-
Styckning av vilt
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Settern. uppl.2. 1990. 137 s. Förlagsband. 14 x 21,5cm. Biblioteksexemplar. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175862958
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
9789175862958 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175865130
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9175865130 -
Från håv till tallrik : hur du rensar och til...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2009. 96 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866222
- Titel
- Från håv till tallrik : hur du rensar och tillagar fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 300 x 215 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från håv till tallrik
med smak från sjö och skärgård
En praktisk och överskådlig handbok för alla, som fångar och som vill tillaga sin fisk och sina kräftor. Boken är rikligt illustrerad med instruktiva bilder, som på ett grundläggande sätt steg-för-steg visar hur man rensar och förbereder olika fiskarter. Som kronan på verket finns också flera matrecept på olika fiskar samt på kräftor. Boken tar upp fisk från sött och bräckt vatten, men tillvägagångssätten kan användas också på saltsjöfisk.
Text och illustrationer är av författaren och tecknaren Alf Andersson, som skapat flera konstruktiva och mycket uppskattade handböcker inom jakt och fiske: Styckning av vilt, Så grillar du kött och fisk, Så röker du kött och fisk samt Fisken efter fångsten.
Några exempel på rätter ur boken: Lax i papper, Farmors gäddbullar, Griljerade kräftor.
Bokförlaget Settern 1 9789175866222 -
Styckning av vilt
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Settern. uppl.5. 1998. 137 s. Förlagsband. 14 x 21,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
9789175864402 -
GRILLA VILT OCH FISK
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. Första uppl. 2003. 96 sidor.
Nyskick. Prydlig namnetikett på insidan av främre pärmen. Inga andra märken eller markeringar.
Hur bygger man enkelt en grill? Hur tar man hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat? Hur grillar man på bästa sätt vilt och fisk? ALF ANDERSSON läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern Första 9175865491 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. Första upplagan, uppl. 2000. 96 sidor.
Nyskick. förlagets dekorerade pappband. 17,6 x 24,4 cm. 369 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern Första upplagan, 9789175865133 -
Det viktiga eftersöket - exempel och utvärder...
Inbunden bok.
Nyskick. Bokförlaget Settern. 1999. 96 s. Förlagsband. 17 x 24,5cm. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865027
- Titel
- Viktiga eftersöket - exempel och utvärderingar
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 392 g
- Språk
- Svenska
9789175865027 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1992. 137 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864010
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175864010 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175864402
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864402 -
Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
Inbunden bok. Stockholm : Sportfiskarna. 1986. 270 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186786091
- Titel
- Sportfiskarens redskap : så gör du dem själv
- Författare
- Johansson, Bengt G. - Andersson, Alf
- Förlag
- Stockholm : Sportfiskarna
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sportfiskarna 9186786091 -
Billingen längesen- om amerikafarare, anlägga...
Häftad bok. Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh. 1995. 208 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter prislapp på pärmens framsida.
NamnadInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188158116
- Titel
- Billingen längesen
- Författare
- Andersson, Verna - Andersson, Arne - Brage, Alf
- Förlag
- Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Järna : Cradle Publ. ; Skövde : Karlstedts bokh 9789188158116 -
FRÅN HÅV TILL TALLRIK : hur du rensar och til...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2009. 96 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866222
- Titel
- Från håv till tallrik : hur du rensar och tillagar fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 300 x 215 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från håv till tallrik
med smak från sjö och skärgård
En praktisk och överskådlig handbok för alla, som fångar och som vill tillaga sin fisk och sina kräftor. Boken är rikligt illustrerad med instruktiva bilder, som på ett grundläggande sätt steg-för-steg visar hur man rensar och förbereder olika fiskarter. Som kronan på verket finns också flera matrecept på olika fiskar samt på kräftor. Boken tar upp fisk från sött och bräckt vatten, men tillvägagångssätten kan användas också på saltsjöfisk.
Text och illustrationer är av författaren och tecknaren Alf Andersson, som skapat flera konstruktiva och mycket uppskattade handböcker inom jakt och fiske: Styckning av vilt, Så grillar du kött och fisk, Så röker du kött och fisk samt Fisken efter fångsten.
Några exempel på rätter ur boken: Lax i papper, Farmors gäddbullar, Griljerade kräftor.
Bokförlaget Settern 1 9789175866222 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. Utgallrad biblioteksbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865130
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9175865130 -
Eftersök på älg och rådjur : faktabok
Inbunden bok. Umeå : Studiefrämjandet. 1993. 87 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917586391x
- Titel
- Eftersök på älg och rådjur : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Umeå : Studiefrämjandet
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Umeå : Studiefrämjandet 917586391x -
Dan Andersson samlade skrifter, minnesupplaga...
Inbunden bok. Tidens Förlag. 1951. 230 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTidens Förlag -
Passning av älg: Flåning, efterarbete, hygien...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bokförlaget Settern. 1995. 90 s. Förlagsband. 17 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864594
- Titel
- Passning av älg : faktabok : [flåning, efterarbete, hygien]
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
9789175864594 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 137 sidor.
Mycket gott skick. ................ // Visar styckning steg för steg – en oumbärlig hjälpreda i jägarfamiljen. Även om redskap, mörning, passning, avhudning, hur man delar kött rättvist i jaktlaget osv. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864401
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175864401 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSettern
-
Fisken efter fångsten
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1996. 96 sidor.
Nyskick. Inb dek pbnd Settern förl 1966 96s
På ett pedagogiskt sätt visas hur olika fiskarter tas om hand fileas tillagas mm
Bortgivnings text. Nyskick
Isbn 9789175864955
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864657
- Titel
- Fisken efter fångsten
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175864657 -
Fisken efter fångsten
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1:a uppl. 1996. 96 sidor.
ISBN 9175864667!
Nära nyskick. Fint förlagsband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Settern 1:a 9175864667! -
Rökning : så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2016. 94 sidor.
Nyskick. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 9789175866598 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198188950
- Titel
- Lägereldens mat
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Storartad förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk. Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i text och bilder hur du behandlar och tillagar fisk och kött med olika metoder. De använder i regel primitiva metoder som öppen eld men också friluftskök.
Fotografen Jonas Gerdle har följt de båda och hans bilder skildrar på ett instruktivt sätt hur du kan lära dig att laga vildmarksmat som de här båda experterna. Hygienfrågor och redskapen du behöver för att lyckas behandlas också på ett pedagogiskt sätt.
Alla som är intresserade av natur och friluftsliv kommer att hitta något som angår dem i den här boken. Oavsett om de är jägare, fiskare, scouter eller bärplockare.Skogens skafferi och hur du lagar mat i det vilda.Alf och Juha har flyttat ut matlagningen i naturen och tillreder sin mat över lägerelden. Det här är en handbok i konsten att laga mat över eld för alla friluftsmänniskor. Man får lära sig eldkunskap, fjorton olika tillagningsmetoder, torka livsmedel, laga mat över eld med steg-för-steg-bilder. Även tillverkning av egna verktyg, hygien, att handskas med och förbereda råvaror på bästa sätt och näringslära finns med i denna grundliga bok.
Du hittar menyförlag för olika turer, tillagningstider, såsförslag, kryddor, skogens skafferi och grundrecept med bilder baserat på kött, fisk, fågel osv. Det här är helt enkelt en basbok för jägare, fiskare, scouter och alla andra friluftsmänniskor som tycker om att vistas i naturen.
Kort om de båda författarna:Alf Andersson har skrivit 15 böcker för jägare, fiskare och friluftsmänniskor om styckning av vilt, rökning av kött, fisk och handböcker som eftersök av vilt. Alf fick 2015 hedersdiplom av Hallands Matakademi för ”ett hållbart och etiskt nyttjande av de råvaror som står till buds i den halländska naturen”.
Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet i Unnaryd där ungdomar lärde sig leva med naturen. Han har jobbat många år över hela världen som huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears och kan sägas vara expert på människans förhållande till, och brukande av naturen.
Storartad förlag 9789198188950 -
Passning av älg
Inbunden bok. Settern. 1990. 90 sidor.
Nära nyskick. En bok om älgen efter skottet hur man tar tillvara på sin älg på ett effektivt och hygieniskt sätt så att man får ut så mycket som möjligt av sin skjutna älg! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSettern -
Styckning av vilt
Inbunden bok. Settern. 1992. 138 sidor.
Nära nyskick. Skjutit passat och hängt....men sen då? Här finns alla möjligheter och skillnaderna mellan att styck bra och dåligt ger möjligheterna att utnyttja köttet på ett optimalt vis . Här får vi lära oss att göra det bästa möjliga av vårt fångade vilt! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSettern -
Fiske på norrländskt vis
Inbunden bok. Settern. 1986.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Dekorerat kartonnageband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175862344
- Titel
- Fiske på norrländskt vis
- Författare
- Ögren, Peter - Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Settern 9175862344 -
Styckning av vilt. Faktabok
Inbunden bok.
Nära nyskick. Settern 1992. 137 sidor. Illustrerad i svartvitt. Dekorerat förlagsband. Ett mycket välbevarat obläddrat exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175863790
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
9175863790 -
Falbygds-Pennor 1985 Utgiven av Skrivarklubbe...
Häftad bok.
Nyskick. Utgiven 1985. 52 sidor plus omslag. Klamrat häfte i format 15x21 cm vikt 100 gram exkl.emballage. Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Falbygds-Pennor 1986 Utgiven av Skrivarklubbe...
Häftad bok.
Nyskick. Utgiven 1986. 48 sidor plus omslag. Klamrat häfte i format 15x21 cm vikt 80 gram exkl.emballage. Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Falbygds-Pennor 1984 Utgiven av Skrivarklubbe...
Häftad bok.
Nyskick. Utgiven 1984. 28 sidor plus omslag. Klamrat häfte i format 15x21 cm vikt 50 gram exkl.emballage. Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Passning av älg. Flåning. Efterarbete.Hygien
Inbunden bok. Settern. 1:a uppl. 1995. 90 sidor.
Nära nyskick. Fint förlagsex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864592
- Titel
- Passning av älg : faktabok : [flåning, efterarbete, hygien]
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Settern 1:a 9175864592
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn