-
Food Pharmacy x 2: 1. Food Pharmacy Kokboken....
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2017.
Nyskick. ISBN: 9789174246827 resp. 9789174248098. Undertitlar: 1. En antiinflammatorisk receptsamling framtagen i samarbete med tarmfloran. Stärker ditt immunförsvar. Förvaras inom räckhåll för barn. 2. En berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta 1 -
Laga lätt med 5:2. 100 nyttiga, smala & enkla...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 151 sidor.
Gott skick. Sänk kaloriintaget till en fjärdedel av det normala. Med 5.2-dieten halvfastar man två dagar/vecka. 100 recept på kalorisnåla och lättlagade måltider från hela världen, hämtade från tidningen Laga lätt. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, illus läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244052
- Titel
- Laga lätt med 5:2 : 100 nyttiga, smala & enkla recept
- Författare
- Nilsson, Tove
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 236 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur får man ihop vällagade, goda, enkla och mättande måltider under 5:2-dietens dagar med halvfasta? Med Laga lätt med 5:2 är det inga problem. Här får du 100 recept på kalorisnåla och lättlagade måltider med smaker från hela världen – alla hämtade från tidningen Laga lätt. Gott, lätt och enkelt! 5:2-dieten går ut på att under två dagar i veckan ägna sig åt halvfasta, vilket innebär ett lågt kaloriintag, gärna i kombination med 16 timmar i sträck utan föda. I praktiken innebär det att man antingen hoppar över frukosten eller middagen och att kaloriintaget delas upp på två tillfällen med ett mindre och ett lite ”större” mål. För att göra det enkelt att fasta enligt 5:2-dieten är samtliga recept i boken utvalda från tidningen Laga lätts allra godaste och lättaste recept. Lättast i dubbel bemärkelse: de innehåller ytterst få kalorier och är oerhört enkla och snabblagade. Inspirerande och moderna med smaker från hela världen. I boken får du bra recept på och inspiration till välsmakande luncher eller middagar. Som komplement till det finns det även kalorisnåla mellanmålsrecept och andra frukost- eller lunchförslag. Du får också ett urval av bra råvaror som inspiration till att komponera dina egna mättande måltider.
Bonnier Fakta 1 9789174244052 -
Maten som botar. Minska risken för sjukdomar...
Häftad bok. Norstedts. 4 uppl. 2014. 190 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER. Matens läkande krafter kan förebygga många av våra allvarliga folksjukdommar - högt blodtryck, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar. Fakta varvas med recept och tabeller. Tips och råd vilken mat och hur mycket man bör äta. Häftad med vikomslag, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113063973
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 398 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Norstedts 4 9789113063973 -
Vegan Bodybuilding & Fitness. The Complete Gu...
Häftad bok. Healthy Living. 1 uppl. 2010. 317 sidor.
Nyskick. Ny från lager. A guide to developing a magnificent body on a vegan diet. Häftad, rikt illustrerad med svartvita foton. 8:o. 230x150x20 mm. 510 g. Nytt, oläst ex. [Lir4105] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780984391608
- Titel
- Vegan Bodybuilding & Fitness
- Författare
- Cheeke, Robert
- Förlag
- Healthy Living
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- English
Healthy Living 1 9780984391608 -
Jeg velger meg elg
Inbunden bok. Landbruksforlaget. 1 uppl. 2003. 143 sidor.
ISBN 8252927343
Mycket gott skick. Norsk kokbok med älgkött som råvara i rätterna. Massor av receept (oppskrifter). Rikt illustrerad i färg. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. [31222rp] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLandbruksforlaget 1 8252927343 -
Buffé helt enkelt. 101 rätter för alla fester...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2010. 122 sidor.
Mycket gott skick. Massor av recept. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, fotoillustrerade första och sista uppslag. 8:o. 230x200x13 mm. 530 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn, skick som ny. [31219] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255510
- Titel
- Buffé helt enkelt : 101 rätter för alla fester
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matskribenten Jon Hansson är en van bufféfixare. I jobbet på Aftonbladet blir det mycket av den varan. Nästan alltid när det ska göras matreportage inför storhelger eller när det ska vara extra festligt är bästa lösningen en buffé. Det blir ju så mycket gott att välja på.Här har han samlat sina bästa recept och tips i en bok. Tio kapitel att plocka ifrån. Det är spett, bollar, såser, efterrätter och mycket, mycket mera. 101 recept! Allt som behövs för att bordet ska digna. En massa gott att välja på, helt enkelt och mycket gott att titta på. Camilla Sjödin har tagit de aptitretande bilderna.
Bokförlaget Semic 1 9789155255510 -
En godare jul med Carola från advent till nyå...
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Nära nyskick. Specialutgåvan med Carolas nya album "Drömmen om julen" med 13 låtar. Carola om sina jular och julmat från både Sverige och utomlands. Recept av Malin Landqvist. Rikt illustrerad. Inbunden, omslagstryckt rött klotband med klichébild, färgade första och si läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263971
- Titel
- En godare jul
- Författare
- Häggkvist, Carola - Landqvist, Malin
- Förlag
- Stockholm : Max Ström
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Max Ström 1 9789171263971 -
Lägereldens mat
Häftad bok. Storartad förlag. 1 uppl. 2017. 144 sidor.
Mycket gott skick. ALLT kring matlagning över lägerelden i naturen. Massor av råd, recept och menyer för olika turer i fält. Handbok. Rikt illustrerad kokbok, fotografier av Jonas Gerdle. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. Kvadratisk 8:o. 210x210x11 mm. 420 g. Välvård läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198188950
- Titel
- Lägereldens mat
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Storartad förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk. Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.
Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.
Kort om de båda författarna:Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.
Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.
Storartad förlag 1 9789198188950 -
Mellan hjortron och oliver. En värld full av...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2 uppl. 2008. 397 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Tessa Kiros allra bästa recept. Vackert designad kokbok. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage med identiskt illustrerat skyddsomslag, färgtryckta första och sista uppslag, läsband i siden. 8:o. 250x180x40 mm. 1600 g. Välvårdat o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100121501
- Titel
- Mellan hjortron och oliver : en värld full av recept
- Författare
- Kiros, Tessa
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 397 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 2 9789100121501 -
Ät dig frisk. Förbättra din hälsa och förebyg...
Inbunden bok. Det Bästa / Reader's Digest. 1 uppl. 2008. 359 sidor.
Nyskick. Förebygg krämpor genom att äta gott. Av rätt slags mat. Massor av recept. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. 4:o. 285x225x25 mm. 1500 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn, skick som n läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170304088
- Titel
- Ät dig frisk : förbättra din hälsa och förebygg sjukdomar med rätt mat
- Författare
- Relander, Ann-Christine - Söderlind, Anni
- Förlag
- Stockholm : Reader's Digest
- Språk
- Svenska
Det Bästa / Reader's Digest 1 9789170304088 -
Baka utan gluten. Kakor, tårtor, pajer och br...
Inbunden bok. Love Food. 1 uppl. 2015. 157 sidor.
Nära nyskick. [+] PRESENTSKICK! Recept på allt från kakor och muffins till fantastiska tårtor och pajer, många sorters bröd, pizzabottnar m m. Så gör du egna glutenfria mjölblandningar, och så undviker du s k dolt gluten. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatb läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753435
- Titel
- Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och bröd
- Författare
- Michael McCamley
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 276 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 872 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Goda och lättbakade glutenfria alternativ.
Michael McCamley , själv glutenintolerant, har utsetts till The Gluten free chef of the year i Storbritannien och har även startat The Gluten Free Cooking School där han lär ut glutenfri matlagningskonst. Utöver detta driver han även cateringfirman Venue där man erbjuder all slags mat, men är specialiserade på glutenfri kost.
För de med celiaki är bröd en av de svåraste, och tråkigaste, utmaningarna. Baka utan gluten innehåller såväl bröd som sötsaker. Michael McCamley delar med sig av beprövade och garanterat goda recept på matbröd, pizzabröd, focaccia, cupcakes, whoopie pies och efterrätter.
Sedan 1990-talet har antalet barn med celiaki i Sverige blivit nästan fem gånger så många som tidigare. Dessutom blir det allt vanligare att sjukdomen dyker upp senare i livet hos äldre barn och hos vuxna. Jämfört med andra länder har Sverige rekordmånga glutenintoleranta. En orsak till detta misstänks vara den stora mängd mjöl vi i dag äter. Brödtillverkarna tillsätter dessutom extra gluten i sina produkter för att göra dem luftigare.
Format: 215x270 mm
Love Food 1 9789187753435 -
Recept som förändrar världen
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 2019. 128 sidor.
Nyskick. [+] PRESENTSKICK! Ca 50 recept på hälsosam mat med råvaror som håller sig inom hållbarhetens gränser. Mat som gör gott för planeten och oss själva. Kokbok som hjälper dig att göra skillnad. Rikt illustrerad. Inbundet laminatband. 8:o. 217x150x13 mm. 370 g läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström 1 9789171264923 -
Kärlekens huskurer. Örter och kryddor som väc...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2006. 124 sidor.
Mycket gott skick. [+] Presentation av örtagårdsväxter. (Av förf. utg.: Huskurer och läkekonster; Kärlekens huskurer; Örter och kryddor; Krydderi; Trädgård i kruka; Blommor; Farliga växter; Lyckas med dina krukväxter; Stora boken om perenner; Marguerites "vilda" mat; Matlyc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155233643
- Titel
- Kärlekens huskurer : örter och kryddor som väcker lust och lycka
- Författare
- Walfridson, Marguerite
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 235 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 376 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Älskar, älskar inte, älskar ...Många är vi som lindrar förkylningar och andra krämpor med hjälp av mormors gamla huskurer. Men alla kanske inte känner till att man kan använda folkmedicin och örter även på kärlekens områden, kanske för att hjälpa kärleken på traven. Den här sortens medicin, kärleksmedicinen, kallas afrodisiaka efter kärlekens, kättjans och fruktsamhetens gudinna Afrodite.Många klassiska örter och blommor påverkar oss genom sin skönhet, och deras eteriska doft kan ha en nästan magisk förmåga att förändra vårt stämningsläge.Lägg vänderot, eller valeriana, i rött vin - det väcker het kärlek. Förför med rökelse eller parfym av myrra. Blanda nykrossade kardemummakärnor i glöggen, vilket kan bli en tändande gnista. Läs också om de välgörande effekterna hos åkerfräken, ingefära och fänkål eller om varför klostren införde chokladförbud för munkarnaMarguerite Walfridson skriver kunnigt och intressant om hur betydelsefull och läkande naturen är för vår hälsa - både mentalt och kroppsligt. Användbara kloka råd blandas med intressant historik och folktro.Boken är rikt illustrerad med Marguerite Walfridsons egna teckningar.
Bokförlaget Semic 1 9155233643 -
Vitlök
Inbunden bok. Forum. 1994. 79 sidor.
Mycket gott skick. Sätt piff i maträtterna med vitlök. Den underskattade och perfekta smaksättaren i nästan all mat. I rätt mängd förstås. Här är nycklarna! Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. Kvadratisk 8:o. 22 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137099361
- Titel
- Vitlök
- Författare
- Zeltner, Renate - Brauner, Michael - Leijer, Dagmar
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 223 x 223 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
Forum 9137099361 -
Mer lugn mage med god mat. Kokboken för dig m...
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2014. 129 sidor.
Mycket gott skick. Dietistens uppföljare till "Lugn mage med god mat". Recept anpassade till FODMAP, som innebär att man lägger om sin kost och utesluter vissa födoämnen som retar tarmen. Rikt illustrerad hälsosam kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 8:o. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187769207
- Titel
- Mer lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS
- Författare
- Antonsson, Sofia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 129 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- IBS eller ballongmage drabbar 15-20% av befolkningen. Dietisten och IBS-experten Sofia Antonssons andra kokbok "Mer Lugn mage med god mat" innehåller 62 enkla vardagsrecept utan gluten, laktos, lök och vitlök. En bok för alla som vill ha en lugnare och gladare mage.
Lava Förlag 1 9789187769207 -
Trolla med gräddfil. Recept och serveringsidé...
Häftad bok. Svenska Mejeriernas Riksförening. 1 uppl. 1967. 117 sidor.
Mycket gott skick. 117 enkeltryckta blad med recept på ett stort antal maträtter för alla tänkbara gastronomiska tillfällen, såväl mat som bak. Spiralband. 4:o. 295x230x20 mm. 850 g. Välvårdat och fint ex, smärre bruksspår ytterst i omslagets kanter, ej ägarnamn. [21004] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvenska Mejeriernas Riksförening 1 -
Saltad nota. Om matfusket - från gatukök till...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2013. 303 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Avslöjande om det utbredda råvarufusk som förekommer på kaféer, snabbmatsställen, lunchkrogar, lyxiga restauranger m fl. (Av förf. till "Den hemlige kocken; Smakernas återkomst; m fl titlar.) Inbunden, förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 215x145x25 mm. 540 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377358
- Titel
- Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.
Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.
Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer
"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat
Ordfront Förlag 1 9789170377358 -
Ferry food. LCHF.
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 151 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. OS-guldvinnarens matfilosofiska kokbok för krävande prestationer och samtidigt gå ned i vikt. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, illustrerade första och sista uppslag. 8:o. 232x197x17 mm. 740 g. Välvårdat och fint ex, inga an läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033143
- Titel
- Ferry food : LCHF
- Författare
- Cathrine Schück - Björn Ferry
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på LCHF-dieten började det påverka resultatet avsevärt. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte.
Björn Ferry menar att det inte var någon slump att han till slut stod överst på prispallen i OS. Det var en mycket medveten strategi både genom att satsa mycket målmedvetet på att förbättra träningen och att se över kosten. I dag äter han protein, fett och grönsaker och så lite kolhydrater som möjligt. I den här boken berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv. Björn vill gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Här får vi följa OS-medaljören i hans vardag hemma i Storuman där han lever tillsammans med sin fru armbryterskan Heidi från Ensamheten. När han inte tränar är han mycket ute i skog och mark och plockar svamp och bär och på hösten jagar han mycket. I boken finns Björn Ferrys favoritrecept, framtagna tillsammans med kostexperten Cathrine Schück. Bli en vinnare du också genom att äta som Björn Ferry, det vill säga mat baserad på LCHF-dieten.
Norstedts 1 9789113033143 -
Juice Power and Detox
Häftad bok. Renée Voltaire. 1 uppl. 2013. 124 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK! Svenska utgåvan. Komplett guide för färskpressade grönsaks- och fruktjuicer. Över 100 recept på juicer, shakes, smoothies och grön mat. Rikt illustrerad. Mjukband med viksomslag, s k danskt band, färgade första och sista uppslag. 8:o. 220x18 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163722257
- Titel
- Juice Power and Detox
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 180 x 220 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- The secret is in the juice!
Juice Power & Detox är en komplett och inspirerande guide för att komma igång med färskpressade grönsaks- och fruktjuicer.
- Jag vill leva mitt bästa liv. Som egenföretagare är tempot högt och dagarna är fullspäckade. Därför dricker jag färskpressade, näringsrika juicer varje dag som ger mig kraft, trollar bort sötsug och håller tankarna fokuserade. Det är ett enkelt sätt att få i mig mer nyttigheter än jag orkar tugga i mig på en måltid.
Det säger matinspiratören och juiceproffset Renée Voltaire.
För Renée är hälsa ingen quick-fix, det är en livsstil och juicer är en stor del av den.
- Färskpressade juicer är en energiinjektion, som går rakt in i blodet, med perfekt balans av vitaminer, mineraler, klorofyll och enzymer. De stärker immunförsvaret, gör kroppen hälsosamt basisk och håller magen i form. Dessutom kickar de igång en naturlig avgiftningsprocess.
I Juice Power & Detox finns allt du behöver för att bli ett juiceproffs: Du får lära dig vilka råvaror som passar bäst att juica, hjälp att välja rätt juicemaskin och information om hur juicerna påverkar din kropp. I kapitlet Juicefasta får du följa Renée steg för steg när hon dricker juice i sju dagar. Hon delar med sig av sina enkla tips och råd som inspirerar till nya, sunda vanor.
- Juicefasta är ett snabbt och enkelt sätt att komma i form och få ny energi, säger Renée.
Här finns fler än 100 lätta recept på läckra juicer, nötshakes och enkla grönsaksrätter som passar bra att äta när man juicar.
- Jag föreslår att du introducerar färskpressade juicer i din vardag och låter dem bli en del av din nya, hälsosamma livsstil.
Renée Voltaire 1 9789163722257 -
Familjens lätta rätter. Kokbok för hela famil...
Inbunden bok. Viktväktarna. 1 uppl. 2010. 112 sidor.
Mycket gott skick. Lättlagad smalmat du mår bra av. Massor med recept som leder till en friskare kropp. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 8:o. 215x220x13 mm. 500 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar. [2223] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197810722
- Titel
- Familjens lätta rätter : kokbok för hela familjen, till vardags och fest
- Författare
- Tegnér, Anders - Nydrén, Gunnar - Palm, Ingrid - Andersson, Katarina - Nileskog, Karin - Viktväktarna
- Förlag
- Malmö : Viktväktarna
- Språk
- Svenska
Viktväktarna 1 9789197810722 -
Yogamat
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2012. 96 sidor.
Mycket gott skick. Vegetarisk matlagning, med ekologiska råvaror fullproppade med näring, antioxidanter, fibrer, enzymer, nyttiga mjölksyrebakterier. Mat för vegetarianer efter t ex yoga-pass. Även tårtor, muffins, chokladbollar och annat gott. Rikt illustrerad. Inbunden, f läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437017
- Titel
- Yogamat
- Författare
- Anna Gidgård - Cecilia Davidsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 220 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 438 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är yogamat? Jo, det är god mat som är fullproppad med näring, mat som du är sugen på när du har yogat. Den innehåller mycket grönsaker och rätterna kan bland annat tillagas genom ångkokning, rostning eller ätas som raw food. Maten är lättsmält och rik på enzymer, antioxidanter, fibrer och nyttiga mjölksyrebakterier.
Här finns den snabba linssoppan som du enkelt gör direkt efter jobbet, en balinesisk lunchsallad med jordnötter, den krämiga yogagröten som håller dig mätt i flera timmar och den matiga mackan som du tar efter kvällens pass. Men här finns även tårtan med nötbotten och hallonkräm och flera varianter av muffins och chokladbollar. God mat som man mår bra av är ofta väldigt enkel.
ICA Bokförlag 1 9789153437017 -
Magisk GL-mat för bättre blodsocker
Inbunden bok. Det bästa / Reader's Digest. 1 uppl. 2009. 320 sidor.
ISBN 9789170304262
Nyskick. PRESENTSKICK! Lev längre, ladda din energi maximalt, gå ner i vikt och bli av med suget. Här listas 57 livsmedel och över 100 recept på mat som ger energi samtidigt som man går ned i vikt och minskar risk för sjukdomar. Rikt illustrerad. inbunden, färgtry läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDet bästa / Reader's Digest 1 9789170304262 -
Glimtar ur sockrets historia
Häftad bok. Sockerbolaget (Svenska sockerfabriks AB). 1 uppl. 1970. 27 sidor.
Mycket gott skick. Intressant och charmig småskrift om sockret och dess historia, från före det fanns socker till tiden efter att sockerröret spreds från öar i Stilla Havet till Indien och sedan vidare ut i världen. Utgiven av Sockerbolaget. Rikt illustrerad, fotografier, t läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSockerbolaget (Svenska sockerfabriks AB) 1 -
Leif Mannerströms kockliv
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2018. 288 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK! Bli med på de STORA kalasen, möt gäster med laster, mästerkockar och matlagare, från farmor kalaskokerskan och pappa kvinnokarlen, till frimärke, spårvagn och rockstjärnors vanor. Leif Mannerströms kockliv i ett pomerans- och nötskal. Rikt i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435227
- Titel
- Leif Mannerströms kockliv
- Författare
- Aspegren, Jesper
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 154 x 236 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är en av Sveriges främsta kockar. Han har utsetts till kockarnas kock tre gånger och höll stjärnan i Guide Michelin i över tio år. I boken Leif Mannerströms kockliv får vi följa hans långa, spektakulära liv och karriär i personliga berättelser för författaren och programledaren Jesper Aspegren. Med en farmor som var kalaskokerska och en far som var kock växte Leif Mannerström upp i en miljö där mat och matlagning var centralt. Redan som 15-åring började han arbeta i kök och sedan dess har maten och restauranglivet präglat hans liv i otaliga kokböcker, resor och möten med människor. Det handlar om grabben som inte dög till någonting, om med- och motgångar, elaka tyska kockar, Crister Svantesson, resorna till Frankrike, Tore Wretman, rätterna man minns och de som ännu inte lagats, Sjömagasinet, Bono, Mick Jagger, tv-programmen och mycket mer... Men det handlar också om kampen för bättre mat på våra sjukhus och äldreboende, där Mannerström dundrar mot slarv, dåliga råvaror och usel tillagning. Passion och hängivenhet för historierna, maten och restauranglivet präglar hela denna goda berättelse. Boken är rikt illustrerad och innehåller förstås också en receptdel.
Bokförlaget Arena 1 9789178435227 -
Stora stunder - Etikett för fest och högtid
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 191 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER. DETTA förväntas av inbjudare och gäster i mångkulturella sammanhang. Etikettsgurun Magdalena Ribbing om nutida och traditionella stora stunder, vad som är brukligt och vad som förväntas i kristna, islamska, judiska, buddhistiska, hinduiska läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131576
- Titel
- Stora stunder : Etikett för fest och högtid
- Författare
- Magdalena Ribbing
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 228 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En guide att luta sig mot."
Anne Ralf Hållbus, Lantliv
"Puh! Äntligen."
Baka
Stora Stunder - etikett för fester och högtider är den bok alla behöver! Folkvettsexperten Magdalena Ribbing, Sveriges mest kända expert på hyfs och stil, tar upp alla tänkbara vett- och etikettfrågor för fester och högtider. Här beskrivs högtider och ritualer, klädsel och inbjudningar, presenter, tal, tack och svar, allt som har med livets stora stunder att göra. Dop, konfirmation, examen, förlovning, lysning, bröllop, jubileer, pensionering, begravning beskrivs utifrån både religiösa och borgerliga ceremonier och hur det går till i de stora religionerna: kristendom i dess olika varianter, islam, judendom, buddhism och hinduism.
Stora stunder innehåller allt som är bra att veta för den som är huvudperson och de som är gäster, vad som förväntas, vad som ska undvikas och vad som är nödvändigt att känna till.
Magdalena Ribbing är Sveriges mest kända expert på hyfs och stil. Hon har varit politisk reporter på Dagens Nyheter och är författare till ett 20-tal böcker, bl a Bra att veta för alla unga (2009), Ringar (2010) och Etikett på jobbet (2011). Magdalena är en flitigt anlitad föreläsare, förekommer ofta i radio och TV och hennes frågespalt tillhör dn.se's populäraste inslag.En mycket användbar bok för stora högtider - från dop till begravning. Amelia Adamo, M-Magasin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131576 -
LCHQ - kokboken
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 1:2 uppl. 2013. 128 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER. [+] LCHQ - Low Carb High Qualitiy. 50 lättlagade recept, noga utvalda kolhydratkällor som täcker dagens alla mål. Kokbok. Författarna: framgångsrik näringsfysiolog resp. receptkreatör med inriktning på hälsa och träning. Rikt illustrerad, i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630528
- Titel
- LCHQ - kokboken
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LCHQ- lågkolhydratkost av högsta kvalitet blev en succé direkt som har sålts i närmare 20 000 exemplar. Här kommer kokboken, fylld med goda, näringsrika och välgörande recept: frukostar, luncher och middagar – och så självklart ett gäng härliga desserter. LCHQ handlar ju om att njuta av livet, inte om att gå på diet.LCHQ står för Low Carb High Quality och ger dig rätt mängd kolhydrater (20–30 E%) i form av nyttiga och välsmakande livsmedel som grönsaker, rotfrukter, nötter, baljväxter, frukter och bär. Fettintaget ligger på 50 E% och förser dig med dokumenterat nyttiga fettsyror från exempelvis olivolja, nötter och kokosfett. Du får även rejält med protein vilket gör att du håller dig mätt, bränner fett och får en enastående återhämtning när du tränat. Och självklart är maten fullproppad med alla vitaminer, mineraler och antioxidanter din kropp behöver. Men allt det här behöver du naturligtvis inte hålla reda på – det är bara att följa recepten i boken och njuta av såväl resultaten i kroppen som smaken i gommen!Recept ur bokenÄggröra med spenat och lax, gyllene havremüsli, sallad med kyckling, mathavre och avokado, thaisallad med räkor och quinoa, lax i ugn med kokta grönsaker och citron- och timjanmajonnäs, lammfärskebab red and white, kycklingburgare med sting, älgskav med blomkålsmos och lingon, het vildsvinspanna, asiatisk omelett med räkor och svamp, falafel med sallad och myntatsatsiki, kokosglass med hallonsås och mörk choklad, plättar med mandelmjöl och citronkesella.
Fitnessförlaget 1:2 9789173630528 -
Nya smaker från Kina. Med influenser från öst...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2008. 159 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER! [+] Modern kinesisk matlagning. SÅ går det till att blanda, matcha, upptäcka och uppfinna nya smaker genom att implementera influenser från Europa, Japan, Thailand och Vietnam i det kinesiska köket. Resultatet: nya kulinariska rätter i en s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430124
- Titel
- Nya smaker från Kina : med influenser från öst och väst
- Författare
- Ching-He Huang
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 984 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sätter du också likhetstecken mellan kinesisk mat och den lokala kinakrogens meny? Tänk om! Det kinesiska köket är ofantligt mycket rikare än så! Och i takt med att influenser från andra länder blir allt starkare har nya kulinariska traditioner utvecklats. Resultatet har blivit ett spännande fusionskök, där det handlar om att blanda och matcha, upptäcka och uppfinna.
I Nya smaker från Kina lagar Ching-He Huang mat som överbryggar gapet mellan öst och väst. Hon hämtar influenser från Europa, Japan, Thailand och Vietnam, men frestar också med familjerecept på traditionell kinesisk husmanskost och uppgraderade favoriter från kinarestaurangen. Bokens fler än 100 recept tillfredställer med råge både den som vill laga något snabbt och lätt och den som är sugen på att anta en kulinarisk utmaning.
Ching-He Huang kom till London som elvaåring, efter att ha tillbringat sina första år i Taiwan och Sydafrika. Hennes matpassion föddes redan när hon som femåring gjorde dumplings tillsammans med sin mormor. I dag driver hon en restaurang i London och har ett eget matlagningsprogram på brittisk tv. Nya smaker från Kina är hennes första bok
ICA Bokförlag 1 9789153430124 -
Färgkoden : nyckeln till ett längre och frisk...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 1 uppl. 2004. 204 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK! Färggranna frukter och grönsaker, sprängfyllda med antioxidanter, är nyckeln till långt och friskt liv. Färgrik kost stärker kroppen och dess immunförsvar! Komplett verk utifrån modern forskning, vetenskapliga experiment och näringslära. Rik läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 919745706X
- Titel
- Färgkoden : nyckeln till ett längre och friskare liv
- Författare
- Joseph, James A
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 226 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 784 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Titeln är utgången)Forskning visar att det starka färgpigment som finns i naturens frukter och grönsaker kan förebygga sjukdomar som diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Läs spännande, vetenskaplig fakta om hur du tyder naturens egen färgkod blandat med praktiska tips. Här finns inga listor över vad du inte får äta, utan vad du ska äta. Ju fler och färgrikare desto bättre för hälsan!
Fitnessförlaget 1 919745706X
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn