-
Saffran. Historien om världens mest förförisk...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 22 x 13,5 cm Vikt 415 g.
Inbundet gult förlagsband med brun ryggtext och skyddsomslag. Amerikanska originalets titel: Secrets of Saffran. Översättning: Joachim Rerzlaff. Ur fliktexten: Saffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
Hållbart, Hälsosamt och Närproducerat! En kos...
Häftad bok. Local Food UF. 2021. 68 sidor.
Mycket gott skick. Format 25 x 21,5 cm Vikt 310 g.
Spiralhäftad bok med mjuka pärmar, mycket rikt illustrerad med färgfoton samt karta över matproducenterna, utan årtal. Kokboken har kommit till genom ett UF-projekt på ekonomiprogrammet vid Sandagymnasiet i Huskvarna av Er läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLocal Food UF -
Rosendals Trädgårdscafé
Häftad bok. Prisma. 4 uppl. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick. Format 24 x 17,5 cm Vikt 750 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, FJÄRDE upplagan, rikt och vackert illustrerad med fotografier i sv/v och färg av Ewa-Marie Rundquist. INNEHÅLL: Förord. Bär. Frukt. Socker & vanilj. Choklad & kakao. Smör, m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842127
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag. Sedan dess har boken sålt i över 200.000 exemplar.
Rosendals trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Den här upplagan är en förminskning av originalupplagan till praktiskt handboksformat. I övrigt oförändrad. Monika Ahlberg utkom senast med Klassiska tårtor på mitt sätt (Prisma 2002) samt Min mat (Prisma 2003)
Prisma 4 9789151842127 -
Fisk med Torsten Jansson
Inbunden bok. Kosta Förlag. 2011. 263 sidor.
Mycket gott skick. Stort format 29 x 22,5 cm Vikt 1.480 g.
Inbundet klotryggband i snygg layout, mycket rikt färgillustrerad med foton mestadels av Ulrica Messing och Torsten Jansson samt teckningar av farbrodern Mats Jansson. Receptgranskning av stjärnkockarna Bengt Sjös läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197629812
- Titel
- Fisk med Torsten Jansson
- Författare
- Jansson, Torsten
- Förlag
- Kosta Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 263 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 293 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I boken Fisk med Torsten Jansson bjuder entreprenören Torsten Jansson på både egna och lånade recept som utgår från den skatt av råvaror Sveriges hav och vattendrag har att erbjuda, personliga berättelser om sig själv och sin familj och möten med intressanta kända och mindre kända människor och platser i sitt älskade Bohuslän och andra delar av landet.
Kosta Förlag 9789197629812 -
Floyd's Fjord Fiesta. A Culinary Journey Thro...
Inbunden bok. Michael Joseph / Penguin Group. 1998. 224 sidor.
ISBN 9780718143039
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. ENGELSK TEXT. Format 25 x 19,5 cm Vikt 920 g.
Inbundet blått klotband med silverfärgad ryggtext och skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med karta samt foton mestadels i färg av Kim Sayer och Philip Webb. I boken tar den brittiske kändiskocken, krögaren läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMichael Joseph / Penguin Group 9780718143039 -
Una Bella Spaghettata - Pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Stort format 30 x 24 cm Vikt 1.260 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Ewa-Marie Rundquist och sv/v konstnärliga akvareller av Nikko Amandonico själv. INNEHÅLL: Inledning * Konsten att koka läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
Mauds lättlagade favoriter - på 15, 20 eller...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 125 sidor.
Nära nyskick. Format 23 x 20 cm Vikt 520 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med inspirerande foton av Ulrika Pousette. INNEHÅLL: Smått, frestande och gott. Gröna, varma och kalla rätter. Matiga sallader och soppor. Lättlagade fiskrätter. Kyckling för all läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258405
- Titel
- Mauds lättlagade favoriter - på 15, 20 eller 30 minuter
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Laga och ät gott, vardag som fest, snabbt och enkelt! Här finns inspirerande recept för alla dagar! Boken är tematiskt indelad i kötträtter – med allt från lätt biffsallad till härligt mustiga grytor, läckra kycklingrätter, fräscha fiskrecept, många gröna rätter och matiga sallader, smått och gott samt ljuvliga desserter …Det är en efterlängtad samling av de mest uppskattade och efterfrågade recepten ur Maud Onnermarks populära kokböcker – här finns också många helt nya recept på framtida favoriter. Alla recept bär Mauds signum: de är väl beprövade, okrångliga, enkla att följa, snabba att få till och ljuvligt goda.Här finns härliga råvaror och spännande smakkombinationer, bara receptnamnen får det att vattnas i munnen: Grillad tonfisk med vattenmelonsallad, Västerbottenspanerad kyckling, Rödbetor med hallonvinägrett och fetaost, Citronkycklingfilé med rucola, Räk- och papayasallad, Köttfärsyakiniku, Tonfisk på sicilianskt vis, Kalvfärsbollar med salvia och citron, Grillad fisk med mango- och avokadokompott ... Och fina tillbehör: Tomat- och paprikasås med mandel, Morotssallad med solrosfrön eller Auberginer med tomatsås och även praktiska picknickrecept som fylld baguette, goda röror, smakrik paj. Avslutningsvis underbara desserter som Persikor i vin, Citrussallad med mandelfras och Glace au four.Recepten är märkta med en symbol som visar hur snabbt man svänger ihop dem: på 15, 20 eller 30 minuter!
Bokförlaget Semic 9789155258405 -
En miljon lätta menyer - 100 läckra förrätter...
Häftad bok. Informationsförlaget. 2:1 uppl. 2003. 232 sidor.
Nära nyskick. Format 32 x 21 cm Vikt 1.125 g.
Spiralbunden bok med laminerade hårda pärmar, ANDRA uppdaterade upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Lars Paulsson, receptdelen i tredelade sidor. Alla rätterna i boken är utvalda för att maten skall vara lät läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177364764
- Titel
- En miljon lätta menyer
- Författare
- Kerstin Wachtmeister
- Förlag
- Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 232 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 205 x 320 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
Informationsförlaget 2:1 9789177364764 -
Nya Stora kokboken. Hemmets uppslagsbok i all...
Inbunden bok. Wezäta Förlag. 28 uppl. 1965. 685 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Stort format 27 x 21,5 x 4,5 cm Vikt 2.435 g.
Inbundet avtorkningsbart vitt förlagsband med grå pärmdekor och ryggtext samt skyddsomslag, 28:e upplagan, mycket rikt illustrerad med teckningar och foton s/v och färg även flera planschsidor i färg, vinjet läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta Förlag 28 -
Vår kokbok (1967)
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 8 uppl. 1967. 640 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Format 21,5 x 15 x 3,5 cm Vikt 1.120 g.
Inbundet avtorkbart grönt klotband med vit pärm- och ryggtext samt skyddsomslag, 8:e helt omarbetade och utökade upplagan, rikt illustrerad med foton i sv/v och färg av Karl-Erik Granath samt sv/v schematiska bilde läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabén & Sjögren 8 -
Under valnötsträdet - goda idéer från vårt kö...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2006. 431 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Format 25,5 x 19,5 x 3 cm Vikt 1.575 g.
Inbundet förlagsband i snygg layout med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med färgfoton av dottern Fanny Bergenström. Bokens titel "Under valnötsträdet" är vald för att den till största delen har komm läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627900
- Titel
- Under valnötsträdet : goda idéer från vårt kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 257 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1582 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under Valnötsträdet är en inspirerande kokbok av Anna och Fanny
Bergenström. Den här gången står råvaran i centrum och boken består
av 17 kapitel fyllda med kryddoftande maträtter, ljuvliga desserter,
bröd och bakverk. Här finns exempelvis avsnitt om örter, nötter,
avokado, kokos, ingefära, chili, choklad och vanilj och boken
avslutas med en lång rad menyförslag till stora och små kalas. Med ca
400 recept och 310 färgbilder är det en kokbok som räcker länge.
Under Valnötsträdet fick i oktober 2007 pris som Bästa bok i
kategorien Vardagsmåltider av Måltidsakademien i Grythyttan.
Trio Förlag 1 9789197627900 -
Konstnärsbaren - En kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1999. 235 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format 28,5 x 22,5 cm Vikt 1.385 g.
Rött förlagsband med präglad pärmtext, vit ryggtext och skyddsomslag, rikt illustrerad i färg och sv/v med foton av Stellan Herner samt teckningar och faximil. Det här är en bok om Konstnärsbarens historia, dess läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835907
- Titel
- Konstnärsbaren : En kokbok
- Författare
- Sokcic, Zvonko "Svampen"
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1382 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789151835907 -
Soppboken. Härliga soppor för fest och vardag
Inbunden bok. Stevali. 1:3 uppl. 2015. 156 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Format 24 x 20 cm Vikt 670 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Leif Törnblom. INNEHÅLL: Förord. Soppor för alla smaker och tillfällen. Grönsakssoppor. Fisksoppor. Köttsoppor och kycklingsoppor. Dessertsoppor.
// Bilden avse läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287672
- Titel
- Soppboken : härliga soppor för fest och vardag
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 243 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Soppboken hittar du soppor för alla smaker och måltider. Soppa kan tillagas med några få enkla, eller många och mer påkostade ingredienser. De kan göras lätta som en entré eller en riktigt mättande middagsrätt. Här hittar du härligt smakrika soppor för fest och vardag.
Det finns soppor som kan värma i vinterkylan eller svalka en het sommardag, soppor med vårens efterlängtade primörer eller tillagde av höstens mustiga skördar. Våra gårdar, skogar och sjöar ger oss också fantastiska ingredienser till läckra soppor med mycket doft och smak. Soppa kan passa alla, både stora och små middagsgäster, när favoritingredienserna serveras i skålar, som var och en kan ta av, medans de mindre populära ingredienserna göms mixade i buljongen.
Soppboken ger också tips på goda tillbehör som passar fint till en soppmåltid. Smaka dig fram till egna och familjens favoriter. Låt sedan recepten med hjälp av din egen smak och framförallt din fantasi skapa ännu fler nya soppuplevelser.
Författaren Marie Törnblom är matkreatör och skribent. Sedan många år har hon i sina recept och artiklar värnat om svenska naturliga råvaror. Med sina spännande recept och vackra arrangemang har hon flitigt medverkat i våra största dags-, vecko- och mattidingar samt skrivit flera böcker. Leif Törnblom har tagit de vackra bilderna i boken.
Stevali 1:3 9789186287672 -
Enkelt, gott och grillat! Mat för sköna lata...
Inbunden bok. Tukan förlag. 1:1 uppl. 2018. 123 sidor.
Nära nyskick. Format 22,5 x 20,5 cm Vikt 525 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med inspirerande färgfoton på helsidor av Lena Djuphammar. INNEHÅLL: Grilltips. Smakfullt (marinad, rub, glaze, smör, sås, salsa). Kryddor (torkade kryddor, färska örter, nat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177833116
- Titel
- Enkelt, gott och grillat!
- Författare
- Johnsson, Ann-Cathrine
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grillat är godast! När kvällarna blir ljusare och luften varmare längtar vi efter att plocka fram grillen. I den här boken finns inspiration och idéer för en riktigt lyckad grillkväll med massor av god mat. Här finns recept på såser, inläggningar, röror, marinader, tillbehör och vegetariska alternativ. Man får också tips på hur man kan variera ingredienser för att på ett mycket enkelt sätt få en annan smaksättning. Sommarmat ska vara lättlagat och gott så att vi riktigt kan njuta av våra lediga dagar. Det ska förstås också gärna vara grillat! Enkelt, gott och grillat fångar upp just detta och bjuder på många blivande sommarklassiker!
Tukan förlag 1:1 9789177833116 -
Klimatmaten. Recept & fakta
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2020. 147 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 20 cm Vikt 695 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med inspirerande färgfoton mestadels av Lena Djuphammar. INNEHÅLL: Mat & klimat. Råvarors klimatpåverkan. Experiment 2000 m². Proteinkällor för klimatet. Framtidens mat. Skogen läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174693539
- Titel
- Klimatmaten : recept & fakta
- Författare
- Djuphammar, Lena
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Både fakta och recept på hur vi kan äta smartare"Femina "Inspirerande. Uppmuntrar till att lära mer. Betyg 4 av 5"BTJ, Charlotte Berglund Vill du få hjälp att äta mer klimatsmart? Vilka livsmedel ska du välja? Måste du bli vegetarian? Finns det svenska alternativ till grödor? Så mycket som en tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du kan göra för att minska din påverkan på planeten. Den här boken vill inspirera dig att äta mer klimatsmart. Förutom recept ges fakta, inspiration och tips! Du får 40 recept, som fungerar som vardagsmat men även då man bjuder på middag allt från spännande viltrecept till klassiker som gjorts mer klimatsmarta. Dessutom inspirerande rätter med klimatets bästa vänner baljväxter, rotfrukter och kål! Även fisk får ett avsnitt. Faktasidorna lyfter fram klimatsmarta råvaror, nya spännande grödor och intressanta projekt om framtidens mat. Med den här boken vill författarna bidra till ett ökat intresse för den klimatsmarta maten men även ge en ökad medvetenhet om den omställning vi tillsammans behöver vara en del av! ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kostrådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. Hon skriver regelbundet i SvD. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har gett ut flera kokböcker, bland annat Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174693539 -
Kokbok för lama
Häftad bok. Bokförlaget DN. 2000. 150 sidor.
Mycket gott skick. Format 21,5 x 21,5 cm Vikt 670 g.
Spiralbunden bok med hårda kartonnerade pärmar, mycket rikt illustrerad med foton i sv/v och färg av Anette Nantell och Olle Bengtsson. Rehabiliteringsläkaren Claes Hultling och professorn, överläkaren Stephan Rössner, h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175883731
- Titel
- Kokbok för lama
- Författare
- Rössner, Stephan
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 219 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept på god och lättlagad mat, handfasta råd om mat för rörelsehindrade och fiffiga tips om hjälpmedel som underlättar matlagningen detta är Kokbok för lama! I Sverige finns knapp en miljon rörelsehindrade personer som antingen sitter i rullstol, är beroende av rullator eller gånghjälpmedel. För att göra matlagningen och livet med rullstol i köket lite lättare för dessa personer har Claes Hultling, rehabiliteringsläkare och själv rullstolsbunden och Stephan Rössner, professor vid överviktsenheten på Huddinge sjukhus, skrivit denna mycket speciella kokbok. Alla recepten är provlagade och avsmakade på Spinalis, en av världens största öppenvårdsmottagningar för ryggmärgsskadade personer. I verksamheten, som är inrymd på Karolinska sjukhuset i Stockholm, har matlagningen blivit en viktig del i behandling och terapi. Spinalis kök har blivit ett nav i kliniken och är samlingspunkt för såväl personal som patienter. Få kök doftar så gott och sprider så mycket maglädje som träningsköket på Spinalis.
Bokförlaget DN 9789175883731 -
BBQ - Grillbok för män. Också
Inbunden bok. Kosta Förlag. 2008. 55 sidor.
Nära nyskick. Format 18 x 18 cm Vikt 225 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Ralf Ekvall. Ur baksidestexten: Vem vill inte glänsa vid grillen? Här har du alla tips och recept som gör dig till en sann grillmästare. Du får tips om vad man läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197629829
- Titel
- BBQ : grillbok för män, också
- Författare
- Åslund, Eva - Ekvall, Ralf - Lagmark, Torbjörn
- Förlag
- Kosta Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 55 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 182 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en bok med ett urval läckra recept som är gjorda för att sätta guldkant på en ljummen sommarkväll. Eller varför inte ta med boken och ge bort till Grillmästaren, även en sådan kan behöva lite ny inspiration för att utöka sin repertoar.
Att grilla handlar inte längre om att lägga en korv på grillen för att få något att mätta magen med, nej, det handlar lika mycket om ett avslappnat och gott sätt att umgås. Medan vi väntar på att glöden ska bli perfekt hinner vi prata, skratta och njuta av sommarkvällen.
Vad sägs till exempel om att grilla grönsaker i wok så att de blir så där härligt krispiga? Till det en kolgrillad biff med salsa med sting i och en syndigt god sås. Och när grillen ändå är igång så varför inte avsluta måltiden med att grilla desserten?
Så samla din familj och dina vänner och grilla tillsammans i Grill/BBQ hittar du recept som faller alla i smaken.
Kosta Förlag 9789197629829 -
BBQ - amerikansk barbecue, öl och bourbon
Häftad bok. Grenadine. 2:1 uppl. 2016. 158 sidor.
Mycket gott skick. Format 24,5 x 20 cm Vikt 585 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA omarbetade upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton mestadels av författaren och Allt om mat-bloggaren Frederik Zäll själv. Ur baksidestexten: Detta är en kokbok med hundratalet re läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186445201
- Titel
- BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stockholm : Grenadine
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Grenadine 2:1 9789186445201 -
Sushi & Sashimi. Lätta rätter, fräscha smaker
Inbunden bok. Valentin förlag. 1 uppl. 2004. 64 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 20,5 x 20,5 cm Vikt 415 g.
Inbundet laminatband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Craig Robertson. Översättning från engelskan av Monica Norberg. Ur baksidestexten: Enkla och eleganta japanska aptitretare och små läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172331150
- Titel
- Sushi & Sashimi : Lätta rätter, fräscha smaker
- Författare
- Yasuko Fukuoka
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 207 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
Valentin förlag 1 9789172331150 -
Stora äggboken - laga lätt, smart & gott!
Inbunden bok. Expressen. 2015. 142 sidor.
Mycket gott skick. Stort format 27,5 x 20 cm Vikt 620 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med inspirerande färgfoton av Wolfgang Kleinschmidt. INNEHÅLL: Grundrecept. Omeletter & frittata. Ugnsrätter. Smårätter. Såser. Matiga mackor. Pannkakor, muffins & socker läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198205428
- Titel
- Stora äggboken : laga lätt, smart & gott
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 275 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Johansson, Elisabeth
Ytterligare designers: Gagnér, Maria
Ytterligare designers: Ländin, Hanna
Ytterligare fotografer: Kleinschmidt, Wolfgang
Expressen 9789198205428 -
Sås och dip med mycket smak
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 64 sidor.
Nyskick. Format 20,5 x 20,5 cm Vikt 335 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Ulf Svensson.
// Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av B läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153422808
- Titel
- Sås och dip
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En god sås eller dip kan göra underverk med varje måltid. En vanlig köttbit, chipsen till drinken och salladen kan bli riktiga höjdare om de serveras med en god sås. Varje recept är försett med fyra förslag vad såsen eller dippen passar till. Det finns spännande recept från all världens kök. 30 färgfoton, 40 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153422808 -
Köp hem 5. Laga god vardagsmat med bara 5 ing...
Häftad bok. Prisma / Allt om mat. 1 uppl. 2007. 174 sidor.
Nära nyskick. Format 21 x 17 cm Vikt 580 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, mycket rikt illustrerad med färgfoton. Ur baksidestexten: Ju enklare desto godare! God mat utan besvär har ett enkelt recept: Köp bara hem fem ingredienser. Det är allt du behö läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849232
- Titel
- Köp hem 5 : laga god vardagsmat med bara 5 ingredienser : ur Allt om mat
- Författare
- Förster, Anna - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 211 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 574 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Middagsmaten blir lätt enahanda. Ofta lagar vi samma tio rätter om och om igen utan variation. Det är spagetti och köttfärssås, falukorv, kokt och djupfryst fisk... Och när vi står där i butiken tryter fantasin, vi orkar helt enkelt inte tänka ut något nytt.
God mat utan krångel – och med bara 5 råvaror att handla hem. Det är idén bakom succéserien ”Köp hem 5” i tidningen Allt om Mat. Här lagar några av Sveriges främsta matskribenter spännande och nytänkande rätter som passar både till vardags och till helgen. Med ett fåtal ingredienser och smarta genvägar blir maten lättlagad – och härligt smakrik.
I den här boken har vi samlat 75 nya recept, med praktiska inköpslistor till varje rätt. Här finns middagsmat i alla prisklasser. Bara 5 ingredienser att handla, resten är basvaror du säkert redan har hemma. Läckert och enkelt – och i de flesta fall har du maten på bordet inom en halvtimme!
Prisma / Allt om mat 1 9789151849232 -
Always hungry. Vinnare av Sveriges mästerkock...
Inbunden bok. Bonnier Fakta / TV 4. 1 uppl. 2020. 103 sidor.
Mycket gott skick. Format 26,5 x 20 cm Vikt 585 g.
Inbundet förlagsband i snygg layout, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Frida Wismar. Recept från olika matkulturer av vinnaren i matlagningsprogrammet Sveriges mästerkock 2020 på TV4, Sofia Henriksson. Hennes rötter läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870820
- Titel
- Always hungry : vinnare av Sveriges mästerkock 2020
- Författare
- Henriksson, Sofia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Jag har rest i över femtio länder och överallt finner jag samma sak: människor som samlas kring mat.”Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!
Bonnier Fakta / TV 4 1 9789178870820 -
Arlas kokbok. 200 enkla recept för alla som ö...
Häftad bok. Informationsförlaget, Arla. 1999. 159 sidor.
Mycket gott skick. Format 27 x 23,5 cm Vikt 830 g.
Spiralbunden bok med hårda pärmar, mycket rikt och inspirerande färgfoto-illustrerad av Stefan Andersson. En av de få svenska kokböcker som passar lika bra för nybörjare som för erfarna i köket. Här finns allt, från vardag läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177364399
- Titel
- Arlas kokbok : [200 enkla recept för alla som över huvud taget satt sin fot i ett kök]
- Författare
- Kvint, Annica - Anderson, Stefan - Arla
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl. : Arla
- Språk
- Svenska
Informationsförlaget, Arla 9789177364399 -
Vintermat från Arla Köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Nära nyskick. Stort format 29,5 x 20 cm Vikt 860 g.
Inbundet klotryggband i snygg layout, mycket rikt illustrerad med inspirerande färgfoton av Matilda Lindeblad. INNEHÅLL: En doft av vinter. Vinterns råvaror. Julbaket. Glöggminglet. Julbordet. Vintermiddagen. Vinterv läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243604
- Titel
- Vintermat från Arla Köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta med hjälp av några av Sveriges bästa matlagare. Vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest.Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har vi samlat våra favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong. Det har blivit dags för vintermat.Hur smakar då ett vinterrecept från Arla Köket? Det kan smaka festligt som en Bakad hälleflundra med jordärtskockor och syltade trattkantareller eller vardagsgott som en Italiensk köttsoppa. Det kan smaka jul som en Coleslaw med saffran eller skidutflykt som en Pizzalimpa. Men det ger ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det tycker vi att man ska, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer ett hundratal härliga recept och många inspirerande bilder. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är recepten indelade i sex kapitel: Glöggmingel, Julbordets favoriter, Julbakets bästa, Festliga vintermiddagar, Gott till vardags och I ryggsäcken.
Bonnier Fakta 1 9789174243604 -
Bullens Klassiska Kokbok. Hyllad av generatio...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 322 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 23 x 23 cm Vikt 1.000 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, illustrerad med sv/v foton. Detta är en nyutgåva av Erik "Bullen" Berglunds (1887-1963) hans fru Elsas kultbok Bullens kokbok från 1930 i ny layout. Förord av f.d. kulturch läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329388
- Titel
- Bullens klassiska kokbok
- Författare
- Berglund - Erik - Berglund - Elsa
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 322 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 230 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erik "Bullen" Berglund (1887-1963) förknippas kanske numera mest med den klassiska konserverade pilsnerkorven, men Bullen var förutom skådespelare också en mycket kunnig kock, utbildad vid Le Chapon fin i Bordeaux och Claridges Hôtel i Paris. Han arbetade på Grand Hôtel i Stockholm och gav ut tre kokböcker.
Detta är en nyutgåva av Bullens klassiska kokbok från 1930 och innehåller mer än 500 recept. Ingenting i texten är ändrat sedan originalutgåvan och varje ingrediens är skriven på ny rad på Bullens karaktäristiska vis.
Recepten är till största delen inriktade på husmanskost men innehåller också kulinariska läckerheter. Korvrecept blandas med tips om rysk kaviar.
Bullens klassiska kokbok är en ovärderlig inspirationskälla för alla som vill njuta av de genuint klassiska maträtterna. En kultbok som i högsta grad är användbar än idag.
B Wahlströms 1 9789132329388 -
Bullens kokbok [3:e uppl.]
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 3 uppl. 1931. 379 sidor.
Hyggligt skick. Format 21,5 x 15 cm Vikt 730 g.
Inbundet hellinneband med mörk pärmdekor och ryggtext, TREDJE upplagan, marmorerat snitt. Detta är en gammal legendarisk kokbok utarbetad av Erik "Bullen" Berglund och hans fru Elsa. Innehåller tillredningstips och recept läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag 3 -
Gourmetmat för alla. Elegant, lättlagat och s...
Inbunden bok. Prisma / Allt om mat. 1 uppl. 2002. 101 sidor.
Nära nyskick. Stort format 29,5 x 22,5 cm Vikt 1.230 g.
Inbundet förlagsband, NYUTGÅVA, mycket rikt illustrerad med ca 150 färgfoton de flesta på helsidor av matfotografen Knut E. Svensson. Gourmetmat för alla har tidigare utgivits som två separata volymer: Gourmetmat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841199
- Titel
- Gourmetmat för alla : En dubbelvolym
- Författare
- Astrid Abrahamsson - Görn Helleblad
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
Prisma / Allt om mat 1 9789151841199 -
Fransk Fast Food - En bok om ost. Och vägen t...
Häftad bok. Lactalis Sverige Ab / Président. 1:1 uppl. 2012. 95 sidor.
Nära nyskick. Format 24 x 17 cm Vikt 270 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Anders Schønnemann. Ur baksidestexten: Detta är en bok om hur man genom att kombinera rätt ostar, charkuterier, drycker och tillbehör läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLactalis Sverige Ab / Président 1:1 -
Fisk och skaldjur - Frankrikes mästerkockar b...
Inbunden bok. Könemann. 2000. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format 30,5 x 24,5 cm Vikt 1.460 g.
Inbundet djuprött klotband med guldfärgad ryggtext och skyddsomslag, mycket rikt färgfoto-illustrerad av Michel Tessier. Originalets titel: Délices de France. Poissons, Crustacés. Översättning: Lena Andersson, B läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829027571
- Titel
- Fisk och skaldjur Frankrikes mästerkockar bjuder till bords
- Författare
- Redemalm - Gunnar o Watson - Elisabeth
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 305 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1489 g
- Språk
- Svenska
Könemann 9783829027571
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn