-
Kokkonstens Frankrike
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100570095
- Titel
- Kokkonstens Frankrike
- Författare
- Georgeanne Brennan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 335 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Italien och Frankrike och låt dig lockas av dofterna och smakerna från två av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant café i Venedig, ett lantligt auberge i Provence eller ett midnattsöppet brasserie i Paris.
Kokkonstens Italien och Kokkonstens Frankrike innehåller vardera över 140 illustrerade recept som speglar variationsrikedomen och de regionala skillnaderna i de båda ländernas matkultur. Recepten följer den italienska och den franska måltidens mönster ¿ från aptitretande entrérätter till himmelska desserter ¿ och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Stämningsfulla miljöbilder kompletterar receptdelen.
Författarna berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och delar med sig av sin gedigna kunskap om allt från ostar och kryddor till kafékultur och nyårstraditioner.
Kokkonstens Italien och Kokkonstens Frankrike är böcker att använda, läsa och njuta av för alla Italienälskare och frankofiler!
Albert Bonniers Förlag 9100570095 -
Fredriks skaldjur
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2007. 125 sidor.
Nära nyskick. Försättsbladet utskuret.I övrigt nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127025783
- Titel
- Fredriks skaldjur
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 243 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa skaldjur i Sverige och i övriga Skandinavien! Vårt kalla och friska vatten är nämligen perfekt för skaldjuren, som är riktiga kallbadare. Skaldjur förknippas ofta med lyx, men det stämmer bara delvis här. Fredrik Eriksson bjuder både på de lite lyxigare och elegantare rätterna som färsk svensk hummer med smörsås och pepparrot, Bouillabaisse med nykokta skaldjur och ostron med lime, gurka och forellrom. Men också på de enklare och mer prisvärda rätterna som Blåmusselsoppa med fänkål, räkcrêpes och krabb- och gulbetssallad. Klassiska rätter som Toast Skagen och Förälskade havskräftor varvas med nya rätter, ofta med influenser från övriga världen. Tomatbröd med musslor från Barcelona, fransk skaldjursbrandade och asiatisk skaldjurstartar bara för att nämna några. Utöver drygt 5o recept finns tips på hur man till exempel klyver en hummer, delar en krabba, kokar en god lag till kräftorna och tar tillvara räkskalen och kokar en egen räkfond som sedan blir en god grund i olika skaldjursrätter.
Natur & Kultur 1 9789127025783 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153438359
- Titel
- Tapas på svenska
- Författare
- Neraal, Helena
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 235 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 646 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Underbara tapas, baserade på älg, ren, hjort och lax ackompanjerade av såser, marmelader och chutney som är tillagade av skogens skatter. Här finns tapas med räkor, krabba och färsk fisk. Som om inte det vore nog får du också färdiga menyförslag som kan passa vid olika tillfällen: tjejmiddagen, grillfesten, tapas för större sällskap - för att nämna några få. Den här boken representerar det bästa som det svenska köket har att erbjuda på ett spännande sätt.
Boken är indelad i avsnitt som behandlar de olika ingredienserna - en för fisk, en för vilt, fågel och lamm, en för tillbehör och så vidare.
Ica Bokförlag 1 9789153438359 -
Alla tiders plockmat
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2005. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1405444703
- Titel
- Alla tiders plockmat
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 207 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
Parragon 1 1405444703 -
Stora boken om vitlök : [med över 100 recept!...
Inbunden bok. Stockholm : Informationsförl. 1988. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177362136
- Titel
- Stora boken om vitlök : [med över 100 recept!]
- Författare
- Hale, Sophie - Petersson, Britt
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförl 9177362136 -
Bjudningsboken med Tore Wretman som värd
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds Förlags AB. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlags AB -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153429845
- Titel
- I love knäckebröd
- Författare
- Art Smith
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här kokboken får läsaren ta del av de bästa recepten på att använda knäckebröd i matlagningen och som tillbehör. Alla recept framtagna av Oprah Winfreys kock Art Smith.
"Att dela en måltid är för oss alla en tradition som återförenar oss med nära och kära och ger oss en känsla av trygghet och balans i våra liv. När jag besökte Sverige hittade jag en skatt, en produkt med stor potential - knäckebrödet av fullkornsråg. Världen längtar efter hälsosamma och smakrika produkter som är tillgängliga och inte alltför dyra" ART SMITH
Art Smith, kock, författare och tevepersonlighet föddes i Jasper, Florida. I tio år från 1997 har Art Smith varit personlig kock till Oprah Winfrey. Nu lär han oss laga Oprahs favoriträtt: Turkey Chili.
Massolit Förlag 1 9789153429845 -
Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 97 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245233
- Titel
- Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket!
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 97 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 485 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Impa på de vuxna med kökets moderätt nummer ett: pulled pork. Laga godaste pizzan eller hamburgaren tillsammans med kompisarna. Gör en supersmarrig nutellamousse eller en rocky road glasstårta till efterrätt. Med hjälp av Tinas kockskola kommer du snart att hacka lök och blanda dressing som om du aldrig har gjort annat, för att inte tala om hur alla tips och goda råd boken igenom kommer att hjälpa dig med matlagningen. Här känns Tinas närhet på varje rad – med en stor portion humor och ett gott skratt guidar hon dig rätt i köket. Och allt smakar förstås jättegott!!
Bonnier Fakta 9789174245233 -
Vego på 30 minuter : 100 recept för en grönar...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 182 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247428
- Titel
- Vego på 30 minuter : 100 recept för en grönare vardag
- Författare
- Bergqvist, Ylva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 256 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du äta mer vego? Då kommer den här boken att förgylla och förenkla din vardag. Här finns 100 recept på snabba gröna rätter som funkar året om. På bara 30 minuter får du garanterat god, mättande och nyttig mat på bordet. Varma mustiga grytor och soppor. Härliga pizzor och pasta. Smaskiga burgare, tacos och sallader. Smakrika rätter med ris, nudlar och rotfrukter. Och – inte minst – tillbehör och röror som du kan använda till allt.För dagar då du har mer tid att förbereda finns grundrecept på hur du kokar bönor själv eller gör egen kimchi. Och blir det mat över finns tips på hur du gör nya goda, billiga och miljösmarta rätter på rester.Recepten är vegetariska eller veganska, alla är lättlagade och inspirationen kommer från olika kök världen över. På bara en halvtimme är maten klar och livet har blivit lite grönare.
Bonnier Fakta 9789174247428 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153420233
- Titel
- Jane's Coffee Shop
- Författare
- Jan Gradvall - Jane Tierney
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153420233 -
Te
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2007. 96 sidor.
Nära nyskick. Repor på pärnens utsida. I övrigt nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405489669
- Titel
- Te
- Författare
- Wachendorf, Viola von
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Te
- Lär känna teets historia
- Teplantager, tesorter och tillagning
- Från uppfriskande dryck till japansk tecermoni
- "Tespråkets" grundläggande begrepp
Näst vatten är te den vanligaste drycken i världen. I alla länder dricker människor dagligen te. Många betraktar te bara som en uppfriskande törstsläckare, men för andra är tillagningen och teserveringen historiskt och symboliskt betydelsefulla ritualer. Och te dricker man rent, med mjölk eller med citron, sötat eller osötat, allt efter personlig smak och lokal tradition.
Det var i Kina människor började dricka te, utsprungligen som hälsodryck och medicin. Men mycket snart erövrade teet också den övriga världen, och numera är det sedan länga för otaliga miljoner människor omöjligt att tänka sig ett liv utan te. Den här boken leder dig in i teet underbara värld och ger dig på ett underhållande sätt nya och intressanta kunskaper om en av mänsklighetens äldsta kulturväxter.
Läsförlaget 1 9781405489669 -
Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 448 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845340
- Titel
- Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier
- Författare
- Per Ellsberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 1780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När den första upplagan av Per Ellsbergers bok utkom 1999 slog den ner som en bomb i whiskyvärlden, och inte bara den svenska! Efter några månader strömmade det in tacksamma brev från whiskyvänner från snart sagt hela världen – brev som berömde boken och utsåg den till "världens bästa bok om whisky".
Per Ellsberger är medlem i och en av initiativtagarna till Swenska Whisky Associationen och medverkar ofta i branschtidningen Scotch Whisky News.
Så här skrev den svenska facktidskriften Scotch Whisky News om boken:
"Respektlöst sticker juristen och forskaren Per Ellsberger ut haken och döper sin debutbok om whisky till 'SKOTSK WHISKY – allt om maltwhisky'. Glädjande nog lever Ellsbergers bok upp till den kaxiga underrubriken – detta är nämligen det mest kompletta verket om whisky som publicerats.
Boken vänder sig inte enbart till nybörjaren utan erbjuder den redan insatte ett komplett uppslagsverk om skotsk whisky och dess historia samt en ingående beskrivning av tillverkningens alla moment. Fler än 250 destillerier är utförligt beskrivna tillsammans med resebeskrivningar och tips för besök. Imponerande är den i det närmaste kompletta förteckningen av whiskysorter som även behandlar olika årgångars speciella kvaliteter. Vidare guidas läsaren professionellt genom bl.a. provningens grunder, hur man blandar sin egen whisky och whiskysamlandets hemligheter. Efter att ha läst de närmare 400 sidorna är man inte endast berikad med kunskaper långt utöver det vanliga utan även med en känsla för Skottlands historia, kultur och själ."
Prisma 2 9789151845340 -
Vinboken-all världens viner
Inbunden bok. Tidens Förlag, Stockholm. 316 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTidens Förlag, Stockholm -
Gastronomisk resa i Nordkalotten
Inbunden bok. Stockholm : Timbro. 1986.
Mycket gott skick. Hälsning på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175661101
- Titel
- Gastronomisk resa i Nordkalotten
- Författare
- Blomquist, Torsten - Vögeli, Werner - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Timbro
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Timbro 9175661101 -
En skattkammare av kokboks klassiker
Inbunden bok. Edmonton : Creative Publishing Inc. 1998.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 155280092X
- Titel
- En skattkammare av kokboks klassiker
- Författare
- Butler, John
- Förlag
- Edmonton : Creative Publishing Inc
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Edmonton : Creative Publishing Inc 155280092X -
Matglödje hela livet. Att njuta av mat på äld...
Inbunden bok. Norstedts. 2011. 191 sidor.
ISBN 9789113040578
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts 9789113040578 -
Home Wine Making & Brewing
Inbunden bok. Wolfe Publishing Ltd., London. 1981. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWolfe Publishing Ltd., London -
Det goda Afrika : afrikanska kokboken : en ko...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1994. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250298
- Titel
- Det goda Afrika : afrikanska kokboken : en kokbok
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250298 -
Paleo för nybörjare : tillbaka till rötterna...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176175521
- Titel
- Paleo för nybörjare : tillbaka till rötterna - ät hälsosamt och tappa kilon
- Författare
- Lange, Elisabeth
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 256 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 624 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillbaka till rötterna - ät hälsosamt och tappa kilon.
På stenåldern var det ingen som hade några kilon extra och den huvudsakliga kosten bestod av två tredjedelar grönsaker och frukt samt en tredjedel magert kött, fisk eller ägg.
Den här boken är perfekt när du vill komma igång på allvar med paleokost eller kanske bara testa för att se om det är något för dig. Här får du alla svar du söker angående paleokost och du får bra, goda och enkla recept så att du kan komma igång och börja med paleo i en takt som passar dig. Boken avslutas med ett fyra veckors paleoprogram som visar att paleomaten är läcker, supernyttig och mättande.
Paleo för nybörjare förmedlar aktuell och vetenskapligt bevisad kunskap om stenålderskosten. Människans fysiologi har de senaste miljoner åren inte förändrats nämnvärt. Vår insida ser likadan ut som våra förfäders och är inte anpassad efter dagens moderna matvanor. Med paleodieten ger du kroppen den kost som den ursprungligen 'skapades' för. Och det finns mängder av färska, smakrika, hälsosamma råvaror att botanisera bland.
Elisabeth Lange är näringsfysiolog. Som frilansjournalist och författare har hon specialiserat sig på kostrådgivning och kokböcker.
Tukan Förlag 1 9789176175521 -
Niklas kokbok
Inbunden bok. Liljedahl Publishing. 2004. 174 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197360732
- Titel
- Niklas kokbok
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Liljedahl Publishing
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 1211 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Ekstedt, Niklas
Liljedahl Publishing 9197360732 -
Atkinsdieten : Kokboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127357
- Titel
- Atkinsdieten : Kokboken
- Författare
- Atkins, Robert C.
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slut på kaloriräknandet och de ständiga hungerkänslorna! Den revolutionerande Atkinsmetoden hjälper dig att effektivt gå ner i vikt och stanna där samtidigt som du äter riktigt, riktigt gott. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller du inte bara vikten, utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Atkinsmetoden består av fyra faser. I inställningsfasen rasar kilona snabbt. Under de följande veckorna eller månaderna i viktminskningsfasen fortsätter du att tappa kilon tills du når din idealvikt. I finjusteringsfasen blir du av med de allra sista överflödskilona och fortsätter sedan in i den allra viktigaste fasen underhållsfasen där du kan njuta av att vara slank och må bra resten av ditt liv. Du går alltså effektivt ner i vikt men med Atkinsmetoden får du dessutom:- äta tills du blir mätt, utan att bli övermätt- kontroll över din aptit - njuta av god och näringsrik mat - småäta när du känner dig sugen- bestående matvanor som hjälper dig att hålla din idealvikt Det här slipper du: - känna ständiga hungerkänslor - räkna kalorier - äta små portioner - utesluta smör, majonnäs, grädde och annat fett - problem som hör ihop med övervikt Här presenteras mer än 200 läckra och näringsrika recept på alltifrån frukostar och mellanmål till middagar och festmåltider som får det att vattnas i munnen. Vad sägs till exempel om laxsufflé, lammstek med pepparrotsgrädde och romchokladpaj? Eller ricottafylld zucchini, enchiladas och hallonsorbet! Boken beskriver enkelt och inspirerande hur Atkinsmetoden fungerar och ger menyförslag för dess fyra olika steg. Tillsammans med de aptitretande recepten och vackra fotografierna gör de denna kokbok till ett måste för alla som vill gå ner i vikt och samtidigt njuta och må bra! Med. dr Robert C. Atkins var hjärtspecialist och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. Hans böcker har sålts i miljontals exemplar världen över.
Bokförlaget Forum 9137127357 -
Jägarens kokbok : Från jakt till dukat bord
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 188 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151834111
- Titel
- Jägarens kokbok : Från jakt till dukat bord
- Författare
- Gert Klötzke - Torsten Mörner - Lars Paulsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9151834111 -
Det sockerfria köket : härlig mat som gör dig...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188219275
- Titel
- Det sockerfria köket : härlig mat som gör dig sund och glad
- Författare
- Besterman, Georgina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 278 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Härlig mat som gör dig glad och sund!
Socker verkar vara en ständigt återkommande ingrediens i maten som vi äter. Det kommer ofta från oväntade källor och överkonsumtion kan leda till fetma, typ 2-diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Den här boken hjälper dig att lägga om din kost och dra ner på ditt sockerintag eller helt utesluta socker. Här får du mängder av fräscha recept som kommer att ge dig bättre hälsa och smalare midja.
Den här boken handlar om vari vardagsmaten sockret finns - både i det uppenbara och i det dolda - och hur man gör för att undvika det. Problemen gäller inte bara raffinerat socker - socker är ju trots allt socker - utan naturliga sockerarter måste också begränsas, särskilt de som innehåller fruktos.
I den här boken hittar du sockerfria eller sockerreducerade recept på maten som du älskar, till exempel minimuffins med kaffe och pekannötter, köttfärsås bolognese och svart risotto med parmaskinka.
Du kommer nog inte att kunna utesluta allt socker ur kosten. Det vore orealistiskt och kanske inte ens tillrådligt att exempelvis sluta äta frukt för all framtid. Recepten i boken innehåller högst 6 gram socker per 100 gram.
Tukan Förlag 1 9789188219275 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153419944
- Titel
- Lax lekande lätt
- Författare
- Degerbeck, Kerstin
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153419944 -
Naturens skafferi
Inbunden bok. Valentin förlag. 1 uppl. 2000. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918879685X
- Titel
- Naturens skafferi
- Författare
- Stephanie Donaldson
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 1003 g
- Språk
- Svenska
Valentin förlag 1 918879685X -
Ost á la carte med Androuët
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355934
- Titel
- Ost á la carte med Androuët
- Författare
- Labourel, Marc
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 220 mm
- Vikt
- 1131 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Parmesan, gruyère, brie, coulommiers, munster, mothais, roquefort, brousse, camembert, livarot, cheddar ... Det finns ett enormt utbud av ostar och osten har sedan länge en särställning i det gastronomiska köket.
Här delar det franska osthuset Androuët med sig av ett åttiotal lättlagade festrecept och andra smaktips med ost. Boken innehåller allt från berömda klassiker till nya spännande rätter. Dessutom ges vinförslag till alla recept. Det här är en bok för alla finsmakare och med vackra bilder och enkla recept lockas läsaren att pröva sig fram bland ett sextiotal olika ostar.
Boken berättar också historien om många av Frankrikes och Europas mest berömda ostar och vilka årstider de bäst kommer till sin rätt. Den ger en unik inblick i den franska ostkulturen – än idag tillverkas många ostar efter traditionella, hantverksmässiga metoder och i mycket liten skala.
Översättning Malin Ardhammar
Osthuset Androuët grundades för snart hundra år sedan och har blivit något av en institution genom att lagra och saluföra högkvalitativa ostar från Frankrike och Europa. I Sverige finns de representerade genom en egen ostbutik i Stockholm och flera återförsäljare för resten av landet.
Marc Labourel är kökschef på Restaurant Androuët i Paris.
Jacques Boulay är fotograf med mat som specialitet sedan snart 20 år.
Marianne Paquin är matstylist för olika franska tidskrifter och har gjort ett tiotal böcker.
Natur & Kultur 1 9127355934 -
Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915184544X
- Titel
- Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
- Författare
- Ursula Ferrigno
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi älskar att äta på italienska! Återupplev den bästa maten från den lilla trattorian
nere på hörnet. Här finns recepten färsk och mustig familjemat med rätter från några av Italiens finaste trattorior.
Endast det bästa är gott nog! På trattoriorna lagas en del av Italiens bästa hemlagade mat. Dessa små familjeägda matställen lagar landets mest mustiga husmanskost med stor inspiration. Mängder av örter, de färskaste frukter och grönsaker, fisk och kött lagas enkelt i grytor, i pannor och i ugnen. Här finns antipasti, pastasåser, risottorätter, hela måltider och som avslutning efterrätter och tårtor!
Boken är fylld med recept på mat från trattorior hopsamlade av den populära italienska kocken Ursula Ferrigno. Hon har fått inspiration av några av de bästa måltider hon ätit på olika trattorior över hela Italien. Rätterna kompletteras av recept från kockar på några av Ursulas favorittrattorior.
Detta är en bok med mat för hela familjen tillagad enkelt och utan krusiduller med goda, äkta och färska råvaror och ingredienser.
Prisma 1 915184544X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151841193
- Titel
- Gourmetmat för alla : En dubbelvolym
- Författare
- Astrid Abrahamsson - Görn Helleblad
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151841193 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153438489
- Titel
- Skärgårdsmat med Salming
- Författare
- Salming, Börje
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenska skärgården är helt unik. Fler borde ge sig ut och upptäcka vilka skatter vi har i det här landet. Man behöver inte ens ha båt för att komma dit. Det är bara att ta för sig.
Börje Salming är inte bara hockeylegend. Han är dessutom passionerad matlagare och hängiven skärgårdsbo. Börje ser det som en ynnest att vakna med sjöutsikt, och kan inte tänka sig något bättre än en stilla morgontur i kajaken. I Salmings skärgårdsmat berättar han om vardagen vid den egna bryggan i Stockholms skärgård och bjuder på sina favoriträtter från hav, kobbar och skär. Hemma hos familjen Salming serveras det ofta och gärna fisk, liksom bär och fågel. Vi får recept på soppor, läckra sallader och smårätter, sill och strömming i både klassisk och ny skepnad och oemotståndliga varmrätter med fisk av olika slag. Det bjuds också på ångbåtsbiff, lamm och vilt samt blåbärspaj, sandhamsbullar och älggrässaft allt i Börje Salmings smak.
Recepten varvas med tips på de skärgårdskrogar, hotell och pensionat som Börje gillar allra bäst.
Ica Bokförlag 1 9789153438489 -
Älgkokbok. Anders Levén lagar älg på nytt sät...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132329326
- Titel
- Älgkokbok. Anders Levén lagar älg på nytt sätt
- Författare
- Anders Levén
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 233 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Har du frysen full med älgkött men saknar tillagningsidéer? Då är detta boken du behöver.
Anders Levén ger här en mängd tips på goda och fantasifulla älgrätter, både av traditionellt slag och lite mer annorlunda som man kanske inte vanligtvis förknippar med älg. Yakiniku på älgentrecote, älgcurry med naanbröd samt spett med friterat älgkött och aprikoser är några exempel.
Inför middagsbjudningen kan man få idéer och recept från menysidor som tipsar om vilka förrätter, huvudrätter och efterrätter som passar bra ihop. Vad kombinerar man till exempel en kryddstark älghuvudrätt med, hur kan man göra för att skapa en läcker lyxmåltid eller ordna en lite billigare middagsbjudning mot slutet av månaden?
Det är förstås också viktigt att välja en måltidsdryck som passar till älgrätterna. Här ges några förslag.
Anders Levén berättar dessutom om viktiga detaljer att tänka på vid styckningen av köttet, vilka delar som passar till vad och hur köttet lämpligast fryses in.
Fotograf Pepe Nilsson
B Wahlströms 1 9132329326
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn