-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153422716
- Titel
- Kladdkakor
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 219 mm
- Vikt
- 365 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många är vi som älskar kladdkakor. Kladdkakan är i all sin enkelhet en genialisk kaka: den är underbart god, snabb och lätt att svänga ihop och görs på ingredienser man oftast har hemma.
Alla har nog något recept på kladdkaka hemma, men det är inte alla som tänker på hur mycket kladdkakan kan varieras i form, smak och konsistens. I den här boken finns recept på allt möjligt som är kladdigt och gott, gärna med choklad i, men också kolakaka, vit chokladkaka, blåbärsbrownies m.m. Dessutom finns recept på fettsnål kladdkaka och mikrokladdkaka. Författaren Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm. 26 färgfoton, 32 recept.
Massolit Förlag 1 9789153422716 -
Franska bakverk
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 126 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174207
- Titel
- Franska bakverk
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 248 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 664 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Franska bakverk finns recept på alla sorters bakverk – vetebröd och smördegsbakverk, bakelser, tårtor och pajer, småkakor, mjuka kakor och desserter. Mia Öhrn har anpassat alla de klassiska franska bakverken till svenska förhållanden och förenklat recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller kvalitet. Följ med på en utflykt till de franska sötsakernas värld och bjud på hembakta croissanter, eclairer och florentiner!
Känslan i boken är rustik med en blandning av franskt lantliv och bistro, och receptbilderna varvas med Ulrika Ekbloms fina miljöbilder från Frankrike. Franska bakverk gavs första gången ut 2013 och ges nu ut i ett efterlängtat nytryck.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174207 -
Guide till Stockholms sommarkaféer
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Mycket gott skick. Utgiven av Natur och Kultur/Fakta etc. 2004. Mia Öhrn presenterar ett femtiotal av sina smultronställen av Stockholms sommarkaféer. Här hittar du de grönaste uteserveringarna, de mest glittrande utsikterna och de saftigaste bakverken. Mia Öhrn tipsar både läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355268
- Titel
- Guide till Stockholms sommarkaféer
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 11 x 157 mm Ryggbredd 155 mm
- Vikt
- 217 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är man kvar i stan under sommaren och husen börjar kännas för höga och asfalten för het är ett sommarkafé den perfekta tillflykten. Här presenteras ett femtiotal smultronställen med mycket fakta och inbjudande fotografier. Man hittar både oaser mitt i Stockholm och härliga lustslott och herrgårdar på lagom utflyktsavstånd.
Till de mer originella kaféerna hör det hemtrevliga Café Ulvsjö vid Huvudsta Strand där mor i familjen står och säljer kakor i villatomtens lekstuga. Hit hör också det tillbakalutade Café Tubby vid Årstaviken där solstolarna står uppradade längs med vattnet och reggaemusik strömmar ur högtalarna ända tills solen går ner bakom Söders höjder.
Större delen av kaféerna ligger i närheten av museer, gallerier, vackra naturområden, badplatser, trädgårdar eller 4H-gårdar och lämpar sig alltså för ytterligare förströelser förutom fikandet. De beskrivs utförligt med fakta som öppettider, telefon, adress, vägbeskrivning, handikappanpassat, prisnivå. Merparten av kaféerna kan nås med allmänna kommunikationsmedel.
Svensk och engelsk text.
Mia Öhrn är född 1980, bagare och konditor med erfarenhet från bl a Grand Hôtel Stockholm och Svartsjö Slottskafé. Mia är storfikare och naturälskare och har även skrivit boken Kladdkakor.
Natur & Kultur 1 9127355268 -
Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta b...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 94 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131378
- Titel
- Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 222 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 553 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Färgglada, sockersöta och lyxiga de här bakverken har tagit världen med storm och sätter garanterat guldkant på den gråaste av vardagar. Baka macarons i regnbågens alla färger med smak av bär, choklad och lakrits, gör fluffiga cupcakes med olika sorters glasyr och pynt eller ge dig på senaste kaktrenden från USA och fixa roliga cakepops på pinne. Här finns också recept på en massa andra eleganta läckerheter som till exempel petits fours med lemon curd, hallontryffelkaka, biskvihjärtan, madeleinekakor och whoopie pies.
Boken innehåller dessutom en macaronsskola med tydliga steg-för-steg-anvisningar, tips på hur man spritsar och garnerar snyggt, var man hittar de roligaste cupcakesformarna och strösslet, samt hur man får till en riktigt fin chokladtryffel.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131378 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127174207
- Titel
- Franska bakverk
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 248 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 664 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Franska bakverk finns recept på alla sorters bakverk – vetebröd och smördegsbakverk, bakelser, tårtor och pajer, småkakor, mjuka kakor och desserter. Mia Öhrn har anpassat alla de klassiska franska bakverken till svenska förhållanden och förenklat recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller kvalitet. Följ med på en utflykt till de franska sötsakernas värld och bjud på hembakta croissanter, eclairer och florentiner!
Känslan i boken är rustik med en blandning av franskt lantliv och bistro, och receptbilderna varvas med Ulrika Ekbloms fina miljöbilder från Frankrike. Franska bakverk gavs första gången ut 2013 och ges nu ut i ett efterlängtat nytryck.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174207 -
Franska bakverk
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 127 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 19,5 cm Vikt 660 g.
Inbundet förlagsband i vacker layout, mycket rikt färgillustrerad med snygga färgfoton av Ulrika Ekblom och teckningar av Katy Kimbell. Matskribenten och konditorn Mia Öhrn har tagit sig an klassiska franska bakverk och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134614
- Titel
- Franska bakverk
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Elle Mat & Vin
"Det kan vara den finaste bok jag har sett."
Emmas Vintage
"Vinterns finaste kokbok."
Femina
Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! Franska bakverk betraktas av många som avancerade och lite otillgängliga. Mia Öhrn anpassar bakverken till svenska förhållanden och förenklar recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller på kvalité.
I boken finns ca 50 recept på alla sorters bakverk. Vetebröd och smördegsbakverk, t ex Briocher en sorts lyxigt vetebröd som innehåller mer smör och ägg än en vanlig svensk bulle. Småkakor och mjuka kakor, t ex Madeleinekakor små mjuka snäckliknande kakor som i sin konsistens påminner lite om muffins. Bakelser, tårtor och pajer t ex klassisk Tarte tatin som gräddas uppochner i gjutjärnspanna. Desserter som t ex Petit pots de crème små läckra puddingar som gräddas i ugnen. Här finns också recept på godis och petit fourer.
Känslan i boken är rustik med en blandning av franskt lanthem och bistro och receptbilderna varvas med miljöbilder från Frankrike.
Mia Öhrn är bagare och matskribent med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har skrivit flera böcker om bakning, bl.a. Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk, Sockerkakor, Klassiska kakor på nytt vis, Guide till Stockholms sommarkaféer och Semlor.
"Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Nu har Mia gett ut boken Franska Bakverk som seriöst är hennes absolut bästa och snyggaste bok någonsin. Om du vill ha en fransk bakbibel är det den här du ska köpa. På riktigt."
Mattias Kristiansson, Bake My day
"Mia Öhrns Franska bakverk (Natur & Kultur) är en bakbok lika vacker som användbar."
Ica-Kuriren
"Jag provade mördegskakorna, gjorde dubbel sats och de tog slut direkt."
Kristina Palmenäs, Hemmets Veckotidning
Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134614 -
Sockerkakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 78 sidor.
Nyskick. Absolut nyskick! Inte ens bläddad i.
Baksidestext:
Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088979
- Titel
- Sockerkakor
- Författare
- Mia Öhrn - Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en tigerkaka.
Sockerkakor innehåller recept på 40 mjuka kakor som alla är en variation på den klassiska sockerkakan. Det är banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka och honungssockerkaka med mandel. Naturligtvis finns här även det bästa receptet på vanlig sockerkaka och en sockerkaksskola.
Natur & Kultur 1 9789127088979 -
Gucka : världens röra
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 95 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Boken känns ny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333026
- Titel
- Gucka : världens röra
- Författare
- Henrik Francke - Mia Öhrn - Anders Kroon - Fredrik Lindstål
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 185 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gucka: en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Går att skopa upp med någon typ av ätbart verktyg. Världens bästa partymat. Passar självklart även perfekt som sås till kött, fisk och vegetariska rätter i alla möjliga sammanhang.
Källa: Svenska Guckalandslaget
Heta bönröror, kryddiga chutneys, fräscha salsor och smakrika färskoströror. Det inofficiella Svenska Guckalandslaget bjuder här på ett 60-tal recept på sina favoritguckor. Dessutom tipsas om läckra dippverktyg i form av annorlunda baguetter, hemgjorda rotfruktschips, filopinnar och örtkryddade brytbröd.
I guckalandslaget återfinns bland andra Henrik Francke, vars bok Brödälskare utsågs till Årets bästa brödbok 2005, och Mia Öhrn som tidigare skrivit boken Kladdkakor. Bli själv medlem i Guckalandslaget genom att tipsa om din älsklingsröra på www.guckalandslaget.se.
Bokens läckra foton är tagna av Sara Danielsson och formgivningen är gjord av Evelina Thörnberg.
B Wahlströms 1 9789132333026 -
Mitt eget kafé
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 132 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613224
- Titel
- Mitt eget kafé
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt eget kafé är en inspirationsbok för alla som älskar att fika eller drömmer om att starta ett eget kafé. För många är det en dröm att få bestämma över sig själv, baka kakor och prata med snälla kunder hela dagarna. De flesta inser också att det krävs hårt slit för att förverkliga den. Mitt eget kafé är därför en bok som tar fasta på drömmen och låter läsaren leva ut den hemma genom att göra det allra godaste fikabrödet, mackorna och salladerna. Konditorn Mia Öhrn delar med sig av sina bästa recept på godsaker som brownies med vit choklad, jordgubbsbakelser, nötkolarutor och mintbitar. Hon besöker sina favoritkaféer för att få ytterligare inspiration till recept, inredning och musik till fikastunden. Boken innehåller frestande bilder, massor av tips på hur man brygger riktigt gott te och kaffe, och smarriga recept på teman som adventsfika, afternoon tea, brunch och somrigt kafferep på balkongen. För den som fortfarande känner sig manad att förverkliga drömmen om ett eget kafé delar några erfarna kaféägare med sig av sina bästa tips.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613224 -
Franska bakverk
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & Kultur, 2013. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med trådbunden inlaga. Fräscht exemplar i mycket gott skick! 127, [1] s. Illustrerad i färg (Foto: Ulrika Ekblom. Form och illustration: Katy Kimbell). ISBN 978-91-27-13461-4.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134614
- Titel
- Franska bakverk
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Elle Mat & Vin
"Det kan vara den finaste bok jag har sett."
Emmas Vintage
"Vinterns finaste kokbok."
Femina
Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! Franska bakverk betraktas av många som avancerade och lite otillgängliga. Mia Öhrn anpassar bakverken till svenska förhållanden och förenklar recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller på kvalité.
I boken finns ca 50 recept på alla sorters bakverk. Vetebröd och smördegsbakverk, t ex Briocher en sorts lyxigt vetebröd som innehåller mer smör och ägg än en vanlig svensk bulle. Småkakor och mjuka kakor, t ex Madeleinekakor små mjuka snäckliknande kakor som i sin konsistens påminner lite om muffins. Bakelser, tårtor och pajer t ex klassisk Tarte tatin som gräddas uppochner i gjutjärnspanna. Desserter som t ex Petit pots de crème små läckra puddingar som gräddas i ugnen. Här finns också recept på godis och petit fourer.
Känslan i boken är rustik med en blandning av franskt lanthem och bistro och receptbilderna varvas med miljöbilder från Frankrike.
Mia Öhrn är bagare och matskribent med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har skrivit flera böcker om bakning, bl.a. Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk, Sockerkakor, Klassiska kakor på nytt vis, Guide till Stockholms sommarkaféer och Semlor.
"Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Nu har Mia gett ut boken Franska Bakverk som seriöst är hennes absolut bästa och snyggaste bok någonsin. Om du vill ha en fransk bakbibel är det den här du ska köpa. På riktigt."
Mattias Kristiansson, Bake My day
"Mia Öhrns Franska bakverk (Natur & Kultur) är en bakbok lika vacker som användbar."
Ica-Kuriren
"Jag provade mördegskakorna, gjorde dubbel sats och de tog slut direkt."
Kristina Palmenäs, Hemmets Veckotidning
Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
9789127134614 -
Mia Öhrn x4 : Tårtor, Kladdkakor, Smulpajer,...
Inbunden bok. Ica bokförlag.
Mycket gott skick. Fyra böcker med massor av goda recept av Mia Öhrn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca bokförlag -
Mitt eget kafé
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 132 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - En inspirationsbok för alla som älskar att fika eller drömmer om att starta ett eget kafé. För många är det en dröm att få bestämma över sig själv, baka kakor och prata med snälla kunder hela dagarna. De flesta inser läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613224
- Titel
- Mitt eget kafé
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt eget kafé är en inspirationsbok för alla som älskar att fika eller drömmer om att starta ett eget kafé. För många är det en dröm att få bestämma över sig själv, baka kakor och prata med snälla kunder hela dagarna. De flesta inser också att det krävs hårt slit för att förverkliga den. Mitt eget kafé är därför en bok som tar fasta på drömmen och låter läsaren leva ut den hemma genom att göra det allra godaste fikabrödet, mackorna och salladerna. Konditorn Mia Öhrn delar med sig av sina bästa recept på godsaker som brownies med vit choklad, jordgubbsbakelser, nötkolarutor och mintbitar. Hon besöker sina favoritkaféer för att få ytterligare inspiration till recept, inredning och musik till fikastunden. Boken innehåller frestande bilder, massor av tips på hur man brygger riktigt gott te och kaffe, och smarriga recept på teman som adventsfika, afternoon tea, brunch och somrigt kafferep på balkongen. För den som fortfarande känner sig manad att förverkliga drömmen om ett eget kafé delar några erfarna kaféägare med sig av sina bästa tips.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613224 -
Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta b...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 94 sidor.
Nyskick. Inga anteckningar inuti.
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131378
- Titel
- Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 222 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 553 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Färgglada, sockersöta och lyxiga de här bakverken har tagit världen med storm och sätter garanterat guldkant på den gråaste av vardagar. Baka macarons i regnbågens alla färger med smak av bär, choklad och lakrits, gör fluffiga cupcakes med olika sorters glasyr och pynt eller ge dig på senaste kaktrenden från USA och fixa roliga cakepops på pinne. Här finns också recept på en massa andra eleganta läckerheter som till exempel petits fours med lemon curd, hallontryffelkaka, biskvihjärtan, madeleinekakor och whoopie pies.
Boken innehåller dessutom en macaronsskola med tydliga steg-för-steg-anvisningar, tips på hur man spritsar och garnerar snyggt, var man hittar de roligaste cupcakesformarna och strösslet, samt hur man får till en riktigt fin chokladtryffel.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131378 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153422716
- Titel
- Kladdkakor
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 219 mm
- Vikt
- 365 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många är vi som älskar kladdkakor. Kladdkakan är i all sin enkelhet en genialisk kaka: den är underbart god, snabb och lätt att svänga ihop och görs på ingredienser man oftast har hemma.
Alla har nog något recept på kladdkaka hemma, men det är inte alla som tänker på hur mycket kladdkakan kan varieras i form, smak och konsistens. I den här boken finns recept på allt möjligt som är kladdigt och gott, gärna med choklad i, men också kolakaka, vit chokladkaka, blåbärsbrownies m.m. Dessutom finns recept på fettsnål kladdkaka och mikrokladdkaka. Författaren Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm. 26 färgfoton, 32 recept.
Massolit Förlag 1 9153422716 -
Kladdkakor
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2003. 64 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Färgbilder i helsidesformat är till god hjälp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153422716
- Titel
- Kladdkakor
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 219 mm
- Vikt
- 365 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många är vi som älskar kladdkakor. Kladdkakan är i all sin enkelhet en genialisk kaka: den är underbart god, snabb och lätt att svänga ihop och görs på ingredienser man oftast har hemma.
Alla har nog något recept på kladdkaka hemma, men det är inte alla som tänker på hur mycket kladdkakan kan varieras i form, smak och konsistens. I den här boken finns recept på allt möjligt som är kladdigt och gott, gärna med choklad i, men också kolakaka, vit chokladkaka, blåbärsbrownies m.m. Dessutom finns recept på fettsnål kladdkaka och mikrokladdkaka. Författaren Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm. 26 färgfoton, 32 recept.
Massolit Förlag 1 9789153422716 -
Mitt eget kafé
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 132 sidor.
Nyskick. Nyskick/Nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613224
- Titel
- Mitt eget kafé
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt eget kafé är en inspirationsbok för alla som älskar att fika eller drömmer om att starta ett eget kafé. För många är det en dröm att få bestämma över sig själv, baka kakor och prata med snälla kunder hela dagarna. De flesta inser också att det krävs hårt slit för att förverkliga den. Mitt eget kafé är därför en bok som tar fasta på drömmen och låter läsaren leva ut den hemma genom att göra det allra godaste fikabrödet, mackorna och salladerna. Konditorn Mia Öhrn delar med sig av sina bästa recept på godsaker som brownies med vit choklad, jordgubbsbakelser, nötkolarutor och mintbitar. Hon besöker sina favoritkaféer för att få ytterligare inspiration till recept, inredning och musik till fikastunden. Boken innehåller frestande bilder, massor av tips på hur man brygger riktigt gott te och kaffe, och smarriga recept på teman som adventsfika, afternoon tea, brunch och somrigt kafferep på balkongen. För den som fortfarande känner sig manad att förverkliga drömmen om ett eget kafé delar några erfarna kaféägare med sig av sina bästa tips.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613224 -
Baka kakor - Med tydliga steg-för-steg-bilder...
Inbunden bok. LL-förlaget. 2020. 72 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok
Lite spår av hantering
Lagerplats V2Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188073884
- Titel
- Baka kakor - Med tydliga steg-för-steg-bilder / Lättläst
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- LL-förlaget
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 404 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- /LÄTTLÄST/
Det är himla roligt att baka! Men det kan också vara svårt om man inte är säker på vad tsk betyder, eller om man lätt tappar bort sig i långa ingredienslistor. Därför har konditorn och matskribenten Mia Öhrn tillsammans med en fokusgrupp granskat och testat sina recept för att de ska vara tydliga och lätta att följa. Hur känns en deg som är smidig? Hur mycket är en nypa salt? Går det att skriva enklare?
Resultatet är boken Baka kakor. Den innehåller Mias bästa lättbakade kakor med utförliga steg-för-steg-beskrivningar i både text och bild. Bland de tio noga utvalda recepten finns älskade klassiker som hallongrottor, kolasnittar och kladdkaka. För att alla ska få njuta av att både äta och bjuda på kakor som man har bakat själv.
Mia Öhrn har skrivit många uppskattade bakböcker. Redan som 19-åring debuterande hon med boken Kladdkakor, som blev en bästsäljare utan motstycke. 2015 utvecklade hon en ny utgåva av klassikern Sju sorters kakor. Mia skriver också recept för matmagasin och håller bakkurser.
"En användbar, vacker och inspirerande bakbok, och ett välkommet tillskott bland lättlästa fackböcker." Christine Karlsson, BTJ-häftet nr 17, 2020."Konditorn Mia Öhrn har gjort årets viktigaste bakkok. Den som vanligtvis har svårt att läsa och följa recept blir guidad med tydliga bilder och instruktioner i boken Baka kakor." Malin Turunen, MatMalin.se, 12 oktober 2020. "Jag har själv jobbat många år som behandlingsassistent & elevassistent, vi hade verkligen behövt denna pärla då! Fy tusan vika jäkla bok!" Linn Utbult, domare i Årets Sockerbagare.
LL-förlaget 9789188073884 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153433958
- Titel
- Fler kladdkakor
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen - här kommer uppföljaren till bästsäljaren Kladdkakor! Nu kladdigare och godare än någonsin tidigare.
Konditorn och matkreatören Mia Öhrn har under åren sedan hennes första kladdkakebok kom ut jobbat på att förbättra, förfina och skapa nya kladdiga verk. Allt för att möta folkets till synes outtömliga efterfrågan på denna typ av oemotståndliga frestelser.
Mia Öhrn är bagare och konditor och har bland annat jobbat på Grand Hôtel i Stockholm. Hon har utöver Kladdkakor skrivit böckerna Guide till Stockholms sommarkaféer, Semlor och Mitt eget kafé. Mia jobbar som matskribent och skapar recept åt bland andra Allt om Mat, Icakuriren och Elle mat och vin. Hon håller chokladkurser och driver dessutom Bokförlaget Parasoll.
Ica Bokförlag 1 9789153433958 -
Kladdkakor
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2003. 64 sidor.
Nära nyskick. Läst försiktigt, helt oskadat skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153422716
- Titel
- Kladdkakor
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 219 mm
- Vikt
- 365 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många är vi som älskar kladdkakor. Kladdkakan är i all sin enkelhet en genialisk kaka: den är underbart god, snabb och lätt att svänga ihop och görs på ingredienser man oftast har hemma.
Alla har nog något recept på kladdkaka hemma, men det är inte alla som tänker på hur mycket kladdkakan kan varieras i form, smak och konsistens. I den här boken finns recept på allt möjligt som är kladdigt och gott, gärna med choklad i, men också kolakaka, vit chokladkaka, blåbärsbrownies m.m. Dessutom finns recept på fettsnål kladdkaka och mikrokladdkaka. Författaren Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm. 26 färgfoton, 32 recept.
Massolit Förlag 1 9789153422716 -
Chokladbollar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 112 sidor.
Nyskick. // Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.Men v läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247299
- Titel
- Chokladbollar
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 230 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 538 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.Men vill du gå ett steg längre än bara de klassiska chokladbollarna så finns här alla möjligheter. Chokladbollar kan nämligen varieras i all oändlighet och i den här boken finns recepten som tar dig en bra bit på väg. De kan smaksättas med till exempel jordnötssmör, dulce de leche, mosade bär, likör, olika citrusfrukter och olika typer av choklad. Fylla dem kan man också göra. Vem kan motstå chokladbollar fyllda med exempelvis daim, plopp eller nutella? Gissningsvis ingen. För ytterligare variation kan man leka med hackade nötter, strössel, frön, bärpulver, hackad choklad och krossat godis att rulla dem i. Eller dra de åt det hälsosamma hållet och gör raw-bollar med mörk choklad, dadlar och nötter.Några exempel ur boken: chokladkaramellbollar med havssalt, mjölkchokladbollar med Baileys, jordgubbschokladbollar, semmelbollar, kladdkakebollar, havrebollar, chokladbollar med jordnötssmör, raw-bollar med pistaschnötter och matcha-te, vita chokladbollar och förstås de klassiska chokladbollarna.Dessutom finns recept på hur man lekande lätt kan blanda in chokladbollar i sin vanliga bakning. Testa gärna muffins med inbakade chokladbollar, eller kanske glass med chokladbollsbitar. Den som sedan söker tips på smaksättningar, fyllningar och dekorationer kommer inte att bli besviken – här finns allt och lite till.Erfarna konditorn Mia Öhrn står för recepten. Med sitt kunnande, sin påhittighet och fantasi har hon tagit vår älskade chokladboll till helt nya, och oanade höjder.
Bonnier Fakta 9789174247299 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127088979
- Titel
- Sockerkakor
- Författare
- Mia Öhrn - Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en tigerkaka.
Sockerkakor innehåller recept på 40 mjuka kakor som alla är en variation på den klassiska sockerkakan. Det är banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka och honungssockerkaka med mandel. Naturligtvis finns här även det bästa receptet på vanlig sockerkaka och en sockerkaksskola.
Natur & Kultur 1 9789127088979 -
Gucka : världens röra
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 95 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333026
- Titel
- Gucka : världens röra
- Författare
- Henrik Francke - Mia Öhrn - Anders Kroon - Fredrik Lindstål
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 185 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gucka: en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Går att skopa upp med någon typ av ätbart verktyg. Världens bästa partymat. Passar självklart även perfekt som sås till kött, fisk och vegetariska rätter i alla möjliga sammanhang.
Källa: Svenska Guckalandslaget
Heta bönröror, kryddiga chutneys, fräscha salsor och smakrika färskoströror. Det inofficiella Svenska Guckalandslaget bjuder här på ett 60-tal recept på sina favoritguckor. Dessutom tipsas om läckra dippverktyg i form av annorlunda baguetter, hemgjorda rotfruktschips, filopinnar och örtkryddade brytbröd.
I guckalandslaget återfinns bland andra Henrik Francke, vars bok Brödälskare utsågs till Årets bästa brödbok 2005, och Mia Öhrn som tidigare skrivit boken Kladdkakor. Bli själv medlem i Guckalandslaget genom att tipsa om din älsklingsröra på www.guckalandslaget.se.
Bokens läckra foton är tagna av Sara Danielsson och formgivningen är gjord av Evelina Thörnberg.
B Wahlströms 1 9789132333026 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197613224
- Titel
- Mitt eget kafé
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt eget kafé är en inspirationsbok för alla som älskar att fika eller drömmer om att starta ett eget kafé. För många är det en dröm att få bestämma över sig själv, baka kakor och prata med snälla kunder hela dagarna. De flesta inser också att det krävs hårt slit för att förverkliga den. Mitt eget kafé är därför en bok som tar fasta på drömmen och låter läsaren leva ut den hemma genom att göra det allra godaste fikabrödet, mackorna och salladerna. Konditorn Mia Öhrn delar med sig av sina bästa recept på godsaker som brownies med vit choklad, jordgubbsbakelser, nötkolarutor och mintbitar. Hon besöker sina favoritkaféer för att få ytterligare inspiration till recept, inredning och musik till fikastunden. Boken innehåller frestande bilder, massor av tips på hur man brygger riktigt gott te och kaffe, och smarriga recept på teman som adventsfika, afternoon tea, brunch och somrigt kafferep på balkongen. För den som fortfarande känner sig manad att förverkliga drömmen om ett eget kafé delar några erfarna kaféägare med sig av sina bästa tips.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613224 -
Chokladbollar
Nyskick. Bonnier Fakta (BONF). 2019. 109 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870028
- Titel
- Chokladbollar
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 313 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.Men vill du gå ett steg längre än bara de klassiska chokladbollarna så finns här alla möjligheter. Chokladbollar kan nämligen varieras i all oändlighet och i den här boken finns recepten som tar dig en bra bit på väg. De kan smaksättas med till exempel jordnötssmör, dulce de leche, mosade bär, likör, olika citrusfrukter och olika typer av choklad. Fylla dem kan man också göra. Vem kan motstå chokladbollar fyllda med exempelvis daim, plopp eller nutella? Gissningsvis ingen. För ytterligare variation kan man leka med hackade nötter, strössel, frön, bärpulver, hackad choklad och krossat godis att rulla dem i. Eller dra de åt det hälsosamma hållet och gör raw-bollar med mörk choklad, dadlar och nötter.Några exempel ur boken: chokladkaramellbollar med havssalt, mjölkchokladbollar med Baileys, jordgubbschokladbollar, semmelbollar, kladdkakebollar, havrebollar, chokladbollar med jordnötssmör, raw-bollar med pistaschnötter och matcha-te, vita chokladbollar och förstås de klassiska chokladbollarna.Dessutom finns recept på hur man lekande lätt kan blanda in chokladbollar i sin vanliga bakning. Testa gärna muffins med inbakade chokladbollar, eller kanske glass med chokladbollsbitar. Den som sedan söker tips på smaksättningar, fyllningar och dekorationer kommer inte att bli besviken – här finns allt och lite till.Erfarna konditorn Mia Öhrn står för recepten. Med sitt kunnande, sin påhittighet och fantasi har hon tagit vår älskade chokladboll till helt nya, och oanade höjder.
9789178870028 -
Bästa kladdkakorna
Nyskick. Norstedts Förlag. 2 uppl. 2019. 64 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113098180
- Titel
- Bästa kladdkakorna
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 282 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kladdkakan en älskad klassiker som går att variera i det oändliga! Vilken vill du baka? En mjuk och krämig med smak av lakrits, daimgrädde eller jordnötter? Små söta bakelser, en paj eller varma fondanter? Sega chokladrutor, mjölkchokladkaka med krisp, godismuffins eller chokladterrin? När Mia Öhrn nu samlar de bästa kladdkakerecepten ur sina uppskattade tidigare böcker bjuder hon på bakverk som smakar fantastiskt och är lätta att göra. Det svåra här är att välja!
9789113098180 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153422716
- Titel
- Kladdkakor
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 219 mm
- Vikt
- 365 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många är vi som älskar kladdkakor. Kladdkakan är i all sin enkelhet en genialisk kaka: den är underbart god, snabb och lätt att svänga ihop och görs på ingredienser man oftast har hemma.
Alla har nog något recept på kladdkaka hemma, men det är inte alla som tänker på hur mycket kladdkakan kan varieras i form, smak och konsistens. I den här boken finns recept på allt möjligt som är kladdigt och gott, gärna med choklad i, men också kolakaka, vit chokladkaka, blåbärsbrownies m.m. Dessutom finns recept på fettsnål kladdkaka och mikrokladdkaka. Författaren Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm. 26 färgfoton, 32 recept.
Massolit Förlag 1 9789153422716 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153433958
- Titel
- Fler kladdkakor
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen - här kommer uppföljaren till bästsäljaren Kladdkakor! Nu kladdigare och godare än någonsin tidigare.
Konditorn och matkreatören Mia Öhrn har under åren sedan hennes första kladdkakebok kom ut jobbat på att förbättra, förfina och skapa nya kladdiga verk. Allt för att möta folkets till synes outtömliga efterfrågan på denna typ av oemotståndliga frestelser.
Mia Öhrn är bagare och konditor och har bland annat jobbat på Grand Hôtel i Stockholm. Hon har utöver Kladdkakor skrivit böckerna Guide till Stockholms sommarkaféer, Semlor och Mitt eget kafé. Mia jobbar som matskribent och skapar recept åt bland andra Allt om Mat, Icakuriren och Elle mat och vin. Hon håller chokladkurser och driver dessutom Bokförlaget Parasoll.
Ica Bokförlag 1 9789153433958 -
Chokladbollar
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 109 sidor.
Nära nyskick. Inga antecnkningar. Som ny, förutom minimalt skav på pärmens kanter.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870028
- Titel
- Chokladbollar
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 313 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.Men vill du gå ett steg längre än bara de klassiska chokladbollarna så finns här alla möjligheter. Chokladbollar kan nämligen varieras i all oändlighet och i den här boken finns recepten som tar dig en bra bit på väg. De kan smaksättas med till exempel jordnötssmör, dulce de leche, mosade bär, likör, olika citrusfrukter och olika typer av choklad. Fylla dem kan man också göra. Vem kan motstå chokladbollar fyllda med exempelvis daim, plopp eller nutella? Gissningsvis ingen. För ytterligare variation kan man leka med hackade nötter, strössel, frön, bärpulver, hackad choklad och krossat godis att rulla dem i. Eller dra de åt det hälsosamma hållet och gör raw-bollar med mörk choklad, dadlar och nötter.Några exempel ur boken: chokladkaramellbollar med havssalt, mjölkchokladbollar med Baileys, jordgubbschokladbollar, semmelbollar, kladdkakebollar, havrebollar, chokladbollar med jordnötssmör, raw-bollar med pistaschnötter och matcha-te, vita chokladbollar och förstås de klassiska chokladbollarna.Dessutom finns recept på hur man lekande lätt kan blanda in chokladbollar i sin vanliga bakning. Testa gärna muffins med inbakade chokladbollar, eller kanske glass med chokladbollsbitar. Den som sedan söker tips på smaksättningar, fyllningar och dekorationer kommer inte att bli besviken – här finns allt och lite till.Erfarna konditorn Mia Öhrn står för recepten. Med sitt kunnande, sin påhittighet och fantasi har hon tagit vår älskade chokladboll till helt nya, och oanade höjder.
Bonnier Fakta 9789178870028 -
Livsnjutarens guide till Stockholm
Häftad bok. Bokförlaget Parasoll. 2 uppl. 2007. 144 sidor.
Mycket gott skick. ett skadat hörn baksida pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613248
- Titel
- Livsnjutarens guide till Stockholm
- Författare
- Mia Öhrn - Henrik Francke
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 110 x 145 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 194 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli nykär i Stockholm!
I Livsnjutarens guide till Stockholm hittar både lantlollor och inbitna storstadsbor något att älska i vår huvudstad. I den nya, ännu knubbigare upplagan finns tidigare favoriter kvar, tillsammans med nya upptäckter som sparrisfestivaler, vinterträdgårdar, crêperier och badhus. Helt enkelt 151 sköna anledningar att aldrig lämna Stockholm.
Boken är personligt skriven och rikt illustrerad med fotografier och teckningar. Den är uppdelad efter årstid och innehåller även karta och korta sammanfattningar på engelska. Med sitt smidiga lilla format är den perfekt att alltid ha i handväskan eller jackfickan för att hitta till de skönaste kaféerna, krogarna, butikerna och upplevelserna.
Mia Öhrn och Henrik Francke har tidigare skrivit de populära böckerna Guide till Stockholms sommarkaféer, Kladdkakor, Gucka världens röra, Brödälskare mfl.
Bokförlaget Parasoll 2 9789197613248 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178870028
- Titel
- Chokladbollar
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 313 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.Men vill du gå ett steg längre än bara de klassiska chokladbollarna så finns här alla möjligheter. Chokladbollar kan nämligen varieras i all oändlighet och i den här boken finns recepten som tar dig en bra bit på väg. De kan smaksättas med till exempel jordnötssmör, dulce de leche, mosade bär, likör, olika citrusfrukter och olika typer av choklad. Fylla dem kan man också göra. Vem kan motstå chokladbollar fyllda med exempelvis daim, plopp eller nutella? Gissningsvis ingen. För ytterligare variation kan man leka med hackade nötter, strössel, frön, bärpulver, hackad choklad och krossat godis att rulla dem i. Eller dra de åt det hälsosamma hållet och gör raw-bollar med mörk choklad, dadlar och nötter.Några exempel ur boken: chokladkaramellbollar med havssalt, mjölkchokladbollar med Baileys, jordgubbschokladbollar, semmelbollar, kladdkakebollar, havrebollar, chokladbollar med jordnötssmör, raw-bollar med pistaschnötter och matcha-te, vita chokladbollar och förstås de klassiska chokladbollarna.Dessutom finns recept på hur man lekande lätt kan blanda in chokladbollar i sin vanliga bakning. Testa gärna muffins med inbakade chokladbollar, eller kanske glass med chokladbollsbitar. Den som sedan söker tips på smaksättningar, fyllningar och dekorationer kommer inte att bli besviken – här finns allt och lite till.Erfarna konditorn Mia Öhrn står för recepten. Med sitt kunnande, sin påhittighet och fantasi har hon tagit vår älskade chokladboll till helt nya, och oanade höjder.
Bonnier Fakta 9789178870028
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn