-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 208 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243376
- Titel
- Grilla med bröderna Timell
- Författare
- Timell, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 829 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två matroade energiknippen. Två bröder med smak för det goda. Två grillfantaster.På Martin Timells lantställe i Stockholms skärgård trängs grillar och stekbord med en egenhändigt byggd rök och redskap i olika modeller. Hos Anders Timell två norska stenkast därifrån, det vill säga tvärs över fjärden, står bara en gammal klotgrill, en trogen vän. Men båda grillar de lika ofta och båda talar de glödande varmt om just sina favoriter bland råvaror, tillbehör och recept.I Grilla med bröderna Timell har de blandat en egen mix av sommarminnen, historier, fiffiga tips och recept för den där sköna stunden i väntan på den perfekta glöden, för avslappnade middagar med vänner och familj, för sommarfestens buffé och för dagarna då fiskelyckan varit god. Recept på efterrätter och drycker spetsar den somriga anrättningen.
Bonnier Fakta 9789174243376 -
Kokkonstens Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. LITEN REVA OMSLAGETS BAKSIDA
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570088
- Titel
- Kokkonstens Italien
- Författare
- Scicolone, Michele
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 335 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Italien och njut av dofterna och smakerna från ett av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant caffè i Venedig, en rustik trattoria i Umbrien och låt dig lockas av landets alla specialiteter från norr till söder. Kokkonstens Italien är en elegant och överdådig kokbok med stämningsfulla miljöbilder, vackra akvareller och över 140 illustrerade klassiska och nyskapade recept. Recepten är indelade i fem kapitel som följer den italienska måltidens mönster ¿ från antipasti till primi, secondi, contorni och dolci ¿ och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Här finns bland annat recept på spröda salviagrissini från Ligurien, halstrad paprikasallad från Sicilien, jätteravioli med ägg och tryffel från Emilia-Romagna, fylld kalvbringa från Lombardiet och chokladkyssar från Veneto. Michele Scicolone berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och hyllar de regionala skillnaderna och variationsrikedomen i det italienska köket. Hon berättar om italienarnas mästerliga förmåga att skapa kulinariska sensationer av de enklaste råvaror och delar med sig av sin kunskap om allt från tillverkning av parmesanost och grappa till kafékultur och marknadstraditioner. Kokkonstens Italien är en bok för alla som älskar det italienska köket och vill resa i fantasin till pastans och prosciuttons förlovade land!Michele Scicolone är författare, lärare och journalist med mat, vin och resmål i Italien som specialitet. Hon har skrivit ett flertal böcker om Italien och italiensk matlagning och medverkar i flera stora amerikanska tidningar och tidskrifter, bland andra Washington Post, Gourmet och Eating Well.
Albert Bonniers Förlag 9789100570088 -
Till grillat : såser, marinader, sallader och...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241600
- Titel
- Till grillat : såser, marinader, sallader och lite sött
- Författare
- Lemke, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från fördrink till dessert – dags att låta tillbehören spela huvudrollen!Äntligen har våren kommit. Solen värmer, gräset är grönt och himlen blå. Allt känns liksom möjligt och lätt. Fram med grillen och på med ... på med ... samma gamla trötta marinerade fläskkarré.Gott? Jovisst, men det saknas det där lilla extra, det där nya med smaker som kan lyfta allt som ligger på grillen till nya höjder. För när det kommer till grillning är tillbehören minst lika viktiga som vad vi faktiskt lägger på grillen. Inga problem. Allt som behövs är Till grillat och lite ingredienser.Men att bjuda på grillmiddag kan också upplevas som stressigt. Hur ska man tajma allt, så att glöden blir perfekt och tillbehören färdiga samtidigt med det grillade? Och efterrätten, då?Återigen – inga problem. Allt som behövs är Till grillat och lite planering. Som att ha färdiga tilltugg redo för att stilla den värsta hungern. Såser som är förberedda, kyckling som är marinerad. Salladen som väntar i kylen och potatisen som du blixtsnabbt svänger ihop utan att ens behöva tänka. Och sist men inte minst – sorbeten som står färdig och väntar i frysen. Med andra ord maträtter som nästan sköter sig själva, så att du kan ägna dig åt viktigare saker. Som att umgås med gästerna, övervaka glöden och smutta på en blåbärsmojito.Här finns inspirationen, recepten och råden du behöver för oförglömliga grillkvällar. Kvällar som du kommer att minnas långt in i höstens rusk och vinterns kyla.
Bonnier Fakta 9789174241600 -
Mat på svenska
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 189 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845524
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 280 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1144 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs nya kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Prisma 1 9789151845524 -
Ät rätt, bränn fett : Smalare på 14 dagar
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 2006. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137120546
- Titel
- Ät rätt, bränn fett : Smalare på 14 dagar
- Författare
- Shreeve, Dr Caroline
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tycker du att du misslyckas med din viktminskningsdiet och att du inte går ner tillräckligt mycket eller tillräckligt snabbt? Drabbas du av svackor när vågen tycks stå stilla? Det är faktiskt sant att du kan bli smalare på 14 dagar om du följer den diet som den australiska läkaren Caroline Shreeve föreskriver. Det handlar om fettförbrännande kost som gör att du kan gå ner närmare ett halvt kilo per dag. Det låter egentligen alldeles för bra för att vara sant, men det är en metod som läkare över hela världen använder när överviktiga patienter snabbt måste gå ner i vikt inför operationer. Metoden går i korthet ut på följande: När vår enda energikälla blir fettförbränning inleds en process som kallas för ketos. Den börjar redan efter cirka 24 timmar genom att lagrat kroppsfett bryts ner. Det leder till att energi frigörs samt att något som kallas ketoner bildas, som hjärnan kan använda som alternativ energi i stället för blodsocker. Dieten bygger på nyttig och näringsriktig mat, du går snabbt och riskfritt ner i vikt, ingredienserna är variationsrika och mättande och kan köpas överallt. Här finns tabeller över fjorton dagars kost och recept på inte mindre än 76 läckra rätter som gör det lätt att fortsätta på den smala vägen. I boken finns också vikttabeller, BMI och scheman att fylla i själv och du får svar på de vanligaste frågorna när det gäller den här snabba och fettförbrännande dieten. Följer du programmet lär du dig att äta rätt för resten av livet. Caroline Shreeve är verksam som läkare i Australien där hon arbetar med kraftigt överviktiga patienter. Hon har forskat i hur man kan använda mat för att påskynda en trög ämnesomsättning (ett kännetecken hos överviktiga). Hon bestämde sig för att be patienterna testa det här fettförbränningsprogrammet. Försökskaninerna gladdes över resultatet och hävdade att de aldrig behövde vara hungriga. Senare har ytterligare forskningsresultat genererat ett fullskaligt viktminskningsprogram som bygger på fettförbränningsmat. Det består av en tvåveckorsfas för snabb viktminskning, följd av en lika lång stabiliseringsfas med ett bredare urval av mat som gör det lättare att ställa om till sundare matvanor. Programmet verkar genom att öka hastigheten i kroppens fettförbränning och har använts mycket framgångsrikt av hennes patienter.
Bokförlaget Forum 9789137120546 -
Eriks bok : om mat och människor
Inbunden bok. Stockholm : Fischer. 1996. 146 sidor.
Nära nyskick. namn insidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170547843
- Titel
- Eriks bok : om mat och människor
- Författare
- Lallerstedt, Erik - Vingård, Björn
- Förlag
- Stockholm : Fischer
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fischer 9789170547843 -
Tinas helg : gamla godingar och nya favoriter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244045
- Titel
- Tinas helg : gamla godingar och nya favoriter
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst känns det ibland som om veckan har lite för många måndagar och lite för få fredagar? Alla älskar vi väl känslan av att komma hem och ställa ner de fullproppade matkassarna i hallen. Och veta att en lång, god mathelg ligger framför en. Men det är lätt att ta ut sig redan till fredagsmyset, så för att njuta krävs det viss planering. I Tinas helg hittar du recept och inspiration för helgens alla mattillfällen uppdelade på fredag, lördag och söndag. Många av rätterna är gamla godingar som smakar ännu lite bättre i Tinas tappning. På fredagen ska maten snabbt stå på bordet. Då äter familjen framför teven eller runt ett bullrigt köksbord. Tina ställer fram varma mackor på surdegsbröd, bakad potatis med tillbehör, flera varianter av en god bit kött eller kyckling med bara en sallad till. På lördagen har man gäster och maten får ta tid. Vi lyxar till det med en förrätt och väljer ett gott vin till huvudrätten. Här finns högrev som har stått i ugnen hela natten, mustiga grytor, hel fisk och efterrätter som imponerar. På söndagen dukar vi upp en brunch som räcker hela dagen. Här finns fattiga riddare, äggrätter och gröna tillbehör, smörgåstårta som du aldrig har sett den och därefter kakor till fika för många. Ja, sen gör det inte så mycket att måndagen snart står för dörren, det är ju trots allt fredag igen om bara fem dagar …
Bonnier Fakta 1 9789174244045 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIKEA
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177058397
- Titel
- Laga o njut Wokat o friterat
- Författare
- David Lee
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9789177058397 -
GI till vardags : 50 recept - snabbt, lätt &...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2006. 120 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225620
- Titel
- GI till vardags : 50 recept - snabbt, lätt & billigt
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 228 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 669 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lätt, snabbt och billigt GI till vardags bjuder på vardagsmaten precis som vi vill ha den.Lättlagat Det vill säga få och enkla ingredienser. Råvarorna som används i boken är tillgängliga i de flesta butiker, recepten är okomplicerade. Snabbt Vardagsmat måste vara snabblagad. Det finns ingen som mellan träningar, hämtningar och kvällsaktiviteter har tid att stå timvis vid spisen. Däremot vill vi ha kvalitet och god mat. Recepten tar mellan tio och trettio minuter att laga. Billigt Vardagen får inte kosta för mycket. Att äta nyttig mat som gör dig pigg och frisk behöver inte kosta en förmögenhet. GI till vardags hjälper dig (och familjen) att äta precis så nyttigt och hälsosamt som ni önskar. Förutom de lättlagade recepten hittar du många goda råd för din matlagning; allt från hur du kokar de godaste linserna och vilket GI som är okej till vad man ska göra mot sötsuget efter maten. Boken ger förslag på såväl frukost som lunch, middag, mellanmål och fredagssnacks. Recept ur boken: - Dinkelpaj med tomat och spenat - Korvgryta på nytt vis - Omelett med chorizo och grönsaker - Fullkornspasta med tomatsås - Mezetallrik för vuxna - Varm macka med hamburgare
Fitnessförlaget 9789185225620 -
Allt om GI-metoden : den kompletta guiden til...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 357 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115951
- Titel
- Allt om GI-metoden : den kompletta guiden till ett smalare liv
- Författare
- Lauritzson, Ola
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 357 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ola Lauritzson har med sina böcker och sajten GI Viktkoll blivit en av Sveriges ledande GI-profiler. Nu ger han ut Allt om GI-metoden tillsammans med tre av de övriga experterna på sajten. Resultatet är en bred och heltäckande guide som bygger på deras samlade erfarenheter efter att hittills ha stöttat nära hundra tusen svenskar att gå ner i vikt med hjälp av GI-metoden. Här finns den teoretiska bakgrunden: hur kroppen bryter ner maten, vilket GI olika födoämnen har och vad som händer i kroppen. Och så praktiken: 300 goda och sunda recept på allt från julbordet och bröllopsmenyn till lunchlådan och picknickmaten, råd om kost och träning, hur du gör de bästa valen och undviker GI-värstingarna samt en mängd personliga tips som gör det lättare att lyckas. En fullspäckad inspiratör till ett lättare och mer hälsosamt liv!- Gå snabbt ner i vikt utan att gå upp igen (om du är överviktig)- Få mer energi, bli piggare och orka mer- Ät dig mätt utan att få dåligt samvete eller gå upp i vikt- Hitta inspiration till nya recept och god mat- Välj mat som kroppen mår bra av- Bli av med ditt sockersug- Minska risken för livsstilsrelaterade sjukdomar- Hitta vägen till en ny livsstil!
Albert Bonniers Förlag 1 9789100115951 -
5:2-dieten - kokboken : 150 recept för halvfa...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2013. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244298
- Titel
- 5:2-dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
- Författare
- Spencer, Mimi
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 226 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 662 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I 5:2-dieten – kokboken bjuder författaren och matskribenten Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker på 150 utsökta, näringsrika lågkalori-recept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag. Boken är en uppföljare till den mycket uppmärksammade dietboken av läkaren Michael Mosley och Mimi Spencer, 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta. Den rikt illustrerade kokboken omfattar allt från enkla frukostar till riktigt läckra middagar. Alla recept har uppgifter om hur många kalorier som ingår och särskilt nyttiga näringsämnen. I boken finns också praktiska måltidsplanerare, både för kvinnor och för män. Författarna ger oss också en rad smarta tips om vilka basvaror man bör ha i sitt skafferi när man följer 5:2-dieten samt tips på rätter som går snabbt att laga när man har knappt om tid. 5:2-dieten, eller halvfasta, är det senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: minskat kaloriintag gör dig friskare och du lever längre – och på köpet går du ner i vikt! 5:2-dieten – kokboken är ett perfekt komplement till Michael Mosley och Mimi Spencers textbok om 5:2-dieten. Måltiderna som dukas upp kommer att få dig att längta till fastedagarna. Du kommer också att gå ner i vikt och du kommer att njuta under tiden! Michael Mosley har skrivit bokens förord. Han lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs. lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.
Bonnier Fakta 9789174244298 -
Mikrorebeller : den svenska ölrevolutionen
Inbunden bok. Mikrorebeller HB. 2013. 140 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198130508
- Titel
- Mikrorebeller : den svenska ölrevolutionen
- Författare
- Henningsson, Jonas
- Förlag
- Mikrorebeller HB
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En god öl är inte dyr, den kostar bara mer pengar!"Ny bok om den svenska ölrevolutionen
Hantverket, bryggarna – och ölen förstås!
Under femtio- och sextiotalet försvann många av småbryggerierna. Stordrift och likriktighet ersatte småskalighet och mångfald. Trist, urvattnad och smaklös öl blev resultatet.
Men nu händer något. Bryggkulturen vaknar till liv. Gamla bryggerilokaler dammas av, nya byggs. Och ny spännande öl bryggs. Entusiastiska ölbloggare pratar om att Sverige snart har hundra småbryggerier.
Mikrorebeller – den svenska ölrevolutionen är inte en faktabok om hur man gör öl, utan berättelserna om eldsjälarna bakom den svenska ölrevolutionen - rebellerna som krigar mot de stora drakarna. Vi reste landet runt och möttes av bryggare med ett brinnande intresse för hantverket att brygga BRA öl, stor lokalpatriotism, hållbara produktionskedjor och inte minst god mat.
Mat och malt hänger ju ihop, så vi kommer att bjuda på en hel del smaskiga recept också.http://www.mikrorebeller.se
Upphovsmän:
Jonas Henningsson, text. Kultur- och samhällsjournalist, uppdragsgivare är magasin och dagspress främst i Skandinavien. Har tidigare gett ut böcker om Öland och Gotland.
Hasse Lindén, fotograf. Frilansfotograf i Stockholm. Plåtar gärna porträtt, resor, reportage och musik.
Jenny Tenenbaum, redaktör. Frilansande förläggare/redaktör med lång erfarenhet i förlagsbranschen. Arbetar med allt som har med böcker och text att göra.
Michael Wall, art director. Rutinerad art director, grafisk formgivare och föreläsare, med varumärken som starkt fokus.
Mikrorebeller HB 9789198130508 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts/Attendo
-
Sommarlätt : Enkla recept för lata dagar
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 135 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439288
- Titel
- Sommarlätt : Enkla recept för lata dagar
- Författare
- Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 275 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 702 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Sommarlätt bjuder matskribenten Mia Gahne på ett femtiotal enkla recept för lata dagar tillsammans med makalöst vackra miljöbilder från den svenska sommaren. Här finns recept på rätter med kött och fisk, röror och tillbehör och delikata desserter. Det serveras såväl grillat som drycker och bakat. Och naturligtvis gott om grönsaker, frukt och bär! Inspirationen hämtas från havet och skogen, från trädgården, från åkrar och ängar. Naturens skafferi räcker långt. Det är inte ett dugg ansträngande att åstadkomma läckra måltider just när det mesta smakar som allra bäst. Mia Gahne bjuder på mat som är läcker utan att göra dig däst och tung och den besparar dig försmädliga semesterkilon. Sommarlätt har en given plats i varje sommarstugekök.
Mia Gahne är en av Sveriges mest lästa matskribenter och är dessutom stolt över att ha fått ta emot Gastronomiska Akademiens Guldpenna 2012. Sommarlätt är hennes första egna kokbok.
Ica Bokförlag 1 9789153439288 -
Klaras hälsomat : 5 steg till ett friskare oc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 162 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. liten reva omslagets baksida
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023441
- Titel
- Klaras hälsomat : 5 steg till ett friskare och smalare liv
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 277 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1010 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att äta hälsosamt handlar om att känna glädje i mat som gör oss piggare och friskare. Att känna att vi väljer den nyttiga maten, inte för att vi borde eller för att vi måste utan för att vi vill och för att det är gott."
De flesta av oss har stor tillgång till fräscha råvaror och det gäller bara att lära sig att välja rätt och att prioritera. Att se möjligheter i råvarorna och göra det bästa av dem. Många har en önskan om att gå ner i vikt, en önskan om att bli piggare och att orka mer. Att lägga om sina vanor på lång sikt är därför det bästa sättet. Kortsiktiga dieter eller metoder är däremot aldrig någon lösning på problemet.
Med denna bok lär du dig att skämma bort din kropp och dina smaklökar med god och nyttig mat. Du lär dig kombinera och tillaga råvaror så att det blir en läcker och livgivande måltid. Något som gör att du inte vill ha tillbaka den dåliga maten.
Idén är att öka intaget av fullkorn och andra långsamma kolhydrater och minska på socker, vitt mjöl och tillsatser i maten som konsistensgivare och smakförstärkare. Då minskar suget efter snabba kolhydrater och dåliga fetter. Detta ger dig en kropp med mer motståndskraft mot sjukdomar. Att välja mycket grönsaker i form av rotfrukter, kålsorter, bladgrönt och baljväxter är att välja mat som bygger upp kroppen i stället för att bryta ner den. Ren mat rik på antioxidanter, mineraler och vitaminer.
De fem stegen till hälsa:
1. In med baljväxter och grönsaker
2. Bort med socker och vitt mjöl
3. Ät rätt fett
4. Njut gott och lyxigt på helgen
5. Börja lämplig träning
Kokboksförfattaren Klara Desser kommer nu med sin åttonde bok på temat nyttig mat. Den egna erfarenheten av att upptäcka och lära sig tycka om nyttig mat och en önskan om att inspirera andra ligger till grunden för hennes böcker. Att nyttig mat kan vara både god, vacker, festlig och frestande hjälper hennes man, fotograf Hans Desser, till att förmedla.
Norstedts 1 9789113023441 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176170359
- Titel
- Hälsosam familj på 30 dagar
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 776 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bryt hela familjens ohälsosamma gamla mönster.
Många barn och ungdomar skulle må mycket bättre om de åt nyttigare mat och fick igång en hälsosammare livsstil. För föräldrar kan det emellertid kännas som en oöverstiglig ansträngning att förändra hela familjens invanda beteende även om man vet att alla skulle vinna på det i längden.
Ulrika Davidsson presenterar här en plan för hur man ska gå tillväga för att få hela familjen att smidigt gå över till en hållbar, hälsosam livsstil. Steg för steg guidar Ulrika familjen genom fyra veckor. Varje ny vecka introducerar hon en ny uppsättning vanor och ger handfast vägledning.
Det handlar om att rensa bort halvfabrikaten, ersätta dåliga råvaror, börja laga bra vardagsmat, bättre mellanmål och att motionera. På 30 dagar hinner man få ett märkbart resultat i familjen och man har hunnit vänja sig vid sin nya livsstil.
Hälsosam familj på 30 dagar är en kom-igång-guide för föräldrar, men också ett bra verktyg för alla som jobbar och hjälper familjer i dag, både inom skolan och sjukvården.
Format: 191x240 mm
Tukan förlag 1 9789176170359 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax Ström
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789150100020
- Titel
- Kokbok för stressade föräldrar
- Författare
- Ludde Lindström
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 208 x 233 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visar dig hur du kan laga god, näringsriktig och spännande mat på kort tid. Boken är full av tips och idéer om hur du lagar god, näringsriktig mat på samma tid som det tar att steka korv och laga makaroner. Härliga färgfoton av Albert Håkansson.
Alfabeta 1 9789150100020 -
Dash-dieten : nya metoden Ät allt - bli smal...
Inbunden bok. Expressen. 1 uppl. 2015. 142 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198205435
- Titel
- Dash-dieten : nya metoden Ät allt - bli smal & frisk
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Johansson, Elisabeth
Ytterligare fotografer: Kleinschmidt, Wolfgang
Ytterligare redaktörer: Bremmer, Fatima
Ytterligare designers: Mild, Hanna
Expressen 1 9789198205435 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783625136873
- Titel
- Grilla : De bästa recepten
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 265 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1170 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det moderna uteköket framstår som raffinerat, internationellt och framförallt omisskännligt aromatiskt. Mångfalden av recept ger den klassiska flintasteken och grillkorven hård konkurrens. Med hjälp av denna grillbok hittar du garanterat fram till din egen favorit, för här finns inte bara mängder av goda recept med kött, fågel, fisk och grönsaker utan även nyttiga kunskaper om grillutrustning och grillningsteknik.- Antingen om det handlar om att hitta nya älsklingsrecept som sesam- och Serranoburgare, surf &turf och pizza eller att få bekräftat hur man gör odödliga oldtimers som spareribs, t-benstekar och lammkarré - här kan du låta dig inspireras av vår omväxlande mångfald.- Recept på såser, tillbehör, varianter, sallader och marinader kompletterar huvudrätterna och ger många goda idéer för det perfekta grillnöjet.- Träkol, gas eller elektriskt, direkt eller indirekt grillning, hur tänder man grillen på rätt sätt eller väljer bra tillbehör - den omfattande inledningen förklarar hur man blir en riktig grillmästare.- Till varje receptkapitel hör värdefulla proffstips om hur man bäst grillar kött, fågel, grönsaker och fisk.- Detaljerade receptbeskrivningar och steg- för stegfoton till varje recept hjälper dig att lyckas, och strålande färgfoton ger dig lust att prova.
Stevali 1 9783625136873 -
Prismas stora bok om kryddor : med över 170 l...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835167
- Titel
- Prismas stora bok om kryddor : med över 170 läckra recept
- Författare
- Arabella Boxer
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1548 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835167 -
En svensk nationalrätt : sill och strömming
Inbunden bok. Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk. 1990. 142 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177660358
- Titel
- En svensk nationalrätt : sill och strömming
- Författare
- Bonekamp, Gunnevi - Zetterqvist, Siv - Svensk fisk ekonomisk förening
- Förlag
- Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk 9177660358 -
Middagstips med Leif Mannerström och Crister...
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2003. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406490
- Titel
- Middagstips med Leif Mannerström och Crister Svantesson : Mannerström, Leif
- Författare
- Steffo Törnquist
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 288 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1138 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkockarna Leif Mannerström och Crister Svantesson bjuder då coh då på stor matlagningskonst i TV4:s Nyhetsmorgon. I den här boken har de samlat ett sextiotal av sina läckraste recept: krämiga soppor, mustiga grytor, delikata fiskrätter, klassiska kötträtter, kittlande smårätter, smarriga desserter, allt du behöver för julbordet. Rätterna är läckert illustrerade med inspirerande och tydliga bilder. GOdare än så här blir det inte.
Detta är även berättelsen om duons väg från nyfikna matlagare till kockar i världsklass, om deras revolution av det svenska köket, av den svenska restaurangen.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9789189406490 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Happy days med Jamie Oliver
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100103156
- Titel
- Happy days med Jamie Oliver
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1217 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver, en av Englands mest älskade kockar, kommer nu med Happy Days med Jamie Oliver, den fjärde boken med Den nakna kocken på svenska. Boken baseras på TV-serien Jamie Olivers Happy Days Live, som också legat till grund för en bejublad internationell matlagningsturné.Filosofin i Jamie Olivers matlagning är som alltid att hitta de bästa ingredienserna och göra god, lättlagad mat att umgås kring, med ett minimum av krångel. För Jamie Oliver handlar mat om just detta att ha kul, äta bra och umgås runt grytorna med vänner och familj.Liksom hans tre första böcker är Happy Days fylld med frestande recept och bilder på sallader, pasta, kött, fisk, bröd och desserter för alla tillfällen. I kapitlet Fem snabba snor han ihop några verkligt goda middagar som gjorda för när du kommer hem sent en kväll från jobbet. I kapitlet Barnens klubb lagar Jamie några enkla rätter där barnen kan vara med. Tanken är att uppmuntra föräldrar att laga mat tillsammans med sina barn. Låt barnen vara med i köket och krydda, hälla på olivoljan eller baka de kommer att älska det! Ur innehållet: Fem snabba rätter, Enkla sallader, Massor av vego, Brödets underbara värld, Desserter, Barnens klubb, Pasta, Dressingar, Lite näringslära (du är vad du äter!)Ta det med humor, gör det enkelt och ställ fram ölen! Och använd händerna när du lagar mat känn, smaka, lukta och gör det till en konstart. Jamie Oliver
Albert Bonniers Förlag 9789100103156 -
Nigellas sommarmat
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 288 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137122397
- Titel
- Nigellas sommarmat
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella är här igen! Och nu med en lång rad superläckra sommarrecept. Hon vill emellertid förlänga den där härliga, lata och heta sommarkänslan så att den varar hela året. Tack vare Nigellas oemotståndliga beskrivningr kan man ta sig igenom vinterns allra mörkaste dagar.Inspirationen till recepten kommer från många olika håll, här finns till exempel inslag från Spanien, Italien, Mellanöstern och Nordafrika. Grunden för alla recept är fräscha och färska ingredienser. Och rätterna ska vara enkla att tillaga. Nöjet ska ligga i att äta och gärna tillsammans med många. Boken innehåller förrätter, huvudrätter med både fisk, kött och tillbehör, efterrätter samt drycker.Och det är inte vilka rätter som helst! Här lite plockmat: grillad aubergine med feta, mynta och chili; ingefärskryddad lax; kyld ärt- och myntasoppa; sommarminestrone; pappardelle med squash, russin och pinjenötter; spaghetti med vitlök, olja och chili; gammaldags tomatsallad; morotssallad med jordnötter; italiensk rödbetssallad; mauritisk räkcurry; laxspett med kokos och chili; citronris; grillad tonfisk med wasabi; revbensspjäll; lammspett; knapriga lammkotletter; kall rostbiff med citronsallad; kycklingsallad med mandel och persilja; siciliansk vinägerkyckling; anka med ingefära och apelsinsallad; hasselbackspotatis; bräserad sallad; korsikansk omelett; karamelliserad ananas med chokladsås; fikon för tusen och en natt; mousse på vit choklad och passionsfrukt; marängtårta med jordgubbar; arabiska plättar med apelsinblomssås; äppelglass; krusbärs- och fläderblomsglass; fryst chokladtryffel; honungssemifreddo samt en lång rad drinkar med spännande namn som Blue lagoon, Gina, Passione, Fragonard och Kiwitini.Allt som allt omfattar Nigellas sommarmat över 100 recept och i dem spårar man Nigellas oförlikneliga charm och finess samt stora matkunskaper.Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker: How to eat, How to be a domestic goddess samt Nigella -- Kort och gott som kom på svenska 2002. Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet.Hon bor i London med sina två barn.
Bokförlaget Forum 9789137122397 -
Nigella - Kort och gott
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 254 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137120690
- Titel
- Nigella - Kort och gott
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 254 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1008 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson har haft enastående framgångar i England. Hon är en av de bästa och mest inflytelserika av dagens unga brittiska kockar och har sin egen tv-serie, Nigella bites, på Channel 4. Nu är hon redo att erövra våra svenska hjärtan! Nigella Lawson är en livsnjutare, trots att hon förlorat sin familj under tragiska omständigheter. Hennes lyskraft och starka personlighet har tagit den brittiska publiken med storm. När hennes man dog i cancer sörjde hela landet med henne. Man älskar denna vackra, glamorösa och samtidigt vardagsnära kvinna som kan laga mat som ingen annan. Nigella förmedlar en kärlek till kokkonsten och ätandet som får oss alla att längta till köket med alla dess dofter och smaksensationer. Hennes recept är chosefria, originella och enkla att laga till. Nigellas mat är anpassad till dagens livsstil: den går att snabbt dra ihop efter en lång arbetsdag men är också lustfylld att leka fram under veckoslutet tillsammans med barnen och vännerna. Nigella Kort och gott är ljuvlig läsning, rikt illustrerad och lika färgstark som författarinnan själv. Här finns recepten du behöver för tv-kvällen, partyt och bjudmiddagen, samt den ultimata tröst- och skräpmaten. När Nigella Lawson inte lagar mat i tv, skriver hon i Vogue, the Observer och Times Magazine. Hon är författare till två bästsäljande kokböcker: How To Eat och How To be a Domestic Goddess..
Bokförlaget Forum 9789137120690
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn