-
Mer Långpannans lov : de godaste rutorna ur k...
Inbunden bok. Libris förlag. 2012. 81 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173872331
- Titel
- Mer Långpannans lov : de godaste rutorna ur kyrkkaffeserien - och många nya
- Författare
- Braw, Anna - Aronson, Magnus
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 81 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 278 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt oss sjunga om långpannan igen!
Långpannans lov är en rekordbok - både i antal sålda böcker och för att så många har blivit bjudna på extra gott hembakat till fikat. Här är den efterlängtade uppföljaren med recept från kök i hela Sverige och många andra platser. Det mesta går fort och lätt att baka med enkla ingredienser som finns hemma. Ibland går en klase prickiga bananer åt också! Och så finns det en och annan riktigt lyxig ruta - den med chokladbotten, mandelsmörkräm och mjölkchokladtäcke, till exempel ...
Den som har en långpanna till ugnen har alltid råd att bjuda många!
I samma serie:
Långpannans lov
Bästa bullarna
Mat i långpanna
Blixtkakor och annat snabbt och lätt
Nybakat, hembakat
Perfekta pajer
Saliga soppor
Hembakat för alla
Libris förlag 9789173872331 -
Bordet är dukat : mat med tradition på Gotlan...
Inbunden bok. Fornsalens Förlag. 1 uppl. 2019. 136 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Användarspår finns på baksidan av pärmen, boken ser oläst ut. Präglat EXLibris
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188036063
- Titel
- Bordet är dukat : mat med tradition på Gotland
- Författare
- Kruthof, Lars
- Förlag
- Fornsalens Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 215 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg den som inte är intresserad av mat, alla ska vi ju äta.
I Bordet är dukat – Mat med tradition på Gotland berättas om traditioner kring mat på Gotland med nedslag i olika århundraden. Läs om livet på en gotländsk gård runt 1930–40, om vad som stod på bordet i Visby till fest och vardag under 1700–1800-talen och om hur skaffare, Gotlands speciella festfixare, ordnade med servering och spex under bröllop och andra högtider.
Vi ser oss också omkring i nutiden och undersöker hur äldre traditioner och matvanor uppdateras till vår tids smak. Detta och mycket mer finns på menyn och för den som själv vill smaka finns spännande recept att provlaga. Låt dig väl smaka!
Fornsalens Förlag 1 9789188036063 -
Nordafrikanska kokboken. Exotiska delikatesse...
Häftad bok. Läsförlaget. 1 uppl. 1998. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829009393
- Titel
- Nordafrikanska kokboken. Exotiska delikatesser från Marocko, Tunisen och
- Författare
- Hilaire Walden
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829009393 -
Bär & bakverk
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 110 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Liten skada på pärmens framsida, se bild
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845539
- Titel
- Bär & bakverk
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 743 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Att äga en bärbuske och strunta i att plocka bären är detsamma som att sätta in pengarna på banken och strunta i att ta ut dem.” Det säger författaren till Bär & bakverk. Och det är med smittande entusiasm Elisabeth Johansson visar hur man fixar allt från havtornspaj till hallontarteletter.
Bär & bakverk är en annorlunda bärbok med enkla recept och grundläggande fakta om 16 svenska bär: smultron, hallon, jordgubbar, vinbär, krusbär, körsbär, björnbär, blåbär, hjortron, lingon, rönnbär, fläder, salmbär, aronia, åkerbär och havtorn.
Med Bär & bakverk får dessa fantastiska bär äntligen en renässans. Bären är delikata som smakbärare och skänker färg, konsistens och innehåll till bokens bakverk.
Varje bär har fått sitt kapitel med en personlig beskrivning om var de växer och vilket släkte de tillhör. Dessutom står det lite om näringsinnehåll och vad som passar bra att göra med de olika bären.
Recepten är okomplicerade och till för att skapa lust både att plocka bären och att baka goda bakverk. Här finns något för alla och boken innehåller såväl den enklaste smulpajen som de mer avancerade moussebitarna och tårtorna.
Avslutningsvis går Elisabeth Johansson igenom tillbehör och grunddegar och ger allmänna tips om bakning.
Prisma 1 9151845539 -
Middag med Taube
Inbunden bok. Max Ström. 2017.
Nyskick. Musik-CD "Så länge skutan kan gå" medföljer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax Ström -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153422139
- Titel
- Bröd
- Författare
- Wenche Frölich
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 705 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget slår det hembakade! Ciabatta, pita-bröd, briocher, croissanter, grissini, broa - bara tanken på dessa doftande och smakfulla bröd framkallar kanske minnen från länder som Italien, Frankrike och Portugal. I den här boken får du veta varför du bakar dessa och andra nya och spännande brödsorter. Här finns också förslag till bröd som måltid, t ex blinier, pizza och pirog. Men det är framför allt en bok som lockar fram lusten att baka! Ca 25 s/v foton, 50 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153422139 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174240962 -
Middag på 30 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 287 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242249
- Titel
- Middag på 30 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 251 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1171 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På trettio minuter blankt står middagen serverad. Inte bara en huvudrätt, utan förrätt, sidorätt, efterrätt, måltidsdryck. Det som passar ihop, helt enkelt!Det ska inte ta längre tid att laga en god, välbalanserad måltid än vad det vanligtvis brukar ta att laga bara en rätt. På en halvtimme ska du få ihop något gott till hela familjen. Jamies trettiominutersmat innehåller inte mindre än 50 helt nyskapade recept. Du får lära dig alla smarta knep Jamie har för att snabbt få maten klar. Det handlar om allt ifrån koncentrationsförmåga och hur man lägger upp arbetet till vilka praktiska handlag du måste känna till för att kunna spara viktig tid i köket.Varje recept är en hel meny. God mat som passar perfekt ihop. Upplägget i boken är lätt att följa och Jamie lovar att det inte tar mer än trettio minuter från det att du tänder ljuset i köket tills att middagen står på bordet. Vissa moment kan du gå in på internet och se hur de ska göras [instruktionsfilmerna är ej översatta till svenska]. Många måltider går att få helt vegetariska för den som vill. Och Jamie lägger som bekant alltid stor vikt vid råvaror och miljövänlighet. Så kort kan man säga att de här trettio minuterna går ovanligt långt utöver vad som är normalt i ett genomsnittligt svenskt hushåll en vanlig onsdagskväll.
Bonnier Fakta 9789174242249 -
Mat på en plåt : smarta middagar och andra en...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Recensionex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248760
- Titel
- Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 795 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.
Bonnier Fakta 9789174248760 -
Åh, choklad! : över 150 recept på mjuka kakor...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1996. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153417399
- Titel
- Åh, choklad! : över 150 recept på mjuka kakor, småkakor, varma och kalla desserter
- Författare
- Johnson-Petersén, Stefan - Murphy, James - Stebbings, Charlie - Sundström, Marie-Anne
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153417399 -
Kokbok: GI-noll! : hälsokosten som retar alla...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851945
- Titel
- Kokbok: GI-noll! : hälsokosten som retar alla läkare
- Författare
- Sten Sture Skaldeman
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 286 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna revolutionerande kokbok bevisar Sten Sture Skaldeman att det kan vara en härlig upplevelse att äta sig frisk, smal och stark. Författaren har ätit bort allvarliga sjukdomar och 65 kilo fett genom att äta rätt. Nu får du tillgång till hans unika hälsorecept!
Sten Sture Skaldeman är expert på våra far- och morföräldrars mat. Han vet hur vi åt innan vi blev feta och sjuka, och hur vi kan äta oss fria från de sjukdomar vi redan skaffat oss. Han har hjälpt tusentals människor att äta sig till hälsa. Receptet är det enklast möjliga: ät naturlig och oprocessad mat, var inte rädd för fett och laga allt från grunden. I Kokbok: GI-noll! finns ett dussin kapitel med näringsrika och goda recept som utplånar alla välfärdssjukdomar. Allt baserat på tidigare generationers kunskap om naturlig och obehandlad mat.
"Du äter den mat du är avsedd att äta. Resultatet kommer snabbt. Du blir av med övervikt och åldersdiabetes. Du besegrar tarmproblem och dålig sömn. Du lindrar migrän och ledsmärtor. Och du får ett immunförsvar som står emot allting.
Vi ska inte äta som hobby! Vi ska äta för att ge kroppen näring. Men det är en stor fördel om denna näringsrika mat smakar gott. Därför har jag skrivit denna bok. Här finns inga tomma kalorier och inga fettsnåla industriprodukter, bara mat som smakar mat."
Så glöm antioxidanter och allt som har med oxidativ stress att göra. Ät dig frisk och osårbar på näringstät animalisk mat. Då får du tillbaka den hälsa och den vitalitet som du glömt att du en gång hade.
"Maten ska vara din medicin", sa den antike läkaren Hippokrates.
Prisma 1 9789151851945 -
Middag på 15 minuter : gott och vällagat för...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 108 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Recensionsex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155266141
- Titel
- Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
- Författare
- Zihammou, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat som gör gott för hela familjen behöver inte ta lång tid att laga. I ”Middag på 15 minuter” tar Maria Zihammou nytt grepp på hur du kan få vällagad och enkel mat på bordet på ingen tid alls. Riktigt bra och enkla recept med mycket smak och bra råvaror är grunden – tillsammans med smarta tidsbesparande knep.Maria är frilansande matskribent och matstylist som har skrivit flera uppskattade kokböcker som lockar till gemenskap runt matbordet. Hennes mångkulturella bakgrund och inspiration från många resor sätter smak och färg på middagarna.
Bokförlaget Semic 9789155266141 -
Svensk gastronomi: En global succé
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan. 2021. 223 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Små skador längst upp och längst ner på skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198343229
- Titel
- Svensk gastronomi : en global succé
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1280 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tanken med denna bok är att en hållbar gastronomi styr utvecklingen i rätt riktning och bidrar till jordens över levnad. Det svenska jordbruket, livsmedelshanteringen, dagligvaruhandeln och restaurangnäringen har snabbt reagerat på de miljö- och klimatmässiga utmaningar som blivit allt mer uppenbara.
Huvudförfattare är kulturjournalisten Karsten Thurfjell och formgivare den mångfaldigt prisbelönte Dick Norberg. Boken bygger på Det Svenska Måltidsundret – från gastronomiskt u-land till världstopp som omarbetats till en global publik. Boken omfattar 224 sidor och finns också översatt till engelska, arabiska, och kinesiska.
Svensk gastronomi – en global succé riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
För initiativet och bokens koncept står Hans Wallensteen och Carl Jan Granqvist.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan 9789198343229 -
Mat, myter & maskiner: Industrimatens ärorika...
Inbunden bok. Fri Tanke. 1 uppl. 2019. 280 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Stämpel "Recensionsex" på övre snitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589200
- Titel
- Mat, myter & maskiner : industrimatens ärorika historia
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 216 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.
Fri Tanke 1 9789188589200 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153418557
- Titel
- Lätt och gott från Indonesien
- Författare
- Maurer, Anita - Tennek, Jan - Maurer, Fritz
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
ICA bokförlag 9153418557 -
Culinaria Italia: Italienska specialiteter
Inbunden bok. h. f. ullman. 2007. 496 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833134500
- Titel
- Culinaria Italia : italienska specialiteter
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 496 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 225 x 259 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1856 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kulinarisk resa genom Italien dokumenterad med
vackra foton. De populäraste recepten från respektive
region presenteras.
h. f. ullman 9783833134500 -
Matens pris : boken som matindustrin inte vil...
Inbunden bok. Reporto Förlag. 2011. 274 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197891738
- Titel
- Matens pris : boken som matindustrin inte vill att du ska läsa
- Författare
- Malin Olofsson - Daniel Öhman
- Förlag
- Reporto Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 274 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 141 x 222 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 429 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Stora Journalispriset för Årets Avslöjande 2011!
Vet du vad du äter?Vill du veta vad du äter?Eller vill du bara att maten ska vara billig?För det är den. Superbillig. Aldrig förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att kollapsa.Prispressen har förvandlat bondgårdar till resultatenheter i en multinationell industri, helt beroende av olja och naturgas. Ensidig odling innebär tung påfrestning på miljön. På åkrarna används bekämpningsmedel så giftiga att de varje år dödar en kvarts miljon människor. Djur avlas så hårt att de går sönder.De prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter från holländska växthus, danska grisgårdar, brasilianska betesmarker, vietnamesiska fiskdammar och skånska kalkonfarmer berättar de sanningen om svenskarnas nya favoritvaror.Men det finns vägar tillbaka till en sund matproduktion. ”Matens pris” pekar ut riktningen och hjälper dig som konsument att göra bättre val med tips på bra och billiga varor.
"Det är ett imponerande reportageprojekt som stödjer sig på ett sällsynt ambitiöst researcharbete. Olofsson och Öhman reser bokstavligen jorden runt för att dokumentera den globaliserade matindustrins nattsvarta verklighet ... en klassisk reportagebok, skriven på en smidig journalistisk prosa som endast tjänar ett syfte: att övertyga. Och det gör den." Tim Andersson, Upsala Nya Tidning
Reporto Förlag 9789197891738 -
Sydostasien : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346932
- Titel
- Sydostasien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346932 -
Det bästa brödet under 50 år : [en jubileumsb...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1991.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153414756
- Titel
- Det bästa brödet under 50 år : [en jubileumsbok från ICA-kuriren]
- Författare
- Adler, Arne - Högdal, Eva - Ica-kuriren
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153414756 -
100 italienska rätter
Inbunden bok. B Wahlströms. 2 uppl. 1997. 63 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132318243
- Titel
- 100 italienska rätter
- Författare
- Victoria Lloyd-Davies
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 393 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 2 9132318243 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 913600720x
- Titel
- Kajsas kokbok
- Författare
- Fransén, Karin
- Utgivningsår
- 1976
- Omfång
- 430 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
24 913600720x -
Birgittas bästa julkakor
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2017. 93 sidor.
Mycket gott skick. Enstaka fläckar på pärmens baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174619232
- Titel
- Birgittas bästa julkakor
- Författare
- Rasmusson, Birgitta
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 220 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För några år sedan fick jag ett litet häfte i min hand där en bekant till mig skrivit en upplevelse för varje månad. För december skrev hon så här: "Så slutligen årets sista månad. Då drar jag mig gärna till minnes barndomens berikande december. Bland annat de stora julkalasens tid, oförglömliga upplevelser. Efter att ha varit i den stora ladugården så var det dags för det stora långbordet med allsköns kakor i mängder. Från spettekaka, tårtor, vetekransar och minst 12 sorters kakor."
Än idag känner nog många igen sig i de orden. Julen och dess högtider är starkt förknippade med vissa specifika kakor och bakverk. Sådana vi bara bakar då och som vi är måna om att de ska vara desamma, år efter år - annars blir det ingen "riktig jul". Farmors struvor, rullrånen, korintkakorna, mosters nötkakor eller kanske de där pepparkakorna, de som blir godare än alla andra.
Klassiska julkalas är något Birgitta Rasmusson är uppväxt med på hemmagården i Ljungskile, och hon har förvaltat sina kunskaper väl och genom åren samlat på sig recept till bakverk som alla har sin alldeles egen berättelse.
I Birgittas bästa julkakor har hon valt ut recept till julens favoriter: allt från adventskaffet och uppesittarkvällen till självaste julafton och nyårskalaset.
Boken innehåller även råd om vad som är bra att veta när du bakar kakor. Felsök - vad hände? _ och går det att rädda. Samt historia om dukning och de traditioner vi har runt julens kaffekalas. Varför äter vi egentligen just pepparkakor och lussebullar?
BIRGITTA RASMUSSON är idag en välkänd bakprofil från det populära tv-programmet Hela Sverige bakar. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med Birgittas bästa - Favoritrecepten till det svenska fikat (2014, 2016).
"Denna nya bok är juligt illustrerad både i bilder och dukning. [...] Mitt i boken, före tårtor och bakelser, ges fiffiga baktips."Birgitta Önnerfält, BTJ
Lind & Co 1 9789174619232 -
Fredagsmys : från tacopaj och kryddiga räkor...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 108 sidor.
Nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155271206
- Titel
- Fredagsmys : från tacopaj och kryddiga räkor till lyxig pizza och tapas
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 451 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen fredag! Fixa fredagsmyset med härliga recept på hemgjord gnocchi, marinerade lammracks, kryddiga räkor, vit pizza eller pasta vongole. Gör egna snacks och småplock att njuta av, eller runda av med en smarrig efterrätt. Här finns rätter både för fredagskvällar när du vill lyxa till det lite extra och snabblagade läckerheter när du är trött efter veckan.Kristina Eriksson, prisad kokboksförfattare och matinspiratör, bjuder här på över 50 recept som gör fredagen till en kväll att längta efter.
Bokförlaget Semic 9789155271206 -
Vegomat : från gryta och gratäng till pasta,...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 112 sidor.
Nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155271251
- Titel
- Vegomat : från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog
- Författare
- Landley, Madeleine
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 479 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vego passar lika bra till vardag som helg och är så mycket mer än en bara bönor och sallad. I denna bok bjuder receptkreatören och matfotografen Madeleine Landley bland annat på vegetariska varianter av vardagsklassiker som schnitzel med mos, pytt i panna, spaghetti med mustig sås, vegogratäng och en krämig stroganoff. Inte heller att förglömma fredagens kryddiga tacos, saftiga burgare och härligt spröda pajer och piroger. Boken innehåller ett femtiotal smakrika recept som är tydligt indelade i kategorierna ovo-vegetariskt, lakto-vegetariskt och veganskt. Att laga gott utan kött är lättare än man kan tro, särskilt med lite hjälp på traven av en inspirerande bok gömd under köksförklädet.Madeleine Landley är receptkreatör och matfotograf och driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök. Vegomat – från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog är hennes tredje bok och här bjuder hon på mustiga vegorätter för både vardag och fest och som får smaklökarna att jubla.
Bokförlaget Semic 9789155271251 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9176086577
- Titel
- Julens goda
- Författare
- Boris-Möller, Jan - Lund, Mats
- Förlag
- Stockholm : Bromberg
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bromberg 9176086577 -
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hälsning skrivet med bläck på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Förlag 9789100577209 -
Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 189 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010718
- Titel
- Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit till mumsigaste mörk
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 278 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig bok för alla chokladfantaster och för alla som vill lyxa till vardag och fest!
Det är varken krångligt eller svårt att laga läckra, ljuvliga chokladrätter som snabbt sätter färg på både vardag och fest. Det här är en komplett chokladbok med recept för livets alla stunder. Här finns chokladrecept som passar såväl utflykten i skogen och skidbacken som brunchen och finmiddagen. En mörk chokladsås, gjord på smält choklad, är utmärkt vardagslyx på en annars trist måndag. Och bjud helgens gäster på en marängsviss värdig en Nobelmiddag eller på varma chokladfondanter vars krämiga innehåll rinner ut på tallriken när man sätter gaffeln i dem.
Den här chokladboken går rakt på sak utan att krångla till det. Här finns praktiska råd och tips på hur man kan förbereda olika rätter, vad man ska tänka på när man väljer choklad och vad man kan dricka till choklad. I kapitlet om tekniker får man också lära sig hur man kan imponera med egenhändigt tillverkade chokladdekorationer, hur man kan smaksätta choklad och hur man smälter choklad som ett proffs.
Fler titlar i samma serie:
Grilla
Muffins
Tukan Förlag 1 9789174010718 -
Jul med Ernst : mat blommor & fix
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433682
- Titel
- Jul med Ernst : mat blommor & fix
- Författare
- Ernst Kirchsteiger - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.
En jul med Ernst är inte som andra jular.
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet
Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund.
Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel alltifrån girlanger till ljuslyktor.
Men ingen jul utan blommor. Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.
Jul med Ernst är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform.
Ex på rätter: köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin, kanderade äpplen.
Ica Bokförlag 1 9789153433682 -
All världens mat: Italienskt kök
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 1968.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn