-
Din vän i Köpenhamn
Pocketbok. Sydsvenskan. 2000. 160 s. Pocket. 16x13cm. 98 gram.
ISBN 9197279870
Nyskick. Guide till Köpenhamn med kartor och illustrationer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9197279870 -
Nordafrikansk mat : från Kairo till Casablanc...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Nyskick. Mycket fint exemplar. Känns oläst. Några små hanteringsspår, för övrigt i nyskick.
Trådbundet illustrerat laminatband. större format. 250 x 220 x 17 mm.
"Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9137120379 -
Stora boken om Medelhavsmat
Inbunden bok. Semic. 2008. 112 sidor.
Nyskick. t Sätt Medelhavet på bordet! Pasta, solmogna tomater, oliver, serranoskinka, cous-cous, paella, vinbladsdolmar och vitlöksdoftande tsatsiki. Medelhavet bjuder på mängder av dofter, matupplevelser och spännande rätter du kan laga i eget kök.Medelhavsmaten läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155236946
- Titel
- Stora boken om Medelhavsmat
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sätt Medelhavet på bordet! Pasta, solmogna tomater, oliver, serranoskinka, cous-cous, paella, vinbladsdolmar och vitlöksdoftande tsatsiki. Medelhavet bjuder på mängder av dofter, matupplevelser och spännande rätter du kan laga i eget kök.Medelhavsmaten är dessutom känd över hela världen för att vara fräsch och hälsosam - inte minst för dig som tänker på hjärtat och vikten. Det betyder sallader och gröna rätter med många variationer. Till detta lite kött eller fisk, den goda olivoljan, gott bröd - och ett glas vin.Ingredienserna till det goda och nyttiga medelhavsköket finns idag i de flesta livsmedelsaffärer i Sverige. Varför inte bjuda på en läcker pasta med sardellsås, en mustig grekisk lammgryta med citron eller en doftande saffranskyckling från Marocko till middag?Journalisten och matskribenten Eja Nilsson berättar också om matens väg runt Medelhavet där vi följer spåren efter kryddhandlare, kamelkaravaner från Fjärran Östern och portugisiska upptäcktsresande på jakt efter en ny väg till Östern över de stora haven.Boken innehåller ca 80 härliga recept och vintips från länderna kring Medelhavet. Eja Nilsson har givit ut Sill, ägg och nubbe (2005), Vardagsmat utan stress (2006) och Stora boken om grytor och gratänger (2007) på Semic. De vackra matbilderna är tagna av Holger Edström.
Semic 9789155236946 -
Vegetarisk gourmet
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1986. 130 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146152717
- Titel
- Vegetarisk gourmet
- Författare
- Lauterbach, Erwin - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146152717 -
SILL, ÄGG OCH NUBBE
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET SEMIC. 2005. 92 sidor.
Mycket gott skick. ART NR 22964
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET SEMIC -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. dedikation
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9137120379 -
VARDAGSMAT UTAN STRESS
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET SEMIC. 2006. 96 sidor.
Mycket gott skick. ART NR 22796
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET SEMIC -
Vardagsmat för liten kassa
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256623
- Titel
- Vardagsmat för liten kassa
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, familjen växer och får större behov, kanske vill vi prioritera och använda pengarna till något annat än tidigare. Vad hägrar? Den Stora Resan för hela familjen eller helt enkelt bättre matkvalitet i vardagen? Vi lägger mycket pengar på maten – men god mat måste inte vara dyr!Undersökningar visar att nästan hälften av all mat vi köper slängs – helt i onödan. Genom att lära dig vilka råvaror du ska köpa och hur du tar vara på dem, kommer du att göra enorma vinster – och till på köpet få njuta av god och hälsosam mat!I boken lär du dig att handla smart, spara som sport, hushålla med rester, mormors knep, nya kalastrender, bjuda på budgetfest, lägga krutet på dukningen och mycket, mycket mer.Eja Nilsson ger tips och råd och bjuder på hundratals läckra förrätter, huvudrätter, desserter och goda tillbehör. Vad sägs om turkisk yoghurtsoppa, jordnötskyckling, hemgjord falafel, fransk grönsaksgratäng, matvåfflor, frittata med spaghetti eller kinesisk äggnudelsoppa? Dessutom lär hon oss att laga mat som en trestegsraket – så räcker samma råvaror enkelt till tre olika rätter!
Bokförlaget Semic 9789155256623 -
Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huv...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 77 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256272
- Titel
- Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huvudrätt, dessert
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pannkakor har människor lagat i alla tider – och i hela världen. Vi äter pannkakor till ärtsoppan på torsdagar och pannkakstårta med bär och vispgrädde på somrarna. Men det finns mycket mer pannkaksinspiration att hämta ute i världen. Vad sägs om ryska blinier, franska crêpes och galettes, amerikanska frukostpannkakor och mexikanska majspannkakor med kycklingstuvning? Med den här boken kan du resa runt i världen i ditt eget kök med din pannkakslagg – och du får också berättelsen om pannkakans historia, från de gamla romarna till idag och från Kina till Mexiko.
Bokförlaget Semic 9789155256272 -
Couscous, pasta och paella
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt fäårgill
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835789
- Titel
- Couscous, pasta och paella
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Prisma 1 9151835789 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlströms
-
All världens köttbullar - och andra färsrätte...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1984. 61 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129565863
- Titel
- All världens köttbullar - och andra färsrätter
- Författare
- Nilsson, Eja - Kvarnström, Gunilla
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129565863 -
Vardagsmat för liten kassa
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 112 sidor.
Gott skick. Foto Tine Guth Linse. dediaktion
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256623
- Titel
- Vardagsmat för liten kassa
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, familjen växer och får större behov, kanske vill vi prioritera och använda pengarna till något annat än tidigare. Vad hägrar? Den Stora Resan för hela familjen eller helt enkelt bättre matkvalitet i vardagen? Vi lägger mycket pengar på maten – men god mat måste inte vara dyr!Undersökningar visar att nästan hälften av all mat vi köper slängs – helt i onödan. Genom att lära dig vilka råvaror du ska köpa och hur du tar vara på dem, kommer du att göra enorma vinster – och till på köpet få njuta av god och hälsosam mat!I boken lär du dig att handla smart, spara som sport, hushålla med rester, mormors knep, nya kalastrender, bjuda på budgetfest, lägga krutet på dukningen och mycket, mycket mer.Eja Nilsson ger tips och råd och bjuder på hundratals läckra förrätter, huvudrätter, desserter och goda tillbehör. Vad sägs om turkisk yoghurtsoppa, jordnötskyckling, hemgjord falafel, fransk grönsaksgratäng, matvåfflor, frittata med spaghetti eller kinesisk äggnudelsoppa? Dessutom lär hon oss att laga mat som en trestegsraket – så räcker samma råvaror enkelt till tre olika rätter!
Bokförlaget Semic 9789155256623 -
Couscous, pasta och paella. Matens väg runt m...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dedikation
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835789
- Titel
- Couscous, pasta och paella
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Prisma 1 9151835789 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151839083
- Titel
- Den goda julmaten
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jul, jul fröjdefull jul! Ljusen i advent, lussekatter, förväntan, den glittrande granen, sillen, skinkan, revbensspjället, köttbullarna och all julgodis!
I Den goda julmaten har Eja Nilsson samlat de bästa recepten för en trivsam, smakfull och god juletid.
Bland recepten finns både de traditionella måstena och nya spännande varianter som det kan vara roligt att pröva. Låt tradition möta förnyelse! Alltså kakor och saffransbullar, julbröd, julgodis och allt annat klassiskt gott som hör helgernas helg till i fråga om kött, korv och pastejer. Dessutom den nya julmaten, som kryddade lammbullar, grönkål med smält getost och ansjovispiroger... För den stressade nutidsmänniskans finns också räddningen i ett kapitel om Den snabba julen. Om hur man fixar en trevlig jul utan ansträngning, med enkla och snabba tips och lata recept.
Eja Nilsson skriver också om julens historia och om våra älskade jultraditioner. Makternas spel som skulle besvärjas med magi och lussekatter, om varför det heter julklapp, om grötrim, gran, adventskalender m.m.
Prisma 9151839083 -
Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika...
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1983. 102 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146143769
- Titel
- Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika kulturer till fest och vardag
- Författare
- Nilsson, Eja - Smedberg, Margit
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146143769 -
All världens köttbullar och andra färsrätter.
Gott skick. Rabén & sjögren 1984. Pappband. Illustrerad. 20 x 16 cm.61 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Vardagsmat utan stress
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2006. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. 22 x 21,5 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155233815
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
Bokförlaget Semic 9789155233815 -
Julia Childs köksskola
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1991.
Nyskick. Omslag nära nyskick, liten reva baksidan av pärm.
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789146160731
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146160731 -
Frukost och lunch på smalt och läckert sätt
Inbunden bok. Höganäs : Bokorama. 1989. 143 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170245231
- Titel
- Frukost och lunch på smalt och läckert sätt
- Författare
- Comet, Renée - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bokorama
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bokorama 9170245231 -
Stora boken om grytor och gratänger
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155234362
- Titel
- Stora boken om grytor och gratänger
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 220 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild - en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).
Bokförlaget Semic 9789155234362 -
Couscous, pasta och paella : Matens väg runt...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 160 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835785
- Titel
- Couscous, pasta och paella
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Prisma 1 9789151835785 -
Vardagsmat utan stress
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2006. 96 sidor.
Nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!
Med den här boken till hjälp bl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155233815
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
Bokförlaget Semic 9789155233815 -
Buffé och mingelmat : för hela året
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 109 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
VARDAGSMAT UTAN STRESS
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET SEMIC. 2006. 96 sidor.
Mycket gott skick. ART NR 20701
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET SEMIC -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155254858
- Titel
- Vardagskök med svenska smaker
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du lite tid men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och som pricken över i servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!
Bokförlaget Semic 9789155254858 -
Det skånska sillariket
Häftad bok. Malmö : Sydsvenskan. 1993. 96 sidor.
Mycket gott skick. spiralrygg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197099996
- Titel
- Det skånska sillariket
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Malmö : Sydsvenskan
- Språk
- Svenska
Malmö : Sydsvenskan 9197099996 -
Skånska pärlor och några danska
Inbunden bok. Sydsvenskan. Första uppl. 1989. 114 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSydsvenskan Första -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155254858
- Titel
- Vardagskök med svenska smaker
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du lite tid men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och som pricken över i servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!
Bokförlaget Semic 9789155254858
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn