-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 1 uppl. 2020. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Fint exemplar. Boken är mycket försiktigt läst en gång.
Hylla C9Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 1 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 1 uppl. 2020. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Denna bok kommer från ett bibliotek och är utgallrad därifrån. Boken har en etikett. Skyddsomslaget är fastsatt i boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 1 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lite hanteringsspår på omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Lättare hanteringsslitage - se bild
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna - den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 1 uppl. 2020. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria. En oväntat rafflande berättelse om ett till synes menlöst mjölkpulver, kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser - och världens första brevbomb. Inbunden, förlagsband med skyddsomslag. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 1 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inb pbnd med omsl Nyskick 2020.
220s
Den explosiva historien om torkad mjölk
Isbn 9789188589613
Vi svenskar får i oss 2 kg mjölkpulver årligen utan att veta om detta
… läs merFRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. ;
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 215 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 148 x 217 mm. --- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613 -
Pulverpionjärerna : den explosiva historien o...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2020. 217 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589613
- Titel
- Pulverpionjärerna : den explosiva historien om torkad mjölk
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölkpulvrets historia. Tycker du att det låter torrt? Då känner du nog inte till att historien om det till synes menlösa mjölkpulvret kantas av allt från giftmord till miljonbedrägerier, nazistanklagelser – och världens allra första brevbomb.I Pulverpionjärerna presenterar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson den oväntat rafflande berättelsen om mjölkpulvrets teknik- och kulturhistoria, från dess uppkomst i och med effektiviseringen av smörtillverkningen i slutet av 1800-talet, via pulvermatens storhetstid på 1950- och 1960-talet och fram till i dag då svenskar i snitt får i sig två kilogram mjölkpulver om året via allt från färdig tomatsoppa till färskost och rökt korv. På vägen får vi möta några av de pionjärer inom livsmedelstekniken som gjort att vi i dag har möjlighet att ta tillvara på varenda droppe av den näringsrika mjölken.Sagt om Andreas Håkanssons tidigare böcker:”Håkanssons medryckande bok går på tvärs mot all vår hallstämplade längtan, men känns sann. […] Om en världsbefolkning på snart tio miljarder ska ha något att äta lär vi inte komma undan matindustrins effektivitet – inget slängs! allt kan användas! – och på sätt och vis demokratisering av maten.”– Göran Greider, Aftonbladet om Mat, myter och maskiner”Med utgångspunkt från filosofi, politisk psykologi och diverse klassanalyser visar han på ett övertygande sätt att bataljen mellan industrimatens anhängare och fiender inte primärt handlar om fakta. Bägge sidor styrs istället av underliggande värderingar som i sin tur leder till känslomässiga reaktioner.”– Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet om Det ängsliga matsamhället
Fri Tanke 9789188589613
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn