-
Smårätter - Förrätter, sidorätter, tapas, ant...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dagens svenska matkultur, med dess influenser från världens alla kök, håller på att utvecklats till en av de mest spännande och högklassiga i världen. Just nu är det smårätterna - förrätterna, tapas, antipasti, sushi med mera - som är "heta" och "inne" bl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837870
- Titel
- Smårätter
- Författare
- Per Gustafson - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 614 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens svenska matkultur, med dess influenser från världens alla kök, håller på att utvecklats till en av de mest spännande och högklassiga i världen. Just nu är det smårätterna förrätterna, tapas, antipasta, sushi med mera som är "heta" och "inne" bland matälskarna.
Den svenska traditionen med smörgåsbordet dignande av smårätter gör oss speciellt lämpade att ta till oss influenser från andra matkulturer och därur åstadkomma både något traditionellt och nytt.
Små rätter är skapad av den nya generationens främsta matlagare. Per Gustafson och Malin Söderström deltog i det framgångsrika svenska koklandslaget som vann en guldmedalj vid de olympiska tävlingarna i Berlin 1996 och Henrik Nordström är kökschef på restaurangen Bon Lluc där bl a smårätterna tapas är en av specialiteterna. Tillsammans med matjournalisten Ebba Wachtmeister har de skapat en receptsamling med små rätter som innehåller allt en modern matlagare behöver. Här finner du svaret på förrättsproblemet, här får du råd hur du komponerar dina bufféer, här kan du kombinera din egen plockmat. Allt läckert fotograferat av Fabian Björnstjerna och formgivet av Carl Åkesson.
Prisma 1 9151837870 -
Klara lagar världens GI-mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 164 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. "Den latinamerikanska maten har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har alltid blivit lyrisk så fort smaken av lime och koriander når mig! Framför allt den peruanska maten är spännande och ofta fräsch och kryddig. Smaker som jag gärna vill att andra sk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
En bok om ost
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2000. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Med gåvotillskrift från översättaren Eva Haskå med make
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132324475
- Titel
- En bok om ost
- Författare
- Judy Ridgway
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 127 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 471 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132324475 -
Stora fisk- & skaldjurs kokboken
Inbunden bok. Läsförlaget. 2007. Inbunden. Dekorerat laminatband.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179024567
- Titel
- Stora fisk- & skaldjurs kokboken
- Författare
- Lidfeldt, Torun
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 304 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1444 g
- Språk
- Svenska
9789179024567 -
Den stora vegetariska kokboken
Inbunden bok. Könemann. 1998. 304 s. Inbunden. Förlagsband med skyddsomslag. 29x22cm. 1450 gram.
Nyskick. Det vegetariska köket är ett spännande och sofistikerat sätt att laga mat. Den här boken innehåller ett rikt urval vegetariska recept, från snacks till hela måltider, desserter och drycker. I boken används smaker från hela världen och recepten baseras på läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 382900995x
- Titel
- Den stora vegetariska kokboken
- Författare
- Eriksson, Lottie
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
382900995x -
Mat på minuten - Matlåda
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2011. Inbunden. Dekorerat Kartonnage.
Nyskick. Vettig vardagsmiddag på 30 minuter? Något gott att lägga i frysen? Nyttigt, gott och snabbt! Nyttiga och goda rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Gör stora satser och frys in eller ta med till lunch nästa dag ... Perfekt och va läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263164
- Titel
- Mat på minuten : matlåda
- Författare
- Rodgers, Rick
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vettig vardagsmiddag på 30 minuter?Något gott att lägga i frysen?Nyttigt, gott … och snabbt!Nyttiga och goda rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Gör stora satser och frys in eller ta med till lunch nästa dag ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.
9789186263164 -
Julgodis : för små och stora sockerbagare
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 95 sidor.
Nära nyskick. Att laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart! Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.Här kan alla hitta sitt älsklingsgodis att äta själv, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254179
- Titel
- Julgodis : för små och stora sockerbagare
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart! Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.Här kan alla hitta sitt älsklingsgodis att äta själv, eller att ge bort. Fint inslaget godis blir jättefina och smarriga julklappar!Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, barnsligt god kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat, pistagepralin, mozartkulor och baci - italienska kyssar. Eller varför inte klassiska kyssar med pepparmynta. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar.Med hjälp av alla dessa härliga julgodisrecept kan såväl stora som små sockerbagare ge julens gottebord "extra allt"! Hemgjort godis ligger i tiden. Hellre goda onyttigheter gjorda med kärlek än med konstgjorda tillsatser!Bokens alla fina bilder är tagna av fotografen Eva Ankarvall.
Bokförlaget Semic 9789155254179 -
Härliga helger - Mat för årets stora helger :...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Något solblekt rygg. Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julbordet är det bara att ta fram Härliga helger.
Charlotta Lithman Malh läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127152
- Titel
- Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul
- Författare
- Malhotra, Charlotta
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julbordet är det bara att ta fram Härliga helger. Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein fick idén till Härliga helger en jul när tjocka släkten var hembjuden på julmiddag. Än en gång var det dags att ta fram pärmar med sparade recept på griljerad skinka, leta upp de vikta hundöronen i diverse olika kokböcker och ringa runt till nära och kära. Det var då idén föddes att skapa en komplett helgkokbok. Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein har skrivit en bok där man hittar alla recept man förväntar sig att hitta i en helgkokbok, men här finns även en rejäl dos innovativa och moderna recept där man använt traditionella kryddor och ingredienser men på ett helt nytt sätt. Helt enkelt nytänkande tradition. Boken är uppdelad i kapitel efter de stora helgerna: Påsk, Midsommar, Kräftskiva, Mårten Gås och Jul. Här finns äggarätter, laxrecept, mängder av sillkombinationer, kakor från 70-talet, kräftrecept och tips på tillagning av kött för sommarens grillningar. Här finns varianter på kråset för gåsen och efterrätter som smakar gudomligt. Här finns allt och faktiskt lite till. Författarna som är både yrkesarbetande och småbarnsmammor vet att det är viktigt att disponera tiden väl. Därför innehåller boken inte bara tidskrävande recept utan även genvägar som ändå lockar smaklökarna. Författarna vill med Härliga helger hjälpa alla som funderar på vilka rätter man egentligen serverar till Mårten Gås. Vilken knäcksmet som faktiskt är den allra bästa. Bjuda på receptet till en Jönssons frestelse (du läste rätt, Jönsson är en nära släkting till Jansson och båda finns med som frestelser i boken). Förhoppningen är att Härliga helger ska föra vidare våra fina mattraditioner, om än på ett litet nytt sätt. I Härliga helger har Jessica och Charlotta samlat gamla och väl beprövade släktrecept från den halländska och skånska myllan. Här finns också nya favoritrecept, många med en touche av främmande länder. Recepten utgår från det vi av tradition äter till våra stora helger, och förhoppningen är att oavsett om det är midsommarlunch eller tilltugg till årets glöggkalas som ska tillagas är Härliga helger rätt bok att ha i köket. Smaklig spis!
Bokförlaget Forum 9137127152 -
Våra högtider : Traditionerna, maten och fest...
Inbunden bok. Prisma. 2001.
Nära nyskick. Dekorerat laminatband.
Våra högtider är en härlig inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839709
- Titel
- Våra högtider : Traditionerna, maten och festerna vi minns
- Författare
- Jesper Aspengren - Ingemar Unge - Björn Halling
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 804 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våra högtider är en härlig inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt.
Varje högtid får ett kapitel; jul, nyår, påsk, valborg/sista april, midsommar, kräftor, och Mårten gås och varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser stänger, äter ägg och ger klappar.
En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare.
Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.
Nu i kartonnage!
Prisma 9151839709 -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande o läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846200
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9789151846200 -
Astrids kök
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1999. 336 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband. Två röda läsband.
I Astrids kök doftar det av färska örter och nybakat bröd. Där lyser skålar med blankröda tomater och gula citroner, och på
matbordet står en korg med öländska äpplen. I en järngryta på spisen sjuder kanske en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137111346
- Titel
- Astrids kök
- Författare
- Nilson, Astrid
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 244 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1007 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Astrids kök doftar det av färska örter och nybakat bröd. Där lyser skålar med blankröda tomater och gula citroner, och på matbordet står en korg med öländska äpplen. I en järngryta på spisen sjuder kanske en mustig kötträtt med trattkantareller eller så lagas det strömming på Medelhavsvis med basilika och vitlök. I köket förs de goda och glada samtalen om mat med kockvänner och kolleger. Här skapas delikata rätter för alla tillfällen. Mycket är festmat att njuta av i veckosluten eller vid små och stora kalas. Men där komponeras också en del snabba middagar som behövs när hungern är stor och tiden är knapp. Boken innehåller mer än 500 recept och är rikt illustrerad med färgfoton och teckningar.Astrid Nilson har i många år arbetat som konsumentjournalist och matskribent. Hon har erhållit Gastronomiska akademiens Guldpenna samt Kelloggspriset för att hon ''utan pekpinnar lyckats omsätta sitt gedigna näringskunnande i praktiska råd och tilltalande recept''.
Bokförlaget Forum 9789137111346 -
Paj, Pizza, Pirog
Inbunden bok. Bra Böcker. 1997.
Mycket gott skick. Dekorerat laminatband. Pizza, paj, pirog är en verkligt inspirerande bok för alla som älskar god mat. Massor av härliga färgbilder gör att man nästan känner doften av de läckra pajerna, de nygräddade pizzorna och de frasiga pirogerna. Här finns tydliga re läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171198660
- Titel
- Paj, pizza, pirog
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Malmberg, Magnus
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Bra Böcker 9171198660 -
Rolands rätter - Från Franska matsalen till v...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 223 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. De bästa recepten från Grand Hotels Franska Matsal, men även vardagsmat, italienska delikatesser, franska läckerheter och mycket mer. Stockholm Grand Hôtels kock delar med sig av sina bästa recpet. Förord av Tore Wretman. Rikligt illustrerad. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 911971162x
- Titel
- Rolands rätter : från Franska matsalen till var mans kök
- Författare
- Ingvar Eriksson - Ludvig Rasmusson - Roland Persson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 911971162x -
Officeyoga och Må bra-mat
Häftad bok. Svenska förlaget.
Nära nyskick. Danskt band med invikta flikar.
Arbetsglädje. Visst låter det härligt! Och nog är det så att efter en bra dag på jobbet känner man sig både glad och har energi över. En extra trevlig lunch, väl sammansatt och en fröjd för öga och gom, gör att vi mår br läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177387333
- Titel
- Officeyoga och Må bra-mat
- Författare
- Karin Afzelius
- Förlag
- Telegram Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 223 x 180 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Arbetsglädje. Visst låter det härligt! Och nog är det så att efter en bra dag på jobbet känner man sig både glad och har energi över. En extra trevlig lunch, väl sammansatt och en fröjd för öga och gom, gör att vi mår bra och orkar mer. Korta pauser för att skaka loss kroppen eller sträcka ut armar och ben ökar välbefinnandet och ger mer energi.
Att bättre ta till vara lunchen och andra pauser på jobbet kan vara ett enkelt sätt att komma in i en riktigt god cirkel. I Ny energi på jobbet bjuder Karin Afzelius, medarbetare i Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga, på sina bästa recept och yogaövningar, så kallad officeyoga, som man kan göra i sina vanliga kläder på jobbet. Här finns både mat och rörelser som höjer kvalitén på hela din arbetsdag. Du får tips på hur man tar hand om stela leder, mjukar upp nacke och axlar eller snabbt lagar till en indisk fruktlassi. Varför inte samla arbetskamraterna till en fruktstund eller en paus med stärkande japansk självmassage?
En riktig må bra-bok för aktiv friskvård på jobbet!
Svenska förlaget 9177387333 -
Skånsk mat från mormors tid
Inbunden bok. Scania. 1981.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Skånsk mat från mormors tid, mått och vikter, det kulinariska året och matvanornas utveckling, den skånska kryddgården, det kulinariska året i Skåne (det lackar mot jul etc), så lagade mormor - och generationerna före henne. Recep läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185624144
- Titel
- Skånsk mat från mormors tid
- Författare
- Bergman, Britta, pseud.
- Förlag
- Malmö : Scania
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Scania 9185624144 -
Pontus by the book - Flavours, aromas and rec...
Inbunden bok. Pontus Frithiof by the sea AB. 2006.
Mycket gott skick. Engelsk text. Svart och rosa läsband.
Part cookbook, part eye candy and a foretaste of what goes on behind the doors of the green house at Österlånggatan 17, Gamla Stan, Stockholm. Welcome to Pontus in The Green House. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197656402
- Titel
- Pontus by the book : flavours, aromas and recipes from the Green House
- Författare
- Frithiof, Pontus - Allan, Pål - Frankenstein, Pontus - Lomander, Susanne
- Förlag
- Stockholm : Pontus Frithiof by the sea AB
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- English
Pontus Frithiof by the sea AB 9197656402 -
Västerbottensost
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat klotryggband. Gyllene läsband.
Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbott läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
Prisma 1 9789151850511 -
Marocko - På ett fat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 165 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Marocko på ett fat förmedlar en innerligkärlek till det sagoomspunna riket i Nordafrika folket, kulturen, sederna och, framför allt, maten. Citrussyrliga sallader, mustiga grytor, överdådiga festrätter, heta såser och ljuvliga desserter. Allt med det maro läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844117
- Titel
- Marocko : på ett fat
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 941 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marocko på ett fat förmedlar en innerligkärlek till det sagoomspunna riket i Nordafrika folket, kulturen, sederna och, framför allt, maten. Citrussyrliga sallader, mustiga grytor, överdådiga festrätter, heta såser och ljuvliga desserter. Allt med det marockanska kännetecknet: kryddan.
Den här maten är inte krånglig att tillaga. Alla råvaror finns i välsorteradebutiker, och de flesta svenska kök inne-håller redan kryddor som kanel, ingefära,saffran, chili och vitlök, för att inte tala om citrusfrukter och mandel. Det är sättet att använda dem som är så spännande och kreativt i denna bok. I stället för att låta dadlar, nötter, russin och fikon stå och damma över julhelgen, låt dem puttra med i en härlig kyckling- eller lammgryta och servera med ångande couscous!
Maten i boken är inte bara läcker, den är nyttig också. Här finns många vegetariska recept, samtidigt som smöret och grädden lyser med sin frånvaro.
De vanligaste råvarorna och kryddorna presenteras utförligt, och den som vill kan göra sina egna marockanska kryddblandningar.
Prisma 1 9151844117 -
Ningtsus kinesiska
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1988.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En charmfull, instruktiv och lättfattlig kinesisk kokbok med över 100 recept. Recepten är utprov ade och lagade med svenska ingredienser och med alla de kinesiska kryddor och tillbehör som finns att köpa i Sverige … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137095838
- Titel
- Ningtsus kinesiska
- Författare
- Malmqvist, Ning-tsu - Duk, Han Bong
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 405 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137095838 -
Vegetariska rätter
Inbunden bok. Parragon. 2009. Inbunden. Vadderade pärmar.
ISBN 9781407580227
Nyskick. 112 läckra resept. Vare sig du planerar att bli en "riktig" vegeterian, har bjudit vegeterianer på middag eller helt enkelt bara vill prova på, kommer du här att finna många frestande alternativ. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781407580227 -
Långsam mat
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. "Festen ordnar sig säkert, men med maten man äter varje dag finns det all anledning att vara riktigt noga."
Dock lever vi i en tid när vardagens matlagning, fylld av stimulerande dofter och stigande aptit, har ersatts med torrt och jäktat pling från mi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137121855
- Titel
- Långsam mat
- Författare
- Swanberg, Lena Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Festen ordnar sig säkert, men med maten man äter varje dag finns det all anledning att vara riktigt noga.Dock lever vi i en tid när vardagens matlagning, fylld av stimulerande dofter och stigande aptit, har ersatts med torrt och jäktat pling från mikrovågsugnen. Därför behövs en kokbok som denna som förutom recept på god mat också innehåller recept på ett gott liv. Att mat tar tid att laga behöver inte betyda att man oavbrutet är bunden vid spisen. En gryta exempelvis reder sig själv i timmar, liksom en deg som jäser. Under tiden kan man läsa en saga för barnen, sätta på bra musik och dansa lite, vifta med tårna eller bara sitta ned och njuta. Börja kokboksläsningen med drinken Bellini och avrunda mer än hundra sidor senare med den fluffiga katrinplommonsufflén där har ni Långsam mat i ett nötskal. Dessemellan finns beskrivningar på delikata aptitretare, värmande soppor, halvt bortglömda fiskrätter, inklusive laxpudding, många goda fågelrätter samt bröd, pajer och patéer, grönt och annat som kan ätas för sig eller som tillbehör. Smakrika kötträtter finns det gott om, inte minst exotiskt kryddade grytor. Sjömansbiff, slottsstek och rimmad oxbringa saknas inte heller. Och även en vanlig vardag finns det tid för efterrätt. Här bjuds rabarberkaka, fruktsoppa, äppelkaka, kolapaj och suffléer. Långsam mat har undertiteln lugnare liv. Recepten, som även innehåller uppmaningar att tända ljus på bordet och att njuta av dofter, varvas med vackra och stämningsfulla färgbilder samt berättelsen om livet i den lilla staden. Där man firar gökotta och träffas i badklubben eller på konditorier, gärna sitter länge på ett bokkafé och besöker torghandeln där man kan inhandla de bästa råvarorna från traktens olika odlare. Där det finns tid till småprat i affären, sjunga i kör, fixa en picknick, mötas och umgås och äta tillsammans! Och det behöver inte ens vara julafton eller födelsedag utan en dag mitt i veckan. Välkommen till bords i staden där ljusen i kandelabern alltid brinner, maten är rikligt tilltagen och tiden oändlig!Lena Katarina Swanberg är journalist och författare. Har varit anställd på Expressen och Månadsjournalen men är sedan ett antal år fri skribent. Har skrivit flera romaner och fackböcker, senast Hedersmordet på Pela, Konsten att göra ingenting och Torpdrömmar, till vilken Marita Jonsson har bidragit med bilder.Marita Jonsson är fotograf och författare till en rad böcker om konst, arkitektur och hantverk. Hon är bosatt på Gotland där hon under många år var länsantikvarie. Hon har skrivit flera böcker om Visby och Gotland. Eftersom Italien är ett land hon uppskattar mycket finns bland hennes verk också två böcker om Venedig och en om restaureringarna och utgrävningarna i Rom. På hennes meritlista står också kokboken Klara, färdiga, ät! samt en bok om Bellman och en om Carl von Linné.
Bokförlaget Forum 9137121855 -
Klaras GI-mat för familjen - Med berikande fa...
Inbunden bok. Prisma. 2008. 125 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Vad ska vi äta till middag? En vanlig fråga för alla barnfamiljer. Tillhör du dem som har tröttnat på att servera korv och köttbullar?
Klara Desser har i samarbete med kostexperten Kerstin Hultén tagit fram goda middagstips som är både hälsosamma och nä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848327
- Titel
- Klaras GI-mat för familjen : med berikande fakta och många inspirerande tips
- Författare
- Klara Desser - Kerstin Hultén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad ska vi äta till middag? En vanlig fråga för alla barnfamiljer. Tillhör du dem som har tröttnat på att servera korv och köttbullar?
Klara Desser har i samarbete med kostexperten Kerstin Hultén tagit fram goda middagstips som är både hälsosamma och näringsriktiga.
Det kommer ständigt nya larmrapporter om hur osunt leverne hos dagens barn och ungdomar kommer att leda en stor del av dem in i ”ålders sjukdomar” redan i unga år.
Det finns en mängd ”icke mat” som innehåller massor av energi men som saknar näring och som kroppen och hjärnan fungerar dåligt av. Detta gäller t ex glass, bullar, kakor, sockrade mellanmål som färdiga ”frukt”-soppor, flingor samt chips och läsk. Vi äter 43 kilo socker per person och år och 80% kommer från hel- och halvfabrikat.
Idag vet vi hur viktigt det är att introducera en bra livsstil hos barn tidigt.
Precis som i Klara Dessers tidigare böcker ligger tonvikten i denna bok på mat med lågt glykemiskt index, s.k. GI. Denna metod fungerar inte bara för att normalisera vikt utan även för att reducera humörsvängningar och förbättra den intellektuella skärpan.
Klaras GI-mat för familjen innehåller såväl fakta som enkla tips för att underlätta det vardagliga livet. Sist men inte minst en mängd inspirerande recept för frukost, middag, mellanmål, festmat och utflyktsmat.
Prisma 9789151848327 -
Complete Step by Step - Vegetable and Fruit C...
Inbunden bok. Sangdad Publishing Co. Ltd. 1999.
ISBN 9789747162608
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Step-by-step instructions to create delicately carved fruit and vegetable garnishes. Full color photos throughout.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSangdad Publishing Co. Ltd 9789747162608 -
Mumieporträtt - En konstbok från Nationalmuse...
Inbunden bok. Nationalmuseum. 2000. 222 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Nationalmusei årsbok 46.
Mumieporträtten från Faijum, målade med vaxfärger på en träplatta för ca 2000 år sedam, är unika genom den närhet de ger oss toll modellerna. Frågan är om det inte är med dessa porträtt som grunden läggs till den västerländska läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917100629x
- Titel
- Mumieporträtt
- Författare
- Freccero, Agneta
- Förlag
- Nationalmuseum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 702 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Freccero, Agneta
Ytterligare författare: Montserrat, Dominic
Nationalmuseum 917100629x -
Annas pajer
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2006.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konste läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155213923
- Titel
- Annas pajer
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 196 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Bokförlaget Semic 9789155213923 -
Fräscht på vintern
Inbunden bok. Richters. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Gåvotillskrift.
Varje årstid har sina frukter och grönsaker. I Fräscht på vintern har Alastair Hendy plockat fram det bästa ur säsongens skörd. Rätterna är ovanliga men ändå lätta att tillaga. Recepten är lika användbara för en novis i köket som för mä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177095125
- Titel
- Fräscht på vintern
- Författare
- Alastair Hendy
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 82 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 234 x 242 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 546 g
- Språk
- Svenska
Richters 9789177095125 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 2006.
Mycket gott skick. "Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta at läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849553
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 213 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 675 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Resultatet blev Klaras GI-mat, som utkom i original 2004. Boken med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott – men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Prisma 9789151849553 -
Örtamat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 140 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat krtonnage.
"Den här boken handlar mest om de kulinariska örterna, de vill säga de som används i köket. Dock går det att läsa om andra användningsområden. Lisen Sundgren, örtkännare och kollega från den tiden jag arbetade på Rosendal trädgård läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424700
- Titel
- Örtamat
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153424700 -
For Cod and Country - Simple, Delicious, Sust...
Inbunden bok. Sterling Epicure. 1 uppl. 2011. 294 sidor.
ISBN 9781402777752
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Engelsk text.
This title offers a unique approach to fish that fosters sustainability both in the sea and on the farm. Even though there are hundreds of types of fish for sale, most chefs know only a few varieties. That's where Barton Seaver comes in w läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSterling Epicure 1 9781402777752 -
Lergrytor, stekar och långkok
Inbunden bok. Grenadine. 2011.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Esk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287160
- Titel
- Lergrytor, stekar och långkok
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Eskobar.
Matlagning i lergryta har alltid legat nära Frederiks hjärta, och han har tidigare delat med sig av sina favoritrecept i storsäljaren Lyxlagat i lergryta. Nu kommer en större, uppdaterad samling recept som innehåller en rad olika varianter på lergrytor, som till exempel Tagine, den afrikanska lergrytan. Bland de 110 recepten finns dessutom en mängd favoriter för gjutjärnsgryta såväl som läckra stekar och mustiga långkok. Självklart bjuder Frederik även på sina bästa tips och råd för att du ska bli en riktig mästare vid grytorna.
Slutligen genomsyras boken av Frederiks egen livsnjutarfilosofi: maten ska vara lyxlagad. Att lyxlaga innebär att ha en lyxig tid i köket, vad som än tillagas. Som alltid bjuds läsaren därför på ett fint stycke musik att lyssna till medan man lagar mat och även tips på vad som passar bra att smutta på under tiden löken hackas och lammbogen putsas. Allt för att kockens välbefinnande ska hålla samma nivå som gästernas!
OM FÖRFATTAREN
Frederik Zäll har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans sjätte bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat (blogg.alltommat.se/lyxlagat). Han är författaren bakom den mycket populära Lyxlagat-serien som inleddes 2009 med Lyxlagat hemma. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen, förutom att skapa njutning för gom och öga, är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon skivor sålda.
Ytterligare författare: Zäll, Frederik
Ytterligare designers: Maranik, Eliq
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Grenadine 9789186287160
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn