-
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fin BK om citrusfrukter i köket
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842432
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9151842432 -
Italia amore. Stora italienska kokboken
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 237 sidor.
Nära nyskick. Övre främre hörn med liten stötskada (se bild!). I övrigt nyskick. Färgfotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850795
- Titel
- Italia amore : stora italienska kokboken
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 293 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen om Italien är drömmen om värme, salta bad - och fantastisk mat. Mat där råvarorna klarar att stå för smaken, men där kryddan, kanske lite olivolja eller parmesanost, kan få smaklökarna att hoppa av glädje. Välkommen till Italien - Italia amore!
I Italien är måltiden en fråga om livskvalitet och njutning. Stunden vid matbordet är dagens viktigaste, inte något som man så fort som möjligt avslutar. I det italienska köket är det råvaran som ska stå för smaken och självklart är maten lätt, ren och innehåller massor av grönsaker. Ingredienserna är lokalt odlade och producerade och maten lokalt tillredd, helst hemma eller i kvarterskrogen runt hörnet.
Italien består av alper, slätter, kullar, lundar, skogar, sjöar och en oändlig kustlinje. Här har författaren Caroline Hofberg tillsammans med fotograf och formgivare åkt runt under mer än ett år. Hon har mött de lokala traditionerna som präglar vardagslivet. Traditioner som vilar tryggt på de råvaror som den egna regionen är bäst på. Varje region har nämligen sin specialitet som är unik just för dem: salt från Trapani, tomater från Pachiono, kapris från Salina, citroner från Amalfi, apelsiner från Sicilien, olivolja, bönor och viner från Toscana, Modenas vinäger, Parmas skinka, Valsassinas ostar och Mozzarella di Bufala Campana.
Erfarenheterna från detta avlånga lands alla hörn har Caroline Hofberg samlat i Italia amore. Här finns 175 fantastiska recept indelade i Antipasti, Primi, Pizza & Pane, Secondi, Contorni och Dolci. Men det blir också fakta om vad som kännetecknar maten i södra, centrala respektive norra Italien. Läsaren lär sig mer om balsamvinäger, olivolja, olivodling, charkuterier och hur man hittar det allra bästa av dessa delikatesser.
Italia amore tar med det bästa av det italienska köket hem till dig.
Prisma 1 9789151850795 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 1 9789127089044 -
Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354148
- Titel
- Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 741 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.
Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.
I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.
Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!
Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.
Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.
Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.
Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.
Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.
Natur & Kultur 1 9127354148 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151851488
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851488 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
9789127089044 -
Middelhavsmat til hverdag og fest (norsk text...
Inbunden bok. Gyldendal. 2009. 190 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Boken är på norska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788205389809
- Titel
- Middelhavsmat til hverdag og fest
- Författare
- Hofberg, Caroline - Jensen, Camilla
- Förlag
- Oslo : Gyldendal
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Norwegian
Gyldendal 9788205389809 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842432
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9151842432 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127115989
- Titel
- Bönor
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 145 x 170 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 238 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Caroline Hofberg med sig av läckra recept med bönor som bas sallader, smårätter, soppor, varmrätter, röror och desserter.
9789127115989 -
Gott om korv
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad. Skyddsomslaget med ett minimalt riss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127353534
- Titel
- Gott om korv
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 12 x 0 mm Ryggbredd 112 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske föreställer sig. Föredömligt enkelt och inspirerande. Med vackra, rena bilder.
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands.
Hon har nyligen utkommit med de mycket uppskattade böckerna Husmanskost – helt enkelt och Inlagt och hemlagat – i glas och på burk.
Natur & Kultur 1 9789127353534 -
INLAGT OCH HEMLAGAT - I GLAS OCH PÅ BURK
Inbunden bok. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. ART NR 335324
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
CIITRUSKÖKET.
Inbunden bok. Prisma Bokförlag Stockholm. Första uppl. 2004. 165 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikligt Illustrerad av Fotograf Tina Axelsson. Format 23x26 cm. DET ÄR GOTT ATT LAGA MED CITRUSFRUKTER, OCH DET ÄR EN STARKT VÄXANDE TREND.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma Bokförlag Stockholm. Första -
Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Ägaranteckning i bläck på försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352757
- Titel
- Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och tillbehör – som också är trevliga att ge bort i en fin burk! Ett 40-tal recept, de flesta kan göras året om och inte bara i skördetid.
Att skörda och lägga in så svetten lackar under hektiska dagar i augusti, för att ha ett helt ekorrförråd i källaren till nästa år – nej, det är inte Caroline Hofbergs melodi. Hon säger att hon som är ung blir alldeles matt av alla skördeplikter, hon vill laga till sina favorittillbehör när det passar henne. Och färska frukter och grönsaker finns i de flesta fall året om – så att man kan improvisera och göra din favoritchutney när man själv vill. Göra några burkar som gå-bort-present också. Använda fantasin och smaksätta oljan och vinägern, det finns ju så många färska kryddor att köpa.
Här har Caroline plockat ut det bästa och mest användbara. Hon har många nya intressanta serveringsidéer och smakkombinationer. Vad sägs om äppelgelé med citron till fågel, kalv- och lammkött? Eller kryddiga kardemummadoftande aprikoser som tillbehör till fläskkött och fågel? Kryddig blåbärssnaps med kanel och pomeranser, härligt en sommardag. Här finns nya idéer även för julbordet!
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och verksam i Stockholm. Har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands. Hon gav förra året ut den lovprisade lilla boken Husmanskost – helt enkelt.
Natur & Kultur 1 9127352757 -
Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skyddsomslagen något fuktskadat (bubbligt) på framsidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354148
- Titel
- Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 741 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.
Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.
I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.
Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!
Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.
Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.
Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.
Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.
Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.
Natur & Kultur 1 9127354148 -
ITALIA AMORE: stora italienska kokboken
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 237 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850795
- Titel
- Italia amore : stora italienska kokboken
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 293 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen om Italien är drömmen om värme, salta bad - och fantastisk mat. Mat där råvarorna klarar att stå för smaken, men där kryddan, kanske lite olivolja eller parmesanost, kan få smaklökarna att hoppa av glädje. Välkommen till Italien - Italia amore!
I Italien är måltiden en fråga om livskvalitet och njutning. Stunden vid matbordet är dagens viktigaste, inte något som man så fort som möjligt avslutar. I det italienska köket är det råvaran som ska stå för smaken och självklart är maten lätt, ren och innehåller massor av grönsaker. Ingredienserna är lokalt odlade och producerade och maten lokalt tillredd, helst hemma eller i kvarterskrogen runt hörnet.
Italien består av alper, slätter, kullar, lundar, skogar, sjöar och en oändlig kustlinje. Här har författaren Caroline Hofberg tillsammans med fotograf och formgivare åkt runt under mer än ett år. Hon har mött de lokala traditionerna som präglar vardagslivet. Traditioner som vilar tryggt på de råvaror som den egna regionen är bäst på. Varje region har nämligen sin specialitet som är unik just för dem: salt från Trapani, tomater från Pachiono, kapris från Salina, citroner från Amalfi, apelsiner från Sicilien, olivolja, bönor och viner från Toscana, Modenas vinäger, Parmas skinka, Valsassinas ostar och Mozzarella di Bufala Campana.
Erfarenheterna från detta avlånga lands alla hörn har Caroline Hofberg samlat i Italia amore. Här finns 175 fantastiska recept indelade i Antipasti, Primi, Pizza & Pane, Secondi, Contorni och Dolci. Men det blir också fakta om vad som kännetecknar maten i södra, centrala respektive norra Italien. Läsaren lär sig mer om balsamvinäger, olivolja, olivodling, charkuterier och hur man hittar det allra bästa av dessa delikatesser.
Italia amore tar med det bästa av det italienska köket hem till dig.
Prisma 1 9789151850795 -
Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Fisk & Sk...
Inbunden bok. Aftonbladet och Norstedts. 2010. 80 sidor.
Nyskick. Visst vore det svenska köket torftigt utan fisk & skaldjur. Så gott, så fräscht och så hälsosamt! Kan det bli bättre? Men många av oss, även skapligt vana matlagare, blir lite rådvilla när det kommer till att anrätta fisk och skaldjur. Den egna receptsaml läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113031996
- Titel
- Fisk och skaldjur
- Författare
- Ahlin, Nils Emil
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Aftonbladet och Norstedts 9113031996 -
Gott om korv
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353532
- Titel
- Gott om korv
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 12 x 0 mm Ryggbredd 112 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske föreställer sig. Föredömligt enkelt och inspirerande. Med vackra, rena bilder.
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands.
Hon har nyligen utkommit med de mycket uppskattade böckerna Husmanskost – helt enkelt och Inlagt och hemlagat – i glas och på burk.
Natur & Kultur 1 9127353532 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151845520
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 280 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1144 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs nya kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Prisma 1 9151845520 -
Inlagt och hemlagat i glas och på burk
Inbunden bok.
Nära nyskick. Natur och kultur/LT. 2001. 96 s. Förlagsband. 17 x 19cm. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127353978
- Titel
- Hofberg, Caroline/Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 300 g
- Språk
- Svenska
9789127353978 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842432
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9151842432 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 2004. 165 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842431
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 9789151842431 -
Mat på svenska
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 189 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845524
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 280 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1144 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs nya kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Prisma 1 9789151845524 -
Till fest: Carolines godaste mat ur tidningen...
Inbunden bok. Stockholm : Citrus. 2002. 132 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197442305
- Titel
- Till fest : [Carolines godaste mat ur tidningen Land]
- Författare
- Hofberg, Caroline - Land
- Förlag
- Stockholm : Citrus
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Stockholm : Citrus 9197442305 -
Italia amore, stora italienska kokboken
Inbunden bok. Prisma. 240 sidor.
Nära nyskick. Det finns många bra italienska kokböcker, jag har sett många om inte de flesta, men den här går utanpå allt annat , tänker inte säga mer! Möjligen att försättsbladet är utrivet på framsidan men i övrigt une etato ipecabili! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma -
Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2 uppl. 2001. 96 sidor.
Mycket gott skick. P(4)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353974
- Titel
- Hofberg, Caroline/Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 300 g
- Språk
- Svenska
Natur & Kultur 2 9127353974 -
Drinkar- Mästerkockarnas bästa sommarrecept
Inbunden bok. Norstedts. 2010. 79 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Små fläckar på pärmens baksida
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032009
- Titel
- Drinkar
- Författare
- Andersson, Melker - Aftonbladet
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Norstedt
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Norstedts 9789113032009 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma 9151851488!
-
Marocko : på ett fat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 165 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844117
- Titel
- Marocko : på ett fat
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 941 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marocko på ett fat förmedlar en innerligkärlek till det sagoomspunna riket i Nordafrika folket, kulturen, sederna och, framför allt, maten. Citrussyrliga sallader, mustiga grytor, överdådiga festrätter, heta såser och ljuvliga desserter. Allt med det marockanska kännetecknet: kryddan.
Den här maten är inte krånglig att tillaga. Alla råvaror finns i välsorteradebutiker, och de flesta svenska kök inne-håller redan kryddor som kanel, ingefära,saffran, chili och vitlök, för att inte tala om citrusfrukter och mandel. Det är sättet att använda dem som är så spännande och kreativt i denna bok. I stället för att låta dadlar, nötter, russin och fikon stå och damma över julhelgen, låt dem puttra med i en härlig kyckling- eller lammgryta och servera med ångande couscous!
Maten i boken är inte bara läcker, den är nyttig också. Här finns många vegetariska recept, samtidigt som smöret och grädden lyser med sin frånvaro.
De vanligaste råvarorna och kryddorna presenteras utförligt, och den som vill kan göra sina egna marockanska kryddblandningar.
Prisma 1 9151844117 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127115989
- Titel
- Bönor
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 145 x 170 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 238 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Caroline Hofberg med sig av läckra recept med bönor som bas sallader, smårätter, soppor, varmrätter, röror och desserter.
Natur & Kultur 1 9789127115989
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn