-
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Rikt illustrerad i färg. Foto av Tomas Yeh.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426371
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9153426371 -
Kräftans lov : en kulinarisk och historisk re...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén Prisma ; Malmö : Görmangruppen. 1994. 146 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151826690
- Titel
- Kräftans lov : en kulinarisk och historisk resa i kräftans värld
- Författare
- Larsson, Carl - Magnusson, Gunnar - Görmangruppen
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma ; Malmö : Görmangruppen
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén Prisma ; Malmö : Görmangruppen 9151826690 -
Den medvetna kokkonsten
Inbunden bok. Liber. 1 uppl. 1997. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Rikt illustrerad i färg. Vackert foto.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147048113
- Titel
- Den medvetna kokkonsten
- Författare
- Klein, Örjan - Gustafsson, Inga-Britt
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
Liber 1 9789147048113 -
Ost á la carte med Androuët
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 156 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustrerad i färg. Foto av Jacques Boulay. Arrangemang av Marianne Paquin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355934
- Titel
- Ost á la carte med Androuët
- Författare
- Labourel, Marc
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 220 mm
- Vikt
- 1131 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Parmesan, gruyère, brie, coulommiers, munster, mothais, roquefort, brousse, camembert, livarot, cheddar ... Det finns ett enormt utbud av ostar och osten har sedan länge en särställning i det gastronomiska köket.
Här delar det franska osthuset Androuët med sig av ett åttiotal lättlagade festrecept och andra smaktips med ost. Boken innehåller allt från berömda klassiker till nya spännande rätter. Dessutom ges vinförslag till alla recept. Det här är en bok för alla finsmakare och med vackra bilder och enkla recept lockas läsaren att pröva sig fram bland ett sextiotal olika ostar.
Boken berättar också historien om många av Frankrikes och Europas mest berömda ostar och vilka årstider de bäst kommer till sin rätt. Den ger en unik inblick i den franska ostkulturen – än idag tillverkas många ostar efter traditionella, hantverksmässiga metoder och i mycket liten skala.
Översättning Malin Ardhammar
Osthuset Androuët grundades för snart hundra år sedan och har blivit något av en institution genom att lagra och saluföra högkvalitativa ostar från Frankrike och Europa. I Sverige finns de representerade genom en egen ostbutik i Stockholm och flera återförsäljare för resten av landet.
Marc Labourel är kökschef på Restaurant Androuët i Paris.
Jacques Boulay är fotograf med mat som specialitet sedan snart 20 år.
Marianne Paquin är matstylist för olika franska tidskrifter och har gjort ett tiotal böcker.
Natur & Kultur 1 9127355934
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn