-
Sju sorters kakor : 325 recept på vetebröd, m...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförlag. 58 uppl. 1980.
Mycket gott skick. Använd men fin.........Klassiker, den enda kakbok varje kök behöver.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153406133
- Titel
- Sju sorters kakor : 325 recept på vetebröd, mjuka kakor, småkakor, tårtor och bakelser
- Författare
- Olsson, Brita - Paulsen, Anna-Greta - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförlag 58 9153406133 -
Mannerströms berså
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 158 sidor.
Nära nyskick. ..................Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötterna i vattnet och titta på metet som plötsligt dyker för att till kvällen tillaga fisken på grillen som står i den prunkande trädgården. Vi får använda alla blommor, ört läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113089218
- Titel
- Mannerströms berså
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Finns det något härligare än att se fram emot sommaren och dessutom få följa med Leif Mannerström hem till hans privata underbara sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn? Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötterna i vattnet och titta på metet som plötsligt dyker för att till kvällen tillaga fisken på grillen som står i den prunkande trädgården. Vi får använda alla blommor, örter och grönsaker från den fantastiska köksträdgården och samtidigt dricka saft gjord på fläderblom från trädgården. Vi grillar våra köttbitar och snitsar till dem så som bara Leif kan göra. Och den sommaren - kommer vi aldrig glömma!
Norstedts 1 9789113089218 -
Schucks gröna
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 1998. 216 sidor.
Mycket gott skick. .........// Detta är den nya vegetariska maten! Catherine Schück lånar friskt från den spännande asiatiska och indiska maten, tar det bästa från det italienska köket och skapar den nya gröna maten. Här finns recept för alla. men den vänder sig främst till läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175881926
- Titel
- Cathrines gröna
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1998
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 210 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 667 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9175881926 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Prisma. 24 uppl. 2005. 866 sidor.
Mycket gott skick. Tillskrift, spår av användning...................../ / Den klassiska kokboken alla kockar behöver
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842572
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Andrews, Birgitta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 866 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok är landets mest sålda kokbok - över två miljoner sålda exemplar! Den nya, reviderade 24:e upplagan speglar en svensk matkultur som är rikare än någonsin. Här finns den klassiska husmanskosten samt nya recept för nya livsstilar.
Det kommer ut 400 kokböcker per år i Sverige. Merparten är egentligen receptsamlingar med ett speciellt tema. De egentliga grundkokböckerna är få, och bland dem står Vår kokbok i särklass. Den är inte bara en inspirerande kokbok, den är ett standardverk för vår matkultur!
De små hushållen blir allt fler i Sverige - alltså ökar recepten för två och en person. Idag måste också matlagningen ofta gå snabbt - därför finns ett helt register i slutet av boken med rätter som tar max 30 minuter att laga. Bland nyheterna finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvarar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering. Här finns också tallriksmodellen, som enkelt visar hur mycket du behöver äta av olika sorters mat för att må bra; tre olika modeller, beroende på om du är ung, gammal, man eller kvinna eller tränar mycket.
De allra nyaste trenderna kan vi läsa om i tidningar och specialkokböcker. Men i Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera...
Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken - en uppslagsbok för köket!
Prisma 24 9151842572 -
Mannerströms viltkokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. .......Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas skafferi. Boken är en kulinarisk guldgruva för alla som älskar vilt på tallriken - jägare eller inte. Detta är Leif Mannerströms tredje stora bok om den svenska maten … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023489
- Titel
- Mannerströms viltkokbok
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 285 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas skafferi. Boken är en kulinarisk guldgruva för alla som älskar vilt på tallriken; jägare eller inte.
Detta är Leif Mannerströms tredje stora bok om den svenska maten. Först om traditionen i Husmanskonst, sedan om havets goda i Mannerströms skaldjur och nu kommer det bästa från skog och mark: Mannerströms viltkokbok.
"Jag är ingen erfaren jägare, men jag är en erfaren kock. Jag tar tillvara allting på viltet. Och det finns så mycket gott att laga!"
I Mannerströms viltkokbok finns recept på det svenska viltet. Här finns mästerkockens recept på älg, rådjur, hjort, vildsvin, hare, and, gås, fasan ... Allt som svenska jägare jagar, fäller, styckar, bär hem, fryser in och ska laga till.
Men boken är också för alla dem som inte jagar själva men som älskar vilt på tallriken. För alla som kanske älskar att vistas i naturen fast utan bössa, och som köper viltköttet i affären eller saluhallen.
Teamet runt Leif Mannerström är samma som i bästsäljarna Husmanskonst och Mannerströms skaldjur. Lika vidunderligt vackra matbilder, samt foton från skog och mark.
Och naturligtvis bilder när Leif är på pass ute i skogen, eller när han lagar en vindpinad måltid för jaktlaget.
"Allt smakar bra i skogen, så då blir det en gryta eller annat lättlagat."
Leif Mannerström är den svenska matlagningens nestor. Stjärnprydd, med priser och utmärkelser i långa banor. Han är den svenska mattraditionens ledande inspiratör och ambassadör. "Ingen pimpinett mat här inte!"
Norstedts 1 9789113023489 -
Energisnacks : nyttigt, gott, enkelt
Häftad bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2017. 159 sidor.
Nära nyskick. .........// I Paginas populära och stilrena serie innehållande böcker som Gröna smoothies, Superkålen och Sockerfritt kommer nu en bok fullpackad av recept på och information om härligt goda och nyttiga energisnacks och alla ingredienser som är lämpliga a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163613166
- Titel
- Energisnacks : nyttigt, gott, enkelt
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 152 x 217 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Paginas populära och stilrena serie innehållande böcker som Gröna smoothies, Superkålen och Sockerfritt kommer nu en bok fullpackad av recept på och information om härligt goda och nyttiga energisnacks och alla ingredienser som är lämpliga att ha i skåpen när man vill börja göra sina egna supersnacks.
Pagina Förlags 1 9789163613166 -
Det jordnära köket : [en ekologisk aptitretar...
Inbunden bok. Stockholm : LT.
Nära nyskick. ..........// Mat med smaker och färger från närproducerade råvaror och lite ovanliga kryddningar från all världens kök. Mycket grönt och så kött, fågel, fisk och kött däremellan. Det underbara brödet, den rena drycken och de fräscha efterrätterna finns oc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136033235
- Titel
- Det jordnära köket : [en ekologisk aptitretare]
- Författare
- Johannison, Lars - Häggblom, Karl - Almers, Stefan
- Förlag
- Stockholm : LT
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9136033235 -
Vinet & maten : Grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2017. 257 sidor.
Nära nyskick. ............// Vinet & maten ger svar på dina frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, hur människans sinnen fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176178799
- Titel
- Vinet & maten : Grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 257 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 283 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utökad utgåva!
"Ett referensverk att ständigt återkomma till.
juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur.
Vinet & maten avslöjar hur man får vinet att sjunga till maten. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet hur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer.
I denna utökade utgåva av Vinet & maten har Michel Jamais lagt till ett kapitel med maträtter och matchande vintyper där han leder läsaren genom ett logiskt resonemang för hur man når fram till lyckade kombinationer. Man får konkreta idéer kring råvaror, tillagning, smaker och texturer samt hur olika egenskaper matchas med vin. I det här nya kapitlet levandegörs den metodik som ligger till grund för hela resonemanget i boken.
Michel är en stor inspiratör och ledstjärna för många av oss sommelierer och det har inneburit att en stor del av Sveriges restaurangbesökare utan att veta om det får ta del av hans gedigna kunskap om mat och vin, vilken är en stor drivkraft för oss sommelierer.
Sören Polonius, chefssommelier Esperanto, Shibumi och Råkultur, svensk mästare 2006 och 2008 och ledare för Svenska Sommelierlandslaget.
Tukan Förlag 9789176178799 -
Enkel kombucha och kimchi : recept för kropp...
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2019. 95 sidor.
Nyskick. Förlagsny................// En bok för alla som vill komma igång med att brygga kombucha och syra kimchi för att boosta sin hälsa!
Erica Palmcrantz Aziz - känd som Sveriges raw food-drottning - är en sann kimchi- och kombucha-veteran. Här delar hon med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177836889
- Titel
- Enkel kombucha och kimchi : recept för kropp & hjärna
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 218 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok för alla som vill komma igång med att brygga kombucha och syra kimchi för att boosta sin hälsa!
Erica Palmcrantz Aziz – känd som Sveriges raw food-drottning – är en sann kimchi- och kombucha-veteran. Här delar hon med sig av enkla grundrecept så att man snabbt och lätt kommer igång med sin egen tillverkning.
Erica visar även hur man kan göra massor av annat gott med sin kimchi och kombucha. För den som söker maximalt välmående finns det mycket frestande man kan göra: smoothies, nice cream, bål, juicer, raw ostar, växtbaserad yoghurt, floats – alla med kombucha i.
Mat med nyttiga bakterier har en stor inverkan på vår kropp och hjärna! Utöver recept på och med kombucha och kimchi innehåller boken äver recept på surkål, kefir, kvass och syrade grönsaker – som också får de goda bakterierna i tarmen att frodas. När vi har gott om de goda bakterierna i mage och tarm har forskning visat att vi ökar vårt immunförsvar, vår prestation, vårt inre lugn och även vår glädje i livet.
Erica Palmcrantz Aziz har skrivit en mängd
kokböcker. Hon är framför allt känd som Sveriges raw food-drottning. Kombucha och kimchi har stått på Ericas
meny i många år.
Tukan förlag 1 9789177836889 -
Kanelbullar : och annat nybakat
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010.
Nära nyskick. ........// I denna bok trängs bullar av alla tänkbara slag, såväl mormors älskade recept som nya varianter med nya smaker och annorlunda knorr. Här finns wienerbröd och långpannebröd, gifflar, hastbullar och kransar med ljuvliga smaker som pistage, vanilj läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255862
- Titel
- Kanelbullar : och annat nybakat
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 569 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns ingenting som går upp mot doften av nygräddade kanelbullar! Den påminner om sommar och utflykter, den väcker minnen och får det att vattnas i munnen. Finns det något godare till ett glas kall mjölk? Finns det något svenskare på kaffebordet?I denna bok trängs bullar av alla tänkbara slag, såväl mormors älskade recept som nya varianter med nya smaker och annorlunda knorr. Här finns wienerbröd och långpannebröd, gifflar, hastbullar och kransar med ljuvliga smaker som pistage, vanilj, choklad, jordnötssmör, punsch, kola. Recepten och bilderna inspirerar oss att slå på ugnen, sätta degen och mumsa i oss nybakade bullar!
Bokförlaget Semic 9789155255862 -
Fest på gång : menyer längs fjällturismens an...
Inbunden bok. Örebro : Färgspelet. 2000.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ..........// Framstående kockar bjuder på norrländska läckerheter i fjällstationens matsalar. illusterad med många bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197359424
- Titel
- Fest på gång : menyer längs fjällturismens anrika vandringsleder
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Örebro : Färgspelet 9197359424 -
Baksidor : gott & gräddat i Örebro län
Inbunden bok. Örebro : Örebro läns hembygdsförbund. 2008.
Nära nyskick. Ägarnamn i blyerts...............// Det sägs att dofter är det sista man glömmer - och det kan jag förstå. Tänk att vara bortbjuden och mötas av dofterna av nybakat bröd. Då vet man att man är väntad och att någon har lagt sin ti på att baka för att just läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186049027
- Titel
- Baksidor : gott & gräddat i Örebro län
- Författare
- Högman, Wivianne - Örebro läns hembygdsförbund
- Förlag
- Örebro : Örebro läns hembygdsförbund
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Örebro : Örebro läns hembygdsförbund 9789186049027 -
Med smak av Indien : milda dofter och rika sm...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 118 sidor.
Nära nyskick. ..............// Recept på indiska rätter att servera före maten och som för-, huvud- och efterrätter. De flesta recepten har ingredienser som är lätta att hitta i nordiska butiker, dessutom finns det längre recept på festrätter med många ingredienser och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425049
- Titel
- Med smak av Indien : milda dofter och rika smaker från Nordindien
- Författare
- Dag Hermelin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 293 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 641 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153425049 -
Bergs konditori på Marstrand
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 136 sidor.
Nära nyskick. Dek. kartonage.... // Följ med till Marstrand och Bergs konditori!
Ta del av öns rika bad- och båtliv. Upplev vimmel, romantik och stillhet. Historia, kultur och humor. Alltmedan du njuter av mängder av recept på de allra godaste bakverk.
Här finns allt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842580
- Titel
- Bergs konditori på Marstrand
- Författare
- Monika Ahlberg - Michael Stensjö
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På Bergs Konditori samlas seglare, turister och marstrandsbor för att avnjuta "berlinare", mazariner, kejsarkronor och andra delikata bakverk. Så har man gjort i snart hundra år. Boken ger recept på ca 30 goda bröd och ett 50-tal lockande kakor, bullar och pajer, men den handlar också om människorna: kungligheter, högadel, diktare och målare som slagit sig lösa, dansat, älskat och hämtat inspiration mellan klippor och hav.
Prisma 1 9151842580 -
Maten jag älskar
Inbunden bok. Tree Publishing. 2009. 176 sidor.
Nära nyskick. .............// Underbar, svensk mat med känsla för ursprung och miljö. Kocken Carina Brydling bjuder på närmare 90 recept som följer våra årstider. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197754217
- Titel
- Maten jag älskar
- Författare
- Carina Brydling - Lena Öberg
- Förlag
- Tree Publishing
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 235 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carina Brydling är en av Sveriges främsta kockar. Hennes hjärta klappar mest för den naturligt enkla, svenska maten. Älskade rätter som delvis fallit i glömska men också egna recept med råvaror från olika delar av Sverige. I boken får du följa med Carina till hennes älsklingsplatser där hon lagar mat på traktens råvaror när de är som bäst. Det är på dessa platser hon har utvecklat sin fingertoppskänsla för äkta smaker och svenskt mathantverk.
Maten jag älskar är rik på vackra bilder och fylld med unika recept och personliga berättelser. Du får ta del av svensk mathistoria och anekdoter, njuta av svenska recept som du aldrig sett dem förr. Mat som lagats i generationer men också helt nya svenska rätter skapade utifrån Carinas kloka sätt att tänka på miljön. Carina har den där naturliga stoltheten i sina kärleksfulla beskrivningar av råvarorna och maten från olika delar av Sverige.
Carina Brydling har drivit krogen Marmite i Åre, har varit medlem i Svenska Kocklandslaget och är en av Sveriges mest miljömedvetna kockar.
Ett litet smakprov ur boken
Hasselnötsknäcke med getost från Raftsjöhöjden
Ogrässallad från Bålsta
Flundra Tonnato från Sysne
Björnstek från Vindelgransele.
Päronmarmelad från Ekerö
Tree Publishing 9789197754217 -
Meze : smårätter från Grekland och Libanon
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2007. 64 sidor.
Nära nyskick. ............// Lättlagade, smakrika och vackra smårätter från Grekland och Libanon. Ska du bjuda på tilltugg eller en hel buffé - laga och mjut av meze! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605040
- Titel
- Meze : smårätter från Grekland och Libanon
- Författare
- Salaman, Rena
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En grekisk eller libanesisk meze är antingen en enkel rätt serverad som den är eller en del av en större måltid. Det kan vara en liten tallrik oliver eller fetaost med olivolja och oregano, men det kan också vara något mer mättande som kebab med lamm eller kyckling.Den grekiska matskribenten Rena Salaman älskar de här läckerheterna och berättar på ett personligt sätt hur man tillagar dem, från minsta tilltugg till en hel buffé.I kapitlet Dipsåser och sallader kan du hitta krämig hummus, avsvalkande tzatziki och tabbouleh. Pröva på härliga recept i Ost och småpajer, som spanakotyropitta (spenat- och ostpaj) eller sambusak (kryddiga köttpajer).En meze av Bönor och grönsaker är en fröjd, och en nyttig sådan. Bland favoriterna finns gigandes (stora vita bönor med vitlök och tomat), liksom vegetariska klassiker som falafel, dolmades (vindolmar) och imam bayildi (ugnsbakad aubergine med vitlök och tomat).Bland rätterna i Fisk och skaldjur märks färska musslor med saffran och citron, och grillade tonfiskspett, men vill du hellre ha Kött och fågel kan du pröva kycklingkebab eller keftedes (stekta köttbullar).
Bonnier Impact 9789185605040 -
Baka enhörningar : 25 magiska recept på kakor...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2018. 79 sidor.
Nyskick. Förlagsny......................// Vad har kakor, muffins och tårtor med enhörningar att göra? Jo, du kan aldrig få nog av dem! Överraska ditt barn på födelsedagen med en överdådig enhörningstårta, skapa magi på festen med färgglada enhörningsmuffins, elle läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178490042
- Titel
- Baka enhörningar : 25 magiska recept på kakor, muffins, tårtor och mer
- Författare
- Miss Blueberrymuffin
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 79 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad har kakor, muffins och tårtor med enhörningar att göra? Jo, du kan aldrig få nog av dem! Överraska ditt barn på födelsedagen med en överdådig enhörningstårta, skapa magi på festen med färgglada enhörningsmuffins, eller ge bort en burk lyckobringande hästskokakor till din vän. Alla recept har tydliga steg-för-steg-instruktioner och illustreras med fantastiska, pastelliga och inspirerande bilder.
Bonnier Impact 9789178490042 -
Laga älg och annat vilt
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 112 sidor.
Nyskick. Förlagsny.............// Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264574
- Titel
- Laga älg och annat vilt
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska!
Bokförlaget Semic 9789155264574 -
Fester med rester : gott och nytt av det som...
Inbunden bok. Libris förlag. 1 uppl. 2011. 233 sidor.
Mycket gott skick. /nära nyskick...............//Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare.
Kreativa vardagsmatlaga läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173871471
- Titel
- Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
- Författare
- Braw, Anna
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 233 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 237 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ska vi slänga den här maten nu, eller ska vi vänta tills den möglar?"
Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare.
Kreativa vardagsmatlagare i hela Sverige bjuder på sina bästa idéer och recept, och från proffshåll kommer både hållbarhetstips och rationella lösningar som gör vanliga, lätt slokande eller småskrynkliga eller lite torra råvaror som nya.
Europa och resten av världen hjälper oss att ta vara på ännu mer och göra nya pyttipannor med exotiska namn, brödpuddingar som har gjort kungligheter lyckliga och en och annan Shepherd's pie (genombrittisk) och Sloppy Joe (superamerikansk).
Resurskocken som har utplånat matsvinnet i en ICA-butik i Lund får besök. Hushållskonsulenten Stina Algotson slår ett slag för paté och minns de djupfrysta äggen på rulle. Ny Gemenskap i Stockholm tömmer ett kylskåp varje morgon. Och den fattige riddaren gör en världturné. Begreppet frysfest etableras.
Allt i alfabetisk ordning!
"Min favoritkokbok just nu är Fester med rester. En strålande bok om hur man gör gott av gamla matrester."
underbaraclaras.com
"I encyklopedisk ordning får man till exempel reda på vilka oanade möjligheter som finns i överbliven gröt, skrynkliga morötter och leopardfläckiga bananer... Mellan varven återfinns schyssta reportage."
EcoNews
Libris förlag 1 9789173871471 -
Kyrkkaffe - Brödglädje
Inbunden bok. Libris.
Nära nyskick. ........ Två böcker från samma serie....... Mycket trevliga böcker med recept och små berättelser
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLibris -
Kortfattad handbok i den nyare kokkonsten
Inbunden bok. P & G Beijers Bokförlagsaktiebolag. 4 uppl. 1894. 208 sidor.
Hyggligt skick. Inlagan har lossnat från pärmen. Sliten och fläckad utsida........ Närmast afsedd för det borgerliga köket. Med öfver 600 recept samlade och utgifna av Aurora Livander. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKP & G Beijers Bokförlagsaktiebolag 4 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Prisma. 24 uppl. 2005. 866 sidor.
Nära nyskick. .... // / Den klassiska kokboken alla kockar behöver
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842578
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Andrews, Birgitta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 866 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok är landets mest sålda kokbok - över två miljoner sålda exemplar! Den nya, reviderade 24:e upplagan speglar en svensk matkultur som är rikare än någonsin. Här finns den klassiska husmanskosten samt nya recept för nya livsstilar.
Det kommer ut 400 kokböcker per år i Sverige. Merparten är egentligen receptsamlingar med ett speciellt tema. De egentliga grundkokböckerna är få, och bland dem står Vår kokbok i särklass. Den är inte bara en inspirerande kokbok, den är ett standardverk för vår matkultur!
De små hushållen blir allt fler i Sverige - alltså ökar recepten för två och en person. Idag måste också matlagningen ofta gå snabbt - därför finns ett helt register i slutet av boken med rätter som tar max 30 minuter att laga. Bland nyheterna finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvarar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering. Här finns också tallriksmodellen, som enkelt visar hur mycket du behöver äta av olika sorters mat för att må bra; tre olika modeller, beroende på om du är ung, gammal, man eller kvinna eller tränar mycket.
De allra nyaste trenderna kan vi läsa om i tidningar och specialkokböcker. Men i Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera...
Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken - en uppslagsbok för köket!
Prisma 24 9789151842578 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick. Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Leilas guldkant på vardagen - Leilas middagst...
Häftad bok. Natur & Kultur.
Mycket gott skick. ..........// Leila Lindholm är kock, matstylist och middagstipsare på TV4. Hon har bland annat arbetat på Aquavit i New York, Operakällaren och Fredsgatan 12 i Stockholm. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur -
Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, mar...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 144 sidor.
Nära nyskick. ...............// 100 recept på sylt, gelé, curd, pickles, chutney och saft och dessutom information om hur du ska göra och vilka redskap du behöver. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434443
- Titel
- Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, marmelad och inläggningar
- Författare
- Gloria Nicol
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 243 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 683 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta vara på vad naturen har att ge
Sylt, saft, pickles och chutney står för det lilla extra i livet ett kryddigt tillbehör till maten, en syrlig vitaminkick på frukostbrödet, en läcker tårtfyllning eller något sött och gott till eftermiddagskaffet.
Att koka sylt och gelé och konservera livsmedel har alltid varit en viktig del av hushållsarbetet och ett självklart inslag i den kulinariska almanackan. Den här boken innehåller 100 recept som hjälper dig att ta vara på överflödet då frukt, bär och grönsaker är som bäst och billigast. Och detta oavsett om du odlar grönsaker i din egen trädgård, åker till olika självplock eller handlar på torget.
Dessutom är syltkokning och konservering ett fantastiskt sätt att njuta av årstidernas växlingar och fånga sommarens ljuvlighet på flaska. Det ger en särskild tillfredsställelse att öppna skafferidörren och se rader av prydligt märkta glasburkar fyllda av säsongens bär och frukt och det känns extra lyxigt när man öppnar burklocket och känner doften av härliga sommardagar.
Ica Bokförlag 1 9789153434443 -
Buonissimo! : italienska kök och smultronstäl...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nära nyskick. Känns ny och oläst.........// Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter
I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435297
- Titel
- Buonissimo! : italienska kök och smultronställen
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 252 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 855 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter
I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, den klassiska brödsalladen som vi förknippar med italiensk matglädje. I Italien finns inget enhetligt nationellt kök. I stället handlar det om flera olika kök och ett unikt utbud av lokala råvaror.
Få känner Italien och dess matkultur som Bo Hagström. Hans italienska resa började redan för fyrtio år sedan, och under åtta år har vi bänkat oss framför teven för att se honom åka runt på den italienska landsbygden, lyfta på grytlocken, sniffa och smaka och förtjust dela ut betyget: Buonissimo! Jättegott! I boken Buonissimo! tar han oss med till landet där folket är lyckliga över sin jord och sitt bröd. Han lagar sina favoriträtter - däribland läckra pastarätter, en krämig risotto och den varma dipsåsen bagna cauda - och förklarar hur kärleken till det enkla och genuina köket faktiskt har förändrat världens matvanor.
"Mina matminnen från Italien är inte bara minnen av smaker och dofter från fantastiska kök. Det är lika mycket minnen av platser, människor och kärlek. Min bok är både en guide och en kokbok, för platserna och maten hänger intimt samman i Italien. För att du ska få samma stora matupplevelser som jag har i Italien får du därför inte bara recepten utan också mina smultronställen där du hittar den goda maten."
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153435297 -
Pauls kök : en grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nära nyskick. .............// Paul Svensson vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och måltider och få fler att njuta av den så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara riktigt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Till bords med Proust
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1993. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Känns oläst......... // I boken återskapas den smakernas och dofternas värld som Proust skildrade i sin romansvit `På spaning efter den tid som flytt´. Med ett flöde av citat ur romanen, utsökta fotografier och en mångfald återskapade recept, långt fler ä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134512519
- Titel
- Till bords med Proust
- Författare
- Borrel, Anne - Naudin, Jean-Bernard - Senderens, Alain - Billault, Nanou - Boyer, Marie-France - Carbonell, Agnès - Rehder, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134512519 -
101 Bubbel : champagne, cava, prosecco och an...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2015. 223 sidor.
Nära nyskick. Oläst. Märke efter en etikett på försättsblad..............// 101 Bubbel - Champagne, Cava, Prosecco och andra mousserande viner, 2016/2017
Här kommer uppföljaren till förra årets succé i ny och uppdaterad utgåva. Det här är boken för både den nyblivne läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287832
- Titel
- 101 Bubbel : champagne, cava, prosecco och andra mousserande viner
- Författare
- Andreas Kjörling
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Kjörling, Andreas
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Ytterligare fotografer: Kjörling, Andreas
Grenadine Bokförlag 1 9789186287832 -
Bake my day
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2013. 123 sidor.
Nära nyskick. Mattias Kristiansson är kakfantast och bakbloggare på populära bakemyday.se. Som stolt hobbykonditor är hans främsta mål att få så många som möjligt att älska bakning, så plocka fram din kreativitet, lekfullhet och experimentlusta och imponera på släkt oc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439066
- Titel
- Bake my day
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mattias Kristiansson är kakfantast och bakbloggare på populära bakemyday.se. Som stolt hobbykonditor är hans främsta mål att få så många som möjligt att älska bakning, så plocka fram din kreativitet, lekfullhet och experimentlusta och imponera på släkt och vänner! Med Bake My Day vid din sida kommer du att våga ge dig på bakverk som ser respektingivande avancerade ut men faktiskt är riktigt enkla att få till.
Bake My Day är Mattias Kristianssons första bok, och som den tusenkonstnär han är har han inte bara utvecklat recepten och bakat, utan även fotograferat och formgivit.
Foto Mattias Kristiansson
Massolit Förlag 1 9789153439066
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn