-
Grönare, vildare, smartare. Plocka, laga och...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 158 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174395
- Titel
- Grönare, vildare, smartare
- Författare
- Marlene Gustawson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skörda och ät trädgårdens ogräs! Det är fullt av nyttigheter som gör under med din hälsa. Här får du lära dig vad som är ätbart och hur du kan laga till det.
I Grönare, vildare, smartare går Marlene Gustawson igenom de allra vanligaste vilda växterna och även de örter som många älskar att odla. Här får man tips, råd och recept på smoothies, juicer, mellanmål och lättare måltider.
Ta till vara det naturens skafferi har att erbjuda det är gratis, grönt, närodlat och ekologiskt!
Vare sig du har balkonglåda eller trädgård, skog eller park så finns det alltid något ätbart inom räckhåll och med den här boken i handen kommer du att hitta det.
Marelene Gustawson är fyto- och näringsterapeut. Hon har tidigare gett ut böckerna Gröna juicer & smoothies: Turboladda kroppen med rå energi och Gröna soppor & smoothie bowls: 90 vegetariska recept (med Ola Lauritzson).
Tukan Förlag 1 9789176174395 -
Escoffiers stora kokbok I-II, Sammanbundna i...
Inbunden bok. Stureförlaget AB. 1972. 734 sidor.
Nyskick. Nunrerad exklusivupplaga, 272/300. Gulddekorerat konstläderband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStureförlaget AB -
Zeinas green kitchen : gröna recept från olik...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 171 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249958
- Titel
- Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsallad eller koreansk nudelsoppa? Här hittar du utan problem massor av nya favoriter bland bokens omkring 70 recept. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg, Zeinas kitchen, och sin medverkan i olika tv-program kommit att bli en uppskattad matprofil med recept att lita på. På begäran från hennes följare finns hon nu även utgiven på arabiska i Sverige.
Bonnier Fakta 9789174249958 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781784720421
- Titel
- Lima the Cookbook
- Författare
- Martinez, Virgilio
- Förlag
- Mitchell Beazley
- Utgivningsår
- 2015
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- English
- Baksidestext
Ytterligare författare: Martinez, Virgilio
Mitchell Beazley 9781784720421 -
Hjelpreda i hushållningen gör Unga Fruentimbe...
Inbunden bok. Stureförlaget.
Mycket gott skick. 738 sidor + register. Utan tryckår. Numrerad faksimilutgåva.Helt
guldsnitt.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStureförlaget -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113025476
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 226 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.”
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Norstedts 2 9789113025476 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197031623
- Titel
- Att ta tillvara äpplen
- Författare
- Schöneck, Annelies
- Förlag
- Syran Ek. för
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 148 x 209 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Annelies Schöneck med sig av sin rika kunskap om äpplen.
Förutom beskrivningar om hur man går tillväga för att konservera, torka och musta eller göra kvass av äpplen så ger också många goda tips bl.a. om hur man gör äppelcidervinäger, kokar äppelhonung, äppelsallad, äppelsoppa, gör äppelmüsli, äppelchutney etc.
Hon beskriver även hur man kan göra skönhetsmedel av äpplen som t.ex hudkräm och hårvatten.
Hon visar hur man med små medel kan göra mycket ...
Syran Ek. för 9197031623 -
My Fryday : 56 friterade favoriter: huvudrätt...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 133 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785702
- Titel
- My Fryday : 56 friterade favoriter: huvudrätter, smårätter, snacks och dess
- Författare
- Ylva Porsklev
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 133 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ALLT blir godare friterat, det verkar de flesta matkulturer vara överens om. Under det skyddande lagret av frityrsmet blir fisken mjuk och mjäll, köttet saftigt och smakrikt och grönsakerna behåller sin krispighet.
I My fryday bjuds du på friterade favoriter från världens alla hörn allt från snacks och smårätter som yuca frites, kroketter och poppers, till huvudrätter som fish & chips, sydstatskyckling och crab cakes. Även efterrätter och bakverk som munkar, klenäter och friterad glass med hallonsås har sin givna plats. Receptkreatören Ylva Porsklev visar vägen till det himmelskt frasiga!
Massolit Förlag 1 9789187785702 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153437116
- Titel
- Smaklexikon
- Författare
- Niki Segnit
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 399 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du någonsin funderat över varför en viss smak funkar så bra med en annan? Eller saknat inspiration för vad du ska göra med ett knippe rödbetor? Niki Segnits Smaklexikon är den första bok som undersöker vilka smaker som passar ihop, par för par.
I bokens bakre del hittar du en lista med 99 populära ingredienser och får förslag på smaker som de passar bra ihop med. Här hittar du såväl klassiska kombinationer (lamm & aprikos, gurka & dill), som samtida favoriter (choklad & chili, getost & rödbeta) och mer oväntade smakäktenskap (blåbär & svamp, blodpudding & choklad).
Ordnade under sexton smakteman, såsom Rostat, Grönt och gräsigt och Hav, kan du i bokens främre del läsa om alla de kombinationer som finns listade i den bakre delen. Smaklexikon innehåller texter om 980 olika smakkombinationer och inte mindre än 200 recept och förslag.
Den vackert förpackade Smaklexikon är inte bara en högst användbar uppslagsbok som kommer att berika din matlagning, det är dessutom en bok du kommer att ha svårt att lägga ifrån dig när du väl börjat läsa.
Ica Bokförlag 9789153437116 -
GOD MAT. Utförliga recept med förklaringar
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1961.
Mycket gott skick. 199 sidor + register
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand -
LCHF hela livet! : en miljon menyer för hälsa...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 219 sidor.
Nära nyskick. Spiralbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051017
- Titel
- LCHF hela livet! : en miljon menyer för hälsa och viktminskning
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 204 x 306 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1311 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den enda LCHF-kokbok du behöver! Förrätter för alla smaker, huvudrätter som passar både till vardags och när festen står för dörren och efterrätter, snacks och smårätter för den perfekta avslutningen. Dessutom ett antal frukostförslag för en bra start på dagen.
LCHF blir allt mer populärt, inte bara som en viktminskningsmetod utan även som ett sätt att få ökad energi, mer ork och förbättrad hälsa. Att slopa de snabba kolhydraterna i bröd, pasta, pizza och sockerrika produkter som kakor och godis ger färre inflammationer i kroppen och håller blodsockret på en bra nivå. Det bidrar till minskad värk, lugnare mage och förbättrat immunförsvar.
Istället för de snabba kolhydraterna satsar Klara Desser på näringsrika grönsaker som växer ovan jord. Fyllda av vitaminer, mineraler och antioxidanter gör de gott istället för ont i din kropp. Du som är ung, normalviktig eller rör dig mycket kan även njuta av färgstarka rotfrukter. Lägg till naturliga fetter från kött, smör, olivolja, feta fiskar, oliver och avokado och du är på god väg mot en nyttigare livsföring, utan att försaka livets goda.
Boken har en smart blädderfunktion så att du enkelt kan kombinera din egen favoritmeny. Bläddra och välj bland en miljon LCHF-måltider!
Norstedts 1 9789113051017 -
Vegan 100 : över 100 smakrika recept du inte...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2018. 223 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113088624
- Titel
- Vegan 100 : över 100 smakrika recept du inte kan motstå
- Författare
- Oakley, Gaz
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 257 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du frestad att prova att laga vegansk mat, men vet inte var du ska börja? Eller vill du bara byta ut till en köttfri dag i veckan?
I den här boken visar Gaz Oakley att vegansk mat är allt annat än tråkig och smaklös. Med fokus på just smak skapar han mat som är djärv, levande och vacker. Från Deep Purple Soup till salvie och rökt chili "dog" till hans världsberömda vegan "fish and chips" och chocolate tart Raw Cacao ostkaka. Den godaste tänkbara mat som bara råkar vara vegansk. Oemotståndlig, vacker och fylld med rätter som är bra för dig, det här är allt annat än en vanlig vegansk kokbok.
Norstedts 1 9789113088624 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151838079
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9151838079 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175888971
- Titel
- Rosenbröd o majore
- Författare
- Bergenström, Anna - Ingerlund, Björn - Peterson, Nisse - Dagens nyheter
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 154 x 156 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 329 g
- Språk
- Svenska
DN Förlaget 9175888971 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163610240
- Titel
- Hamburger gourmet
- Författare
- Japy, David
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 193 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 744 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De godaste, lyxigaste, mest genomarbetade hamburgare du kan tänka dig.
Trenden med den enkla basmaten som blivit högsta mode fortsätter. I denna oerhört vackert formgivna bok samsas inte bara de klassiska köttrecepten, utan här ryms allt från hummer- till quinoaburgare, thai- till tofuburgare och mycket mer. Dessutom avslöjas hur du får till det perfekta hamburgerbrödet, de smarrigaste dressingarna och de godaste efterrätterna.
Kort sagt: Hamburger gourmet är den ultimata upplevelsen för den som inte kan få nog av denna moderna klassiker.
Pagina Förlags 1 9789163610240 -
The unofficial Harry Potter cookbook - from c...
Inbunden bok. Adamsmedia. 2010. 239 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1440503257
- Titel
- The unofficial Harry Potter cookbook - from cauldron cakes to knickerbocker glory--more than 150 magical recipes for wizards and non-wizards alike
- Författare
- Bucholz, Dinah
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- English
- Baksidestext
- Contains 150 recipes inspired by the Harry Potter novels, with a guide to where the foods can be found in the books, including good food with bad relatives, treats from the train, the favorite cook's dishes, holiday fare, and more.
Adamsmedia 1440503257 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100109004
- Titel
- Ät mig!
- Författare
- Videgård, Erik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 217 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det senaste decenniets kokböcker har inte sällan varit en orgie i bilder, och stora som soffbord. Erik Videgårds Ät mig! är på ett mycket tilltalande sätt den totala motsatsen. I Ät mig! skildrar Erik Videgård restaurangvärldens innersta väsen; såväl de positiva som de negativa sidorna. Han öppnar annars stängda dörrar in i krogköken, berättar hemligheter från de klassiska krogarna och nattklubbarna, och bjuder på recept med allt från tranchering till obskyra vietnamesiska godsaker. Texten talar, möt kokboken som skönlitteratur! Det finns inga bilder, utan texten i Gabor Palotais typografi är källan till inspiration. Ät Mig! är en minst sagt annorlunda kokbok, ett inspirerande samarbete mellan författare och formgivare.
Albert Bonniers Förlag 9789100109004 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSTF
-
Vilda växter : till mat, krydda och bättre hä...
Inbunden bok. Norstedts. 4 uppl. 2017. 119 sidor.
Nyskick. Ny, reviderad upplaga. Flexband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076690
- Titel
- Vilda växter : till mat, krydda och bättre hälsa
- Författare
- Holmberg, Ingrid
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 145 x 185 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 285 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilda växter beskriver ett femtiotal vilda nyttoväxter som vi kan hitta i den svenska naturen. Vi får veta var och när vi bäst plockar dem och hur de kan användas i matlagning eller som läkeväxter. Vi lär oss göra egna örtteer, oljor och salvor och får veta hur de olika växterna bäst kommer till sin rätt som krydda eller råvara i till exempel sallader, bröd och soppor.
Tydliga foton visar varje ört i närbild, just så som den ser ut när den plockas.
Norstedts 4 9789113076690 -
Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 230 sidor.
Nära nyskick. Märke efter prislapp bakre pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870035
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789178870035 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198247008
- Titel
- Det syrianska köket : tro, tradition och god mat
- Förlag
- Södertälje : Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund (SOKU) : Syrisk-Arameiska Ungdomsförbundet (SAUF)
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
SOKU SAUF 9789198247008 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781787131248
- Titel
- Vegan 100
- Författare
- Oakley, Gaz
- Förlag
- MacMillan Ltd.
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- English
- Baksidestext
Ytterligare författare: Oakley, Gaz
MacMillan Ltd. 9781787131248 -
Det goda franska köket DEL TVÅ
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1988. 646 sidor.
ISBN 9146156836
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand 9146156836 -
Viktminskning med LCHF så lyckas du!
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2013. 149 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412514
- Titel
- Viktminskning med LCHF så lyckas du!
- Författare
- Fredrikson, Åse Falkman
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 149 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att sätta guldkant på tillvaron är att äta den godaste maten och samtidigt gå ned i vikt
Efter år av viktpendling, hetsätning och snedvriden självbild hittade Åse LCHF-kosten, och med den en väg till ett sundare och lyckligare liv utan ständigt växlande bantningsmetoder och fettskräck. I boken berättar Åse hur hon lyckades minska i vikt utan att dra ned på det goda i livet.
Åses 86 läckra recept och ett sexveckorsprogram hjälper också dig!
Åse har en historia med matmissbruk, framför allt sockermissbruk. Hon började banta redan vid 14 års ålder och drabbades av hetsätning. Allt kretsade kring vikten, trots att hon sällan var överviktig. Efter fyra graviditeter och fem barn (ett tvillingpar) pendlade vikten upp och ner mer än någonsin.
Till slut bestämde sig Åse att det fick vara nog. Hon gick alltid ner till 56 kilo (hennes blogg heter 56kilo.se) och sedan upp igen. Efter en 22 år lång resa av viktpendlingar och svältmetoder gick Åse över till en kost med nästan inga kolhydrater men med mera fett. Från att vara fettskrämd till att njuta av maten och samtidigt gå ner i vikt och behålla vikten. Och hon har slutat räkna kalorier.
Författaren Åse Falkman Fredrikson är kostrådgivare med gedigna kunskaper om viktpendling, ätstörningar och hur man tar sig ur gamla destruktiva mönster.
Boken innehåller 86 framgångsrecept och sexveckorsprogram.
Optimal Förlag 1 9789172412514 -
Michels vin & mat : en resa i dofter och smak...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2005. 118 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329243
- Titel
- Michels vin & mat : en resa i dofter och smaker
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329243 -
Manifest för bättre kaffe
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 159 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127156234
- Titel
- Manifest för bättre kaffe
- Författare
- Alm, Joanna
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att brygga godare kaffe hemma behöver inte vara särskilt komplicerat. Du behöver egentligen bara väl rengjord grundutrustning, ett färskmalet gott kaffe, en våg, en timer och kunskapen i den här boken.
Men gott kaffe handlar inte bara om att använda rätt bryggteknik. Precis som te eller en flaska vin är kaffe en dryck vars smak och kvalitet skiftar enormt beroende på underart, ursprung och hur det sen skördats, processats, rostats och till sist bryggts. I den här boken får du därför följa kaffet från ursprung till färdig kopp och lära dig hur du får ut mesta möjliga smak av varje sort och ursprung.
Men den vill också väcka en medvetenhet om alla de händer som kaffebönorna passerat innan de till slut når din kopp och hur människor faktiskt påverkas av dina beslut. Världsmarknadspriset för kaffe har inte stigit sen 70-talet och de som fått betala för det är de som faktiskt producerar kaffet. Så för att verkligen kunna njuta av en riktigt god kopp kaffe måste vi nog börja bli beredda att betala mer för det.
"Boken Manifest för bättre kaffe är lustläsning för kaffenördar – och lyfter samtidigt viktiga framtidsfrågor." Ulrica Ambjörn, Accent
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127156234 -
Green kitchen travels : hälsosam vegetarisk m...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 255 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064154
- Titel
- Green kitchen travels : hälsosam vegetarisk mat från hela världen
- Författare
- Frenkiel, David
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 260 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1247 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras blogg www.greenkitchenstories.com har många läsare och inspirerar människor över hela världen att laga god och nyttig vegetarisk mat med endast naturliga ingredienser. Nu kommer uppföljaren till deras otroligt populära kokbok Green Kitchen Stories.
Green Kitchen Travels innehåller runt hundra recept som är inspirerade av familjens resor. Nästan alla recept är glutenfria och många är veganrecept eller har förslag på hur man vegananpassar dem.
Börja dagen med en mexikansk frukostsallad och linsdumplings eller en läcker chokladcroissant bakad med rågmjöl. Festa på champinjoner på moriskt vis, eller en nötig och fräsch Pad Thai utan nudlar. Avsluta med en mjölfri chokladkaka med vilda bär. Alla recept följer David och Luises filosofi kring mat: hälsosamt och naturligt med djärva smaker.
Dottern Elsa vara bara sju månader när familjen gav sig av på en jordenruntresa. Deras erfarenhet av att resa med barn presenteras i ett eget kapitel. Davids fantastiska mat- och resefotografi gör boken till en inspirerande vegetarisk, vegansk och glutenfri kokbok med moderna recept.
Norstedts 1 9789113064154 -
Kimchi och andra koreanska rätter
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 140 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137844
- Titel
- Kimchi och andra koreanska rätter
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Bästa asiatiska kök för böcker utanför Asien i Gourmand World Cookbook Awards.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Etniska kokböcker.
"Bäst just nu."
Annika Leone, Expressen
"Denna kokbok har använts och kommer att användas flitigt i mitt hem."
Carl Johan Hjerpe, Skaraborgs-Allehanda
Det går inte att föreställa sig Korea utan kimchi. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat den är nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat kimchins stolta tradition på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.
Familjen Lim presenterar sin version av klassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, såväl som ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker. Syrlig, het och smakrik är kimchin ett underbart tillbehör till de flesta måltider, inte bara asiatiska utan till alla tänkbara västerländska rätter.
Du får insidertips på hur du går tillväga om du vill syra själv hemma. För att vara så oerhört enkelt blir resultatet uppseendeväckande läckert, smakrikt och hälsosamt. Tack vare grönsakernas inneboende rikedom av god bakteriekultur.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med sin mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst. År 2009 gav de ut den prisbelönta kokboken Koreansk mat.
"Här lär systrarna på hyllade krogen Arirang ut hur du gör den hemma, liksom rätter som bulgogi och bibimbap."
Mat-Magasinet
"Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter."
Mitt i Östermalm
Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter.
Mitt i Östermalm
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137844 -
Chez Bettys Provence
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 173 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138209
- Titel
- Chez Bettys Provence
- Författare
- Ahlstedt, Linus
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1010 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om man bara är nyfiken på eller redan älskar Provence spelar inte så stor roll, för hungrig blir man ändå av de autentiska sydfranska recepten man hittar här."
MatMagasinet
I Provence finns råvarorna, rätterna och kunskaperna som i generationer mutat in ett hörn i det kollektiva matmedvetandet. Men i modern tid har skildringen av det provencalska köket gått förlorad i ett förenklat färgskimmer. Den här boken återställer ordningen med recept där alla rätter lagas från grunden med rätt råvaror och tekniker. Det här är Provence från insidan – rustik fransk matlagning när den är som godast.
Kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal tipsar om sina favoritplatser och restauranger i området. Recepten har de samlat på sig under 15 års resande och sedan förfinat på den egna kvarterskrogen Chez Betty i Stockholm. Deras filosofi är lika enkel som självklar: endast det godaste är gott nog. Boken innehåller allt från enkla olivröror, friterade sardiner och den perfekta råbiffen, till mer tidskrävande långkok, hemligheten bakom en äkta bouillabaisse och desserter som väntar på att återupptäckas.
Boken är rikligt illustrerat med miljöbilder av Bobo Olsson.
Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal har under hela sitt kockliv återvänt till Provence, och varje gång har de hittat nya platser, människor och menyer att inspireras av. När de så småningom fick möjlighet att öppna sin första egna krog var temat självklart: sydfranskt. Restaurangen Chez Betty blev omedelbart en prisbelönt favorit bland Stockholms matintresserade.
Jesper Kling är matresenär. Resan han gjort flest gånger är den runt kvarteret till stamhaket Chez Betty.
Bobo Olsson är fotograf med världen som arbetsfält. Han skildrar regelbundet människor, möten och mat i de främsta svenska månadsmagasinen.
"Det doftar gott och det smakar ännu godare."
Tilde de Paula, TV4 Nyhetsmorgon
"En kokbok som bjuder läsaren på en kulinarisk upplevelse."
Jenny Damberg, Plaza Magazine
"Allt i boken ser gott ut och det är blandad svårighetsgrad på recepten vilket gör att boken passar en bred grupp."
Umeå Tidning
"Allt låter gott."
Sara Berg, Kvälls-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138209 -
Kokbok för världens viktigaste matgäster
Inbunden bok. Bergkvist Publishing AB. 2 uppl. 2015. 336 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187945014
- Titel
- Kokbok för världens viktigaste matgäster 1
- Författare
- Bergkvist, Pär - Back, David
- Förlag
- Bergkvist Publishing AB
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 217 x 293 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1569 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Kokbok för världens viktigaste matgäster #1 – den gröna boken – finns över 200 recept på supergod skolmat med tillbehör, anpassade för 4 och 100 portioner, och den varvas med inspirerande bilder och matminnen. Recepten är inkomna från 36 olika kommuner i Sverige. Därefter genomgångna och upplagade av matstylist Linda Dahl
Bergkvist Publishing AB 2 9789187945014
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn