-
Slurp : bara nudlar och allt som hör till
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2022. 151 sidor.
Nyskick. Förlagsnytt exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113119717
- Titel
- Slurp : bara nudlar och allt som hör till
- Författare
- Yen, Dennis
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kokbok som tar oss med till Asien och till magin som en skål med nudlar kan vara! Här finns tipsen på hur du gör dina snabbnudlar lite lyxigare, men även riktiga långkok i buljongväg.I Slurp visar Dennis Yen, uppvuxen i en familj med rötterna i Kina och Vietnam, hur du själv kan laga den mest fantastiska ramen och andra populära nudelrätter hemma i ditt eget kök. Du får tips på tillbehör och smaksättare som lyfter vilka enkla nudlar som helst, men även recept på klassiska nudelrätter, djupa buljonger och en och annan nytänkande variant. Här finns de genuina nudelrätter som Dennis växt upp med, med inspiration från enkla kök i Sydostasien – och inte minst från hans mamma.För den som vill göra sina egna nudlar eller vika wontons och vårrullar finns knepen. Men filosofin är att nudlar inte ska vara krångligt, det kan vara lika enkelt som att koka makaroner och steka korv! Det är du själv som bestämmer nivån.
Norstedts 1 9789113119717 -
Allting gott och alldeles för mycket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Mycket gott skick. Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern S läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047218
- Titel
- Allting gott och alldeles för mycket
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."
Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.
Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och pepparstekta skaldjur finns bland recepten.
Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.
Norstedts 1 9789113047218 -
Parker’s Wine Buyer’s Guide
Inbunden bok. Simon & Schuster. 2008. 1514 sidor.
ISBN 9780743271981
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSimon & Schuster 9780743271981 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177838104
- Titel
- Whisky : upptäck, upplev och njut
- Författare
- Rönde, Ingvar
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 232 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny uppdaterad utgåva. Över halva innehållet i boken är helt nyskrivet.
Whisky: Upptäck, upplev och njut är ett levande referensverk där Sveriges främste whiskykännare listar över 100 av de mest intressanta whiskysorterna från hela världen. Men innan Ingvar Rönde väljer ut vilka sorter han ska ha med i boken så sorterar han bort alla extremt sällsynta och dyra whiskysorter. De som ändå knappt går att få tag på. Whiskysorterna som presenteras i den här boken är i stället de bästa, mest prisvärda och mer lättillgängliga sorterna. De flesta finns på Systembolaget och de man inte hittar där hittar man bland taxfree-sortimenten på flygplatser.
Varje whisky presenteras med bild och smakomdöme. De har försetts med tydliga diagram för rökighet, fruktighet, fyllighet och komplexitet. Författaren berättar om whiskyns historia och ger svar på de vanligaste frågorna han får om whisky.
Tukan Förlag 3 9789177838104 -
Middag på en kvart: Snabbt, gott & enkelt
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 112 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256784
- Titel
- Middag på en kvart : snabbt, gott & enkelt
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förr talades det om 17 minuter. Det var snittiden för vårt matlagande i vardagslag för några år sedan. Nu är vi nog nere på 15 – middag på en kvart!Det behöver inte betyda frysta piroger eller plasttrågsförpackade trivseljärpar som inte har den minsta likhet med bilden på kartongen. Nej, det går att fixa riktigt god, hemlagad mat på hyfsat kort tid.Men det innebär att du får skärpa till dig. Du kan inte stryka, hjälpa till med läxor eller kolla tv på samma gång. Det här kräver en smula koncentration – och gärna någon snäll som dukar. Men du fixar det på de där minuterna, med marginal ibland!Vad sägs om kokoslax, småburgare med BBQ-kryddning, kyckling med couscous och mynta, thai-biffsallad, lax med sockerärtor och basilikasås? Jon Hansson ger dig knepen som gör att du hinner laga god mat på bara en kvart!Och om inte det vore nog – han bjuder även på ett bonuskapitel där du bjuder gästerna på en festmeny du faktiskt hinner laga på fyrtiofem minuter: Fest på trekvart!
Bokförlaget Semic 9789155256784 -
Läckra tårtdekorationer att göra själv
Inbunden bok. Damm förlag. 2003. 64 sidor.
Mycket gott skick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177152158
- Titel
- Läckra tårtdekorationer att göra själv
- Författare
- S Lundberg
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 9177152158 -
Under valnötsträdet : goda idéer från vårt kö...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2006. 431 sidor.
Nyskick. ÄK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627900
- Titel
- Under valnötsträdet : goda idéer från vårt kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 257 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1582 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under Valnötsträdet är en inspirerande kokbok av Anna och Fanny
Bergenström. Den här gången står råvaran i centrum och boken består
av 17 kapitel fyllda med kryddoftande maträtter, ljuvliga desserter,
bröd och bakverk. Här finns exempelvis avsnitt om örter, nötter,
avokado, kokos, ingefära, chili, choklad och vanilj och boken
avslutas med en lång rad menyförslag till stora och små kalas. Med ca
400 recept och 310 färgbilder är det en kokbok som räcker länge.
Under Valnötsträdet fick i oktober 2007 pris som Bästa bok i
kategorien Vardagsmåltider av Måltidsakademien i Grythyttan.
Trio Förlag 1 9789197627900 -
BERÖMDA BAKVERK FRÅN SOCKERBOLAGET.(OVANLIG).
Häftad bok. Sockerbolaget. Första uppl. 1970. 24 sidor.
Nära nyskick. Format 15 x 21 cm. Rikligt illustrerad i Färg. RECEPT PÅ OSCAR II.S TÅRTA, SORUNDATÅRTA, PRINSESSTÅRTA, ALEXANDERTÅRTA, TOSCATÅRTA, SACHERTÅRTA, LINZERTÅRTA, NAPOLEONTÅRTA. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSockerbolaget. Första -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178872121
- Titel
- Jennys sommar
- Författare
- Warsén, Jenny
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jennys sommar” är en given följeslagare i köket under årets varma månader när grillen tas fram. Förutom mängder av bra recept på grillmiddagar bjuder Jenny Warsén på härlig midsommarmat, läskande drycker, svalkande efterrätter och gofika. Här hittar du dessutom förslag på picknickmat och hennes bästa tips på vad du kan göra med trädgårdens bär och frukter. Med sina välsmakande och rättframma recept har Jenny Warsén blivit en av landets mest populära matbloggare, ”Jennys sommar” är hennes femte kokbok efter succéer som ”Snabbt, gott och billigt”, ”Middagstipset” och ”Baka med godis”.
Bonnier Fakta 9789178872121 -
Jessicas vegomiddagar : hur lätt som helst
Inbunden bok. HarperCollins Nordic. 2020. 151 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exwmplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150948776
- Titel
- Jessicas vegomiddagar : hur lätt som helst
- Författare
- Frej, Jessica
- Förlag
- HarperCollins Nordic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 201 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 581 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grönt, enkelt och gott - för hela familjen! Populära tv-kocken och kokboksförfattaren Jessica Frej är en mästare på att laga mat som är lika lättlagad som god. I nya boken Jessicas vegomiddagar - hur lätt som helst är recepten korta och superenkla. De går att laga som de är, men är också lätta att utveckla efter egen smak, eller efter barnens önskemål.
HarperCollins Nordic 9789150948776 -
Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 1999. 256 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171023742
- Titel
- Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
- Författare
- Cajsa Warg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 547 g
- Språk
- Svenska
Prisma 3 9789171023742 -
Morberg : så gott som grön
Inbunden bok. Stav Förlag. 1 uppl. 2017. 239 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198403404
- Titel
- Morberg : så gott som grön
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Stav Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 229 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grönare än vanligt!
I hela mitt liv har jag älskat att laga och äta god mat. Jag har massvis med kunskap om bra och dålig mat, men tycker ändå att det kan vara svårt att alltid välja rätt. Ibland slänger jag i mig en hamburgare och en cola i all hast och ibland däckar jag i soffan med öl och chips.
I huvudet snurrar frågor om alternativ. Närodlat, ekologiskt, giftfritt, hormonfritt, färgfritt, sockerfritt, glutenfritt, laktosfritt etc. Listan kan göras oändlig.
Jag har valt att ha ett fåtal principer som är viktiga för mig. Om jag äter kött vill jag veta var det kommer ifrån. Jag äter inte hormonstinn, massproducerad fågel och jag undviker odlad lax. Därför blir det som tidigare varit tillbehör grönsakerna allt viktigare för mig. Att ta en promenad till skogsbacken för att nypa de första späda nässlorna och sedan koka en ljuvlig soppa. Att sedan få avnjuta den på verandan medan fåglarna kvittrar. Då känns det lätt att leva och välja det som både kropp och själ mår bra av.
I den här boken har jag samlat en mängd recept där det gröna dominerar. Jag vill visa att det finns många alternativ till de traditionella tunga kötträtterna. Jag vill inspirera dig till ett grönare liv än vanligt.
Per Morberg
Per Morberg är skådespelaren och kocken som bjuder oss på matlagning utöver det vanliga. Det är passionerat, spontant och fyllt av känslor, färger och smaker. Vi har sett honom både i Sveriges Mästerkock och i Vad blir det för mat? där han briljerar med sin humor, sin kokkonst och sin starka personlighet. I svenska hem finns i dagsläget över en miljon kokböcker av Per Morberg. Och nu ska han lära oss att laga grönt!
Stav Förlag 1 9789198403404 -
Solens hälsa : laga mat med olivolja och må b...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 154 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439295
- Titel
- Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra
- Författare
- Hagström, Bo
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 241 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 990 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med rykande färska, vetenskapligt baserade kostråd hela tiden med olivoljan som grund. I medelhavskosten har olivoljan sedan urminnes tider spelat en viktig roll. Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fetter som sänker det onda och höjer det goda kolesterolet. Dessutom är den full av hälsosamma antioxidanter som bromsar åldrandet. Boken presenterar nya forskningsrön om hur olivolja kan ge oss ett bättre skydd mot bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och demens. Men den berättar också om själva oliven: olika olivsorter, hur skörden och pressningen går till och hur man ska tänka när man väljer en smakrik jungfruolja och lagar mat med olivolja. Allt bildsatt med vackra bilder från Toscana tagna av Bruno Ehrs. Bo Hagström har gjort uppskattade tv-program, däribland Solens mat, och skrivit ett flertal böcker om maten i Italien. Mai-Lis Hellénius är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Livsstilsmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har medverkat i bland annat böckerna Medelhavsmat förlänger livet, Hälsosam livsstil och Riktiga män äter sallad. Kokboken Solens hälsa vann första pris i kategorin Mediterranean Cuisine vid Gourmand World Cookbook Awards i Beijing 2014.
Ica Bokförlag 1 9789153439295 -
Bra kött : från nos till svans
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 431 sidor.
Mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242935
- Titel
- Bra kött : från nos till svans
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 283 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bra kött får du 300 fantastiska recept från två av Sveriges bästa kockar: Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Här använder man hela djuret ”från nos till svans” och i bokens ”köttskola” hittar du svaren på varenda fråga du kan tänkas ha om kött och olika tillagningstekniker: Vilken köttbit ska jag välja bland det enorma utbudet i butiken? Hur kan jag använda de lite billigare styckningsdetaljerna? Hur tillagar jag den dyra filén för att den ska bli perfekt på tallriken? Kan jag frysa in köttet, och i så fall hur länge? Vilken del är bäst till grytan? Den som själv jagar får också många bra tips om hur man kan använda djurets alla delar. Boken är fylld av frestande recept med nötkött, lamm, killing, gris, fågel och vilt. Recepten utgår från traditionell kunskap om vilka tillredningssätt som bäst tar tillvara smaken i bra råvaror, men lyfter också fram de allra senaste rönen. Alla rätter och styckningsdetaljer visas på över 500 inspirerande bilder. Boken är indelad i kapitel efter tillagningssätt; om du vill koka, laga en gryta, ugnssteka, steka i panna, grilla eller röka ditt kött. Men här finns också avsnitt om hur du gör din egen korv eller lagar de godaste såserna, fonderna och tillbehören till köttet. När du väljer att äta kött ska det vara bra kött. Lägg gärna några kronor extra på köttet, då kommer det också att smaka gott på tallriken. Du behöver inte äta kött varje dag, men när du gör det ska du kunna njuta av smaken. Då är den här boken till stor hjälp!
Bonnier Fakta 9789174242935 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag
-
Carl Butlers bästa för IKEA
Inbunden bok. IKEA. 1980. 79 sidor.
Mycket gott skick. Pärmen har lätta hanteringsspår.
Inlagan är i utmärkt skick.
Receptsamlingen innehåller många av Butlers signaturrätter som Cassoulet, Lammlåda, Chokladmousse, Biff Butler med flera. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIKEA -
Magisk sommar Mat och härligheter med Hannah...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2014. 160 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Norstedts 2014. Välkommen till Hannah och Amandas magiska somrar på Gotland. I "Magisk sommar" lagar de mat, bakar och gör drycker som passar till alla tillfällen - grillkväll, picknick på stranden, en regnig dag, födelsedagar eller midsommarka läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113059372
- Titel
- Magisk sommar : mat och härligheter med Hannah & Amanda
- Författare
- Widell, Hannah
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 193 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 602 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med systrarna Hannah och Amanda på deras magiska Gotlandssommar! Hit kommer de varje år, här umgås de med familj och vänner och lagar massor av mat för varje situation och tillfälle. Det blir ju ännu härligare med mat som man själv gjort. När man dessutom får njuta av Gotlands vackra natur blir det ännu bättre.
Magisk sommar serverar recept och inspiration för alla tillfällen, både festliga sådana och mer avslappnade: tapas på utetrappan, picknickmat för en dag på stranden, massor av marinader och tillbehör till sommarens alla grillkvällar, comfort food en regnig dag, matbröd och kaffebröd, saker man äntligen får äta igen när man har fött barn. Födelsedagskalas där man får äta hur mycket gott man vill, första semesterdagen, en midsommarlunch där hela familjen får bidra med något, hur man tar vara på bär och frukter i trädgården. Dessutom gästspelar Alex Schulman med en het chili.
Hannah och Amanda inspirerar med sin chosefria matlagning andra till att göra likadant: att njuta ofta och länge av god mat tillsammans med familj och vänner. Det är enkel mat med recept som kan göras om och om igen.
Förutom att laga mat berättar systrarna också om sina liv och sig själva. Viktiga händelser, betraktelser över tillvaron, minnen, känslor, babylycka och tips på bra musik för att komma i stämning. För systrarna handlar allt om att få ett ännu härligare liv och att låta alla känslor få vara med på vägen.
Magisk sommar är en må bra-kokbok som tilltalar alla sinnen. Välkommen!
Norstedts 2 9789113059372 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVårt Hems förlag
-
Butlers kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1996.
Mycket gott skick. Samma innehåll men annat omslag. Klassikern som varje hushåll måste ha. Banbrytaren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137107868
- Titel
- Butlers kokbok
- Författare
- Butler, Carl - Bengtsson, Jan-Åke
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 229 x 295 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 695 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137107868 -
SILL - ETT INLÄGG OM INLÄGGNINGAR.
Inbunden bok. Kulturdoktorns Förlag. Första uppl. 2010. 187 sidor.
Nära nyskick. Format 21 x 25 cm. Fantastiska illustrationer i färg. Inbunden bok med mjuka pärmar. MARIE-LOUISE HOFFSTEIN OCH INGER BERGSTRÖM FRÅN CITY GROSS I KARLSKRONA. OLLE HJORT, DJUPHAVSDYKARE. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKulturdoktorns Förlag. Första -
Modern bakning. Marabous handbok i bakpulverb...
Inbunden bok. 1946. 95 sidor.
Hyggligt skick. Solkig
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Årets recept Årgång 5. Recept, veckomatsedlar...
Inbunden bok. ICA-förlaget. 1966. 264 sidor.
Gott skick. smärre revor i rygghuvud
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA-förlaget -
Konservering året runt - från frysning till m...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 185 sidor.
Mycket gott skick. Här har KF provkök samlat det bästa och det mesta av gamla och nya recept och metoder för kött, fisk, grönsaker, svamp, frukt och bär. Resultatet har blivit en värdefull och mångsidig handbok. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabén & Sjögren -
Våra 100 bästa
Inbunden bok. Svenska mejeriernas Riksförening u.p.a. 1962. 102 sidor.
Gott skick. Spiralpärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvenska mejeriernas Riksförening u.p.a. -
Vildvuxet : mat och huskurer från naturen
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 255 sidor.
Mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar .
Hitta och använd våra ätliga växter i naturen.
Illustrerad av Nadia Törnblom.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246612
- Titel
- Vildvuxet : mat och huskurer från naturen
- Författare
- Sundgren, Lisen
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 823 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta den erfarna örtkännaren Lisen Sundgren i hand och plocka korgen full med naturliga delikatesser. Njut sedan av din skörd i spännande maträtter och hälsobringande huskurer.Vildvuxet hjälper dig att hitta till naturens alla användbara växter och frön. Till blommor och blad som gör gott för hela kroppen. Visste du till exempel att du kan äta brännässlans frön? De små vitaminbomberna kan du strö över salladen som ett nyttigt crunch. Eller att ett par grabbnävar ljusgröna granskott blir ett uppiggande tillbehör på matbordet? Kanske vill du göra ett blommigt badsalt? Klart på ett kick, och helt underbart att ha i badet en mörk decemberkväll, när livsandarna behöver det där lilla extra.Med Vildvuxet i handen lär du dig att skörda på ett för framtiden hållbart sätt, och hur du tar hand om din skörd så att den bevarar smak och kvalitet. Bokens uppslagsdel ger dig gedigen kunskap om de 80 bästa växterna för naturnära matlagning och stärkt hälsa: var de växer, när de ska skördas och hur de smakar. I boken finns också uppgifter om växternas näringsinnehåll och de bästa matrecepten och huskurerna. Varje växt illustreras med hänförande vackra och detaljerade akvarellmålningar så att det blir lätt att plocka rätt.Gör som allt fler toppkrogar runtom i världen och plocka ur naturens skafferi, för vildvuxet är bra för själen och gott på tallriken!
Bonnier Fakta 9789174246612 -
Skånska matupplevelser : med kärlek till de s...
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2012. 206 sidor.
Nyskick. ABSOLUT nyskick oläst
För den matintresserade är Skåne en kulinarisk dröm.
I Skånska matupplevelser med kärlek till de skånska smakerna har några av landskapets välrenommerade kockar gått samman för att dela med sig av den dynamiska blandning av tradit läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178433759
- Titel
- Skånska matupplevelser : med kärlek till de skånska smakerna
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 246 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1028 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För den matintresserade är Skåne en kulinarisk dröm! I Skånska matupplevelser med kärlek till de skånska smakerna har några av landskapets välrenommerade kockar gått samman för att dela med sig av den dynamiska blandning av traditionell och nyskapande mat som idag kännetecknar skånsk gastronomi. Här finns den klassiska gåsamiddagen men också innovativa maträtter som år för år lockar alltfler matintresserade turister till de skånska krogarna.
Bokförlaget Arena 1 9789178433759 -
Det goda enkla : maten vi vill laga och äta
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2014. 406 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627931
- Titel
- Det goda enkla : maten vi vill laga och äta
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 406 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 258 mm Ryggbredd 39 mm
- Vikt
- 1510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DET GODA ENKLA kallar Anna och Fanny sin nya bok. Med den hoppas duon inspirera till delvis nya vägar i köket med maten som de tror på för framtiden. Mer grönt, mer bönor, linser och spännande nygamla korn men boken innehåller också härliga fisk- och köttrecept. Satsa på ekokött råder författarna, för då vet man att djuren har haft det skapligt. Ekoköttet är visserligen dyrare men totalt sett äter vi faktiskt billigare och godare än vi någonsin gjort säger Anna och Fanny. Deras nya bok innehåller också ett stort kapitel om plockmat som är så enkelt och trevligt att bjuda på. Nya bröd och bakverk, och avslutningsvis en samling av författarnas allra bästa knep och kökstips. En gedigen bok om läcker, vacker och sinnlig mat i tiden. Mat som både vi själva och miljön mår bra av!
Trio Förlag 1 9789197627931 -
Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, gla...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 155 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132375
- Titel
- Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 239 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 724 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glass innehåller allt du behöver veta för att lyckas göra egen glass. Kocken och konditorn Elisabeth Johansson delar med sig av drygt 170 recept på alla typer av glass och goda tillbehör. Här finns recept på krämig glassmaskinsglass, sorbeter, parfaiter och semifreddos. Men också hemgjorda pinnglassar, glasstårtor och glassbakelser till kalaset, kladdkaksglass och klassiska glassefterrätter som banana split och peach Melba. Du hittar också recept på yoghurtglass och äggfria och mjölkfria glassar med till exempel havremjölk som bas.
Smakerna i boken är många allt från jordgubbe, hallon, blåbär, vanilj, choklad, romrussin och stracciatella till saltlakrits, maple walnut, mynta, melon och kastanj. Recept finns också på olika glasstillbehör som hemgjort strössel, chokladdoppade strutar, rullrån, maränger och olika glassåser.
"Elisabeth Johanssons fullmatade glassbibel får det att börja vattnas i munnen, inte minst tack vare Anna Kerns fantastiska bilder. Det är helt enkelt svårt att motstå frestelsen att börja beta av bokens 170 recept. Glassrecepten känns lyxiga men inte komplicerade. Smakerna är rena, kombinationerna oväntade och tillbehören klassiska med en tvist. Bredden är inspirerande och sträcker sig från mexikanska paletas och indisk kulfi till sorbet och gammal hederlig gräddglass."
Kollega
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132375 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Det glömda köket : En bok om att torka, grava...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 183 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar.
En eftersökt kokbok om urgamla matlagningsmetoder som torkning, rimning, rökning, syrning, och lutning … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100104009
- Titel
- Det glömda köket : En bok om att torka, grava, rimma, röka, stoppa korv, marinera, syra, luta, smaksätta olja, vinäger och alkohol & baka knäckebröd och skorpor
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det glömda köket är en bok om förvandlingar - om oxstek som blir mör i filmjölk, om laxfiléer som gravas fasta över natten, om humrar som transformeras i aromatisk rök och om brännvin som får smak av kryddor och bär. Gamla metoder som torkning, gravning, rimning, rökning, syrning och lutning handlar inte bara om att bevara råvaror. De ger också djupa och suggestiva smakupplevelser, och råvarorna får en ny och spännande karaktär.I dag anser vi oss inte ha tid att ägna oss åt matlagning från grunden och håller till godo med det matindustrin tillhandahåller. Men gastronomisk förädling kan vara att låta tiden göra det mesta av jobbet. Att rimma en skinka, lägga in vitlök i vinäger eller marinera en krämig ost kräver inte mycket arbete per dag.Om vi tar oss tid kan vi återuppleva närheten till maten och känna tillfredsställelsen i att bjuda på en egenhändigt rimmad lammstek, handgjord korv eller grönsaker som syrats i hemmet. Det är något särskilt med det.I Det glömda köket berättar Jens Linder om äldre tiders matlagning, om smaker och dofter som kommer fram om vi tillämpar metoder som var vanligare förr. Hans recept både lättta och mer komplicerade är ändå moderna, och inspirationen är hämtad från kokkonst såväl i Norden som i övriga världen.När vinnarna i Årets Svenska Måltidslitteratur 2005 tillkännagavs belönades Jens Linder med utmärkelsen Årets matkulturhistoriska gärning för sin bok Det glömda köket.Motivering:Att söka sina matrötter blir idag allt intressantare. I Jens Linders bok öppnas en kunskapsbank i tiden en länk till kommande generationers matlagning och en renässans för tillvaratagandets rikhaltiga smakpalett.Bokens kapitel:torkagravarimmarökastoppa korvmarinerasyralutasmaksätta brännvin, olja och vinägerbaka knäckebröd och skorpor
Albert Bonniers Förlag 9789100104009
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn