-
Billingen längesen
Häftad bok. Cradle Publ.- Karlstedts bokhandel. 1993. 202 sidor.
Nära nyskick. Billingen längesen 2. Minimala hanteringsspår. Illustrerad med foton och kartor i s/v samt noter.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188158062
- Titel
- Billingen längesen
- Författare
- Andersson, Verna - Andersson, Arne - Brage, Alf
- Förlag
- Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Cradle Publ.- Karlstedts bokhandel 9789188158062 -
Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
Inbunden bok. Stockholm : Sportfiskarna. 1986.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Jättefint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186786091
- Titel
- Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
- Författare
- Johansson, Bengt G. - Andersson, Alf
- Förlag
- Stockholm : Sportfiskarna
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sportfiskarna 9186786091 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 137 sidor.
Mycket gott skick. Troligtvis aldrig läst. Boken verkar inte ha blivit öppnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864402 -
Viltstyckmästarens kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2012. 111 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Viltstyckmästarens kokbok.
I bra skick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866383
- Titel
- Viltstyckmästarens kokbok
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 234 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under de senaste åren har blickar riktats allt mer på vad vi äter och framförallt på vad maten innehåller. Böcker om vad den moderna maten innehåller i form av kemikalier och tillsatser har också publicerats. Vi ser en stark trend där miljömedvetna svenskar gärna lägger viltkött på tallriken. Viltkött är ett magert, proteinrikt kött som är rikt på mineraler och som innehåller nyttiga Omega3-fetter. Viltkött är också fritt från läkemedel och har låga halter av miljögifter och tungmetaller. Föfrattaren har gedigen kunskap i ämnet och har tidigare bland annat gett ut följande titlar: Styckning av vilt Grilla, vilt och fisk Så röker du kött och fisk Från håv till tallrik Fisken efter fångsten. Välkomna till min matvärld ! Boken vänder sig till alla som uppskattar god mat och som värdesätter den stund av avkoppling och gemenskap som måltiden ger. Jag vill här dela med mig av mina erfarenheter och de kunskaper jag etablerat under en lång följd av matlagningstillfällen, tillvaratagande av kött från vilt och tamboskap, charkuteri och styckning. Men framförallt kommer, det jag här vill förmedla, från ett omfattande och gediget ätande i glädjens tecken. När man betraktar sig själv i spegeln kan man se att dessa strävanden inte varit förgäves. Matchvikten hålls stadigt över 100 och rynkbildningarna tillbakahållna av ett visst övertryck inifrån. Dock är hullet fortfarande fast och detta kan tillskrivas ett rörligt liv i skog och mark med bössa och fiskespö. Häri ligger filosofin med det kvalitativa ätandet ät dig mätt på bra saker men rör på dig! Fysiska aktiviteter utomhus sätter fart på blodomlopp och metabolismen samt stimulerar kreativiteten inför stundande måltidsupplevelser. Innehållet i boken kretsar kring hantering av viltkött och hur man tar tillvara på de "svårare" bitarna. Allt från den grundläggande hanteringen, puts, mörningslagring, styckning och hygienfrågor till ren matlagning. Här finns en blandning av gammalt och nytt, utländska influenser, svensk husmanskost och en lovsång till långkoket. Alf Andersson
Bokförlaget Settern 9789175866383 -
Styckning av vilt
Inbunden bok. Settern. 1994. 137 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage. Tip-exad namnteckning.
Styckning av vilt är en viktig faktabok för jägarfamiljen. Här visas i ord och bild hur man går tillväga för att bäst stycka och utnyttja de olika delarna från älg, rådjur, hare samt fågel.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Settern 9789175864402 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197708555
- Titel
- På begäran
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Andersson, Alf - Ekström, Tomas Klas - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet 9789197708555 -
Kockums med våra egna ord
Inbunden bok. Varvshistoriska föreningen i Malmö i samarbete med Malmö stadsarkiv. Första uppl. 2005. 229 sidor.
Mycket gott skick. 19 x 26 cm, 890 gram. Illustrerad med svartvita foton. Postas inom ett dygn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197163736
- Titel
- Kockums med våra egna ord
- Författare
- Nilsson, Peraxel - Varvshistoriska föreningen i Malmö - Malmö stadsarkiv
- Förlag
- Malmö : Varvshistoriska föreningen i Malmö : Malmö stadsarkiv
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skildringar av det vardagliga arbetslivet vid Kockums Mekaniska Verkstad i Malmö under 1900-talet. Anställda av olika kategorier har skrivit ned sina minnen. Boken är ett resultat av många års arbete i en forskningscirkel.
Varvshistoriska föreningen i Malmö i samarbete med Malmö stadsarkiv Första 9789197163736 -
Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och a...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2021. 109 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok
Lagerplats V2Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866758
- Titel
- Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och andra delikatesser
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charkuteri för hemmabruk Gör korv, pålägg och andra delikatesserEn instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. Boken är skriven på ett lättsamt sätt och förklarar de olika charkuteriprocesserna enkelt och rakt. Tillverkningen av bokens charkuterier utgår från enkla råvaror och den utrustning de flesta har i sina kök. Recepten innehåller vanliga vardagliga ingredienser utan en massa konserveringsmedel och kemikalier. Boken visar tillverkning av olika sorters skinka, tunga, bresaola, torkat kött, rostbiff, rimmat kött, rökt fläsk, leverkorv, terriner, pastejer och patéer, charkuterier på fisk och inte minst alla ljuvliga korvar. Alf Andersson har arbetat professionellt med charkuteritillverkning och har skrivit flera böcker de senaste 30 åren. Böcker som tack vare sitt noggranna och pedagogiska sätt trycks i upplaga efter upplaga. Böcker som Styckning av vilt och Rökning Så röker du kött och fisk är älskade klassiker.Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå i boken. Charkuteri för hemmabruk är helt ensam i sitt slag i den svenska bokutgivningen. Tillförlitlig information om tillverkning av pålägg, korvar och delikatesser har länge efterfrågats och nu är boken här.
Bokförlaget Settern 1 9789175866758 -
Skara brandförsvar 100 år
Inbunden bok. Rolf & Co tryckeri AB. 1999. 63 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Dekorerat pappband, trådbundet. Utan skador och kladd. 24,6 x 17,4 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRolf & Co tryckeri AB -
Billingen längesen- om arbetshästar, spelmän...
Häftad bok. Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh. 1993. 202 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188158063
- Titel
- Billingen längesen
- Författare
- Andersson, Verna - Andersson, Arne - Brage, Alf
- Förlag
- Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh 9188158063 -
Fiske på norrländskt vis
Inbunden bok.
Nära nyskick. Settern. 1986. 103 s. Förlagsband. 21,5 x 21,5cm. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175862344
- Titel
- Fiske på norrländskt vis
- Författare
- Ögren, Peter - Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
9175862344 -
Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och a...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2021. 109 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. oläst men verkar instruktiv o bra
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866758
- Titel
- Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och andra delikatesser
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charkuteri för hemmabruk Gör korv, pålägg och andra delikatesserEn instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. Boken är skriven på ett lättsamt sätt och förklarar de olika charkuteriprocesserna enkelt och rakt. Tillverkningen av bokens charkuterier utgår från enkla råvaror och den utrustning de flesta har i sina kök. Recepten innehåller vanliga vardagliga ingredienser utan en massa konserveringsmedel och kemikalier. Boken visar tillverkning av olika sorters skinka, tunga, bresaola, torkat kött, rostbiff, rimmat kött, rökt fläsk, leverkorv, terriner, pastejer och patéer, charkuterier på fisk och inte minst alla ljuvliga korvar. Alf Andersson har arbetat professionellt med charkuteritillverkning och har skrivit flera böcker de senaste 30 åren. Böcker som tack vare sitt noggranna och pedagogiska sätt trycks i upplaga efter upplaga. Böcker som Styckning av vilt och Rökning Så röker du kött och fisk är älskade klassiker.Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå i boken. Charkuteri för hemmabruk är helt ensam i sitt slag i den svenska bokutgivningen. Tillförlitlig information om tillverkning av pålägg, korvar och delikatesser har länge efterfrågats och nu är boken här.
Bokförlaget Settern 1 9789175866758 -
Rökning : så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2020. 94 sidor.
Mycket gott skick. 24x17c.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 1 9789175866598 -
Norge og Sverige gjennom 1000 år i feide og f...
Inbunden bok. Stockholm : LiberFörlag ; Oslo : Gyldendal i samarbeid med Svenskhemmet Voksenåsen. 1985. 207 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. NEW! Oöppnat ex. Dekorerat, blått konstläderband, 24,8 x 17,8 cm, 663 gram. Boken skickas som spårbar försändelse.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9138906961
- Titel
- Norge og Sverige gjennom 1000 år : i feide og fellesskap
- Författare
- Henrikson, Alf - Andersson, Arne F. - Seip, Helge - Aas, Ulf
- Förlag
- Stockholm : LiberFörlag ; Oslo : Gyldendal i samarbeid med Svenskhemmet Voksenåsen
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : LiberFörlag ; Oslo : Gyldendal i samarbeid med Svenskhemmet Voksenåsen 9138906961 -
I Kristi och hans moders spår : om stationsan...
Inbunden bok. Stockholm : Sällskapet Runica et Mediævalia : Serie: Scripta minora nr 8. 2003. 172 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oöppnat ex. Karminrött klotband m. förgylld blindskrift på pärm och rygg. 21,7 x 15,4 cm, 436 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188568202
- Titel
- I Kristi och hans moders spår : om stationsandakter i Vadstena kloster : textutgåvor och analyser
- Författare
- Härdelin, Alf - Andersson, Roger - Sällskapet Runica et mediævalia
- Förlag
- Stockholm : Sällsk. Runica et mediævalia
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sällskapet Runica et Mediævalia : Serie: Scripta minora nr 8 9188568202 -
Billingen längesen 3
Häftad bok. Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh. 1995. 208 sidor.
Nyskick. Förlagsnytt ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918815811X
- Titel
- Billingen längesen
- Författare
- Andersson, Verna - Andersson, Arne - Brage, Alf
- Förlag
- Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh 918815811X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Okänt - osett - omtyckt
Inbunden bok. Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet. 2009. 208 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197708524
- Titel
- Okänt - osett - omtyckt
- Författare
- Nilsson Piraten, Fritiof - Persson, Mikael - Andersson, Alf - Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Förlag
- Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Vollsjö : Fritiof Nilsson Piraten sällskapet 9789197708524 -
Fisken efter fångsten
Inbunden bok. Settern. 1996. 96 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad med teckningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSettern -
20 st. VÅR HEMBYGD åren mellan 1952 och 1999....
Häftad bok. Huskvarna Hembygdsförening.
Mycket gott skick. Totalt 20 st. TIDSKRIFTER. Format 21 x 14,5 cm (år 1952-1984) resp. 21 x 17 cm (år 1986-1999) Vikt 4.055 g tillsammans.
Häftade årsböcker från Huskvarnas Hembygdsförening, åren mellan 1952 och 1999, rikt illustrerade med sv/v foton, ritningar, teckningar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHuskvarna Hembygdsförening -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, laminerat pappband. Rikt illustrerad med teckningar i s/v och foton i färg. Medföljer lösa ark med ritning rökugn och instruktioner vid rökning. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865130
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9175865130 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198188950
- Titel
- Lägereldens mat
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Storartad förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk. Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.
Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.
Kort om de båda författarna:Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.
Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.
Storartad förlag 9789198188950 -
Boken om drever Faktabok om drevern, dess fos...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2 uppl. 1994. 133 sidor.
Nyskick. Oläst bok i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864126
- Titel
- Boken om drever Faktabok om drevern, dess fostran, historia m.m. samt avel
- Författare
- Arvid Cederström - Alf Johansson - Kjell Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 133 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 216 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ARVID CEDERSTRÖM (1921-1993)
ALF JOHANSSON (1924)
KJELL ANDERSSON (1943)
är tre välkända namn inom dreverrasen. Här delar de med sig av sina kunskaper. Boken gavs i samband med Svenska Dreverklubbens 50-årsjubileum (1944-1994), men sidorna om FEMTIO ÅR MED SVENSKA DREVERKLUBBEN ingick endast i medlemmarnas böcker (1994). Boken har några år på nacken, men innehåller säkert mycket intressant för den som är intresserad av drever! Här finns kända hundar och viktiga personer, som betytt mycket för rasen - sådant är alltid kul att läsa när man håller på med en ras och kanske t.o.m. är verksam inom aveln.
HUVUDRUBRIKER:
Inledning
Historik
Från valp till vuxen hund
Dressyr
Injagning
Att ställa ut en drever
Rasbeskrivning för drever
Viltets vittring
Drevern som viltspårhund
Regler för viltspårprov
På jaktprov
Dreverprovsregler och drevprovsanvisningar för drever
Dreveravel
Förklaringar på vissa jakttermer
Utvecklingsarbete i dataåldern
(Femtio år med Svenska Dreverklubben)
Böcker av Arvid Cederström:
Drever, 1978
Viltet i mitt liv, 1982
Levande marker, 1984
Med Spela och Kula på jakt, 1990
Så lär du hunden spåra, 1991
Boken om drever, (1978), 1994
M.R. 2007
Bokförlaget Settern 2 9175864126 -
Boken om drever Faktabok om drevern, dess fos...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2 uppl. 1994. 133 sidor.
Nyskick. Boken är oläst och i förlagsnytt skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864126
- Titel
- Boken om drever Faktabok om drevern, dess fostran, historia m.m. samt avel
- Författare
- Arvid Cederström - Alf Johansson - Kjell Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 133 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 216 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ARVID CEDERSTRÖM (1921-1993)
ALF JOHANSSON (1924)
KJELL ANDERSSON (1943)
är tre välkända namn inom dreverrasen. Här delar de med sig av sina kunskaper. Boken gavs i samband med Svenska Dreverklubbens 50-årsjubileum (1944-1994), men sidorna om FEMTIO ÅR MED SVENSKA DREVERKLUBBEN ingick endast i medlemmarnas böcker (1994). Boken har några år på nacken, men innehåller säkert mycket intressant för den som är intresserad av drever! Här finns kända hundar och viktiga personer, som betytt mycket för rasen - sådant är alltid kul att läsa när man håller på med en ras och kanske t.o.m. är verksam inom aveln.
HUVUDRUBRIKER:
Inledning
Historik
Från valp till vuxen hund
Dressyr
Injagning
Att ställa ut en drever
Rasbeskrivning för drever
Viltets vittring
Drevern som viltspårhund
Regler för viltspårprov
På jaktprov
Dreverprovsregler och drevprovsanvisningar för drever
Dreveravel
Förklaringar på vissa jakttermer
Utvecklingsarbete i dataåldern
(Femtio år med Svenska Dreverklubben)
Böcker av Arvid Cederström:
Drever, 1978
Viltet i mitt liv, 1982
Levande marker, 1984
Med Spela och Kula på jakt, 1990
Så lär du hunden spåra, 1991
Boken om drever, (1978), 1994
M.R. 2007
Bokförlaget Settern 2 9175864126 -
Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och a...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2021. 109 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866758
- Titel
- Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och andra delikatesser
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charkuteri för hemmabruk Gör korv, pålägg och andra delikatesserEn instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. Boken är skriven på ett lättsamt sätt och förklarar de olika charkuteriprocesserna enkelt och rakt. Tillverkningen av bokens charkuterier utgår från enkla råvaror och den utrustning de flesta har i sina kök. Recepten innehåller vanliga vardagliga ingredienser utan en massa konserveringsmedel och kemikalier. Boken visar tillverkning av olika sorters skinka, tunga, bresaola, torkat kött, rostbiff, rimmat kött, rökt fläsk, leverkorv, terriner, pastejer och patéer, charkuterier på fisk och inte minst alla ljuvliga korvar. Alf Andersson har arbetat professionellt med charkuteritillverkning och har skrivit flera böcker de senaste 30 åren. Böcker som tack vare sitt noggranna och pedagogiska sätt trycks i upplaga efter upplaga. Böcker som Styckning av vilt och Rökning Så röker du kött och fisk är älskade klassiker.Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå i boken. Charkuteri för hemmabruk är helt ensam i sitt slag i den svenska bokutgivningen. Tillförlitlig information om tillverkning av pålägg, korvar och delikatesser har länge efterfrågats och nu är boken här.
Bokförlaget Settern 1 9789175866758 -
Hovdjur från hela världen
Inbunden bok. Folket i bilds förlag. 1970.
Nära nyskick. I takt med ett nyvaknat medvetande om betydelsen av natur och naturresurser, är det väsentligt att man redan i skolåldern bibringar barn och ungdom en intresseväckande och riktig information i dessa frågor.
Denna bok är avsedd att tjäna som bredvidläs läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFolket i bilds förlag -
Rökning. Så röker du kött och fisk.
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2, helt omarbetad uppl. 2016. 94 sidor.
Nära nyskick. SÅ varm- och kallröker du fisk, kött och fågel. ALLT från rökningens kemi, teknik, bakteriologi, förberedelser till själva rökningen och olika rökmetoder. Ny, helt omarbetad utgåva. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. T läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 2, helt omarbetad 9789175866598 -
Lägereldens mat
Häftad bok. Storartad förlag. 1 uppl. 2017. 144 sidor.
Mycket gott skick. ALLT kring matlagning över lägerelden i naturen. Massor av råd, recept och menyer för olika turer i fält. Handbok. Rikt illustrerad kokbok, fotografier av Jonas Gerdle. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. Kvadratisk 8:o. 210x210x11 mm. 420 g. Välvård läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198188950
- Titel
- Lägereldens mat
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Storartad förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk. Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.
Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.
Kort om de båda författarna:Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.
Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.
Storartad förlag 1 9789198188950
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn