-
Rå som sushi
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. 2017. 175 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149618
- Titel
- Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.
Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin – chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.
Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte – ”Best Chef Books”
”Rå som sushi imponerar.”
Umeå Tidning
"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet
"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem
"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Svenska Måltidsakademien
9789127149618 -
Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 2017. 175 sidor.
Nära nyskick. Boken är i det näsmaste oläst och i nyskick. Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekn läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149618
- Titel
- Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.
Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin – chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.
Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte – ”Best Chef Books”
”Rå som sushi imponerar.”
Umeå Tidning
"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet
"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem
"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Svenska Måltidsakademien
Natur & Kultur Allmänlitt. 9789127149618 -
Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 1:2 uppl. 2018. 175 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149618
- Titel
- Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.
Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin – chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.
Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte – ”Best Chef Books”
”Rå som sushi imponerar.”
Umeå Tidning
"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet
"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem
"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Svenska Måltidsakademien
Natur & Kultur Allmänlitt. 1:2 9789127149618 -
Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 2017. 175 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149618
- Titel
- Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.
Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin – chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.
Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte – ”Best Chef Books”
”Rå som sushi imponerar.”
Umeå Tidning
"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet
"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem
"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Svenska Måltidsakademien
Natur & Kultur Allmänlitt. 9789127149618
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn