-
Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgår...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2016. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187905308
- Titel
- Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgårdsskafferi
- Författare
- Bäckmo, Sara
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 253 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sara Bäckmo förvandlade en igenvuxen tomt till ett ekologiskt trädgårdsskafferi och fick på köpet en ny passion Skillnadens Trädgård. Tvärtemot alla råd till nybörjarodlaren om att börja smått och sedan utöka började Sara stort. Och utökade till större. Genom att Sara på olika sätt förlänger den traditionella odlingssäsongen är det möjligt för familjen att äta nyskördat under hela året. En del av skörden lagras också för att ätas under vintermånaderna. I Skillnadens Trädgård delar Sara med sig av den glädje hon känner inför att odla grönsaker, frukt och bär. Hon ger enkla och handfasta råd om hur man går tillväga för att bli så gott som helt självförsörjande på grönsaker. Det handlar mycket om att testa sig fram, att våga experimentera och att leva med köksträdgården, snarare än att ha en grönsaksodling. Och det fina med en trädgård är att hur det än råkar bli just i år så kommer det alltid en ny vår. Sara Bäckmo är journalist som sedan fem år tillbaka odlar och skriver om Skillnadens Trädgård. Saras köksträdgård har en unik position i sociala medier med 20 000 följare på Facebook, 5 000 på Instagram och 140 000 sidvisningar/månad på bloggen. Maria Fors Östberg delar Saras trädgårdspassion och tillbringar mycket tid i Skillnadens trädgård. Hon är verksam som frilansfotograf och skribent.
Roos & Tegner 1 9789187905308 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146182837
- Titel
- Jordens täppor
- Författare
- Israelsson, Lena
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 238 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 990 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jordens täppor är en upptäcktsresa bland tio länders mest fantastiska och glömda sevärdheter - täpporna. Lena Israelsson har samlat kunskap och idéer om köksväxter och odlingsmetoder från fyra världsdelar och ger oss här massor av tips anpassade till svenska förhållanden. Ingen logik ligger bakom urvalet, bara Lenas personliga favoriter! Boken innehåller växtpresentationer, odlingsråd och -metoder, kulturhistoria, recept och ett överdådigt bildmaterial i färg. Lena Israelsson, författare till bl.a. Odla orientaliskt och Handbok för köksträdgården, är en av Sveriges mest uppskattade och kunniga trädgårdsskribenter.
Wahlström & Widstrand 9146182837 -
Grönsaksodling : enkelt, ekologiskt & gott
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240948
- Titel
- Grönsaksodling : enkelt, ekologiskt & gott
- Författare
- Israelsson, Lena
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 683 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är boom i grönsakslandet. Försäljningen av grönsaksfrön ökar dramatiskt, liksom köerna till odlingslotter. Köksväxtodling har blivit trendigt.I den här boken får nybörjaren – och de är fler än någonsin – hjälp av Lena Israelsson, författaren till standardverket Handbok i köksträdgården (2000 och reviderad utgåva 2007), att odla fräscha, läckra grönsaker. Hon guidar från första spadtaget till gödsling, sådd och skörd. Metodiskt och lustfyllt. Med korta och effektiva texter och med inspirerande bilder från grönsaksodlingar i hela Sverige.Lena Israelssons Grönsaksodling handlar om ett nytt sätt att odla grönsaker: effektivt, ekologiskt och i liten skala.• Enkelt Gör inte en massa onödigt jobb. Hellre småskaligt. En produktiv liten odlingslåda räcker, i stället för ett stort trädgårdsland som ogräset hotar att ta över. Hellre köpa färdiga plantor än att inte odla alls.• Ekologiskt Var klimatsmart och slipp undan konstgödsel och gifter. Vad är förresten mer klimatsmart än att odla sin mat några meter från köket? (Närodlat är bra, men hemodlat är bättre!)• Gott Hellre en kvadrat med supermjälla morötter än tio kvadrat med trista, smaklösa sådana.Boken är lika lättillgänglig som odlingsmetoderna. Den som aldrig hållit i en spade eller sått ett frö begriper. Och den som står i myllan med boken hittar snabbt information.Del 1 handlar om odlingstekniken, del 2 om hur man odlar de 30 vanligaste grönsakerna. I del 3 ges fördjupande fakta, bland annat en praktisk lathund för grönsaksodling och en lättöverskådlig odlarkalender över hela året.
Bonnier Fakta 9789174240948 -
Eld : flammor och glöd - samisk eldkonst
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2005. 429 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. Tillskrift
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127107507
- Titel
- Eld : flammor och glöd - samisk eldkonst
- Författare
- Ryd, Yngve
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 429 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1220 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En ensammen gumma kan inte träta i sin ensamhet och ett ensamt vedträ kan inte brinna, det är ett gammalt talesätt. I Eld. Flammor och glöd samisk eldkonst möter vi människor med djup kunskap om eld och eldens betydelse. Kunskapen har traderats muntligt genom flera hundra år, men snart finns ingen kvar som kan berätta. Under närmare tjugo år har Yngve Ryd med värme samtalat med
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9127107507 -
Höns och andra fjäderfän
Inbunden bok. LTs Förlag. 1994. 192 sidor.
Mycket gott skick. Bortklippt namn på titelbladet, i övrigt nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136031453
- Titel
- Höns och andra fjäderfän
- Författare
- Odén, Kristina - Ahlin, Kim - Forsberg, Sune - Odén, Kristina
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
LTs Förlag 9136031453 -
Kan man äta sånt?
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 172 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846347
- Titel
- Kan man äta sånt?
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 724 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en helt omarbetad och ny-illustrerad upplaga av det efterfrågade standardverket Kan man äta sånt? - en inventering av våra ätliga vilda växter, svampar och lavar. Hur har de använts förr och hur tar vi vara på dem idag? Läckra recept är generöst insprängda i växtbeskrivningarna.
Långt fler vilda växter än man tror kan ätas - ibland kan man äta bladen och blommorna, ibland rötterna eller frukterna. Förr i tiden torkades många växter, maldes och blandades t.ex. i mjölet under år med missväxt - eller användes som läkeörter. Numera går vi ut och samlar vilda växter, bär och svamp för att det är roligt, nyttigt och ger nya smakupplevelser. Dessutom får vi bättre kontroll över det vi stoppar i oss! Och inte behöver vi bege oss ut i skogen för att plocka. I parker, på gårdar och andra öppna platser i städerna finns det gott om s.k. ogräs som lätt kan förvandlas till rena läckerheterna.
Kan man äta sånt? presenterar våra ätliga vilda växter, hur de ser ut, var de växer och hur de kan användas. Vi får också veta hur de användes förr. Insprängda i presentationerna finns tillagningstips och recept. I slutet av boken hittar vi grundrecept på örtteer, såser, drinkar, gratänger, soppor, buljonger, pannkakor, bröd och pajer samt tips om konservering, inläggningar, vintillverkning, brännvins- och likörkryddning.
"Hela boken genomsyras av experimentlustans glädje av att se, känna, lukta, smaka och uppleva."
Fauna och flora
"Hon har gjort ett storslaget arbete."
Upsala Nya Tidning
"En oumbärlig bok om man har intresse av att veta vilka läckerheter vi av okunnighet går och trampar på." Ekoteket
Prisma 1 9789151846347 -
Långsam fisk : torkning, rökning och saltning...
Inbunden bok. Ostkultur förlag. 1 uppl. 2021. 159 sidor.
Nyskick. .
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197759021
- Titel
- Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis
- Författare
- Selling, Jan
- Förlag
- Ostkultur förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 195 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken man inte trodde fanns, eller att någon skulle skriva. Glöm fiskpinnar och styckfrysta filéer och tänk i stället torrmört. Författaren Jan Selling låter en tynande småländsk skärgårdsbefolkning berätta om ur gamla metoder att torka, salta och röka fisk. Inget mindre än ett kulturhistoriskt hjältedåd. (Håkan Steen, Tidningen Land51/2009)
"En långsammare rytm i allt det vi företar oss ger utrymme för upplevelser, tankar och produkter av kvalitet. Detta budskap gör Sellings bok till så mycket mer än en kulturhistorisk studie av en värld som håller på att försvinna, en kokbok förfördomsfria finsmakare eller en personlig dagbok, fast den är njutbar också i de aspekterna." (Riggert Munsterhjelm, Hufvudstadsbladet)
Historikern Jan Selling har tidigare medverkat i boken och vandringsutställningen Så länge skutan kan gå (2008). I Långsam fisk fortsätter han nedteckna traditioner som håller på att gå förlorade. Denna gång handlar det om traditionell konservering av fisk, småskaligt och i slowfoodrörelsens anda. Författaren har själv provat de flesta av metoderna och delar frikostigt med sig av sina framgångar och besvikelser. Den nätta, vävombundna boken för, liksom kapitelrubrikerna, tankarna till mormors kokböcker. Boken är lättläst med stor text, korta kapitel och luftig layout.(...) Efterordet med intressanta kommentarer till texten är skrivet av Bo Ekstrand, ledande livsmedelsforskare.(Bibliotekstjänst,Häftepos10102149,Sara Eitrem, Lektör)
Att läsa den är att förflyttas till en värld av salt, rök och syrlighetså tydlig att man kan känna den på tungan. Inspirerande för alla som är intresserade av rötterna till vårt svenska smakarv. (Henrik Arkåsen, Saltmagasinet/Slow Food Tjust)
Ostkultur förlag 1 9789197759021
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn