-
MEDELHAVSBUFFÉER
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Massolit Förlag. 2014. 111 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –
Bjud på medelhavsbuffé! Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen.
• Välj bland ett åttiotal recep läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785856
- Titel
- Medelhavsbufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 239 x 279 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 732 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud på medelhavsbuffé!
Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen.
Välj bland ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länder runt det azurblå havet: Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där efter tycke och smak. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 1015 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Författaren och journalisten Tomas Tengby återkommer i böckerna. Denna gång berättar han om maträtterna, matkulturerna och hur allt hänger ihop genom historien. Läs om hur råvaror och smaker en gång har färdats kors och tvärs över Medelhavet i de gamla härskarnas kölvatten. Om hur det har suddat ut matgränserna mellan länderna. I dag kryddas maten i Spanien, Frankrike och Italien fortfarande av arabiska smaker. Pizzan är inte bara italiensk, och det är en hårfin skillnad mellan tapas, meze och antipasti.
Roland Persson har tagit de vackra bilderna.
– FÖRLAGSNY! – Massolit Förlag 9789187785856 -
Sveriges bästa pizza
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 118 sidor.
Nära nyskick. förråd 1400
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785887
- Titel
- Sveriges bästa pizza
- Författare
- Frida Ceveryd - Tomas Tengby
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 228 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frida Ceveryd blev Sveriges bästa pizzabagare förra året när hon vann finalen i Pizza-SM 2014. Nu vill hon sprida sin pizzaglädje och lära ut hur du får pizzan att bli någonting utöver det vanliga. För det roliga med pizzor är att du kan använda vilka ingredienser som helst. Fridas vinnarpizza innehöll till exempel hjortinnerfilé, syltad rödlök och palsternackscrème. Med sådana fyllningar blir pizzabakningen rena rama gourmetmatlagningen. Här får du veta hur du gör olika familjepizzor, gourmetpizzor, förrättspizzor, klassiska pizzor på Fridas vis och till och med dessertpizzor! Även degarna kan varieras och här ges recept på såväl söta som glutenfria och fiberrika degar. Och så den klassiska förstås.
Massolit Förlag 1 9789187785887 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153424689
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9153424689 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153424680
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9789153424680 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153424204
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
Ica Bokförlag 1 9153424204 -
Maten från havet
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 112 sidor.
Mycket gott skick. Gallrad biblioteksbok med sedvanliga stämplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153422651
- Titel
- Maten från havet
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tomas Tengbys havsdoftande kokbok! I boken Maten från havet presenterar Tomas Tengby, känd TV- och radioprofil, just nu aktuell i SVTs matprogram Mat, sina bästa recept med råvaror från Västerhavet. Tomas har tillsammans med Bengt Peterson från Petersons Krog på Käringön gjort ett spännande urval av sina allra bästa rätter från havet. Här får läsaren får även ta del av hur fisket gick till förr. Tomas som har tillbringat sina somrar på Käringön kommer också att berätta om hur det var på 60-talet när han var liten. Fisk och skaldjur som finns på västkusten presenteras tillsammans med illustrationer. Recepten är mycket varierande men med en sak gemensamt - att fisk är nästan alltid snabbmat! Ca 70 recept, ca 50 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153422651 -
Nyfångat - recept på fisk & skaldjur och anna...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 160 sidor.
Nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad. Slutsåld
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429753
- Titel
- Nyfångat : recept på fisk & skaldjur och annat värt att veta om havets läckerheter
- Författare
- Liselotte Forslin - Martin Gustafsson - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 906 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nyfångat är skriven av ett antal fiskentusiaster och kommmer att ha en given plats hos alla som älskar fisk och skaldjur!
Det här är boken för dig som tycker det är svårt att tillaga fisk och som saknar lättlagade recept med fisk och skaldjur!
Boken inleds med en liten fiskskola som berättar hur länge fisken ska koka, steka osv.
Därefter presenteras de olika fisk-och skaldjurssorterna med vackra akvareller.
Boken innehåller över 100 recept på fisk-skaldjursrätter för både fest och vardag.
Boken har en matnyttig faktadel där du får reda på vilka fiskar du kan frossa i och vilka du bör äta med måtta. Hur du bör förvara fisk och skaldjur. Vad man bör titta på för att avgöra om fisken är färsk. Givetvis också ett avsnitt om näringsinnehåll, hur man rensar och filéar fisk och hur man hanterar ostron, krabba, musslor, räkor och hummer.
Nyfångat är fylld av härliga bilder på havsmiljöer och fiskrätter som nästan får det att lukta hav och tång.
Även om du i Nyfångat finner det mesta om fisk och skaldjur är de ändå din kärlek till havets läckerheter och till matlagning som avgör hur resultatet blir.
Här finns recept till Förrätter, Varmrätter, Soppor, Skaldjur, Sallader och Kalla rätter, Goda såser och röror.
Ica Bokförlag 1 9789153429753 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153424204
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
Ica Bokförlag 1 9153424204 -
Bar Italia : kaffe, godsaker och mat från ita...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 128 sidor.
Mycket gott skick. En riktig bra bok om kaffekultur i Italien.
Recept om typisks kända maträtter man äter hemma eller på krog. Som sagt, en mycket bra bok som passar den som gillar landet och deras mat. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847313
- Titel
- Bar Italia : kaffe, godsaker och mat från italienarnas mesta mötesplats
- Författare
- Tengby, Tomas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska baren är en samlingsplats, en gastronomisk kameleont som byter skepnad under dagen. Från den tidiga frukostens cornetto och cappuccino, dagens focaccia och pasta till sena kvällens glas vin och en sista espresso.
På Bar Italia kan du slinka in från tidig morgon till sen kväll. Ett kort stopp på väg till jobbet för en cornetto fylld med aprikosmarmelad och en cappuccino. På förmiddagen stillas hungern – det blev ju ingen riktig frukost – med en panino med lufttorkad skinka, en god ost och lite rucola.
Mellan tolv och tre är det lunch. Bar Italia byter skepnad och bjuder på något matigare. En pizza och lite sallad, en foccacia med inlagda grönsaker och kallskuret, eller en enkel pasta som spaghetti aglio, olio e peperoncino.
Eftermiddagen sträcker sig ända till sjutiden. Kanske en paus från jobbet, eller en sväng förbi Bar Italia på vägen hem. Beställer in ett glas vitt vin och smakar några munsbitar, aperativi för att stilla hungern. En stunds vila, samtal och umgänge. Ska du köpa med ett bakverk att ha som efterrätt?
Efter middagen hemma är det dags för den traditionella promenaden, la passegiata. Ett långsamt strosande arm i arm, alla generationer. För att synas och titta på andra, samtidigt som man äter den ljuvliga glassen från Bar Italia. Och sedan en sista espresso innan det bär hemåt igen.
Bar Italia är en informell och naturlig mötesplats, ett nav i det italienska livet.
Den här boken ger recept från tidig morgon till sen kväll i Bar Italia, alla anpassade så att de kan lagas hemma. Såväl smörgåsar och pizza som kakor och bakverk.
Här bjuds också kaffekunskap från böna till rostning, malning, bryggning och njutning. Hur gör man en bra espresso och cappuccino, hemma och på baren? Tips, råd och proffsens knep. Vad ska man ha för maskin? Hur ska de skötas? Hur använder man mockabryggare?
Prisma 1 9789151847313 -
Antipasti & stutzzichini : lättlagat hemma
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427483
- Titel
- Antipasti & stutzzichini : lättlagat hemma
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mot slutet av arbetsdagen, eller efter slinker italienaren in på en bar och beställer en aperitivo, en drink eller ett glas vin och så något gott att mumsa på, en stuzzichini, tillsammans blir det en avrundning på arbetsdagen, en start på kvällen, ett sätt att varva ner och göra sig redo för den njutning och samvaro som middagen kommer att på senare.
Stuzzichini är italienska för aptitretare. Antipasti betyder ordagrant förrätt. Det här är en bok om det lilla goda med inspiration från de italienska köken. Grillat bröd med tomat och mozzarella , parmaskinkrulle fylld med färskost, fyllda musslor, kronäriskockor som i Rom, fylld minitoast med rosa sås, marulkscarpaccio, marinerad parmesanost och många andra aptitretande små rätter.
Marco Baudone är född 1973 i Olofström i Blekinge: mamma Maj-Britt kommer från Sverige och pappa Giorgio från Italien. Marco började att jobba i restaurangvärlden redan som 14-åring. Han har skolat sig runt om i Italien, Paris och Stockholm. Under 5 år arbetade Marco på Operakällaren och driver idag med framgång Locanda i Stockholm.
Ica Bokförlag 1 9789153427483 -
Maten från havet
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 112 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad. 20x27 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153422651
- Titel
- Maten från havet
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tomas Tengbys havsdoftande kokbok! I boken Maten från havet presenterar Tomas Tengby, känd TV- och radioprofil, just nu aktuell i SVTs matprogram Mat, sina bästa recept med råvaror från Västerhavet. Tomas har tillsammans med Bengt Peterson från Petersons Krog på Käringön gjort ett spännande urval av sina allra bästa rätter från havet. Här får läsaren får även ta del av hur fisket gick till förr. Tomas som har tillbringat sina somrar på Käringön kommer också att berätta om hur det var på 60-talet när han var liten. Fisk och skaldjur som finns på västkusten presenteras tillsammans med illustrationer. Recepten är mycket varierande men med en sak gemensamt - att fisk är nästan alltid snabbmat! Ca 70 recept, ca 50 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153422651 -
Medelhavsbufféer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2010. 111 sidor.
Nyskick. Bjud på medelhavsbuffé!
Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon - ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länderna runt det azurblå havet.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen g läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434115
- Titel
- Medelhavsbufféer
- Författare
- Baudone, Marco
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 279 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud på medelhavsbuffé!
Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon - ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länderna runt det azurblå havet.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 10-15 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Ica Bokförlag 9789153434115 -
Älskade Sverige : den vackra naturen & den go...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 96 sidor.
Nyskick. Oanvänd, vackert foto, trevlig presentbok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438106
- Titel
- Älskade Sverige : den vackra naturen & den goda maten
- Författare
- Tomas Tengby - Karl-Christer Wallberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 275 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 658 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en kulinarisk och geografisk resa genom Sverige - med fantastiska naturbilder, förföriska tolkningar av klassiska svenska maträtter och förklarande texter. Sverige skildras i den här boken i sex nedslag och åtskilliga maträtter. Upplev Lapplands vida vildmark, Dalarnas somriga värme, Gotlands magiska vyer, Hallands västerhav, Stockholms unika skärgård och Skånes sydliga charm.
Lockas av hjortronparfait, hembakat knäckebröd, soppa på jordgubbar och rabarber, torsk med pepparrot och färska räkor, skånsk äppelkaka, ärtsoppa, köttbullar, gravad lax, söndagsstek, gubbröra och mycket mer. Läs och njut av boken för att återuppleva dina minnen, eller som en provsmakning på det du ska få uppleva.
Boken ges ut i svensk, engelsk samt tysk version.
Ica Bokförlag 1 9789153438106 -
Medelhavsbufféer
Inbunden bok.
Nära nyskick. Massolit. 2014. 111 s. Förlagsband. 23,5 x 27,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785856
- Titel
- Medelhavsbufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 239 x 279 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 732 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud på medelhavsbuffé!
Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen.
Välj bland ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länder runt det azurblå havet: Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där efter tycke och smak. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 1015 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Författaren och journalisten Tomas Tengby återkommer i böckerna. Denna gång berättar han om maträtterna, matkulturerna och hur allt hänger ihop genom historien. Läs om hur råvaror och smaker en gång har färdats kors och tvärs över Medelhavet i de gamla härskarnas kölvatten. Om hur det har suddat ut matgränserna mellan länderna. I dag kryddas maten i Spanien, Frankrike och Italien fortfarande av arabiska smaker. Pizzan är inte bara italiensk, och det är en hårfin skillnad mellan tapas, meze och antipasti.
Roland Persson har tagit de vackra bilderna.
9789187785856 -
ITALIENSKA BUFFÉER
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första uppl. 2004. 94 sidor.
Nyskick. Oanvänd. Inga namn eller andra markeringar.
Ur förlagets text om boken: ”Mat är så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424689
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag Första 9153424689 -
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426371
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9153426371 -
Medelhavsbufféer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2010. 111 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Bjud på medelhavsbuffé! Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon - ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länderna runt det azurblå havet. Bjud på en buffé från ett av dessa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434115
- Titel
- Medelhavsbufféer
- Författare
- Baudone, Marco
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 279 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud på medelhavsbuffé!
Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon - ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länderna runt det azurblå havet.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 10-15 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Ica Bokförlag 9789153434115 -
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Mycket gott skick. Bok i stort format. Tillskrift på försättsbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426371
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9153426371 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153422655
- Titel
- Maten från havet
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tomas Tengbys havsdoftande kokbok! I boken Maten från havet presenterar Tomas Tengby, känd TV- och radioprofil, just nu aktuell i SVTs matprogram Mat, sina bästa recept med råvaror från Västerhavet. Tomas har tillsammans med Bengt Peterson från Petersons Krog på Käringön gjort ett spännande urval av sina allra bästa rätter från havet. Här får läsaren får även ta del av hur fisket gick till förr. Tomas som har tillbringat sina somrar på Käringön kommer också att berätta om hur det var på 60-talet när han var liten. Fisk och skaldjur som finns på västkusten presenteras tillsammans med illustrationer. Recepten är mycket varierande men med en sak gemensamt - att fisk är nästan alltid snabbmat! Ca 70 recept, ca 50 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9789153422655 -
Italienska bufféer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 94 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 28*24 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424689
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9153424689 -
MAT FÖR BLÅ DAGAR. LÄTTLAGAT FÖR SOMMAR OCH G...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första uppl. 2003. 68 sidor.
Nyskick. Inga namn eller andra markeringar.
Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som k läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424204
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
Ica Bokförlag Första 9153424204 -
Smak av Halland
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2 uppl. 2006. 72 sidor.
Nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428800
- Titel
- Smak av Halland
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 562 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 2 9789153428800 -
Smak av Halland CD SKIVA INGÅR
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 72 sidor.
Nära nyskick. Hylla A
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426363
- Titel
- Smak av Halland
- Författare
- Tomas Tengby - Stefan Holmström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halland är grönkål, lax och pepparrot. Men också hjort, älg, rådjur, kanin, svamp, fläder, champinjoner, jordgubbar, potatis och andra färska råvaror från lokala producenter. Och cheddarost som prisas i cheddarns England. Halland är strandhedar, karg skärgård, små fiskelägen, bördig slätt, böljande uppodlade kullar, vildmark, insjöar och stora skogar.
Halland är kilometerlånga sandstränder, Tylösand, en svensk Riviera.
I den här boken får du en smak av Halland. En smak av maten och råvarorna i läckra recept av bland andra den halländske mästerkocken Stefan Holmström. Av landskapets historia, den omväxlande naturen och av hälsans Halland vad sägs om ett recept på ett eget tångbad?
Eftersom Halland också är så mycket musik följer en CD med boken, med specialinspelad musik framförd av Musik i Halland och utvald för att passa till den halländska maten. Så välkommen att smaka på Halland!
Ica Bokförlag 1 9153426363 -
Smak av Halland. Inklusive CD längst bak med...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 72 sidor.
Nära nyskick. Hallands mat
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426363
- Titel
- Smak av Halland
- Författare
- Tomas Tengby - Stefan Holmström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halland är grönkål, lax och pepparrot. Men också hjort, älg, rådjur, kanin, svamp, fläder, champinjoner, jordgubbar, potatis och andra färska råvaror från lokala producenter. Och cheddarost som prisas i cheddarns England. Halland är strandhedar, karg skärgård, små fiskelägen, bördig slätt, böljande uppodlade kullar, vildmark, insjöar och stora skogar.
Halland är kilometerlånga sandstränder, Tylösand, en svensk Riviera.
I den här boken får du en smak av Halland. En smak av maten och råvarorna i läckra recept av bland andra den halländske mästerkocken Stefan Holmström. Av landskapets historia, den omväxlande naturen och av hälsans Halland vad sägs om ett recept på ett eget tångbad?
Eftersom Halland också är så mycket musik följer en CD med boken, med specialinspelad musik framförd av Musik i Halland och utvald för att passa till den halländska maten. Så välkommen att smaka på Halland!
Ica Bokförlag 1 9153426363 -
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustr. Förlagets kartonnageband i perfekt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426371
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9153426371 -
Välkommen på middag!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 151 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bok i nyskick, dvs presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023502
- Titel
- Välkommen på middag!
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 786 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboken som innehåller drygt 120 recept men erbjuder ett oändligt antal middagar. Bygg en måltid genom att identifiera rätter och smaker du gillar och lär dig sedan att utgå från dem.
Välkommen på middag! är en personlig kokbok, sprungen ur Tomas Tengbys anteckningsbok där recept på familjens fungerande vardagsmiddagar skrivits ner för att sedan kunna modifieras, kombineras och varieras utifrån vad man är sugen på, vad man har hemma och vad som är i säsong. Här finns recept på matiga sallader, pannor, risotto, pasta, färs och soppor, som tillsammans med insprängda knep och smarta tips låter middagen växa fram. Med lågmäld charm lär han ut hur man varierar recepten, hur man kan utgå från något som gillats och ersätta någon eller några ingredienser med annat och på så sätt få en ny rätt.
Exempel på rubriker mellan recepten är:
Klassiska kombinationer - Vilka smaker passar till vad? En hjälp för att kombinera, hitta på nytt och variera sig.
Smakerna och balansen - Om sött, salt, surt och beskt och hur de framhäver varandra. Att man nästan alltid söker denna kombination. I många kokböcker avslutas recepten med uppmaningen "Smaka av!" Men hur gör man då?
Variera - Hur man kan byta ut en råvara eller smak i ett favoritrecept och åstadkomma en helt ny rätt.
Norstedts 1 9789113023502 -
MEDELHAVSBUFFÉER
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2010. 111 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! –– Bjud på medelhavsbuffé! Här är kokboken att inspireras av för dig som älskar den goda, lättlagade maten från Medelhavet. Välj en buffé från ett särskilt land eller komponera din egen. Välj bland ett åttiotal rec läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434115
- Titel
- Medelhavsbufféer
- Författare
- Baudone, Marco
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 279 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud på medelhavsbuffé!
Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Marocko, Turkiet och Libanon - ett åttiotal recept i sju härliga medelhavsbufféer från länderna runt det azurblå havet.
Bjud på en buffé från ett av dessa länder eller komponera din egen genom att plocka lite här och där. Eller använd recepten för att laga en vanlig middag. Recepten är beräknade för 10-15 personer och går att halvera.
Bakom recepten står kocken Marco Baudone, med rötter i såväl Italien som Sverige. Han har arbetat som kock i Italien, Frankrike och Sverige. I dag är han köksmästare och delägare i den franska krogen Brasserie Le Rouge i Stockholm. Detta är hans fjärde kokbok, de tidigare heter Antipasti & stuzzichini, Italienska smakens källa och Italienska bufféer.
Ica Bokförlag 9789153434115 -
Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Fisk & Sk...
Inbunden bok. Aftonbladet och Norstedts. 2010. 80 sidor.
Nyskick. Visst vore det svenska köket torftigt utan fisk & skaldjur. Så gott, så fräscht och så hälsosamt! Kan det bli bättre? Men många av oss, även skapligt vana matlagare, blir lite rådvilla när det kommer till att anrätta fisk och skaldjur. Den egna receptsaml läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113031996
- Titel
- Fisk och skaldjur
- Författare
- Ahlin, Nils Emil
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Aftonbladet och Norstedts 9113031996 -
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Rikt illustrerad i färg. Foto av Tomas Yeh.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426371
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9153426371 -
Maten från havet
Inbunden bok. Ica. 2002. 112 sidor.
Mycket gott skick. Med Peterssons krog på Kärringön som hjälp får. I ta del av recept från snart sagt hela den marina världen . snabba enkla rätter allt är seafood och dessutom en massa kunskap om råvarorna en bok med hög grad av sälta! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn