Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789137127002

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Molvanien : ett land bortom modern dentalvård

Molvanien : ett land bortom modern dentalvård

Häftade böcker. Bokförlaget Forum. 2005. 176 sidor.Äntligen en komplett reseguide över Centraleuropas bäst bevarade hemlighet. Molvanîen – rödbetans och kikhostans hemland – ligger orört i väntan på upplevelsetörstande resenärer som tröttnat på Medelhavet, Thailand och Australien etc. I den här boken finns allt du behöver veta:

Bästa tid att åka Vilken tid som helst på året: vår och höst tenderar att vara blöta, vintern bittert kall och sommaren tryckande het. I mars äger den traditionella tjurrusningen rum i den pittoreska bergsbyn Lublova. Då flyr en skräckslagen tjurhord från en mobb av tungt beväpnade unga män. På kvällen har man stor grillfest.

Boende Zibberief Hotjl har liksom ägarens tänder genomgått omfattande renoveringar och de flesta rummen har nu såväl teve som privat badrum och spottkopp.

Matställen Romjaci är en elegant vinbar. Menyn innehåller något för alla – så länge man gillar griskött. Ett extra plus för att alla kvinnliga gäster får en röd ros och att de manliga får en femliters karaff husets röda vin.

Historia Överallt i Molvanîen finns monument som vittnar om landets stolta historia. Besök gärna staden Gyorik där ett av världens äldsta kärnkraftverk finns att beskåda, fortfarande i bruk.

Parlör Det finns naturligtvis också en parlör med flera användbara fraser som "Sprufki doh craszko" (Vad är det som luktar?), "Togurfga trakij sdonchskia?" (Vad har hänt med dina tänder?).

Brottslighet Ficktjuvar finns tyvärr på många av landets största järnvägsstationer, håll därför alltid ett öga på din packning. Om något skulle saknas är det bästa att se dig omkring efter en Guardja Civilje. Sannolikt är det han som är tjuven.

Molvanîen är den roligaste reseguide du någonsin kommer att läsa. Detaljrikedomen är otrolig med kartor, symboler och gatunamn. Idén till denna bok uppkom först som ett litet practical joke, det växte småningom till en hel bok och är nu en försäljningssuccé världen över.

Mer nyfiken på det lilla landet i öst som gärna vill positionera sig som turistnation: www.molvania.com

Förlagsfakta

ISBN
9789137127002
Titel
Molvanien : ett land bortom modern dentalvård
Författare
Santo Cilauro - Tom Gleisner - Rob Sitch
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2005
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
130 x 198 mm Ryggbredd 9 mm
Vikt
276 g
Språk
Svenska