-
Det naturliga köket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 528 sidor.
Nära nyskick. Mycket fin bok, lite skavd text på ryggen............// "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockhol läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023984
- Titel
- Det naturliga köket
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 300 mm Ryggbredd 55 mm
- Vikt
- 3224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.
Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.
Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.
Norstedts 1 9789113023984 -
Nya boken om kaféer på Österlen : guide & rec...
Inbunden bok. Artograf. 2005. 85 sidor.
Mycket gott skick. Lite nötta kanter...............// Kafferna i boken bakar sitt eget bröd och bidrar också med varsitt recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186360809
- Titel
- Nya boken om kaféer på Österlen : guide & recept
- Författare
- Tanja Thompson - Annika Söderpalm
- Förlag
- Artograf
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 85 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Artograf 9186360809 -
Hemmets kokbok -Vintage
Inbunden bok. P A Norstedt & Söners förlag. 38 uppl. 1941. 563 sidor.
Gott skick. Gammal sliten och väl använd kokbok,bilden på Carl Larsson flickan saknas på framsidan. En riktig klassiker som varje kök behöver. En sida har lossnat. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKP A Norstedt & Söners förlag 38 -
O liv! : Ät gott och lev väl! Fernando Di Luc...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009.
Nära nyskick. känns oläst.............. /// Rena hälsokosten och ändå så gott! Finns sådan mat? Mat vi helst vill äta - sm samtidigt är den som doktorn helst vill att vi får i ss. Och det dagligen, år ut och år in, till vardag och fest, i slott och koja, var vi än bor läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
Från jord till Bord : odlarglädje och matlust
Inbunden bok. Gullers förlag. 2007. 159 sidor.
Nära nyskick. ...............// 100 recept med trädgårdens råvaror:
Basilikaslungad färskpotatis eller tomat- och paprikasoppa, rabarberkaka med mandel eller pannacotta med jordgubbssås.
Läckert, gott och vackert med råvaror från den egna trädgården! Odlarglädje och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188238597
- Titel
- Från jord till Bord : odlarglädje och matlust
- Författare
- Stina Algotson - Janne Hansson
- Förlag
- Gullers förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 235 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 100 recept med trädgårdens råvaror:
Basilikaslungad färskpotatis eller tomat- och paprikasoppa, rabarberkaka med mandel eller pannacotta med jordgubbssås.
Läckert, gott och vackert med råvaror från den egna trädgården! Odlarglädje och matlust - det ena ger det andra. Vi som påtar i våra trädgårdsland blir bara fler och fler, men vad ska man göra av allt man odlar?
Laga något gott förstås! Och är det inte just det som är den stora tjusningen med odlandet: att lägga fröet i marken, se det spira, växa, bära frukt - och sedan få duka bordet med sommarens primörer och höstens fullmogna skörd.
I "Från jord till bord" finner du inspirationen för odlandet. Du får möta människor som ägnar sig åt allt från kryddor på en fönsterbänk till frukt- eller potatisodlingen i full skala. Läs till exempel om Anne-Sofie som odlat i 22 år och fortfarande brinner för både vanliga och ovanliga grönsaker. Hon visar stolt upp sin kolonilott med röd mangold och skira sparrisplantor.
I "Från jord till bord" finns också tipsen och recepten på allt som du kan laga av skörden från trädgården. 100 recept, alla kryddade med den tillfredsställelse det ger att ha varit med hela vägen från jord till bord.
Gullers förlag 9789188238597 -
Herrgårdsliv och matkultur på Värmlands Säby...
Inbunden bok. Karlstad : Stiftelsen Värmlands Museum : Värmlands Museiförening. 2010.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oläst................// Herrgårdsliv och matkultur, så heter Värmlands museums årsbok för 2010. Skådeplatsen är Värmlands Säby, en av Värmlands största herrgårdar och författare är Gunilla Lindell, kusin till husets nuvarande ägare. Hon berättar att idén läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185224791
- Titel
- Herrgårdsliv och matkultur på Värmlands Säby under 120 år
- Författare
- Collvin, Birgitta - Lindell, Gunilla - Sjöqvist, Lars - Värmlands museum - Värmlands museiförening
- Förlag
- Karlstad : Stiftelsen Värmlands Museum : Värmlands Museiförening
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Karlstad : Stiftelsen Värmlands Museum : Värmlands Museiförening 9789185224791 -
Sju sorters kakor
Inbunden bok. Massolit Förlag. 99 uppl. 2015. 215 sidor.
Nära nyskick. ...............Sju sorters kakor behöver kanske ingen närmare presentation. Boken kom ut första gången 1945 och med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens har boken redigerats flera gånger och lotsats in i vår tid. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785344
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Öhrn, Maria
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 152 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 533 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor behöver kanske ingen närmare presentation. Med sina 3,8 miljoner sålda exemplar är den Sveriges mest sålda bok och vida känd. När det nu är dags för en ny utgåva har denna älskade klassiker fått en lite modernare kostym: år 2015 vill vi använda smör istället för margarin, mörk choklad istället för blockchoklad. Vi vill göra vaniljkräm från grunden och få mjölmängden angiven även i gram. Vi vill baka långpannekakor och visst vill vi ha recept på kladdkaka?Konditorn och bakboksförfattaren Mia Öhrn har med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens tagit hand om redigeringen och lotsat Sju sorters kakor in i vår tid. Klassiska kakor, vackra tårtor och svenskarnas långpannefavoriter 2015 års Sju sorters kakor behåller det bästa och uppdaterar med det nya. Ett unikt stycke bakverkshistoria som aldrig har tappat greppet om sina följare, aktualiseras nu på nytt.
Massolit Förlag 99 9789187785344 -
Det franska lantköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ..............I Det franska köket fick Joanne Harris trogna läsekrets äntligen tillgång till recepten de enträget efterlyst ur hennes romaner. Boken blev en stor framgång och nu är Joanne Harris tillbaka med en ny fransk kokbok med fler lantliga och härli läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915184642x
- Titel
- Det franska lantköket
- Författare
- Harris, Joanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1054 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Det franska köket fick Joanne Harris trogna läsekrets äntligen tillgång till recepten de enträget efterlyst ur hennes romaner. Boken blev en stor framgång och nu är Joanne Harris tillbaka med en ny fransk kokbok med fler lantliga och härliga recept.
Följ med på en lockande matresa till de små byarna på landsbygden i Gascogne i södra Frankrike. Bland vindlande byvägar, vingårdar, krogar, odlare, marknader och uteserveringar har Joanne Harris samlat in dessa rustika recept med fräscha råvaror från de lokala marknaderna!
"Många av mina tidigaste minnen handlar om mat. Jag minns hur jag lagade pannlkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitre. Det är så många minnen som är förknippade med smak och doft av mat, så många platser och så många människor som kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept."
Författarduon, Joanne Harris och Fran Warde, har letat igenom de lokala marknaderna i Gascogne och samla idéer, recept, specialiteter och historier.
De flesta recepten är enkla och omfattar allt från soppor och sallader till fisk, kött och desserter. De har testats, anpassats och omskapats för att passa dig, ditt kök, din familj och dina vänner.
Prisma 1 915184642x -
Detox : kokboken
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 144 sidor.
Nära nyskick. ..........// Detox är inte längre bara för de inbitna hälsokostentusiasterna utan för alla och med den här boken får man en grundlig kurs i ämnet samt en mängd recept på detox-mat.
Kaffe, stress och mat på stående fot - vår hälsa sätts på hårda prov i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176173831
- Titel
- Detox : kokboken
- Författare
- Staabs, Nicole
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 255 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detox är inte längre bara för de inbitna hälsokostentusiasterna utan för alla och med den här boken får man en grundlig kurs i ämnet samt en mängd recept på detox-mat.
Kaffe, stress och mat på stående fot - vår hälsa sätts på hårda prov i vardagen. Som resultat av detta blir vi trötta och slitna. Med tiden märks det förstås även på midjemåttet. Med en detoxkur får kroppen en omstart. Ämnesomsättningen kommer i fas, skadliga gifter rensas ut och du återfår din idealvikt.
I boken får du förslag på hur en detoxplan kan se ut. Vare sig det handlar om en vecka eller tre dagar.
Effektiva detoxrecept för
frukost, lunch och middag
Kompletta detoxprogram för
en helg respektive en vecka
Tukan Förlag 1 9789176173831 -
Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla...
Häftad bok. Libris förlag. 2011. 297 sidor.
Nära nyskick. .........// Brödglädje är en inspirationsbok för både fåtöljbläddrare och degkramare. Vi började med en idé och ett upprop, och sedan har det bara jäst och jäst. Nu är det din tur att smaka och sätta en egen deg. Välkommen in i köket! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173871846
- Titel
- Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla som bryr sig
- Författare
- Braw, Anna - Olsson, Vibeke
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efterfrågad nyutgåva av Brödglädje - nu i originalformatet och med mjuka pärmar!
Alma bakar aldrig efter recept. Jesper skriver egna. Regina och Wainy kavlar och gräddar medan folk tittar på. Andrew tar på sig förklädet och experimenterar. Sifi blandar deg i en balja. Inez har fått favoritreceptet av en väninna som fått det av en väninna. Daniel bakar pappamackor med Oliver, Benjamin och Theodor.
I den här boken möter du barnfamiljer och bagarproffs, pensionärer och studenter, missionärer och spannmålsspecialister. Det är inte bara favoritrecepten de bjuder på - tankarna är minst lika viktiga.
Brödglädje är en inspirationsbok för både fåtöljbläddrare och degkramare. Vi började med en idé och ett upprop, och sedan har det bara jäst och jäst. Nu är det din tur att smaka och sätta en egen deg. Välkommen in i köket!
Texter av bland andra Vibeke Olsson Falk, Peter Reinhart, Marie Tonkin, Tomas Sjödin, Karin Wiborn, Tomas Boström.
Över 200 recept!
Libris förlag 9789173871846 -
Laga älg och annat vilt
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 112 sidor.
Nära nyskick. .......// Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264574
- Titel
- Laga älg och annat vilt
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska!
Bokförlaget Semic 9789155264574 -
Bagarens bästa : från surdeg till muffins
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 365 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ......................// Bagarens bästa är en grundlig genomgång av allt som har med bakning att göra. Mästerbagarna på australiensiska Bourke Street Bakery delar med sig av sina erfarenheter och bjuder på såväl yrkeshemligheter som favoritrecept.
Från läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012187
- Titel
- Bagarens bästa : från surdeg till muffins
- Författare
- Paul Allam - David Mcguinness
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 365 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 258 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bagarens bästa är en grundlig genomgång av allt som har med bakning att göra. Mästerbagarna på australiensiska Bourke Street Bakery delar med sig av sina erfarenheter och bjuder på såväl yrkeshemligheter som favoritrecept.
Från fullkornssurdeg och smaskiga pajer till delikata bakelser och muffins med den här boken kan du baka det berömda bageriets specialiteter hemma i ditt eget kök.
Mått: 195 x 259
Omslag: Matt med UV-lack, skyddsomslag
Hela 368 sidor
Tukan Förlag 1 9789174012187 -
Gourmet med gott samvete - Konsten att äta go...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1989. 200 sidor.
Nära nyskick. ...............// Sänk dina kolestrorolvärden. Ger inspiration, glädje och uppmuntran till alla som vill byta stil. Goda råd och recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127019470
- Titel
- Lundberg/Gourmet med gott samvete
- Författare
- Lundberg
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1989
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
Natur & Kultur 1 9127019470 -
Ångkoka
Inbunden bok. Zenariod. 2002. 138 sidor.
Nära nyskick. ..........// Grönsaker, fisk, kyckling, kött eller desserter, allt kan tillagas i ångkokaren med utmärkt resultat. Boken innehåller recept för alla smakriktningar, årstider och plånböcker. Den ger tydliga metodbeskrivningar för hur olika råvaror kan tillr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197422169
- Titel
- Ångkoka
- Författare
- Bodin, Hélène
- Förlag
- Zenariod
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Bodin, Hélène
Ytterligare fotografer: Nilsson, Pepe
Zenariod 9197422169 -
Sju sorters kakor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 87 uppl. 2005. 188 sidor.
Nära nyskick. Oläst. jättefin bok. ..............Den klassiska bakboken för alla kök.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 87 9789153425502 -
Gå ner i vikt med Scarsdalemetoden : råd och...
Inbunden bok. Stockholm : Legenda. 1990.
Mycket gott skick. Gulnad inlaga...............// Att banta med Scarsdale är ingen grå-tristess. metod utan erbjuder variation i form av fem fullständiga 14-dagarsmatsedlar med 87 olika recept. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9158216081
- Titel
- Gå ner i vikt med Scarsdalemetoden : råd och recept
- Författare
- Tarnower, Herman - Baker, Samm Sinclair - Ahlgren, Mary
- Förlag
- Stockholm : Legenda
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Legenda 9158216081 -
Långsam mat
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 144 sidor.
Nära nyskick. ....................// Den långsamma maten syftar till ett lugnare liv, Ingen brådska är förknipad med hemlagade grytor och varma soppor som står och puttrar i timtal. Långsam mat är anspråkslös och god mat som talar till alla ens sinnen. Denna kokbok är läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137121855
- Titel
- Långsam mat
- Författare
- Swanberg, Lena Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Festen ordnar sig säkert, men med maten man äter varje dag finns det all anledning att vara riktigt noga.Dock lever vi i en tid när vardagens matlagning, fylld av stimulerande dofter och stigande aptit, har ersatts med torrt och jäktat pling från mikrovågsugnen. Därför behövs en kokbok som denna som förutom recept på god mat också innehåller recept på ett gott liv. Att mat tar tid att laga behöver inte betyda att man oavbrutet är bunden vid spisen. En gryta exempelvis reder sig själv i timmar, liksom en deg som jäser. Under tiden kan man läsa en saga för barnen, sätta på bra musik och dansa lite, vifta med tårna eller bara sitta ned och njuta. Börja kokboksläsningen med drinken Bellini och avrunda mer än hundra sidor senare med den fluffiga katrinplommonsufflén där har ni Långsam mat i ett nötskal. Dessemellan finns beskrivningar på delikata aptitretare, värmande soppor, halvt bortglömda fiskrätter, inklusive laxpudding, många goda fågelrätter samt bröd, pajer och patéer, grönt och annat som kan ätas för sig eller som tillbehör. Smakrika kötträtter finns det gott om, inte minst exotiskt kryddade grytor. Sjömansbiff, slottsstek och rimmad oxbringa saknas inte heller. Och även en vanlig vardag finns det tid för efterrätt. Här bjuds rabarberkaka, fruktsoppa, äppelkaka, kolapaj och suffléer. Långsam mat har undertiteln lugnare liv. Recepten, som även innehåller uppmaningar att tända ljus på bordet och att njuta av dofter, varvas med vackra och stämningsfulla färgbilder samt berättelsen om livet i den lilla staden. Där man firar gökotta och träffas i badklubben eller på konditorier, gärna sitter länge på ett bokkafé och besöker torghandeln där man kan inhandla de bästa råvarorna från traktens olika odlare. Där det finns tid till småprat i affären, sjunga i kör, fixa en picknick, mötas och umgås och äta tillsammans! Och det behöver inte ens vara julafton eller födelsedag utan en dag mitt i veckan. Välkommen till bords i staden där ljusen i kandelabern alltid brinner, maten är rikligt tilltagen och tiden oändlig!Lena Katarina Swanberg är journalist och författare. Har varit anställd på Expressen och Månadsjournalen men är sedan ett antal år fri skribent. Har skrivit flera romaner och fackböcker, senast Hedersmordet på Pela, Konsten att göra ingenting och Torpdrömmar, till vilken Marita Jonsson har bidragit med bilder.Marita Jonsson är fotograf och författare till en rad böcker om konst, arkitektur och hantverk. Hon är bosatt på Gotland där hon under många år var länsantikvarie. Hon har skrivit flera böcker om Visby och Gotland. Eftersom Italien är ett land hon uppskattar mycket finns bland hennes verk också två böcker om Venedig och en om restaureringarna och utgrävningarna i Rom. På hennes meritlista står också kokboken Klara, färdiga, ät! samt en bok om Bellman och en om Carl von Linné.
Bokförlaget Forum 9137121855 -
Picknick - Sommar, vinter, höst och vår
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2004. 151 sidor.
Mycket gott skick. ......Med hjälp av den här boken kan du bjuda in till picknick året runt. Du får mängder med recept på läcker och spännande picknickmat och dryck till sommaren såväl som vintern. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177155106
- Titel
- Picknick - Sommar, vinter, höst och vår
- Författare
- Arild Sandgren - Tina Jörstian
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 256 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 972 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9177155106 -
Stora kokboken
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2007. 767 sidor.
ISBN 9789153428671
Nära nyskick. Tillskrift......Mycket fin bok...............Stora kokboken är grundkokboken med de lite festligare recepten, som kan passa både till vardag och fest och lagas för få eller för många. Med hjälp av 1500 välskrivna och välkomponerade recept blir maten god, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Bokförlag 9789153428671 -
Kött : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nära nyskick. ..................// Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött - välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisv läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Matlexikon del 1-2 : Recept och praktisk matl...
Inbunden bok. Medens förlag.
Mycket gott skick. Del 1, 15:e upplagan, Del 2, 14:e upplagan.. Fina böcker, använda men massor av bra vetande för kockar och hemmakockar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMedens förlag -
Stora starka ölboken : allt du behöver veta
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 144 sidor.
Nära nyskick. Våga beställa något annat än en "stor stark" i baren!
Öl har avnjutits under tusentals år i olika sammanhang. I Stora starka ölboken får du en inblick i denna ädla drycks historia och artrikedom.
Du får tillfälle att insupa kunskap om milstolparna i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255824
- Titel
- Stora starka ölboken : allt du behöver veta
- Författare
- Rodén, Björn
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 558 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våga beställa något annat än en "stor stark" i baren!Öl har avnjutits under tusentals år i olika sammanhang. I Stora starka ölboken får du en inblick i denna ädla drycks historia och artrikedom.Du får tillfälle att insupa kunskap om milstolparna i ölets utvecklingshistoria och skumma igenom brygghistorik samt olika länders ölkultur. Därefter kan du fördjupa dig i vilka råvaror som används samt hur tillverkningen går till. Du bjuds också på tips och idéer om ölprovning, festivaler och annan ölfakta.I denna rikt illustrerade bok presenteras kortfattat och strukturerat ett brett urval av ölsorter. De inspirerande och faktarika kapitlen om denna uppskattade dryck gör det lättare för dig att välja rätt öl till rätt tillfälle. En bok för alla som önskar beställa något annat än en "stor stark" i baren – och få kunskap om vad som döljer sig under skumkronan!Björn Rodén har tidigare gett ut böcker om drycker på Semic: 101 bästa drinkarna samt Allt du behöver veta om kaffe.
Bokförlaget Semic 9789155255824 -
Sött sweet dulce : desserter från när och fjä...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2009. 352 sidor.
Mycket gott skick. Liten färgskav på framsidan. Lite blek rygg................ Sött, sweet, dulce - desserter från när och fjärran är en ny inspirerande kokbok av Anna och Fanny Bergenström. Bokens 350 sidor rymmer recept till efterrätter av många olika slag. Allt från fräs läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627924
- Titel
- Sött sweet dulce : desserter från när och fjärran
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1293 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Betyg 5. "Ett praktverk" SVT Gomorron Sverige.
Sött, sweet, dulce - desserter från när och fjärran, är en ny inspirerande kokbok av Anna och Fanny Bergenström. Bokens 350 sidor rymmer recept till efterrätter av många olika slag. Allt från fräscha fruktsallader till raffinerade (men ändå lättlagade) suffléer, hemlagad glass och sorbet, läckra bakverk och tårtor. Gammaldags svenska klassiker, som ostkaka och rabarberkompott har förstås sin givna plats. Men i Sött, Sweet, Dulce hittar du även en lång rad spännande efterrätter med inspiration från medelhavsländerna, Sydamerika och Asien. Här finns något för varje tillfälle!
Trio Förlag 1 9789197627924 -
Det klass.Franska kök
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1984.
Mycket gott skick. Liten fläck på framsidan.................// Klassiska recept från Sydfrankrike, både vardagsmat och festrätter. Fyllig fisksoppa med vitlök, lökpaj, sniglar i vinsås med örter, ugnstekt fisk med grönsaker och vitt vin, färska äggnudlar, musslor med majonä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137085085
- Titel
- Det klass.Franska kök
- Författare
- Johnston, Mireille - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1984
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 755 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137085085 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 671 sidor.
Hyggligt skick. Pärmen har lossat från rygg, del av sista sidan har gått sönder, säkert inte svårt att limma...Inlagan i nyskick................// I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap. 672 sidor matglädje u läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240740
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland - Valentin, Kristina - Hagberg, Stina - Nybacka, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 671 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 282 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller nära 1800 recept, varav 250 är nya, och ett hundratal nya bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med årstidsmat med säsongens råvaror, snabblagat, vegetariskt och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna Bergenström, Monica Eisenman, Lisa Eisenman Frisk, Fredrik Eriksson, Jan Hedh, Birgit Hemberg, Elisabeth Johansson, Stefan Karlsson, Fredrik Klein, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Michell Olausson, Maud Onnermark, Berit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174240740 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1996.
Mycket gott skick. ........En baskokbok för alla som tycker att mat ska vara mycket god men ändå lättlagad, inte för dyr näringsmässigt bra och samtidigt då och då lite annorlunda och spännande. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134518207
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Günz, Mitzi
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134518207 -
Riddarbageriets söta : Sörberg, Johan
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 120 sidor.
Mycket gott skick. /nära nyskick. Lätt smutsad baksida...................// Ungefär klockan tolv varje natt ställer sig Johan Sörberg för att dra igång dagens bak. Det kan tyckas tidigt för ett bageri som öppnar först klockan åtta, men enligt Johan är tid en av de viktigast läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406508
- Titel
- Riddarbageriets söta : Sörberg, Johan
- Författare
- Johan Söderberg
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 280 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 833 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär klockan tolv varje natt ställer sig Johan Söderberg vid bakbordet för att dra i gång dagens bak. Det kan tyckas tidigt för ett bageri som öppnar först klockan åtta, men enligt Johan är tid en av de viktigaste ingredienserna när man bakar.
I den här boken delar han med sig av sina tips, råd och favoritrecept för att baka de godaste kakorna, bullarna och tårtorna.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Johan Söderberg är känd från programmet "Lättlagat" i TV4 och från sina två bagerier i Stockholm: Riddarbageriet och Rivalbageriet.
TV4 AB 1 9189406508 -
Det goda Sverige
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1998.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. .........// Det goda Sverige berättar om kraften i våra traditioner och om deras ursprung, om kulturen, människorna och maten. HÄr finns alla de klassiska svenska maträtterna från nordligaste Lappland till Skånes sydspets. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250050
- Titel
- Det goda Sverige
- Författare
- Fréson, Robert - Grimlund, Inger - Halling, Björn
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250050 -
Gårdarnas mat : laga mat med omsorg om dig sj...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.
Nära nyskick. ..................// Intresset för att handla och laga närproducerat och miljömedvetet är större än någonsin. Ekologiskt och biodynamiskt står för bättre näringsinnehåll, godare smak, längre hållbarhet och ett mer hållbart jordbruk.
Konsumenter blir al läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849225
- Titel
- Gårdarnas mat : laga mat med omsorg om dig själv och naturen
- Författare
- Maximillian Lundin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 257 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 743 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för att handla och laga närproducerat och miljömedvetet är större än någonsin. Ekologiskt och biodynamiskt står för bättre näringsinnehåll, godare smak, längre hållbarhet och ett mer hållbart jordbruk.
Konsumenter blir allt mer medvetna och vill inte längre ha färdigrätter med hälsofarliga ingredienser som rest tre varv runt jorden. Den hemlige kocken och Tyst hav är böcker som ligger på topplistorna. Ekologisk och närproducerad mat är inte längre något som serveras på alternativa vegokrogar utan även på trendiga gourmetrestauranger. Den är inte bara bättre för miljön och hälsan. Den SMAKAR bättre också. Mat som är odlad och tillagad med omsorg. Mat som får ta tid.
Som kock har Maximillian Lundin jobbat med närproducerade och ekologiska produkter i många år, bland annat som kökschef på Street Restaurang. Han följer säsongernas utbud med ett näst intill religiöst driv och vill med denna bok visa vägen från en allt-finns-alltid-mentalitet till en mer medveten matlagning full av möjligheter bortom stuvade kålrötter.
Boken speglar de olika årstidernas skiftande förutsättningar i ett kök. Inför varje säsongsbyte åker Max ut till producenterna och samlar på sig varor, pratar lite om säsongen och förutsättningar för produktionen. Sedan följer förrätter, varmrätter och efterrätter uppdelade efter vinter, vår, sommar och höst – totalt ett sextiotal recept.
Prisma 1 9789151849225 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1990.
Mycket gott skick. Skyddsomslaget något lite riss på skyddsomslag................När Anne Willan grundade La Varenne så gjorde hon det för att utbilda de bästa av kockar. När hon skrev boken Kokkonsten så gjorde hon det för att den matintresserade allmänheten skulle kunna t läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134510796
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134510796
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn