-
Sannas enkla festmat : menyer, bufféer och va...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2007. 112 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Nu blir det kalas!
Vardagskalas en regnig tisdagskväll i november, knytkalas, trädgårdsfest, soppkalas, pajkalas, romantisk supé, födelsedagsfest med stor buffé ... det finns många anledningar att ställa till med fest! Men det be läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155235208
- Titel
- Sannas enkla festmat : menyer, bufféer och vardagskalas
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 195 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu blir det kalas!Vardagskalas en regnig tisdagskväll i november, knytkalas, trädgårdsfest, soppkalas, pajkalas, romantisk supé, födelsedagsfest med stor buffé det finns många anledningar att ställa till med fest! Men det behöver inte alltid betyda mycket jobb och en massa förberedelser och med den här boken till hands är det inte svårt att lyckas!I Sannas enkla festmat har Sanna Töringe, journalist och författare, samlat sina favoritrecept, menyförslag, bra buffémat, användbara tips och mängder av goda råd. En oemotståndlig och härligt inspirerande bok fylld av personliga och doftande recept, rikt illustrerad med ett hundratal vackra färgbilder av fotografen Helene Toresdotter.
Bokförlaget Semic 1 9789155235208 -
Asiatisk mat
Häftad bok. TV4 AB. 1 uppl. 2001. 160 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band med invikta flikar.
Baksidestext:
"En måltid ska tilltala tre sinnen. Ögat genom färgen, Näsan genom doften och gommen genom smaken.
Så lyder ett kinesiskt ordspråk, som jag tycker beskriver god mat på ett bra sätt. Jag har arbetat med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406230
- Titel
- Asiatisk mat : Cheng, Anne
- Författare
- Anne Cheng
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 167 x 165 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En måltid ska tilltala tre sinnen. Ögat genom färgen, Näsan genom doften och gommen genom smaken.
Så lyder ett kinesiskt ordspråk, som jag tycker beskriver god mat på ett bra sätt. Jag har arbetat med mat i 25 år och då mest med asiatisk mat. Det som tilltalar mig i det asiatiska köket är enkelheten och fräschören. I denna kokbok har jag samlat recept som spänner över ett brett spektra med både traditionella asiatiska rätter och helt nya varianter, där svenska råvaror blandas med asiatiska kryddor.
Under dessa år har jag lärt mig en sak som jag gärna vill förmedla vidare och det är hur man läser ett recept. Läs recepten i denna kokbok utifrån vad du har hemma, det gör matlagningen mycket enklare och roligare.”
Anne Cheng
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9789189406230 -
Mathias Dahlgren - Kokbok
Inbunden bok. Prisma. 2001. Inbunden. Dekorerat klotryggband.
Mycket gott skick. Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnat läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838079
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
9151838079 -
ViltKokboken - En kokbok för alla som trivs...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2007.
ISBN 9175866109
Nyskick. Dekorerat kartonnage.
Denna bok ar sin utgångspunkt i det fantastiska skafferi som skogarna och den vilda marken skänker oss. Genom att förmedla de tillagningsmetoder som krävs för att framhäva viltets underbara smaker, dofter och konsistenser ger bok läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Settern 9175866109 -
Mat på svenska
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 189 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en person läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851488
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851488 -
Alla tiders pasta - Läckert och lättlagat ste...
Inbunden bok. Parragon. Inbunden. Laminatband. Tryckår 2004. 256 sidor. 21x17cm.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Utdrag ur förlagets presentation: Pasta - denna blandning av mjöl, olja och ägg - har ända sedan romarrikets dagar varit en del av det europeiska köket, och i Asien har den varit känd minst lika länge. Ändå har pas läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1405422580
- Titel
- Alla tiders pasta : läckert och lättlagat steg för steg
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 207 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
1405422580 -
Pasta - Enkelt raffinerat och typiskt italien...
Inbunden bok. Naumann & Göbel. Inbunden. Dekorerat laminatband.
ISBN 9783625116134
Mycket gott skick. Ett stort urval av recept för varje dag och tillfälle. Även nybörjaren lyckas lätt med hemlagad ravioli tack vare utförliga handledningar och talrika steg-för-steg-bilder. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9783625116134 -
Klaras goda GI-dagar . Kompletta menyer för 6...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 127 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn!
I Klaras goda GI-dagar f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851464
- Titel
- Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn!
I Klaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag - i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana. Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut. Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa - följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer mat men är ändå enkla att laga. Helgrecepten är lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje.
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851464 -
Una Bella spaghettata : pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta - una bella spaghetta läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
Det klassiska italienska köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1984. 272 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Italiensk kokkonst enligt gammal fin tradition.
Boken är indelad i årstiderna med menyer för varje årstid och dess råvaror. Kapitel med pastarätter, lätta lunchrätter, entrérätter, efterrätter. Författarna driver en kockskola i R läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137085700
- Titel
- Ital.Köket
- Författare
- Bettoja, Jo - Cornetto, Anna Maria - Lindberg, Asra
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1984
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 775 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137085700 -
Atlantis nya såsbok
Inbunden bok. Atlantis. 2000.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
En samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174861938
- Titel
- Atlantis nya såsbok : [en samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran]
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Atlantis 9789174861938 -
Från Naturens Eget Kök
Inbunden bok. Skandinaviska förlaget. 1984. Inbunden.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. Bruksspår. Marlis Weber erbjuder dig allt om en fullvärdig kost. 400 recept och en komplett matsedel för en månad. Specialiteter på vilka växter det behövs och sojarätter, hälsosamt bröd, hemmagjorda sallader - allt Du be läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172561122
- Titel
- Från naturens eget kök
- Författare
- Weber, Marlis - Söderberg, Eric
- Förlag
- Gävle : Skandinaviska bokförl
- Språk
- Svenska
9172561122 -
Fira med Maria Montazami
Inbunden bok. ICA bokförlag. 2013. Inbunden.
Nyskick. Vi firar allt som går att fira! Maria Montazami är proffs på att sätta guldkant på tillvaron! Att alltid hitta något värt att fira har blivit hennes livsfilosofi. Hemma hos familjen Montazami firas stort som smått, och i hennes nya bok öppnar hon på nytt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439424
- Titel
- Fira med Maria Montazami
- Författare
- Montazami, Maria
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 297 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1010 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi firar allt som går att fira! Maria Montazami är proffs på att sätta guldkant på tillvaron! Att alltid hitta något värt att fira har blivit hennes livsfilosofi. Hemma hos familjen Montazami firas stort som smått, och i hennes nya bok öppnar hon på nytt generöst upp sitt vackra hem i soliga Kalifornien. Här dukas det upp till fest vid årets alla högtider, svenska såväl som amerikanska, och hemma hos Maria blir till och med fredagsmyset något extra. Sagolika dukningar, fantasifullt pyssel och god mat hör till och förgyller både vardag och fest. Maria kryddar gärna med lite flärd så fort tillfälle ges och även fyrfota familjemedlemmar får sin beskärda del av firandet. Maria delar med sig av mängder av tips och idéer att inspireras av, liksom recepten till all den fräscha maten och de läckra desserterna. Välkommen att fira med Maria!
9789153439424 -
Asiatisk : curryrätter från hela asien
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2011. 223 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
När vi tänker på asiatisk mat tänker vi först och främst på olika curryrätter. Curryrätter kan varieras i det oändliga - milda och krämiga eller väldoftande och aromatiska, och med beskedlig eller het kryddning. Många älskar rätte läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445448305
- Titel
- Asiatisk : curryrätter från hela asien
- Författare
- Mridula Baljekar
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 226 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När vi tänker på asiatisk mat tänker vi först och främst på olika
curryrätter. Curryrätter kan varieras i det oändliga - milda och
krämiga eller väldoftande och aromatiska, och med beskedlig
eller het kryddning. Många älskar rätter med curry men få
vågar laga dem hemma. Den här boken visar hur enkelt det
är att tillaga olika frestande curryrätter från grunden genom
att kombinera nymalda kryddor och aromatiska örter. De noga
utvalda recepten förenar det välbekanta och det mer exotiska,
och rätterna kommer från hela Indien och Sydöstasien, däribland
Thailand, Malaysia, Indonesien, Vietnam och Bangladesh.
Asiatiskt innehåller både praktiska råd och steg för stegrecept
som är enkla att följa. Alla recept illustreras med läckra
färgbilder av den färdiga rätten. Detta är den perfekta handboken
för alla som vill utöka sin kulinariska repertoar och ge sig in i
kryddornas spännande och färgstarka värld.
Fler titlar i serien:
Fisk och skaldjur (ISBN 9781445448299)
Stora vegetariska kokboken (ISBN 9781445446127)
mått: 205x261 mm
Parragon 1 9781445448305 -
Sushi & sashimi : lättlagat hemma
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste rå läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427353
- Titel
- Sushi & sashimi : lättlagat hemma
- Författare
- Dag Hermelin - Pelle Svanberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste råvarorna och riskuddarna på fatet med sushi som du möter på sushibaren.
Om Pelle Svanberg och Dag Hermelin:
Pelle Svanberg är sushikock med ett förflutet från den välkända asiatiska krogen EAST i Stockholm. Dag Hermelin är skribent med gedigna kunskaper inom det asiatiska köket.
Ex på rätter i boken:
Sashimisallad
California roll
Makibuffé
Japansk Tacobuffé
ICA Bokförlag 1 9789153427353 -
Julens söta saker
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2014. 185 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat klotryggband. Silverfärgat läsband.
I Julens söta saker har Theresia samlat sina allra bästa julrecept, med inspiration från svenska klassiker, utländska julfavoriter och några helt galna och vansinnigt goda nykomlingar snirkliga rullrån, eng läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187283406
- Titel
- Julens söta saker
- Författare
- Erneborg, Therésia
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 920 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns nog ingen högtid som väcker så mycket glädje och matlust som julen.
Mitt i det kallaste vintermörkret slår den till med allt det vi behöver som mest just då. Tända ljus och granbarrsdoft, lediga dagar och snöpromenader, värmande glögg, nykokt knäckkola och kryddiga kakor. Jag fullkomligt älskar det! I Julens söta saker har Theresia samlat sina allra bästa julrecept, med inspiration från svenska klassiker, utländska julfavoriter och några helt galna och vansinnigt goda nykomlingar snirkliga rullrån, engelsk julpudding, fransk trettondagskaka och italiensk panettone. Eller varför inte saftig cocacolakaka, polkarandiga marshmallows, kastanjetårta och ljuvlig saffranssemifreddo! Dessutom recept på massor av julgodis och tips på allt från hur man gör sin egen julkalender till hur man serverar en riktigt bra adventsbrunch. Allt som behövs för en riktigt god jul!
Votum & Gullers Förlag 1 9789187283406 -
Vilt : Modern mat från skogen
Inbunden bok. ICA bokförlag. 2005. Inbunden. Dekorerat kartonnage.
Nära nyskick. Vilt är trendigare än någonsin. Det är smakrikare än annat kött, men också renare, magrare och sundare. En älg lever inte sitt liv i ett bås. En fasan sitter inte i bur. Djuren rör sig fritt i den mest fantastiska hemmiljön av alla skogen. Fler och fle läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425685
- Titel
- Vilt : Modern mat från skogen
- Författare
- Lena Holmsäter
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilt är trendigare än någonsin. Det är smakrikare än annat kött, men också renare, magrare och sundare. En älg lever inte sitt liv i ett bås. En fasan sitter inte i bur. Djuren rör sig fritt i den mest fantastiska hemmiljön av alla skogen.
Fler och fler vill äta vilt, men det saknas moderna recept på älg, rådjur, hjort och fågel. Recept som är lättare, grönare och fräschare än de traditionella med gräddsåser, stuvningar och gratänger. Därför har den här boken kommit till en inspirationskälla för dig som vill laga till vilt med goda grönsakstillbehör och spännande kryddningar, men även uppskattar de klassiska rätterna.
I boken lanseras också idén att servera tre små delikata rätter till fest, i stället för en liten förrätt och en stor bastant varmrätt.
Boken är skriven av Lena Holmsäter, skribent med mat och hälsa som specialitet.
9153425685 -
Viltkokboken
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 192 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning utriven ur första blanksidan. Vad är det som gör viltkött så bergärligt? Det måste vara den förnäma smak, som kommer från djurens fria och naturliga sätt att leva och söka sin föda. En viltmiddag på hösten eller vintern är en välkommen omväxl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153417151
- Titel
- Viltkokboken
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153417151 -
Lättlagat för jägare och fiskare
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1995.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage. Tillhör du de jägare och fiskare som känner sig handfallen vid spisen? Då är det här boken till dig! Goda och lättlagade recept på vilt, fågel, fisk och svamp för både vardag och fest. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864525
- Titel
- Lättlagat för jägare och fiskare
- Författare
- Andersson, Martina - Andersson, Martina - Svensson, Åke
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Settern 9175864525 -
Jägarens och fiskarens lilla kokbok - Viltrec...
Inbunden bok. Settern. 1991.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En skatt för alla jakt- och fiskeintresserade, som tar till vara och som vill variera tillagningen av det vilda.
Receptsamling över maträtter tillagade av fyrfota villebråd, jaktbara fåglar, fisk ar, kräftor, ätliga grodor, sva läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175863566
- Titel
- Jägarens och fiskarens lilla kokbok : receptsamling över maträtter tillagade av fyrfota villebråd, jaktbara fåglar, fiskar, kräftor, ätliga grodor, svampar samt skogens vilda bär
- Författare
- Sälle, Nils
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Settern 9789175863566 -
Vilthantering med Thomas Ekberg : råddjur & d...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2013. 91 sidor.
Nyskick. Dekorerat kartonnage.
Thomas Ekberg är en av landets mest kända jägare. Efter 20 år framför kameran i jaktfilmer och teveproduktioner har han en svårslagen position som kändis i Jaktsverige. Vilket inte är så konstigt. Få kan matcha hans erfarenhet av läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866444
- Titel
- Vilthantering med Thomas Ekberg : råddjur & dovvilt
- Författare
- Ekeström, Peter
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 232 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thomas Ekberg är en av landets mest kända jägare. Efter 20 år framför kameran i jaktfilmer och teveproduktioner har han en svårslagen position som kändis i Jaktsverige. Vilket inte är så konstigt. Få kan matcha hans erfarenhet av jakt och vilt.
-För mig är jakten mer än upplevelsen i skogen, mer än kunskap om hur djuren rör sig och fungerar. Mer än ett säkert och intränat jaktskytte, mer än den spänning man känner när allt fungerar och skottchansen kommer. För mig fortsätter jägarens ansvar ända tills viltköttet, den fantastiska resursen, ska tillagas i köket, säger Ekberg.
Det handlar om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet.
Jag har sett mycket under mitt jägarliv och jag vet att det generellt saknas kunskap i vilthanteringen efter skottet. Det är en brist.
Den bristen är skälet till boken Vilthantering med Thomas Ekberg Rådjur & dovvilt. Den andra boken i en serie av fyra, där Thomas förklarar och visar hur man kan ta hand om vilt på ett sätt som verkligen fungerar i praktiken, som fungerar i en helt vanlig svensk jägares vardag. De övriga i serien heter Älg, Vildsvin och Fågel & småvilt.
-Jag vill visa att vilthantering kan vara enkel och praktisk, samtidigt som slutresultatet, maten på tallriken, blir så mycket godare.
Peter Ekeström, jaktjournalist och fotograf, har också lång erfarenhet av jakten och viltet. Det är han som står för texter och bilder i böckerna. Självklart handlar det om instruktioner, tips och goda råd, men ovanpå det lättas praktisk kunskap upp av Peters bilder ur skogen, på rådjur, dovvilt och jakt.
Bokförlaget Settern 1 9789175866444 -
Styckning av vilt
Inbunden bok. Settern. 1994. 137 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage. Tip-exad namnteckning.
Styckning av vilt är en viktig faktabok för jägarfamiljen. Här visas i ord och bild hur man går tillväga för att bäst stycka och utnyttja de olika delarna från älg, rådjur, hare samt fågel.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Settern 9789175864402 -
Vintermat : höstkalas, blommor, julfester
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 142 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
När det blir kyligt i luften och mörkret kommer drar vi oss inomhus. Vi tänder ljus och njuter av värmande middagar och säsongens fantastiska råvaror. Rotfrukter och grönsaker, vilt och skaldjur förgyller vardagsmaten lika väl som läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255220
- Titel
- Vintermat : höstkalas, blommor, julfester
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När det blir kyligt i luften och mörkret kommer drar vi oss inomhus. Vi tänder ljus och njuter av värmande middagar och säsongens fantastiska råvaror. Rotfrukter och grönsaker, vilt och skaldjur förgyller vardagsmaten lika väl som middagen för vännerna. Att umgås över goda måltider gör det enklare att överleva tills ljuset kommer tillbaka!Journalisten och författaren Sanna Töringe, som skrivit flera personliga böcker om mat och trädgård, har samlat favoritrecept med inspiration från hela världen. Sådant som gör årstiden mysigare, allt från höstmiddagar och adventsbjudningar till jul- och nyårskalasens godaste. Här finns mustiga maträtter, ljuvliga brödrecept, värmande drycker, oemotståndliga desserter och godis liksom rätter för dagarna när vintern övergår i vår. Dessutom finns här idéer till fina dekorationer och blommor för årstiden. För det vackra fotot svarar Helene Toresdotter.
Bokförlaget Semic 9789155255220 -
Picknick : utflykter & inflykter
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2016. 205 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat klotryggband.
Packa en korg, ta någon du älskar i handen och en filt under armen och ge dig ut på äventyr!
Det här är en bok om våra utflykter året runt. Med varandra, med familj och vänner. Om våra picknickkorgar och ryggsäckar. Om pulkabac läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187283826
- Titel
- Picknick : utflykter & inflykter
- Författare
- Kammeborn, Pia
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 205 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 268 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Packa en korg, ta någon du älskar i handen och en filt under armen och ge dig ut på äventyr!
Det här är en bok om våra utflykter året runt. Med varandra, med familj och vänner. Om våra picknickkorgar och ryggsäckar. Om pulkabacken och vitsippshagen, skogen och sommarängen och den där dagen då regnet öste ner och vi fick gå upp på vinden istället för att åka till stranden. Här finns frukostar på bryggan, picknick i högsta trädet, flygande mattor och hemliga kojor. Man måste inte alltid åka längst bort. De största äventyren kan ibland ske alldeles nära hemma.
Kanske i dungen bakom mataffären. Det handlar till och med om utflykter som inte blivit av.
Här finns såväl vackra bilder och tänkvärda texter som praktiska tips vad gäller packning och utrustning, förströelse och kläder, och även en hel del recept. Förhoppningsvis kan du hitta inspiration till egna utflykter och inflykter här. En flykt undan vanligheten, ute eller inne.
Bloggen kammebornia.se har tusentals läsare om dagen och på instagram har Dennis och Pia mellan 20 000 och 30 000 trogna följare.
Här läggs dagligen ut vackra och spännande bilder från parets hem på den sörmländska landsbygden.
Votum & Gullers Förlag 1 9789187283826 -
Cooking At De Gustibus - Celebrating 25 Years...
Inbunden bok. Stewart, Tabori & Chang. 1:a uppl. 2005. Inbunden.
ISBN 1584794593
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. Engelsk text. Organized chronologically, this book features brief essays that cover the explosive changes in the American culinary landscape over the last 25 years, showcasing 100 recipes along with colorful sidebars and läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1584794593 -
The Little Dish Favourites Cookbook - Over 60...
Inbunden bok. Horder & Stoughton. 2010. 160 sidor.
ISBN 9781444704174
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
The Little Dish Favourites Cookbook is an essential cookbook for busy parents everywhere. Containing 70 foolproof recipes, including favourites from the award-winning Little Dish range, it makes cooking for your small children th läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHorder & Stoughton 9781444704174 -
Med smak av Indien - Milda dofter och rika sm...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 118 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Recept på indiska rätter att servera före maten och som för-, huvud- och efterrätter. De flesta recepten har ingredienser som är lätta att hitta i nordiska butiker, dessutom finns det längre recept på festrätter med många ingredi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425049
- Titel
- Med smak av Indien : milda dofter och rika smaker från Nordindien
- Författare
- Dag Hermelin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 293 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 641 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153425049 -
Snabblagat indiskt
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 160 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Dagens indiska kockar har utvecklat snabbare och effektivare sätt att åstadkomma genuina indiska maträtter. Numera går det utmärkt att laga indisk mat utan tidsödande krångel. Den här boken innehåller mer än 140 recept på snabblag läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329340
- Titel
- Snabblagat indiskt
- Författare
- Bharadwaj, Monisha
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 245 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens indiska kockar har utvecklat snabbare och effektivare sätt att åstadkomma genuina indiska maträtter. Numera går det utmärkt att laga indisk mat utan tidsödande krångel. Den här boken innehåller mer än 140 recept på snabblagade läckerheter hämtade från det spännande indiska köket, till exempel räkor i grön masala, lax med vitlöksströssel, kyckling med kokos och chili och inte minst efterrätter som till exempel aprikoskompott med grädde. Också indiskt bröd av olika slag finns med bland recepten, liksom svalkande drinkar, smoothies och menyer för lite festligare tillfällen.
Monisha Bharadwaj har varit verksam som matexpert i både England och Indien.
B Wahlströms 1 9789132329340 -
Rosa kokboken
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 2014. Inbunden.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i nyskick. Hjälp oss att hjälpa! 1 av 3 får cancer i Sverige idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats. För att uppmärksamma sjukdomen och samla in pengar till Cancerfonden har författaren och konstnären Anna Benson samlat 20 v läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187371226
- Titel
- Rosa kokboken
- Författare
- Benson, Anna
- Förlag
- Rosa kokboken, Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 267 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 271 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1270 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hjälp oss att hjälpa!
1 av 3 får cancer i Sverige idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats. För att uppmärksamma sjukdomen och samla in pengar till Cancerfonden har författaren och konstnären Anna Benson samlat 20 välkända kvinnor som delar med sig av sina liv och sitt möte med cancer. Några berättar för första gången. Det kan vara självupplevt, drabbat en väninna eller så kan det gälla en förälder. För att lägga till något mer, något som för det mesta står för det positiva och kärleksfulla i livet, så delar kvinnorna också med sig av sitt paradrecept och om sina tankar kring mat och träning.
Rosa Kokboken kommer
att bli mycket uppmärksammad och pengarna går oavkortat till Cancerfonden och kampen mot cancer. Målet är att dra in minst 1 miljoner kronor men förhoppningsvis betydligt mer.
Medverkande:
Anette Norberg, Anna Book, Anna Brolin, Anna Maria Corazza Bildt, Christina Schollin, Cissi Wallin, Jennifer Brown, Jenny Strömstedt, Kim Anderzon, Lulu Carter, Magdalena Forsberg, Marie Göranzon, Nanne Grönvall, Pernilla Wiberg, Regina Lund, Renée Nyberg, Sanna Bråding, Sara Varga, Tina Thörner, Valerie Aflalo
Ett starkt projekt
Till stöd för Cancerfonden alla pengar går oavkortat
I samarbete med Grythyttan och Måltidens hus
Många av Sveriges mest kända kvinnor är med
Stort nyhetsvärde: flera berättar om sin cancer för första gången
Gripande och personliga berättelser
Gråt blandas med skratt
20 paradrecept och tankar om mat
Perfekt julklapp! Eller gåva till dig själv eller någon du tycker mycket om. För företag såväl som privatpersoner.
Grythyttan
"Under min vägledning har studenterna provlagat och granskat alla recept på Campus Grythyttan i Måltidens hus metodkök. Tillsammans med fotograf Andreas Hylthén har vi stylat maträtterna.
Jesper Johansson, kökschef och universitetsadjunkt
Våren 2012 pratade jag och min konstnärskollega Peter Sköld ihop oss med ambitionen att göra något. Påverka. Jag hade just gett ut boken C, där jag skriver om min kärlekshistoria med den cancersjuka kvinna jag blivit förälskad i och sedan förlorar i denna hemska sjukdom. Vårt projekt Måla Rosa kom att bli Cancerfondens stora insamlingskampanj 2012 och vi fick in knappt en miljon kronor på 31 dagar med 44 stopp innan den rosa bussen rullade in på den tv-sända galan i TV3.
Anna Benson
9789187371226 -
Riddarbageriets bröd
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 120 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotband.
Nelson, Jacob Riddarbageriets bröd : Johan Sörbergs bästa recept och råd till dig som vill baka riktigt goda bröd Johan Sörberg på Riddarbageriet i Stockholm är en ovanligt passionerad bagare som du kanske sett brottas med degarna i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406451
- Titel
- Riddarbageriets bröd : Sörberg, Johan
- Författare
- Johan Söderberg
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 818 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9189406451
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn