-
Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 127 sidor.
Nyskick. Stämplad läsex undre block.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846225
- Titel
- Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 566 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn!
I Klaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana.
Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut.
Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer matmen är ändå enkla att laga. Helgreceptenär lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje.
GI som har blivit ett välkänt begrepp och har kommit för att stanna. Fler och fler äter nyttigt med GI-metoden och märker att de mår bra av det. Nu är också vetenskapen ense långsamma kolhydrater sänker blodsockret och är bra för viktminskning. Det medför flera betydande hälsoeffekter på sikt.
Att sträva efter en kost med långsamma kolhydrater är egentligen inte att betrakta som en tidsbegränsad diet det är ett nytt sätt att äta hälsosamt!
Prisma 1 9151846225 -
Det sockerfria köket : härlig mat som gör dig...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 128 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188219275
- Titel
- Det sockerfria köket : härlig mat som gör dig sund och glad
- Författare
- Besterman, Georgina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 278 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Härlig mat som gör dig glad och sund!
Socker verkar vara en ständigt återkommande ingrediens i maten som vi äter. Det kommer ofta från oväntade källor och överkonsumtion kan leda till fetma, typ 2-diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Den här boken hjälper dig att lägga om din kost och dra ner på ditt sockerintag eller helt utesluta socker. Här får du mängder av fräscha recept som kommer att ge dig bättre hälsa och smalare midja.
Den här boken handlar om vari vardagsmaten sockret finns - både i det uppenbara och i det dolda - och hur man gör för att undvika det. Problemen gäller inte bara raffinerat socker - socker är ju trots allt socker - utan naturliga sockerarter måste också begränsas, särskilt de som innehåller fruktos.
I den här boken hittar du sockerfria eller sockerreducerade recept på maten som du älskar, till exempel minimuffins med kaffe och pekannötter, köttfärsås bolognese och svart risotto med parmaskinka.
Du kommer nog inte att kunna utesluta allt socker ur kosten. Det vore orealistiskt och kanske inte ens tillrådligt att exempelvis sluta äta frukt för all framtid. Recepten i boken innehåller högst 6 gram socker per 100 gram.
Tukan Förlag 1 9789188219275 -
United States of Cakes : bakverk och sötsaker...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 173 sidor.
Mycket gott skick. saknas 1 helt obetydlig sida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243383
- Titel
- United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 853 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker. Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!Boken innehåller 55 recept och är indelad i fem kapitel: Mjuka kakor, Cookies och konfektyr, Tårtor, cheesecakes och pajer, Cupcakes och Cake pops och slutligen Sweet breakfast. Här varvas klassiska amerikanska bakverk med nya och överraskande recept. En del kakor är härligt rustika medan andra är ogenerat frossiga i allt vad som finns i sockerväg. Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies eller Banana nutbread är bara några exempel på allt det härliga som väntar på att bli bakat. Risk för Super Duper Sugar Overload? Självklart!Det här är ingen vanlig bok med de bästa amerikanska kakrecepten. För lika mycket som man kan njuta av receptens dofter och smaker kan man njuta av det stora och snygga bildmaterialet. Med Roy som ciceron åker vi till olika delar av jättestaden LA och bjuds på bilder som ger en skön känsla av att faktiskt vara där själv.
Bonnier Fakta 1 9789174243383 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113024578
- Titel
- Husmanskost
- Författare
- Kroon, Eta - Lyth, Annika - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det råder en renässans för den enkla och rustika maten. På topprestaurangerna har den traditionella svenska husmanskosten intagit finmatsalarna. Klassiker trängs på menyerna!
Begreppet husmanskost kommer från husman, ägare till ett litet hus utan tillhörande mark, ursprungligen en sammanfattande benämning på enkel, billig, klassisk vardagsmat som åts på landet. Närodlat efter säsong ... Honnörsord i dagens matdebatt.
Den svenska husmanskostens råvaror är inhemskt svenska - fläsk i alla former, fisk, grova spannmål samt potatis och andra rotfrukter. Tids- och omsorgskrävande matlagningsmetoder som redningar och långkok är vanliga.
Exempel på svensk husmanskost är kroppkakor, kalops, rotmos med fläsk, köttbullar, ärtsoppa, pannkakor, inkokt lax, fiskbullar, palt, raggmunk, kåldolmar, nävgröt och pytt i panna.
Husmanskosten har under senare tid genomgått en renässans sedan kända kockar som Tore Wretman presenterat moderniserade varianter av klassiska svenska rätter. I denna "nouvel husman" har man ofta minskat på fett, infört nya råvaror och ändrat vissa tillagningsmetoder för att snabba på tillagningen och på ett bättre sätt ta vara på råvarornas näring och smak.
När det kommer till snabbmat har vi fått många tillskott under 1900-talet. Många minns restaurang Östergök i Stockholm och därmed pizzans intåg på 1960-talet. Senare kom kebab och falafel ...
Den internationellt mest kända rätten är köttbullar. En annan, egentligen väldigt typisk svensk maträtt, är falukorven, som till skillnad från köttbullarna är mer unikt svensk, liksom filmjölk och knäckebröd. Torsdagen har traditionellt varit en soppdag, eftersom pigorna då hade ledigt halva dagen, och soppa var en lättlagad rätt. Den mest framstående är ärtsoppan, fortfarande en vanlig lunchrätt på krogen.
Norstedts 1 9789113024578 -
Fjäril i koppel
Inbunden bok. Piratförlaget. 1 uppl. 2011. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oläst bok stämplad läsexemplar övre block.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789164203656
- Titel
- Fjäril i koppel
- Författare
- Pirzadeh, Zinat
- Förlag
- Piratförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Teheran befinner sig en ung kvinna. Under en natt ska hon fatta sitt livs största
beslut, det som kommer att förändra hela hennes tillvaro och påverka många
människors liv. I väntan på gryningen blickar hon tillbaka och funderar över
den flicka som hon en gång var.
För länge sedan kom Shirins farfar vandrande över gränsen från Ukraina till den lilla staden Zadrabad vid Kaspiska havet. Han blev kär i stadens längsta flicka och bestämde sig för att stanna för gott. Runt farmor och farfars vackra hus samlas släkten, farbror Abbas med affärssinne, farbror Babak som får kvinnorna på fall och den vackra men ogifta faster Mahasti. Och förstås Shirin och hennes familj. Hon är den enda dottern bland fem syskon, men minst lika modig som sina bröder och fylld av äventyrslust. Det försätter henne i svårigheter och för med sig fantastiska upplevelser. Som liten flicka iakttar hon och lyssnar på tanterna som skvallrar om Farah Diba i farmors kök och kvinnorna som gör upp äktenskapsaffärer i badhuset.
Före revolutionen är livet förhållandevis enkelt, men med revolutionen kommer mörkret och Shirins hjärta härdas av allt som sker omkring henne.
Fjäril i koppel är Zinat Pirzadehs debutroman. En roman inspirerad av författarens
liv och uppväxt i Iran i en tid av förändring.
Zinat Pirzadeh är persisk-svensk komiker, skådespelare och föreläsare. Hon är den första kvinnliga komikern någonsin som vuxit upp i Iran. Bakom sig har hon krig, revolution och utvisningshot under tre år, och mycket har hänt sedan hon slutligen fick uppehållstillstånd i Sverige.
Piratförlaget 1 9789164203656 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113036007
- Titel
- Helgonet
- Författare
- Gerhardsen, Carin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 161 x 232 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 548 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carin Gerhardsens kriminalromaner om teamet vid Hammarbypolisen präglas av gediget intrigbygge, Stockholmskänsla med sinne för detaljer och ett persongalleri som engagerar och stannar länge i minnet.
"Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.
Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.
Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?
Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.
Norstedts 1 9789113036007 -
Aromatiska blad : en bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Frukt och bär
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Monikas bästa menyer - för sommaren
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 160 sidor.
Nyskick. Oanvänd bok men 1sida har fått litet veck i hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848747
- Titel
- Monikas bästa menyer - för sommaren
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1012 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monikas bästa menyer för sommaren hjälper oss att ta tillvara de ljusa månadernas alla möjligheter – från försommarens första fest vid pingst till augustis kräftkalas.
"Jag vet precis när sommaren är här! Plötsligt kommer några oväntade varma dagar med ett nytt slags solsken och en värmande vind som har som enda kyla en fläkt av frisk luft. Nu är det sommar!
Dags att gå barfota, en viss lättja är tillåten och dagarna har plats för mer än nyss, nu finns tid att njuta! Det är också nu naturen börjar sitt lustfyllda färgspel, inte minst min trädgård. Jag som är en blandning mellan en asfaltblomma och hängiven trädgårdsodlare ska äntligen få lön för den tidiga vårens möda, ja till och med i vissa fall fjolårets möda! Aldrig finns så många grönsaker och bär att välja på som nu. Men lustigt nog är det också nu vi bör välja med omsorg. Är inte gurkan perfekt, köp den inte! Ersätt den med annat som ser ut, doftar och smakar som det ska. Ty det dåliga är riktigt dåligt på sommaren liksom det bästa är bäst på sommaren!
Som att äta gott och umgås. Jag njuter av lata sommarmiddagar där en persiljesky utgör mödan, en grillfest med vännerna hör till, liksom midsommarfirande, kräftskiva och skördefest! Överflödet av bär och betor ger mig lust att sylta och safta, men sommarens stora höjdpunkt är när jag bakar sommartårtor till årets enda kafferep!"
Monika Ahlbergs förlänger sommaren och laddar oss med ny kraft och energi. Monikas bästa menyer för sommaren är den fjärde boken i Monikas serie med årstidsbufféer.
Prisma 1 9789151848747 -
Condiments : gör egen vinäger, harissa och ho...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 139 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143753
- Titel
- Condiments : gör egen vinäger, harissa och hot sauce
- Författare
- Dafgård, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra. Vardagswoken blir godare med hemgjord oystersås, vinägretten roligare på hemkörd vinäger och ostronen lyxigare med hemjäst hot sauce.
Att inte lägga någon omtanke på exempelvis ketchupen eller majonnäsen är egentligen lite konstigt när många idag lägger timmar på att göra perfekta högrevsburgare med briochebröd och trippelfriterade pommes. Ungefär som att göra sig sjukt snygg inför en dejt och sen skita i att borsta tänderna när man går hemifrån.
Boken är en hyllning till smaksättarna och en guide till hur du lagar egna. Recepten är inte särskilt komplicerade. Några tar lite längre tid att göra och andra innehåller lite ovanliga råvaror. Men arbetsinsatsen är ofta liten och belöningen är alltid större.
Caroline Dafgård arbetar som frilansande kock och matstylist med olika livsmedelsföretag och tidningar som kunder.
"För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap."
Gourmet
"För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
"Kocken och matstylisten Caroline Dafgård ger dig både koll och inspiration."
Allt om Vin
"Bästa läsning."
City Malmö
"Med enkla medel och snyggt utförande visar boken hur enkelt det faktiskt är att göra det själv - och det blir faktiskt alltid godare än köpt."
Umeå Tidning
"Här får du mängder av smaksättningar som förgyller vilken rätt som helst."
MatMagasinet
"Sugen på tips om allt det där lilla extra som förhöjer måltiderna? Då är Caroline Dafgård Widnerssons bok Condiments - Gör egen vinäger, harissa och hot sauce det du söker."
FeminaFör alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127143753 -
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga kor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Nyskick. Boken är i konstskinn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134102
- Titel
- Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
- Författare
- Akkoc, Kerim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är nästan så att man är frestad att utropa ”äntligen!” på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet.
Fastfood Magazine
Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok.
Västerviks-Tidningen
I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.
Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.
Gareth Jones: ”Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt – riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende.”
Gareth Jones kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen.
David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder.
Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm. Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket.
Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson - kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.
Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."
Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet.
Ica-Kuriren
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134102 -
Lyxlagat sött & gott
Inbunden bok. Grenadine. 2010. 111 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287054
- Titel
- Lyxlagat sött & gott
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 261 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll får denna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingen mindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roos som bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig. Å ena sidan en polerad och florsockerpudrad finlirare och å den andra en rustik rocker med lyxkänslan och välmåendet i första rummet. Tillsammans utgör de två en perfekt balanserad desserträtt med otaliga läckerheter på efterrättsmenyn. Rätterna är enkla men lyxigt tillpiffade även i denna bok och ett par av dem har litet mer krävande förberedelser. Men om du gillat de tidigare böckerna i serien Lyxlagat kommer du att glatt känna igen dig. Här finns livsglädjen, matnjutningen och självklart tips om dryck till konditorerna och deras egna tips om musik för den stelnande chokladen eller den långsamt puttrande kolasåsen. OM FÖRFATTARNA FREDERIK ZÄLL har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans fjärde bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat, (blogg.alltommat.se/lyxlagat). De tidigare mycket populära Lyxlagat hemma , Lyxlagat i lergryta och Lyxlagat på grillen följs här helt naturligt av desserterna. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen förutom att skapa njutning för gom och öga är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar, med över en halv miljon skivor sålda. DANIEL ROOS är 28 år gammal och är trots sin unga ålder sedan hela fyra år tillbaka chefskonditor på anrika Operakällaren i Stockholm. I maj 2009 fick han även en efterlängtad plats i Svenska kocklandslaget men är allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten.
Grenadine 9789186287054 -
Tapas för alla tillfällen
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2011. 194 sidor.
Hyggligt skick. rygg lite trasig och en obetydlig sida saknas.Annars endast bläddrad i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012651
- Titel
- Tapas för alla tillfällen
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 169 x 209 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 541 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mer än 60 läckra smårätter
Att avnjuta tre eller fyra tapas, gärna med ett glas vin eller två, är en mycket uppskattad spansk mattradition.
Den här boken är full av oemotståndliga recept på såväl klassiska spanska tapas som läckra smårätter från andra delar av världen: chilioliver, vitlöksräkor, empanadillas, indiska bondi, minifocaccia, tapenade m.m.
Allt illustrerat med härliga miljö- och detaljbilder från spanska tapasbarer och bodegor.
Det här en vacker liten bok med vadderade pärmar. Boken är indelad i tre avdelningar: kött, fisk & skaldjur samt vegetariskt. Allt som allt bjuds här på 60 genuint spanska recept.
Format: 164 x 207 mm.
Fler titlar i samma serie: Choklad för alla tillfällen
Tukan Förlag 9789174012651 -
Het Mat : coola Drycker
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329786
- Titel
- Het Mat : coola Drycker
- Författare
- Jamais, Michael
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas
Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.
I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.
Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap
och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.
Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat
och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.
KAPITELRUBRIKER:
Chilepeppar
Vad är chilepeppar?
Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!
Att arbeta med chilepeppar i matlagning
Sinnlig känsla för smaker och dofter
Fräscht, syrligt eller för surt?
Den ljuva sötman
Aptitretande sälta
Bittra erfarenheter
Smakcharmören umami
Känsliga känselsinnen
Med näsa för dofter
Den nyanserade drycken
Bland lättviktare och tungviktare
Fruktighet, brödig malt och annan sötma
Den livgivande syran
Bitter struktur
Förföriska dofter
Vad är det vi äter?
Smakrikedom och tillagningsmetod
De dominerande råvarorna och smakerna
Hetta och eld utan lågor
Krämigt och fett
Ibland blir det lite bråkigt
Coola drycker till maten
Allt smakar inte alltid lika
Balanskonst, kontraster och spegelbilder
Vikten av att smaksätta maten
Smaknyckel
Tio coola drycker till den heta kocken
16 heta rätter, 16 coola drycker
Sex heta tillbehör
Njut fullt ut av drycken
Serveringstemperaturer
Låt vinet andas
Det rätta glaset
Hoppsan, det blev visst lite kvar!
Grenadine 1 9789185329786 -
Syndigt gott! : 54 frestande desserter med sm...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 124 sidor.
Nyskick. stämplad läsex övre block.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100109673
- Titel
- Syndigt gott! : 54 frestande desserter med smak av frukt, bär, grädde, choklad och kryddor
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 169 x 199 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chokladcheesecake Jordgubbsmums Zabaione med exotiska frukter Vi är många som gärna läser dessertmenyn först och som får rysningar av välbehag vid tanken på hallonsmet, chokladmousse och marängbomber. Och vad vore en god middag utan den läckra avslutningen? När desserten kommer på bordet skapas feststämning, oavsett om det är nyårsafton eller en vanlig tisdagsmiddag hemma i köket. Kristina Erikssons Syndigt gott! är en överdådig, inspirerande dessertkokbok med en härlig blandning av nyskapande ingredienser och barndomsläckerheter. Många av efterrätterna innehåller oväntade inslag som pepprade hallon, sweet chilisås eller citrongräs i skön förening med traditionella ingredienser som frukt, choklad och grädde. Recepten är enkla att följa, man behöver inte vara konditor för att lyckas med det som bjuds här, och många av ingredienserna finns förmodligen redan hemma i kylen. En extra finess är att recepten faktiskt är ovanligt nyttiga! Mango, passionsfrukt och papaya trängs med päron, hallon och jordgubbar, men inte för ett ögonblick känns det präktigt, nej, denna dessertbok är verkligen så läcker att det vattnas i munnen. Anna Claréns bilder är lika lyxigt färgsprakande som de desserter hon illustrerar. Här frossas det i knallröd sammet, silverfärgade sockerpärlor, guldkantade dessertglas och kanderade rosenblad. I både ord och bild bjuds det in till fest, en fest man kan delta i både till vardags och vid högtidliga tillfällen. Syndigt gott! är en bok som får alla sinnen att glädjas!
Albert Bonniers Förlag 9100109673 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155237462
- Titel
- Härliga pajer till middag & dessert
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 194 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla älskar paj! Det är enkel och god mat som gör succé både till vardag och fest. Här blir du inspirerad till att tänka nytt och ta ut svängarna. Många recept har smaker från andra delar av världen, som Orienten, Europa och USA.Härliga pajer innehåller 80 pajrecept. Allt från klassiker som ost- och skinkpaj till spännande och läckra pajer med ingredienser som kräftstjärtar, kronärtskockor och mango chutney. Här finns också många ljuvliga efterrättspajer, kola och bananpaj, rabarberpaj med smak av mandelmassa och äppelpaj med lemoncurd bland många andra.Kristina Eriksson bjuder på både recept som känns pålitligt bekanta och recept som är spännande nya och läckert annorlunda. Anna Clarén står för det fina fotot.
Bokförlaget Semic 9789155237462 -
Lax : från vardag till lyx
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 152 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. stämplad läsex nedre block.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033259
- Titel
- Lax : från vardag till lyx
- Författare
- Ahlsén Söder, Paula
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 842 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är fisken som gjort kometkarriär i våra svenska hem - de flesta äter lax minst en gång i veckan. Den är nyttig, full av omega-3, lätt att tillaga och mycket prisvärd. Men många är osäkra vad gäller att tillreda fisk och att komma på nya spännande laxrecept.
Lax - från vardag till lyx presenterar ett sjuttiotal lättlagade recept på förrätter, tilltugg, sallader, pajer och varmrätter med färsk, rökt eller gravad lax som huvudråvara. Det är både en baskokbok i tillredning av lax och en inspirationsbok för hemmakockar som söker förnyelse. Boken är fylld med härliga recept, från enkla, traditionella som laxpudding och inkokt lax med hollandaisesås, till mer fantasifulla och exotiska, till exempel laxceviche, laxgryta med curry och laxrullar med philadelphiaost och wasabi. Boken lär också ut grunderna i hur lax kan tillredas: gravad, rimmad, rökt och inkokt.
Tanken med formgivningen är att förstärka laxens naturliga koppling till norden och havet och bilderna förstärker det rustika, vackra och lugna som gör att detta är en kokbok att njuta av, inte bara i köket.
Innehåll:Lax - Salmo Salar - en makalös fisk i många skepnader. Vad är skillnaden mellan odlad och viltfångad lax? Ekologisk lax - vad är det?Grunderna i råvaruhantering, alltifrån att rimma till att pocheraFörrätter, smårätter och tilltugg Sallader och lunchrätter Huvudrätter
Norstedts 1 9789113033259 -
Jordens bästa käk : en gård, tre kockar och e...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2011. 164 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170375903
- Titel
- Jordens bästa käk : en gård, tre kockar och en massa recept
- Författare
- Lotta Lundgren - Maximillian Lundin - Isak Wiig
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 255 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maximillian Lundin, Lotta Lundgren och Isak Wiig samlas i september 2011 på Marcellos farm i Skåne för att under tre dagar laga mat. Resultatet ska bli kokboken Jordens bästa käk.
"Marcellos farm odlar ett fyrtiotal olika sorters ekologiska grönsaker och ligger någonstans mellan Absoluts fabrik och OLW:s stora chipsindustri i skånska Ugerup. Mycket mer än så vet vi inte när vi anländer dit tillsammans med några lådor torrvaror, kött, fisk, varsin gasolhäll, våra knivar, sovsäckar, gummistövlar, några kompisar, en fotograf och en gemensam övertygelse att naturlig mat är godare och bättre.
Vi ska laga av det som växer på åkrarna runt farmen. Resultatet ska bli kokboken Jordens bästa käk, färgad av direktkontakten med den jord som maten trots allt växer ur, hur abstrakt det än ter sig när man står hemma vid sin egen spis.
Det blåser lite. En traktor brummar i bakgrunden. Vi tänder våra kök och sätter igång."
Ordfront Förlag 1 9789170375903 -
Frisk med LCHF : i goda vänners lag
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2012. 216 sidor.
Nyskick. Helt ny bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412446
- Titel
- Frisk med LCHF : i goda vänners lag
- Författare
- Hexeberg, Sofie
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 260 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 966 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gör LCHF till en fest!
Bjud in dina vänner eller laga helgmat med din familj och servera LCHF! Menyn kan inte bli läckrare och nyttigare. Vad sägs om hummersoppa, räkor med avokadokräm, skinka med melon och fetaost, inbakad fläskfilé, lammlägg, skaldjursspett, torsk med sparris, pizza, taco, kyckling med chorizo? Och efterrätterna: fransk chokladkaka, hasselnötsmousse, pannacotta med kokos, och mycket, mycket mer.
Menyförslag och buffétips till högtidsdagen och familjefesten.
Boken innehåller 90 recept på förrätter, huvudrätter, tillbehör och desserter. Massor med förslag till sommarens grillfester, med marinader, såser, tapenader och grillkryddor.
Sofie Hexeberg är läkare och kostexpert. Hon är medicine doktor och har i sin forskning studerat vilka effekter som fett, fibrer och kolesterol har på blodfetter, hjärta och hjärtats funktion. Hon behandlar patienter med diabetes, migrän, psoriasis, högt blodtryck, övervikt och hormonrelaterade besvär genom att ordinera kost med mindre kolhydrater och mer fett. Tidigare böcker på Optimal Förlag: Nytt liv med riktig mat (2010) och Frisk med LCHF 100 recept med riktig mat (2011).vi> Frisk med LCHF luncher & smårätter (2011).
Hemsida: www.drhexeberg.no
Hanne Riise är utbildad kock och har lång erfarenhet från restaurangbranschen. Hon har Crohns sjukdom och kämpade länge med sin övervikt tills hon upptäckte LCHF.
Optimal Förlag 1 9789172412446 -
Bagarens bästa : från surdeg till muffins
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 365 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012187
- Titel
- Bagarens bästa : från surdeg till muffins
- Författare
- Paul Allam - David Mcguinness
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 365 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 258 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bagarens bästa är en grundlig genomgång av allt som har med bakning att göra. Mästerbagarna på australiensiska Bourke Street Bakery delar med sig av sina erfarenheter och bjuder på såväl yrkeshemligheter som favoritrecept.
Från fullkornssurdeg och smaskiga pajer till delikata bakelser och muffins med den här boken kan du baka det berömda bageriets specialiteter hemma i ditt eget kök.
Mått: 195 x 259
Omslag: Matt med UV-lack, skyddsomslag
Hela 368 sidor
Tukan Förlag 1 9789174012187 -
Festligt runt bordet
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2011. 176 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861408
- Titel
- Festligt runt bordet
- Författare
- E-son Forsberg, Bitte
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 208 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Festligt runt bordet bjuder på härliga rätter till årets alla buffé- och mingelfester. Varje kapitel bjuder på en ny anledning till fest och för varje festtema får du en hel meny att tryggt luta dig mot. Bitte E:son Forsbergs recept är okomplicerade, ändå är många av rätterna både finurliga och spännande: vitlöksmarinerade räkor med basilikaröra till sommarens trädgårdsfest eller apelsin- och limelax till advent. Hennes budskap är enkelt: Att ställa till med kalas för många är inte krångligt, bara fantastiskt trevligt! Med Festligt runt bordet i handen är det lätt att hålla med.
Kakao Förlag 1 9789185861408 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329847
- Titel
- Lyxlagat hemma
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lyxlagat
MAT SOM NJUTNING FÖR BÅDE KOCK OCH GÄST
Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar sig hans matlustar med er på en spännande resa: Boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäster får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överdådigt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om dryck till både kock och gäster och, såklart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter.
Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, väl genomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om Kolgrillad sparris med citronhollandaise eller Flamberad fasan i Madeira med västerbottenkroketter?
Så ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir
även till gästernas. Då är det Lyxlagat hemma!
Fortsättning följer med Lyxlagat i lergryta som släpps hösten 2009.
"Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden." Ma Oftedal
Om författaren
Frederik Zäll har alltid haft ett stort intresse för matlagning som från början kommer från hans mor som är en kulinarisk mästare i köket. Detta intresse delar han med sig av både i denna hans första bok och även på hans blogg på AlltOmMat.se, (http://blogg.alltommat.se/lyxlagat).
Förutom matkreatör och bloggare är han även gitarrist i rockbandet Eskobar, med en halv miljon skivor sålda och oändligt antal turnéer runt om i världen.
Frederik har spenderat en stor del av sitt liv i skärgården vilket avspeglar sig tydligt i boken. Han bor idag ute på Djurgården i en stor svenskbyggd träskuta anno 1940. I detta gungande kök har denna bok skapats.
Grenadine 1 9789185329847 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240979
- Titel
- Jamies Amerika
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 360 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1251 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spännande recept, fantastiska foton och superläcker form! Jamie Oliver förnekar sig inte – lika hungrig som man blir på hans mat, lika sugen blir man på boken.Följ med Jamie Oliver på en passionerad kulinarisk resa genom de många kontrasternas land – Amerika. 120 recept finns samlade i hans smakrika, färgsprakande bok som är en storslagen och oemotståndlig matodyssé från New York via Louisiana, Arizona och Los Angeles.Här blandas traditionellt och modernt och du lär dig laga allt från en lätt och fräsch vattenmelonsallad, peruansk ceviche och sallad på olika groddar till tonfisktartar, krabbollar med chilisalsa, mexikanska tamales med choklad och räkfylld plattfisk. Här finns lägereldsmat, bönor och chilikryddade popcorn och riktig ”soul food” från Södern. I det obligatoriska BBQ-avsnittet hittar du både ölgrillad kyckling och en härlig surf’n’turf. Bland de smarriga efterrätterna kan du välja bland annat pecannötspaj med bourbon, persikoglass eller varför inte en blodapelsingranité?Amerikansk mat har väl aldrig känts så spännande och exotisk som här i Jamie Olivers tappning. Till de flesta recept presenteras dessutom förslag på vin att dricka till.Mellan recepten får vi hänga med Jamie på alligatorjakt i träskmarkerna, in bland de bästa kinesiska matstånden i Queens NY, på traditionell indianfrukost tillagad i en enda kastrull och till de tatuerade brödbakande gängkillarna på Homeboy Bakery i Los Angeles. De människor han möter och det de berättar ger en färgstark bild av ett mångfasetterat och fascinerande Amerika av idag beskrivet på Jamies särpräglade humoristiska och engagerande sätt.
Bonnier Fakta 9789174240979 -
200 frestande recept med choklad
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2011. 240 sidor.
Nära nyskick. Oläst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263348
- Titel
- 200 frestande recept med choklad
- Författare
- Barnum-Bobb, Felicity
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 168 x 208 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns få tillfällen under en dag som inte blir ännu bättre med en bit choklad. Här finns 200 av de bästa sätten att njuta av chokladsmaken. Oavsett om du vill njuta av chokladen för dig själv eller om du vill imponera på dina gäster är det här den enda chokladreceptboken du behöver. Utförliga steg-för-steganvisningar gör det enkelt att lyckas med recepten.Alla recept är enkla utan onödiga och tillkrånglade fackbegrepp. Varje recept är praktiskt och enkelt presenterat över ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till
Bonnier Impact 9789186263348 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174246582
- Titel
- Säker stil : 101 stiltips
- Författare
- Kleberg von Sydow, Ebba
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 216 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig alla välklädda människors hemlighet: att styla plaggen rätt.Säker stil : 101 stiltips är en inspirerande handbok som lär dig allt ifrån konsten att vika upp skjortärmen perfekt till knepen som förändrar, förnyar och förhöjer din outfit på nolltid.Det handlar om små detaljer som kan lyfta hela din look. Som att marinblått funkar utmärkt med svart, grovstickat med mjukt siden och varför inte sneakers till festklänningen. Allt handlar om konsten att styla rätt och att veta vad som passar ihop.Varje stiltips illustreras med en bild, inspirerat av Säker stil-duons framgångsrika Instagram-konto @sakerstil där de ger dagliga stiltips till tiotusentals följare.Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret bevakar till vardags livsstil och mode och driver tillsammans Sveriges största stilpodd. De föreläser runtom i landet kring trender, stiltips och klädsjälvförtroende. Duon röstades fram till ”Årets influencers” på Ellegalan 2017.
Bonnier Fakta 9789174246582 -
Smakernas återkomst : när maten följer årstid...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2011. 235 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170375576
- Titel
- Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna
- Författare
- Mats-Eric Nilsson
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 259 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1033 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den hemlige kockens" kokbok
Men vad ska man då äta - och laga?
Ända sedan Den hemlige kocken för fyra år sedan öppnade ögonen på hundratusentals svenskar har den frågan hängt i luften. Uppföljaren Äkta vara tipsade om hur man ska agera i butiken för att undvika E-nummermaten - men några grytor och kastruller syntes inte till.
I sin nya bok Smakernas återkomst tar Mats-Eric Nilsson därför nästa steg. Med hjälp av fotografen Lena Granefelt får vi under ett helt år följa honom och hustrun Anna Karin hemma i köket.
Vanliga kokböcker finns redan i överflöd, i Smakernas återkomst är det istället själva råvarorna som spelar huvudrollen. Förutom inspirerande recept till sköna måltider får läsaren mängder av tankeväckande och användbara kunskaper om grönsaker, frukter, bär, kött och fisk.
Glöm vinterns bleka tomater, smaklösa gurka, långväga jordgubbar och slokande sparris. Laga din mat utifrån den rådande årstiden, är bokens enkla budskap. Och upptäck att varje säsong har sina dolda delikatesser!
Ordfront Förlag 9789170375576 -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528 -
the Tomato book
Inbunden bok. 192 sidor.
ISBN 9781405341189
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skriven på engelska.
Everything you ever wanted to know about tomatoes
Whether you have a penchant for Principe Borghese or yearn for a Yellow Butterfly, this is the true tomato lover's faithful companion.
Delve into this little book, and you will find läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781405341189 -
Bröd : från när & fjärran
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2012. 288 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287344
- Titel
- Bröd : från när & fjärran
- Författare
- Magnusson, Magnus
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 243 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1250 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverige har det bredaste brödutbudet i världen - över 400 sorter, de flesta med mycket gamla anor. Våra bröd berättar en flertusenårig historia. Varför äter vi till exempel tunnbröd i Norrland och kavring i Skåne? Käckebröd, är det typiskt svenskt? Är det skillnad på mjöl och mjöl?
Bröd från när & fjärran bjuder på såväl traditonella svenska bröd, i alla dess former och smaker, som bröd som under senare år berikat det svenska brödutbudet. De flesta börd är enkla att baka, några kräver mer tid. En del gräddas på spisen, andra kokas, de allra flesta bakas i ugn. till många av recepten ges tips om olika utbakningar, smaksättningar och vad som är extra gott tillsammans med just det brödet. Vissa bröd behöver mogna i några dagar, andra ska ätas nygräddade och ljumma.
Att knåda, forma och grädda deg till ljuvligt doftande bröd är sinnligt, lustfyllt och rogivande. Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt ändoften av nybakat bröd? Denna bok vill förmedla glädjen i att bjuda på bröd med historia.
Grenadine Bokförlag 1 9789186287344 -
Regissören
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2015. 284 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oläst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187769160
- Titel
- Regissören
- Författare
- Angelika Braun
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 284 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under en kall och mörk januarivecka hittas döda män runt om i Stockholm. De är alla mördade på ett våldsamt sätt, till synes utan samband och med kryptiska tecken lämnade på kropparna ...
Signe Grahn är en kämpande filmskapare som desperat söker efter nästa actionfyllda blockbuster. Hon har stått på randen av berömmelse men blivit blåst av en manlig kollega som skrupelfritt tagit över hennes idé. Därför tar hon tacksamt emot det oväntade uppdrag som erbjuds henne via nätet, av en man som kallar sig Ola.
Björn Fors, lärare och beteendevetare vid psykologiska institutionen på Stockholms universitet, blir inkallad som specialist för att ingå i Gärningsmannaprofilgruppen på Rikskrim. Spåren är många men namnen få. Det är med lika delar frustration och lättnad som Björn involverar sig i jakten på mördaren. Han har en trasslig skilsmässa och ett häftigt temperament att bearbeta. Och så måste han ta hand om hunden Aska. När Björn börjar få brev med filosofiska citat och rituella symboler med koppling till morden tätnar mystiken. Har de att göra med en eller flera mördare? En seriemördare, en psykopat, någon som dödar med njutning och iskall precision. Och varför dyker det upp döda djur på brottsplatsen?
Regissören är en snabb och filmisk pusseldeckare med brutala inslag som ytterst handlar om skuld, straff och identitet om rätten att vara den man är.
Angelika Braun är filmare och författare och skriver för närvarande på ett filmmanus utifrån boken. Hon har i både bok och film skapat sin berättelse med skådespelaren Per Morberg i rollen som kriminalpsykologen Björn Fors.
Lava Förlag 1 9789187769160
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn