-
Good calories, bad calories : fats, carbs, an...
Häftad bok. New York : Anchor. 1 uppl. 2007. 610 sidor.
Hyggligt skick. Bucklig i nederkanten då den hamnat i vatten en gång men i övrigt inga fel
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781400033461
- Titel
- Good calories, bad calories : fats, carbs, and the controversial science of diet and health
- Författare
- Taubes, Gary.
- Förlag
- New York : Anchor
- Språk
- English
- Baksidestext
- Not another diet book: After seven years of research in every science connected with the impact of nutrition on health, science writer Taubes shows that almost everything we believe about a healthy diet is wrong. We are taught that fat is bad for us, carbohydrates better, and that the key to a healthy weight is eating less and exercising more--yet we see unprecedented epidemics of obesity and diabetes. Taubes argues persuasively that the problem lies in refined carbohydrates, via their dramatic effect on insulin, and that the key to good health is the kind of calories we take in, not the number. He also argues that there is no compelling scientific evidence that saturated fat and cholesterol cause heart disease. Based on the evidence, he concludes that the only healthy way to remain lean is to eat fewer carbohydrates or to change the type of carbohydrates we eat.--From publisher description.
Includes bibliographical references and index.
New York : Anchor 1 9781400033461 -
Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 253 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
Optimal Förlag 1 9789172412200 -
Bevisen mot socker
Inbunden bok. Karneval förlag. 2017. 341 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187207891
- Titel
- Bevisen mot socker
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 341 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att socker i någon mån är skadligt för vår hälsa, har vi insett en längre tid. Däremot har vi ännu inte insett hur enormt omfattande sockrets skadliga effekter är. Socker frikänns fortfarande i många sammanhang, i allt för hög grad. Gary Taubes ställer därför socker inför rätta.
BROTTET består av att ha orsakat en rad epidemier av allvarliga och ofta dödliga sjukdomar, som diabetes, hjärtsjukdomar, cancer, stroke och Alzheimer. Enligt vissa forskare har socker tagit livet av fler människor i förtid än vad cigaretter och alla krig gjort tillsammans.
DEN HUVUDMISSTÄNKTE, socker, är en blandning av ungefär lika delar fruktos och glukos, som återfinns i sackaros (strösocker) och fruktosrik majssirap, ingredienser som är vida spridda i vår kost, inte bara i uppenbart söta livsmedel som godis och läsk.
ANKLAGELSEAKTEN, boken Bevisen mot socker, presenterar det vetenskapliga underlag som krävs för en fällande dom i målet.
ÅKLAGAREN, Gary Taubes, har tre gånger tilldelats USA:s förnämsta pris för vetenskapsjournalistik, Science in Society Journalism Award.
Om våra samhällen väljer att "gå på åklagarens linje", blir den logiska följden att vår sockerkonsumtion drastiskt måste skäras ned och att socker måste definieras som en giftig substans.
OM FÖRFATTAREN
Gary Taubes är vetenskapsjournalist. Han har tidigare utgivit böckerna Varför blir vi feta? (2011) och Good Calories, Bad Calories (2008). Gary Taubes är medgrundare av och vetenskaplig rådgivare åt Nutrition Science Initiative (NuSI.org) och skriver för tidningar som Discover och Science. Hans texter har även publicerats i New York Times Magazine, The Atlantic och Esquire samt i antologin The Best of the Best American Science Writing (2010). Gary Taubes har tre gånger tilldelats priset Science in Society Journalism Award av National Association of Science Writers.
OM BOKEN
"En bok som verkligen inte sockrar budskapet. En oerhört välresearchad anklagelseakt." New York Times
"Ett mäktigt vapen mot framtida desinformation." Wall Street Journal
"Ingen journalist har haft större inflytande på vår diskussion om nutrition än Gary Taubes." Michael Pollan
UTDRAG UR BOKEN
Konsekvenserna av brotten som sockret misstänks för går långt bortom diabetes.
Överviktiga och diabetiker har större risk att utveckla fettlever och har också ofta högt blodtryck samt högre risk för hjärtsjukdomar, cancer och stroke, liksom för demens och kanske även Alzheimers sjukdom.
Dessa så kallade västerländska välfärdssjukdomar ansamlas ofta i kluster, både i befolkningar och hos enskilda patienter.
Alla de här sjukdomarna har nu kopplats till ett tillstånd som kallas insulinresistens, den grundläggande defekten vid typ 2-diabetes och kanske även fetma. Således finns det en tänkbar risk, att det som orsakar en av de här sjukdomarna, är orsaken till alla. Om socker och fruktosrik majssirap är orsaken till fetma, diabetes och insulinresistens, utgör de också den mest sannolika kostfaktorn som utlöser de andra sjukdomarna.
Om dessa sockerarter inte fanns i kosten skulle klustret av relaterade sjukdomar vara långt mindre vanligt än det är i dag. Detsamma gäller andra tillstånd som förknippas med sjukdomarna, däribland polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), reumatoid artrit, gikt, åderbråck, astma och inflammatorisk tarmsjukdom.
Karneval förlag 9789187207891 -
Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång...
Inbunden bok. Karneval förlag. 2021. 303 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188729774
- Titel
- Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång och forskning om LCHF-kost
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 217 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk om alltihopa bara är en stor fet lögn! Så löd rubriken på en uppmärksammad artikel i New York Times år 2002. I den hävdade journalisten Gary Taubes att de officiella kostråden från experter och myndigheter var helt felaktiga. Dessa råd, menade han, var i själva verket huvudorsaken till att så många människor led av övervikt och fetmarelaterade sjukdomar som hjärtkärlsjukdom och diabetes.Debatten mellan de som förespråkar lågkaloridieter och de som förespråkar LCHF- eller ketodieter har pågått i över femtio år. När Gary Taubes publicerade sin artikel befann sig den senare gruppen i underläge. Idag har opinionen svängt efter att många vetenskapliga studier har bekräftat att det är överkonsumtionen av kolhydrater som är den stora boven i dramat.I Därför keto går Gary Taubes igenom forskningen och ger välgrundade rekommendationer för hur vi ska äta för att uppnå och behålla en bättre hälsa. Bokens slutsatser bygger på över tjugo års undersökande journalistik i ämnet och på över hundra intervjuer med praktiserande nutrionister och läkare som är specialiserade på att behandla övervikt.Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare. Han har tre gånger tilldelats det prestigefulla Science in Society Journalism Award . På svenska har tidigare utgivits Varför blir vi feta? (2011) och Bevisen mot socker (2017). Gary Taubes är en av grundarna av den ideella organisationen Nutrition Science Initiative (NuSI). Tidigare arbetade han som undersökande journalist på Discover och Science. Hans artiklar har publicerats i tidningar som New York Time Magazine, Atlantic och Esquire. Roten till den globala fetmaepidemin Av Gary TaubesLivsmedelsmyndigheterna och den akademiska expertisen har svikit oss.Om de inte hade gjort det skulle vi aldrig ha fått en fetmaepidemi.Om det traditionella sättet att tänka och de traditionella råden fungerade, om det vore en vettig lösning på fetma- och överviktsproblemet att vi åt mindre och rörde på oss mer då skulle vi inte befinna oss i den situationen vi gör.Om den verkliga anledningen till att vi blir överviktiga vore att vi konsumerar fler kalorier än vad vi gör av med, och att överskottet lagras som fett då skulle vi inte befinna oss i den situationen vi gör.Så många fler människor skulle då vara smala och friska och sådana här böcker skulle inte behöva skrivas.Att de traditionella kostråden har misslyckats är roten till alla missförstånd om kost och hälsa. De är roten till de kontroverser som har pågått i årtionden och som medierna gillar att kalla kostkriget .De är roten till de globala fetma- och diabetes-epidemierna, som WHO:s förre generalsekreterare nyligen kallade för en katastrof i slow-motion .
Karneval förlag 9789188729774 -
Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång...
Inbunden bok. Karneval förlag. 2021. 303 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188729774
- Titel
- Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång och forskning om LCHF-kost
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 217 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk om alltihopa bara är en stor fet lögn! Så löd rubriken på en uppmärksammad artikel i New York Times år 2002. I den hävdade journalisten Gary Taubes att de officiella kostråden från experter och myndigheter var helt felaktiga. Dessa råd, menade han, var i själva verket huvudorsaken till att så många människor led av övervikt och fetmarelaterade sjukdomar som hjärtkärlsjukdom och diabetes.Debatten mellan de som förespråkar lågkaloridieter och de som förespråkar LCHF- eller ketodieter har pågått i över femtio år. När Gary Taubes publicerade sin artikel befann sig den senare gruppen i underläge. Idag har opinionen svängt efter att många vetenskapliga studier har bekräftat att det är överkonsumtionen av kolhydrater som är den stora boven i dramat.I Därför keto går Gary Taubes igenom forskningen och ger välgrundade rekommendationer för hur vi ska äta för att uppnå och behålla en bättre hälsa. Bokens slutsatser bygger på över tjugo års undersökande journalistik i ämnet och på över hundra intervjuer med praktiserande nutrionister och läkare som är specialiserade på att behandla övervikt.Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare. Han har tre gånger tilldelats det prestigefulla Science in Society Journalism Award . På svenska har tidigare utgivits Varför blir vi feta? (2011) och Bevisen mot socker (2017). Gary Taubes är en av grundarna av den ideella organisationen Nutrition Science Initiative (NuSI). Tidigare arbetade han som undersökande journalist på Discover och Science. Hans artiklar har publicerats i tidningar som New York Time Magazine, Atlantic och Esquire. Roten till den globala fetmaepidemin Av Gary TaubesLivsmedelsmyndigheterna och den akademiska expertisen har svikit oss.Om de inte hade gjort det skulle vi aldrig ha fått en fetmaepidemi.Om det traditionella sättet att tänka och de traditionella råden fungerade, om det vore en vettig lösning på fetma- och överviktsproblemet att vi åt mindre och rörde på oss mer då skulle vi inte befinna oss i den situationen vi gör.Om den verkliga anledningen till att vi blir överviktiga vore att vi konsumerar fler kalorier än vad vi gör av med, och att överskottet lagras som fett då skulle vi inte befinna oss i den situationen vi gör.Så många fler människor skulle då vara smala och friska och sådana här böcker skulle inte behöva skrivas.Att de traditionella kostråden har misslyckats är roten till alla missförstånd om kost och hälsa. De är roten till de kontroverser som har pågått i årtionden och som medierna gillar att kalla kostkriget .De är roten till de globala fetma- och diabetes-epidemierna, som WHO:s förre generalsekreterare nyligen kallade för en katastrof i slow-motion .
Karneval förlag 9789188729774 -
Bevisen mot socker
Inbunden bok. Karneval förlag. 2017. 341 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Varsamt läst. Har en liten fläck på det första tomma bladet. Resten av boken är i skick som ny. OBS: försäljaren har många böcker om kost och hälsa. En fraktavgift oavsett antal böcker i samma order. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187207891
- Titel
- Bevisen mot socker
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 341 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att socker i någon mån är skadligt för vår hälsa, har vi insett en längre tid. Däremot har vi ännu inte insett hur enormt omfattande sockrets skadliga effekter är. Socker frikänns fortfarande i många sammanhang, i allt för hög grad. Gary Taubes ställer därför socker inför rätta.
BROTTET består av att ha orsakat en rad epidemier av allvarliga och ofta dödliga sjukdomar, som diabetes, hjärtsjukdomar, cancer, stroke och Alzheimer. Enligt vissa forskare har socker tagit livet av fler människor i förtid än vad cigaretter och alla krig gjort tillsammans.
DEN HUVUDMISSTÄNKTE, socker, är en blandning av ungefär lika delar fruktos och glukos, som återfinns i sackaros (strösocker) och fruktosrik majssirap, ingredienser som är vida spridda i vår kost, inte bara i uppenbart söta livsmedel som godis och läsk.
ANKLAGELSEAKTEN, boken Bevisen mot socker, presenterar det vetenskapliga underlag som krävs för en fällande dom i målet.
ÅKLAGAREN, Gary Taubes, har tre gånger tilldelats USA:s förnämsta pris för vetenskapsjournalistik, Science in Society Journalism Award.
Om våra samhällen väljer att "gå på åklagarens linje", blir den logiska följden att vår sockerkonsumtion drastiskt måste skäras ned och att socker måste definieras som en giftig substans.
OM FÖRFATTAREN
Gary Taubes är vetenskapsjournalist. Han har tidigare utgivit böckerna Varför blir vi feta? (2011) och Good Calories, Bad Calories (2008). Gary Taubes är medgrundare av och vetenskaplig rådgivare åt Nutrition Science Initiative (NuSI.org) och skriver för tidningar som Discover och Science. Hans texter har även publicerats i New York Times Magazine, The Atlantic och Esquire samt i antologin The Best of the Best American Science Writing (2010). Gary Taubes har tre gånger tilldelats priset Science in Society Journalism Award av National Association of Science Writers.
OM BOKEN
"En bok som verkligen inte sockrar budskapet. En oerhört välresearchad anklagelseakt." New York Times
"Ett mäktigt vapen mot framtida desinformation." Wall Street Journal
"Ingen journalist har haft större inflytande på vår diskussion om nutrition än Gary Taubes." Michael Pollan
UTDRAG UR BOKEN
Konsekvenserna av brotten som sockret misstänks för går långt bortom diabetes.
Överviktiga och diabetiker har större risk att utveckla fettlever och har också ofta högt blodtryck samt högre risk för hjärtsjukdomar, cancer och stroke, liksom för demens och kanske även Alzheimers sjukdom.
Dessa så kallade västerländska välfärdssjukdomar ansamlas ofta i kluster, både i befolkningar och hos enskilda patienter.
Alla de här sjukdomarna har nu kopplats till ett tillstånd som kallas insulinresistens, den grundläggande defekten vid typ 2-diabetes och kanske även fetma. Således finns det en tänkbar risk, att det som orsakar en av de här sjukdomarna, är orsaken till alla. Om socker och fruktosrik majssirap är orsaken till fetma, diabetes och insulinresistens, utgör de också den mest sannolika kostfaktorn som utlöser de andra sjukdomarna.
Om dessa sockerarter inte fanns i kosten skulle klustret av relaterade sjukdomar vara långt mindre vanligt än det är i dag. Detsamma gäller andra tillstånd som förknippas med sjukdomarna, däribland polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), reumatoid artrit, gikt, åderbråck, astma och inflammatorisk tarmsjukdom.
Karneval förlag 9789187207891 -
Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 253 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
Optimal Förlag 1 9789172412200 -
Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 253 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
Optimal Förlag 1 9789172412200 -
Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 253 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas un läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
Optimal Förlag 1 9789172412200 -
Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 253 stor sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Genomläst en gång
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
Optimal Förlag 1 9789172412200 -
The Case Against Sugar
Pocketbok. Granta. 2018. 384 sidor.
Mycket gott skick. Språk:Engelska
Gulnad inlagaInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781846276392
- Titel
- The Case Against Sugar
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Granta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 129 x 198 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 286 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Gary Taubes investigates the history of nutritional science which, shaped by a handful of charismatic and misguided individuals, has for a hundred years denied the impact of sugar on our health. He exposes the powerful influence of the food industry which has lobbied for sugar's ubiquity and the extent that the industry has corrupted essential scientific research.
Granta 9781846276392 -
Bevisen mot socker
Inbunden bok. Karneval förlag. 2017. 341 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187207891
- Titel
- Bevisen mot socker
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 341 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att socker i någon mån är skadligt för vår hälsa, har vi insett en längre tid. Däremot har vi ännu inte insett hur enormt omfattande sockrets skadliga effekter är. Socker frikänns fortfarande i många sammanhang, i allt för hög grad. Gary Taubes ställer därför socker inför rätta.
BROTTET består av att ha orsakat en rad epidemier av allvarliga och ofta dödliga sjukdomar, som diabetes, hjärtsjukdomar, cancer, stroke och Alzheimer. Enligt vissa forskare har socker tagit livet av fler människor i förtid än vad cigaretter och alla krig gjort tillsammans.
DEN HUVUDMISSTÄNKTE, socker, är en blandning av ungefär lika delar fruktos och glukos, som återfinns i sackaros (strösocker) och fruktosrik majssirap, ingredienser som är vida spridda i vår kost, inte bara i uppenbart söta livsmedel som godis och läsk.
ANKLAGELSEAKTEN, boken Bevisen mot socker, presenterar det vetenskapliga underlag som krävs för en fällande dom i målet.
ÅKLAGAREN, Gary Taubes, har tre gånger tilldelats USA:s förnämsta pris för vetenskapsjournalistik, Science in Society Journalism Award.
Om våra samhällen väljer att "gå på åklagarens linje", blir den logiska följden att vår sockerkonsumtion drastiskt måste skäras ned och att socker måste definieras som en giftig substans.
OM FÖRFATTAREN
Gary Taubes är vetenskapsjournalist. Han har tidigare utgivit böckerna Varför blir vi feta? (2011) och Good Calories, Bad Calories (2008). Gary Taubes är medgrundare av och vetenskaplig rådgivare åt Nutrition Science Initiative (NuSI.org) och skriver för tidningar som Discover och Science. Hans texter har även publicerats i New York Times Magazine, The Atlantic och Esquire samt i antologin The Best of the Best American Science Writing (2010). Gary Taubes har tre gånger tilldelats priset Science in Society Journalism Award av National Association of Science Writers.
OM BOKEN
"En bok som verkligen inte sockrar budskapet. En oerhört välresearchad anklagelseakt." New York Times
"Ett mäktigt vapen mot framtida desinformation." Wall Street Journal
"Ingen journalist har haft större inflytande på vår diskussion om nutrition än Gary Taubes." Michael Pollan
UTDRAG UR BOKEN
Konsekvenserna av brotten som sockret misstänks för går långt bortom diabetes.
Överviktiga och diabetiker har större risk att utveckla fettlever och har också ofta högt blodtryck samt högre risk för hjärtsjukdomar, cancer och stroke, liksom för demens och kanske även Alzheimers sjukdom.
Dessa så kallade västerländska välfärdssjukdomar ansamlas ofta i kluster, både i befolkningar och hos enskilda patienter.
Alla de här sjukdomarna har nu kopplats till ett tillstånd som kallas insulinresistens, den grundläggande defekten vid typ 2-diabetes och kanske även fetma. Således finns det en tänkbar risk, att det som orsakar en av de här sjukdomarna, är orsaken till alla. Om socker och fruktosrik majssirap är orsaken till fetma, diabetes och insulinresistens, utgör de också den mest sannolika kostfaktorn som utlöser de andra sjukdomarna.
Om dessa sockerarter inte fanns i kosten skulle klustret av relaterade sjukdomar vara långt mindre vanligt än det är i dag. Detsamma gäller andra tillstånd som förknippas med sjukdomarna, däribland polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), reumatoid artrit, gikt, åderbråck, astma och inflammatorisk tarmsjukdom.
Karneval förlag 9789187207891 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187207891
- Titel
- Bevisen mot socker
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 341 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att socker i någon mån är skadligt för vår hälsa, har vi insett en längre tid. Däremot har vi ännu inte insett hur enormt omfattande sockrets skadliga effekter är. Socker frikänns fortfarande i många sammanhang, i allt för hög grad. Gary Taubes ställer därför socker inför rätta.
BROTTET består av att ha orsakat en rad epidemier av allvarliga och ofta dödliga sjukdomar, som diabetes, hjärtsjukdomar, cancer, stroke och Alzheimer. Enligt vissa forskare har socker tagit livet av fler människor i förtid än vad cigaretter och alla krig gjort tillsammans.
DEN HUVUDMISSTÄNKTE, socker, är en blandning av ungefär lika delar fruktos och glukos, som återfinns i sackaros (strösocker) och fruktosrik majssirap, ingredienser som är vida spridda i vår kost, inte bara i uppenbart söta livsmedel som godis och läsk.
ANKLAGELSEAKTEN, boken Bevisen mot socker, presenterar det vetenskapliga underlag som krävs för en fällande dom i målet.
ÅKLAGAREN, Gary Taubes, har tre gånger tilldelats USA:s förnämsta pris för vetenskapsjournalistik, Science in Society Journalism Award.
Om våra samhällen väljer att "gå på åklagarens linje", blir den logiska följden att vår sockerkonsumtion drastiskt måste skäras ned och att socker måste definieras som en giftig substans.
OM FÖRFATTAREN
Gary Taubes är vetenskapsjournalist. Han har tidigare utgivit böckerna Varför blir vi feta? (2011) och Good Calories, Bad Calories (2008). Gary Taubes är medgrundare av och vetenskaplig rådgivare åt Nutrition Science Initiative (NuSI.org) och skriver för tidningar som Discover och Science. Hans texter har även publicerats i New York Times Magazine, The Atlantic och Esquire samt i antologin The Best of the Best American Science Writing (2010). Gary Taubes har tre gånger tilldelats priset Science in Society Journalism Award av National Association of Science Writers.
OM BOKEN
"En bok som verkligen inte sockrar budskapet. En oerhört välresearchad anklagelseakt." New York Times
"Ett mäktigt vapen mot framtida desinformation." Wall Street Journal
"Ingen journalist har haft större inflytande på vår diskussion om nutrition än Gary Taubes." Michael Pollan
UTDRAG UR BOKEN
Konsekvenserna av brotten som sockret misstänks för går långt bortom diabetes.
Överviktiga och diabetiker har större risk att utveckla fettlever och har också ofta högt blodtryck samt högre risk för hjärtsjukdomar, cancer och stroke, liksom för demens och kanske även Alzheimers sjukdom.
Dessa så kallade västerländska välfärdssjukdomar ansamlas ofta i kluster, både i befolkningar och hos enskilda patienter.
Alla de här sjukdomarna har nu kopplats till ett tillstånd som kallas insulinresistens, den grundläggande defekten vid typ 2-diabetes och kanske även fetma. Således finns det en tänkbar risk, att det som orsakar en av de här sjukdomarna, är orsaken till alla. Om socker och fruktosrik majssirap är orsaken till fetma, diabetes och insulinresistens, utgör de också den mest sannolika kostfaktorn som utlöser de andra sjukdomarna.
Om dessa sockerarter inte fanns i kosten skulle klustret av relaterade sjukdomar vara långt mindre vanligt än det är i dag. Detsamma gäller andra tillstånd som förknippas med sjukdomarna, däribland polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), reumatoid artrit, gikt, åderbråck, astma och inflammatorisk tarmsjukdom.
Karneval förlag 9789187207891 -
Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 253 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Lättare hanteringsslitage omslag. Namnad på försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
Optimal Förlag 1 9789172412200 -
Why we get fat
Häftad bok. Anchor Books. 2018. 288 sidor.
Mycket gott skick. Engelsk text. Building upon this critical work in "Good Calories, Bad Calories" and presenting fresh evidence for his claim, Taubes now revisits the urgent question of what's making people fat--and how they can change--in this exciting new book. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780307474254
- Titel
- Why we get fat
- Författare
- Taubes, Gary
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
Anchor Books 9780307474254 -
Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 253 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
Optimal Förlag 1 9789172412200 -
Bevisen mot socker
Inbunden bok. Karneval förlag. 2017. 341 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Fint exemplar. Boken är mycket försiktigt läst en gång.
Två hörn har blivit minimalt tilltryckta. För övrigt är boken i nyskick.
En mycket omfattande bok om socker och dess enorma skadeverkningar.
Hylla B26 … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187207891
- Titel
- Bevisen mot socker
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 341 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att socker i någon mån är skadligt för vår hälsa, har vi insett en längre tid. Däremot har vi ännu inte insett hur enormt omfattande sockrets skadliga effekter är. Socker frikänns fortfarande i många sammanhang, i allt för hög grad. Gary Taubes ställer därför socker inför rätta.
BROTTET består av att ha orsakat en rad epidemier av allvarliga och ofta dödliga sjukdomar, som diabetes, hjärtsjukdomar, cancer, stroke och Alzheimer. Enligt vissa forskare har socker tagit livet av fler människor i förtid än vad cigaretter och alla krig gjort tillsammans.
DEN HUVUDMISSTÄNKTE, socker, är en blandning av ungefär lika delar fruktos och glukos, som återfinns i sackaros (strösocker) och fruktosrik majssirap, ingredienser som är vida spridda i vår kost, inte bara i uppenbart söta livsmedel som godis och läsk.
ANKLAGELSEAKTEN, boken Bevisen mot socker, presenterar det vetenskapliga underlag som krävs för en fällande dom i målet.
ÅKLAGAREN, Gary Taubes, har tre gånger tilldelats USA:s förnämsta pris för vetenskapsjournalistik, Science in Society Journalism Award.
Om våra samhällen väljer att "gå på åklagarens linje", blir den logiska följden att vår sockerkonsumtion drastiskt måste skäras ned och att socker måste definieras som en giftig substans.
OM FÖRFATTAREN
Gary Taubes är vetenskapsjournalist. Han har tidigare utgivit böckerna Varför blir vi feta? (2011) och Good Calories, Bad Calories (2008). Gary Taubes är medgrundare av och vetenskaplig rådgivare åt Nutrition Science Initiative (NuSI.org) och skriver för tidningar som Discover och Science. Hans texter har även publicerats i New York Times Magazine, The Atlantic och Esquire samt i antologin The Best of the Best American Science Writing (2010). Gary Taubes har tre gånger tilldelats priset Science in Society Journalism Award av National Association of Science Writers.
OM BOKEN
"En bok som verkligen inte sockrar budskapet. En oerhört välresearchad anklagelseakt." New York Times
"Ett mäktigt vapen mot framtida desinformation." Wall Street Journal
"Ingen journalist har haft större inflytande på vår diskussion om nutrition än Gary Taubes." Michael Pollan
UTDRAG UR BOKEN
Konsekvenserna av brotten som sockret misstänks för går långt bortom diabetes.
Överviktiga och diabetiker har större risk att utveckla fettlever och har också ofta högt blodtryck samt högre risk för hjärtsjukdomar, cancer och stroke, liksom för demens och kanske även Alzheimers sjukdom.
Dessa så kallade västerländska välfärdssjukdomar ansamlas ofta i kluster, både i befolkningar och hos enskilda patienter.
Alla de här sjukdomarna har nu kopplats till ett tillstånd som kallas insulinresistens, den grundläggande defekten vid typ 2-diabetes och kanske även fetma. Således finns det en tänkbar risk, att det som orsakar en av de här sjukdomarna, är orsaken till alla. Om socker och fruktosrik majssirap är orsaken till fetma, diabetes och insulinresistens, utgör de också den mest sannolika kostfaktorn som utlöser de andra sjukdomarna.
Om dessa sockerarter inte fanns i kosten skulle klustret av relaterade sjukdomar vara långt mindre vanligt än det är i dag. Detsamma gäller andra tillstånd som förknippas med sjukdomarna, däribland polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), reumatoid artrit, gikt, åderbråck, astma och inflammatorisk tarmsjukdom.
Karneval förlag 9789187207891 -
Varför blir vi feta? och vad ska vi göra åt d...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Optimal. 2011. 253 s. 14 x 21,5cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
9789172412200 -
Varför blir vi feta? och vad ska vi göra åt d...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Optimal. 2011. 253 s. 14 x 21,5cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412200
- Titel
- Varför blir vi feta? : och vad vi ska göra åt det
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 218 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).
Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare till den internationellt mycket uppmärksammade boken Good Calories, Bad Calories. I den nya boken Varför blir vi feta? gör han upp med en rad myter om vår kost. En av de mest seglivade myterna är att allt handlar om energibalans, nämligen en energienhet in och en ut, utan hänsyn till vad energin kommer ifrån. En annan närliggande myt är att vi i allmänhet kan gå ner i vikt genom att börja motionera mer.
Varför blir vi feta? avslutas med konkreta och vetenskapligt underbyggda kostråd men också en politisk uppmaning till hela det medicinska- och folkhälsoetablissemanget. Vi kan göra något åt fetmaexplosionen!
Taubes tar sig an ämnet med den noggrannhet och vetenskapliga insikt som krävs, och bygger samtidigt upp en förödande argumentation mot en livsstil med lågfett- och högkolhydratskost som så många näringsexperter har rekommenderat under senare tid.
Barbara Ehrenreich (författare till Körd, Barskrapad och Gilla läget)
9789172412200 -
Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång...
Inbunden bok. Karneval förlag. 2021. 303 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rec.stämpel.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188729774
- Titel
- Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång och forskning om LCHF-kost
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 217 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk om alltihopa bara är en stor fet lögn! Så löd rubriken på en uppmärksammad artikel i New York Times år 2002. I den hävdade journalisten Gary Taubes att de officiella kostråden från experter och myndigheter var helt felaktiga. Dessa råd, menade han, var i själva verket huvudorsaken till att så många människor led av övervikt och fetmarelaterade sjukdomar som hjärtkärlsjukdom och diabetes.Debatten mellan de som förespråkar lågkaloridieter och de som förespråkar LCHF- eller ketodieter har pågått i över femtio år. När Gary Taubes publicerade sin artikel befann sig den senare gruppen i underläge. Idag har opinionen svängt efter att många vetenskapliga studier har bekräftat att det är överkonsumtionen av kolhydrater som är den stora boven i dramat.I Därför keto går Gary Taubes igenom forskningen och ger välgrundade rekommendationer för hur vi ska äta för att uppnå och behålla en bättre hälsa. Bokens slutsatser bygger på över tjugo års undersökande journalistik i ämnet och på över hundra intervjuer med praktiserande nutrionister och läkare som är specialiserade på att behandla övervikt.Gary Taubes är vetenskapsjournalist och författare. Han har tre gånger tilldelats det prestigefulla Science in Society Journalism Award . På svenska har tidigare utgivits Varför blir vi feta? (2011) och Bevisen mot socker (2017). Gary Taubes är en av grundarna av den ideella organisationen Nutrition Science Initiative (NuSI). Tidigare arbetade han som undersökande journalist på Discover och Science. Hans artiklar har publicerats i tidningar som New York Time Magazine, Atlantic och Esquire. Roten till den globala fetmaepidemin Av Gary TaubesLivsmedelsmyndigheterna och den akademiska expertisen har svikit oss.Om de inte hade gjort det skulle vi aldrig ha fått en fetmaepidemi.Om det traditionella sättet att tänka och de traditionella råden fungerade, om det vore en vettig lösning på fetma- och överviktsproblemet att vi åt mindre och rörde på oss mer då skulle vi inte befinna oss i den situationen vi gör.Om den verkliga anledningen till att vi blir överviktiga vore att vi konsumerar fler kalorier än vad vi gör av med, och att överskottet lagras som fett då skulle vi inte befinna oss i den situationen vi gör.Så många fler människor skulle då vara smala och friska och sådana här böcker skulle inte behöva skrivas.Att de traditionella kostråden har misslyckats är roten till alla missförstånd om kost och hälsa. De är roten till de kontroverser som har pågått i årtionden och som medierna gillar att kalla kostkriget .De är roten till de globala fetma- och diabetes-epidemierna, som WHO:s förre generalsekreterare nyligen kallade för en katastrof i slow-motion .
Karneval förlag 9789188729774 -
Bevisen mot socker
Inbunden bok. Karneval förlag. 2017. 341 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187207891
- Titel
- Bevisen mot socker
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 341 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att socker i någon mån är skadligt för vår hälsa, har vi insett en längre tid. Däremot har vi ännu inte insett hur enormt omfattande sockrets skadliga effekter är. Socker frikänns fortfarande i många sammanhang, i allt för hög grad. Gary Taubes ställer därför socker inför rätta.
BROTTET består av att ha orsakat en rad epidemier av allvarliga och ofta dödliga sjukdomar, som diabetes, hjärtsjukdomar, cancer, stroke och Alzheimer. Enligt vissa forskare har socker tagit livet av fler människor i förtid än vad cigaretter och alla krig gjort tillsammans.
DEN HUVUDMISSTÄNKTE, socker, är en blandning av ungefär lika delar fruktos och glukos, som återfinns i sackaros (strösocker) och fruktosrik majssirap, ingredienser som är vida spridda i vår kost, inte bara i uppenbart söta livsmedel som godis och läsk.
ANKLAGELSEAKTEN, boken Bevisen mot socker, presenterar det vetenskapliga underlag som krävs för en fällande dom i målet.
ÅKLAGAREN, Gary Taubes, har tre gånger tilldelats USA:s förnämsta pris för vetenskapsjournalistik, Science in Society Journalism Award.
Om våra samhällen väljer att "gå på åklagarens linje", blir den logiska följden att vår sockerkonsumtion drastiskt måste skäras ned och att socker måste definieras som en giftig substans.
OM FÖRFATTAREN
Gary Taubes är vetenskapsjournalist. Han har tidigare utgivit böckerna Varför blir vi feta? (2011) och Good Calories, Bad Calories (2008). Gary Taubes är medgrundare av och vetenskaplig rådgivare åt Nutrition Science Initiative (NuSI.org) och skriver för tidningar som Discover och Science. Hans texter har även publicerats i New York Times Magazine, The Atlantic och Esquire samt i antologin The Best of the Best American Science Writing (2010). Gary Taubes har tre gånger tilldelats priset Science in Society Journalism Award av National Association of Science Writers.
OM BOKEN
"En bok som verkligen inte sockrar budskapet. En oerhört välresearchad anklagelseakt." New York Times
"Ett mäktigt vapen mot framtida desinformation." Wall Street Journal
"Ingen journalist har haft större inflytande på vår diskussion om nutrition än Gary Taubes." Michael Pollan
UTDRAG UR BOKEN
Konsekvenserna av brotten som sockret misstänks för går långt bortom diabetes.
Överviktiga och diabetiker har större risk att utveckla fettlever och har också ofta högt blodtryck samt högre risk för hjärtsjukdomar, cancer och stroke, liksom för demens och kanske även Alzheimers sjukdom.
Dessa så kallade västerländska välfärdssjukdomar ansamlas ofta i kluster, både i befolkningar och hos enskilda patienter.
Alla de här sjukdomarna har nu kopplats till ett tillstånd som kallas insulinresistens, den grundläggande defekten vid typ 2-diabetes och kanske även fetma. Således finns det en tänkbar risk, att det som orsakar en av de här sjukdomarna, är orsaken till alla. Om socker och fruktosrik majssirap är orsaken till fetma, diabetes och insulinresistens, utgör de också den mest sannolika kostfaktorn som utlöser de andra sjukdomarna.
Om dessa sockerarter inte fanns i kosten skulle klustret av relaterade sjukdomar vara långt mindre vanligt än det är i dag. Detsamma gäller andra tillstånd som förknippas med sjukdomarna, däribland polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), reumatoid artrit, gikt, åderbråck, astma och inflammatorisk tarmsjukdom.
Karneval förlag 9789187207891 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187207891
- Titel
- Bevisen mot socker
- Författare
- Taubes, Gary
- Förlag
- Karneval förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 341 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att socker i någon mån är skadligt för vår hälsa, har vi insett en längre tid. Däremot har vi ännu inte insett hur enormt omfattande sockrets skadliga effekter är. Socker frikänns fortfarande i många sammanhang, i allt för hög grad. Gary Taubes ställer därför socker inför rätta.
BROTTET består av att ha orsakat en rad epidemier av allvarliga och ofta dödliga sjukdomar, som diabetes, hjärtsjukdomar, cancer, stroke och Alzheimer. Enligt vissa forskare har socker tagit livet av fler människor i förtid än vad cigaretter och alla krig gjort tillsammans.
DEN HUVUDMISSTÄNKTE, socker, är en blandning av ungefär lika delar fruktos och glukos, som återfinns i sackaros (strösocker) och fruktosrik majssirap, ingredienser som är vida spridda i vår kost, inte bara i uppenbart söta livsmedel som godis och läsk.
ANKLAGELSEAKTEN, boken Bevisen mot socker, presenterar det vetenskapliga underlag som krävs för en fällande dom i målet.
ÅKLAGAREN, Gary Taubes, har tre gånger tilldelats USA:s förnämsta pris för vetenskapsjournalistik, Science in Society Journalism Award.
Om våra samhällen väljer att "gå på åklagarens linje", blir den logiska följden att vår sockerkonsumtion drastiskt måste skäras ned och att socker måste definieras som en giftig substans.
OM FÖRFATTAREN
Gary Taubes är vetenskapsjournalist. Han har tidigare utgivit böckerna Varför blir vi feta? (2011) och Good Calories, Bad Calories (2008). Gary Taubes är medgrundare av och vetenskaplig rådgivare åt Nutrition Science Initiative (NuSI.org) och skriver för tidningar som Discover och Science. Hans texter har även publicerats i New York Times Magazine, The Atlantic och Esquire samt i antologin The Best of the Best American Science Writing (2010). Gary Taubes har tre gånger tilldelats priset Science in Society Journalism Award av National Association of Science Writers.
OM BOKEN
"En bok som verkligen inte sockrar budskapet. En oerhört välresearchad anklagelseakt." New York Times
"Ett mäktigt vapen mot framtida desinformation." Wall Street Journal
"Ingen journalist har haft större inflytande på vår diskussion om nutrition än Gary Taubes." Michael Pollan
UTDRAG UR BOKEN
Konsekvenserna av brotten som sockret misstänks för går långt bortom diabetes.
Överviktiga och diabetiker har större risk att utveckla fettlever och har också ofta högt blodtryck samt högre risk för hjärtsjukdomar, cancer och stroke, liksom för demens och kanske även Alzheimers sjukdom.
Dessa så kallade västerländska välfärdssjukdomar ansamlas ofta i kluster, både i befolkningar och hos enskilda patienter.
Alla de här sjukdomarna har nu kopplats till ett tillstånd som kallas insulinresistens, den grundläggande defekten vid typ 2-diabetes och kanske även fetma. Således finns det en tänkbar risk, att det som orsakar en av de här sjukdomarna, är orsaken till alla. Om socker och fruktosrik majssirap är orsaken till fetma, diabetes och insulinresistens, utgör de också den mest sannolika kostfaktorn som utlöser de andra sjukdomarna.
Om dessa sockerarter inte fanns i kosten skulle klustret av relaterade sjukdomar vara långt mindre vanligt än det är i dag. Detsamma gäller andra tillstånd som förknippas med sjukdomarna, däribland polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), reumatoid artrit, gikt, åderbråck, astma och inflammatorisk tarmsjukdom.
Karneval förlag 9789187207891 -
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn