-
Krogen : allt du vill veta men inte vågat frå...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2013. 191 sidor.
Nyskick. mkmm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186691455
- Titel
- Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga
- Författare
- Schori, Martin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där.
Boken "Krogen" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett- och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen.
Om författarna:
Martin Schori är webbredaktör på Aftonbladet och har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags redaktör på DN Söndag men har också skrivit för bland andra Fokus, Café och Plaza Han har också arbetat som bartender i London, arrangerat klubbar och haft internationella dj-uppdrag.
Roos & Tegner 1 9789186691455 -
Krogen, kortleken och lottsedeln. Några erinr...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Stockholm, Associations-boktryckeriet, 1880. 8:o. 28 s. Häftad i samtida ryggremsa. Oskuren och ouppskuren. Omslaget med några svaga fläckar, men ett bra ex. Inlägg i debatten om lagstiftning rörande lotteri och spel i Sverige. Svenska förbud innebär bl.a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Fullständiga rättigheter - Femtio goda årpå d...
Inbunden bok.
Gott skick. Prisma 2002. 271 s. Förlagets klotryggband. Rikligt illustrerad i sv/v och färg. Tillskrift i kulspets på smutstiteln. Liten stötning vid rygghuvudet berör inlagan svagt med någon cm. Annars fin. Skyddsomslag lite rynkat vid rygghuvudet. . ISBN: 91-518-38 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Krogen : allt du vill veta men inte vågat frå...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2013. 191 sidor.
Nyskick. Oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186691455
- Titel
- Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga
- Författare
- Schori, Martin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där.
Boken "Krogen" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett- och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen.
Om författarna:
Martin Schori är webbredaktör på Aftonbladet och har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags redaktör på DN Söndag men har också skrivit för bland andra Fokus, Café och Plaza Han har också arbetat som bartender i London, arrangerat klubbar och haft internationella dj-uppdrag.
Roos & Tegner 1 9789186691455 -
Mat hemma och på krogen
Inbunden bok. natur och kultur. 151.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Här finns lättlagade hemmafavoriter som grillad röding med färskpotatissallad
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9127356132
- Titel
- Mat hemma och på krogen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.
natur och kultur 9127356132 -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Några spår av mycket svaga utsuddade blyerts- understrykningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9151838427 -
På krogen med Linné : sjökrogar och svensk 17...
Pocketbok. Grenadine. 2008. 187 sidor.
Nära nyskick. Förlagsny och oläst. Gulnad upptill, lite nött i hörnen. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329700
- Titel
- På krogen med Linné : sjökrogar och svensk 1700-talsgastronomi
- Författare
- Söderlind, Ulrica
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 120 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koffsan var en av hundratals sjökrogar som fanns vid Sveriges kuster under mitten av 1700-talet. Här, på väg in mot Stockholm, kom resande på Mälaren, från slott och kojor, och sökte tak och mat. Bevis finns för en exklusiv publik såväl som en för tiden oväntat välkryddad meny. I en bok grundad på en intressant forskningsuppsats redogör Ulrica Söderlind för hur denna unika arkeologiska undersökning gett oss fakta om hur en restaurang på 1700-talet serverade, lagade och kryddade sin mat. Detta är inte minst intressant eftersom en av gästerna var ingen mindre än Carl von Linné! Boken På krogen med Linné började som forskning om de mycket vanliga, men nästan outforskade svenska sjökrogarna. Drottning Kristina utfärdade dekret om att en sjökrog skulle finnas var tionde sjömil längs våra farbara kuster. De var vad vägkrogarna är för dagens långtursturister fast kulinariskt långt intressantare. På sjökrogen Koffsan väster om Stockholm har författaren Ulrica Söderlind dels genom utgrävningar och dels genom omfattande annan forskning kartlagt både besökare och matvanor på 1700-talets svenska sjökrogar. En av gästerna som enligt dokumenterade källor besökt Koffsan var själve Carl von Linné. Genom ett intrikat detektivarbete och studier både i London av Linnés botaniska kartläggningar, den lokala floran och många historiska recept har Ulrica Söderlind knutit ihop detta till en fascinerande läsning om både mat och kroghistoria. I boken finns en mängd intressanta illustrationer gjorda av marinarkeologen Björn Wallbom liksom fint matfoto på de historiskt kartlagda och oväntat kryddiga rätterna. Fotografierna togs av matfotografen Knut E. Svensson. Ulrica Söderlind har sedan 10-årsåldern varit mat- och dryckesintresserad. Sin praktiska utbildning fick hon på olika restaurangskolor innan ett yrkesliv tog vid ombord fartyg i den svenska handelsflottan och på restauranger på land. Den sista anställningen var i Nobelköket, Stockholms Stadshus, innan högre grundutbildning tog vid. Utbildningen har mynnat ut i filosofie magister-examina i marinarkeologi och i ekonomisk-historia. Filosofie doktors examen avlades 2006 i ekonomisk-historia med den tvärvetenskapliga avhandlingen Skrovmål som handlar om mat och dryck i den svenska flottan åren 1500 1800.
Grenadine 9789185329700 -
Regnbuer på krogen : en Pinus-håndbog om fisk...
Häftad bok.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Häftad, 95 sidor. Pinus (Skjern, 1992). Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Krogen : allt du vill veta men inte vågat frå...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2013. 191 sidor.
Nyskick. Hel och felfri bok.
Under bokstaven Å.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186691455
- Titel
- Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga
- Författare
- Schori, Martin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där.
Boken "Krogen" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett- och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen.
Om författarna:
Martin Schori är webbredaktör på Aftonbladet och har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags redaktör på DN Söndag men har också skrivit för bland andra Fokus, Café och Plaza Han har också arbetat som bartender i London, arrangerat klubbar och haft internationella dj-uppdrag.
Roos & Tegner 1 9789186691455 -
KOKKONST på Krogen Amerika
Inbunden bok. 2009. 191 sidor.
ISBN 9789163359187
Nära nyskick. Krogen Amerika är Östergötlands kollektivverkstad för konstnärer som arbetar med grafik. Huset som är ett av Linköpings äldsta uppfördes i början av 1700-talet alldeles efter den stora branden. I dag är vi ett 20-tal konstnärer som använder verkstaden och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789163359187 -
Krogen Tre Sillar - En roman från 1500-talets...
Inbunden bok. Scania. 1967. 212 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKScania -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9151838427 -
Krogen
Pocketbok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. Ny svensk upplaga i pocket uppl. 2000. 564 sidor.
Nära nyskick. 17,8 x 10,8 cm. 260 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127081559
- Titel
- Krogen
- Författare
- Zola, Émile
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 564 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "'Krogen tillhör de klassiska parisskildringarna och är samtidigt en av de första realistiska berättelserna om storstadsproletariatets vardagsliv. I centrum står tvätterskan Gervaise
Natur & Kultur Allmänlitteratur Ny svensk upplaga i pocket 9127081559 -
KROGEN
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET NATUR OCH KULTUR. 1946. 572 sidor.
Hyggligt skick. ROMAN, ART NR 8866
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET NATUR OCH KULTUR -
Krogen
Inbunden bok.
Gott skick. Fröleen & comp 1910. Fransk 1800-talsroman i övers. av sign. O.H.D. Inb dek klotband, 308 sid. Exlibris, i övr mkt gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKScania
-
Krogen
Pocketbok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. Ny svensk upplaga i pocket uppl. 2000. 564 sidor.
Nära nyskick. 17,8 x 10,9 cm. 260 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127081559
- Titel
- Krogen
- Författare
- Zola, Émile
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 564 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "'Krogen tillhör de klassiska parisskildringarna och är samtidigt en av de första realistiska berättelserna om storstadsproletariatets vardagsliv. I centrum står tvätterskan Gervaise
Natur & Kultur Allmänlitteratur Ny svensk upplaga i pocket 9127081559 -
Spelets regler: raggning & flirt på krogen
Häftad bok. Borea Bokförlag. 2008. 298 sidor.
Gott skick. Några fläckar med brunaktig ton på sidbladens utkanter som framträder när boken är försluten, den största L-formad och ca 2,5 cm lång. Fläck med gulaktig färg på s. 13. I övrigt mycket gott skick. 463 gram. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189140547
- Titel
- Spelets regler : raggning & flirt på krogen
- Författare
- Andersson, Hans
- Förlag
- Borea Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Raggning och flirt intresserar de flesta. För män är samtalsämnet raggning snarast en sorts minsta gemensamma nämnare. Oavsett ålder, yrke eller intresse, fungerar det att snacka brudar och raggning. I delat samförstånd utbyter män gärna erfarenheter, teorier och anekdoter, medan kvinnor sällan är lika frispråkiga om sitt raggande. Hur går det till att ragga? Vilka olika strategier för avvisanden och sexuella inviter använder män och kvinnor? I Spelets regler studeras krogen som sexuell mötesplats. På krogen speglas könsideal och sexualnormer i vår kultur. Kvinnors strategier handlar om att välja rätt man och avvisa påstridiga män. Samtidigt odlas föreställningar om mäns virilitet och raggning. Kvinnor uppfattar ofta blyga män som oattraktiva: män förväntas driva på och ta initiativ. Spelets regler bygger på ingående intervjuer och fältstudier. Boken ger en inblick i raggandets och flirtandets oskrivna regler och de svårhanterade förväntningarna på hur det sexuella samspelet mellan könen ska se ut.
Borea Bokförlag 9789189140547 -
Krogen (Fällan)
Inbunden bok. Uddevalla : Niloe. 1985. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171020292
- Titel
- Krogen (Fällan)
- Författare
- Zola, Émile - Gill, André - Gunnarsson, Jakob
- Förlag
- Uddevalla : Niloe
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Uddevalla : Niloe 9171020292 -
Coola Krogen
Pocketbok. En bok för alla. 1 uppl. 2005. 279 sidor.
Nära nyskick. Gloria Andersson har just gått ut restaurangskolan och ska börja sitt första riktiga jobb. Äntligen får hon flytta till Stockholm. Men jobbet på på restaurang C.K. är minst sagt annorlunda än hon tänkt sig. Gloria möter en tuff värld i form av en usel arb läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172213817
- Titel
- Coola Krogen
- Författare
- Lena Kallenberg
- Förlag
- En bok för alla
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 148 g
- Språk
- Svenska
En bok för alla 1 9172213817 -
Krogen : allt du vill veta men inte vågat frå...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2013. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186691455
- Titel
- Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga
- Författare
- Schori, Martin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där.
Boken "Krogen" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett- och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen.
Om författarna:
Martin Schori är webbredaktör på Aftonbladet och har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags redaktör på DN Söndag men har också skrivit för bland andra Fokus, Café och Plaza Han har också arbetat som bartender i London, arrangerat klubbar och haft internationella dj-uppdrag.
Roos & Tegner 1 9789186691455 -
Krogen
Inbunden bok. Fröléen. 1912. 308 sidor.
Hyggligt skick. Inbunden dekorerat klotband. Försättsbladet möjligen utrivet. Allmänn bruksspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFröléen -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9172213817
- Titel
- Coola Krogen
- Författare
- Lena Kallenberg
- Förlag
- En bok för alla
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 148 g
- Språk
- Svenska
En bok för alla 1 9172213817 -
Kokkonst på krogen Amerika
Inbunden bok. 2009. 191 sidor.
ISBN 9789163359187
Mycket gott skick. Anteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789163359187 -
Träsnitt ”Banditer på krogen” ur tidning från...
Grafik, karta. Illustrerad Familj-Journal. 1882. 2 sidor.
Gott skick. Folio-storlek 283 mm bred och 384 mm hög. Sidan är lite ”frasig” i kanterna och det finns lite fläckar men sidan är i bra skick för att vara mer än 135 år gammal. Sidan är tagen ur tidskriften ”Illustrerad Familj-Journal”.
De här träsnitten publicer läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIllustrerad Familj-Journal -
Krogen som blev nykterhetskafé
Häftad bok. 1962. 113 sidor.
Nära nyskick. Beskriver den s k "Nyktran" i Halmstad.
Med några sidor biografiska uppgifter.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Träsnitt ”Sista kvällen på krogen Lagerlunden...
Grafik, karta. Svenska Familj-journalen Svea - illustrerad veckotidning. 1890. 2 sidor.
Gott skick. Tidningssidan ur ”Svenska Familj-journalen Svea - illustrerad veckotidning” är 288 mm bred och 390 mm hög. Sidan är lite ”frasig” i kanterna men den är i bra skick för att vara mer än 125 år gammal. Det här träsnittet publicerades den 27 september 1890 oc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvenska Familj-journalen Svea - illustrerad veckotidning -
Krogen vid vägskälet
Häftad bok. W&W. Första svenska uppl. 1923. 196 sidor.
Mycket gott skick. Något stött i främre kant.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKW&W Första svenska -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 271 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 1350gram,29x20cm.[Hylla:12 Mat]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9789151838427
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn