frestande desserter. På ett roligt och opretentiöst sätt bjuder Henry och Ian på vegansk mat som till och med tillfredsställer och mättar de mest inbitna köttätarna. BOSH! är den nya veganska köksbibeln.
Tukan förlag 9789177835530 -
Peter Harryson och hans gäster. Nu ska det sm...
Inbunden bok. Prisma. 2001. 235 sidor.
Mycket gott skick. 25x23cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839229
- Titel
- Mina favoriter : Bröd ost potatis med matglada vänner
- Författare
- Peter Harryson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1184 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En efterlängtad uppföljare! Peter Harrysons främsta intressen vid sidan om yrket är familjen, ön Åstol, engelskt lantliv, historiska romaner och - icke minst - mat och dryck. Så det kändes naturligt att åter ställa sig vid spisen, det var ju så mycket gott som inte fick plats i förra årets stora succébok Nu ska det smaka!Denna gång har Peter samlat spännande recept som utgår från några av hans favoritråvaror i köket; det oumbärliga brödet, den mångsidiga osten och själva grunden för den svenska mattraditionen - vår älskade potatis.
"Jag är en mycket känslig typ med utpräglad svaghet för god mat och ädla drycker. Mitt matintresse bottnar i mamma och mormor. Båda lät mig hållas i köket och uppmuntrade mig. Och jag tyckte det var roligt från allra första början. Mormor lagade mat på vedspis. Och jag såg hur hon gjorde, kände hur gott det blev. Jag bad att få hjälpa till och fick lära mig någonting - eller kanske allting. Jag äter allt utom njure, och jag har prövat det mesta."
Peters favoriter rymmer ett hundratal lockande recept, såväl traditionella rätter som recept med spännande nytänkande.
Prisma 9151839229 -
Mat till vardags och fest när seklet var ungt
Inbunden bok. LTs förlag. 1981. 147 sidor.
Mycket gott skick. 20x20cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136015725
- Titel
- Mat till vardags och fest när seklet var ungt
- Författare
- Wallensteen-Jæger, Rut
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
LTs förlag 9136015725 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Amerikas bästa pajer : [50 mat- och efterrätt...
Inbunden bok. Ica bokförlag. 1998. 96 sidor.
Mycket gott skick. 27x23.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153417402
- Titel
- Amerikas bästa pajer : [50 mat- och efterrättspajer]
- Författare
- Weiland, Agneta - Tierney, Jane Whitman - Strinnhed, Mikael
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Ica bokförlag 9153417402 -
Kaffet och kaffeländerna
Inbunden bok. Kooperativa förbundets bokförlag. 1932. 461 sidor.
Gott skick. 21x15cm. Något slitna pärmkanter.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKooperativa förbundets bokförlag -
Sött!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 399 sidor.
Nära nyskick. 22x22cm. Boken ligger i en pappbox.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113046303
- Titel
- Sött!
- Författare
- Lundin, Cecilia - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 399 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 251 x 251 mm Ryggbredd 62 mm
- Vikt
- 2487 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Av alla smaker frestar den söta allra mest: ljuvligast och samtidigt mest förbjuden. I kokboken Sött! hittar du alla recepten oavsett vilket kaffebord de ska hamna på: hallongrottor eller hjortronbaklava, crème brûlée eller citruspaj, mazariner eller mandelbiscotti.
Allt om Mat bjuder här på 200 av sina allra bästa söta recept, allt från småkakor och bullar till tårtor, choklad, glass och godis. Snabba, enkla recept samsas med mer avancerade och alla är de illustrerade med vackra och inspirerande fotografier tagna av landets allra bästa matfotografer.
200 recept på det allra godaste förpackat i en lyxbox.
Norstedts 1 9789113046303 -
Johan & Nyström - en berättelse om riktigt br...
Inbunden bok. 1 uppl. 2017. 228 sidor.
Nära nyskick. 28x22cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1 -
Retromat : 70-tal, 80-tal, 90-tal, 00-tal
Inbunden bok. Allt om Mat. 2010. 94 sidor.
Nära nyskick. 22x20cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187422
- Titel
- Retromat : 70-tal, 80-tal, 90-tal, 00-tal
- Författare
- Karlström, Ulla - Landqvist, Malin - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Allt om Mat 9789186187422 -
Herr Wilkinsons favoritgrönsaker : en kokbok...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 287 sidor.
Mycket gott skick. 25x19cm. Något pärmslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113048741
- Titel
- Herr Wilkinsons favoritgrönsaker : en kokbok som hyllar säsongerna
- Författare
- Wilkinson, Matt
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1237 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta av oss väljer grönsaker som tillbehör till köttet eller fisken på tallriken. För kocken Matt Wilkinson är det tvärtom först grönsakerna, sedan proteinet! Matt planerar middagen runt grönsakerna beroende på säsong, när de smakar som bäst, har bästa pris och lättast går att få tag på.
Likt en australisk Jamie Oliver delar Matt Wilkinson med sig av odlingstips, grönsakernas historia, vilka sorter som lämpar sig för olika rätter och fantastiska gröna recept. Inspirerad av all världens kök använder han exempelvis egyptisk dukka-röra eller italiensk bagna càuda-sås som tillbehör till grönsakerna. Matt blandar nya smakkombinationer, som exempelvis sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar med klassiker som hans mormors recept på helstekt biff med pepparrotskräm och yorkshirepudding.
Varje älskad grönsak får ett eget kapitel. Med snygg design och vackra bilder väcker boken lust att odla och anrätta egna grönsaker med kött eller fisk som tillbehör.
Norstedts 1 9789113048741 -
Från Amerikastek till grand dessert : 40 år m...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1991. 179 sidor.
Nära nyskick. 22x15cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129616042
- Titel
- Från Amerikastek till grand dessert : 40 år med Vår kokbok
- Författare
- Lindgren, Barbro - Ingeson, Ulla - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 9129616042 -
Kakor och desserter med LCHF
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 94 sidor.
Mycket gott skick. 24x20cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153440116
- Titel
- Kakor och desserter med LCHF
- Författare
- Mariann Andersson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 249 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 518 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Även den som valt att äta enligt LCHF-modellen blir så klart sugen på fika och efterrätt då och då. Men hur gör man då, när recepten i traditionella bakböcker inte är ett alternativ? I Kakor och desserter med LCHF bjuder Mariann Andersson på drygt 40 läckerheter där vetemjöl ersätts främst med kokosnötsmjöl och mandelmjöl och där bär bidrar med sötma och friskhet. Vanligt strösocker ersätts av de naturliga söt¬ningsmedlen erythritol och stevia, och här och där smyger det sig in lite choklad. Här hittar du recept både till vardagsfikat och till den sto¬ra festen. Vad sägs till exempel om svartvinbärstårta med vit choklad¬mousse, rabarbercheececake eller vaniljmuffins med chokladgömma? Recepten i boken är naturligt glutenfria och passar därför utmärkt även för den som inte tål eller har valt bort gluten. Eftersom mängden socker är mycket sparsam är recepten även lämpliga för diabetiker.
Ica Bokförlag 1 9789153440116 -
Om den ärbara vällusten - Mera Mat & Minnen
Inbunden bok. Bra Böcker. 1988. 263 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 30x23cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Mat & Minnen
Inbunden bok. Bra Böcker. 1987. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 30x23cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Svenska smaker : från Edsbacka krog till rest...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 165 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 32x25cm. Stötskada på pärmens nederdel.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352595
- Titel
- Svenska smaker : från Edsbacka krog till resten av världen
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här har vår enda tvåstjärniga krögare samlat ihop ett 80-tal av sina läckraste recept – alltifrån enklare rätter med prägel av husmanskost till mer avancerade och exklusiva. Naturligtvis inkluderande dryckestips. Maten varvas med reportage bl a från Edsbacka krog, Lingströms matfilosofi, samarbetet med Tore Wretman och arbetet som "Sveriges matambassadör".
Christer Lingström är en flitigt anlitad kock när det officiella Sverige ska synas utomlands, t ex i städer som Versailles, Tokyo och Moskva. Han är också en kock som vårdar våra svenska mattraditioner, men som ändå ständigt är beredd att pröva något nytt, variera, blanda, göra upptäckter. Bordet ska spegla säsongerna.
I boken presenteras många av de rätter som serveras eller har serverats på Edsbacka krog, men här finns även recept från t ex nobelmiddagen och invigningen av kulturhuvudstadsåret. Personliga glimtar ges också från några odlare och uppfödare.
Christer Lingström driver Edsbacka krog i Sollentuna, den enda svenska krogen som har två stjärnor i Guide Rouge (som Guide Michelin heter numera). Han har dessutom tilldelats en rad andra utmärkelser, bl a Årets kock 1985, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj 1992 och Gastronomiska Akademiens och Tore Wretmans hederspris "Honesta Voluptate". Han är nybliven medlem i den exklusiva restaurangsammanslutningen "Traditions & Qualité" och är sedan 1997 ordförande i föreningen Årets kock. Christer Lingström har gett ut och varit medförfattare i ett flertal matböcker.
Ingemar Unge är välkänd författare och kåsör, bl a i tidningen Vi.
Natur & Kultur 1 9127352595 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2000. 526 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 28x22cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134510796
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Bonnier Fakta 9134510796 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174170597
- Titel
- Mat för ett liv i balans
- Författare
- Lagmark, Torbjörn
- Förlag
- Hoi Förlag AB
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 312 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av naturens fantastiska skafferi utan att bli överviktig! Mat för ett liv i balans är en komplett kokbok med 300 GI-anpassade och näringsberäknade recept på allt från frukost till dessert. Men det är inte bara en kokbok utan också en guide till hur vi ska äta för att må bra. För dig som behöver gå ner i vikt innehåller den dessutom en behaglig och snabb fettförbränningsmetod utan svält och tortyr.
Torbjörn Lagmark är kock och driver Lagmark Gastronomi i Helsingborg. Han brinner för att inspirera människor till ett hälsosammare liv där den kulinariska upplevelsen står i centrum. Här delar han med sig av allt sitt kunnande, både när det gäller matlagning och välbefinnande.
De vackra matbilderna är fotograferade av William Sale.
Hoi Förlag AB 9789174170597 -
Gordon Rmsay's Fast Food - Recipes From the F...
Inbunden bok. Quadrille. 2007. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 26x20cm. Engelsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKQuadrille -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Mycket gott skick. 26x21cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Den ultimata barboken : en värld av spritdryc...
Inbunden bok. H.F. Ullmann. 1 uppl. 2009. 816 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 27x19cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833148071
- Titel
- Den ultimata barboken : en värld av spritdrycker och cocktails
- Författare
- André Dominé - Barbara E. Euler - Wolfgang Fassbender - Matthias Stelzig
- Förlag
- H.F. Ullmann
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 816 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 54 mm
- Vikt
- 2605 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett imponerande och rikt illustrerat praktverk som spänner över en hel värd och historia av starkvin, sprit och cocktails. Författren André Dominé berättar allt vad man bör veta om drycker - från vad som hör hemma i en välsorterad bar till ursprung på de främsta spritdryckerna, tillverkning och hur de på bästa sätt kan avnjutas. Ett rikt faktamaterial som kompletteras med ett urval frestande cocktalirecept från klassiker till nya, exotiska och fantasifulla drinkar. Detta är verkligen den ultimata barboken!
H.F. Ullmann 1 9783833148071 -
Mot ett modernt livsmedelssystem : livsmedels...
Inbunden bok. Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. 1 uppl. 2015. 480 sidor.
Nära nyskick. 25x17cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186573584
- Titel
- Mot ett modernt livsmedelssystem : livsmedelshygien och livsmedelskontroll i Sverige och Norden 1850-1950
- Författare
- Eriksson, Per - Kungl. Skogs- och lantbruksakademien
- Förlag
- Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 480 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livsmedelshygien vill förhindra att maten vi äter ska göra oss sjuka. Genom historien har metoder utvecklats för att undersöka den mat vi är beroende av - allt från självhushållningens tid och framåt. När livsmedelskedjan blev mer komplicerad och sträckte sig från producenter via förädlingsled, kom kunskaperna om matens hantering att förskjutas allt mer mot en samhällelig och institutionell nivå. Ansvaret för livsmedlens risker blev en fråga för vetenskapsmän och politiker.
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien 1 9789186573584
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn