-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum
-
Best of British : Taylors & Jones
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 154 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127142008
- Titel
- Best of British : Taylors & Jones
- Författare
- Jones, Gareth
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Best of British är kokboken som sticker ut i mängden."
LitteraturMagazinet
"Rekommenderas varmt."
Dagens Nyheter
Mosat och beigebrunt. Kanske en stabbig pudding och en kopp te? Bilden av brittisk mat är sällan särskilt uppskattande när den kommer på tal i Sverige. Men nu ska den så ofta baktalade brittiska maten få upprättelse.
Korvmästarna på Taylors & Jones lägger undan korvsprutan för att förklara för Sverige och svenskarna varför brittiskt potatismos är minst lika gott som franskt. Och med tanke på den svenska kärleksaffären till Beatles, Big Ben och Benedict Cumberbatch borde brittisk mat få en självklar plats på våra bord. Välkända klassiker som Fish and Chips och Shepherd´s Pie trängs med mindre kända och aningen mer exotiska rätter. Cullen Skink, Faggots och Stargazy Pie – rätter med namn som tagna direkt ur en Dickensroman.
I Best of British tar Gareth Jones, Kristian Morén och Daniel Taube dig med på en gastronomisk resa runt de brittiska öarna. Gott, enkelt och hela tiden tryggt och säkert på vänster sidan av vägen.
Gareth Jones är född och uppvuxen i Wales. Tillsammans med David Taylor och Kerim Akkoc driver han Taylors & Jones. Kristian Morén är matteläraren som blev kock och är välbekant med Londons bästa restauranger. Daniel Taube är litteraturvetare och kock med gastronomisk erfarenhet från tre kontinenter. Tillsammans sköter de Taylors & Jones butik på Hantverkargatan i Stockholm. Tidigare böcker: Taylors & Jones korvbok – stoppa och laga korv med smaker från hela världen (2013).
"Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning."
Allt om Mat
"Best of British är en kul bok med många fina recept. Den gör faktiskt heder åt det brittiska köket och det är snygga bilder och bra texter."
Umeå Tidning
"Det är dags för en brittisk revansch i matvärlden. Det är tid att erkänna Storbritannien som ett matland, som en stor matkultur."
Meny i P1
"En inspirerande och lärorik bok."
Kommunalarbetaren
"Det blir både elegant och rustikt, från ostron via köttpajer till nationalrätten(!) chicken tikka masala."
MatMagasinet
"Den är lättanvänd, inspirerande och informativ."
Dagens NyheterMed massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning.
Allt om Mat
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127142008 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178435159
- Titel
- Chokladmakarens handbok
- Författare
- Mabrouk, Gustaf
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som på ett minst sagt inspirerande vis ger läsaren kunskap om hur man på bästa sätt och från grunden framställer choklad. Bibliotekstjänst skriver om Chokladmakarens handbokFör mig är choklad mer än bara godis. Choklad är även ett material som man kan skapa i, vare sig det gäller att bygga fantastiska skulpturer till tävlingar, göra oemotståndliga praliner till familjen eller komponera dekadenta desserter till kungliga banketter. Vill du ta steget att göra choklad från grunden och skapa din egen unika choklad på hantverksmässigt vis? Eller kanske bara laga de läckraste chokladrecepten? I Chokladmakarens handbok delar konditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouk med sig av sina allra bästa tips; hur man väljer kakaobönor, rostar, krossar och skalar dem för att slutligen mala och raffinera massan som ska bli choklad. Vi lär oss om konsten att temperera choklad, att skapa oemotståndliga praliner och om olika smaksättningar. I boken finns också Gustaf Mabrouks bästa recept, allt från klassisk tigerkaka och lollipops till moderna kreationer som chokladcocktails och pasta med tryffel och choklad. Den innehåller även fakta om hur kakao växer och skördas, råd till alla chokladälskare som vill bidra till en hållbar framtid och mycket mer. Ett måste för varje chokladälskare!Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är Gustaf Mabrouk en av få i Sverige som gör choklad från grunden, från böna till färdig chokladkaka. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm, är en flitigt anlitad kursledare och medverkar även i SVT-programmet Go kväll.
Bokförlaget Arena 9789178435159 -
Grönt : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 400 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131385
- Titel
- Grönt : välja hantera tillaga
- Författare
- Netz, Gunnar
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Sveriges bästa grundkokbok av Svenska Måltidsakademien.
Svensk vinnare i kategorin Best Easy Recipes Cookbook 2011, World Cookbook Awards!
Grönt välja hantera tillaga är det första svenska heltäckande standardverket om grönsaker, fullmatat med information och recept. Du får kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönt i matlagningen. Hur vet du vilken gurka som smakar mest? När är det säsong för svensk sparris? Vilka örter passar bäst till fisk? Recepttips varvas med rätter inspirerade från hela världens kök, mat där grönsaken spelar huvudrollen. Här finns både vegetariska rätter och mat med fisk, skaldjur, kött och kyckling.
I boken finns ett gediget grönsakslexikon, som i text och bild presenterar ca 400 sorter. Olika grönsaker har olika fördelar, både smak- och näringsmässigt. Du får hjälp att upptäcka nya kombinationer och råd om hur du bäst förvarar, hanterar och tillagar dina grönsaker. Bokens ca 300 recept kommer från Herman Rasmuson och några av landets bästa kockar Karin Fransson, Christian Hellberg, Malin Söderström, Ingela Persson, Stefan Eriksson, Viktor Westerlind m fl.
Författarna
Nina Westerlind, Gunnar Netz, Pelle Bosta och Isabella Vikberg har lång samlad erfarenhet av grönsaker och driver sedan många år Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker. Herman Rasmuson är kock och står bl a bakom den uppmärksammade boken Syrat och GarlicCard.
Herman Rasmusson pratar om boken Grönt:
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131385 -
Pluras husman : en hyllning till maten jag äl...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 187 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038223
- Titel
- Pluras husman : en hyllning till maten jag älskar
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 255 x 230 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras husman är min tredje kokbok på fyra år. I Pluras kokbok (2009) var vi i Provence, på Sydkoster och Kungsholmen, i Pluras spanska kokbok (2010) begav vi oss till Mallorca och Barcelona. Under de här åren har jag burit tanken på den här boken inom mig, att göra en bok om all den mat som jag växte upp med och älskar så högt, att skriva ett mattestamente till mina barn och mina medmänniskor.
Men det är inte bara barndomens mat här, i hela mitt vuxna liv har jag ju rest omkring på de svenska vägarna med Eldkvarn, ätit mat från Skanör i söder till Kiruna i norr. Ibland har man blivit förskräckt och besviken men många gånger har det varit tvärtom, man har blivit glatt överraskad och dagen och resan lättare att stå ut med. Till exempel glömmer jag aldrig en kväll på Värdshuset i Pajala i början av 90-talet där vi serverades den exotiska rätten ugnsstekt tjäder, sådant kan man leva länge på, och framförallt prata om. För det är ju så att mat spelar en stor roll i människors liv, speciellt när man är på resande fot, mil efter mil av granskog, dag ut och dag in. Då blir måltiden ett välkommet avbrott, en högtid, något man ser fram emot.
Det pratades mycket om mat i mitt föräldrahem, mat var viktigt och min mamma Magda såg till att vi alltid fick det bästa på bordet, hon kunde trolla fram en festmåltid av vad som helst, till mina kompisars och andra besökares stora förvåning. Eldkvarns trummis, som en gång sov över hemma hos oss på Åkaregatan, säger än idag att han aldrig upplevt en sådan frukost som dukades upp på morgonen när han vaknade.
Så se denna bok som en hyllning till min mamma och den svenska husmanskosten, minnen från ett liv vid middagsborden längs vägarna i Sverige.
De levnadsglada gastronauter som har bistått mig i denna bok är (som vanligt) Johan Åkerberg vid spisen, Pepe Nilsson har fotograferat maten och Pär Wickholm har formgivit.
Jag har alltid levt med mat alldeles inpå mig. Från det jag föddes och nästan omedelbart kände dofterna från mammas kök, till denna dag då jag redan i morse började fundera på vad jag skulle laga till middag. Jag vet inte om man kan kalla det kärlek, kärlek till maten och måltiden, umgänget omkring bordet, över tallrikarna och glasen.
Plura
Norstedts 1 9789113038223 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. Lite ytnött pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 87 9153425502 -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok. Historiska Media. 2003. 216 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189442740
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
Historiska Media 9789189442740 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174248548
- Titel
- Alkoholfritt : till maten
- Författare
- Man, Richard
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att välja alkoholfritt ligger i tiden, och utbudet av alkoholfria alternativ växer stadigt i butikerna. Men fortfarande står många av oss rådvilla när det gäller att kombinera drycken med mat. Vatten, äppelmust eller möjligen alkoholfri öl är nog de alternativ de flesta oss slutligen väljer. Men när man bjuder på middag känns de kanske inte så spännande som ett väl valt vin, och är de verkligen den perfekta kombinationen alla gånger?Vatten, juice och must, te, kombucha, lemonad och alkoholfritt öl och vin – allt har en plats på middagsbordet om du bara vet vilken dryck du ska välja till vilken sorts mat, och i Alkoholfritt till maten hjälper Richard Man dig att välja rätt. Här finns allt från drycker som du snabbt svänger ihop genom att smaksätta vatten, pressa färsk frukt eller bygger genom att utgå från butikens alkoholfria sortiment, till drycker som kräver mer tid.Här finns inga pekpinnar, bara massor av inspiration. Huvudsaken är att det blir gott, för som Richard säger: ”Dryck som serveras till mat ska passa till maten, oavsett alkoholhalt. Så enkelt.”
Bonnier Fakta 9789174248548 -
Två systrars söta : 170 frestelser från The C...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137124926
- Titel
- Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
- Författare
- Eisenman, Lisa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat inte mindre än 170 av sina bästa recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar. Ett smakprov ur receptsamlingen: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskovadosnittar med kaffekross; mormor Gretas kardemummaskorpor; pudrade aprikosrutor; Gunnars limekolarutor; päron- & ingefärskaka; tant Märtas hemliga mandel- & nougatkaka; mormor Hilmas lingonkaka; aunt Lillies kaka; rödbetskaka med saffransglasyr; ultimata morotskakan; devil’s chocolate cake; polkagrischeesecake; svartvinbärstryffelpaj; apelsintryffelpaj med pinjenötter; lingon- & äppelpaj med mandeltäcke; Veronicas ananaspaj; baklava; Teddys hasselnöts- & limemousse; nyponpannacotta; semifreddo med nougat & jordgubbar; sommartiramisù; Ellies chokladpudding; fikonglass; avorioglass; avokadoglass; mascarponeglass med pinjenötter; citronyoughurtglass; päronsorbet; lime- & myntasorbet; bergamottgranita; karamelliserat popcorn; mintmarshmallows; panforte samt chili- & limekarameller. Lisa Eisenman, som tidigare arbetat med marknadsföring, och Monica Eisenman, som är utbildad grafiker, har förverkligat sin dröm att skapa en mötesplats för alla som älskar mat: The Cookbook Café är en kombinerad kokbokhandel och lunchrestaurang för matentusiaster.
Bokförlaget Forum 9789137124926 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151838079
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9151838079 -
Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slotts...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2015. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245295
- Titel
- Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vid Ulriksdals Slottsträdgård i Solna, strax norr om Stockholm, finns ett litet trädgårdscafé som ligger insprängt mitt bland växthus och odlingar. Där serveras varje vardag en överdådig vegetarisk lunchbuffé som lockar småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer. Alla kommer de för den underbara matens skull och för att få andas ut en stund i en rofylld miljö där alla sinnen får stimulans. Skribenten Katarina Nordgren och fotograf Tomas Södergren bestämde sig för att göra en bok om stället och dess mat och i samarbete med kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook har de skapat en kokbok som är både inspirerande och vacker.I Vegetariskthittar du både svenska rårakor och indonesisk morotssoppa, tänkta för dagens lilla hushåll som ofta består av en eller två personer. Recepten omfattar sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat och här finns till och med ett eget litet kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetarisk mat behöver inte vara krångligt eller svårt. Samtliga rätter i den här boken är enkla och okomplicerade och det enda som behövs är råvaror som man lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik.Oavsett varför man väljer att äta vegatariskt – av etiska, ekologiska eller ekonomiska skäl – så väljer allt fler att prova och märker att de helt enkelt mår bra, ett skäl så gott som något. Kocken Fredrik Karlsson trodde att han skulle få ta med sig fläskkarré i matlådan för att bli mätt, men berättar nu istället lyriskt om de äldre män som vågat sig på hans lunchbuffé och efteråt säger att du aldrig har ätit godare mat. Och gissa om grisarna som strövar i hagen utanför Trädgårdscaféet är glada för det!Tidigare upplagor av Vegetariskt har snabbt sålt slut. Nu ger vi ut boken ytterligare en gång i vårt behändiga mjukbandsformat.
Bonnier Fakta 9789174245295 -
The food traveler : runt världen på 60 recept
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 151 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136816
- Titel
- The food traveler : runt världen på 60 recept
- Författare
- Sokcic, Zvonko
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bäst just nu
Annika Leone, Expressen
Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över.
Ica-Kuriren
Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska.
Aftonbladet Resa
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?
När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.
Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!
Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.
Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig.
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket.
Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter
En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt.
Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag
Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?
Stockholm Krog
Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.
Sara Berg, Kvällsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136816 -
Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2002. 120 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9176089002 -
Årets smaker i glas & burk
Inbunden bok. New Holland Publishers. 2010. 160 sidor.
ISBN 9781845172077
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNew Holland Publishers 9781845172077 -
Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Ta...
Inbunden bok. Max Ström. 2000. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189204225
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Jesper Taube - Petter Karlsson
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 310 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Evert Taube hade ett brett register. Han var konstnär, poet, författare, musiker och debattör. Men han var främst en levnadskonstnär som njöt av livet, och här spelade maten en stor roll. Detta är boken om Evert Taube och hans mat. Boken är indelad i fem stora avsnitt: Västkusten, Sydamerika,Stockholms skärgård, Medelhavet och Stockholm. Kapitlen utgår från olika skeden i Evert Taubes liv, men speglar framför allt bredden i hans matintresse. Här finns Monsunsoppa, Minestrone från Ligurien, Rosmarinkyckling med mango, Pampasgryta, Hajkotletter med grillad sötpotatis, Carmencitas fruktsallad, Ellinors blåbärspaj och mycket, mycket mer. I varje avsnitt finns en fyllig historisk skildring av Everts liv, som bygger på delvis opublicerade källor och som illustreras av unika svartvita bilder. För recepten står Jesper Taube, sonson till Evert Taube. Han är i dag en framstående kock som bland annat driver restaurang Grand National i ärevördiga gamla Nalen i Stockholm. Han lärde sig laga mat hemma hos farfar Evert och farmor Astri och har sedan gått den långa vägen via flera av Sveriges allra bästa restauranger.
Max Ström 9789189204225 -
Monikas menyer - för alla årstider
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 384 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051031
- Titel
- Monikas menyer - för alla årstider
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 285 mm Ryggbredd 42 mm
- Vikt
- 1825 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monika Ahlbergs bästa menyer för våren, sommaren, hösten och vintern utkom i fyra volymer under åren 2006-2008. En stor, inspirerande receptskatt som vi nu slår ihop till en oumbärlig volym med över 60 menyförslag för hela året och över 200 recept.
Det skall vara lätt och lustfyllt att laga mat, lyder Monikas motto. Här får du en närmast outsinlig källa till idéer för luncher och middagar samt små och större fester, allt baserat på säsongernas bästa råvaror. På köpet får du mängder av tips för köket, till exempel hur du kan variera tillagningen av våra vanligaste ingredienser.
Norstedts 1 9789113051031 -
Svensk Whisky : en historia om groggvirke, jä...
Inbunden bok. Sellin & Partner. 2006. 200 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170553394
- Titel
- Svensk Whisky : en historia om groggvirke, järn och Mackmyra
- Författare
- Karlsson, Petter
- Förlag
- Sellin & Partner
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 345 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1468 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den första boken om svensk maltwhisky, med kapitel som Doktor Whisky, Bondförnuft, Näsa för sprit och Singeltjejen!
En helsvensk whisky varför har man aldrig lyckats skapa en sådan? Frågan blev hängande några ögonblick i den friska fjälluften en marsdag 1998. Åtta år senare släpptes Mackmyra Preludium:01 den första i raden av gnistrande droppar fulla av svensk hantverkstradition och uppfinnarglädje.
Svensk Whisky En historia om groggvirke, järn och Mackmyra är berättelsen om åtta civilingenjörer som far till en stuga i Sälen och kommer hem med en revolutionerande företagsidé. Men det är också historien om 15-åringen som blev besatt av tunnor, om brukspatronen som bytte järn mot alkohol och om Povel Ramels och spanska bönders betydelse för våra smaklökar. Ej att förglömma det märkliga släktskapet mellan det världsberömda regalskeppet Vasa och Sveriges första riktiga single malt.
Skål och välkommen till en unik läs- och smakupplevelse!
Sellin & Partner 9789170553394 -
Älskade jordgubbar : från drink till dessert
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 120 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112387
- Titel
- Älskade jordgubbar : från drink till dessert
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Finns det något svenskare än jordgubbar till midsommartid? Älskade jordgubbar - från drink till dessert är en kärleksförklaring till vårt vackra och nyttiga bär. Tänk vad mycket gott man kan göra med jordgubbar! Inte bara bakverk, efterrätter och tårtor utan också jordgubbsgazpacho, jordgubbste, jordgubbschutney, chokladdoppade jordgubbar på spett med skumbananer... Här blandas klassiska jordgubbsrätter med nya, lockande matuppfinningar.Prisbelönta restaurangkonditorn Elisabeth Johansson förmedlar med lust och inspiration sina kunskaper, ackompanjerat av Susanna Blåvargs andlöst vackra sommarbilder, tagna på Gotland. Här finns 48 varierande recept inom kapitlen Bakverk, Saft & andra drycker, Marmelad & Sylt, Annorlunda tårtor och Gott med jordgubbar. Recepten kompletteras med en faktadel med kuriosa och hälsotips.
Albert Bonniers Förlag 9789100112387 -
Sally Voltaires mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Gott skick. Några mindre fläckar på pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244717
- Titel
- Sally Voltaires mat
- Författare
- Voltaire, Sally
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 925 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sally Voltaires moderna vegetariska mat med inslag av fisk och skaldjur gör det lätt att få en nytändning på middagsfronten och att äntligen ta det där klivet mot ett grönare och hälsosammare liv. Här är njutningsfaktorn avgörande och maten gör dig mätt, nöjd och glad. Eller som Sally själv uttrycker det: ”Man behöver inte vara vegetarian för att laga grönsaker. Det räcker med att man är hungrig!”Sally Voltaires spännande mat träffar en rakt i hjärtat. Här får vi ta del av hennes bästa recept på allt från soppor, gratänger, sallader, drycker och desserter. Hon blandar från olika kök och många rätter är raw food-baserade. För den som någon gång tvivlat på om man blir mätt på en sallad, så är det här boken att följa.Exempel på rätter: Glasnudelsallad med tofu, koriander, sesam, morot, lime och picklad rödlök Ugnsbakad torskrygg med mandel- och solrosfröhack Zucchinipasta med basilika, trädgårdstomater, solrosfrön, fläderblomssaft och citronmeliss Voltaires spasalladGul zucchinisoppa med parmesan, basilika och ringblomma Sojabönsallad med wakameFalsk råbiff på rödbetaRawglass med mandel och kardemummaSally Voltaires mat utkom för första gången 2015, nu ger vi ut den igen, men denna gång i ett behändigt format med mjuka pärmar.
Bonnier Fakta 1 9789174244717 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245066
- Titel
- Smulpajer
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 196 x 224 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Smulpajer – till kaffe och dessert presenterar Elisabeth Johansson en mängd fantasifulla och nyskapande pajer tillsammans med gamla klassiker. Hennes signum är enkla men inspirerande recept med oväntade ingredienser och sammansättningar. Alla som möjligen trodde att en smulpaj bara kan göras på ett sätt kommer att upptäcka att det finns hur många varianter som helst, den ena godare än den andra. Självklart bör man ta vara på trädgårdens frukter och bär – och vad kan vara enklare än en smulpaj, som man snabbt svänger ihop när det kommer fikagäster eller man vill bjuda på en läcker dessert efter en god middag?Boken innehåller ett femtiotal smulpajer och är indelad i fem avsnitt efter vad "smulorna" består av: smulpajer med choklad, med nötter, med frön, gryn och flingor, kryddiga smulpajer samt en grupp med övriga pajer, där till exempel en oemotståndlig bananpaj med maryland cookies-smulor ingår. Några andra exempel är äppelpaj med pepparkakssmulor och valnötter, knäckig kolapaj med lingon eller två olika blåbärspajer, en med marshmallowsmulor och en med citronsmulor. Dessutom finns det recept på den i särklass godaste vaniljsåsen och vaniljglassen. Recepten illustreras av matfotografen Nisse Petersons fina bilder.
Bonnier Fakta 9789174245066 -
Michels vin & mat : en resa i dofter och smak...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2005. 118 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918532924x
- Titel
- Michels vin & mat : en resa i dofter och smaker
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 918532924x -
Hela årets kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 188 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118683
- Titel
- Hela årets kokbok
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 829 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela årets kokbok är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Vi inleder med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och kryddpepparsill. Efter det kommer ett avsnitt om vårens primörer. Det innehåller bland annat vitkålssallad med lime, matiga färskpotatissallader och sparris med örtsabayonne. Sommarens grillfester bjuder på helgrillad kyckling, mixed grill, lättstuvade grönsaker och blåbärspaj som avslutning. Hösten följer med skaldjursfest och skördehelg där betor, rotfrukter och svamp står på menyn.
Matåret kröns slutligen av den goda julmaten. Det bjuds på traditionell julmat så som sill, skinka och köttbullar, men även lite mer nyskapande rätter i form av stjärnanisinlagda gulbetor och sockerärtssallad med inkokt lutfisk.
Natur & Kultur 1 9789127118683 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186623357
- Titel
- Hemma hos Melker på landet
- Författare
- Andersson, Melker
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 261 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett landställe är så mycket mer än bara ett sommarställe. De fyra årstiderna framträder tydligare på landet än inne i stan. Varje årstid på landet har sin karaktär och charm. På våren sitter vi i bersån med vår kaffekopp och lyssnar på fågelkvittret och på sommaren njuter vi av långa, ljumma sommarkvällar vid grillen. Sedan kommer hösten då vi drar på oss stövlarna och ger oss ut i skog och mark på jakt efter bär och svamp. På vintern värmer vi oss framför brasan med en kopp varm choklad och ser snöflingorna falla utanför fönstret.
Alla, gammal som ung, samlas och njuter av den goda maten året runt. Och det härliga med matlagning på landet är att där är ju hela naturen ett enda stort skafferi med massor av råvaror som ger inspiration till att laga mat.
Välkomna till mitt land!
Melker Andersson
Nygren & Nygren 9789186623357 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242003
- Titel
- Bonniers vegetariska kokbok
- Författare
- Lundin, Cecilia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 282 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1456 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept. Här finns en blandning av klassisk svensk husmanskost som vegetariska köttbullar och kroppkakor och kända rätter från andra delar av världen som falafel och korma. Att vegetariskt kan vara både enkelt och matigt står klart när man dyker ner i de läckra recepten.Råvarorna som utgör basen i det vegetariska köket presenteras i bild och text. På de praktiska tips- och faktasidorna lär du dig allt från hur man kokar bönor till att smaksätta quorn och tofu.Här finns inte bara en uppsjö av vardagsrätter, sorterade under rubrikerna Frukost, Lunch och Middag, utan också lyxiga helgmenyer då maten får kosta lite mer och ta lite längre tid att laga. Även högtider som jul och påsk kan bli gröna med bokens hjälp. Och vill du samla många till fest finns det mängder med inspirerande recept till fina vegetariska festbufféer.
Bonnier Fakta 9789174242003 -
Toskansk kokbok : Recept och berättelser från...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2001. 222 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829079443
- Titel
- Toskansk kokbok : Recept och berättelser från matlagningskurser i Toscana
- Författare
- Alexander - Stephanie & Beer - Maggie
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 285 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1256 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 3829079443 -
Niklas kokbok
Inbunden bok. Liljedahl & Co. 1 uppl. 2005. 142 sidor.
Mycket gott skick. Recept av Niklas Ekstedt och Benny Cederberg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLiljedahl & Co 1 -
Bondens marknad : recept och tips direkt från...
Inbunden bok. Tree Publishing. 1 uppl. 236 sidor.
Mycket gott skick. Tree Publishing. 2008. 240 s. Inbunden, pappband med klotrygg. Foto Helén Pe. Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197754200
- Titel
- Bondens marknad : recept och tips direkt från gården
- Författare
- Annika Edestrand
- Förlag
- Tree Publishing
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 236 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 885 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om man har hur mycket som helst av potatis, regnbåge, lamm, örter, rotfrukter eller ost, vad lagar man då? Här bjuder elva producenter från Bondens egen Marknad på sin kunskap och matlust. Vi får frossa i svensk tradition, vackra bilder, intressanta personligheter, klokheter om våra råvaror samt hundratalet recept och tips direkt från gården.
Vi gör nedslag hos engagerade odlare, bagare och uppfödare från Umeå i norr till Ystad i söder, alla med en plats på någon av de 14 marknaderna. De delar med sig av sin självklara kunskap om kalvuppfödning, fiskeförädling, potatissorter, ätbara blommor, osttillverkning och långsamma surdegar. Bland annat.
Varje producent bidrar också med egna recept och tips. Det blir mycket gott, ofta ekologiskt och alltid närodlat.
Tree Publishing 1 9789197754200
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn