-
Kokkonst för livsnjutare
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 215 sidor.
Nära nyskick. Inlaga i obläddrat nyskick. Fräsch, orispad pärm. Textilrygg med några minimala märken, se bild 2.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061498
- Titel
- Kokkonst för livsnjutare
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 224 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1264 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag älskar stora, rejäla träslevar. Aldrig är jag så avslappnad och lycklig som när jag rör runt, runt i en brunsås eller långkokande gryta."
Kokkonst för livsnjutare är både en kokbok och en livsstilsbok, som man läser, inspireras, får idéer av och blir underhållen av. Här får vi följa med Edward Blom och hans hustru Gunilla Kinn Blom hem till deras eget matuniversum.
Edward och Gunilla delar med sig av sin syn på mat och matlagning, till exempel att man inte behöver ha dyra och komplicerade köksredskap - men däremot bra råvaror och ett fullständigt kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter maten.
Några längre och mer kulturhistoriskt inriktade texter (exempelvis om vissa livsmedels och maträtters historia) får vi oss också till livs. Vi får etikettråd, som är ett av Edwards favoritområden. Det blir fortsatt fokus på såväl mathistoriska ikoner (som till exempel Auguste Escoffier och Tore Wretman) som nutid (till exempel aktuella styckningsdetaljer på kött), likväl texter om olika matrelaterade fenomen ("fattiggourmeter" eller "delikatessernas rättigheter"). Boken innehålla också texter om Edward, av anhöriga skribenter - t ex hans syster, författaren Anna Dunér. Ett matkulturellt historieberättande i kokboksform!
Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing".
Norstedts 1 9789113061498 -
Allting gott och alldeles för mycket + Kokkon...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 215 sidor.
Nära nyskick. En liten fläck på snittet i en av böckerna, se bild 6. Ingenting som "läckt" över på sidorna när boken öppnas dock. Fräscha och välvårdade halvklotband. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061498
- Titel
- Kokkonst för livsnjutare
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 224 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1264 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag älskar stora, rejäla träslevar. Aldrig är jag så avslappnad och lycklig som när jag rör runt, runt i en brunsås eller långkokande gryta."
Kokkonst för livsnjutare är både en kokbok och en livsstilsbok, som man läser, inspireras, får idéer av och blir underhållen av. Här får vi följa med Edward Blom och hans hustru Gunilla Kinn Blom hem till deras eget matuniversum.
Edward och Gunilla delar med sig av sin syn på mat och matlagning, till exempel att man inte behöver ha dyra och komplicerade köksredskap - men däremot bra råvaror och ett fullständigt kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter maten.
Några längre och mer kulturhistoriskt inriktade texter (exempelvis om vissa livsmedels och maträtters historia) får vi oss också till livs. Vi får etikettråd, som är ett av Edwards favoritområden. Det blir fortsatt fokus på såväl mathistoriska ikoner (som till exempel Auguste Escoffier och Tore Wretman) som nutid (till exempel aktuella styckningsdetaljer på kött), likväl texter om olika matrelaterade fenomen ("fattiggourmeter" eller "delikatessernas rättigheter"). Boken innehålla också texter om Edward, av anhöriga skribenter - t ex hans syster, författaren Anna Dunér. Ett matkulturellt historieberättande i kokboksform!
Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing".
Norstedts 1 9789113061498 -
Modern självhushållning
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 335 sidor.
Nära nyskick. Hanteringsspår på ryggen, se bild. I övrigt nyskick ut- och invändigt. Förlagsny och obläddrad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173644
- Titel
- Modern självhushållning
- Författare
- Rydell, Anders
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 258 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vann guld i Publishingpriset 2023 i kategorin Fackböcker.
Utsedd till Bäst alla kategorier i Årets svenska måltidslitteratur 2022. Boken vann också kategorin Livsstilslitteratur.
En matnyttig och hållbar bok som aldrig kommer att gå ur tiden
Allers
Vacker och handfast bok
Gård & torp
Detta är en självhushållningsbok för 2020-talet. Alva Herdevall och Anders Rydell förenar traditionella metoder med moderna idéer för att visa att en högre grad av självhushållning är möjlig för alla.
I Modern självhushållning får du lära dig biskötselns hemligheter, hur du odlar egna snittblommor och hur du plockar en anka. Hur du gör gin och tonic från grunden, kärnar och syrar smör och rör ihop skovax. Förvandlar mördarsniglar till foie gras och rabarberstjälkar till läskande sommarvin. Och varför inte tillverka hudkräm, kläcka kycklingar och göra din egen filbunke?
I hemmet utanför Uppsala driver Alva Herdevall och Anders Rydell ett självhushåll i liten skala med blomsterodling, köksträdgård, höns, ankor och bin.
Sagt om boken:
Framför allt handlar boken om hur man gör sitt liv mysigare, den egna maten godare och hemmet mer väldoftande och mer estetiskt tilltalande.
Po Tidholm, Ord&bild
En handbok för småskaligt odlande och gårdsliv, men lika mycket en drömma-sig-bort-bok för den som börjar tröttna på storstaden
Kupé
Jag tycker den här boken är jätterolig. Den ger en introduktion till det mesta man kan vilja producera själv.
Jesper Lindkvist, Meny i P1
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173644 -
Modern självhushållning
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 335 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Obläddrad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173644
- Titel
- Modern självhushållning
- Författare
- Rydell, Anders
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 258 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vann guld i Publishingpriset 2023 i kategorin Fackböcker.
Utsedd till Bäst alla kategorier i Årets svenska måltidslitteratur 2022. Boken vann också kategorin Livsstilslitteratur.
En matnyttig och hållbar bok som aldrig kommer att gå ur tiden
Allers
Vacker och handfast bok
Gård & torp
Detta är en självhushållningsbok för 2020-talet. Alva Herdevall och Anders Rydell förenar traditionella metoder med moderna idéer för att visa att en högre grad av självhushållning är möjlig för alla.
I Modern självhushållning får du lära dig biskötselns hemligheter, hur du odlar egna snittblommor och hur du plockar en anka. Hur du gör gin och tonic från grunden, kärnar och syrar smör och rör ihop skovax. Förvandlar mördarsniglar till foie gras och rabarberstjälkar till läskande sommarvin. Och varför inte tillverka hudkräm, kläcka kycklingar och göra din egen filbunke?
I hemmet utanför Uppsala driver Alva Herdevall och Anders Rydell ett självhushåll i liten skala med blomsterodling, köksträdgård, höns, ankor och bin.
Sagt om boken:
Framför allt handlar boken om hur man gör sitt liv mysigare, den egna maten godare och hemmet mer väldoftande och mer estetiskt tilltalande.
Po Tidholm, Ord&bild
En handbok för småskaligt odlande och gårdsliv, men lika mycket en drömma-sig-bort-bok för den som börjar tröttna på storstaden
Kupé
Jag tycker den här boken är jätterolig. Den ger en introduktion till det mesta man kan vilja producera själv.
Jesper Lindkvist, Meny i P1
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173644 -
Den inofficiella Harry Potter-kokboken
Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2014. 239 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Obläddrad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177814399
- Titel
- Den inofficiella Harry Potter-kokboken
- Författare
- Bucholz, Dinah
- Förlag
- Modernista
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 235 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Stora salen dyker maten magiskt upp på serveringsfaten i överflöd. Husalferna i köket lagar läckerheter som får det att vattnas i munnen hos såväl häxor och trollkarlar som hos mugglare. Dessa recept passar utmärkt för högtidliga tillfällen! Försvinnande God Meny från Stora Salen Förrätt Vol-au-vents med tomat & fetaostfyllning ~ lagat efter mrs Weasleys recept till Bill och Fleurs bröllop. Ett recept för den som vill imponera! Huvudrätt Gulasch & smördegsinbakad korv ~ laga den ungerska rätten som Harry äter på julbalen tillsammans med en brittisk klassiker: sausage rolls. Efterrätt Pumpapaj ~ pumpa är en vanligt förekommande ingrediens i trollkarlsvärlden. Under Harrys första halloween på Hogwarts vaknar han till »doften av bakad pumpa« Har du drömt om en middag à la Hogwarts? Nu har du chansen! Med över 150 enkla recept och matnyttiga tips är det lätt att laga magiska, underbara måltider hämtade direkt från Harry Potters värld. Med en skvätt magi och lite kreativitet trollar du fram alla de förrätter, efterrätter, tilltugg och drinkar som förvandlar en vanlig måltid för mugglare till kulinariska mästerverk som skulle göra till och med mrs Weasley stolt! DINAH BUCHOLZ är en amerikansk författare och Harry Potter-fantast. Hon började baka redan på sin nioårsdag, efter att ha fått en leksaksmixer i födelsedagspresent. Hon är i dag bosatt i Philadelphia tillsammans med sin man och fyra barn.
Modernista 1 9789177814399 -
Den inofficiella Harry Potter-kokboken
Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2014. 239 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Obläddrad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177814399
- Titel
- Den inofficiella Harry Potter-kokboken
- Författare
- Bucholz, Dinah
- Förlag
- Modernista
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 235 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Stora salen dyker maten magiskt upp på serveringsfaten i överflöd. Husalferna i köket lagar läckerheter som får det att vattnas i munnen hos såväl häxor och trollkarlar som hos mugglare. Dessa recept passar utmärkt för högtidliga tillfällen! Försvinnande God Meny från Stora Salen Förrätt Vol-au-vents med tomat & fetaostfyllning ~ lagat efter mrs Weasleys recept till Bill och Fleurs bröllop. Ett recept för den som vill imponera! Huvudrätt Gulasch & smördegsinbakad korv ~ laga den ungerska rätten som Harry äter på julbalen tillsammans med en brittisk klassiker: sausage rolls. Efterrätt Pumpapaj ~ pumpa är en vanligt förekommande ingrediens i trollkarlsvärlden. Under Harrys första halloween på Hogwarts vaknar han till »doften av bakad pumpa« Har du drömt om en middag à la Hogwarts? Nu har du chansen! Med över 150 enkla recept och matnyttiga tips är det lätt att laga magiska, underbara måltider hämtade direkt från Harry Potters värld. Med en skvätt magi och lite kreativitet trollar du fram alla de förrätter, efterrätter, tilltugg och drinkar som förvandlar en vanlig måltid för mugglare till kulinariska mästerverk som skulle göra till och med mrs Weasley stolt! DINAH BUCHOLZ är en amerikansk författare och Harry Potter-fantast. Hon började baka redan på sin nioårsdag, efter att ha fått en leksaksmixer i födelsedagspresent. Hon är i dag bosatt i Philadelphia tillsammans med sin man och fyra barn.
Modernista 1 9789177814399 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2011. 192 sidor.
Mycket gott skick. Bruksspår på pärm, se bild 6. Inlaga i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038728
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 722 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Pluras kokbok finns mamma Magdas husmanskost men också internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Från jag öppnade ögonen på morgon tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck..."
Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
Boken är ett förminskat kartonnage av boken som ursprungligen kom 2009.
Norstedts 2 9789113038728 -
Kokkonst för livsnjutare
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 215 sidor.
Nyskick. Oläst. Obläddrad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061498
- Titel
- Kokkonst för livsnjutare
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 224 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1264 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag älskar stora, rejäla träslevar. Aldrig är jag så avslappnad och lycklig som när jag rör runt, runt i en brunsås eller långkokande gryta."
Kokkonst för livsnjutare är både en kokbok och en livsstilsbok, som man läser, inspireras, får idéer av och blir underhållen av. Här får vi följa med Edward Blom och hans hustru Gunilla Kinn Blom hem till deras eget matuniversum.
Edward och Gunilla delar med sig av sin syn på mat och matlagning, till exempel att man inte behöver ha dyra och komplicerade köksredskap - men däremot bra råvaror och ett fullständigt kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter maten.
Några längre och mer kulturhistoriskt inriktade texter (exempelvis om vissa livsmedels och maträtters historia) får vi oss också till livs. Vi får etikettråd, som är ett av Edwards favoritområden. Det blir fortsatt fokus på såväl mathistoriska ikoner (som till exempel Auguste Escoffier och Tore Wretman) som nutid (till exempel aktuella styckningsdetaljer på kött), likväl texter om olika matrelaterade fenomen ("fattiggourmeter" eller "delikatessernas rättigheter"). Boken innehålla också texter om Edward, av anhöriga skribenter - t ex hans syster, författaren Anna Dunér. Ett matkulturellt historieberättande i kokboksform!
Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing".
Norstedts 1 9789113061498 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434817
- Titel
- Mannerströms bästa
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 1 9789178434817 -
Pluras bästa : kärleken till maten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 384 sidor.
Nyskick. De bästa recepten ur Pluras fem kokböcker! Se innehåll och skick i bildgalleriet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071978
- Titel
- Pluras bästa : kärleken till maten
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 232 x 259 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat är viktigt, och den ska lagas med kärlek. Det vet Plura, inte minst efter att i decennier ha rest genom Sverige på Eldkvarns turnéer och fått äta både fantastisk och mindre fantastisk mat. Intresset för mat har dock alltid funnits; Pluras mamma Magda lagade alltid husmanskost, och det gjorde hon just med mycket kärlek och omsorg.
Det har blivit fem härliga kokböcker genom åren, med favoritmat från Spanien, Frankrike, London, Venedig, New York, Koster och Stockholm. Husmanskost, medelhavsmat, mycket fisk och skaldjur, inälvsmat, julens alla turer och allt tänkbart gott som kan läggas på grillen. Som en röd tråd genom alla böcker går Pluras lugna och underfundiga röst som berättar om stort och smått i livet.
I Pluras bästa presenteras favoriterna från Pluras kokboksskatt, blandat med personliga texter och några av Pluras underbara målningar. Kliv in i den sanna livsnjutarens värld och låt dig förföras av det enkla och det goda. Skål för kärleken till livet och maten!
Norstedts 1 9789113071978 -
Allting gott och alldeles för mycket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 192 sidor.
Nära nyskick. Mindre smutsspår längst ner på ryggen samt små märken på pärmens nedre hörn. Inlaga i nyskick. Se innehåll och skick i bildgalleriet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047218
- Titel
- Allting gott och alldeles för mycket
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."
Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.
Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och pepparstekta skaldjur finns bland recepten.
Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.
Norstedts 1 9789113047218 -
Allting gott och alldeles för mycket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nyskick. Se innehåll och skick i bildgalleriet!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047218
- Titel
- Allting gott och alldeles för mycket
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."
Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.
Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och pepparstekta skaldjur finns bland recepten.
Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.
Norstedts 1 9789113047218 -
På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos b...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 208 sidor.
Nyskick. Se innehåll och skick i bildgalleriet!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151847035
- Titel
- På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos bästa recept!
- Författare
- Allen Rucker - Michele Scicolone
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Hello and welcome to our exciting new book on entertaining and also, we hope, an entertaining book!”
Efter framgången med Sopranos kokbok är familjen tillbaka med På fest med Sopranos. Carmela bjuder på sina bästa festtips och en mängd härliga italienska recept.
Boken utkommer lagom till TV-seriens nystart hösten 2006!
Lika genomtänkt, lika dokumentärartad, lika vansinnigt kul som den första boken. Följ med på fest med Carmela & Tony!!
Klassiska och lättlagade italienska recept, presenteras tillsammans med alla frossande och njutande karaktärer från TV-serien.
Här finns maffiaklanens bästa recept för alla fester – graduation, holiday gatherings, poolside barbecues – tips om hur man planerar festen, drinkar, tilltugg och dekorationer.
Allt tryfferat med intervjuer med TV-personligheterna, såsom Arthur ”Artie” Bucco, ägare av restaurangen Nuovo Vesuvio, som tipsar om hur man planerar drinkar och servering av vin vid mottagningar och middagar eller vad man ska dricka till en Spaghetti Puttanesca.
Mitt i denna späckade fejkade dokumentär från maffiafamiljen i New Jersey återfinns, sida upp och sida ner, autentiska italienska recept. För vardag och fest, för buffé, stora middagar och romantiska träffar på tu man hand.
”If you’re not italian – fake it!”
Prisma 1 9151847035 -
Stora matlexikonet
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2009. 348 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Se illustrationer och skick i bildgalleriet!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465644
- Titel
- Stora matlexikonet
- Författare
- Swahn, Jan-Öjvind
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 348 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 247 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1038 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Här är den uppdaterade versionen av Mathistorisk uppslagsbok, nu helt i färg.
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?
Stora Matlexikonet är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...
Boken är rikt illusterad i färg.
Pressröster om första upplagan (som hade titeln Mathistorisk uppslagsbok):
"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen
"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten
Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.
Ordalaget Bokförlag 1 9789185465644 -
I det enkla bor det goda : 35 handplockade re...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2019. 79 sidor.
Nyskick. Fräscht och fint linneband. Inlagan obläddrad och helt ren. Se innehåll och skick i bildgalleriet!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248043
- Titel
- I det enkla bor det goda : 35 handplockade recept
- Författare
- Kirchsteiger, Ernst
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Bonnier Fakta 1 9789174248043 -
Härliga helger : mat för årets stora helger :...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2005. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Pärmen slät och fräsch utan ytrepor men med några klämda och skrapade hörn. Inlaga i oläst och helt rent skick. Se innehåll och skick i bildgalleriet! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127152
- Titel
- Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul
- Författare
- Malhotra, Charlotta
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julbordet är det bara att ta fram Härliga helger. Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein fick idén till Härliga helger en jul när tjocka släkten var hembjuden på julmiddag. Än en gång var det dags att ta fram pärmar med sparade recept på griljerad skinka, leta upp de vikta hundöronen i diverse olika kokböcker och ringa runt till nära och kära. Det var då idén föddes att skapa en komplett helgkokbok. Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein har skrivit en bok där man hittar alla recept man förväntar sig att hitta i en helgkokbok, men här finns även en rejäl dos innovativa och moderna recept där man använt traditionella kryddor och ingredienser men på ett helt nytt sätt. Helt enkelt nytänkande tradition. Boken är uppdelad i kapitel efter de stora helgerna: Påsk, Midsommar, Kräftskiva, Mårten Gås och Jul. Här finns äggarätter, laxrecept, mängder av sillkombinationer, kakor från 70-talet, kräftrecept och tips på tillagning av kött för sommarens grillningar. Här finns varianter på kråset för gåsen och efterrätter som smakar gudomligt. Här finns allt och faktiskt lite till. Författarna som är både yrkesarbetande och småbarnsmammor vet att det är viktigt att disponera tiden väl. Därför innehåller boken inte bara tidskrävande recept utan även genvägar som ändå lockar smaklökarna. Författarna vill med Härliga helger hjälpa alla som funderar på vilka rätter man egentligen serverar till Mårten Gås. Vilken knäcksmet som faktiskt är den allra bästa. Bjuda på receptet till en Jönssons frestelse (du läste rätt, Jönsson är en nära släkting till Jansson och båda finns med som frestelser i boken). Förhoppningen är att Härliga helger ska föra vidare våra fina mattraditioner, om än på ett litet nytt sätt. I Härliga helger har Jessica och Charlotta samlat gamla och väl beprövade släktrecept från den halländska och skånska myllan. Här finns också nya favoritrecept, många med en touche av främmande länder. Recepten utgår från det vi av tradition äter till våra stora helger, och förhoppningen är att oavsett om det är midsommarlunch eller tilltugg till årets glöggkalas som ska tillagas är Härliga helger rätt bok att ha i köket. Smaklig spis!
Bokförlaget Forum 1 9137127152
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn