-
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nära nyskick. Oläst. Mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog svenskt uteätande under 7...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Natur & kultur. [2018]. 393 s. Förlagsband. 16,5 x 23,5cm. Dedikation av författaren på första uppslaget. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
9789127145917 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Förfulande fasttejpad lapp över streckkoden på omslagets baksida med korr på isbn-numret
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : Svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : Svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : Svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nära nyskick. Rikligt illustrerad. Boken är oläst!
Hylla SRInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn