-
The Chinese Cook Book
Inbunden bok. Crown Publishers Inc. Fifth Printinh uppl. 1960. 261 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i dåligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCrown Publishers Inc Fifth Printinh -
Kom in och ät! : familjens favoriter
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 192 sidor.
Mycket gott skick. Gallrad biblioteksbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026404
- Titel
- Kom in och ät! : familjens favoriter
- Författare
- Alfredsson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 253 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 766 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Barn är kräsna, de äter inte vad som helst. Det vet varenda förälder. Också kocken Karolina Sparring. Hon gick från framgångsrik restaurangägare till "misslyckad" dagiskock. Inte ens hennes egna barn ville äta maten hon serverade. Sedan vände allt - nu avslöjar hon receptet, eller snarare recepten.
I Kom in och ät! presenterar kocken Karolina Sparring mat som barn tycker om utan att ge avkall på vare sig kvalitet eller smak. I fem kapitel - Kött, Fisk, Vegetariskt, Soppor och Barnens favoriter - presenterar hon femtio utvalda rätter som varje förälder kan laga och komponera en kul veckomatsedel utifrån.
2003 gav Karolina ut kokboken Sallader med Arom, som hittills tryckts i fyra upplagor. Recepten kom från det populära salladskaféet Arom på Söder i Stockholm som hon drev 1999-2005.
När Karolina kom tillbaka efter sin första mammaledighet kände hon att hon behövde byta spår och sökte sig till dagis. Här mötte hon en publik som var långt kräsnare än hennes tidigare lunchgäster. Lunchvagn efter lunchvagn kom tillbaka till köket orörd, men Karolina vägrade att gå genvägen via halvfabrikat.
Hon experimenterade. La isär ingredienser i stället för att blanda ihop dem. La sedan till en i sänder, och snart vände det. I dag äter ungarna på Karolinas dagis både bulgur, mynta och lammfärs. Och inte bara äter - de älskar det!
I boken berättar också Jesper Juul vad det är för mekanismer som gör att det kan låsa sig vid måltiden. Dietisten Saskia Runström och barnläkaren Hulda Dúa Ardal svarar på "dumma" frågor som vi föräldrar ställer oss: "Vad händer om man bara äter cornflakes och ingenting annat?" eller "Hur mycket salt ska man ta?"
Kom in och ät! är den tunga köksbibeln som barnfamiljen kan vända sig till när modet tryter, när ungarna tuggar fiskpinnar för fjärde gången på en vecka och det känns som att det är dags för en nystart. I Kom in och ät! serveras mat som är testad och godkänd av sin mycket kräsna publik - barnen!
Norstedts 1 9789113026404 -
Et ordentligt brœd
Inbunden bok. Gyldendals Bogklubbrr. 2002. 209 sidor.
ISBN 8700680745
Nära nyskick. Namn på försättsblad. För övrigt en bok i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGyldendals Bogklubbrr 8700680745 -
Olgas omstart : mat, träning och hormoner nä...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2020. 218 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870660
- Titel
- Olgas omstart : mat, träning och hormoner när kroppen förändras
- Författare
- Rönnberg, Olga
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 210 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känns det som om du tränar och sköter kosten men att kroppen inte svarar på samma sätt som den brukade förr? Fakta: Kroppen förändras, det som fungerade när du var 20 år ger inte samma effekt när du är 40 år. Men lugn, det finns smarta lösningar. Olga Rönnberg har gedigen kunskap om kvinnokroppen och menar att du måste först acceptera situationen – och sedan optimera, effektivisera och förenkla. Detta gäller både inställningen, träningen och kosten.I Olgas omstart får du veta mer om vad som händer i kroppen när vi blir äldre, vilka hormoner som påverkar träningen och det allmänna måendet och hur kan du optimera dem med hjälp av träning, kost och livsstilen i stort. Det gedigna kostavsnittet innehåller både vad du ska äta och hur du ska tänka kring kosten samt goda och hälsosamma recept. I det smarta träningsprogrammet som körs i tre steg under tolv veckor får du en riktig härlig nystart på din träning.Dessutom med Olgas pepp och mentala redskap så att du kan nå just dina mål. Låt Olga hjälpa dig att bli en starkare version av dig själv, inifrån och ut!
Bonnier Fakta 9789178870660 -
Olgas utmaning : ta kontroll över maten och t...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2020. 141 sidor.
Nyskick. Förlagsny bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871445
- Titel
- Olgas utmaning : ta kontroll över maten och tankarna på 4 veckor
- Författare
- Rönnberg, Olga
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 159 x 212 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få kontroll över maten och toppa formen med Olgas utmaning. Till varje dag i fyra veckor finns frukost, lunch och middag samt två mellanmål planerade, men också dagliga avstämningar för energi, humör, mättnad och plats för egna anteckningar. Därtill Olgas råd och stöd för att du ska få en naturlig relation till maten och bli kvitt känsloätande och självsabotage. Du kommer kanske att bli utmanad mentalt, men efter att ha följt boken kommer du att bli självgående kring vad och när du ska äta – och få en ökad självkänsla på kuppen!
Bonnier Fakta 9789178871445 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155231934
- Titel
- Köksalmanack 2005
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 236 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 538 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KÖKSALMANACK 2003/2004 fick Juryns specialpris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2003 med motiveringen: En redig och genomtänkt hjälpreda för varje matlagare som behöver få lite ordning på sitt köksliv.Såld i jätteupplagor och unik genom sin blandning av mat och människor, goda idéer, kloka ord och tips och småprat!Här finns mat för läckergommar och andra hungriga, enkla middagsförslag för hela året, hela menyer och spännande recept.En god vän med många sidor låter tradition möta förnyelse med artiklar om bl a Dalhallas världsunika konsertarena i Dalarna som inte bara bjuder på välljud, utan även läckergommen blir tillfreds. Gösta Berlings julglögg - så smakar Selma Lagerlöfs värmländska jul. På Bondens Marknader, succéer över hela landet, kan man botanisera mycket - och länge. Estland har gammal fin matkultur och härlig husmanskost. Söndagssteken än en gång pröva fyra klassiker i uppdaterad tappning. Hemligheten bakom Lotta Voltaires mat: - Det gäller att våga och att vara snabb. Följ med på festfin söndagsmiddag på Nya Zeeland.Förutom flera hundra recept och matsedelsförslag innehåller Köksalmanack spännande läsning om och kring mat och matlagning. Gott om plats för egna anteckningar. Sveriges bästa och mest pålitliga inspirationskälla i köket!
Bokförlaget Semic 9789155231934 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155213664
- Titel
- Köksalmanack
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213664 -
Köksalmanack 1993
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1992. 215 sidor.
ISBN 9789155212490
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Semic 9789155212490 -
-
Sommarmat, grillat, bakat, bufféer, drinkar
Häftad bok. Ica Kuriren Specialmagasin. 2011. 113 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Kuriren Specialmagasin -
Karameller : om kulturhistoriskt godis från s...
Häftad bok. Stockholm : Nordiska museet. 1975.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171080953
- Titel
- Karameller : om kulturhistoriskt godis från skådebröd till sega råttor
- Författare
- Conradson, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Nordiska museet
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Stockholm : Nordiska museet 9171080953 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155237295
- Titel
- Lättlagade menyer
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känns det stressigt att bjuda hem vännerna på middag? Tryter fantasin när du vill planera en läcker meny? Vill du hinna umgås istället för att bara stå i köket? I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på massor av lättlagade menyer för både vardag och fest.Denna härliga kokbok, med fantastiska bilder tagna av Ulrika Pousette, är uppdelad efter de fyra årstiderna - på det viset drar man nytta av säsongens bästa råvaror. Vad sägs om en somrig meny för grillfesten i trädgården, en varierad och lättlagad julmeny med tre sorters sill och julskinka, en festlig nyårsmeny med pilgrimsmusslor och hjortfilé, förberedd buffé för stora kalaset, en höstmeny med mustig marockansk köttgryta, eller den perfekta menyn för en mysig tjejmiddag?Det ska inte vara krångligt och tidsödande att bjuda på fantastiskt god mat!Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som TV-kock och matskribent för olika tidningar. Hon har dessutom givit ut ett flertal kokböcker. År 2002 tilldelades hon Gastronomiska akademiens guldpenna.
Bokförlaget Semic 9789155237295 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171959577
- Titel
- Långpannans lov
- Författare
- Anna Braw
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 180 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 280 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund!
Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor - till massor av folk, eller till kakburken om någon skulle dyka upp, eller till flera lådor att ha i frysen när det är fest på gång. Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!". Inget kan slå långpannan - och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer.
I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!
I samma serie:
Bästa bullarna: Recept ur Kyrkkaffe - bullar, böner och berättelser - och några nya
Ytterligare författare: Braw, Anna
Ytterligare designers: Mannberg, Maria
Ytterligare fotografer: Aronson, Magnus
Ytterligare fotografer: Karlsson, Fredrik J
Libris förlag 9789171959577 -
Sannas kafferep : kladdkakor, konfekt och mak...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155232515
- Titel
- Sannas kafferep : kladdkakor, konfekt och makalösa desserter
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är inne att fika! Oavsett om det sker i syrenbersån eller ute på stan är fika ett sätt att umgås. Men kafferepet idag är inte riktigt som på mormors tid. Idag serveras läckra, trendiga kakor från olika kulturer till olika sorters gott och vällagat kaffe.Sanna Töringes kafferep är en orgie i kaffe och choklad. Där finns tårtor stinna av kakao, de kladdigaste kladdkakor, oslagbara chokladtårtor, läckra biskvier, het chilichokladsås, iskall cappuccino...Förutom de cirka 90 smarriga recepten, innehåller boken dessutom en mängd tips om hur man hanterar choklad på bästa sätt och tips om hur man lagar ett superbt kaffe. De härligt förföriska bilderna är tagna av fotografen Helene Toresdotter.
Bokförlaget Semic 1 9155232515 -
Laga mat tillsammans : riktig mat för hela fa...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 137 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113030005
- Titel
- Laga mat tillsammans : riktig mat för hela familjen
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur får jag in min sjuåring i köket när Star Wars-legot lockar? Hur gör jag när barnen konsekvent vägrar äta något som ens påminner om en grönsak? Vad gör jag när stressen runt maten bara blir större och större? Är lösningen för en stunds ro runt matbordet att kapitulera och under ett antal år låta menyn bestå av makaroner och korv? Nej. Svaret är ett klart och tydligt nej.
Mat är njutning och att samlas runt middagsbordet ska vara dagens höjdpunkt, inte tvärtom. Det krävs inga nya matlagningskunskaper, inga magiska trolleritrick eller konstiga ingredienser. Receptet är helt enkelt: Free your mind i köket och väck matlusten!
Det handlar om att tänka om och vända en aning på begreppen. Låt barnen var med och styra processen, släpp in dem och gör köket till hemmets roligaste rum. Ta rollen som mentor i stället för att vara den som bestämmer. Ge dig själv ett välbehövligt brejk i matstressen och inse att ibland är knäckemacka och mjölk också en middag och frukt är en grönsak. Nästan.
Välj tillsammans. Låt barnen vara med och påverka hur maten ska smaka. Knaprigt är gott? Okej, då panerar vi fisken med frön och nötter. Berätta vad maten gör för kroppen och hur det fungerar. Barn är vetgiriga.
Laga tillsammans. Det finns så mycket mer än heta kastruller och stekning. Låt barnen vispa, knäcka ägg och mäta upp ingredienser. Låt saxen bli kökets viktigaste redskap, det mesta går att klippa. Släpp kontrollen och gilla kladdet.
Smaka tillsammans. Barn är omogna i sina smaker och det krävs minst tio försök innan en ny smak är etablerad. Ge inte upp, ha tålamod. Välj smak på maten utifrån det som är bekant. Glöm fänkål och saffran. Fråga i stället om soppan ska smaka lakrits eller lussebulle.
Ett sjuttiotal lättlagade recept med smaker som hela familjen gillar, som får alla att längta till middagsbordet. Utöver recepten finns tips på alternativa smaksättningar, smarta genvägar, bra tillbehör med mera.
Norstedts 1 9789113030005 -
Bröd, javisst
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2001. 72 sidor.
Mycket gott skick. Bokens omslag bär vissa bruksspår. Övre hörn lite vikt (se bild) Bokens insida i skick som ny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153422104
- Titel
- Bröd, javisst
- Författare
- Kerstin Lindblad
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillåt njutning! Boken presenterar recept som är gjorda med tanke på personer med diabetes och alla andra som både vill äta och njuta hälsosamt. Mattias Mårtensson, Ted Johansson och Tony Olsson - tre unga bagare med erfarenhet från bl a Svenska kocklandslaget, Gateau och matprogram i TV - ger sina favoritrecept på matbröd, bullar, kakor, tårtor och en och annan chokladpralin. Boken innehåller dessutom en bakskola där Mattias, Ted och Tony ger praktiska råd för ett lyckat resultat. Ca 35 färgfoton, ca 40 recept.
Ica Bokförlag 1 9153422104 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153406931
- Titel
- Stora boken om god och billig mat
- Författare
- Edholm, Lolo
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153406931 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNicotext 9789185449446
-
Birgittas bästa : favoritrecepten till det sv...
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2014. 103 sidor.
Nyskick. En bakbok av Sveriges kakdrottning nr 1. Många ”rasande goda” recept.
Bok i absolut nyskick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174613032
- Titel
- Birgittas bästa : favoritrecepten till det svenska fikat
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 216 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trenden med bakverk och bakning har ökat lavinartat på senare år och intresset är brett och stort, också bland yngre som vill lära sig att baka. Framför allt har kakor blivit mycket populära igen och även charmen med det unika svenska kaffebordet lockar allt fler.
Att det ska bjudas något ätbart till kaffet är en svensk tradition, säger Birgitta Rasmusson. Länge har chokladen varit självklar i sammanhanget, men nu har småkakorna och bullarna blivit populära igen.
Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. De traditionella bakverken har funnits med Birgitta ända sedan uppväxten på hemmagården i Ljungskile.
Som sexåring tyckte jag det var lika roligt att ta fram mammas kakböcker och titta på bilderna som att bläddra i sagoböckerna. Jag älskade de vackert dukade kaffeborden, formen på kakorna och de läckra glasyrerna.
De klassiska kafferepen är något Birgitta är uppväxt med och hon har förvaltat den kunskapen väl. I boken berättar hon om den unika svenska kaffetraditionen och vad som har hört den till genom decennierna: den lilla goda bullen, minst sju sorters småkakor och kronan på verket tårtan.
Här har Birgitta valt ut sina absoluta favoriter bland de godaste kakorna hon vet över 40 recept att njuta av. En del av dessa kommer från Birgittas mammas och mosters vaxduksskrivböcker och har aldrig publicerats tidigare. Dessutom ger Birgitta sina bästa baktips.
Välkommen på kafferep med dukat kaffebord och alla de härliga smakerna en blandning av tradition och kakor i tiden!
BIRGITTA RASMUSSON har bland annat varit chef för Ica Provkök i 25 år och ansvarade under sin tid där för ett femtiotal bak- och kokböcker. Birgitta är i dag en flitig föredragshållare, testare av recept och köksredskap samt debattör. Hon medverkar även som en av domarna i tv-programmet Hela Sverige bakar. Hennes passion för kakor har gjort henne känd som en av Sveriges mesta bakdrottningar.
"Det här är ingen bok för den som använder stevia och mandelmjöl utan för den som minns mormors kakfat med glädje"
M-Magasin
"Ett stort härligt klassiskt kafferep i bokform!"
Allas
Lind & Co 1 9789174613032 -
Kom in och ät! : familjens favoriter
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026404
- Titel
- Kom in och ät! : familjens favoriter
- Författare
- Alfredsson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 253 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 766 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Barn är kräsna, de äter inte vad som helst. Det vet varenda förälder. Också kocken Karolina Sparring. Hon gick från framgångsrik restaurangägare till "misslyckad" dagiskock. Inte ens hennes egna barn ville äta maten hon serverade. Sedan vände allt - nu avslöjar hon receptet, eller snarare recepten.
I Kom in och ät! presenterar kocken Karolina Sparring mat som barn tycker om utan att ge avkall på vare sig kvalitet eller smak. I fem kapitel - Kött, Fisk, Vegetariskt, Soppor och Barnens favoriter - presenterar hon femtio utvalda rätter som varje förälder kan laga och komponera en kul veckomatsedel utifrån.
2003 gav Karolina ut kokboken Sallader med Arom, som hittills tryckts i fyra upplagor. Recepten kom från det populära salladskaféet Arom på Söder i Stockholm som hon drev 1999-2005.
När Karolina kom tillbaka efter sin första mammaledighet kände hon att hon behövde byta spår och sökte sig till dagis. Här mötte hon en publik som var långt kräsnare än hennes tidigare lunchgäster. Lunchvagn efter lunchvagn kom tillbaka till köket orörd, men Karolina vägrade att gå genvägen via halvfabrikat.
Hon experimenterade. La isär ingredienser i stället för att blanda ihop dem. La sedan till en i sänder, och snart vände det. I dag äter ungarna på Karolinas dagis både bulgur, mynta och lammfärs. Och inte bara äter - de älskar det!
I boken berättar också Jesper Juul vad det är för mekanismer som gör att det kan låsa sig vid måltiden. Dietisten Saskia Runström och barnläkaren Hulda Dúa Ardal svarar på "dumma" frågor som vi föräldrar ställer oss: "Vad händer om man bara äter cornflakes och ingenting annat?" eller "Hur mycket salt ska man ta?"
Kom in och ät! är den tunga köksbibeln som barnfamiljen kan vända sig till när modet tryter, när ungarna tuggar fiskpinnar för fjärde gången på en vecka och det känns som att det är dags för en nystart. I Kom in och ät! serveras mat som är testad och godkänd av sin mycket kräsna publik - barnen!
Norstedts 1 9789113026404 -
Julbak och julgodis
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 1996. 64 sidor.
Nyskick. Äldre bakbok i skick som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177069300
- Titel
- Julbak och julgodis
- Författare
- Hovberg, Eva - Grip, Stig
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 261 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 1 9789177069300 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153420231
- Titel
- Jane's Coffee Shop
- Författare
- Jan Gradvall - Jane Tierney
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9789153420231 -
Semester : från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 170 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 1 9789174243833 -
Mat & dryck : en guide
Inbunden bok. Stockholm : Systembol. 1990. 168 sidor.
Mycket gott skick. Insidan av bok som ny. Bokens omslag lätt nött. Se bildå
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187406039
- Titel
- Mat & dryck : en guide
- Författare
- Systembolaget
- Förlag
- Stockholm : Systembol
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Systembol 9187406039 -
Systrarna Voltaires mat
Häftad bok. Stockholm : Byggförl. 1996. 158 sidor.
Nära nyskick. Spiralbunden bok i skick som ny. Ligger i sin originalkassett, som extra skydd för boken. Se bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9179881505
- Titel
- Systrarna Voltaires mat
- Författare
- Voltaire, Lotta - Voltaire, Renée - Anderson, Stefan
- Förlag
- Stockholm : Byggförl
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Byggförl 9179881505 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155261535
- Titel
- Husmorsorna presenterar: Festmat
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 285 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns alltid en anledning till att fixa fest! Du får äta god mat, öppna en flaska vin och ha en fantastisk kväll med alla du känner – eller med någon speciell som bör firas lite extra. Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall har samlat sina läckraste recept på härlig festmat: smörgåstårtor, mat i bröd, snittar, stekar, grillat, lyxiga soppor och massor av annat som passar alla möjliga firanden. Du får dessutom vin- och öltips, roliga tester, serier och massor knep för att komma i rätt partystämning.
Bokförlaget Semic 1 9789155261535 -
Veckan före löning : god mat för liten peng
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 160 sidor.
Nyskick. Förlagsny bok med mängder av inspirerande recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113102139
- Titel
- Veckan före löning : god mat för liten peng
- Författare
- Sparring, Karolina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 663 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veckan före löning gapar plånboken tom för många. Då är Karolina Sparrings nya bok en räddning!
Hon presenterar 75 enkla och kreativa recept som lätt kan varieras efter vad du har hemma, eller kombineras med varandra i en veckomeny där resterna från en middag återanvänds i en annan måltid. Alla ingredienser hittar du där du brukar handla, den här boken innehåller inga konstigheter.
Veckan före löning bjuder på massor av uppslag om hur du gör en schysst middag på det som finns i skafferiet, recept på kryddblandningar, såser och röror som piggar upp allt som kommer i deras väg och - inte minst - du lär dig älska rester och matlådor. Att matlådor är en bubblare i plånboken vet nog alla: du sparar nästan 17 000 kr per år om du väljer att äta matlåda istället för att äta lunch ute.
Veckan före löning hjälper dig spara både pengar och miljö - en må-bra-känsla som håller i sig länge!
Norstedts 1 9789113102139 -
The food traveler : runt världen på 60 recept
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 151 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136816
- Titel
- The food traveler : runt världen på 60 recept
- Författare
- Sokcic, Zvonko
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bäst just nu
Annika Leone, Expressen
Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över.
Ica-Kuriren
Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska.
Aftonbladet Resa
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?
När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.
Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!
Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.
Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig.
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket.
Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter
En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt.
Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag
Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?
Stockholm Krog
Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.
Sara Berg, Kvällsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136816 -
Vino vego : så kombinerar du vin och mat i d...
Inbunden bok. Tukan förlag. 2020. 159 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179852511
- Titel
- Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga.
Tukan förlag 9789179852511 -
Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 155 sidor.
Nyskick. Begagnad bok i nyskick. Har på sin höjd bara bläddrats i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113075112
- Titel
- Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk
- Författare
- Frantzén, Björn
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 267 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 786 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min dotter fick diabetes när hon var tre år, 2013. Hela vårt familjeliv kastades omkull. Vi fick omvärdera allt. Inte minst maten. Nu har det gått några år. Det tar tid att vänja sig, om man gör det någonsin? Barndiabetes är en allvarlig sjukdom som obehandlad leder till döden.
Idag finns hjälpmedel, men inget botemedel. Forskning pågår. Sjukdomen kan balanseras med rätt mat. Vår situation hemma har gjort mig kostmedveten. Plötsligt har jag insett vad det är som vi äter av gammal vana, av tradition eller bara för att vi är sugna, mat som fördärvar och bryter ner. Det är ett chockerande uppvaknande. Jag har aldrig tidigare tänk om mat som hälsa, eller som nytta. Jag har tänkt att mat ska vara gott, eller som jag brukar säga; mat ska smälla i käften av smaker. Hemma har vi anpassat kosten efter vår diabetessjuka dotter. Upptäckte att den maten, den nyttiga maten, var god och att vi alla mår bättre av den. Visst, jag är en kock som äger en rad framgångsrika restauranger och jag har blivit belönad med stjärnor i Guide Michelin för mat som är svingod och som smäller i käften. Man kan ju tycka att det här med att laga anpassad vardagsmat skulle vara enkelt för mig. Ändå kände jag mig handfallen när min dotter blev sjuk.
Norstedts 1 9789113075112
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn