-
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1990.
Mycket gott skick. Skyddsomslaget något lite riss på skyddsomslag................När Anne Willan grundade La Varenne så gjorde hon det för att utbilda de bästa av kockar. När hon skrev boken Kokkonsten så gjorde hon det för att den matintresserade allmänheten skulle kunna t läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134510796
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134510796 -
Bergs konditori på Marstrand
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 136 sidor.
Nära nyskick. ...................// Följ med till Marstrand och Bergs konditori!
Ta del av öns rika bad- och båtliv. Upplev vimmel, romantik och stillhet. Historia, kultur och humor. Alltmedan du njuter av mängder av recept på de allra godaste bakverk.
Här finns allt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842580
- Titel
- Bergs konditori på Marstrand
- Författare
- Monika Ahlberg - Michael Stensjö
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På Bergs Konditori samlas seglare, turister och marstrandsbor för att avnjuta "berlinare", mazariner, kejsarkronor och andra delikata bakverk. Så har man gjort i snart hundra år. Boken ger recept på ca 30 goda bröd och ett 50-tal lockande kakor, bullar och pajer, men den handlar också om människorna: kungligheter, högadel, diktare och målare som slagit sig lösa, dansat, älskat och hämtat inspiration mellan klippor och hav.
Prisma 1 9151842580 -
Under Valnötsträdet : goda idéer från vårt kö...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2009. 432 sidor.
Mycket gott skick. Litet minimärke på framsidans nederkant..............// Under valnötsträdet - en ny stor kokbok av Anna Bergenström och Fanny Bergenström.
Den här gången står råvaran i centrum och boken består av 18 inspirerande kapitel med mat och desserter från hela läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197627917
- Titel
- Under Valnötsträdet : goda idéer från vårt kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Bergenström, Fanny
Ytterligare fotografer: Bergenström, Fanny
Ytterligare författare: Bergenström, Anna
Ytterligare författare: Bergenström, Fanny
Trio Förlag 1 9197627917 -
Första bakboken - Första kokboken
Inbunden bok. Tiden.
Mycket gott skick. ...............// Kokbok och bkabok för köksdebutanter. Innanför dessa rutiga pärmar finns över hundra recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTiden -
Kokbok för lama
Häftad bok. Bokförlaget DN. 2000. 150 sidor.
Mycket gott skick. Spiralbunden.............Recept på god och lättlagad mat, handfasta råd om mat för rörelsehindrade och fiffiga tips om hjälpmedel som underlättar matlagningen - detta är Kokbok för lama!
I Sverige finns knapp en miljon rörelsehindrade personer som anting läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175883732
- Titel
- Kokbok för lama
- Författare
- Rössner, Stephan
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 219 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept på god och lättlagad mat, handfasta råd om mat för rörelsehindrade och fiffiga tips om hjälpmedel som underlättar matlagningen detta är Kokbok för lama! I Sverige finns knapp en miljon rörelsehindrade personer som antingen sitter i rullstol, är beroende av rullator eller gånghjälpmedel. För att göra matlagningen och livet med rullstol i köket lite lättare för dessa personer har Claes Hultling, rehabiliteringsläkare och själv rullstolsbunden och Stephan Rössner, professor vid överviktsenheten på Huddinge sjukhus, skrivit denna mycket speciella kokbok. Alla recepten är provlagade och avsmakade på Spinalis, en av världens största öppenvårdsmottagningar för ryggmärgsskadade personer. I verksamheten, som är inrymd på Karolinska sjukhuset i Stockholm, har matlagningen blivit en viktig del i behandling och terapi. Spinalis kök har blivit ett nav i kliniken och är samlingspunkt för såväl personal som patienter. Få kök doftar så gott och sprider så mycket maglädje som träningsköket på Spinalis.
Bokförlaget DN 9175883732 -
Lättlagat japanskt
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2001. 180 sidor.
Nära nyskick. ...........// Nu kan du äntligen själv försöka dig på att laga japansk mat hemma. En enkel kokbok som visar det enkla och vardagliga japanska köket. Här presenteras cirka sjuttio recept och även den japanska matens kulturhistoria. Vackra färgfoton av Ulf läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177129369
- Titel
- Lättlagat japanskt
- Författare
- Benita Ramel
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 217 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du äntligen själv försöka dig på att laga japansk mat hemma. En enkel kokbok som visar det enkla och vardagliga japanska köket. Här presenteras cirka sjuttio recept och även den japanska matens kulturhistoria. Vackra färgfoton av Ulf Svensson.
Alfabeta 1 9177129369 -
Luffarens kokbok : recept från när och fjärra...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1998. 63 sidor.
Nära nyskick. Boken baseras på författarens slitna fältanteckningar, något fläckade av kvarglömt örtsmör, utspillt vitvin och exotiska såser
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864908
- Titel
- Luffarens kokbok : recept från när och fjärran
- Författare
- Krister Brood
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 288 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Settern 9175864908 -
Lätt och läckert med Martha Stewart : härliga...
Inbunden bok. Malmö : Fogtdal. 1999.
Mycket gott skick. Några små fläckar på baksidan...............// Massor av härliga recept av den kända Martha Stewart
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188482502
- Titel
- Lätt och läckert med Martha Stewart : härliga menyer för alla årstider
- Författare
- Stewart, Martha - Merrell, James - Schildt-Landgren, Margareta
- Förlag
- Malmö : Fogtdal
- Språk
- Svenska
Malmö : Fogtdal 9188482502 -
Nordiska nationalrätter : en inspirerande res...
Inbunden bok. Isaberg förlag. 2005. 496 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ...................... Nordens länder är så lika varandra, men änså så olika. Ser man sedan till vad som serveras vid borden ekräftas tesen: Påfallande likheter, men ack, vilka skillnader. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 8278880638
- Titel
- Nordiska nationalrätter : en inspirerande resa i de nordiska ländernas kulinariska historia
- Författare
- Bengt Sjöström - Arne Brimi - Aase Strömstad - Eirik Myhr
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 496 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 290 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 2700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nordens länder är så lika varandra, men ändå så olika. Ser man sedan till vad som serveras vid borden bekräftas tesen: påfallande likheter, men ack, vilka skillnader.
Den här boken är resultatet av de intryck och upplevelser som Arne Brimi, Aase Strømstad och Eirik Myhr har samlat under sina resor, kors och tvärs i Norden, för att leta traditioner och smakupplevelser under grytlocken i regionens olika kök. Resultatet har blivit en enastående skattkista med flera hundra recept från Nordens alla hörn.
Många av recepten är framtagna med hjälp av framstående kockar som lagt sin själ i att visa hur deras landsändes kulinariska fröjder kan utvecklas av professionella händer. Mängder av traditionella recept har samlats in för att presentera vad lokalbefolkningen sätter fram på borden - till fest och till vardags.
Såväl de beskrivande texterna som många av recepten ledsagas av vackra fotografier. Bokens huvudfotograf, Bengt Wilson, är Norges ledande matfotograf. Han har här haft ett nära samarbete med Arne Brimi, de lokala kockarna samt norska matdesigners.
Målet med boken är att förmedla något av det säregna i de olika mattradtionerna vi har runt om i Norden, trots små ressurser, karg natur och liten mångfald. I dag är vi stolta över våra suveräna råvaror, som också har anammats av bland annat japanska matälskare.
Kort och gott hoppas vi att ?Nordiska Nationalrätter? ger inspiration och glädje.
Isaberg förlag 8278880638 -
Sockerkakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 78 sidor.
Nära nyskick. .............// Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt me läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088979
- Titel
- Sockerkakor
- Författare
- Mia Öhrn - Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en tigerkaka.
Sockerkakor innehåller recept på 40 mjuka kakor som alla är en variation på den klassiska sockerkakan. Det är banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka och honungssockerkaka med mandel. Naturligtvis finns här även det bästa receptet på vanlig sockerkaka och en sockerkaksskola.
Natur & Kultur 1 9789127088979 -
Power snacks : 50 nyttiga mellanmål fulladdad...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 126 sidor.
Mycket gott skick. /nära nyskick.................Vad äter du när du blir hungrig mellan måltiderna? Sällan blir det något näringsrikt och nyttigt. En fralla? Kanske en kexchoklad? En kanelbulle i farten?
I så fall är det dags att upptäcka en ny värld med massor av goda m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753688
- Titel
- Power snacks : 50 nyttiga mellanmål fulladdade med näringsämnen
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 263 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad äter du när du blir hungrig mellan måltiderna? Sällan blir det något näringsrikt och nyttigt. En fralla? Kanske en kexchoklad? En kanelbulle i farten?
I så fall är det dags att upptäcka en ny värld med massor av goda mellanmål som faktiskt också är nyttiga och bra för dig.
Boken Power Snacks är full med spännande förslag på näringsrika mellanmål som håller
energinivåerna uppe mellan måltiderna utan att du stoppar i dig tomma kalorier.
Recepten, som innehåller naturliga och nyttiga ingredienser, gör att du kan unna dig mellanmål utan dåligt samvete!
Tukan Förlag 1 9789187753688 -
Härligt hälsosam : ät medvetet med syra/bas-k...
Inbunden bok. Bokförlaget Langenskiöld. 1 uppl. 2014. 192 sidor.
Mycket gott skick. /nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick..................// Den inspirerande nya vegetariska kokboken Härligt hälsosam, skriven gemensamt av en nutritionist och en gourmetkock, har redan gjort succé världen över. Nu finns den i svensk översättning läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187007415
- Titel
- Härligt hälsosam : ät medvetet med syra/bas-kontroll
- Författare
- Corrett, Natasha
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den inspirerande nya vegetariska kokboken Härligt hälsosam, skriven gemensamt av en nutritionist och en gourmetkock, har redan gjort succé världen över. Nu finns den i svensk översättning. Boken bygger på inspirerande fakta om hur en balans mellan syrabildande och basiska livsmedel kan ge en sund livsstil. Brukar du dricka en kopp kaffe till frukosten, eller ett glas vatten med citron? De flesta livsmedel kan delas in i kategorierna basiska eller syrabildande, där kaffe är syrabildande, vatten med citron mycket mera basiskt. För att gynna immunförsvaret och anstränga matsmältningssystemet så lite som möjligt behöver vi en balans av dessa olika typer av födoämnen, där tyngdpunkten bör ligga på basisk kost. I boken Härligt hälsosam, storsäljaren som uppmärksammats av bland annat Victoria Beckham och Robbie Williams, förklaras principerna bakom ett nytt sätt att äta hälsosamt. Här är målet inte en snabb viktnedgång, utan långsiktighet. Det handlar om att hitta jämvikt och att njuta av mat utan pekpinnar. I bokens första del presenteras praktisk fakta om hälsosamt ätande, vitaminer, kolhydrater och proteiner. Bokens grundprincip, med basisk och syrabildande mat i centrum, förklaras utförligt och läsaren får med sig både menyplaneringsförslag och kunskaper om hur man genom att äta rätt kan bli av med besvär som uppsvälldhet, svettningar och sömnsvårigheter. Den andra delen består av antal nyttiga, goda och lättlagade recept. Allt från risotto på rött ris till chokladmoussetårta med kokosmjöl ingår, och ledordet i matlagningen är vegetariskt, lust och nytänkande. Natasha Corrett, gourmetkock som började arbeta på restaurang redan som 16-åring och Vicki Edgson, nutritionist med flera böcker bakom sig, har skrivit Härligt hälsosam tillsammans. Deras olika yrkesinriktningar ger en framställning som täcker in flera olika aspekter av det hälsosamma ätandet.
Bokförlaget Langenskiöld 1 9789187007415 -
Från Emmental till Stockholms slott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. .................// "Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli e läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841320
- Titel
- Från Emmental till Stockholms slott
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 891 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli en legend inom svensk matlagning. Han har varit hovtraktör i 40 år, på Operakällaren i 40 år och ansvarat för Nobelmiddaggarna i 40 år. Han har sett allt, varit med om allt, lagat allt för alla.
Hans livsväg är enastående - från bondehemmet i Emmental i Schweiz till uppburen hovkrögare för kungar och drottningar. Från den schweiziska husmanskosten, via den allra högsta gastronomien, till en kärlek till de svenska (och kanske framförallt norrländska!) rena råvarorna. Han har mött kungligheter, presidenter, prinsessor, miljardärer likaväl som ålfiskare och samer - och han har minnen och historier att berätta om dem alla.
Här finns berättelser och anekdoter om Kungen, Silvia, Victoria, gamle kungen, prinsessorna (främst Margareta!). Och övrig nobless som Aga Khan, Erlander, Krusse, Marcus Wallenberg, nobelpristagare... Jetsetmiddagar i St Moritz, ålagille med Fritjof Nilsson Piraten och Sten Broman, kräftskivor med Roger Moore. Vidare om Werner Vögelis unika internationella stjärnstatus, om Club Chef du Chef, Chain de Rotessieur och hans roll som domare i Bocuse d'Or (!).
Werners Vögelis unika känslighet när det gäller att komponera smaker och ingredienser visas i bokens recept på allt från husmanskost till nobelmiddag!
Prisma 1 9151841320 -
Vår kokbok : En ny generation
Inbunden bok. Prisma. 23 uppl. 2001. 864 sidor.
Nära nyskick. Mycket fin /........................... // / Den klassiska kokboken alla kockar behöver
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838133
- Titel
- Vår kokbok : En ny generation
- Författare
- Andrews, Birgitta - Lindgren, Barbro - KFs provkök
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 864 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok är landets mest sålda kokbok: över två miljoner sålda exemplar! Den nya, omarbetad upplagan speglar en svensk matkultur som är rikare än någonsin. Här finns den klassiska husmanskosten samt mängder av nya recept för nya livsstilar - och mer grön mat än någonsin.
Den nya upplagan av Vår kokbok är Sveriges mest aktuella grundkokbok. Här finns trenderna som kommit för att stanna. Här finns tillagningsmetoderna anpassade till ny köksutrustning, här finns de nya livsmedlen, de nya kryddorna och framför allt de nya recepten med influenser från världens alla hörn.
Bland nyheterna märks fler recept med kyckling, lax, struts och kalkon och lamm. Men också flera grönsaksrätter, nya härliga pastarecept och underbara efterrätter, som Tiramisu och Pannacotta.
Recepten för två och en person har blivit fler och i slutet av boken finns ett register med rätter som tar max 30 minuter att laga. Här finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering.
I Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera...
Den nya upplagan av Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken för en ny generation!
Prisma 23 9151838133 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Prisma. 22 uppl. 1999. 864 sidor.
Mycket gott skick. /nära nyskick............Klassiker som måste finnas i varje kök.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835673
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Coop provkök
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 864 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1544 g
- Språk
- Svenska
Prisma 22 9151835673 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 26 uppl. 2013. 882 sidor.
Nära nyskick. Oläst.........Din uppslagsbok i köket. Sveriges mest aktuella grundkokbok, fylld av inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051000
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 882 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 157 x 222 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 1554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges mest aktuella grundkokbok kommer nu i en reviderad upplaga fylld av inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd. Vår kokbok speglar en svensk matkultur som i dag är rikare än någonsin och här hittar du den snabba vardagsmaten, klassisk husmanskost och härliga festmenyer.
Du lär dig även hacka lök, rensa fisk, hur man räddar en sås som har skurit sig och en mängd andra knep som är viktiga i köket. Här finns trenderna som har kommit för att stanna, nya livsmedel, tillagningsmetoder anpassade till ny köksutrustning och framför allt nya recept med influenser från hela världens kök.
Det blir ännu lättare att hitta rätt sorts recept till rätt tillfälle i den 26:e upplagan av Vår kokbok. Med smarta symboler vid snabblagade vardagsrätter, fredagsmysets småplock och söndagarnas långkok blir det enkelt för både nybörjare och vana matlagare att träffa rätt i köket. Dessutom behändiga märkningar vid gluten- och laktosfria recept. I faktadelen finns lättillgänglig information om livsmedel, näringslära, matlagningstermer och mycket mer.
Sveriges mest sålda kokbok den enda uppslagsbok vi behöver i köket!
Norstedts 26 9789113051000 -
Det svenska köket : mat för hela året
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. .........Att laga mat efter säsong har alltid varit i vårt svenska klimat. Många av våra mest älskade rätter har en fascinerande och ibland tusenårig historia. I det svenska köket - mat för hela året öppnar Margareta Schildt-Landgren dörren till sin egen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113039060
- Titel
- Det svenska köket : mat för hela året
- Författare
- Margareta Schildt Landgren
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 242 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 958 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Margareta Schildt-Landgrens mamma gick bort för några år sedan behöll hon mammans samling med originalrecept, utvecklade under decennier. Med hjälp av samlingen och sin egen stora erfarenhet, skapade hon en kokbok med de bästa, svenska recepten för varje årstid.
”Min barndom präglades av att familjen samlades kring middagen med mors hemlagade, goda mat. Även om jag inte hjälpte till så mycket med maten hemma, eftersom mor gjorde det bäst, så är jag övertygad om att mitt matintresse föddes redan då. Mor lagade mat från grunden, vilket på den tiden var helt naturligt. Man anpassade matsedeln efter årstiderna och det skulle till exempel vara otänkbart att äta jordgubbar annat än på sommaren. Vi plockade nypon, björnbär och svamp på hösten och tog vara på vad naturens skafferi hade att bjuda.”
Idag vill vi på nytt lära oss matlagning från grunden och hur vi bäst använder de råvaror som faktiskt ofta finns runt knuten. Mattrender kommer och går men många av våra svenska mattraditioner har stått sig starka i århundraden. Vi är präglade av vårt klimat och de fyra årstiderna, som alla bjuder på olika läckerheter ur naturens skafferi.
I Det svenska köket delar Margareta Schildt-Landgren med sig av sina bästa recept på de traditionsenliga rätterna under varje årstid. Här finns klassikerna, från julskinka och knäck, semlor och kanelbullar till kräftlag, snaps och kåldolmar, men också lite egna favoriter och varianter, som till exempel jordgubbscarpaccio och äggtoddyparfait, som kan höja stämningen på högtiderna. Margareta kryddar sina recept med anekdoter från familjehistorien och varvar intressanta fakta om svenska seder och traditioner med reflektioner över vad som är viktigt i varje säsong. Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla fotografier tagna av Tine Guth-Linse och inbjuder både till en stunds lustfylld läsning i fåtöljen och en lång svamptur i skogen. Men framförallt bjuder den på svensk matglädje och oumbärliga recept för både vardag och fest.
Vi ger också ut Det svenska köket på engelska, då med titeln Notes from a Swedish kitchen.
Norstedts 1 9789113039060 -
Asiatiska Kokboken : över 100 recept från Kin...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2008. 256 sidor.
Mycket gott skick. Lätt snedläst.....................// Den här kokboken innehåller rätter från matkulturer med några av världens mest spännande dofter och smaker. Alla recepten är enkla och kombinerar färska läckra ingredienser med underbara kryddor. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407541952
- Titel
- Asiatiska Kokboken : över 100 recept från Kina, Indien och Thailand
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1132 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9781407541952 -
Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kö...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nära nyskick. ............// I Flexitarianens kokbok visar Eleonora von Essen sitt sätt att laga grönare måltider. Grönsakerna får spela huvudrollen och köttet en mindre biroll, både i vardagsmiddagarna med barnen och festkvällarna med kompisarna. Boken innehåller allt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176171257
- Titel
- Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kött
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 848 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi är väldigt många som äntligen insett vikten av att äta mer grönt och mindre kött, men vägen dit är olika för alla. En del kör hardcore direkt, blir veganer och bunkrar med torkade bönor, mandelsmör och rökt tofu. Andra, som jag, väljer en mjukare variant med mycket ost, lite friterat, krämiga såser med mjölkprodukter Och en burgare då och då, gjord på riktigt bra kött. Att äta vegetariskt så mycket man bara kan, med något undantag när suget efter kött blir riktigt starkt, det är att vara flexitarian."
I Flexitarianens kokbok visar Eleonora von Essen sitt sätt att laga grönare måltider. Grönsakerna får spela huvudrollen och köttet en mindre biroll, både i vardagsmiddagarna med barnen och festkvällarna med kompisarna. Boken innehåller allt från enkla favoriter och trerättersmiddagar till lättgillade recept för barn och skeptiker.
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist. Superavancerade tekniker och långa ensamma timmar i köket är inte hennes grej; bäst är rolig mat man kan laga på rimlig tid tillsammans med vänner och familj. Hon har svårt för pekpinnar och menar att alla måste försöka hitta sitt eget sätt att dra ner på köttkonsumtionen för att utvecklingen ska bli hållbar på riktigt.
Format: 203x256 mm
Tukan Förlag 1 9789176171257 -
Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2007. 262 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Linneband med gulddekor. Skyddsomslaget har lite riss i kanterna................// Kocken Danyel Couet har sina rötter i den franska huvudstaden och presenterar här sina parisiska favoriträtter med smaker från hela världen klassisk bistromat som steak fri läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088207
- Titel
- Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez
- Författare
- Danyel Couet
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1114 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kocken Danyel Couet har sina rötter i den franska huvudstaden och presenterar här sina parisiska favoriträtter med smaker från hela världen klassisk bistromat som steak frites och chèvre chaud, arabisk lammcouscous, crêpes, rostade kastanjer, våfflor och annan fransk streetfood, grekiska gyros, enkel picknickmat samt kinesisk sötsur anka med ingefära.
I Paris blandas fransk matkultur med arabisk, afrikansk, judisk, grekisk och asiatisk mat och varje stadsdel arrondisemang har sin inriktning. De judiska kvarteren hittar man till exempel i Le marais, och det 13:e arrondisemanget är känt för sin asiatiska mat.
Boken är rikligt illustrerad med bilder av den brittiske fotografen David Loftus.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127088207 -
The Hummingbird bakery - Hem ljuva hem och Sö...
Inbunden bok. Tukan förlag.
Nära nyskick. .Två fina böcker från Englands favoritbageri. .......... SÖTA DAGAR Recept som gör varje dag speciell Vissa dagar är helt enkelt som gjorda för att baka! Ta hjälp av Englands favoritbageri, Hummingbird Bakery, för att göra kalaset ännu festligare eller ba läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTukan förlag -
Mmm... Malins mat : Malin Söderströms högst p...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nära nyskick. ........ // Kokbok med recept på mat för olika tillfällen. De olika kapitlen innehåller kött, fågel och vilt, fisk och skaldjur, grönsaker, ris, gryn och pasta, soppor, lite av varje samt efterrätter. Författaren har varit medlem i Svenska kocklandslaget läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153423135
- Titel
- Mmm... Malins mat : Malin Söderströms högst personliga urval egna recept på läcker, lättlagad mat
- Författare
- Malin Söderström - Kerstin Lindblad
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 739 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153423135 -
Potatis och rotfrukter
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1995.
Nära nyskick. ...........// Njut av klassiker som rårakor, potatisplättar, kålrotslåda och kronans kaka. Eller präva nyare rätter som potatispizza, morotsmuffins, sellerisuffle, svartrotsoppa mm … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137107291
- Titel
- Potatis och rotfr.
- Författare
- Liimatainen, Aura - Salonen, Eeva - Haraste, Pekka - Heikkinen, Paavo - Relander, Ann-Christine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 231 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137107291 -
Muffins & kakor : över 100 läckra recept
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2009. 240 sidor.
Nära nyskick. .....................// 112 förföriskt läckra recept. Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186127633
- Titel
- Muffins & kakor : över 100 läckra recept
- Författare
- Höök, Ing-Marie
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 168 x 208 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
Tukan förlag 1 9789186127633 -
Kajsas kokbok - Vintage
Inbunden bok. LT. 22 uppl. 1964.
Mycket gott skick. Gammal fin klassisk kokbok. Använd men i fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLT 22 -
Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildm...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1994. 124 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. // Sannas likörbok är en personligt skriven, härligt doftande och ispirerande bok om hur du själv kan tillverka likörer på örter, bär och frukter. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151826666
- Titel
- Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland
- Författare
- Sanna Töringe - Anette Åberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 518 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151826666 -
Sju sorters kakor : 325 recept på vetebröd, m...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 59 uppl. 1980.
Mycket gott skick. .......... Klassikern bland kakböcker sedan 1945, flera gånger helt omarbetad och moderniserad, innehåller nu 325 recept på läckra kakor och bakverk. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153406133
- Titel
- Sju sorters kakor : 325 recept på vetebröd, mjuka kakor, småkakor, tårtor och bakelser
- Författare
- Olsson, Brita - Paulsen, Anna-Greta - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 59 9153406133 -
Chokladfabrikens desserter : rena underverk o...
Inbunden bok. Tree Publishing. 1 uppl. 2012. 143 sidor.
Nära nyskick. ...............// Alla recept i den här boken innehåller choklad. Vi som har gjort den tycker nämligen att choklad är det bästa som finns. Om den är lite varm, smakar den tryggt och härligt. Om den är lite sval, blir den elegant och förförisk. Om den är r läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197754224
- Titel
- Chokladfabrikens desserter : rena underverk och små goda till kaffet
- Författare
- Annika Edestrand
- Förlag
- Tree Publishing
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 257 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 732 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla recept i den här boken innehåller choklad. Vi som har gjort den tycker nämligen att choklad är det bästa som finns. Om den är lite varm, smakar den tryggt och härligt. Om den är lite sval, blir den elegant och förförisk. Om den är rumstempererad blommar den ut och får hela desserten att jobba för sig. Andra ingredienser som träffar choklad får finna sig i att om inte spela birollen, så åtminstone ge plats för ännu en huvudrollsinnehavare.
Choklad tar plats. Det ska den göra.
Chokladfabriken i Stockholm tillverkar ovanligt god choklad i alla former med mycket kärlek. Företaget drivs av Martin och Ellinor Isaksson, som även startade det 1997. I skrivande stund finns det fyra butiker, strategiskt utplacerade där chokladen behövs bäst.
Annika Edestrand är skribent med ett överdrivet engagemang i mat, dryck och chokladkräm.
Helena Ullstrand är formgivare och dras till sådant som gör livet vackrare, som plommonpaj.
Helén Pe är fotograf och får såväl mousse som pudding att visa sig från sin bästa sida.
Njut ordentligt nu.
Tree Publishing 1 9789197754224 -
Mitt i livet : Mat, hälsa & glädje för kvinno...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nära nyskick. ............Detta är en uppmuntrande bok om mat och hälsa för kvinnor som kommit till menopaus. Journalisten Marie Oskarsson berättar om hur kroppen förändras i och med menopausen, och hur det kan påverka kosthållningen. Det är en tid i livet då det kan v läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425170
- Titel
- Mitt i livet : Mat, hälsa & glädje för kvinnor
- Författare
- Marie Oskarsson - Annika Wesslén
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en uppmuntrande bok om mat och hälsa för kvinnor som kommit till menopaus. Journalisten Marie Oskarsson berättar om hur kroppen förändras i och med menopausen, och hur det kan påverka kosthållningen. Det är en tid i livet då det kan vara dags att se över sina kostvanor. Plötsligt har kroppen behov av andra saker än tidigare samtidigt som den har allt lättare att lägga på sig extra kilon.
Fysisk träning är också en bra väg till sundare liv, för alla åldrar. Men vad är bra att tänka på i den här åldern? Vilka träningsmetoder fungerar? Och är det en bra idé att skriva in sig på den tuffaste aerobickursen för att försöka få ungdomens kurvor tillbaks? Några medicinska problem som drabbar kvinnor efter menopausen är bl a benskörhet och hjärt- och kärlsjukdomar. Vad kan man göra åt det? Kan man äta sig frisk?
Med hjälp av research och intervjuer med experter lämnar vi några svar på dessa frågor i lättläst form. Det handlar om att inplantera ett måbartänkande i de kvinnor som klarat av stresstiden med småbarn och karriärhets, som har tid och pengar över att unna sig själva någonting. Då är det också dags att unna sig att må riktigt bra.
Receptdelen innehåller ca ett 40-tal recept med lättlagad, fräsch mat av dietisten Annika Wesslén. Mat som är anpassad för den här åldern. I receptdelen finns också insprängt små korta bra- att- veta-notiser med anknytning till recepten, så att man vet att detta är mat som är bra för benstommen, att ett visst näringsämne ger fin hy etc.
Ica Bokförlag 1 9153425170 -
Mat i myt och historia
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2001.
Mycket gott skick. Laminerat biblioteksex. ..................// Strömmen av matböcker är strid - men den här
innehåller sådant man knappast finner på annat håll.
För vad sägs om recept på gråsuggesås? Eller på
den bortglömda romerska allsåsen garum och
parsernas uråldri läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172033878
- Titel
- Mat i myt och historia
- Författare
- Pia Gadd
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 464 g
- Språk
- Svenska
Carlsson 1 9172033878
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn