-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 9789127089044 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9187764148
- Titel
- Smålands kokbok
- Författare
- Johansson, Kerstin - Bogren, Maths
- Förlag
- Kalmar : Barometern
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Barometerns förlag 9187764148 -
Aquavit c/o New York
Inbunden bok. B Wahlströms. 2004. 252 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132330940
- Titel
- Aquavit c/o New York
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 252 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 289 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.
Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!
Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
B Wahlströms 9789132330940 -
Fest på våg. Menyer ombord från urtid till nu...
Inbunden bok. Färgspelet Förlag. 2001. 199 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o. Stötmärken på pärmarnas övre hörn i övrigt är bok och skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Färgspelet Förlag 9789127354234 -
52 gröna måndagar. Vegetarisk kokbok
Inbunden bok. Pagina Förlag. 2013.
Mycket gott skick. Illustrerad. Opaginerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412606
- Titel
- 52 gröna måndagar : vegetarisk kokbok
- Författare
- Andersson, Eva
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 217 x 257 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 744 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill äta vegetariskt, åtminstone någon dag i veckan. Men hur kommer man igång?
Oavsett i vilken utsträckning du vill äta "grön" (men långt ifrån proteinfattig!) kost kommer du att hitta mycket inspiration och matglädje i den här kokboken. Goda nog att ätas flera dagar i veckan, enkla nog att svängas ihop en måndag efter jobbet.
Här finns snabba soppor, smakrika biffar, mustiga grytor och mumsiga gratänger. Vegetariska varianter av svenska klassiker likväl som läckra recept med inspiration från Indien, Thailand och andra länder. Recepten är lakto-ovo-vegetariska, vilket innebär att de ibland innehåller ägg och mjölkprodukter. Övriga proteiner, till exempel quorn, sojaprotein, linser och bönor, finns i närmsta livsmedelsbutik. 52 gröna måndagar presenterar helt enkelt recept som gör det lätt och gott att äta vegetariskt.
Pagina Förlag 9789172412606 -
Sinnenas landskap. Värmländsk matglädje, mång...
Inbunden bok. Wilja Förlag. 2005. 303 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197599204
- Titel
- Sinnenas landskap : värmländsk matglädje, mångfald och fägring
- Författare
- Thunberg, Bo - Gidebratt, Håkan - Höglund, Christer
- Förlag
- Kil] : Wilja Förlag
- Språk
- Svenska
Wilja Förlag 9197599204 -
Våga vara veggivore
Inbunden bok. Massolit Förlag. 2014. 143 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785245
- Titel
- Våga vara veggivore
- Författare
- Vikbladh, Cecilia
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 886 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin förra bok introducerade Cecilia Vikbladh termen veggivore och presenterade sin matfilosofi präglad av passion för grönsaker och vegetarisk mat. Nu är hon tillbaka med inspiration till fler gröna måltider. Veggivore handlar om att välja en positiv livsstil inte om att följa strikta regler och tuffa dieter. Lägg till snarare än att ta bort: ät mer rotfrukter, baljväxter, frukt och grönt men minska på köttet. Konstigare än så är det inte!
I Våga vara veggivore bjuder Cecilia på massor av god och innovativ mat, men också på matnyttig information, som hur man tillgodoser sitt proteinbehov utan kött, hur man tillagar olika köttalternativ och hur man får fram mustiga smaker i vegetariska rätter. Dessutom krossar hon myten om att man inte blir mätt på riktigt av grönsaker.
Massolit Förlag 9789187785245 -
Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2016. 119 sidor.
Gott skick. Illustrerad. Boken är i mycket gott skick, men fyra sidor är buckliga av fukt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691313
- Titel
- Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest
- Författare
- Hafner, Linda Andersson
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 244 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En av de mest inspirerande matböcker jag någonsin läst."
Bibliotekstjänst, Eeva-Stiina Sundén
Boken vann nyligen 2015 års stora kokbokstävling i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur. Arrangör Måltidsakademien i Grythyttan.
"Fantastisk bok!"
Vegokoll
Inspireras till att laga veganmat!
Tycker du att det känns svårt när vänner som är veganer ska komma på middag? Har du ingen aning om hur du ska få ihop en lyckad måltid utan att använda kött och andra animaliska produkter? I så fall: låt dig inspireras och få idéer i denna snygga vegankokbok!
Det här är en kokbok för erfarna veganer, nyblivna veganer, nyfikna icke-veganer och inbitna köttätare. Här presenteras härliga recept på veganmat som gör att du som värd eller värdinna kan glänsa även då veganer kommer på besök. Här finns också generella tips och produkttips som kan vara bra att ha till hands när man väntar vegangäster.
Låt dig till exempel lockas av förrätter som Mangocarpaccio och Spenat- och vattenmelonsallad, njut av Saffransspaghetti de Luxe eller Black pepper tofu till varmrätt, och avsluta med en Avokado- och chokladmousse på mandelflarn eller Ljuvlig frusen bärcheesecake.
Boken innehåller avsnitt med tips på lämpliga veganprodukter och menyförslag.
LINDA ANDERSSON HAFNER är vegan och har komponerat recepten och tagit foto. Hon har en hotell- och restaurangutbildning i botten och har jobbat på företag som ICA och Unilever. Linda har dessutom drivit bloggar med bland annat recept.
LENA DJUPHAMMAR är grafisk formgivare och fotograf. Hon har jobbat för H&M och Åhléns.
Ordalaget Bokförlag 9789174691313 -
Pluras kokbok. Provence - Kungsholmen - Koste...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2011. 192 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038728
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 722 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Pluras kokbok finns mamma Magdas husmanskost men också internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Från jag öppnade ögonen på morgon tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck..."
Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
Boken är ett förminskat kartonnage av boken som ursprungligen kom 2009.
Norstedts 2 9789113038728 -
Vinets magi - en kulinarisk resa jorden runt
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström. 2007. 344 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171260598
- Titel
- Vinets magi : en kulinarisk resa jorden runt
- Författare
- Bengt-Göran Kronstam
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 289 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1949 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«
Niklas Nyberg, Expressen
Vitt före rött, torrt före sött, lätt före fylligt, ungt före gammalt och ett enkelt vin före ett finare. Måste det vara så? Inte alls! Det är smaken som avgör, inte regelboken. Kombinationen mellan vin och mat har numera blivit lite av populärvetenskap för många, och då dyker det upp självutnämnda experter som bygger barriärer - istället för att släppa bojorna, hävdar vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Det allra enklaste och mest självklara, när det gäller att komponera en måltid med harmoni mellan mat och dryck, är att titta på vad man äter där vinet är gjort. Där finns också utgångs-punkten för denna smakresa i vinets och matens tecken. Denna magnifika bok om vin och mat är en enda stor och inspirerande uppmuntran som författarna sammanfattar så här: Ät det du gillar och drick du det vill. Då smakar det som regel bäst!
Vinets magi är en storslagen resa runt jorden till världens stora vinregioner: Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Portugal, Sydafrika, Australien, Sydamerika och USA. Varje kapitel inleds med en medryckande reseberättelse och besök på vingårdar tillsammans med Claes Löfgrens härliga bilder. Därefter följer ett antal recept från landet ifråga, och varje recept är illustrerat av Björn Lindbergs förföriska matbilder.
Boken vänder sig till alla som tycker om vin, gillar att laga mat och älskar att resa!
Vinets magiutsågs till världens bästa vinbok i tävlingen Gourmand World Cookbook Award 2007 ochvann 2006 Måltidsakademiens pris som Årets bästa svenska måltidslitteratur, alla kategorier. Den segrade också i kategorin Dryckeslitteratur.
Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven kock och han står själv för alla recepten i boken.
Claes Löfgren är en av världens mest etablerade vinfotografer. Han arbetar sedan tio år heltid med att resa runt jorden och besöka olika vingårdar, och hans bilder publiceras i tidningar och magasin i både Europa och USA.
Björn Lindberg är av landets mest erfarna matfotografer, med en lång rad kokböcker bakom sig.
»Man läser och vill ge sig ut på en egen vinresa jorden runt«
Ingrid Norrman, Expressen
»...ett härligt mustigt praktverk som både är lärorikt, mycket underhållande och fantastiskt vackert...«
Maria Wigur, Allas Veckotidning
»En informativ och vacker bok om mat och vin som inspirerar såväl amatör som proffs«
Vin & Bar Journalen
»En bok för både matlagningsglada och vinintresserade - matrecepten är nämligen guld«
Femina
»...är en fantastisk bok som kombinerar vin, resor och mat på ett förförande sätt...«
Gunilla Hultgren Karell, Hem & Antik
»Reseberättelse och kokbok i ett - insup och njut«
Bättre Mat
»Fynd med lång, härlig eftersmak«
Anders Röttorp, Dagens Industri
»...en inspirerande uppmuntran till alla som vill lära sig mer om mat och vin och allt som hör till...«
Salt & Peppar
»En bibel för vin-, mat-och reseälskaren«
Skärgårdsliv
»...ger läsaren personliga iakttagelser och förstklassiga bilder från de vinområden och producenter där de gör sina nedslag...«
Sune Liljevall, TT Spektra
»Till den som tycker om vin, gillar att laga mat och att resa är detta en perfekt juklapp eller present«
Mat & Vänner
»Det här är en riktig njutarbok«
JL, Dagens Nyheter
»Ett givet julklappsval åt vin- och matälskaren«
ICA-Kuriren
»Mycket inspiration ger den och många spännande möten mellan mat och vin blir det«
Anders Fagerström, Sydsvenskan
»Är du intresserad av vin och mat kan du inte vara utan denna bok«
Golfresan
»Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«
Niklas Nyberg, Expressen
»Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges mesta vinkännare och med han långa erfarenhet, passion för mat och vin samt flyhänta penna är detta årets julklapp«
Mischa Billing, Damernas Värld
»En förförisk bok som blir en perfekt present till dem som redan "har allt"«
Allt om resor
»En vin- och matresa i fantastiska bilder«
Jon Hansson, Aftonbladet
»Ett riktigt praktverk, fyllt av spännande läsning, underbara bilder och fantastisk mat från hela världen«
Håkan Larsson, Allt om vin
»En perfekt bok att drömma sig bort med under mörka, kalla höstkvällar«
QR, Journalisten
»Allt om Vin-paret Kronstam-Löfgrens bok Vinets Magi har nominerats i hela fem kategorier till den internationella tävlingen Gourmand World Cook Bokok Awards. Mest spektakulärt: Bästa bok alla kategorier«
Johan Franco Cereceda, Allt om Vin
»En härlig bok med en härlig inställning till vinet, maten och livet.«
Anders Röttorp, Dagens Industri
Bokförlaget Max Ström 9789171260598 -
Äggkokbok. 191 klassiska och nya recept på äg...
Inbunden bok. Tåg förlag. 2000. 197 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197365710
- Titel
- Äggkokbok : 191 klassiska och nya recept på ägg
- Författare
- Norman, Peter - Carstens, Peter - Åkestam, Göran - Åkestam, Mia
- Förlag
- Stockholm : Tåg förl
- Språk
- Svenska
Tåg förlag 9789197365710 -
Stora boken om äppelcidervinäger
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2001. 237 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146180937
- Titel
- Stora boken om äppelcidervinäger
- Författare
- Hellmiss, Margot
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept och råd för hälsa, välbefinnande, kök och hushåll. Stora boken om äppelcidervinäger omfattar alla områden där äppelcidervinäger kan komma till användning. Margot Hellmiss skriver kunnigt och lättillgängligt om allt från hur äppelcidervinäger först började användas i historien till den senaste forskningen om dess hälsobringande egenskaper. Boken är illustrerad med härliga färgfotografier. Margot Hellmiss tidigare bok Naturligt frisk med Äppelcidervinäger är en bästsäljare i hela Europa, med närmare 70 000 sålda exemplar bara i Sverige! Översättning av Gunhild Winqvist HollmanOriginaltitel: Das grosse Praxisbuch Apfelessig
Wahlström & Widstrand 9789146180937 -
Krydderi. Kryddgårdens och kökets hemligheter
Inbunden bok. LTs förlag. 1986. 160 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 913602368X
- Titel
- Krydderi : kryddgårdens och kökets hemligheter
- Författare
- Walfridson, Marguerite
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
LTs förlag 913602368X -
Ta vara på frukt & bär. Allt du kan göra av s...
Inbunden bok. ICA bokförlag. 1997. 128 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153417064
- Titel
- Ta vara på frukt & bär
- Författare
- Danielson, Anita - Nilsson, Kjell
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
ICA bokförlag 9789153417064 -
Vego för alla! Lättlagad grön mat för ett sun...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2016. 159 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174548
- Titel
- Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett sundare liv
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 259 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 'Det här är den bok jag själv hade önskat fanns till hands när jag började min gröna resa. En bok som innehåller olika sorters inspirerande recept, men som samtidigt hjälper en att komma igång, förstå sig på grunderna och ger en självförtroende att experimentera och ha skoj i köket.'
Vego för alla! vill inspirera fler till en grönare vardag vare sig du är vegetarian, vegan eller allätare. I denna kokbok går Sofia von Porat igenom grunderna till en växtbaserad kost. Här får du över 70 lättlagade recept samt vägledning, tips och råd om allt du behöver veta för att känna dig självsäker i vegoköket.
Sofia von Porat är en entreprenör, matkreatör och bloggare som brinner för vegetarisk mat. Hennes vegorecept och matinspiration publiceras i flera av Sveriges största tidningar och på populära matsajter. I recepten finns influenser från de många länder Sofia besökt under de fem år hon som reseskribent hade hela världen som arbetsplats.
Tukan Förlag 9789176174548 -
Styrkans magi. All världens sprit - från akva...
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström. 2012. 320 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262011
- Titel
- Styrkans magi : all världens sprit - från akvavit till whisky
- Författare
- Kronstam, Bengt-Göran
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 285 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1819 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »en perfekt present till den som är intresserad av både ädla drycker och resor [...] Här berättas i vilket område man hittar den mest exlusiva calvadosen, hur man tillverkar tequilan av agave i Mexico och vad man ska dricka i distriktet i Armagnac. En inspirerande start för den som vill bege sig ut på en smakodyssé - som dessutom berättar mycket om samhällena där dryckerna görs.«TT Spektra »Styrkans magi är utsedd till Årets Bästa Dryckeslitteratur av Måltidsakademien« »Magiska droppar [...] välskriven och inspirerande bok om all världen sprit« Vårt Nya Kök»en riktigt trevlig bok att mysa med«Aftonbladet Söndag»Styrkans magi är ett mästerverk [...] Årets julklapp för alla som gillar den perfekta promillen«Allt om VinStyrkans magi är en guidad tur till världens främsta destillerade drycker med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam som ciceron. Tillsammans med fotografen Claes Löfgren presenterar han utförligt och med glimten i ögat olika spritsorter och deras ursprung. Vi får lära oss om olika likörer, vår ursvenska punsch, cognac, armagnac, grappa, calvados, vodka, absint, whisky, rom, tequila och gin. Dessutom gör Bengt-Göran en djupdykning i den svenska alkoholhistorien samt bjuder på berättelserna om världens mest kända drinkar och barer. Boken avslutas med ett tjogotal drinkrecept, med bilder tagna av matfotografen Björn Lindberg.Det här är den tredje boken i Bengt-Göran Kronstams ”magiska” serie. Tidigare utgivna titlar är Vinets magi och Smakens magi.Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven och skicklig kock. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, en av världens främste vinfotografer. Drinkbilderna är tagna av Björn Lindberg, Sveriges kanske främste matfotograf.
Bokförlaget Max Ström 9789171262011 -
Ekologiska smaker. Äkta matglädje, äkta råvar...
Inbunden bok. Kummin Förlag. 2008. 168 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197524070
- Titel
- Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror
- Författare
- Henrik Arkåsen
- Förlag
- Kummin Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 751 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ekologiska smaker -äkta matglädje, äkta råvaror är en kokbok och en inspirationskälla till god, smakrik och sund mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror. Enkel och lagom nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje rätt är illustrerad med inbjudande och härliga mat- och miljöbilder.
Att laga mat från grunden med naturliga råvaror och utan onödiga tillsatser är enkelt. Maten smakar mycket godare både för gommen och för samvetet - om vi vet exakt hur den är tillagad. Ekologisk matlagning handlar lika mycket om hälsa som om miljö och smak. Genom att välja råvaror som är odlade med hänsyn till vår natur får vi i oss mindre tillsatser och får äta mat som smakar mer och godare.
Intresset för ekologisk mat är stort idag och vi får ständigt nya fakta att ta ställning till, men det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad. Boken innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer.
Ekologiska smaker är skriven av Henrik Arkåsen som är kock och utbildad i Grythyttan. Tillsammans med sin fru och två vänner driver han restaurangerna Saltmagasinet och Gusto i Västervik samt butiken Ost&Deli. Saltmagasinet har blivit utsedd till Västerviks bästa krog i White-guide flera år i rad och Henrik och hans kollegor har redan från start fokuserat på att använda ekologiska och lokalt producerade råvaror. Henrik är också en flitig föreläsare om mat och miljö i skolor och för företag och är en av drivkrafterna bakom den lokala marknaden Smaka på Tjust, en höstmarknad för närproducerade råvaror och hantverk. Hans intresse och kunnande inom matlagning och ekologi är genuint och entusiasmerande.
Middagsfrid valde Ekologiska smaker till årets julklapp: Middagsfrid hjälper familjer som har en ambition att äta god, hälsosam, miljövänlig och varierad mat, lagad från riktiga råvaror. För Middagsfrid föll det sig därför naturligt att Henrik Arkåsens bok valdes som den givna julklappen till företagets kunder 2009. Läs mer på www.middagsfrid.se
Kummin Förlag 9789197524070 -
Fest på spår. Menyer ur järnvägens historia
Inbunden bok. Färgspelet Förlag. 1999. 231 sidor.
Gott skick. Reva i skyddsomslaget. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359405
- Titel
- Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan - Lindberg, Björn - Zetterling, Leif
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Färgspelet Förlag 9789197359405 -
Lakrits. En kärleksförklaring i svart
Inbunden bok. Frank förlag. 2012. 175 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Illustrerad. Tillskrift.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187059056
- Titel
- Lakrits : en kärleksförklaring i svart
- Författare
- Annica Triberg - Annika Wallin
- Förlag
- Frank förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 220 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna efterlängtade bok om lakrits får du veta mer om både historia och kuriosa, du får följa tillverkningen och får möta eldsjälarna bakom det växande intresset för lakrits. Boken innehåller fakta om allt från lakrits som skönhetsmedel till lakrits som medicin. Dessutom hittar du lockande recept på till exempel lakritsshots, lakritskladdkaka och lakritsdoftande hummersoppa.
Länge var lakritsälskarna en lite småskum grupp som i skymundan ägnade sig åt sin last. De som gillade söt lakrits var hyfsat rumsrena, medan älskarna av den salta sågs på med viss skepsis, speciellt av utländska kamrater. Nu har trenden svängt och lakritsvännerna blir allt fler i takt med att man kommer på nya sätt att liva upp vardagen med lite svart.
Annica Triberg är journalist och författare till drygt 30 böcker, inte minst till den uppskattade Nostalgiboken (tillsammans med Eva Kallhed). Hon har även varit chefredaktör för tidningen Gourmet samt programledare för TV4. Annica har regelbundet medverkat i Meny i P1. Att skriva om lakrits är en idé som har funnits länge.
Annika Wallin är en lakritsälskande mångsysslare, utbildad inom bland annat friskvård och hälsa. Hon har under många år samlat fakta kring lakrits, med en tanke i bakhuvudet att det skulle kunna bli en bok med tiden. Med Annica Tribergs gedigna författarbakgrund och Annika Wallins genuina kunskaper i ämnet, tillsammans med fotografen Albert Håkanssons vackra bilder, kan det inte bli annat än en bok att älska och ta till sig.
Frank förlag 9789187059056 -
Veggie! Hundra inspirerande recept för alla å...
Häftad bok. Connaught Books. 2009. 176 sidor.
ISBN 9781845172756
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKConnaught Books 9781845172756 -
The 1000 Finest Wines Ever Made
Häftad bok. Oy Fine Publishing Helsinki Ltd. 2007. 421 sidor.
ISBN 9789529997602
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOy Fine Publishing Helsinki Ltd 9789529997602 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163610769
- Titel
- Vegankokboken
- Författare
- Quinn, Sue
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 240 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1072 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät nyttigt och hållbart kom igång med det veganska köket!
I dag är det allt fler som väljer att äta en vegansk kost. Den här vackra boken innehåller 140 läckra recept för dig som vill minska eller helt frångå användningen av animaliska produkter av etiska eller hälsomässiga skäl eller bara vill experimentera med nya och spännande sätt att laga mat. Boken innehåller också förslag på hur du enkelt kan göra veganska versioner av exempelvis crème fraiche, ost, ägg och smör samt visar hur du "veganiserar" ett traditionellt recept.
Boken innehåller bland annat:
· hur du gör egen mjölk, yoghurt, grädde, smör, majonnäs, pasta, buljong, pajdeg, smoothies
· förrätter och tilltugg
· soppor och kalla sallader
· varma sallader och sidorätter
· pasta, ris och nudlar
· varma huvudrätter
· kakor, bakelser och efterrätter
· glass
· menyförslag
Pagina Förlags AB 9789163610769 -
Vego för alla! Lättlagad grön mat för ett sun...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2016. 159 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174548
- Titel
- Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett sundare liv
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 259 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 'Det här är den bok jag själv hade önskat fanns till hands när jag började min gröna resa. En bok som innehåller olika sorters inspirerande recept, men som samtidigt hjälper en att komma igång, förstå sig på grunderna och ger en självförtroende att experimentera och ha skoj i köket.'
Vego för alla! vill inspirera fler till en grönare vardag vare sig du är vegetarian, vegan eller allätare. I denna kokbok går Sofia von Porat igenom grunderna till en växtbaserad kost. Här får du över 70 lättlagade recept samt vägledning, tips och råd om allt du behöver veta för att känna dig självsäker i vegoköket.
Sofia von Porat är en entreprenör, matkreatör och bloggare som brinner för vegetarisk mat. Hennes vegorecept och matinspiration publiceras i flera av Sveriges största tidningar och på populära matsajter. I recepten finns influenser från de många länder Sofia besökt under de fem år hon som reseskribent hade hela världen som arbetsplats.
Tukan Förlag 9789176174548 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153417156
- Titel
- Viltkokboken
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 9789153417156 -
En bit Skagen. Kulinariska strövtåg i Skagenm...
Inbunden bok. NordJem. 1994. 172 sidor.
Gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174820389
- Titel
- En bit Skagen : kulinariska strövtåg i Skagenmålarnas fotspår
- Författare
- Sewall, Lena - Christoffersen, Hans Peter
- Förlag
- Helsingborg : Nordjem
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
NordJem 9174820389 -
Nötter. 100 recept med nyttiga nötter
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 144 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137127958
- Titel
- Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
- Författare
- Fredin Skoog, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I länderna kring Medelhavet och i Mellanöstern finns en levande tradition att använda nötter och mandlar i maten. Trots att det i Sverige finns en del vilda hasselnötter är det sällan någon som tar hand om dem. Vi köper hem en påse till jul, sitter där och knäcker tills påsen är slut. I januari beklagar vi oss över att hur vi än dammsuger så hittar vi granbarr och nötskal överallt. Det är lite orättvist mot hasselnöten och alla de andra goda nötterna och mandlarna. Det känns som om vi skulle behöva återerövra våra ursprungligaste livsmedel. Och bli som de pigga ekorrarna som skuttar runt friska som nötkärnor. Vi är många som skulle må bättre av enklare kost, men den behöver inte vara mindre god för det. Nötter och mandlar kommer utmärkt till sin rätt i olika krämer och röror som tillbehör i stället för feta såser. Deras knaprighet kan höja intresset för en i sig välsmakande rätt men som kanske har lite för trist konsistens och för tamt tuggmotstånd. För vegetarianer och veganer är nötter av alla de slag en viktig källa till näringsämnen som är väsentliga. Använd hackade eller malda nötter till all mat som ska paneras; byt helt enkelt ut skorpmjöl och mjöl. Pistagenötter ger extra vacker färg i en panad eller i ett gratängtäcke. Rostade nötter och mandlar sätter pricken över I:et i en sallad eller i vilken maträtt som helst. För att inte tala om att de kan bli ett lätt och gott mellanmål eller tilltugg till drinken. I denna samling recept ingår inte bara vanliga hasselnötter och sötmandlar utan här finns också mer exotiska sorter som exempelvis cashewnötter, macadamianötter, pecannötter och pistaschnötter. Ur den rikhaltiga menyn, som omfattar mer än 100 spännande recept på förrätter, sallader, soppor, fisk-, fågel- och kötträtter, grönsaksrätter, såser, efterrätter och bröd, kan några aptitretande exempel ges: zucchiniband med mandelspån och ost; pasta med macadamianötter; pilgrimsmusslor med endiver, grapefrukt och valnötter; kycklinggryta med cashewnötter och oliver; lammjärpar med pinjenötter; risotto med svamp och valnötter; gorgonzola i pecannötshack; hasselnötsstrutar; crêpes med hasselnötter och choklad; scones med pecannötter och ost; valnötstårta samt pistaschmuffins. Förutom recept på många läckra rätter finns fakta och kuriosa om de olika nötsorterna. Och Nötter är rikt och vackert illustrerad med inbjudande bilder av Gunnar Nydrén.Maria Fredin Skoog är frilansjournalist och skriver gärna om mat och resor. Hon undervisar också både unga och äldre i matlagning, hemkunskap och näringslära. Hon har sedan barnsben varit intresserad av matlagning och har lärt sig av såväl sin farmor som sin mamma. Våren 2005 utkom på Forum boken Stenåldersmat för moderna människor som rönt stor uppmärksamhet och fått ett rikt gensvar.
Bokförlaget Forum 9789137127958 -
Nutidsmat och hemhushållning. Husmoderns bok
Inbunden bok. Bokförlaget Natur och Kultur. Tredje omarbetade uppl. 1952. 621 sidor.
Gott skick. Illustrerad. Främre snitt något fläckat.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Natur och Kultur Tredje omarbetade -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151844510
- Titel
- Hannus mat
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer den svenska motsvarigheten till den nakne kocken, Hannu Sarenström, ut med sin egen matbok. Boken är fylld med doftande, oftast lättlagade maträtter med spännande kryddor och tillbehör.
Här finns enkla, men absolut inte tråkiga vardagsrätter som snabbt går att laga till när man kommer hem från jobbet. Till helgen finns läckra festmiddagar och desserter att välja på alltefter smak och kassa. Mycket grönsaker blir det, något som faller sig naturligt för en hängiven trädgårdsodlare som Hannu. Men här finns även skaldjurs-, fisk-, kyckling-, kött och sopprecept:· Linssoppa, färgad av tomat och exotiska smaker
· Parmesanfyllda kräftstjärtar med saffranssquash
· Rostade morötter och palsternackor med citronsköljda revbensspjäll
· Skördefat med gratinerad mozarellatomat och körvelyoughurt
· Saffransmarinerad torskfilé på grön bädd med dijonsmör
Recepten följer årstiderna från kräftskiva, advents- och julmiddagar, mellandagsrea med rester från julbordet, asiatisk smalmat, vårliga fiskrätter till läckra sommarsallader.
Detta är inte rätter man kan beställa på restaurang utan Hannus högst personliga mat. Han skriver: "Att laga mat handlar om kreativitet och experimentlust. Matlagning kan vara som att cykla, när man väl kan det så är det bara att trampa på."
Det vackert formgivna boken är illustrerad med Hannus utsökt färgrika fotografier.
Prisma 9789151844510 -
Meny. Det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 2006. 192 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333316
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 9789132333316 -
Complete Book of Cake Decorating
Inbunden bok. Book Club Associates. 1978. 127 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBook Club Associates
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn