-
Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
Inbunden bok. Bokförlaget Langenskiöld. 2008. 191 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage. Dubbla läsband.
Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen - och mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns både bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och b läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197668057
- Titel
- Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 254 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 905 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och bland barnen på Katarina Norra skola, Katarina Södra skola och Alfaskolan i Stockholmsområdet. Orsaken är enkel. Att äta vad Carola Magnusson ställer fram är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Kanske beror det på att Carolas mat gör gott för både kroppen och för jorden. Hon visar dig hur enkelt det är att laga god mat mat som är nyttig, som inte skadar naturen och som är god på riktigt. En av de starkaste trenderna idag är att leva ekochict: på ett sätt som är hållbart och nyttigt. Carolas mat har varit föregångare för den ekochica livsstilen. Våra barn har felaktigt lärt sig att bara onyttig skräpmat smakar gott. Carola Magnusson visar att mat lagad från grunden faktiskt är mycket godare. I höst medverkar Carola i TV4s storsatsning "Matakuten". Följ hennes mission varje måndag i tv-rutan och i boken Carolas Ekokök!
Bokförlaget Langenskiöld 9789197668057 -
The kosher-cookbook trilogy
Inbunden bok. Galahad books. 1965.
ISBN 0883651505
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Köksfläckar. Nagg och revor i skyddsomslaget.
A ONE-VOLUME EDITION OF: "THE CHINESE-KOSHER COOKBOOK", "THE ITALIAN-KOSHER COOKBOOK" AND "THE FRENCH-KOSHER COOKBOOK".
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGalahad books 0883651505 -
Hip Kosher - 175 Easy-to-Prepare Recipes for...
Häftad bok. Lifelong books. 2008. 244 sidor.
ISBN 9781600940538
Mycket gott skick. Kosher cuisine is a culinary niche that is rapidly becoming mainstream, as many home cooks outside the Jewish community, seeking more healthful and humane fare, are embracing kosher foods and Jewish dietary laws. Now, Hip Kosher provides detailed, practic läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLifelong books 9781600940538 -
Rosor i maten : med inspiration från Trädgård...
Inbunden bok. Warne Förlag. 2004. 168 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Nagg och revor i kanten på skyddsomslaget. Gåvotillskrift.
Rosor i maten är en blandning av kokbok och trädgårdsbok. Ett stort antal recept presenteras, där ingredienserna rosor eller nypon alltid ingår. Dessutom görs i redaktionella texter ett antal i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186425593
- Titel
- Rosor i maten : med inspiration från Trädgårdsföreningen i Göteborg
- Författare
- Ola Enbågen - Totte Wiberg
- Förlag
- Warne Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 852 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rosor i maten är en blandning av kokbok och trädgårdsbok. Ett stort antal recept presenteras, där ingredienserna rosor eller nypon alltid ingår. Dessutom görs i redaktionella texter ett antal inspirerande nedslag i Trädgårdsföreningen, en av Europas vackraste parker.
Boken har ett väl tilltaget format, 220 x 250 mm, och är på 168 sidor.
Rosor i maten har producerats efter en idé och önskemål från Park och Naturförvaltningen,i Göteborg.
"Med utgångspunkt i Trädgårdsföreningen i Göteborgs berömda rosarium inspirerar den här kokboken till nya upptäckter i köket. Med rosor som gemensamt tema.
Det härliga upplägget följer årstiderna, cirklar kring högtider och annan samvaro. Såväl text som recept, och inte minst det fantastiska bildmaterialet, andas skön rosendoft.
Årets mest överraskande kok- och trädgårdsbok!"
(Allt om Trädgård, 2004-11-15)
Warne Förlag 9789186425593 -
Det jordnära köket - En ekologisk aptitretare
Inbunden bok. LTs förlag. 1996.
Nyskick. En ekologisk aptitretare - mer än en kokbok. 66 jordnära maträtter med ekologiska råvaror som grund. Modern matlagning med ekologiska råvaror förenat med hög kvalitet, god smak och mat för dagens livsstil. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136033235
- Titel
- Det jordnära köket : [en ekologisk aptitretare]
- Författare
- Johannison, Lars - Häggblom, Karl - Almers, Stefan
- Förlag
- Stockholm : LT
- Språk
- Svenska
LTs förlag 9136033235 -
Mat att minnas
Inbunden bok. Alba. 1986. 69 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En del maträtter faller i glömska och försvinner frân repertoaren. En del hittar aldrig hit till oss. Det spelar ingen roll hur populära de än är i sina hemländer.
En del kommer hit i så förvanskat skick att man knappt känner i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174588206
- Titel
- Mat att minnas
- Författare
- Berling, Lars Åke - Erikson, Hasse
- Förlag
- Stockholm : Alba
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Alba 9174588206 -
Smått & gott - till vardags och fest
Inbunden bok. Williams Förlags AB. 1979.
Mycket gott skick. SMÅTT OCH GOTT TILL VARDAGS OCH FEST har skrivits av Kirsten Hüttemeier. Hon ger impulser och värdefulla idéer till alla som inte är mästerkockar men som ändå vill bjuda familj och vänner pâ något extra gott.
Här finns tips till improviserade vickningar, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWilliams Förlags AB -
Guacamole och svenska krusbär : en ambassadör...
Inbunden bok. Atlantis. 1991. 105 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Missfärgning efter prislapp och en reva i skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174869663
- Titel
- Guacamole och svenska krusbär : en ambassadörs matminnen
- Författare
- Landelius, Peter
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Atlantis 9174869663 -
The Saturday Evening Post all american cookbo...
Inbunden bok. Thomas Nelson Inc. ;The Curtis Publishing Company. 1976. 320 sidor.
Gott skick. Dekorerat kartonnage. Gåvotillskrift.
The Saturday Evening Post All-American Cookbook - 500 Great Recipes With A Light-Hearted History with Eating in America. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0840740549
- Titel
- The Saturday Evening Post all american cookbook - 500 all-american recipes
- Författare
- Turgeon, Charlotte
- Förlag
- Thomas Nelson Inc. ;
The Curtis Publishing Company - Utgivningsår
- 1976
- Omfång
- 320 sidor
Thomas Nelson Inc. ;The Curtis Publishing Company 0840740549 -
Aptitretare från Grekland - 100 läckra och lä...
Häftad bok. Könemann. 1998. Häftad.
Mycket gott skick. Över 100 autentiska smårätter från Grekland. Många olika menyförslag. Med vackra bilder från livet på öarna i Egeiska havet..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829005695
- Titel
- Aptitretare från Grekland, 100 läckra och lätta recept
- Författare
- Sarah Maxwell
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 7 mm
- Vikt
- 456 g
- Språk
- Svenska
3829005695 -
Residensets kokbok - Mat från väst till varda...
Nordbok International AG. 1999. Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick. Residensets kokbok - mat från väst till vardag och fest. God och lustfylld mat, lagad efter recept från hela vårt län. Våra råvaror kommer från havet och insjöarna, jordbruket läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174420445
- Titel
- Residensets kokbok : mat från väst till vardag och fest
- Författare
- Beijbom, Karl - Lärn, Viveca - Mönefors, Karin - Sveningson, Ulf
- Förlag
- Göteborg : Nordbok
- Språk
- Svenska
9174420445 -
Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bä...
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2022. 176 sidor.
Nära nyskick. Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.
D läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127150300
- Titel
- Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen
- Författare
- Sjölund, Niki
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är på tiden att någon har skrivit den här boken."
Matgeek
Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.
Den nordiska floran har det senaste decenniet hamnat i strålkastarljuset på grund av kockarna i det som brukar kallas den nya nordiska gastronomin. Men det är inte bara toppkockar som kan laga med granskott, harsyra, tistel och ormbunke. Många svenskar är vana att plocka svamp, men repertoaren kan lätt utökas till att omfatta mer av vad skog och äng har att erbjuda.
Niki Sjölund har arbetat som kock i Stockholm men har de senaste åren valt att fokusera på att samla och plocka de ätbara vilda växter som dyker upp i skog, på äng, till fjälls och ibland till och med hemma i trädgården. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi.
– Jag vill att människor ska förstå att det finns så mycket mer intressant att vända blicken mot än telefonernas färgglada skärmar. För mig har skogen blivit en plats för upptäckter: vilka växter finns där, hur hittar och identifierar man dem, var trivs de och vad har de för egenskaper?
I boken samlas fakta om ett 70-tal växter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst förvaras och förädlas.
Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger.
"Välskriven och bildmässigt vacker bok. (..) och med ett plastat omslagsom håller för lite sämre väder,boken skall ju med ut i naturen!”
Tranås-Posten
"Ett genomarbetat lexikon över allt vad det vilda skafferiet har att erbjuda."
Vegourmet
"Det är en blandning mellan inspirationsbok och handbok över 72 ätbara saker från naturen."
Lokaltidningen
"Niki Sjölund delar med sig av sina bästa tips."
Expressen Söndag
"Fascinerande bok."
Elle Mat & Vin
"Under en vanlig skogspromenadkan man förutom svampoch bär hitta blommor, örter, blad, rötteroch lökar som är ätbara. I Niki Sjölunds bok Vildplockat lär du dig om ett 70-tal växter."
Året Runt
"Niki Sjölund guidar dig fram till vad som är gott och hur du kan använda växterna i maten."
Drömhem & Trädgård
"Med den här, sympatiskt nog, plastlaminerade boken i näven är det inte längre bara stjärnkockar som kan laga mat där granskott, harsyra, ormbunke och tistel ingår som ingredienser."
Elle Decoration
"Till varje växt finnsbild, information om växtplatser,skördetid och hur denkan ätas. För säkerhets skullanges även förväxlingsarter."
Värmlands Folkblad
"I takt med att vi accepterarde vilda växterna som föda, blir även ogräsen färre. Praktiskt!"
Allt om Trädgård
"Många råd om hur du sparar växterna över vintern, tills det går att plocka färskt igen."
Drömhem & Trädgård
Ovärderlig guide.
Vegourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127150300 -
Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, mar...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 144 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Ta vara på vad naturen har att ge
Sylt, saft, pickles och chutney står för det lilla extra i livet ett kryddigt tillbehör till maten, en syrlig vitaminkick på frukostbrödet, en läcker tårtfyllning eller något sött och gott till e läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434443
- Titel
- Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, marmelad och inläggningar
- Författare
- Gloria Nicol
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 243 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 683 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta vara på vad naturen har att ge
Sylt, saft, pickles och chutney står för det lilla extra i livet ett kryddigt tillbehör till maten, en syrlig vitaminkick på frukostbrödet, en läcker tårtfyllning eller något sött och gott till eftermiddagskaffet.
Att koka sylt och gelé och konservera livsmedel har alltid varit en viktig del av hushållsarbetet och ett självklart inslag i den kulinariska almanackan. Den här boken innehåller 100 recept som hjälper dig att ta vara på överflödet då frukt, bär och grönsaker är som bäst och billigast. Och detta oavsett om du odlar grönsaker i din egen trädgård, åker till olika självplock eller handlar på torget.
Dessutom är syltkokning och konservering ett fantastiskt sätt att njuta av årstidernas växlingar och fånga sommarens ljuvlighet på flaska. Det ger en särskild tillfredsställelse att öppna skafferidörren och se rader av prydligt märkta glasburkar fyllda av säsongens bär och frukt och det känns extra lyxigt när man öppnar burklocket och känner doften av härliga sommardagar.
Ica Bokförlag 1 9789153434443 -
Makrobiotisk matlagning : recept på vägen
Häftad bok. Göteborg : Zinderman. 1981. 146 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915280352x
- Titel
- Makrobiotisk matlagning : recept på vägen
- Författare
- Johansson, Eva - Johansson, Sara
- Förlag
- Göteborg : Zinderman
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Göteborg : Zinderman 915280352x -
POTATIS och potatisrätter från många hörn av...
Inbunden bok. Hammar Förlag. 1 uppl. 1991. 80 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Mitt ibland grönskande eklundar och fagra lövängar ligger det vita Nolliaga invid stranden av sjön Mjörn i, några få kilometer från AIingsås. Det var här de första försöken med systematisk odling av potatis gjordes i Sverige.
I f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185786349
- Titel
- POTATIS och potatisrätter från många hörn av världen
- Författare
- Iwan W. Fischerström
- Förlag
- Hammar Förlag
- Utgivningsår
- 1992
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 110 x 155 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- JONAS ALSTRÖMER PÅ NOLHAGA
Mitt ibland grönskande eklundar och fagra lövängar ligger det vita Nolliaga invid stranden av sjön Mjörn i, några få kilometer från AIingsås. Det var här de första försöken med systematisk odling av potatis gjordes i Sverige.
I flera källor, bland annat i några uppslagsverk, tlllskriver man Jonas Alströmer »upptäckten» av potatisplanta.,i, vilket är att göra honom en alltför stor ära.
Ungefär åttio år tidigare fanns potatisen medtagen i en förteckning, över växterna i Uppsala botaniska trädgård som utgavs 1658 av Olof Rudbäck d. ä. Alströmer påbörjade sina experiment åren 1723 eller 1724, det exakta årtalet är ovisst.
Pommes de terre á la créme
I stort överensstämmer denna rätt med vad vi i Sverige helt enkelt kallar stuvad potatis. Emellertid skiljer sig tillvägagångssättet i en liten detalj som det kan vara nyttigt att ta del av.
Koka potatisen och skala den varm. Därefter skärs den i tjocka skivor som läggs ner i en kastrull. Späd med kokande grädde så mycket att den står över potatisen, men inte mer. Koka ihop gräddden, salta och peppra efter smak. Sist tillsätter ni litet kall, tjock grädde och rör om.
Buljongkokt potatis (Fransk)
Ni kan också koka potatisen i vanlig buljong från tärning, den kokas da skalad. Passar utmärkt till oxbringa och annat nötkött.
Pommes de terre Parisienne
Tag ur runda bollar ur den råa potatisen med ett skåljärn. Stek dem gulbruna i smör eller majsolja. När de är färdiga rulla dem i smält köttgelé och därefter i finklippt persilja.
Pommes de terre persillées
Koka potatisen i lätt saltat vatten, låt den rinna av och torka den i en handduk. Sedan rullas den i smält smör och pudras med finklippt persilja.
Hammar Förlag 1 9185786349 -
Paleo : 30 dagar med Annika Sjöö
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2016. 157 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat klotryggband.
30 Day Paleo Challenge den nya hälsotrenden som exploderat i Sverige. Nu kan du utmana dig själv med Annika som coach!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611629
- Titel
- Paleo : 30 dagar med Annika Sjöö
- Författare
- Sjöö, Annika
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 30 Days Paleo Challenge den nya hälsotrenden som exploderat i Sverige. Nu kan du utmana dig själv med Annika som coach!
Hälsoinspiratören Annika Sjöö guidar här den nyfikna läsaren som vill testa paleokost (även kallat stenålderskost) och se vad den kan göra med kroppen under 30 dagar. Boken är även till för dig som vill äta ren och naturlig mat, och uppleva hur din hälsa kan förbättras precis som den
gjorde för Annika när hon testade det första gången:
När jag började med paleokost för ca 3 år sedan blev jag av med mina ständiga magproblem. Jag kände mig också piggare, gladare, fick bättre sömn, mindre sötsug och som bonus minskade midjemåttet 4 cm på en månad. Samtidigt åt jag fantastiskt god och hälsosam mat, och det kommer
du också kunna göra under dessa 30 dagar.
Paleo 30 dagar med Annika Sjöö är fylld av recept helt utan gluten, socker och mjölk - härliga frukostar, fräscha luncher, goda middagar och uppiggande mellanmål. Boken innehåller dessutom ett bonuskapitel i slutet med smarriga desserter. 30 Days Paleo Challenge är en trend från USA där man kan utmana sig själv att äta strikt stenålderskost i 30 dagar. Paleokosten handlar om att äta den kost vi
är genetiskt anpassade för att äta. Inga konstigheter bara ren och naturlig mat. Så vill du känna dig piggare, få en lugnare mage och dessutom komma i bättre form? Då är denna bok för dig!
Annika Sjöö är utbildad idrottslärare, dansare och kostrådgivare. Hon blev känd för hela svenska folket när hon vann danstävlingen Lets Dance tillsammans med Magnus Samuelsson, och var våren 2015 med i jubileumsprogrammet på Tv 4. Annika driver också en av Sveriges mest besökta hälsobloggar och är en flitigt anlitad föreläsare. Hennes debutkokbok Annikas paleokök (2014) blev snabbt en försäljningssuccé.
Pagina Förlags 1 9789163611629 -
Lugn mage med god mat : kokboken för dig med...
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2013. 109 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Nu kan du som har IBS äntligen få en lugnare mage!
IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller ballongmage, är en diagnos som drabbar många. Behandlingen vid IBS har tidigare endast inneburit generella råd, men nu finns en ny effektiv läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187769153
- Titel
- Lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS
- Författare
- Antonsson, Sofia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 234 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du som har IBS äntligen få en lugnare mage!
IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller ballongmage, är en diagnos som drabbar många. Behandlingen vid IBS har tidigare endast inneburit generella råd, men nu finns en ny effektiv kostbehandling. Den nya tidens kost för att få en lugn mage heter FODMAP.
FODMAP innebär att man utesluter vissa kolhydrater ur kosten med resultatet att symtomen minskar hos upp till 80 % av personer med IBS.
Att följa FODMAP innebär att man lägger om sin kost, men framförallt att man lär sig undvika de födoämnen som retar tarmen samtidigt som man kan fortsätta att äta gott. Boken är till för alla som vill laga god mat med FODMAP. Samtliga recept är fria från lök, vitlök, gluten och laktos.
Om författaren: Sofia Antonsson är legitimerad dietist och har själv IBS. Under de senaste åren har hon framgångsrikt behandlat tusentals personer med IBS med hjälp av FODMAP-kost. Resultaten är fantastiska, de flesta får en lugnare mage och därmed en högre livskvalitet.
Lava Förlag 1 9789187769153 -
Muffins och smoothies
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2004.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Varje muffins är en liten skapelse i sig, och att ha sin egen muffins att mumsa i sig är något alldeles speciellt. Smoothies är vitaminspäckade yoghurtdrycker med frukter och bär som du snabbt blandar i en mixer. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424212
- Titel
- Muffins och smoothies
- Författare
- Cheryl Lindblad
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 52 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här får du lära dig att baka fantastiska muffins. Dessa muffins kombinerar det goda med det nyttiga och bygger på den amerikanska functional food-filosofin: mat som påverkar hur vi mår - både fysiskt och psykiskt, och som består av frukt, grönsaker, spannmål, legymer och kryddor - alla naturliga ingredienser som innehåller vitaminer, mineraler, spårämnen och fibrer. Boken innehåller recept på bran muffins (fiberrika), sweet muffins (söta, bra för själen), extra everything muffins (mycket av allt) och food muffins (matiga). Dessutom recept på smoothies, som är nyttiga drycker gjorda på yoghurt, färska frukter eller bär. De är läskande att dricka som mellanmål. Mycket gott att kombinera med muffins. Ca 40 recept, ca 25 färgfoton.
Ica Bokförlag 9153424212 -
Fransyska visiter - Resmål i Provence
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 264 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En lockande reseberättelse som även visar vägen till det solmättade provençalska köket
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832401
- Titel
- Fransyska visiter reatilltryck 2003
- Författare
- Key Nilson - Siv Key Nilson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 230 mm
- Vikt
- 1306 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151832401 -
Stora Saluhallen : allt det goda
Inbunden bok. Votum Förlag. 2010. 160 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Frukt & grönt, fågel & kött, bröd, mejeri, choklad, kryddor och ost... Ett överflöd av varor möter besökaren när han eller hon kliver in i Stora Saluhallen. Dofter från världens alla hörn blandas med stadens sorl.
Stora Saluhalle läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185815319
- Titel
- Stora Saluhallen : allt det goda
- Författare
- Ingrid Eliasson - Bill Mason
- Förlag
- Votum Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt & grönt, fågel & kött, bröd, mejeri, choklad, kryddor och ost... Ett överflöd av varor möter besökaren när han eller hon kliver in i Stora Saluhallen. Dofter från världens alla hörn blandas med stadens sorl.
Stora Saluhallen belägen mitt i hjärtat av Göteborg har en lång historia och är väl förankrad hos såväl göteborgaren som besökare från andra delar av Sverige och världen.
Redan innan invigningen av Stora Saluhallen 1889, var detta en marknadsplats med lockande utbud.
Idag trängs handlare som erbjuder en uppsjö av frestande varor, både inne i saluhallen och på torget utanför. Vill du kan du äta färdiglagat på något av alla de matställen som finns här, köpa med dig ingredienser hem eller bara inandas atmosfären
I Stora Saluhallen kryssar vi runt bland marknadsstånden, men vi beger oss också ut till många av de lokala leverantörerna, där närproducerat och kvalitet är viktiga ledord.
Återigen ger sig Bill Mason och Ingrid Eliasson ut på jakt efter allt det goda. Reportage från Saluhallen, dess odlare och leverantörer blandas med frestande recept, sammansatta av Ingrid Eliasson.
Votum Förlag 9789185815319 -
Laga ni äta vi : från halländska kök
Inbunden bok. Spektra. 1973.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Kokbok som kartlägger den halländska mattraditioner.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171361227
- Titel
- Laga ni äta vi : [från halländska kök]
- Författare
- Christiansson, Britta - Erlström, Ingvar
- Förlag
- Halmstad : Spektra ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1973
- Språk
- Svenska
Spektra 9171361227 -
Flippin' burgers : hamburgare från grunden
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Nyskick. Danskt band med invikta flikar.
Vad är hemligheten bakom en bra hamburgare? Jon åkte till USA för att finna svaret. Sex veckor och 64 hamburgare senare visade sig svaret vara lika enkelt som burgaren själv: Det handlar om köttet och brödet. Enkelheten läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134270
- Titel
- Flippin' burgers : hamburgare från grunden
- Författare
- Widegren, Jon
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är hemligheten bakom en bra hamburgare? Jon åkte till USA för att finna svaret. Sex veckor och 64 hamburgare senare visade sig svaret vara lika enkelt som burgaren själv: Det handlar om köttet och brödet. Enkelheten i en bra burgare gömmer inga hemligheter, men därför inte heller några genvägar. Den kräver kunskap om styckningsdetaljer och stekning, fetthalt och färsfibrer, textur och temperatur, konsistens och komposition, proportioner och – inte minst – passion.
Det här är en gedigen handbok om hur du tillagar hamburgare som den bör vara – enkel, genuin och fantastisk. Totalt får du ta del av ett 40-tal recept på olika grunder och varianter, kompletta hamburgerrecept varav flera inspirerade från diners i USA, några olika hamburgerbröd, en rad tillbehör och inläggningar och så ett gäng shakesrecept.
Jon Widegren sa upp sig från sig jobb som konsult för att kunna öppna hamburgerbaren Flippin’ burgers i Stockholm. Han har ägnat lång tid åt att läsa allt om hamburgare, från teoretiska historieskrivningar till amerikanska recept.
Jag kan inte annat än att bli skitsugen på att göra burgare när jag läser boken och lyfter min hatt (om jag haft någon) för att säga; Tack Jon! Tack för att det äntligen finns en bok att köpa i handeln som visar gemene man hur man gör riktigt bra burgare!
Hamburgare.org
Jag har testlagat båda bröd och burgare ur boken och det är löjligt gott kan jag lova. En riktigt intressant bok för burgarälskare. Njutning helt enkelt!
Frederik Zäll, Lyxlagat
Det roliga är att det känns som att boken är en självklar del av hela konceptet. Ska du lära dig göra burgare så är det här Boken. Olika tekniker (bland annat Blumenthal-klassikern med färs som rullas till en korv i plastfolie), ett riktigt bra brödrecept och hela spannet av burgare. Med andra ord – det finns ett gäng anledningar till varför Flippin’ Burgers just nu toppar försäljningslistorna.
Johan Hedberg, Matgeek
Boken är det bästa som finns på den svenska marknaden och för den skull så rekommenderar vi ett köp!
Foodjunkies.se
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134270 -
Minnen och menyer : från Parken Zoo i Eskilst...
Inbunden bok. Liljedahl Publishing. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage. Namnteckning.
Café de Paris, Grythyttans Värdshus, Park Aveny, Göstas, Carl Mikael, The Place, Fiskekrogen, Basement och nu Sjömagasinet för tredje gången. Och däremellan en mängd gästspel världen över, en sejour som vinhandlare i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197571173
- Titel
- Minnen och menyer : från Parken Zoo i Eskilstuna till Sjömagasinet i Göteborg
- Författare
- Wagner, Ulf
- Förlag
- Liljedahl Publishing
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 270 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Café de Paris, Grythyttans Värdshus, Park Aveny, Göstas, Carl Mikael, The Place, Fiskekrogen, Basement och nu Sjömagasinet för tredje gången. Och däremellan en mängd gästspel världen över, en sejour som vinhandlare i Paris och många år som Tv-kock i Stjärnorna på Slottet.
Följ med på Ulf Wagners fantastiska matresa som startar redan hemma i barndomens kök. Här kan du ta del av Ulfs spännande restaurangupplevelser varvat med ett sextiotal av hans favoritrecept.
Liljedahl Publishing 1 9789197571173 -
Tinas mat - 50 recept från programmet i SVT
Inbunden bok. Natur och Kultur. 2002. Inbunden.
Mycket gott skick. Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött ? smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recep läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353850
- Titel
- Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 631 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.
Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.
Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
9127353850 -
Gott Om Korv
Inbunden bok. Natur och Kultur / LTs förlag. 2001. Inbunden.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske förestäl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353532
- Titel
- Gott om korv
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 12 x 0 mm Ryggbredd 112 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske föreställer sig. Föredömligt enkelt och inspirerande. Med vackra, rena bilder.
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands.
Hon har nyligen utkommit med de mycket uppskattade böckerna Husmanskost – helt enkelt och Inlagt och hemlagat – i glas och på burk.
9127353532 -
Salt & peppar
Häftad bok. Natur och Kultur. 2007. Häftad. Danskt band med invikta flikar.
Nyskick. Salt och peppar, våra två mest grundläggande kryddor, står i fokus i den här kokboken med recept på förrätter, drinkar, tilltugg, huvudrätter, såser och desserter. Maten är modern och europeisk med asiatiska inslag. Alla recept innehåller tidsangivelser läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026919
- Titel
- Salt och peppar
- Författare
- Jody Vassallo
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 285 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 661 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Salt och peppar, våra två mest grundläggande kryddor, står i fokus i den här kokboken med recept på förrätter, drinkar, tilltugg, huvudrätter, såser och desserter. Maten är modern och europeisk med asiatiska inslag. Alla recept innehåller tidsangivelser för att det ska bli lättare att planera sin matlagning. Dessutom presenteras åtta olika salt- och pepparsorter i detalj, var kryddorna kommer ifrån och till vilken användning de bäst lämpar sig.
9789127026919 -
Frukt och bär: Saftning - Sultning - Bakning
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Soppor - och goda tillbehör
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2007. 78 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088610
- Titel
- Soppor och goda tillbehör
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 312 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på sina favoritsoppor. Vad sägs om krämig tomatcappuccino, bondsoppa med lammkött och vita bönor, kycklingsoppa med kokos eller rabarbersoppa med jordgubbar? Här finns även recept på goda tillbehör som getostcrème, västerbottendrömmar och valnötsbröd. Denna bok har tidigare utkommit under titeln Vilken soppa.
Natur & Kultur 9789127088610 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt - ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recep läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153410572
- Titel
- Bra mat vid mag- och tarmsjukdomar
- Författare
- Ahlberg, Marianne - Wessman, Marianne - Lidman, Lars
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
ICA bokförlag 9153410572
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn