Wrange, E/Vårkokboken
Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 1997. 158 sidor.
En kväll är himlen lite ljusare, kanske hörs ett försiktigt fågelkvitter från en buske. Det börjar bli vår ... Men vad lagar man för mat när vinterförråden är slut och primörerna ännu inte dykt upp?
Vårkokboken är den första av fyra årstidskokböcker där inspirerande recept och personliga tankar kring mat och resor lockar läsaren till nya kulinariska irrfärder i köket. Den sunda maten från Medelhavet, den sofistikerade franska och vår egen husmanskost utgör basen. Men några recept har också mer fjärran ursprung.
Vad sägs om saffranspasta med räkor, strömmingsflundror på marockanska, indiskt murkelris, paj med kanel eller – så klart – rabarberkräm?
Eva Wrange (text) är journalist. Hon skriver om arbetsmarknad och politik, men också om mat.
Nisse Peterson (foto) är fotograf och har illustrerat en mängd kokböcker.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127349162
- Titel
- Wrange, E/Vårkokboken
- Författare
- Wrange, E
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 684 g
- Språk
- Svenska